Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2023/2024 Pad Berlina!

mladen107

Grobar
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
354
Reaction score
1.387
Локација
Novi Sad
kad sa ovakvim napadačkim potencijalom daš 9 poena u četvrtini, onda nešto sigurno nije kako treba
petorka koja je pocela poslednju četvrtinu je evrokup petorka i to je jebena činjenica
ovakav skor u Evroligi imamo samo zbog genijalnosti Željka, pola ekipe je evrokup nivo….
Pa ja bi reko da je bas obrnuto. Sta god da igramo ove sezone, ne vidi se jasna ideja. Bez Kaminskog u igri smo slabiji 50% u napadu. Mnogo zavisimo od pojedinaca u napadu. To sto imamo dva pojedinca sa ponajboljom statistikom sa poludistance samo govori da nemamo igru nego se oslanjamo na solo akcije Pantera i PJ-a . Milion izgubljenih lopti. Ocajne izmene, pocetak 4/4 sa igracima koji nisu igrali skoro nikako. Zamislite samo ovaj tim da ima ovakav domaci teren.

Imamo 30% bolji tim nego prosle godine, 15 igraca. Svi su ocekivali mnogo vise sa razlogom. Ovaj Monako je odigrao losu utakmicu, nudili su se do 4/4 dok nasa struka nije prelomila.
 

_Shone_

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
1.546
Reaction score
2.575
Локација
Tu..iza ugla...nema 200 metara
Veceras ovo sto se desilo je za jednu dobru analizu, do sada smo gubili na pocetku velikom razlikom pa jurili, a protiv ovih je bilo obrnuto.
PJ u kanalu celu utakmicu, Naneli isto tako. Kaminski i Ledej svaka cast za borbu momcima skidam kapu. Kapiten Kevin konacno proradio, neka nastavi ovako. Aleksa u odbrani standardno medjutim u napadu toplo-hladno. Kaboklo kao Aleksa. Trifa odbranu odigrao sjajno, Jaramaz opet u autu sa sutem. Zeljko prica da je trening merilo ko igra a ko ne, pa me zanima sta Smajli radi na treninzima kad igra,a sta Tristan kad ne igra. Ne kudim Zeljka samo se pitam za sebe vise.
Nista idemo dalje, nadam se da ce protiv Virtusa biti bolje.
 

Zalosna Sova

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.312
Reaction score
10.865
Локација
underground
Fizicki smo slabiji od ovih najboljih evroligaskih ekipa i tu je problem koji ne mozemo resiti.
Na domacem terenu to uspevamo da nadoknadimo na talasu vruceg terena ali u gostima ne mozemo da pariramo jakoj fizickoj igri , sto se reflektuje i na skok .
Ti problemi su manje vise bili i u prosloj sezoni ali smo pred kraj sezone uspeli da resimo , medjutim sad nemamo Lesora pa je to jos vidljivije.
Top 10 je neka mera koju u takvim uslovima mozemo pojuriti a posle sta bog da jer mislim da je 8 ekipa jednostavno fizicki jace od nas.
 

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
Imamo kostur ekipe dovoljno dugo, ali naša igra ni po jednom košarkaškom elementu nije prepoznatljiva. I dalje, osim po lomovima od +15 na -15 i obrnuto. Kao da je oktobar 2022. Uopšte nije u pitanju slobodan pad od Reala, već što se ambicija ka većem od prošle godine svelo na ''alo bre ej bre majstore potrči, zagradi'' u 24toj utakmici sezone. Počeo je februar...
 
Учлањен(а)
06.07.2021
Порука
429
Reaction score
2.790
Локација
Beograd
Uh početak četvrte i izgubljene lopte Alekse su prelomile meč... ali ne može se sa 16 izgubljenih lopti mnogo, i toliki ofanzivni skokovi.

Panter premoćan, Kaminski vrlo dobar...ostali jbg
Ko bi rekao pre deset dana da će nam Kaboklo biti problem, premekan, nekoristan u odbrani...
Ne sviđaju mi se reakcije ekipe kad neko krene da igra grubu odbranu, gde nema smirenosti i protoka, niti tražimo najbolja rešenja, jer nam tada kad propadne uglavnom prvi postavljeni napad i krene panika. Mentalno smo labilna ekipa, a karakter se gradi na tuđem terenu.

Sudije će svima dozvoljavati tuču protiv nas... Panter da igra u nekom Panatinaikosu ili Realu bi imao po 15 slobodnih bacanja svaku tekmu.
Ali da prljavština ekipe Monaka da prođe bez reakcije naših igrača mi nije jasno. Da neko ima preko 15 šuteva više od tebe, pa to ne znam ne možes da dobiješ nikako.
Protok lopte sa Kaminskim je nesto drugo u odnosu na to kada su na terenu Smajli ili Kaboklo, čak je i odbrana bila zadovoljavajuća.
Za one preskočene šuteve, na pas Jaramaza, prvo Trife, pa Smajlija na njegov produženi pas bi šamarao. Brate baciš loptu tom Jaramazu posle toga koji se vratio iz tog ulaza van balansa, ali koji čovek uzme i šutne, jer jebeno ima otvoren šut. Šutni jebeno kada si sam... jer ako ne šutneš, onda taj ceo napad nema poentu...
O "odbrani" nekih igrača ne bih...
Mora jače protiv Virtusa, da zapnemo pa kako bude. Da možemo, možemo.
 

oMARKOo

Početnik
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
60
Reaction score
308
Milsim da je Zeljko hteo da promeni ritam utakmice u pocetkom poslednje cetvrtine, da ubaci sveze igrace koji igraju odbranu, posto nismo imali snage da se jurimo sa njima i celu 4 cetvrtinu. To se i desilo, oni su imali iznudjene suteve, ali mi nismo mogli vola da ubodemo u napadu. Sto se tice oscilacija, Stojance je lepo objasnio oko protoka i indentiteta ekipe.

Pored toga, da li sam ja samo primetio ili je ovaj komentator cigan, u jednom trenutku kada se lomilo i kada je monako napravio faul u napadu, on je prokomentarisao "uffffff, faul u napadu". Jebote kakva aparthejd, pa mi ne mozemo ni postenog grobara za komentatora da imamo. Napred PArtizane!!!
 

Sava93

Početnik
Учлањен(а)
23.02.2023
Порука
161
Reaction score
502
Локација
Ruma
Sa ovakvim pristupom i igrom samo arena može da izbori taj prolazak dalje. Niko od igrača barem za sada neobećava da može u kontinuitetu da odigra dobre utakmice. Svi variraju, jednu razvale, naredne dve ih nema, i to se gledaju samo nosioci. Ostali su se izgubili u procesu, ni ovo davanje prilika na kašičicu nepomaže. Sve u svemu, srećom po nas nakon Virtusa, igramo dve kući, tu je i kup, čijim bi ostavajanjem dobili vetar u ledja, ali i to je neka teška priča, jer cigani igraju sve bolje, a mi nešto tapkamo u mestu. Tako da stojim pri onome šta uradimo tokom februara, to nam je, ako se povežu porazi, mi ni top10 nećemo izboriti. Naravno podrška za momke, ali mora ovo dosta bolje.
 

milos28nov

Grobar
Учлањен(а)
04.01.2023
Порука
406
Reaction score
725
Sta je Zeljko hteo sa onom petorkom na pocetku 4/4 pojma nemam...ovaj poraz direktno njemu na dusu..umesto da pocnes sa najjacom petorkom da ih stisnes i probas da preokrenes ti ubacujes igrace koji nisu zajedno ni za aba ligu sem kada vodimo 30 razlike..dosta nekih nelogicnih stvari radi kao sto je i ne pravljenje faula na kraju da bi imali napad za pobedu ali voleo bi kada bi promenio nesto kod sebe,umesto da tvrdoglavo forsira a vidi da ne ide...opet kao i u derbiju 3 igraca koja nisu igrala bi sigurno bili bolji od avramovica,jaramaza i koprivice koji ne igra i mozda doneli sirinu i neke poene u tim utakmicama
 

Magma84

Grobar
Учлањен(а)
30.08.2021
Порука
204
Reaction score
1.477
Локација
Beograd
Utakmica se svela na kapitenovo merenje patke sa Džejmsom, obojica su igrali kao da su imali opkladu ko ce imati vise koseva. To sto ne može da napravi prostu rotaciju na -8 u odbrani nema veze…
P.J. možda najlosija utakmica jednog kosarkasa od kad gledam ovaj sport. Smajlijeva sizofrena cepanja su standard. Na ovu rotaciju mnogo je kad 3-4 igrača ne dodju na utakmicu. Prevelike oscilacije.
Za kraj, naše ubacivanje lopte sa strane ili ispod kosa je kao da gledam horor film, ili je izgubljena lopta ili je na ziletu.
Teraj dalje!
 

Dragiša

Početnik
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
57
Reaction score
367
Дај не ложи се. Виртус ће да нас наканта само тако и ту се завршава наша овогодишња ЕЛ прича. Ми смо дефинитивно домаћинска екипа. У гостима добили мртви Асвел, импотентну Валенсију и десетковани Жалгирис.
Улазимо у фебруар, коцкице нису склопљене, неки играчи као да први пут држе кошаркашку лопту у рукама.
Kakav impotentan, depresivan, gubitnički i kukavički komentar.

Sreća pa Željko i igrači ne razmišljaju tako.

Vidimo se u petak na forumu.
 

Helsinki

Grobar
Учлањен(а)
21.07.2023
Порука
511
Reaction score
3.228
Локација
Nis
Nista

Ja iskreno ne verujem da mi mozemo da se plasiramo u bilo sta

Ovo sto gledam meni je sve isto kao da je pocetak sezone,malo nesto bolje nego tad.Mozda ja gresim ali tako mi sve izgleda

Ne vidim uopste kako da dobijemo nekog na strani
 

monSi

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2014
Порука
2.187
Reaction score
2.825
Локација
Где год ОН да игра!!!
Ovo je moglo da se dobije...

Могао је да се добије Олимпијакос, Басконија, ПАО, Виртус па није! Да су баби муда била би ....

Што пре схватимо да смо лимитирана екипа, лакше ћемо да прихватимо на крају то што се нећемо пласирати у ПО.
Екипа од прошле године и ова, небо и земља. Прошлогодишњој екипи је небо било граница.
 

lavex

Grobarčina
Учлањен(а)
23.10.2008
Порука
1.631
Reaction score
8.801
Локација
"preko bare"
Mnogi izgleda zaboravljaju koliko je Evroliga zajebano takmičenje i koliko su timovi jaki. Moraju mnoge stvari da se poklope da bi se ostvario dobar rezultat.
To nam se desilo prošle sezone i sada mnogi očekuju da tako bude i svake naredne.
Porazi se teško prihvataju i to je normalno, ali ja i dalje pokušavam da uživam u pravljenju i uigravanju ekipe, a i generalno igranju Partizana u Evroligi. Podrška Žocu i ekipi ne smije dolaziti u pitanje. Vidjećemo dokle će nas to dovesti ove sezone. S obzirom koga imamo na klupi, ja sam i dalje optimista.
 

Velo

Grobar
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
850
Reaction score
646
Velika potrošnja protiv FMP je došla na naplatu večeras u 4/4, previše klizanja, ispadanja lopti, promašenih otvorenih šuteva i mis mečeva, do potpunog raspada na kraju.

Mada, meni uporno bode oči od početka sezone, kad god zategnemo odbranu i imamo skoro osvojenu loptu, nama ulaze trojke sa centra od tablu i raznorazne frljoke, pa i 3+1 situacije kao večeras, milion puta 2+1, faktički budemo kažnjeninza dobru odbranu...

Bolonja, ubiće nas od batina, a mi sa energijom imamo snage možda za jednu četvrtinu, videćemo šta nas čeka i kakav imamo odgovor
 
Top