|
| Rukomet, Odbojka, Vaterpolo, itd. Diskusije o ostalim sportskim klubovima Partizan ... |
26-10-2008, 04:24 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 1,120
|
Evo malo opsirnije...
Citat:
WTA LINC: Konačno, titula za Anu!
Četiri meseca i 19 dana trebalo je Ani Ivanović da prebrodi krizu i domogne se novog finala jednog WTA turnira, posle osvajanja Rolan Garosa (7. jun). Kada joj je to i uspelo, za 50 minuta je zbrisala sa terena suparnicu!
Srpkinja je u finalnom meču WTA turnira u Lincu, u nedelju, sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1) zgromila Veru Zvonarevu i upisala treću titulu u 2008. godini (Indijan Vels, Rolan Garos), ali što je važnije, prebrodila veliku krizu igre, rezultata i samopouzdanja sa kojom se suočila od kada je osvojila francuski Gren Slem i zauzela prvo mesto na WTA listi.
Ana je ovom pobedom osvojila ček na 95.500 dolara i dodala 275 bodova, tako da će u ponedeljak osvanuti sa 3.687 i četvrtim mestom na WTA listi, uoči starta poslednjeg turnira sezone, ženskog Mastersa u Dohi (Katar, nagradni fond 4.450.000 dolara).
Vera Zvonareva, drugi nosliac turnira u Lincu i deveta igračica sveta, bila je neugodan rival Ani Ivanović u karijeri.
Ipak, finale Linca bilo je sve, ali ne neuogdno iskustvo za Beograđanku, koja je u meču imala šest brejk lopti i svih šest iskoristila, uključujući i prvu meč loptu na servis Zvonareve. Ana je pritom dozvolila Ruskinji da osvoji svega 39 odsto poena na svoj servis.
Tako dominantan meč skoro nije viđen u finalu nekog WTA turnira, a ovaj u Austriji spada u Tier II kategoriju.
Sada, Srpkinja vodi sa 4:2 u međusobnim susretima sa Zvonarevom, uz tri uzastopne pobede od Luksemburga 2007. godine, preko Indijan Velsa ove sezone.
U subotu, u polufinalu, Ivanović je pobedila Anješku Radvansku i to prilično teško (6:2, 3:6, 7:5), dok je Zvonareva preslišala Marion Bartoli (6:0, 6:1).
Do kraja sezone, najbolje teniserke u WTA trci (Janković, Safina, S. Vilijams, Dementijeva, Ivanović, Kuznjecova, Zvonareva, V. Vilijams), boriće se za titulu na turniru u Dohi (4. - 9. novembar), na kojem će osam učesnica biti podeljene u dve grupe po četiri. Posle takmičenja na bodove, po dve najbolje teniserke iz svake grupe plasiraće se u polufinale.
|
mtsmondo
|
|
26-10-2008, 06:53 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: May 2008
Poruka: 1,086
|
Citat:
Ana: Veličanstveno, savršen meč
Nedelja, 26. oktobar 2008. 17:12
Ana Ivanović je posle više od četiri meseca rezultatske i krize samopouzdanja bljesnula u Lincu punim sjajem.
Osvojila je WTA turnir i to na kakav način. U finalu je demolirala Ruskinju, Veru Zvonarevu - 6:2, 6:1.
"Veličanstveno je biti ponovo u finalu i pobediti. Presrećna sam. Ponovo 'osećam' igru. Iz meča u meč sam dizala formu, a u finalu sam konačno odigrala savršen meč", rekla je Ivanovićeva.
Dugotrajna povreda palca desne ruke je predstavljala početak njenog sunovrata, ali je Ana u Lincu nagovestila da će ponovo "žariti i paliti" terenima širom sveta kao u vreme kada je bila "broj 1" ženskog tenisa.
"Očekivala sam da ćemo Zvonareva i ja odigrati težak i neizvesan meč. Međutim, od prvog poena osećala sam se izvanredno i odmah sam počela da vršim veliki pritisak na njen servis i čak i kada bih grešila, uspevala bih da ostanem potpuno koncentrisana i agresivna, a upravo je to ono što mi je nedostajalo".
Ruskinja je priznala da je bila potpuno nemoća da bilo šta uradi i dodala da se pomalo "ispraznila" nakon što je obezbedila učešće na završnom turniru u Dohi.
"Nisam imala šanse protiv Ane koja je odigrala fantastično. Imala sam problema i sa koncentracijom i sa njenim preciznim i snažnim udarcima i verovatno sam platila cenu igranja sedam nedelja zaredom", rekla je Vera Zvonareva.
|
(Tanjug, MONDO)
26-10-2008, 08:04 PM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Aug 2008
Poruka: 335
|
|
|
|
26-10-2008, 08:41 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Oct 2007
Poruka: 1,439
|
Bravo za Anu,nadam se da ce ovo biti prekretnica i da ce nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima.  E.sad ono sto ne mogu da verujem da niko nije prenosio finale Ivanoviceve,dakle samo se Eurosport "usudio" i pustio snimak nakon finala Bazela....neverovatno
|
|
|
30-10-2008, 08:31 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: May 2008
Poruka: 1,086
|
Citat:
Ana se raduje rođendanu u Dohi
Cetvrtak, 30. oktobar 2008. 19:24
Sjajna srpska teniserka Ana Ivanović na dobrom je putu da se vrati u formu zahvaljujući kojoj je letos postala prva na WTA listi.
Posle duga četiri meseca krize, kao i revije nagađanja zašto joj se sve to dogodilo, konačno je stigla jedna titula. Pobeda u Lincu nije vredna kao prethodna, na Rolan Garosu, ali bi mogla da se pokaže veoma važnom u psihološkom smislu.
"Naravno da je važna. Svako finale je posebno iskustvo, tako da sam veoma srećna osvojenom titulom. Ako znamo kakvih je nekoliko meseci iza mene, moram biti zadovoljna što sam sve bliža formi sa Rolan Garosa", rekla je Ana u razgovoru objavljenom na njenom zvaničnom sajtu.
Sledi završni turnir sezone u Dohi, takmičenje osam najboljih teniserki u ovoj godini, koje se u prvoj fazi igra po grupnom sistemu. Anu istovremeno očekuje i proslava 21. rođendana.
"Sve sam bolja u svakom sledećem meču, što znači da sam optimista pred šampionat u Dohi. U takvoj konkurenciji će svaki meč biti izuzetno težak, ali ja ću pokušati da vreme provedeno na terenu iskoristim na najbolji način, pa ćemo videti. To što ću u Dohi proslaviti rođendan za mene predstavlja poseban poklon".
Ivanovićeva je u anketi nemačkog tabloida "Bild" odnela ubedljivu pobedu i izabrana za najlepšu sportistkinju sveta. Bilbordi sa njenim likom i sponzorima koje zastupa krase velike svetske gradove, koliko je teško izneti takvu popularnost sa samo 20 godina?
"Meni sve to laska. Svesna sam da se sve to događa zbog mog tenisa i rezultata koje sam ostvarila na terenu. Ali svakoj ženskoj osobi prijaju komplimenti i ja se tu nimalo ne razlikujem od ostalih. Srećna sam i zadovoljna što se dopadam ljudima, međutim, koncentrisana sam isključivo na naporan rad, kako bi ispunila ciljeve koji su vezani za teniski teren".
|
(MTS MONDO)
02-11-2008, 02:55 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jul 2008
Poruka: 1,734
|
...........
Citat:
Ana Ivanović diže glas protiv WTA

Foto: Reuters Najbolje teniserke sveta iskoristiće u Dohi priliku da izraze nezadovoljstvo promenama u takmičarskom kalendaru WTA turneje, najavila je Ana Ivanović.
Elita ženskog tenisa okupila se ovog vikenda u Kataru, gde u utorak počinje WTA šampionat, završni turnir sezone, a pored šanse da osvoje pobednički pehar i ček na 1,34 miliona dolara, najbolje teniserke sveta iskoristiće priliku da se požale na obaveze koje su im nametnute za sledeću sezonu.
Rukovodstvo WTA turneje smanjilo je broj turnira na kojima će vodeće teniserke morati da se pojave, ali je istovremeno uvelo suspenzije za teniserke koje se ne pojave na 'obaveznim' turnirima.
Svaka od vodećih teniserki moraće da nastupi na 10 od 20 najznačajnijih ATP turnira, neračunajući 4 gren slema, uz obavezno učešće u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu i Pekingu.
"Mi imamo svoj glas i moramo da se ujedinimo", rekla je Ana Ivanović, koja je u finišu sezone imala veliki pad na listi zbog povrede palca.
"Promene su napravljene tokom sezone, između gren slemova, kada nismo imale vremena da razmišljamo o sledećoj sezoni. Mnoge teniserke verovatno nisu ni ulazile u taj problem, pa su prihvatile promene, ali su one odjednom tu i teško nam je", rekla je Ivanovićeva.
Novi kalendar nameće teniserkama jasna pravila na kojim turnirima mogu da igraju, ali i na kojim ne mogu. Zbog činjenice da se prethodnih sezona, naročito tokom 2007. godine, skoro ni na jednom velikom turniru nisu okupile sve vodeće teniserke, rukovodstvo ženskog tenisa odlučilo je da uvede stroga pravila, uključujući i suspenzije za odsustvo sa pojedinih turnira.
U slučaju nepojavljivanja, teniserke će morati da učestvuju u promociji tog turnira kako bi imale šansu da izbegnu suspenziju, dok bi se kazne sprovodile godinu dana kasnije i iznosile bi suspenziju sa dva turnira za svaki propušteni, najavio je predsednik WTA turneje Leri Skot.
b92
|
|
04-11-2008, 11:32 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Mar 2007
Poruka: 971
|
Mondo...
Citat:
WTA MASTERS: Ovog puta, Jelena! Utorak, 4. novembar 2008. 20:43
U osmom susretu dve najbolje srpske teniserke, pobedila je Jelena Janković! Jelena, vodeća igračica na svetu, u prvom meču Bele grupe WTA šampionata u Dohi prekinula je neprijatan niz od pet poraza u duelima sa Anom, trenutno četvrtom na WTA listi - 2:0 (6:3, 6:4).
Trenutno je skor 6:2 u korist Ane Ivanović, s tim da jedan duel nije odigran zbog povrede Jelene Janković.
Turnir, vredan 4.550.000 dolara, otvorile su dve Ruskinje svrstane u istu grupu. (8) Vera Zvonareva je lako pobedila (6) Svetlanu Kuznjecovu - 2:0 (6:2, 6:3). U poslednjem meču dana, (7) Venus Vilijams nadigrala je (2) Dinaru Safinu sa 2:0 (7:5, 6:3), iako je u prvom setu gubila sa 5:1.
Drugog dana, u sredu, program će otvoriti Ana Ivanović i Vera Zvonareva, a potom slede mečevi Bordo grupe Elena Dementijeva - Venus Vilijams i Dinara Safina - Serena Vilijams.
U utorak popodne po našem vremenu, Jelena je bila dominantna, potvrdila da se nalazi u šampionskoj formi još od Olimpijskih igara, konstatno je koristila svoje prednosti, tačnije slabe tačke u igri protivnice i na kraju, slavila u dva seta.
Insistirajući da Ani šalje loptu na bekhend, Jelena je unevrozila rivalku i onemogućila je da dominira forhendima. Pritom, JJ je bila smirena, kretala se izvanredno i bila konstatna pretnja servisu mlađe Beograđanke, koja je samo na trenutke uspevala da nametne napadački stil sa kratkim poenima i vinerima, odnosno volejima.
Pobednica je dva puta izgubila svoj servis, ali četiri puta osvojila gem na servis protivnice, tako da su oba seta rešena bez drame, odnosno taj-brejka.
U prvom, Jelena je odmah napravila brejk, povela sa 3:0, ali je Ana ubrzo uzvratila i smanjila na 3:2, uz svoj servis-gem. Odmah ga je i izgubila, dozvolila Jeleni da povede sa 5:2, posle čega je prvi reket sveta bez izgubljenog poena odigrala svoj servis bez izgubljenog poena - 6:3, posle 40 minuta.
Već tada bilo je očigledno da bi nešto vanredno moralo da se dogodi u nastavku meča, što bi poremetilo izuzetno fokusiranu Jelenu Janković, odnosno ulije dozu samopouzdanja u vrelu krv Ane Ivanović.
Drugi set, ista priča
Statistika prvog seta pokazala je da je Jelena u 75 odsto situacija loptu slala na Anin bekhend, koji nije funkcionisao na vetrovitom terenu Teniskog kompleksa u Dohi, prestonici Katara.
Potvrda je stigla ubrzo, Jelena je oduzela prvi servis protivnici u drugom setu, povela sa 2:0, potom 3:1 i prvu nesigurnost na svoj servis pokazala u šestom gemu, koji je izgubila - 3:3. Ali, identično kao u prvom setu, Ana je retku priliku da napravi brejk uprskala već na sledeći svoj servis, ponovo je JJ došla do prednosti (5:3) i naterala Anu da servira za opstanak u meču.
Tada se dogodila jedna čudna situacija, kada je pri rezultatu 40:30 Ana odjednom stala... Zbog bolova u stomaku zatražila je kratku pauzu, čak je dotrčala i lekarska pomoć, ali se nekadašnja prva igračica sveta vratila na liniju i osvojila naredna dva poena za 5:4. Uplašili su se tada, na kratko, ljudi iz boksa Ane Ivanović, gde je pored trenera Svena Grenefelda i roditelja Miše i Dragane, sedeo i španski teniser Fernando Verdasko, za kojeg mnogi tvrde da je dečko srpske teniserke.
Ipak, u narednom gemu Ana nije bila ni blizu podvigu. Hladna kao led, Jelena je osvojila gem sa samo jednim izgubljenim poenom i zabeležila prvu pobedu na finalnom turniru sezone, čija se prva faza igra po bod sistemu u dve grupe.
Prve dve teniserke iz dve grupe plasiraće se u polufinale, od kada počinje nok-aut sistem.
BELA GRUPA:
(6) Svetlana Kuznjecova - (8) Vera Zvonareva 0:2 (2:6, 3:6)
(1) Jelena Janković - (4) Ana Ivanović 2:0 (6:3, 6:4)
TABELA: Zvonareva 1-0, Janković 1-0, Ivanović 0-1, Kuznjecova 0-1.
BORDO GRUPA:
(2) Dinara Safina - (7) Venus Vilijams 0:2 (5:7, 3:6)
TABELA: V. Vilijams 1-0, Safina 0-1, S. Vilijams 0-0, Dementijeva 0-0.
U sredu:
(4) Ana Ivanović - (8) Vera Zvonareva (15.00)
(3) Serena Vilijams - (5) Elena Dementijeva (odmah posle)
(2) Dinara Safina - (7) Venus Vilijams (odmah posle)
|
Nista, moglo se predvideti. Idemo dalje, ima protivnice koje moze dobiti i proci grupu, pa nadam se da ce se navici na podlogu do polufinala, i da ce nas obradovati.
|
05-11-2008, 12:13 AM
|
|
|
Administrator
Poruka: 6,330
|
Bedak.... izgubila protiv ciganšture, ali još ima vremena za popravni. Baš bih volio da je dobije u finalu... i naravno pobedi!
|
|
|
05-11-2008, 06:33 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jul 2007
Poruka: 1,400
|
Još jedan poraz Ane...
Citat:
Četvrta teniserka sveta blizu eliminacije sa Masters kupa
Ana u Dohi izgubila i od Zvonareve
Autor: Blic online | 05.11.2008. - 17:33

Ana Ivanović poražena je i u drugom kolu "bele" grupe na Masters kupu u Dohi nakon što je u tri seta (3:6, 7:6, 4:6) poražena od devete teniserke sveta Vere Zvonareve.
Ruskinja je prvi set otvorila sa dva uzastopno dobijena gema, da bi odmah zatim Ana uzvratila brejkom za svoj prvi gem. Zvonareva je, međutim, ponovo vezala dva gema, uključujući i drugi brejk čime je stvorila ključnu razliku (4:1) koju nije ispuštala do kraja – 6:3.
Ana je popravila igru u drugom setu koji je počela furiozno. Prva tri gema pripala su četvrtoj teniserki sveta, a brejk razlike Ana je držala sve do desetog gema (5:4) kada je umesto da izjednači, dozvolila ruskoj teniserki da uzme brejk i ostane u setu.
Naredna dva gema Ivanovićeva i Zvonareva su podelile poenima na svoj servis, pa je drugi set otišao u taj brejk.
Ana je delovala jako dobro na početku produžetka i rano je stekla dva poena prednosti (3:1), ali je katastrofalnom igrom na mreži dozvolila Zvonarevoj da vrati mini brejk i ponovo u finišu dođe do izjedančenja – 5:5. Ivanovićeva je do kraja taj brejka uspela da veže još dva poena i uz dosta problema ipak zasluženo stigne do izjednačenja u setovima – 7:6 (5).
Uprkos dobijenom setu, Ana ni na ovom meču njie pokazala formu koja joj je ne tako davno obezbedila mesto na samom vrhu WTA liste. Zvonareva je odlično otvorila odlučujući set i veoma brzo stekla prednost od 3:0, a u četvrtom gemu čak ruska teniserka imala je i brejk lotu koju Ana ipak nije dala, osvojivši prvi gem u trećem setu.
Dva gema prednosti odlična Zvonareva sačuvala je do, za nju odlučujućeg devetog gema (5:3), kada je sa nekoliko sjajnih poena i u dramatičnoj završnici Ana Ivanović došla do vrejka za 4:5. Zvonareva ipak nije dozvolila Ani da se razmaše i odmah je uzvratila brejk koji joj je doneo pobedu od 6:4 i drugi trijumf u "beloj" grupi u kojoj sada vodi sa dve pobede.
Jelena Janković svoj meč drugog kola protiv Svetlane Kuznjecove igra u četvrtak, a pobeda prve igračice sveta koja već ima jedan trijumf i zvanično bi potvrdio eliminaciju Ane Ivanović iz daljeg takmičenja.
---
Blic - http://www.blic.co.yu/sport.php?id=64108
|
|
05-11-2008, 11:30 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Mar 2007
Poruka: 971
|
E, jbg. Nisam gledao ovu utakmicu, pa ne mogu puno toga da kazem, ali kad ne moze dobiti ni Zvonarevu, onda joj objektivno u ovom trenutku nije ni mesto u ovom drustvu u Dohi. Ovo kazem jer je druga grupa jos teza od njene.
Nadam se skorom povratku na stare staze, ali izgleda da to uopste nece biti lako.
|
06-11-2008, 07:02 AM
|
|
|
Legenda
Poruka: 3,016
|
Slazem sa Izrazitim,njena situacija je ista kao da tim iz prve lige ode u drugu ligu,a svi znamo kako je tesko doci nazad u prvu,tako ce biti i Ani koja je u padu forme vec nekoliko meseci sto nije mal vremenski period za tenisera.
|
06-11-2008, 07:06 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Nov 2006
Poruka: 540
|
Radom,treningom i zalaganjem se postize sve,pa ako bude radila kako treba izacice iz krize veoma brzo....
|
06-11-2008, 01:06 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Oct 2008
Poruka: 505
|
Očigledno je da je zapala u krizu. Nadam se da će iz nje uskoro izaći. To može postići samo radom i treningom. Siguran sam da to i ona zna i da ćemo je uskoro opet gledati u finalu nekog velikog turnira.
|
|
|
06-11-2008, 01:44 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Apr 2007
Lokacija: Sa Malerom i Grobarcetom kod Urosa, cisto na baklave
Poruka: 1,043
|
Anci srecan rodjendan sve najlepse i da nam opet budesh prvaa
|
|
|
07-11-2008, 03:13 AM
|
|
|
Grobar
|
Ana & Verdasko - Za i protiv
Citat:
Pola Srbije gledalo je teniski meč na Soni Erikson šampionatu u Dohi između Jelene Janković i Ane Ivanović. Druga polovina je gledala Aninu ložu, u kojoj je pored njenih roditelja sedeo španski teniser Fernando Verdasko.
Ali, nije Verdasko tu sedeo u funkciji tenisera, već u funkciji potencijalnog zeta, i to je ono što je okupiralo pažnju mnogih u Srbiji.
Dobro, možda je malo preuranjeno govoriti o zetovima i taštama (a Verdasko je sedeo do gospođe Ivanović), ali tema o kojoj jedna od najlepših teniserki sveta doskora nije imala (ili nije želela) šta da kaže, sada je otvorena - Ana ima dečka, Ana ima dečka...
E pa u skladu sa tim, ona manje teniski zainteresovana polovina Srbije našla je za shodno da raspreda o najnovijim zbivanjima u Aninom privatnom životu.
|
|
|
12-11-2008, 09:28 AM
|
|
|
Grobar
|
Citat:
Ana: Da, zabavljam se sa Verdaskom!
Srpska teniserka priznala da je u vezi sa Špancem još od US opena i da je srećna u vezi sa njim.
Dugo se špekulisalo oko veze Ane Ivanović i Fernanda Verdaska, a ceo "slučaj" je demistifikovan tokom nedavnom WTA Mastersa u Dohi kada se španski teniser našao u publici tokom Aninin mečeva.
Peta teniserka sveta je romansu i priznala u razgovoru za "Press".
"Da, nas dvoje smo zajedno, zabavljamo se! Zbližili smo se još na US openu u Njujorku i tada je sve krenulo. Trenutno otkrivamo i upoznajemo jedno drugo, privikavamo se na našu vezu. On je jedan divan momak i mogu da kažem da sam veoma srećna s njim", rekla je Ana.
Ona je dodala da će odmor do starta nove sezone provesti u Srbiji, ali i da bi na kratko mogla da poseti Verdaska.
"Nameravam da provedem mirne dane sa porodicom u Srbiji. Mada, planiram i da odem nekoliko dana u Španiju. Ali, to još nisam definitivno odlučila".
Kraj sezone je vreme da se sumiraju utisci.
"Naravno da ću se pre svega sećati Pariza, svoje prve gren slem titule i prvog mesta na svetu koje ga je pratilo. Bilo je teških trenutaka posle toga, ali ja sam pozitivna, optimistična osoba i trudim se da zaboravim loše stvari. Ipak, trudiću se da naučim mnogo iz ovih potpuno različitih iskustava", zaključila je Ana Ivanović.
|
mondo mts...
|
12-11-2008, 11:48 AM
|
|
|
Old School
ID aktiviran: Oct 2006
Poruka: 4,521
|
Значи, то је разлог слабијих резултата...
|
13-11-2008, 10:26 PM
|
|
|
Grobar
|
ANA GLEDALA MEČ REALA S VERDASKOM!
Citat:

Ivanovićeva i njen dečko u utorak „uhvaćeni" u loži stadiona „Santjago Bernabeu" na meču Real Madrid - Real Union! Zaljubljeni par nije krio emocije, gotovo sve vreme su pričali, smejali se i vrpoljili

Ana Ivanović i njen dečko Fernando Verdasko „uhvaćeni" su u utorak uveče na utakmici Real Madrida! Srpska teniserka i njen španski kolega uživali su u loži stadiona „Santjago Bernabeu" gledajući meč „kraljevskog kluba" i Real Uniona iz Iruna (4:3), i bili su jedine osobe na stadionu koje se nisu uzbudile što je Real ispao iz Kupa od malo poznatog trećeligaša.
Ana i Fernando, bar prema fotografijama španskih paparaca, gotovo sve vreme razdragano su razgovarali, vrpoljili se i smejali. Iako u medijima ne žele previše da pričaju o svojoj ljubavi, ovog puta uopšte se nisu trudili da u javnosti sakriju emocije. Fernando je bio obučen u vrlo elegantno sivo odelo, dok je Ana bila u tonu s njim, pošto je nosila nešto svetliji komplet iste boje. Bilo je jasno da ih utakmica ne interesuje previše pošto su neprekidno komunicirali s ljudima u loži, u kojoj je bilo dosta ličnosti iz španskog džet-seta.

Inače, Ana i Fernando polako ali sigurno u Španiji stiču slavu Dejvida i Viktorije Bekam, čijim su se ljubavnim životom mediji na Pirinejima bavili iz dana u dan. Španci su im već dali nadimak Anando, po ugledu na još jedan slavni par, Breda Pita i Anđelinu Džoli, koje skraćeno nazivaju Branđelina. Otkako je Ana otišla s Fernandom u Španiju, odmah posle turnira u Dohi, fotoreporteri ih prate u korak, a gotovo da nema novina koje nisu objavile članak o njima ili prenele Anine reči iz intervjua datog Pressu, u kojem je prvi put govorila o vezi s Verdaskom.
[slika]
slika
Ivanovićeva je juče kasno popodne stigla u rodni grad, u kome će ostati nekoliko dana. Cilj joj je da po svaku cenu izbegne medijsku pompu, tako da će novinari danas na konferenciji za štampu u školi „14. oktobar" u Bariču imati pravo na svega tri pitanja, ali nijedno ne sme da bude vezano za njen privatni život, što znači da ime Fernanda Verdaska ne sme da se pominje. Zaljubljeni par će posle završetka finala Dejvis kupa ponovo biti zajedno i otići će na neku egzotičnu destinaciju na zasluženi odmor.
Veliko pitanje se postavlja za koga će Anči navijati prilikom sudara srpske i španske reprezentacije iduće godine u martu u okviru Dejvis kupa, pošto izabranik njenog srca brani boje „furije". Ako bude po onoj Njegoševoj „Ćud je ženska smješna rabota...", Španija je dobila novog navijača. Njen menadžerski tim svakako će morati dobro da razmisli kakav odgovor će peta igračica dati na ovo pitanje.
|
Press
|
|
13-11-2008, 11:50 PM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Oct 2007
Poruka: 463
|
Da li su to bili i na revanšu?
|
14-11-2008, 10:13 PM
|
|
|
Grobar
Poruka: 1,567
|
Citat:
Ana i UNICEF protiv nasilja u Bariču

Ambasadorka UNICEF-a za Srbiju, popularna teniserka Ana Ivanović, posetila je u petak osnovnu školu "14. oktobar" u Bariču, koja je zahvaljujući njenoj donaciji uključena u program "Škola bez nasilja".
"Presrećna sam što mogu da doprinesem naporima da se reši ozbiljan problem kao što je nasilje u školama. Takođe mi je veliko zadovoljstvo što program napreduje i što su već postignuti neki rezultati", rekla je Ana učenicima škole u naselju kraj Beograda.
"U školi, kao i u sportu, da bismo se usavršili moramo stalno da pratimo i ocenjujemo svoj rad. Čak i kad gubimo, treba da znamo kako da u tome nađemo nešto dobro", dodala je trenutno peta igračica sveta.
Ivanovićeva je prošle godine imenovana za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a i za to vreme je donirala više od četiri miliona dinara. Zahvaljujući tome se 15 škola uključilo u program za oslobađanje obrazovnih ustanova od nasilja.
"Pozivam sve ljude dobre volje, pojedince i privrednike da nam se priključe i da zajedno pružimo deci šansu za bolje i srećnije detinjstvo. Jedino udruženi možemo da osiguramo istinski napredak našeg društva", rekla je Ivanovićeva.
Ona trenutno promoviše i UNICEF-ovu kampanju "Ti si faca", koja je namenjena mlađim uzrastima.
Program "Škola bez nasilja" nastao je kao rezultat zabrinutosti zbog povećanja nasilja među decom i mladima u Srbiji poslednjih godina. Program se finansira isključivo od lokalno prikupljenih sredstava, donacija građana i privrednika.
Deca i odrasli njime dobijaju potrebna znanja i veštine za upravljanje i rešavanje konfliktnih situacija. U ovom trenutku program se sprovodi u 137 škola, u njega je uključeno više od 84.000 učenika i oko 8.400 nastavnika.
|
(mts MONDO)
|
29-11-2008, 02:55 PM
|
|
|
Grobar
Poruka: 1,567
|
Citat:
Ana Ivanović:Prija mi kad sam u centru pažnje
Peta teniserka sveta Ana Ivanović u intervjuu britanskom magazinu "Tennislife" otkrila kako je kao klinka maštala o osvajanju Grend Slema.
Nakon Pariza i odličnih devet nedelja na prvom mestu, zvanične titule i najbolje i najlepše teniserke na svetu i Vimbldona, Ivanovićeva je konačno na zasluženom odmoru sa dečkom Fernandom Verdaskom.
Ivanovićeva voli čitanje, pesme Vlade Georgieva, seriju "Bekstvo iz zatvora", palačinke i sarmu, a ne voli medijsku pompu, "ali se navikava".
"Maštala sam o tome da jednog dana postanem velika igračica. Želela sam da postignem mnogo u tenisu, a kao klinka sam sanjarila o tome kako osvajam Grend Slem. Ne znam da li sam ikada ovo rekla, ali ja sam bila poprilično stidljiva, tako da sam sve to zamišljala uz jednu bitnu stavku - neću da budem u centru pažnje kada se to sve dogodi ", rekla je Ana.
Starija i iskusnija, Ivanovićeva je skromno priznala da je "koliko - toliko" prevazišla stidljivost.
"Biti u centru pažnje je, kao i dobra igra, moj posao. Priznajem da mi sad to čak i prija ", bila je iskrena 20-godišnja teniserka.
Ana važi za, ne samo najlepšu, već i najveseliju teniserku.
"Da ste me upoznali pre par godina ne bi vam palo na pamet to da kažete", rekla je Ivanovićeva kroz osmeh. "Toliko sam bila stidljiva i povučena...kada bih išla negde samo bih sedela u ćošku i ćutala i puštala druge da zabavljaju okolinu... ".
Ana priznaje da se njena stidljivost manifestovala i na druge načine...
"Nije mi se sviđalo kako izgledam! Kada sam bila tinejdžerka sve mi je smetalo - nisam bila zadovoljna svojim telom i mrzela sam da oblačim haljine, koje danas, opet, obožavam da nosim ".
Iako važi za najlepšu i najpozitivniju ličnost iz sveta sporta, Ana priznaje da kao i ostali, i ona ima "mračnu stranu".
"Moja mama će vam to najbolje objasniti! Šalim se, ali se zaista najviše iznerviram kada su u pitanju moji najbliži. Svađa sa roditeljima je deo svačijeg života, zar ne? Doduše, ja sam strašno tvrdoglava tako da iako znam da nisam u pravu u stanju sam da se durim... "
Tvrdoglavost joj kako kaže, nekad dođe i kao poručena. "I ja i moj kondicioni trener učimo španski. Trudimo se da u isto vreme savlađujemo isto gradivo, ali je on jednom prilikom spremio jednu lekciju unapred. Tada je proradio inat! Sledeći put sam pokazala koliko mogu da budem tvrdoglava i spremila dve lekcije više!".
|
(MONDO mts)
|
30-11-2008, 12:19 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Apr 2008
Poruka: 1,053
|
Ivanovićeva „upisala“ još jednu naslovnu stranu u svojoj karijeri
Ana: Svi mi se smeju kada plešem
Ana Ivanović našla se na još jednoj naslovnoj strani poznatih svetskih magazina. Ovog puta, reč je o švajcarskom „Regio Aktuell“, za koji je naša teniserka pričala, između ostalog, o životu u zemlji satova i čokolade.
- U Bazel sam došla zbog sponzora i tada sam imala 13 godina. Jednostavno, uslovi za trening bili su bolji nego u Srbiji i zato sam ostala. Moj trener je odavde, tu su kancelarije mog menadžment tima, a i volim grad. Bazel je miran i tih i ovde mogu da se opustim.
Bazel je rodni grad Rodžera Federera, pa je Švajcarce zanimalo kakav je Anin odnos sa njihovim poznatim zemljakom.
- Obožavam da ga gledam kad igra, ima fantastične udarce. Upoznala sam ga i videli smo se nekoliko puta, veoma je prijatan. Jednom sam ga čak i intervjuisala, za „Teniski kanal“ - kaže Ana.
Kad je već reč o Bazelu, pokušale su kolege iz „Regio Aktuell“ da nadmudre Anu i saznaju nešto o načinu na koji se zabavlja, pitavši je kako joj se sviđaju noćni klubovi u gradu.
- Nisam bila ni u jednom! Nisam baš devojka za zabave. Nikad nisam bila stvarno pijana, a i plešem loše... Prijatelji mi se uvek smeju zbog toga. Kad imam slobodnog vremena, više volim da sam sa porodicom ili da pozovem prijatelje da dođu kod mene na čašicu razgovora - zaključila je Ivanovićeva.
Alo
|
02-12-2008, 10:50 AM
|
|
|
Grobar
|
Citat:
Ana dovodi WTA turnir u Beograd
Tim srpske teniserke uveliko radi na seobi turnira u Lincu i ako se transfer realizuje "Arena" bi od 12. oktobra ugostila vrhunske igračice.
Posle ATP, Beograd bi mogao da dobije i WTA turnir već od 2009. godine.
Kako prenosi "Sport", Ana Ivanović bi trebalo da otkupi turnir u Lincu i "preseli" ga u beogradsku "Arenu", a termin održavanja bi bio 12. oktobar.
Prema istom izvoru, menadžerski tim drugog ženskog reketa Srbije uveliko radi na transferu turnira.
Finansijska konstrukcija i dovođenje sponzora bili bi u rukama Ane Ivanović i njene ekipe, a Teniski savez Srbije bi bio samo strateški parner, jer ne poseduje sredstva za ozbiljnije učešće u organizaciji.
Ipak, direktor Soni Erikson tura za Evropu, Ben Vajat, u izjavi za "Sport" tvrdi da još nije podneta kandidatura Beograda za domaćinstvo.
"Poznato nam je da postoji interes Beograda, ali još nismo dobili zvaničnu prijavu", istakao je Vajat.
Ukoliko bi Ivanovićeva uspela u nameri da u srpskoj prestonici organizuje turnir, verovatno bi se u "Areni" sjatila ženska teniska elita, jer je termin pogodan za većinu vrhunskih igračica.
|
mondo mts...
|
02-12-2008, 02:28 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Apr 2008
Poruka: 1,053
|
Ana spremila haljinu za Melburn
Utorak - 02.12.2008
Ana Ivanović je odlučila u kojoj će sportskoj opremi igrati na Australijen openu u Melburnu, narednog januara.
Reč je o „Adidasovoj“ haljini, koju je Ana, inače, početkom novembra premijerno predstavila svetu na Soni Erikson šampionatu u Dohi.
Španci ušli u trag našoj teniserki
Ana kupila kuću na Majorki za 4,5 miliona evra
Ponedeljak - 01.12.2008
Najlepša teniserka sveta, a trenutno i peta igračica na WTA rang-listi, naša Ana Ivanović, mogla bi uskoro, prema španskim medijima, da postane redovniji posetilac Iberijskog poluostrva, ako ne i njegov rezident.
 Španci ističu da je Ivanovićeva u Majorci kupila, kako oni kažu, „planinsku kolibu“, čije je ime „Son Vida“, za 4,5 miliona evra.
Osvajačica ovogodišnjeg Rolan Garosa i nakratko ženski reket broj jedan u WTA turu, sebi je priuštila imanje koje ima 6.000 kvadratnih metara, dok sama kuća na dva nivoa ima 950 kvadrata u koje ulazi pet spavaćih soba, četiri kupatila, ogromna dnevna soba u prizemlju (130 kvadrata)... „Planinska koliba“ je modernog dizajna, izgrađena je 1998. godine, a ima i bazene.
A da, iz Španije je Anin dečko, tamošnji teniser Fernando Verdasko... Pa kažite onda da izreka „dom je tamo gde je srce“ nema smisla... Alo
 Ah te Ane  !!!
|
11-12-2008, 05:58 PM
|
|
|
Junior
Poruka: 335
|
Citat:
Ana - Glam Slam
Born in a Yougoslavia in the middle of the war, Ana Ivanovic, 21, reached the first ranks of tennis. A gifted player, who won Roland Garros, it is another facet of this rough diamond that «*sport and style*» reveals : the one of a new ultra glamourous star we exclusively met in Moscow.
1m85, 67 kilos, a perfect ovale face. A peaches and cream complexion, a gracious silhouette, a devastating smile, sparkling eyes and a spontaneous kindness…Yet, it was a near thing for her(!). The most beautiful roses often grow at the most improbable places: it is the case for Ana.
Born in Belgrade in 1987 in an ordinary family, raised in ex-Yougoslavia, in the middle of the war, Ana’s life is like a novel. A novel about a young girl from the people, tennis player since the diapers’ age, and who one day becomes n°1. A novel about one of the most beautiful women we have ever seen on courts. A kind of Peau d’Ane meets Cinderella. Nevertheless, the beautiful brunette talks about herself with a mix of distance and ingenousness, and with a submachine gun flow that hardly matches her status of borning star.
One thing puzzles you when you first meet this pretty girl. Why tennis? Why this obsession? And why so young? «Yes, I was really young!(Laughs) 5 years old is so young! And maybe i began earlier, actually! When I was a child, i think i’ve never played with dolls, my hands were always busy with tennis balls or rackets. I have videos in which i must be 3 or 4 years old, and I am dancing…but with a racket! I obviously use it as a guitar! (Laughs)».
At that time, in the Balkans, Monica Seles was a big star who aroused many vocations. Ana remembers : «*I forced my friends to sign at the tennis school. I had memorized the phone number so that my mum could call them. As a result, my father saw i was addicted and he bought me a racket for my size. That’s how i ended up in this school*». The journey of a spoilt child, but who is highly motivated. In the middle of the war, at the end of the 90’s, she wakes up at first light, braves the danger and practices like a professionnal since 7 AM in … an empty olympic swimming pool. Not simple, when you’re 11 y.o. It reinforces the character, and the forehand.
So not everything was rosy in Ana’s life? You can harldy believe it today. «It’s true, it was complicated and difficult at that time. My parents didn’t have money, it was difficult to find a financing in order to set up a Professional career. In 1999, in Serbia, it was the war, there were explosions! I was telling myself that I had no chance to become Professional.*»
A mix of ambition and humility
Yet, the tennis gods, who are never far in Ana’s story, were watching over her. She admits : «* I was Lucky to sign a contract with my manager, in Switzerland. I immediately had the opportunity to travel, to participate in more international tournements, and thus, to face other players. I became aware of the fact that I could possible become a good Professional player. I liked this period!*». Her agent, Gavin Versi, confrims: «*Our boss, Dan Holzmann, was immediately seduced by the mix of ambition and humility thatemanated from Ana when they met. He read the determination in her eyes, and immediately offer to finance her career. He didn’t make a mistake*». In fact, Holzmann, who wasn’t a sport agent at all - but an orange juice Tycoon - created DH Manegement just for Ana. According to Versi, he (Holzmann) considers himself more as Ana’s friend than as her manager. After RG, he offered her Cartier earings!*». The die is cast(!). Ana has her Lucky star, and will have the right to make her place in tennis and, ultimately, a place under the sun.
From the hard years, Ana has kept a good nature. She easily laughs and has mischevious eyes. She knows how lucky she was, and the way she has travelled since the grey Belgrade of thge 90’s :*«*It’s a huge gap! I am more and more aware of this each day, and particularly since i had the opportunity to discover other countries, other places, other cities. Today I have the feeling that I just need to snap my fingers to have everything, like magic. It’s an unbelievable chance.*»
But Ivanovic is not the kind of person who forgets where she comes from. «*When I’m back home, I’m obviously aware of the difference. But things change there too, the situation evolves. Over the last years, Serbia has developped a lot. There are more and more positive initiatives, good things to hel people. It is changing, it’s different from the years of war and after-war. I feel good when I see that things are improving, that my country is better. Well, of course, we still can’t compare New York and Belgrade…*»
Happiness and success
Officially, Ana is a happy girl. Anyway, it would be difficult for her to make us believe the contrary, since she has everything : beauty, talent, succes, future. Nevertheless, now that she is famous, some often search for louses in her head(!!), and this irritates her : «* It’s a pity that the media mix all kind of things about me. When I see that I’m immédiately compared to Kournikova because I lost many matches in a row, or that people write that I don’t want to fight…It irritates me. Really! Because it’s not true! But I know I can’t do much against that. You must have your consciousness, and follow the path which is traced for you; to not let exterior things affect your work. Exterior pression is the worst.*» The answer? Ana is convinced that sometimes you have to get out of tennis to play better : «* You can be at 100% on court and go to a fashion runway. Where is the problem? It’s not a runway or glamourous photos that will distract you from your goal!*»
Funny lucidity and determination for a 21-year-old Young girl. From the begining, Ana’s strength is her family: «*they made things easier for me, it’s certain. Of course my parents, but also my brother. He’s four years younger than me, and he’s here, by my side, on court, since he’s a baby! At around 15, when I started to travel, my mother came with me. It was a big sacrifice for my brother who stayed alone for long weeks with my brother! And year after year, their support never weaken : my father often looses his voice for having yelled too much for me during my matches!*»
To live Under the sun
Today she admits being more and more interested to the world of fashion and luxury: «*To be honest, one year ago, I didn’t pay much attention. But I’m a girl, and I have the right to like thes kind of things!(Laugh) I love to dress, especially since I spend a lot of time in sport outfits!*» A huge fan of Eva Mendes and Jessica Alba, Ana has a sober style concerning clothes : «*Honestly, I mostly search for clothes that correspond to me and that suit me. In the end, I prefer being confortable than being trendy but unconfortable! I read magazines, and spot clothes, shoes and bags like every girl!(Laughs)*»
Does Ana still have dreams? «*Sure!*» One is Professional: «*being n°1 again! And win the Grand Slam, that’s something I really want to achieve.*» Other dreams are personal: «*I’d love to have a house near with sea sight! And also a boat, because i love sailing. Yes, that’s what i want: sea, sun, sand and to always live in summer!*» wher for instance? «*Sydney, why not? I love Australia. I have family there, and i like going back there. Maybe one day, i’ll buy a house there!*» A place where we don’t play tennis in swimming pools…
|
izvor : Sport & Style by L'equipe 9th dec,2008
slike na http://sportetstyle.lequipe.fr/ana-i...-ivanovic.html
edit : Hvala Lilly za prevod sa francuskog
|
|
|
| Komande za temu |
|
|
| Koristi Metod |
Linearni Metod