Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Ragbi klub Partizan

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Method Man

Guest
Ragbi: Dorćol - Partizan u nedelju
Ragbi šampionat Srbije nastavlja se ovog vikenda, posle tronedeljne pauze zbog obaveza seniorske i reprezentacije do 20 godina.
Takmičenje se nastavlja derbijem trećeg kola Dorćol - Partizan, koji se igra u nedelju 15. oktobra, na terenu KBRK-a na Adi Ciganliji.
Zbog podmlađenog tima i nekolicine povređenih prvotimaca Partizan prepušta ulogu favorita Dorćolu, ali Dorćolci su veoma oprezni, i prema izjavi trenera Ljubomira Bukvića, ne zele da prihavte tu ulogu, jer već 3 godine nisu pobedili ekipu Partizana.
Za oba tima ovo je vrlo bitna utakmica, jer poraz bi ih udaljio od plej ofa.
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Utakmica je prekinuta zbog tuce igraca oba tima ali nisam uspeo da saznam neke pojedinosti osim da i jedni i drugi imaju prituzbe na sudiju... Zna li neko nesto vise o tome?
 

Method Man

Guest
Ragbi: Hongkonški akcioni na Adi
Meč između Dorćola i Partizana, ekipa koje se bore za sâm vrh i plasman u finale Prvenstva Srbije, prekinut je posle opšte tuče igrača u finišu prvog poluvremena.
Incident se dogodio pred sâm odlazak na odmor, kada se jedan oštriji okršaj na terenu izrodio u tuču u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači oba tima.
Deblji kraj u tuči izvukli su gostujući ragbisti Partizana, a posledica toga bila je odluka rukovodstva "crno-belih" da povuče igrače sa terena. Mислим да се овде јасно препознаје печат циганских новинара са Б92. :evil:
Konačnu odluku o nezavršenom meču doneće Disciplinska komisija.
Pre prekida rezultat je bio 5:3 za Dorćol. Partizan je posle bolje igre u prvih 20 minuta vodio golom iz kaznenog udarca, a inicijativu nisu uspeli da pretvore u ubedljiviju prednost. Dorćol je prokrenuo esejom Nenada Tomića, a taj rezultat ostao je na snazi do poluvremena, kada je meč prekinut.

Остале слике можете видети на субјективном сајту www.dorcolrugby.co.yu -барем тако гласе коментари ове вести на сајту Б92.
 

Method Man

Guest
Zakasnela najava meca :banghead
B92 ::
Ragbi: Zagreb u gostima Partizanu
U nedelju 4.marta na terenu "Vojne Gimnazije" kod stadiona "Partizana" odigraće se prijateljska utakmica izmedju ragbi klubova "Partizan" i "RK Zagreb".
Ovo je prvi put od 1991.godine da jedan hrvatski klub dolazi u Srbiju.
Zadnji put utakmica izmedju ova dva kluba odigrana 1991.godine Partizan je slavio u Zagrebu:
"Nadam se da je ovo početak dugotrajnije saradnje izmedju srpskih i hrvatskih klubova u ovom sportu. Kontakt je napravljen pre mesec dana i to na inicijativu gostiju iz Hrvatske" rekao Saša Djukić, bivši reprezentativac SCG i pomoćni trener RK Partizan.
Meč se igra u nedelju od 14 časova.
Izvor: B92
Partizan - Zagreb 31:5
Ragbisti Partizana pobedili su ekipu Zagreba rezultatom 31:5, u prvom prijateljskom duelu srpskih i hrvatskih klubova posle raspada SFRJ. “Crno-beli” su dominirali tokom celog meča i zasluženo savladali rivale, koji su prilikom dolaska imali probleme na granici. Zbog toga je početak meča kasnio pola sata, a meč je protekao u fer i korektnoj igri oba tima.
Partizan je u meč ušao sa podmlađenom postavom, a mladići su zadovoljili trenera Sašu Đukića.
“Ovo je velika pobeda ragbi kluba Partizan, s obzirom na to da nekoiliko meseci nismo imali nijedan meč. Potpuno sam zadovoljan nastupom svoje mlade ekipe. Odbrana je bila odlična, a napad još bolji”, rekao je za B92 trener “crno-belih”.
“Mislim da Zagrepčani nisu ni mogli da odigraju bolje, s obzirom na to da su stigli samo 40 minuta pre utakmice zbog problema na granici. Mi smo odigrali najbolje što smo mogli i mislim da smo zasluženo pobedili. Nadam se da će se saradnja srpskih i hrvatskih ragbi klubova nastaviti”, dodao je Đukić.
Miljan Milosavljević je zabeležio dva eseja, dok su po jedan ostvarili Matejić i Đelić.
 

Bogi maestro

Guest
jos jedan primjer da srbi i hrvati mogu da saradjuju,pogotovo kad je u pitanju sport. ZNA SE SVUDA KO JE PARTIZAN.
 

Method Man

Guest
Partizan je izgubio od KBRK-a 11:7 i trenutno je tek cetvrti na tabeli i po svemu sudeci cetvrti put ce ostati bez titule od raspada SFRJ.
 

Method Man

Guest
Izvor: B92 | Vladimir Novaković Partizan čeka KBRK u drugom kolu

150411149046fd533a0813f495810109_big.jpg
Ovog vikenda igraju se mečevi drugog kola prvenstva Srbije u ragbiju. Partizan će biti domaćin ekipi KBRK-a, a dok će Pobednik gostovati ekipi Dorćola. Oba meča igraju se u nedelju od 15 časova i 30 minuta. U prvom kolu, prošlog vikenda, Partizan je bio bolji od Pobednika rezultatom 17:12. U "crno-belom" taboru sa optimizmom se očekuje meč sa KBRK-om.
"Dobro smo počeli sezonu, s obzirom na to da nam je u timu šest novih igrača, koji su došli iz RK Zemuna. Očekujem da će moj 'novi' tim u nedelju pružiti još jednu odličnu partiju protiv 'Kraljevskog kluba', ekipe koja će uz pobednik biti glavni pretendent na titulu", izjavio je trener "crno-belih" Saša Đukić.

"Partizan se ove godine opredelio za stvaranje tima, koji će iz kola u kolo igrati sve bolje. Nadam se da ćemo uspeti da se umešamo u borbu za titulu. U svakom slučaju, mislim da će ova sezona biti bolja nego prošla za naš tim", rekao je Đukić, čija je ekipa prošli šampionat završila na četvrtom mestu.

KBRK je na startu sezone poražen od Dorćola rezultatom 20:17, uprkos prednosti na poluvremenu.

"Mislim da će poraz na startu dodatno motivisati KBRK, pa očekujem veoma čvrst meč".
 

Vader

Početnik
Учлањен(а)
29.06.2007
Порука
55
Reaction score
0
Локација
Belgrade
RK Partizan u nedelju u Zagrebu


110643135447c5c3075abba725613083_big.jpg




</B>Ragbisti Partizana u nedelju 2. marta gostuju u Zagrebu ekipi domaćeg ragbi kluba. Ovo je još jedna provera „crno-belima“ pred početak prolećnog dela prvestva Srbije, 8. marta. Ova dva rivala već su odigrala prijateljsku utakmicu u martu 2007. godine u Beogradu, i to je bila prvi gostovanje jedne hrvatske ragbi ekipe u Srbiji posle 16 godina. Partizan je tada slavio 31:5.
RK Partizan u Zagreb ide u najjačem sastavu, a trenerski tandem Žagar-Đukić, puno očekuje od podmlađenog ali kvalitetnog sastava.

Meč Zagreb – Partizan igra se na terenu RK Zagreb od 15h, a hrvatski tim posle prvog dela Interlige zauzima treće mesto iza prvoplasirane Nade i Ljubljane. Partizan je trenutno vodeći tim domaće lige.

www.b92.net
 

Method Man

Guest
Izvor: B92 | ČŽ Poraz Partizana u Zagrebu

41153856047cc31c4e84ca353336752_big.jpg
Ragbisti Partizana odigrali su nedelju prijateljski meč sa ekipom Zagreba u Hrvatskoj i doživeli poraz 15:6. Partizan je trenutno na deobi prvog mesta u šampionatu sa ekipama KBRK-a i Pobednika, dok je Zagreb trenutno drugi u Inter regionalnoj ligi. Od naših timova u toj ligi učestvuju KBRK i Pobednik.
Za ekipu Partizana to je bila poslednja provera pred nastavak prvenstva. Naša ekipa je u Zagreb otputovala znatno oslabljena, bez četvorice standardnih prvotimaca. Prošle godine u duelu ova dva tima Partizan je bio bolji sa 31:5.

"S obzirom na to da smo na teren izveli podmlađeni sastav, više nismo ni mogli. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, koje je završeno našim vođstvom 6:5, ali u nastavku nismo iskoristili par prilika za postizanje eseja, što je protivnik iskoristio i slavio", rekao je trener Partizana Saša Đukić.

Domaće prvenstvo nastavlja se 9. marta a sastaju se Partizan i Dorćol.
 

undertejker

Grobar
Учлањен(а)
07.11.2006
Порука
893
Reaction score
122
јако занимљиво - http://www.rugbyxiii.co.yu/history.htm

Serbian rugby league history

Rugby League was introduced in Serbia 1953 year. This year Dragan Marsicevic, the secretary of the Yugoslavian Sport Association, introduced Rugby League. He was response to an offer, made by the French Rugby XIII Federation, to send two teams to play a series of four games to stimulate interest. First match played in Belgrade on 26. November 1953 between France students and Selection Province.

First clubs and games

In Belgrade, on November 1 1953 founded the first rugby club Partizan. Few months later rugby club Radnicki was founded too. First match between Partizan and Radbicki played in Paracin on 26. April 1954. In this match Partizan win 21:11. Next match played in Belgrade on 1. May 1954 also win Partisan this time 16:14. The first and only Yugoslav international National Team of rugby league was played 1961 in Banja Luka against French amateur XIII . The Yugoslavs lost 13-0 but this was to be the high point in Yugoslav rugby league.
 

Lord Rahl

Početnik
Учлањен(а)
16.06.2007
Порука
70
Reaction score
0
Локација
по шумама и гора&#1084
Iz nekog razloga ja sam bio uvjeren da se u Srbiji igra rugby union a ne rugby league. Jel može neko malo da pojasni ovo pošto su to 2 potpuno različita sporta tj da li se kod nas igra i jedan i drugi oblik rugby-ja i koji ustvari igra Partizan.
 

супермен

Početnik
Учлањен(а)
18.10.2008
Порука
14
Reaction score
0
:napred PartizanУ недељу 2.11.2008. у 14 часова године рагби клуб Партизан на Ади циганлији игра утакмицу против РК победник!!! Сви који воле свој клуб нека дођу сутра на аду да сви заједно бодримо Партизан до нове победе!!! пфк:napred Partizan
 

bojadin

Početnik
Учлањен(а)
05.01.2009
Порука
2
Reaction score
0
Iz nekog razloga ja sam bio uvjeren da se u Srbiji igra rugby union a ne rugby league. Jel može neko malo da pojasni ovo pošto su to 2 potpuno različita sporta tj da li se kod nas igra i jedan i drugi oblik rugby-ja i koji ustvari igra Partizan.

Da, kod nas se igraju oba sporta, odnosno prvenstva. Sa tim što je sada Liga u punom zamahu, dok je u Uniji mala kriza. Partizan je, kada je osnovan (1953), bio Liga (iliti trinaestičarski) klub, ali je posle dekreta Ragbi Saveza (1964) kao i svi ostali klubovi prešao u Uniju odnosno petnaesticu što igra i do današnjih dana.

Savez trinaestice je kod nas osnovan tek 2001-e i za sada nema Partizana(http://www.rugbyxiii.co.yu/) ali evo zato evropske rang liste:

1. England
2. France
3. Ireland
4. Scotland
5. Lebanon
6. Wales
7. Russia
8. Serbia
:ziveli
 
Последња измена:

Lord Rahl

Početnik
Учлањен(а)
16.06.2007
Порука
70
Reaction score
0
Локација
по шумама и гора&#1084
Jesmo mi osmi ali kad se league igra u vrlo malo zemalja. Uostalom Australija i Novi Zeland bi bez ikakvih problema demolirali i Englesku koja je najbolja evropska selekcija.
 

Maler

Disident
Учлањен(а)
17.08.2007
Порука
1.666
Reaction score
138
Локација
Višegrad
Sensei, 1:41 Jel mi se ucinilo ili je ovde neko poznat da snimku :D ?
 

Vuk

Početnik
Учлањен(а)
14.04.2008
Порука
152
Reaction score
0
Јел зна неко неки форум где се може пратити све о рагбију код нас, као овај форум, само за то?
 
Top