|
| Sport u Srbiji i Svetu Razne diskusije o sportskim dešavanjima u Srbiji i celom svetu |
24-10-2006, 01:23 PM
|
|
|
Guest
|
Srpski fudbal
Citat:
MSL: Regularno, ali nikada ružnije!
Utorak, 24. oktobar 2006. 10:52
Šest utakmica, pet golova. Tužan bilans 10. kola nacionalne Meridian Superlige, takav da ukupni prosek aktuelnog šampionata od 1,73 pogotka po meču deluje "astronomski" visok.
Analizom šampionata kojem nedostaju kvalitet, golovi i publika u utorak se bave gotovo svi dnevni listovi, a zaključak je da nam u doglednoj budućnosti nema pomoći.
Nebojša Vučićević, trener kulskog Hajduka, nekada je bio majstor koji je sam dovodio hiljade ljudi na tribine. Sada vodi ekipu koja gotovo da je osvojila duplo više bodova (15), nego što je postigla golova (osam)!
"Ovo je najlošija liga od kada znam za domaći fudbal. Ali to je krivica i Fudbalskog saveza, koji je napravio ovaj sistem takmičenja i nije postavio bar neku barijeru nekontrolisanom odlasku igrača u inostranstvo. Ide ko kad hoće, praktično su ostali samo oni koji nisu uspeli da pronadju dobar angažman", rekao je Vučićević za "Blic".
Popularni "Uške" kaže da sa prvotimcima Hajduka na treninzima radi stvari "koje je trebalo da nauče sa 13-14 godina" i smatra da bi razloge neefikasnosti trebalo tražiti i u činjenici da trenerima "glava zavisi od rezultata", pa je zato prevashodni cilj postalo - ne primiti gol.
Mihailo Ivanović prošle sezone je bio "hit" prvenstva sa ekipom Voždovca, što se ne može reći za ovu fudbalsku jesen, koju provodi na kormilu Smedereva. On misli da je sistem takmičenja ključni faktor koji diktira defanzivnu taktiku.
"U ovom sistemu si fudbalski mrtav za jedan dan, jer se skoro svi klubovi bore za plasman u plej-of i to unosi veliku tenziju medju igrače, trenere i funkcionere. Igra se u grču i tu onda ne može da bude lepote. Na drugoj strani, činjenica je da više nema 'prijateljskih utakmica' i igre 'tri za tri'", izjavio je Ivanović za "Večernje novosti".
Utehu u regularnosti takmičenja pronašao je i strateg Bežanije Dragoljub Bekvalac, koji nije siguran da je ovo prvenstvo najlošije, ali jeste siguran da je najpoštenije! On je primetio da su se Crvena zvezda i Partizan u igračkom smislu srozali na nivo "malih" klubova.
"Večiti rivali su pali ispod proseka. Mi smo se sa Partizanom muški nosili sat vremena, Zvezdu smo u svakom segmentu igre prevazišli na njenom stadionu. To je dovoljan dokaz koliko vredi Bežanija, a koliko su oni pali", ističe Bekvalac.
Direktoru Zvezde Stevanu Stojanoviću najvažnije je da je takmičenje regularno i zato pita da li publici više odgovaraju utakmice "tri za tri", na kojima golovi padaju kao kiša.
"Samo ako je takmičenje regularno, kvalitet može da poraste. Malo golova pada zato što je svaki bod veliki. Nas su na Marakani mogli da pobede OFK Beograd i Bežanija. Teško dobijamo i druge rivale, ali nam to odgovara jer želimo da znamo gde smo i šta smo", istakao je Stojanović.
Nekadašnji predsednik Zvezde Dragan Džajić i potpredsednik FS Beograda Vladan Lukić konstatovali su da nemamo velikih igrača, koji bi se otrgli taktici.
Džajić kaže da "nikome nije zabranjeno da napravi dribling i postigne pogodak", dok je Lukić konstatovao da u situaciji nekontrolisanog odliva talenata "za dva meseca ne može da se napravi novi Milošević, Pantelić ili Žigić".
"Pad kvaliteta se oseti kada 10 igrača napusti istu ligu, a kamoli kada su oni još igrači istog kluba. Publika na stadion dolazi i zbog velikih imena. Kod nas svakih šest meseci mora da se navikava na nove fudbalere
|
Citat:
Nikad slabije!
J. SEKULIĆ, 23. oktobar 2006
NIKAD regularnije prvenstvo, a nikad slabije! To je u najkraćem eho sa naših fudbalskih terena. Nova prvenstvena formula automatski je "izbacila" igru "tri za tri" jer svaki takav dogovor, ne samo što pada u vodu, već vodi u ambis. I sa te strane - pun pogodak. Međutim, kvalitet fudbala je takav da se o kvalitetu ne može ni pričati. Da li su u pitanju odlasci najboljih ili oseka talentovanih, ili je to moranje vezalo noge, tek, više skoro da na utakmicima ne vidimo ni "f" od fudbala.
Statistika je često neumoljiva i evo šta kaže: u poslednja dva kola Superlige sve utakmice (ukupno 12) su završene u kladioničarskom fiksu "od nula do dva"! Još jedan poražavajući podatak: na tih 12 utakmica, postignuto je samo 12 golova, dakle, gol po meču.
Ništa bolje nije bilo ni u 7. i 8. kolu. Od 12, čak 10 mečeva je takođe završeno od 0-2, osim utakmica Smederevo - Partizan (2:2) i Vojvodina - OFK Beograd (1:2).
Prosek golova u Superligi je 1,73, a šampionat Srbije je ubedljivo najneefikasniji u Evropi! U svim ligama na Starom kontinentu, prosek je preko dva pogotka po kolu.
Navijači samo mogu da se podsećaju na goleade, jer, više ih nema s obizrom na činjenicu da je samo sedam utakmica u dosadašnjem toku Superlige završeno sa četiri i više posignutih golova. Još jedan apsurd, najefikasniji tim posle deset kola je OFK Beograd, sa samo 17 pogodaka (1,7 po meču), dok su najveći srpski klubovi, Crvena zvezda i Partizan, zaostali za dva, odnosno tri gola. I opet da se vratimo na poslednje kolo: od šest utakmica, čak pet je došlo u fiksu od 0-1, samo su Borac i Bežanija odigrali u Čačku 1:1.
NAVIJAČI POBEGLI
KADA je slab fudbal, onda nema ni navijača. Oseka je takva da preti da dođe do kolapsa što se vidi i po podatku da je u minulom kolu, ako se izuzme derbi Crvena zvezda - OFK Beograd (6.000 duša), na preostalih pet utakmica (Beograd, Smederevo, Zemun, Kula i Čačak), bilo jedva 2.000 gledalaca.
ZAJEDNICA SUPERLIGAŠA O CENAMA ULAZNICA
KULjANI BAŠ PRETERALI
NIKAD manje gledalaca nije bilo na stadionu u Kuli od kako gostuje Partizan. Na tribinama objekta koji prima 7.000 gledalaca, okupilo se samo oko 300 najvernijih (i najbogatijih) navijača. Jedini razlog za prazan stadion su preskupe ulaznice: 800, 1.000 i 1.500 dinara!?
- Klub domaćin određuje cene ulaznica i ima apsolutno sva prava - ističe generalni sekretar Zajednice Superligaša Miodrag Janković. - Cene u Kuli bile su previsoke. To je negativno za fudbal. Ne možemo, međutim, da utičemo na ovakve poteze, ali se nadamo da će u Hajduku da shvate da ovakvi postupci nisu dobri za klub i fudbal, jer svi želimo veći broj gledalaca na stadionima.
Janković se osvrnuo i na priče o slaboj ligi, regularnosti, malom broju golova...
- Možda je efikasnost nešto slabija, ali to je zato što se svaka utakmica igra pošteno, do poslednjeg minuta. Jasno je da je ove sezone mnogo užinjeno na regularnosti šampionata - rekao je Janković.
A. Š.
NEBOJŠA VUČIĆEVIĆ, TRENER HAJDUKA IZ KULE, IZUZETNO KRITIČAN
NAJGORA LIGA U ISTORIJI
ZA Nebojšu Vučićevića, trenera kulskog Hajduka, dileme nema: ovogodišnja Superliga je po kvalitetu ispod svakog nivoa.
- Ne samo da je najlošija u poslednjih nekoliko godina, nego i od kada ja znam za domaći fudbal - kategoričan je trener Hajduka iz Kule. - Veliki broj kvalitetnih igrača je prošle sezone otišao iz Srbije i sada jednostavno nema ko da ih zameni.
Razlog za lošu igru i strogi golgeterski post na domaćim terenima, Vučićević pronalazi u radu sa mlađim kategorijama.
- Već duže vreme treneri pogrešno rade u omladinskim pogonima i sada nam se to obija o glavu. Jer, klubovi Superlige, upravo dovode igrače iz mlađih kategorija. Sve dok ne rešimo ovaj problem, imaćemo situaciju da na utakmicama Superlige gledamo ispodprosečne fudbalere, duele bez golova, lepih poteza...
MIODRAG JEŠIĆ, TRENER PARTIZANA
PUT KA AMBISU
- POSLE drugog prvenstvenog kola, kada smo imali svih šest bodova, rekao sam da naš fudbal ide u ambis. Tada sam izjavio da su počele da kruže razne priče kroz čaršiju, da nam je šampionat neregularan, a posle toga o svemu drugom je suvišno pričati. Kod nas prvo fudbalska organizacija ne valja, branše napadaju jedna drugu, a sve se na kraju svaljuje na trenere... Tek kada se osnova, stvari u organizaciji, postavi na svoje mesto, moći ćemo da pričamo o napretku u kvalitetu igre, lige, o bilo kakvom poboljšanju.
V. T.
DRAGOLjUB BEKVALAC, PRVI STRUČNjAK BEŽANIJE
NAJPOŠTENIJE
- Nisam siguran da je ovo najlošije prvenstvo, ali ubeđen sam u jednu stvar: do sada je sigurno najpoštenije! Uz sve to, vidim da Zvezda i Partizan igraju isod svojih kvaliteta, loše. Večiti su pali ispod svog proseka, a da bi sve bilo za iznenađenje sportske javnosti, trebalo je da se i prosečni klubovi bar malo približe igri Partizana i Zvezde - kaže Bekvalac.
Trener Bežanije ponosan je na tim koji trenira.
- Mi smo nadigrali Partizan, muški se nosili sa njim sat vremena, Zvezdu smo u svakom segmentu igre prevazišli na Marakani. To je dovoljan dokaz koliko vredi Bežanija, a jedan je od primera koliko su ove sezone pali beogradski večiti rivali - zaključuje Bekvalac.
N. I.
MIHAILO IVANOVIĆ, TRENER SMEDEREVA
REGULARNOST BEZ LEPOTE
- KVALITET naše Superlige nije na zavidnom nivou, slažem se sa takvim ocenama. Međutim, mora da se povede računa o realnosti klubova, a to znači da si u novom sistemu takmičenja fudbalski mrtav za jedan dan, jer se skoro svi klubovi bore za plasman u plej-of i to unosi veliku tenziju među igrače, trenere, funkcionere klubova. Igra se u grču, na rezultat, a tu lepote nema i teško da može da bude! Druga stvar koju smo dobili je da više nema "prijateljskih utakmica", nema onog što je visilo na stubu srama našeg fudbala, igre "tri za tri".
STEVAN STOJANOVIĆ, DIREKTOR CRVENE ZVEZDE
ZAR DA IGRAMO "TRI ZA TRI"?
- MOŽDA kvalitet šampionata nije na visokom novou, ali zato regularnost prvenstva jeste, što je po meni u ovom trenutku i najvažnije - smatra Stevan Stojanović, direktor Crvene zvezde. - Jer, samo ako je takmičenje regularno, onda može i kvalitet da poraste. Svaki bod je veliki, pa na utakmicama pada mali broj golova. Šta bi trebalo, da se ponovo igra tri za tri, pa da golovi padaju kao kiša? Da li takve utakmice više odgovaraju publici? Nas su na "Marakani" mogli da pobede OFK Beograd i Bežanija, teško dobijamo i druge rivale, ali nam to odgovara, jer želimo da znamo gde smo i šta smo.
SPEC.
ZA Nebojšu Vučićevića, trenera Hajduka, najbolji tim trenutno nemaju ni Crvena zvezda, ni Partizan, već OFK Beograd koji bi po "Ušketovom" mišljenju ozbiljno mogao da se umeša u borbu za titulu.
V. T
|
Citat:
Živković: U Srbiji se loše radi sa mladima
Utorak, 24. oktobar 2006. 14:45
Selektor omladinske reprezentacije Srbije Zvonko Živković izjavio je u utorak da je jedan od najvećih problema srpskog fudbala loš rad sa mladim igračima.
Živković je to rekao na konferenciji za novinare povodom uspešno prebrodjenog predkvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo 2007, na kojem su srpski igrači rodjeni 1988. godine i kasnije savladali Moldaviju i Litvaniju i igrali nerešeno sa Hrvatskom.
Iako je izrazio zadovoljstvo zalaganjem svojih igrača, selektor je rekao da je sa timom morao da radi i na osnovnim elementima fudbalske igre, koji bi trebalo da se nauče na početku karijere.
"Igrači se rano ubacuju u seniorske ekipe, čime se završava njihov napredak. Treninge u mladjim uzrastima vode priučeni treneri. Kasnije su oni takmičarskog karaktera, na njima se ne uči. Dolazi do povreda, jer igrači nisu fizički sazreli", rekao je on.
Živković je prošle godine sa omladinskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore došao do polufinala EP u Severnoj Irskoj. Godinu dana kasnije izjavio je da tada nije bio optimista i priznao da sadašnja generacija ima još više elementarnih nedostataka.
"Uvek mi je cilj pobeda, pa i na Evropskom prvenstvu. Znam da je to nerealno, ali neću da gubim vreme. Ima kriterijuma ispod kojih ne idem. Nema spora, Srbija ima talentovane fudbalere, ali ne želim da oni ostanu samo talenti", rekao je bivši reprezentativac Jugoslavije.
Živković je kao primer istakao najboljeg strelca šampionata u Severnoj Irskoj Borka Veselinovića.
"U Severnoj Irskoj su 'iskočila' trojica fudbalera. Nemac Eugen Podolski, koji je standardan u Borusiji iz Menhengladbaha, Francuz Joan Gurkuf, sada član Milana, i Veselinović, koji ne igra nigde", istakao je Živković.
"Srpski klubovi nemaju novca za strance i rad sa mladima bi mogao da bude jedini izlaz iz učmalosti u domaćem fudbalu", dodao je nekadašnji prvotimac Partizana
|
promenjeno jer je sve rastureno
|
|
|
|
24-10-2006, 11:16 PM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 12,004
|
Citat:
Spremni smo i da
istupimo iz lige!
J. SEKULIĆ, 24. oktobar 2006
KONTROVERZE oko Nikole Džombe, prvog čoveka Hajduka iz Kule, dobijaju sve veću dimenziju. A on se eksponira iz dana u dan, napadajući sve redom, od čelnika FSS do raznoraznih funkcionera i sudija, da bi digao glas do tvrdnje da Hajduk neće igrati utakmicu s Partizanom. Odatle i započinjemo ovu priču...
* Pretili ste praznom puškom, igrali ste s Partizanom i izgubili sa 1:0?
- Ne, nismo pretili u vetar i reda radi - tvrdi Džomba i objašnjava. - Ali, na sam dan utakmice, negde oko 10,30, javio mi se predsednik Zajednice Superligaša Aca Bulić i zamolio da ipak odigramo taj meč. A budite sigurni, da tako nije bilo, ili ne bismo izašli na teren ili bismo igrali sa omladincima.
* Šta vam je to Bulić obećao kada ste promenili stav?
- Ono što smo tražili, da se Zajednica prvoligaša pozabavi nagomilanim problemima. Bulić je bio čvrst u obećanju da će na Zajednici staviti na razmatranje sve ono što mi iz Hajduka imamo da kažemo. I ja mu verujem.
* Šta ako sastanka i te teme, ipak, ne bude?
- Budite uvereni da ćemo istupiti iz Lige - kategoričan je Džomba. - Jer, ako predsednik Zajednice ne održi reč, onda zaista nemamo šta da tražimo u toj Ligi.
* Ko se to, toliko zamerio Hajduku?
- Mi smo rešili da uđemo u sukob sa problemima na taj način što ćemo govoriti samo istinu! I toga se držimo. Znam ja da to smeta mom klubu, ali neću dozvoliti da privatno ulažemo novac, a da nam ne daju ni da dignemo glas. Radi se o samovolji pojedinaca...
* Kojih pojedinaca, zašto ih ne imenujete?
- Za sada neću, ali, svi koji rade u fudbalu znaju ko su ti - nedodorljivi - kategoričan je menadžer Kuljana. - I nije tačno da je generalni sekretar zajednice "Žuća" Janković neupućen u sve naše priče. Ovo takmičenje mnogo košta da bismo dozvolili, bilo kome, da se igra s nama. Zato ćemo se boriti sa svima koji nam ne dozvoljavaju da izborimo mesto koje nam po kvalitetu pripada.
* Da li je to i razlog što ste protiv Partizana naredili da ulaznice koštaju 800, 1.200 i 1.500 dinara, kao da se igra Liga šampiona?
- Ma to nema veze, to sam uradio da u Kulu ne bi došli huligani! Sve sam sračunao, zbog tih nazovi navijača Partizana koji bi došli iz Beograda, morao bih da angažujem bar 200 redara, a nijedan ne bi koštao manje od 2.000 dinara. Na kraju krajeva, nismo na gubitku, a očuvali smo mir.
* Ali, utakmica bez navijača (bilo ih je jedva 300), je prazna?
- Važno je da korist bude veća od štete. Nećemo da učestvujemo u ratu navijača Partizana sa svojom upravom, neka oni to rešavaju u Beogradu - ne da se Džomba. - To isto važi i za zvezdaše. I krivo mi je što su neki, koji su platili karte, uneli onaj transparent ("Vuksanoviću bolje hapsi mafijaše nego srpske navijače"). Ako im smeta kako radi Vlada Srbije, onda neka štrajkuju ispred Vlade. Zato ću, ako bude potrebno, za sledeći derbi karte koštati 5.000 dinara! Džomba je svoje rekao, šta će reći "druga strana"?
|
Вечерње новости, 25.10.2006.
Куда може да иде српски фудбал кад су овакви идиоти као Џомба на челу клубова-осим право у канализацију. Будалетина која је себи дозволила да одређује ко сме на утакмицу а ко не сме,а цене карата као за Милан-Реал. То је слика Србије у транзицији-стока од приватника узјахала фирме и клубове и ради шта им је воља.
|
|
24-10-2006, 11:17 PM
|
|
|
Guest
|
Чињеница је да у свему овоме има и нешто добро а то је да сада сви и дефинитивно знамо какви се све болиди мотају и управљају нашим фудбалом. Наш фудбал се налази у зачараном кругу из кога за сада нема излаза. Цитираћу једне стихове: ''Сви су ишли путем, пут је био дуг, касно видели су сви да је тај пут круг.'' Тако се и овде кривица сваљује с једних на друге а не приступа се на прави начин решавању проблема. А и зашто би? Овако сви могу да мешетаре , да краду на трансферима, да никоме не полажу рачуне... Тотална анархија!
|
|
|
|
25-10-2006, 07:28 PM
|
|
|
Guest
|
Kratko i jasno,ide UNAZAD.
|
|
|
|
25-10-2006, 09:22 PM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Oct 2006
Poruka: 405
|
ide gde je krenuo u qrac
|
|
|
26-10-2006, 12:55 AM
|
|
|
Guest
|
Poslje ovih procitanih izvjestaja nazalost moram da recem-jad i bjeda  Sigurno jedna od najlosijih fudbalskih liga u Evropi.
|
|
|
|
29-10-2006, 05:39 AM
|
|
|
Guest
|
Ej nemoj sad da lanem gdje ide srpski fudbal... što bi Paja Vujisić u "Otpisanima" rekao: "U VRAŽJU MATER!" sa Miljanićem, Terzom, pixijem i ostalom boranijom  ...
P.S. Izvinjavam se zbog preoštrog jezika ali jednostavno nisam mogao više izdržati!
|
|
|
|
29-10-2006, 12:17 PM
|
|
|
Junior
Poruka: 104
|
e ovaj dzomba je seljacina nevidjena, kaze covek da je bolje da se utakmica odigra pred 300 ljudi nego pre 5000 (posto sam siguran da onda na utakmicu ne bi dosli samo "huligani").
dokle god su takvi u nasem fudbalu, nema nama bolje...
|
29-10-2006, 08:49 PM
|
|
|
Administrator
Poruka: 5,859
|
Liga nam je inače najnefikasnija na svetu.
A nesećam se kada smo mi i komšinica davali ovako malo golova samo po 16 za 11 utakmica!
|
|
|
29-10-2006, 10:07 PM
|
|
|
Junior
Poruka: 405
|
Sinoc je u popodnevnom dnevniku gost u studiju bio Nisa Saveljic i rekao je da je liga nikad regularnija za poslednjih ne znam koliko godina. Pohvalio je nas Grobare da smo mu mnogo znacili u igrackoj karijeri.
|
|
|
29-10-2006, 11:48 PM
|
|
|
Old School
Poruka: 4,521
|
Dzaba regularnost kad nema golova... Vratite namestenu ligu! :mrgreen:
|
|
|
03-11-2006, 02:06 PM
|
|
|
Old School
|
Pazi covece kako govoris o magistru...  Jeste da ne moze da sastavi vise od dve recenice bez gramatickih gresaka ili gubljenja vazduha ali je ipak najavio pohod na doktorsku titulu. Naravno, pre svega toga skratio je kosu i poceo da nosi skuplja odela. Kako nas narod kaze - vuk dlaku menja...
|
|
|
09-11-2006, 01:16 PM
|
|
|
Junior
Poruka: 344
|
|
09-11-2006, 01:27 PM
|
|
|
Guest
|
Pa sta je tu lose? Bolje je tako nego da se mladi mozgovi zatruju.
|
|
|
|
09-11-2006, 01:29 PM
|
|
|
Junior
|
hahahahaha... dobro razmisljanje...
|
09-11-2006, 02:21 PM
|
|
|
Old School
|
Navijaci domaceg tima pevali su "S*saj zvezdo"... i jos neke pesme preuzete iz naseg reportoara.  Predsednik i direktor Mokre Gore su Grobari pa i ne cudi. :mrgreen:
|
|
|
09-11-2006, 03:38 PM
|
|
|
Junior
|
Stvarno, nisam znao!? Extra, za malo da ih dobiju. :mrgreen:
Pa ko im onda prozva stadion "mala marakana"? Novinari?
|
09-11-2006, 08:31 PM
|
|
|
Guest
|
Code:
Fudbaleri čačanskog Borca u štrajku!
Cetvrtak, 9. novembar 2006. 17:01
Fudbaleri čačanskog Borca stupili su u štrajk zbog neisplaćenih dugovanja, preneli su beogradski mediji.
U sredu se na stadionu kraj Morave pojavio glavni finansijer Borca, Milenko Kostić koji je obećao igračima da će dobiti deo plate za oktobar.
"Trenutno možemo da isplatimo samo prvi deo oktobra, a druga polovin a biće isplaćena u petak, ili odmah posle utakmice sa Vojvodinom, u subotu", rekao je Kostić.
Medjutim, posle odlaska kapitena Bobana Dmitrovića kod blagajnika, rečeno mu je da para nema, pa su on i saigrači odlučili da ne treniraju, dok se klub prema njima ne izmiri obaveze.
(MONDO)
Code:
Uhapšen predsednik Spartaka, klub suspendovan
Cetvrtak, 9. novembar 2006. 17:56
Predsednik subotičkog Spartaka Momčilo Rajić uhapšen je zbog sumnji da je umešan u krivično delo pranja novca, preneli su beogradski mediji.
Rajiću i njegovim saradnicima stavlja se na teret da su preko takozvanih "fantomskih firmi" izvršili više krivičnih dela pranja novca, a ukupan promet koji su ostvarili na taj način iznosi preko 80 miliona dinara.
Rajić je bio predsednik Spartaka u sezoni 1995/96, kada su Subotičani ostvarili najveći klupski uspeh zauzimanjem petog mesta u prvenstvu i učestvovanjem u finalu Kupa. Na čelu “subotičkih golubova” nalazio se i u periodu od 2003. do 2005. godine, a letos je ponovo izabran za predsednika kluba.
Pored toga što su ostali bez predsednika, Subotičani će, po svemu sudeći, ostati i bez prava da se takmiče u Prvoj Telekom ligi Srbije.
Naime, nekadašnji trener Spartaka Tomislav Taušan ponovo je "potegao" pitanje isplate zaostalih dugovanja, tako da su Subotičani od srede pod suspenzijom.
Klub Taušanu duguje oko 24.000 evra, koliko je on trebalo da dobije za čevotorogodišnji ugovor, koji nije realizovan do kraja. Konačan rasplet ovog slučaja očekuje se u nekoliko narednih dana, ali kako sada stvari stoje velika je verovatnoća da Subotičani neće igrati utakmice do kraja jesenjeg dela prvenstva.
Uhapšeni Momčilo Rajić vlasnik je više preduzeća - Zrenjaninske industrije piva "Pan bira", Jagodinske pivare, "Pivare komerc", "Titelke", SM "Turista" i Titel brenda". Pored njega slobode su lišeni i knigovodja tih preduzeća Života Dišić, kao i direktor zrenjaninske industrije piva Branislav Milićević, direktor Zemljoradničke zadruge u Lunovom selu Dušan Belovljev Krnjajski i direktor "Pivare komerc" Dragan Krivčević.
(MONDO)
|
|
|
|
11-11-2006, 09:40 PM
|
|
|
Guest
|
Code:
Fudbal: Skandal u Kuli
Bahato ponašanje gazde Hajduka Nikole Đombe prevršilo je svaku meru uoči utakmice 13. kola između domaće ekipe i OFK Beograda. Pravi presedan dogodio se u Kuli, inače sredini u koju je nekeda bilo milina otići i u kojoj su gosti ne tako davno nailazili na topao doček i srdačnu dobrodošlicu. Ali to je bilo u periodu kada su Hajdukom upravljali normalni ljudi, prava gospoda od i ugleda predvođeni Lolom Čurovićem i njegovim saradnicima. Sada u Kuli duvaju neki drugi vetrovi, a stvari u svojim rukama drži samo jedan čovek. Nikola Džomba od početka sezone ne propušta nijednu priliku da dospe u centar pažnje fudbalske javnosti, ali na negativan način.
Još su u svežem sećanju astronomske cene karata za utakmicu protiv Partizana, a da ne govorimo o susretu UEFA kupa protiv sofijskog CSKA, kada su ulaznice dostigle cenu od neverovatnih 60 evra i kada je morala da reaguje UEFA. Naredni potez Nikole Džombe bila je zloupotreba konferencije za medije posle svake utakmice na kojima je delio lekcije i napao kompletnu fudbalsku organizaciju. Posle žestoke kampanje koju je inicirao SOS kanal, UO Zajednice superligaša je konačno doneo odluku kojom se menadžeru Hajduka izričito zabranjuje dolazak na konferencije za štampu. Nije bilo teško pretpostaviti da ta blaga kazna neće smiriti čoveka koji voli da bude u centru pažnje. Brzo je Nikola Džomba našao način da ponovo izbije u prvi plan. Još od vremena Željka Ražnatovića Arkana reporteri SOS kanala nisu bili u situaciji da im se zabrani ulazak na neki fudbalski objekat. Upravo se to dogodilo u Kuli.
Presedan prve vrste !!!
Snimatelj SOS kanala, nekoliko trenutaka pred početak utakmice Hajduk – OFK Beograda zamoljen je da napusti svoje mesto i udalji se sa stadiona. Obrazloženje da njegovo ime nije na spisku jer nisu poslate akreditacije, zvuči smešno. Za utakmice domaćeg šampionata nikada se novinari nisu unapred najavljivali ni na stadione Partizana i Crvene Zvezde, a kamoli jednog Hajduka. Ali dobro, čak i da uvažimo ovaj propust sa naše strane, ono što se dogodilo na ulazu u novinarsku ložu ne može se nikako opravdati. Vrhunac bezobrazluka bio je zahtev jednog od redara da novinari SOS kanala pokažu ulaznicu za duel sa kojeg žele da izveštavaju ljubitelje fudbala. Uredno je pokazana press kartica, i to ne domaća, već međunarodna AIPS. Ova novinarska propusnica, sa kojom smo ulazili na stadione u Parizu, Milanu, Minhenu, elzenkirhenu, Istanbulu... Avaj, u Kuli očigledno važe neka druga pravila. Pre svega iz poštovanja prema gledaocima koje nismo želeli da uskratimo informacije sa derbi susreta ovog kola, platili smo ulaznice za ložu i ušli na stadion. Ujedno će taj skroman doprinos od 1000 dinara za budžet kluba iz Kule, biti poslednja usluga SOS kanala Džombinom Hajduku. Baš tako usluga.
Jer je ovaj klub dobijao ogroman prostor na našoj televiziji, pre svega zahvaljujući veoma korektnim odnosima sa igračima i dvojcom trenera. Žao nam je Stančića, Stanića, Stojanovića, Radivojevića i ostalih momaka čija se imena više neće pominjati na SOS kanalu. Imali smo sjajne odnose sa Nebojšom Vučićevićem i Darkom Janaćkovićem, uz napomenu da je Janaćković bio i gost u našem studiju u poslednjoj emisiji TOTAL SOCCER. Ruku na srce, volju i želju da izađu u susret SOS kanalu pokazali su i komesar za bezbednost Hajduka i sekretar Aca Vlaškalić.
Ali, protiv čoveka broj jedan nisu mogli, ili preciznije nisu smeli.
Čelni ljudi FSS znaju za incident u Kuli.
Tražimo brzu i efikasnu realizaciju.
Tražimo konkretne konsekvence.
Očekujemo javno izvinjenje FK Hajduk.
Od subote 11.11 što se SOS kanala tiče, Meridijan Superliga broji 11 klubova.
Za nas, Hajduk više ne postoji.
Dok je na čelu kluba Nikola Đomba.
Ovo je valjda saopstenje SOS kanala za javnost.
|
|
|
|
12-11-2006, 11:27 AM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
Poruka: 12,004
|
Code:
Bivši trener Partizana Jirgen Reber definisao Nemcima naše probleme
Srbija nema srednju klasu
Bivši trener Partizana Jirgen Reber nije imao uspeha u vođenju tima iz Humske poput zemljaka Lotara Mateusa. Takođe, nije uživao u čarima Beograda kao bivši kapiten nemačke reprezentacije, ali i skoro pola godine pošto je napustio klub ima samo lepe reči za sve sa čim se susreo u našoj prestonici.
- U Srbiji ima mnogo dobrih, prijatnih i prijateljski nastrojenih ljudi. Međutim, nedostaje srednja klasa, velika je razlika između bogatih i siromašnih. Partizan je veliko ime u svojoj zemlji, pa je mnogim roditeljima čast ako njihova deca treniraju u školi fudbala "crno-belih" - rekao je Reber u intervjuu za nemački "Tagešpigel". - Srbija je kao Brazil nekada. Imaju mnogo talenata, dobrih igrača, koji su nažalost u nekim situacijama vrlo naivni. Pojavi se menadžer koji talentovanom "klincu" pokloni par kopačkih i kaže mu: "Potpisaćeš ugovor sa mnom, jer ja zastupam Pumu". Ali, najgore je što oni to i urade.
V. T
Мислим да је у наслову све речено. Све док се овде не изгради нека иоле нормална држава (ако се икада изгради) имаћемо проблеме какви сад постоје у ФК Партизан и у осталим клубовима,у читавом српском спорту,уосталом. До тада,имаћемо управе клубова које никоме не одговарају,спортске директоре и лидере клубова као феудалце,играче као робове,тренере које мењају брже од доњег веша.
|
|
13-11-2006, 11:16 AM
|
|
|
Junior
|
Vidi ti Rebera!? Bice nesto od njega. Bravo za komentar. Nadam se da ce ga objaviti i neki nashi mediji.
|
13-11-2006, 02:04 PM
|
|
|
Old School
|
Citat:
|
Originalnu poruku postavio billba
Code:
Od subote 11.11 što se SOS kanala tiče, Meridijan Superliga broji 11 klubova.
Za nas, Hajduk više ne postoji.
Dok je na čelu kluba Nikola Đomba.
|
Ako bolje pogledamo za sos kanal postoje samo cigani i ofk...
|
|
|
15-11-2006, 08:21 AM
|
|
|
Guest
|
Code:
Istraga protiv Ćalasana
FUDBAL Francuski pravosudni organi pokrenuli su istragu protiv Milana Ćalasana, menadžera Nikole Žigića. Srpski menadžer vodio je i karijere trojice igrača Pari Sen Žermena, Branka Boškovića koji je u Pariz stigao iz Crvene zvezde, Huana Pabla Sorina i Erika Rabesandratane.
Istražni sudija protiv Ćalasana je pokrenuo istražne radnje zbog falsifikata, a uz njega još ranije se pod istragom nalaze i menadžeri Ranko Stojić, Rišar Betoni i Dominik Rodrigez.
Dva ''menadzera'' iz Srbije. Hm... Kakvo cudo!
|
|
|
|
15-11-2006, 10:00 AM
|
|
|
Guest
|
Code:
Суспензија клубовa због неизмирених обавеза према ФСБ:
Због неизмирених финансијских обавеза према ФС Београда суспендујe се велики број клубова из свих рангова такмичења.
Суспензија тече од 13. новембра 2006 (а не како је техничком грешком у писму клубовима наведено да тече од 10. новембра).
Моле се наведени клубови да у најкраћем могућем року измире своје финансијске обавезе према ФС Београда.
Списак суспендованих клубова по лигама
МЕРИДИЈАН СУПЕР ЛИГА:
ОФК „Београд“
ФК „Вождовац“
ФК „Земун“
ФК „Бежанија“
ФК „Партизан“ и
ФК „Црвена звезда“.
+ joш 97 клубова из нижих рангова такмичења
Code:
Početak ove sedmice obeležio je do sada nezabeleženi događaj u našem fudbalu, pre svega onom u glavnom gradu. Naime, čelnici Fudbalskog saveza Beograda suspendovali su čak 103 kluba iz prestonice Srbije koji, u slučaju da ne izmire svoje finansijske obaveze prema matičnoj lokalnoj organizaciji, neće moći da nastupaju u takmičenjima u kojima se nadmeću.
|
|
|
|
15-11-2006, 03:23 PM
|
|
|
Old School
|
Placeni novinari
Jeste Dzomba svakakav covek, to smo vec konstatovali. Ali, ima plus kod mene jer je u odgovoru na saopstenje sos-a totalno razotkrio "novinara" Ivana Petrovica (to je lik sto vodi "Total Soccer" i poklanja igracima DVD plejere)...
|
|
|
| Komande za temu |
|
|
| Koristi Metod |
Linearni Metod
|
Zakon
|