Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

njacke

Grobarčina
Учлањен(а)
21.10.2009
Порука
2.173
Reaction score
2.375
2015 godine klub ŽKK Partizan je ugašen i novi klub KŽK Partizan 1953 je počeo sezonu u drugoj ligi - grupa sever.

Hvala. Pretpostavljam da je krucijalna razlika u odnosu na razne ciganske prevare sa rukometnim, vaterpolo i kosarkaskim klubovima to sto je taj novi klub krenuo od nizeg ranga takmicenja?

A da li se vodi kao clan JSD Partizan? Da li postoji kontinuitet trofeja, osim u novinarskim tekstovima?
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.408
Reaction score
40.528
Локација
Žrnov
Ja nisam sigurna kako je ovo regulisano... čini mi se da je novi klub, da nema preuzimanja trofeja...
 

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
3.582
Reaction score
13.527
Локација
Yaoundé
Sve čestitke devojkama.

A tu i jeste razlika između nas i znate već koga. Dok neko preimenuje klub i po nekoliko puta i ostane u istom rangu, naš ŽKK je bio spušten u niži rang takmičenja i formalno preimenovan. To je isti onaj klub za koji je Marina Maljković apelovala da se pomogne. E, zato je ovaj trofej još slađi i vredniji.

Nego, Stole reče da je Blagoje Ivić trener? Nisam ni znao da je on preuzeo naš ŽKK. Lično ga poznajem, mada ga nisam sreo godinama, a oženjen je jednom mojom rođakom!
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.408
Reaction score
40.528
Локација
Žrnov
Na žalost to nije isti taj klub.. taj klub je, kao što je Marina i govorila - ugašen. Ovo je novi klub. I ok je to reći, ne treba kriti.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.408
Reaction score
40.528
Локација
Žrnov
Čekaj, ona je stvarno plakala?!?!?!? Ja mislila vi se sprdate hahahahah
 

njacke

Grobarčina
Учлањен(а)
21.10.2009
Порука
2.173
Reaction score
2.375
Ako nije clan JSD, cemu onda radost, osim sto su ciganke izduvale?

Ozbiljno pitam. Sustinski, svi navijamo za onaj pravi Partizan. Ako sam dobro razumeo, ovo nije bas taj pravi, nego neki novi. Prilicno sam zbunjen ovim, jer sam slabo pratio sve oko toga.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.408
Reaction score
40.528
Локација
Žrnov
To je baš poprilično zamešateljstvo....
http://www.kurir.rs/sport/kosarka/1...og-dugova-istupio-iz-domace-i-regionalne-lige

A pazite ovo (sve je iz 2015.)

Istina je da ŽKK Partizan ima određeni dug prema igračicama ali istina je i da nismo dobili 68 % Ugovora Generalnog Sponzora Galenike AD. ŽKK Partizan nije želeo da tuži Generalnog Sponzora Galeniku AD jer je to nemoralan čin i to doživljavamo kao da tužimo državu ,iako je ŽKK Partizan na bazi tog ugovora potpisivao ugovore sa košarkašicama. ŽKK Partizan uputio više pisama Generalnom Sponzoru Galenici AD da svoje obaveze,kada se stvore uslovi, prema klubu ispuni makar i u 50 rata kako bi i klub svoje obaveze na isti nacin ispunio prema košarkašicama.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.714
Reaction score
29.416
Локација
Beograd
Честитам девојкама! :clap

А то о клубу, савезу, новом клубу, ЈСД-у...не знам... :roll:
Не знам ни како уопште функционише ЈСД, ко се ту за шта пита, шта може, шта не може...да ли неки клуб може да уђе у ЈСД и како...?
Била је ваљда прича да рагби клуб Партизан није онај стари него неки нови, итд...
Али, не видим разлог чак и ако неки клуб нестане, престане, да он не може поново да се обнови, не бих стварно поредио све то са ситуацијом Звезда-Фмп...
Детаље око тога како функционише ЈСД, и како и зашто (и да ли) један клуб (заувек?) губи право на своје постојање, ако неко време не постоји - стварно не знам... :roll:

И даље понављам идеју да би негде на видном месту овог Форума могао да стоји недељни распоред утакмица свих наших клубова...отишао бих радо да погледам нешто, кад имам слободног времена, али не знам где и кад...ево да се ово финале купа није помињало у медијима, не бих знао ни да наше девојке уопште негде нешто играју...
Такође сам за то, да ако нису члан ЈСД-а, да се у ЈСД укључе - ако је то могуће...? :roll:

:napred Partizan :D:
 

tobacco

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
2.569
Reaction score
8.005
Da, upravo. Klub je osnovan 2015 godine. I jeste clan SD Partizan. Orginalni klub je ugasen zbog nelikvidnosti i dugova i to je to. Novoosnovani klub je krenuo iz nizeg ranga takmicenja po proceduri, nije bilo nikakvih fuzija i slicno. SD Partizan je primio klub pod svoje okrilje, ne secam se tacno kad.
 

Laze_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
2.625
Reaction score
8.434
Локација
Македонија
Cestitke devojke svaka vam cast.

Jer je pizdousti postao crn u licu kad su mu podali ceduljce na koje je pisalo da su cigancice pojebane?

Jebeni ciganski pizdousti psihopat je ugasio ZKK Partizan nakon sto su Marina i kosarkasice pravile vrhunske rezultate. Kasnije se ispostavilo da nije bilo ZKK Partizan, kurac bi zenska kosarkaska reprezentacija Srbije ostvarila sve uspehe.
 

njacke

Grobarčina
Учлањен(а)
21.10.2009
Порука
2.173
Reaction score
2.375
Jel to znaci da KKP isto tako moze da ugasi klub zbog dugova, nazove se KKP 2019 i krene od nizeg ranga takmicenja i postane clan JSD, odnosno bude isto ono sto je za nas uvek bio? Ne bih rekao.
 

Brka

Grobarčina
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
1.214
Reaction score
3.983
Локација
Uvek uz Partizan
Naravno da kad se ugasi jedan klub, može drugi da postane član sportskog društva. Pretpostavljam da za članstvo u SD postoje kriterijumi poput imena, boje dresova, izgled grba, mesto u kome je klub osnovan i igra utakmice. To što je ŽKK Partizan ugašen zbog dugova, nije prepreka da se ŽKK Partizan 1953 ne primi u sportsko društvo. Ono što je važno je da je ispoštovana procedura i da je novi klub krenuo od najnižeg ranga. Kontinuitet trofeja formalno-pravno ne postoji, ja lično se ovom podjednako radujem kao i prethodnim.
 

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
3.582
Reaction score
13.527
Локација
Yaoundé
Oprostite što debelo izlećem van teme:
... Била је ваљда прича да рагби клуб Партизан није онај стари него неки нови...
To se odnosi na RLK ili Ragbi XIII klub Partizan.

http://ragbiligaklubpartizan.net/

Na svom sajtu oni tvrde da su osnovani 1953. i da su se takmičili do 1964. a reaktivirani su 2013. Koliko znam, taj klub nije član JSD, za razliku od ragbi 15 kluba (rugby union), a taj RK Partizan jeste član JSD još od osnivanja kluba 1953. godine i najstariji je ragbi klub u Srbiji koji postoji i danas. To naglašavam da ne bude zabune da je ragbi kod nas krenuo posle Drugog svetskog rata. Bilo je pokušaja organizovanja klubova još nakon Prvog svetskog rata, ali sve je to bilo kratkog daha... Srpska stranica Vikipedije navodi:
... Ragbi liga (Ragbi 13) je bila zastupljenija u Republici Srbiji, dok se Ragbi unija (Ragbi 15) igrala u Republici Hrvatskoj. Bolja organizacija je bila potrebna stoga su Ragbi liga i Ragbi unija udružile snage i formirale Ragbi Savez Jugoslavije. Ovo je možda jedinstveni slučaj u istoriji ragbija da je došlo do saradnje Ragbi Unije i Ragbi Lige...

Godine 1957. formirano je nacionalno prvenstvo za Ragbi ligu... Ragbi liga se igrala do 1962. a od 1963. igra se Ragbi unija i tako je ostalo do raspada Jugoslavije...
Generalno, u celom svetu postoji rivalitet Ragbija 15 i Ragbija 13, a da sve bude zamršenije, postoje i druge varijante ragbija. Ako se ne varam, na OI u Riju 2016. igran je Ragbi VII! Ipak, onaj najzastupljeniji, koji je dao najveće majstore tog sporta poput Džone Lomua ili Tana Umage (obojica sa Novog Zelanda), jeste Ragbi Union ili Ragbi 15.

Nego, da se vratim na naše košarkašice... da, formalno-pravno to jeste novi klub, ali taj klub je, da se ne bi ugasio, bio reorganizovan i krenuo, prema važećim propisima KSS, iz nižeg ranga takmičenja. Taj klub je nastavio gde je stao stari ŽKK, bez preuzimanja ili učešća u tome nekog drugog kluba, a po ciganskom receptu primenjenom u rukometu, košarci, vaterpolu, hokeju na ledu, ragbiju... možda i još ponegde...

E, zato taj novi ŽKK i jeste prihvaćen od strane navijača i zato se radujemo svakom njegovom uspehu...
 

Marin

Grobarčina
Учлањен(а)
14.09.2008
Порука
2.430
Reaction score
2.168
Cestitke damama na osvojeni kup I neka se titule mnoze,nemojte sada da trazimo dlake u jaje njihovi klubovi su 90% preregistrovani pa nikome nista.Napred ZKK Partizan!
 

ARDI-PFC

Početnik
Учлањен(а)
17.10.2008
Порука
24
Reaction score
19
Bravo devojke sve cestitke na osvojenom kupu BRAVO
 
Top