Nazad   partizan.NET Forum > -SD Partizan - > Rukomet, Odbojka, Vaterpolo, itd.

Rukomet, Odbojka, Vaterpolo, itd. Diskusije o ostalim sportskim klubovima Partizan ...

Zatvori poruke

Komande za temu Koristi Metod
Star 23-03-2008, 10:53 PM   #801
ЖИВОРАД
Доброћудни костур

ЖИВОРАД's Avatar

ID aktiviran: Oct 2006
Poruka: 5,300
ЖИВОРАД is an unknown quantity at this point

БРАВО ЛЕПОТИЦЕ!!!
сад ми је лакше...морам да малчице скренем са теме,кад сам се враћао из Пионира,чуо сам од неких цигана,да је изгубила,и био сам се сморио,ал сад кад сам видео да гамад лаже,много ми је лакше!
то лутко!!!!
п.с.Ацо ово је само још један у низу доказа наслова твојег прегледа недеље!
Star 23-03-2008, 10:54 PM   #802
Ala-Munja
Del boy

Ala-Munja's Avatar

ID aktiviran: Jan 2007
Poruka: 10,147
Ala-Munja is an unknown quantity at this point

Bravo Anci , krupnim koracima jurisa ka prvom mestu na WTA listi
Ala-Munja je offline  
Star 24-03-2008, 01:16 AM   #803
shvedja
Grobarčina

Poruka: 2,763
shvedja is an unknown quantity at this point

Свака част нашој лепотици! Пролеће стиже 1. место је све ближе!
Star 25-03-2008, 01:18 AM   #804
Martin
Grobar

Martin's Avatar

ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 1,121
Martin is an unknown quantity at this point

Cestitke nasoj kraljici!!!
Apsolutno je sve to ona zasluzila..
Idemo Ana,na redu je Grem slem!
Svi smo uz tebe!!!
Star 25-03-2008, 09:34 PM   #805
Immortal
Old School

Poruka: 4,521
Immortal is an unknown quantity at this point

Шампионка стиче "бенефиције"...

Citat:
Nadal "povezao" Anu do Majamija!

Možda je izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu Indijan Velsa, ali je zato dobio poen kod Ane Ivanović!

Drugi reket sveta, Španac Rafael Nadal pokazao je da je pravi "latino šarmer", jer je posle Indijan Velsa odlučio da na prvi sledeći turnir u Majamiju otputuje privatnim avionom u kojem je bilo mesta za još jednu osobu.

A njegov "pik" bila je srpska lepotica, takođe drugi reket sveta (hm, da li je ovo samo koincidencija?), Ana Ivanović, pobednica Indijan Velsa.

Dakle, Nadal je, prema pisanju "Majami heralda", imao prazno mesto u avionu i velokodušno je ponudio Ani, pa su njih dvoje zajedno doleteli do Majamija.

Lep gest! Šta li će Nole na sve ovo da kaže...

(MONDO)
Star 25-03-2008, 10:39 PM   #806
Maler
Disident

Maler's Avatar

ID aktiviran: Aug 2007
Poruka: 2,119
Maler is on a distinguished road

Ево и ја да честитам Ани на освојеној титули и да их освоји још много у каријери.

Citat:
Lep gest! Šta li će Nole na sve ovo da kaže...

(MONDO)
Не пита се ноле ништа,питајте срђана.
Maler je online  
Star 28-03-2008, 07:23 PM   #807
dudinho
Početnik

dudinho's Avatar

ID aktiviran: Dec 2006
Poruka: 22
dudinho

Ani nagrade za fer plej i teniserku koja je najviše napredovala

Srpska teniserka Ana Ivanović proglašena je u Ki Biskejnu za igračicu koja je u tom periodu najviše napredovala, a dobila je i nagradu za fer-plej ponašanje, prenele su svetske agencije. Za najbolju teniserku u 2007. godini proglašena je Belgijanka Žistin Enan.

Ana Ivanović, koja je i pre dve godine dobila nagradu za najveći napredak, prošle sezone je osvojila tri titule i uspela da se probije među deset najboljih teniserki sveta. Istovremeno, prvi srpski reket odigrala je na Rolan Garosu prvo finale grend-slema u karijeri, izgubivši od Žistin Enan.
Druga teniserka sveta dobila je i nagradu "Karen Krančke" koja se dodeljuje za fer-plej ponašanje na terenu.

Titula najbolje igračice godine po drugi put u karijeri pripala je prvom reketu sveta Enan, koja je prošle godine u 14 turnira osvojila 10 trofeja, među kojima dva gren- slema - Rolan Garos i Otvoreno prvenstvo SAD. Enan je prva teniserka koja je u jednoj sezoni uspela da zaradi više od pet miliona dolara od turnbirskih nagrada.
Bivša najbolja teniserka sveta Amerikanka Lindzi Devenport proglašena je za najbolju "povratnicu" sezone, pošto je posle 11. mesečne pauze zbog rođenja sina Džegera, uspela da se vrati u "Top 100".

Kara Blek (Zimbabve) i Lizel Huber (SAD) osvojile su titulu u konkurenciji parova, dok je mađarska igračica Agnes Savaj izabrana za debitanta godine.

BLIC
dudinho je offline  
Star 30-03-2008, 12:37 AM   #808
Crno-beli
Neki veliki Dr-Mr...

Crno-beli's Avatar

Poruka: 12,004
Crno-beli is on a distinguished road

Citat:

MAJAMI: Ana "pomela" Francuskinju Loa

Subota, 29. mart 2008. 23:18

Ana Ivanović ekspresno je pomela Francuskinju Emili Loa u drugom kolu turnira u Majamiju i izborila plasman u treću rundu.

Srpska teniserka, koja je postavljena za drugog nosioca turnira, slavila je rezultatom 6:1, 6:2, posle samo 47 minuta igre.

Ona će za ulazak u četvto kolo igrati protiv Amerikanke Lindzi Devenport, koja je ranije eliminisala, takođe Francuskinju Kamij Pin sa 6:2, 6:1.

Ana Ivanović je u prvom meču na turniru potvrdila da se nalazi u odličnoj formi, i da posle osvajanja titule u Indijan Velsu, ponovo spada u krug najužih favorita za trofej Soni Erikson Opena.

Francuskinja gotovo da nije imala nikakve šanse u ovom meču. Ana je odmah napravila brejk, a ubrzo i drugi, i lagano kontrolisala rezultat, rešivši prvi set u svoju korist za samo 20 minuta.

U drugom setu srpska igračica bila je malo darežljivija prema protivnici, dozvolivši joj da osvoji dva gema.

Zanimljivo je da druga igračica sveta i nekadašnja broj jedan Lindzi Devenport, koja sada zauzima 33. mesto na WTA listi, nikada nisu odigrale nijedan duel.

Turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 3,77 miliona dolara

(MONDO)
Star 30-03-2008, 02:08 AM   #809
WebGazda
Administrator

WebGazda's Avatar

Poruka: 6,382
WebGazda has disabled reputation

još jedna slika iz Indijan Velsa
Attached Images
File Type: jpg petrovic.jpg‎ (54.3 KB, 31 pogleda)
WebGazda je offline  
Star 31-03-2008, 01:20 AM   #810
Martin
Grobar

Martin's Avatar

Nazalost Ana ispala...

Citat:
Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u trećem kolu WTA turnira u Majamiju. Bolja od nje bila je američka veteranka Lindzi Devenport u dva seta – 6:4, 6:2, u duelu koji je trajao jedan sat i 17 minuta. Protivnica Devenportove u narednoj rundi biće Ruskinja Dinara Safina.

Ana je imala loš procenat ubačenog prvog servisa (58 %), i to je jedan od glavnih razloga ubedljivog poraza naše teniserke.

U prvom setu nijedna teniserka nije bila preterano sigurna na svom servisu. Ana je napravila dva brejka, ali je dozvolila protivnici da joj tri puta oduzme servis, i nekada najbolja teniserka sveta dobila je taj deo igre rezultatom 6:4.

U drugom setu Amerikanka je iskusnom igrom iskoristila tri od četiri brejk prilike, i iako je Ana napravila jedan brejk u tom delu, Devenportova je na veliko iznenađenje svih privela meč kraju sa ubedljivih 6:2 u drugom setu.

Turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od tri miliona i 770 hiljada dolara.
Star 07-04-2008, 01:34 PM   #811
Tuljo
Administrator

Tuljo's Avatar

Poruka: 5,859
Tuljo has disabled reputation

Citat:
Bila je to sedmica puna dešavanja / April 01, 2008

Želim svima vama da se zahvalim na ljubaznim čestitkama koje sam dobila u toku protekle sedmice i ranije. Pobeda u ‘Indian Welss’-u je jasno bio veliki trenutak za mene i srećna sam da vidim koliko mnogo uzbuđenja je to donelo mnogima od vas.

Ja sam se naravno nadala da ću tu formu uspeti da prenesem u Majami i jako dobro sam započela meč protiv Loit. Ali Lindzi mi u nedelju nije pružila mnogo šansi i ja joj odajem priznanje jer je igrala izvrstan tenis. Ni u jednom trenutku mi nije dozvolila da se povratim.

U mojoj dosadašnjoj karijeri uvek je bio izazov igrati dva velika turnira jedan za drugim. Nisam imala jako dobre rezultate nakon pobede na nekom turniru. Ovo je nešto što moram da naučim kako da ostvarim.

Na mojoj konferencij za štampu nakon meča sa Lindzi neko me je pitao šta mislim o tome kako Federer uspeva tako često da pobedi dva turnira zaredom. Ja mu u se zaista zbog toga divim. Sve više i više to cenim jer sam otkrila koliko je to teško ostvariti.

Ove sedmice sam bila jako zauzeta. Nakon dolaska u ponedeljak jako rano ujutro, imala sam dan odmora, a onda sam u utorak pre treninga bila u kupovini. Sreda je bio jedan od najzauzetijih dana u mojoj karijeri. Bila sam WTA jednočasovnom pristupu svih medija, zatim na snimanju reklame za ‘U.S. Open Series’, treningu , fotografisanju za katalog za ITF Olimpijadu ,a zatim na fotografisanju i snimanju za Adidas.

Na kraju sam bila tako umorna da nisam imala snage da odem na žurku posvećenu igračima, što je šteta jer sam čula da je to bio super događaj. Ali u isto vreme, zadovoljna sam što sam donela razumnu i profesionalnu odluku.

To je takođe bila ispravna odluka i zbog toga što sam u četvrtak ujutro morala rano ustati da se prijavim za vizu jer idem uskoro na odmor. Na žalost ne dozvoljavaju nam da se to uradi na drugi način –morala sam da odem tamo i da dam otiske prstiju.

Kasnije u četvrtak otišla sam na dodelu nagrada gde sam na moje oduševljenje primila dva trofeja. Posle toga sam imala kratko snimanje na plaži za’ Blick’ novine. Osetila sam olakšanje kada su sve moje obaveze bile završene i kada sam mogla da se skoncentrišem samo na turnir.

Sada imam neko vreme slobodno. Još jedan mesec ne igram mečeve za takmičenje tako da mogu da se opustim, da ramišljam o tome šta sam do sad postigla u ovoj godini i da se radujem novim izazovima u narednih nekoliko meseci.

Želela bih da čestitam svom menadžeru Denu i njegovoj supruzi Melani. Oni su nedavno dobili svoje treće dete i radujem se da je vidim nekom prilikom u toku leta.

Sa ljubavlju
Ana
izvor
anaivanovic.com
Tuljo je offline  
Star 07-04-2008, 02:52 PM   #812
shvedja
Grobarčina

Poruka: 2,763
shvedja is an unknown quantity at this point

Citat:
Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je u intervjuu "Kalkuta Tajmsu" da je spremna za nastavak sezone i početak takmičenja na šljaci kao i da su joj glavni ciljevi u 2008. godini osvajanje titula na Rolan Garosu i Vimbldonu.

"Najveći sledeći turnir je Rolan Garos i i moj cilj je da ga osvojim. Do sada sam se već plasirala u dva finala i znam šta je potrebno da se stigne do tamo. Sada bi trebalo da idem korak dalje i da osvojim Grend slem. Pariz predstavlja posebno mesto za mene, ne samo zbog prošlogodišnjeg finala, nego i što sam se tamo odlično provela pre tri godine kada sam se plasirala u četvrtfinale", izjavila je Ana Ivanović.
Druga teniserka sveta je rekla da iako je zbog prelaska sa šljake na travu period posle Rolan Garosa jedan od najtežih delova sezone to neće omesti u pokušaju da osvoji trofej i na Vimbldonu.
"Promena podloge je jedan od najtežih delova sezone. Bilo bi dobro da imamo više vremena da se prilagodimo i oporavimo od Rolan Garosa, ali ja na to gledam kao na veliki izazov i to onaj u kome ću uživati. Imam veliku šansu da osvojim Vimbldon, osećam da je moja igra pogodna za travnatu podlogu. Imam dobar servis, mogu da igram na mreži i da igram agresivno, ali tamo će biti mnoge odlične igračice i biće zaista teško" izjavila je Ivanovićeva.

Ona je dodala da je izuzetno zadovoljna dosadašnjim učinkom u novoj sezoni, gde je već igrala finale Australijan Opena i osvojila titulu u Indijan Velsu i da je ti uspesi teraju da nastavi sa dobrim rezultatima.
"Bio je to zaista dobar početak godine. Osećam da sam nastavila istim putem na kom sam bila prošle godine. Plasman u finale Australijen Opena bio je najbolji do sada, dok su turniri u Dohi i Dubaiju bili jako frustrirajući. Povreda je najteža stvar kada se bavite tenisom i ja sam po tom pitanju imala loše iskustvo u Dohi", zaključila je Ana Ivanović.
Blic online
Star 09-04-2008, 11:43 AM   #813
Immortal
Old School

Романса на помолу?

Citat:
Miler uzvratio kompliment Ani Ivanović

Drugoplasirana teniserka na WTA listi i jedna od najlepših teniserki sveta Ana Ivanović, upravo je postala i devojka kojoj većina ženske populacije zaista zavidi.

U jednom ranijem intervjuu, Ivanovićeva je na pitanje novinara šta radi u slobodno vreme, kao "iz topa" odgovorila da gleda seriju "Bekstvo iz zatvora" jer je Ventvort Miler (Majkl Skofild) "idealan muškarac sa kojim bi rado provela jedan dan".

Kada su novinari ovu priču prosledili upravo glavnom glumcu poznate serije, šarmantni Miler se prijatno iznenadio, prenosi "Svet".

"Ne moram da pratim tenis da bih znao ko je Ana Ivanović", rekao je Miler. "Pored toga što je jedna od najuspešnijih devojaka u sportu kojim se bavi, ona je definitivno i jedna od najlepših sportistkinja. Ponosan sam što joj se dopadam i od srca joj zahvaljujem na svim komplimentima".

Obostrane simpatije su tu, kao i "Skofildova" devojka, ali šta je to za našu Anu!

(MONDO)
Star 16-04-2008, 02:50 PM   #814
Crno-beli
Neki veliki Dr-Mr...

Crno-beli's Avatar

Шампионка и ван терена...

Citat:
Ana Ivanović donirala 15 škola u Srbiji

Autor: Beta | 16.04.2008 - 13:58

Srpska teniserka Ana Ivanović svojim donacijama omogućila je da se 15 škola u Srbiji uključi u UNICEF-ov program "Škola bez nasilja", saopštila je danas beogradska kancelarija UNICEF.

Anini sportski uspesi nisu jedina pomoć Srbiji - prošlog septembra, postala je nacionalna ambasadorka UNICEF-a kako bi pomogla poboljšanju uslova u kojima žive deca.
UNICEF-ovi ambasadori su poznate javne ličnosti iz sveta sporta, filma, muzike, ličnosti koje su spremne da učine sve što je u njihovoj moći da javno govore o problemima dece i mladih, da pomognu da se promeni politika prema deci i da prikupljaju sredstva za programe UNICEF-a.
Ana Ivanović je svojom donacijom omogućila da se 15 osnovnih škola u Srbiji uključi u program "Škola bez nasilja - ka sigurnom i podsticajnom okruženju za decu".
Ovom donacijom u program su ušle škole koje su se prijavile na konkurs i čekale da se obezbede finansijska sredstva.
To su škole: "Vera Radosavljević" iz Negotina, "Vladimir Rolović" iz Rakovice, "Dušan Radonjić" i "Prvi srpski ustanak" iz Aranđelovca, "Vuk Karadžić" i "Jan Kolar" iz Bača, "Ratko Mitrović" iz Čačka, "Milan Rakić" iz Medoševca kod Niša, "Milica Stojadinović Srpkinja" iz Iriga, "Sava Žebeljan" iz Kovačice, "Kupački partizani" iz Kruševca, "14. oktobar" iz Bariča kod Obrenovca, "Branko Radičević" iz Odžaka, "Desanka Maksimović" iz Kovina i "Ivo Lola Ribar" iz Sombora.

Svoju inauguraciju u nacionalnu ambasadorku za UNICEF Ivanovićeva je iskoristila da javno pozove biznismene i kompanije iz Srbije da joj se pridruže i donacijama pomognu program "Škola bez nasilja".
"Ovde se ne radi samo o novcu. Ovde se radi o nastojanju da se reše problemi dece. Zbog toga vas pozivam da mislite na decu. Pitajte decu da li su srećna u školi. Hajde da, molim vas, učinimo sve što možemo da im pomognemo", rekla je ambasadorka UNICEF-a Ana Ivanović.
Crno-beli je offline  
Star 21-04-2008, 11:51 PM   #815
Martin
Grobar

Martin's Avatar

Citat:
ANI NAGRADA STEJT DEPARTMENTA?

Ivanovićeva kandidat za Ženu hrabrosti, koju dodeljuje Kondoliza Rajs

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nominovana je za još jedno neobično priznanje. Američki Stejt department nominovao je Ivanovićevu za međunarodnu nagradu Žena hrabrosti za 2008. godinu. Ovo priznanje je osmislila američki državni sekretar Kondoliza Rajs, a dodeljuje je ženama iz celog sveta koje su ostvarile izuzetne uspehe u svom poslu.

- Ova vest je došla neočekivano i veoma sam iznenađena. Za mene je to velika čast i želela bih da se zahvalim za kompliment koji mi je dat - rekla je Ivanovićeva.

Ana je prošle godine postala ambasador Unicefa za Srbiju i promoter je programa "Škola bez nasilja", a nedavno je dobila nagrade NJTA za teniserku koja je najviše napredovala, odnosno za primereno sportsko ponašanje na terenu i van njega.

Ana je potvrdila svoje učešće na turniru u Tokiju, koji će se održati od 15. do 21. septembra. Dvadesetogodišnjakinja se na tom turniru takmičila u toku dve prošlogodišnje sezone i na njemu je bila drugoplasirana prošle godine.

- Odlazak u Japan je za mene uvek jedan od najboljih delova sezone - kazala je Ana, koja je tamo pobedila Mariju Šarapovu i Jelenu Janković pre nego što je izgubila od Martine Higins u finalu.

- Volim da sam tamo, radujem se da ponovo igram u Tokiju i nadam se da ću biti još bolja nego prošle godine - dodala je Ana.

Ivanovićeva je u Japanu ostvarila neke od svojih najvećih rezultata: kao šesnaestogodišnjakinja osvojila je 16 mečeva u toku 15 dana i kvalifikovala se i pobedila na dva uzastopna događaja u okviru ITF-ovih niza turnira za žene.
Ana je to i vise nego zasluzila!
Star 24-04-2008, 01:40 AM   #816
escobar
Wallpaper Man

escobar's Avatar

ID aktiviran: May 2007
Poruka: 448
escobar is on a distinguished road

Ставио сам у тему са позадинама, не замерите, морам и овде:

Poslednji put promenio escobar : 25-04-2008 u 02:42 AM
escobar je offline  
Star 28-04-2008, 12:28 PM   #817
bronx P.F.C
Grobar

bronx P.F.C's Avatar

ID aktiviran: Apr 2008
Poruka: 1,058
bronx P.F.C is on a distinguished road

Bravo ana kraljice nek smo naderali one ustasice...
bronx P.F.C je offline  
Star 28-04-2008, 04:31 PM   #818
MladenGPG
Grobar

ID aktiviran: Apr 2008
Poruka: 1,743
MladenGPG is on a distinguished road

ova Ana je u svakom trenutku prelijepa,odn i kad igra tenis lijepa je...BRAVO ANA
MladenGPG je online  
Star 29-04-2008, 01:03 AM   #819
LockePFC
Grobar

LockePFC's Avatar

ID aktiviran: Jan 2008
Poruka: 831
LockePFC is on a distinguished road

Bravo Ana. Pa naravno da je lepa - GROBARKA je
LockePFC je offline  
Star 01-05-2008, 10:26 AM   #820
Crno-beli
Neki veliki Dr-Mr...

Crno-beli's Avatar

Blic online...

Citat:
Ana Ivanović za „Blic“ otkriva tajne
Majstor za palačinke

Autor: T. Dragojević | Foto: Reuters | 30.04.2008 - 00:02

Ana Ivanović je druga teniserka sveta, a po broju datih intervjua i interesovanju medija, domaćih i stranih, možda je već prva. A među morem pitanja na koja je Ana odgovarala tokom profesionalne karijere, mi smo pokušali da pronađemo bar tri koja joj do sada nisu postavljena, ali i da ustanovimo kakav apetit ima 20-godišnja devojka od 186 centimetara.

Podsećanja radi, ona je nedavno izjavila da je pojela 15 banana u toku meča sa Monikom Nikulesku na kvalifikacionom turniru Fed kupa u Budimpešti.
- Ne mogu da pojedem baš toliko banana, to sam više rekla kroz šalu. Istina je da sam pojela tri - rekla je Ana za „Blic“.
A koliko palačinki možete da pojedete?
- Jednu!
E, to vam ne verujem!
- Ozbiljno, tako je. Kada sam u Beogradu, obavezno odem do „Pinokija“, a tamo su palačinke ogromne. Pravim ih i ja kada sam kod kuće, moj brat ih obožava, a tada smažem tri. Ovoooliiikeee (pokazuje rukama).
Da ste kapetan broda, gde biste otplovili sa svojom posadom?
- U Australiju, odmah! Definitivno, to posle Srbije jeste moja omiljena zemlja, tamo bih mogla da živim. U Australiji imam rođake, ljudi su opušteni, mogu da surfujem koliko želim i uvek se odlično provedem - u jednom dahu je odgovorila Ivanovićeva.
Glumac Venvort Miler ili Majkl Skofild iz serije „Bekstvo iz zatvora“ poželeo je da vas upozna, nakon što ste izjavili da je on vaš idealan muškarac?
- Pročitala sam to u novinama, ali ne znam koliko je to istina, jer i sami znate da se neke informacije kasnije pokažu netačnim. Ono u šta sam sigurna jeste da mnoge devojke samo zbog njega pomno prate tu seriju i sve oko nje.
Poslednji put u šopingu ste bili u...
- Majamiju. Krivo mi je što nisam bila u kupovini u Zagrebu, primetila sam da imaju zanimljive radnje. Glavni grad Hrvatske je sličan našem Beogradu, samo što imaju mnogo bolje tramvaje, stvarno ni bilo lepo da i mi imamo takav gradski prevoz. U Majamiju sam uzela zanimljive stvarčice, pantalone, majice i slično.
Kada kreće reklama za šoping centar „Zira“?
- Trebalo bi se premijerno prikaže za vreme Rolan Garosa ili Vimbldona. Uvek su te aktivnosti terena zanimljive i moram reći da mi je bilo vrlo zanimljivo.
Toliko da postanete i glumica?
- A, ne, ne verujem da će se to dogoditi. Ipak je najbolje da se držim tenisa - kategorično odmahajući rukama (opet) rekla je Ana Ivanović.
Crno-beli je offline  
Star 01-05-2008, 02:50 PM   #821
Immortal
Old School

Ипак представљање...

Citat:
Priznanje za najbolju srpsku teniserku

Ana Ivanović predstavila marku sa svojim likom

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović i preduzeće PTT Srbija predstavili su zajedno poštansku marku sa likom druge igračice sveta, koja je objavljena u okviru filatelističkog izdanja "Tenis-Olimpijska reprezentacija Srbije".

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam dobila poštansku marku sa svojim liko. Pamtiću ovaj dogadjaj do kraja života, jer se ovakva priznanja ne dobijaju baš svaki dan", rekla je Ivanovićeva na promociji koja je organizavana na terenu teniskog kluba Partizan.

Generalni direktor kompanija "PTT Srbija" Goran Ćirić istakao je da je Ivanovićeva zaslužila ovakvo priznanje, jer na najbolji način promoviše Srbiju i predstavlja pravi primer za mlađe generacije.
Pored Ane Ivanović, poštanske marke sa svojim likom u okviru teniske olimpijske edicije dobili su Jelena Janković, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić.
Ana Ivanović pre nekoliko dana vratila se iz Zagreba, gde je sa FED kup reprezentacijom izborila pobedu protiv Hrvatske i plasman u Svetsku B grupu.
Ivanovićeva će narednih dana u Beogradu raditi sa trenerom Svenom Grenefeldom i pripremati za turnir u Berlinu koji počinje 5. maja. Grenefeld je danas izjavio Tanjugu da će se potruditi da drugi reket sveta uskoro postane "broj jedan" na listi najboljih svetskih igračica.
"Ana ima sve kvalitete da juriša na mesto broj jedan", rekao je Gronveld posle treninga Ivanović na terenima TK Partizan.
Gronveld je napomenuo da Ana, pre svega, raspolaže "ogromnom radnom energijom", zbog čega je veoma "ozbiljan kandidat" da napravi "završni korak" na WTA listi.
"Nema mnogo toga što bi u Aninoj igri trebalo popraviti. Praktično, ona je potpuno formirana igračica i možda su tu još samo neke nijanse koje bi trebalo ojačati" rekao je Gronveld.
Završni korak ka prvoj poziciji prema njegovom mišljenju neće biti "lak posao", s obzirom da isti cilj imaju sve igračice u teniskoj WTA eliti.
"Pre svega je neophodan rad, rad i samo rad. Ostalo će doći samo", smatra Gronveld.
Kako je dodao, drugom reketu sveta "sada nedostaje još samo iskustvo".
"Ani je potrebno što više iskustva kako bi savladala i poslednju barijeru na usponu ka vrhu teniske 'piramide'. Sve ostalo je tu", zaključio je Gronveld.
Holandski stručnjak je naglasio da je "Srbija izuzetno zdrava sredina" zbog čega je, kako tvrdi, na ovom tlu "niklo toliko teniskih talenata".
"Boraveći u vašoj zuemlji stekao sam utisak da su ovde ljudi radni i da imaju tu neophodnu energiju koja ih kao 'motor' vuče ka vrhu. Upravo to je i tajna uspeha Ane Ivanović", zaključio je Gronveld.

izvor: www.blic.co.yu
Star 08-05-2008, 09:51 PM   #822
Crno-beli
Neki veliki Dr-Mr...

Crno-beli's Avatar

Citat:
BERLIN: Ana s mukom do četvrtfinala

Cetvrtak, 8. maj 2008. 20:58
Ana Ivanović je izborila plasman u četvrtfinale turnira u Berlinu, ali se u meču 3. kola dobrano namučila kako bi savladala Sibil Bamer - 7:5, 4:6, 6:4.

Srpska igračica je izvojevala pobedu nad 23. igračicom sveta tek posle dva i po sata igre i tako ostala u trci za odbranu titule.

Sibil Bamer od starta je pokazala da je u Berlin stigla sa velikim apetitima. Nijednog trenutka nije zazirala od druge teniserke sveta i atak od starta omogućio joj je da parira Ivanovićevoj sve do 11 gema. Ana je tek tada uspela da napravi prednost, a zatim i osvoji set.

Sedam godina starija Nemica i u nastavku je davala maksimum u svakom gemu, a Ivanovićeva je znalački odbijala napade. Ipak, Bamerova je uspela da u devetom gemu stigne do brejka, a zatim osvoji i naredni gem na svoj servis i poravna rezultat na 1:1 u setovima.

Konačno u trećem, odlučujućem setu, Ana je uspela da povede sa 2:0 i nametne svoj ritam i kada se činilo da je konačno napravila ključnu prednost, Nemica je opet pripretila i brzo izjednačila.

Bitka je potrajala još narednih pet gemova, kada je Ivanovićeva konačno stekla odlučujući višak (5:2), ali zatim i dozvolila protivnici da se ponovo približi (5:4). Ipak, nakon toga sa uspehom je okončala meč, potvrdivši zbog čega je 20 mesta bolje plasirana na WTA listi.

Srpska teniserka će za ulazak u polufinale igrati protiv 19-godišnje Mađarice Agnes Savaj, koja na WTA listi zauzima 14. mesto. Ivanovićeva i mlada Mažarica do sada se nikada nisu sstajale.

Turnir u Berlinu igra se za ukupni nagradni fond od 1,34 miliona dolara.

(MONDO)
Ако је неко гледао пренос, могао је да види колико је био тежак меч за Ану. Играла је доста нервозно, меч је трајао чак два и по сата, али на крају је Анин квалитет ипак дошао до изражаја.
Crno-beli je offline  
Star 08-05-2008, 10:25 PM   #823
Slobo_Black_White
Junior

Slobo_Black_White's Avatar

ID aktiviran: Dec 2006
Poruka: 412
Slobo_Black_White is an unknown quantity at this point

samo opusteno Ana cu u finale, jedna ispravka Barmerova je iz austrije, nije bitno, vazno je da je Ana prosla i gura dalje do finala. Pobeda je bila vazna
Slobo_Black_White je offline  
Star 09-05-2008, 09:25 AM   #824
IzrazitiFavorit
Grobar

ID aktiviran: Mar 2007
Poruka: 974
IzrazitiFavorit is on a distinguished road

Citat:
Ако је неко гледао пренос, могао је да види колико је био тежак меч за Ану. Играла је доста нервозно, меч је трајао чак два и по сата, али на крају је Анин квалитет ипак дошао до изражаја.
Da, i te kako se primetilo da je mec bio veoma tezak, ne samo po rezultatu. Ana se redovno muci sa teniserkama koje imaju 'siroke' udarce, kao ova juce, ili na primer Snider. Bez razlike sta pokazuje rezultat, poene dobija veoma tesko.
Ali, ipak, broj 2 je broj 2, i drago mi je da konacno imamo takvu svetsku velesilu, da igra naporne meceve u kojima je tesko pronaci taj ekstra motiv, a ipak nadje snagu da 'odradi posao' i pobednika meca nijednom ne dovede u pitanje, nesto kao Federer (malo neskromno).

Samo napred Anci, a neka onaj mali ruzni stvor (uz svo postovanje za tenisko znanje) nastavi da gubi.
IzrazitiFavorit je offline  
Star 09-05-2008, 10:23 AM   #825
Drug 022
Grobar

Drug 022's Avatar

ID aktiviran: Oct 2007
Poruka: 1,143
Drug 022 is on a distinguished road

Gledao sam sinoćni meč i Barmerova je baš bila tvrd orah, ali bitno je da i kada igra slabo Ana pobeđuje to je odlika samo najboljih. Bravo Ana.
Drug 022 je offline  
Zatvori poruke

Komande za temu
Koristi Metod

Zakon