Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri KK Partizan po svetu

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.338
Reaction score
37.546

TokyoPFK

Grobarčina
Учлањен(а)
22.01.2008
Порука
1.113
Reaction score
4.026
Локација
Београд
Panter ne može da igra nešto značajno u NBA jer na njegovoj poziciji u toj ligi igra bar 50 boljih igrača, od kojih su neki medju najboljima na svetu bez obzira na poziciju. A ta pozicija je bukvalno "živela sloboda", to su nosioci igre i ta pozicija se zasluži tako što najmanje 82 puta godišnje ubaciš po 25-30 poena.

Vukčević "može" da igra u NBA jer u celoj ligi ukupno nemaju 15 centara. Što opet ne znači da će biti nešto značajno.

To da se statistika pumpa lakše je logično jer se igra ofanzivnije, brže i duže. Uz to imaš nerealno bolje saigrače u odnosu na Evropu. Ali nisu tamo pali sa marsa, ako centar ubaci 40 poena ali preko njega prime 41 poen, taj neće igrati, jednostavno.

Ogroman broj igrača koji su dominirali u Evropi je otišlo u NBA i jedan od 50 uspe da odigra 15+ minuta a kamoli dominira. Ponekad uspe neko od koga se uopšte ne očekuje. Obrnuto se nikad nije desilo niti će se desiti, da top 50 igrač iz NBA dodje u Evropu da se dokaže. Oni dolaze ili kada nisu ni za klupu ili iz koledža kada izvise za draft, mnogi od njih izdominiraju ovde.

Stvar je i u prostoru, vrlo je moguće da bi Baždar u Sitiju sipao po 20-30 komada ako dobije priliku da igra svaku, takva im je igra, u ekipi koja se bori za opstanak bi i dva gola bila ogroman uspeh.

Potcenjuju se kvalitet, nivo i posećenost u NBA, mi tek sada hvatamo zalet sa 30+ utakmica u EL, 30 u ABA, dok u NBA odigraṣ̌ komotno 100 utakmica do finala NBA, trenira se (skoro) svaki dan kada ne putuješ, kada "odmaraš" imaš allstar i sada i turnir u sred sezone... Van sezone svi igraju svoje privatne turnire i treniraju u svojim halama i teretanama. Naši igrači i sada jedva izdrže nivo u Evropi pa nas muče povrede dok LeBron u 40. godini odigra 90 utakmica sa prosekom 25pts, 7reb, 8ast, to govori dosta toga, iako mnogi misle da je to cirkus i da on započne svaku utakmicu sa 20 poena.
 
Top