|
| Sport u Srbiji i Svetu Razne diskusije o sportskim dešavanjima u Srbiji i celom svetu |
08-06-2009, 10:30 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: May 2008
Poruka: 1,381
|
nazalost cinjenica je da smo mi ostali jedini koji zvizde protivnickim himnama i to sto se vidi na stadionu je odraz celog srpskog naroda...jedan decko ispred mene,ima mozda 14 godina pred pocetak intoniranja austrijske himne nam govori kako treba svi da zvizdimo  ej ti ces da govoris...zalosno je to sto verovatno uopste nece biti prilike da zvizdimo marseljezi jer ce verovatno mec biti odigran bez publike ili npr 500 km od BG-a  bude li kojim slucajem ta utakmica odrzana u prisustvu publike,u trenutku kad se bude pustila himna Francuske svi na stadionu treba da okrenu ledja i cute...jebem im mater,ko ce to da se uvredi,u celoj reprezentaciji nemaju 2 cista Francuza!?
|
08-06-2009, 10:39 AM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Sep 2007
Poruka: 2,526
|
Pa ne vidim sta je tu problem sto nemaju dva francuza. Ako njima ne smeta sta ima mi da se bunimo. Sto se tice toga onda sto su im uglavnom polucrnci ili igraci africkog porekla to je rasizam, rasna diskriminacija....zar ne? Nema potrebe da mi resavamo tudje brige i probleme, ako su to uopste probelmi a moze da se kaze da nisu nimalo.
Inace ubedjen sam da nema sanse da nas kazne nesto bas strasno, samo novcano ali ovo nam je poslednja opomena, jer ipak mozemo da krenemo malo unazad i vidimo da u zadjih 10 godina smo stalno bili na udaru uefe i uvek imamo neke uslovne kazne. Da li je i to bez razloga?
Poslednji put promenio Maestro : 08-06-2009 u 11:15 AM
|
|
|
08-06-2009, 11:00 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Mar 2009
Poruka: 1,327
|
Stvarno je neverovatno kako nama malo uspeha treba da sve upropastimo,taman kada smo opet stali na noge napravili atmosfreru u i oko reprezentacije postali lideri u grupi,odma se javljalju neki problemi nicim izazvani(zvizdanje himni,propusti u organizaciji + slaba igra nasih) vrlo malo nam treba da sve sjebemo.Naravno znamo kave veze francuzi imaju u fudbalskoj organizaciji i ko je tamo predsednik,oni ce sigurno uciniti sve na terenu,ali i van njega da se dokopaju 1 mesta i da nas posalju u baraz,a sto je najgore mi im u tome zdusno pomazemo!
|
|
|
08-06-2009, 11:14 AM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Oct 2007
Poruka: 212
|
Slazem se sa vecinom ali sto se francuzi tako zdusno nisu bunili dok im je cela italija zvizdala na himnu?Nego su sad nad nama nasli da silje qrac....
|
|
|
08-06-2009, 11:19 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Oct 2008
Poruka: 1,461
|
Citat:
Originalnu poruku postavio Matic
Naravno znamo kave veze francuzi imaju u fudbalskoj organizaciji i ko je tamo predsednik,oni ce sigurno uciniti sve na terenu,ali i van njega da se dokopaju 1 mesta i da nas posalju u baraz,a sto je najgore mi im u tome zdusno pomazemo!
|
Aj sad nek mi kaze neko od kad mi to zvizdimo tudjoj himni?
Jel to od juce ili vec zadnjih 10 god.?
...do skora smo zvizdali i "nasoj"...
I sad, kad smo na korak od plasmana na svetsko, javljaju se Francuzi da im smeta. Niko drugi se nije izjasnio nego nasi prvi pratioci u grupi koji ce morati u baraz ako mi budemo prvi!!! A bicemo, jer smo mi takav narod i jos vise neke stvari radimo iz inata. Naravno nekad i na nasu stetu...
Zivi bili pa videli da ce ljudi jos vise da zvizde himni na toj utakmici, sto nikako ne opravdavam, ali samo iz inata...i to onog SRPSKOG inata.
Ne pricam ovde o tome da li se treba zvizdati himni, nego o tome kad nam skrecu paznju na to i ko nam skrece paznju.
Zasto to neko iz uefe ili francuskog fubalskog saveza nije rekao na pocetku kvalifikacija??!!?
Opet kazem, nismo mi juce poceli da zvizdimo himnama drugih zemalja...mada je to odraz nekulture...
|
|
|
08-06-2009, 11:27 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Feb 2007
Poruka: 975
|
Pa sve ce da urade da prodju. Trese se guzica, zamisli sta bi bilo da ne prodju na SP. Kao ne tako davno mladi englezi, te ne odgovara ova lopta, te ne odgovara ona lopta, te necemo u Podgorici da igramo, te necemo nigde u Srbiji da igramo. Svi cuvaju fer-plej za kod kuce, a kad odu napolje ponasaju se kao najgori sabani. Setite se samo onog engleskog majmuna, sto nam uvali gol na U21 dok je Rajkovic lezao na terenu. I navijaci, u engleskoj sede kao nacrtani, a kad odu na stranu lome sve pred sobom. Pun mi je k njihovog licemerja.
|
|
|
08-06-2009, 11:45 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Nov 2007
Poruka: 1,038
|
Лицемерје браћо, лицемерје! Ја се апсолутно слажем да је звиждање химни апсолутно нецивилизацијски чин и чин некултуре, али волио бих да ми било ко покаже тај члан закона или правилника који то забрањује односно који предвиђа казну за то! И још нешто, правилником је предвиђено да екипа која се повуче са терена има да буде дисквалификована, чини ми се!!!! И то је неко добро рекао, нека они шиље курац на некоме другом, ово су јасно сада потенцирали јер им се тресу гаће и зато би их требало извиждати ако не ни због чега другог. Неко рече да је власт признала Косово, да је власт нас бомбардоавала а да је химна симбол народа. Па браћо народ је бирао ту своју власт између осталог и према спољној политици коју та власт заговара!!!!
|
08-06-2009, 11:49 AM
|
|
|
Grobar
|
Zerocool
Sila boga ne moli.
|
|
|
08-06-2009, 11:51 AM
|
|
|
Legenda
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 3,314
|
@djorzyjf
Uvijek ce postojati `razlog`. Mozemo mi da budemo mirni kao bubice, da na protivnicku himnu ustanemo i svi je pjevamo, da tokom meca niko glasa ne pusti, opet ce se naci neki razlog po kome cemo mi biti divljaci. Zasto je to tako nije mi jasno, ali tako je! Citam ovdje da smo mi jedini koji zvizde protivnickoj himni, ma kako da ne. Ti Francuzi su vec nekoliko puta izvizdani i nikom nista. Vece je divljastvo ono sto oni rade nama, nego sto mi njima radimo.
|
08-06-2009, 11:56 AM
|
|
|
Početnik
ID aktiviran: Mar 2008
Poruka: 27
|
Samo sto Francuzi "zaboravljaju" da se njihovoj himni zvizdi i u sred Francuske, pored cepanja i gazenja drzavne zastave (od strane arapa, crnaca, pristalica korzikanskih separatista). Slicna situacija je i u Spaniji.
|
|
|
08-06-2009, 12:17 PM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Jul 2007
Poruka: 2,168
|
Neka me neko ispravi,ali čini mi se da su sami Francuski navijači do pre neku godinu zviždali Marseljezi,zato što su želeli drugu himnu ili tako nešto.
Naravno ne opravdavam zviždanje ,pošto im tako ništa nećemo pokazati sem da smo narod stoka,a dobićemo i kaznu.Ja sam za to da se ćuti tih 2-3 minuta ,a onda da im zviždimo pri svakom kontaktu sa loptom.To bi imalo više efekta a i nije kažnjivo.
Evo sami recite,koliko bi ljudi zviždalo da treba da se zviždi?Da na primer neki vođa naredi ,ili da se preko razglasa to traži od navijača...odgovor je NIKO ,zato što mi radimo nešto samo kad je zabranjeno pošto ovako nije zanimljivo!
|
08-06-2009, 12:23 PM
|
|
|
Grobar
|
Cini mi se da je to zvizdanje bilo kada su igrali protiv Maroka ili Alizra u Francuskoj,vecina navijaca potivnickog tima je zvizdala Marseljezi i ako su oni uglavnom iz Francuske,ali su dosli da navijaju za svoju domovinu.
|
|
|
08-06-2009, 12:26 PM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Nov 2006
Poruka: 2,195
|
Boli me kurac za francusku himnu, a te jevrejske priče kako će da zapale sa tekme ako bude zviždanja me raduju.. Baš bi voleo da se to dogodi. Da neće da nas kazni fifa zbog toga? Nigde ne piše da moraš da poštuješ tuđu himnu.. A posebno jedne beskičmene zemlje pedera koja ne sme da prdne a da ne dobije pismenu dozvolu od amera...
|
08-06-2009, 01:30 PM
|
|
|
Banned
ID aktiviran: Aug 2007
Poruka: 518
|
evo jedne zanimljivosti : kako se u mrskom nam komsiluku proslavlja famozni bari!ta prica uvek ispliva kad su musavi u krizi,tako je bilo i sada!ali sto se organizacije tice,nema im premca!
zvezda-proslava-x.jpg
|
|
|
08-06-2009, 02:09 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jun 2007
Poruka: 911
|
Citat:
Baraž za PLS: Nasilje u Klupcima
Navijači Radničkog Stobeks iz mesta Klupci (opština Loznica) nisu mogli časno da podnesu poraz od imenjaka iz Sombora u prvom meču baraža za popunu Prve lige Srbije.
Mediji su izvestili da je grupa domaćih navijača kamenovala autobus sa gostujućim igračima, a da je potom došlo i do fizičkog obračuna sa fudbalerima iz Sombora.
Povrede od kamenica zadobili su vozač autobusa, jedan član stručnog štaba i nekoliko fudbalera.
Policije u tom trenutku nije bilo, jer je pratila autobus sa navijačima ekipe iz Sombora.
Meč u Klupcima završen je 1:0 za ekipu iz Sombora, a revanš je 11. juna. Pobednik baraža plasiraće se u Prvu ligu.
(MONDO)
|
Pravi junaci , kamenicama na fudbalere i stručni štab pored murije i protivničkih navijača , idiotizam nema granica ...
|
|
|
08-06-2009, 02:10 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Aug 2008
Poruka: 1,203
|
pfc_SO, jel' ti rece da je Radnicki Sombor unapred prodao baraz, ili neko drugi?
|
|
|
08-06-2009, 02:17 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jun 2007
Poruka: 911
|
Ja nisam ... pričalo se naravno kako ćemo mi da prodamo ali od toga nema ništa jer smo finansijski stali na noge , a da kupujemo baraž protiv ovih , nema potrebe jer smo za klasu bolja ekipa ...
|
|
|
08-06-2009, 02:23 PM
|
|
|
Guest
|
jedno podsecanje na 1993. godinu. posto je moj otac iz sapca, tu i tamo pogledam gde se nalazi fk macva. sad je u nekoj ligi bez briga verovatno, ali nekada je bila stabilan drugoligas.
u leto 1993. godine igrali su baraz spartak (iz prve lige) i macva (druga). u prvoj tekmi u sapcu, macva pobedjuje 1-0, da bi u revansu spartak pobedio sa 2-0.
tek sam kasnije cuo price da je macva tu tekmu prodala za odredjenu kolicinu kafe...
sad koliko je to tacno, ne znam, ali iskreno verujem u to...
|
|
|
|
08-06-2009, 02:33 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Aug 2008
Poruka: 1,203
|
znajuci kako je spartak funkcionisao i te i sledecih par godina pod Momom Spasom, sasvim moguce..
@PFC_SO - hvala. Video na vise mesta, svi odlicno obavesteni, al nikako da nadjem nekog ko je to pricao da sad pitam
|
|
|
08-06-2009, 03:37 PM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Sep 2007
Poruka: 2,526
|
Kad se vec pominje namestanje, ja znam da je niski svojevremeno srpskoligas prodao mec za 3 para kopacki, mada su prodavali jos dosta ali ne znam bas za koliko.
Takodje jos jedan klub odavde,pouzdano znam, je prodavao za veceru i sl...!
|
|
|
08-06-2009, 03:50 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Dec 2008
|
Citat:
Originalnu poruku postavio djorzyjf
E zato nas niko ni ne ceni, zato nas svi smatraju za divljake i nenormalne ljude, maltene zivotinje, zato nas predstavljaju i predstavljace nas uvek i svugde kao neku bagru.
|
Јесте, због тога су нам отели Републику Српску Крајину и помогли протеривање српског народа из Хрватске, због тога хоће да укину РС, због тога нам отимају Косово и Метохију  Због звиждања химнама бре! А то што су нас они мало клали и убијали, нема везе, Ђура ће нам опростити што нас је тукао и...Ма не заслужујемо боље од онога како нас је Бајден називао својевремено! Што да се љутимо на њега када и Срби користе сличне "форе".
Елем, против сам звиждања химнама, ружно сам се осећао када сам гледао како се звижди Јерменима знајући какву сличну судбину кроз историју смо имали и трпели геноциде. Али када видим како ови Французи глуме неко поштење и серу овако, падне ми мрак на очи!
Јако дуго нисмо имали химну са којом ћемо се поистоветити и зато људи и не знају како да се понашају за време интонирања нити знају текст. Смучи ми се када видим да се за време интонирања дижу руке као на концерту Милета Китића, пале бакље и сл. Биће потребно још времена да људи стекну ту културу.
|
|
|
08-06-2009, 04:07 PM
|
|
|
Guest
|
Kajafa...
ako razmisljas tako kao sto razmisljas (oni nam otimaju teritorije, ubijaju nas) onda hajde da prekinemo diplomatske odnose, pa niko ovde nece ni dolaziti da igra i nema himni, nema zvizdanja... a ne da pristanes da igras takmicnje koje su organizovali svi ti o kojima pricas (ovde govorim i uefi i uefinim takmicenjima isto) a da po njima seres i da ti postavljas uslove kako ce da se igra...
sto se tice francuza, ovo je cist pritisak jer su se malkice ukakili da nece biti prvi. teske malverzacije, pritiske a na kraju i otvorene kradje na samoj utakmici tek treba ocekivati. ne bi me cudilo da najveci korumpirani olos, kriminalac, djubre Gilles Veissière ne sudi sa nekim drugim pasosem i plavom perikom.
|
|
|
|
08-06-2009, 04:18 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Dec 2008
|
Ниси баш схватио поенту, реаговао сам на ово писање да нам се све то дешавало и да су нас тако представљали у свету са разлогом јер смо то заслужили због свог понашања (звиждања химнама или шта већ)
Citat:
|
E zato nas niko ni ne ceni, zato nas svi smatraju za divljake i nenormalne ljude, maltene zivotinje, zato nas predstavljaju i predstavljace nas uvek i svugde kao neku bagru. I uopste nisam siguran da li su u pravu ili ne.
|
Ем су нас убијали и клали,ем су нам набили такве комплексе па могу да се прочитају и овакви коментари на српским сајтовима! Што да се љутимо када нас неко назива погрдним именима и ствара предрасуде о српском народу кад ми то чинимо још боље од њих?
|
|
|
08-06-2009, 04:43 PM
|
|
|
Banned
ID aktiviran: Aug 2007
Poruka: 518
|
ljudi,sto se uzbudjujete oko cele te price vezano za zvizdanje!?jeste to na neki nacin primitivan cin,ali sa druge strane zaista nismo jedini koji to radimo!naravno,nemamo mi i francuzi istu reputaciju u fifi,a reputacija jedne zemlje u sportu je usko vezana za politiku!tako da bi bilo naivno ocekivati isti tretman!ipak,najgore sto nam se moze desiti je novcana kazna!ja nisam ubedjen da ce se narodi sa ovih prostora ikada kultivisati!ipak je ovo balkan i proporcionalno gledano ovde ima daleko vise primitivnih ljudi,nego na zapadu!to je prosto cinjenica!pored toga nasi gastarbajteri cine sve sto je u njihovoj moci da blate ime svoje otadzbine,jer patriotizam usmeravaju na pogresan nacin!iz tih razloga na zapadu nas,hrvate,bosance,turke,grke,bugare i rumune svrstavaju u isti kos!to se nece skoro promeniti a nema ni razloga,jer se ni mi nismo promenili....
|
|
|
08-06-2009, 04:57 PM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Apr 2009
Poruka: 395
|
Citat:
FSS: Saopšten spisak za UB 2009
Selektor univerzitetske fudbalske reprezentacije Srbije Branko Vukašinović odredio je spisak od 23 igrača za pripreme uoči Letnje Univerzijade u Beogradu.
Univerzitetska selekcija okupiće se u ponedeljak, 15.juna. Prvih 10 dana univerzitetska selekcija treniraće u Ivanjici, dok 26. juna ulazi u Univerzitetsko selo. Dan ranije, Vukašinović će odrediti konačan spisak od 20 igrača.
Na preliminarnom spisku se nalaze:
Golmani: Branislav Danilović (Rad), Budimir Janošević (Čukarički), Nikola Nakić (Radnički, Niš).
Odbrana: Siniša Stevanović, Miloš Karišik, Nenad Adamović (Teleoptik), Branislav Trajković (Hajduk, Kula), Milan Mitrović, Nemanja Zlatković (Zemun), Novica Milenović (OFK Beograd), Branislav Milošević (BSK, Borča), Nemanja Milunović (Mladost, Lučani).
Sredina terena: Dragomir Vukobratović, Branislav Kostić (Inđija), Miloš Janićijević (Sloga, Kraljevo), Slobodan Simović (Novi Sad), Zoran Milovac (OFK Beograd), Milan Jeremić (Zemun), Žarko Karamatić (Banat).
Napad: Nenad Marinković (Teleoptik), Vojo Ubiparip (Spartak Zlatibor Voda), Miloš Živanović (Hajduk, Kula), Nenad Srećković (Srem, S.Mitrovica).
U stručnom štabu se nalaze još: Goran Milošević (trener), Oliver Kovačević (trener golmana), Dejan Suzović (kondicioni trener), Rade Jagodić (doktor), Nenad Cvetković i Nemanja Božić (fizioterapeuti), Igor Gačić (tim menadžer) i Nemanja Nikolić (ekonom).
Srbije će takmičenje na Univerzijadi početi 30. juna utakmicom protiv Gane, dva dana kasnije igraće protiv Meksika, a poslednji susret u grupi na programu je 4. juna protiv Velike Britanije.
Naknadno će biti poznata tačna vremena odigravanja utakmica, kao i stadioni na kojima će se igrati.
|
B92 sport
|
|
|
| Komande za temu |
|
|
| Koristi Metod |
Linearni Metod
|
Zakon