|
| Sport u Srbiji i Svetu Razne diskusije o sportskim dešavanjima u Srbiji i celom svetu |
07-06-2009, 04:56 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Aug 2007
Poruka: 750
|
Pa znas kako, neki klubovi jos nisu doveli ni jednog "carobnjaka" iz Venecuele, Perua i sl, i zato nema vecih potresa. Jbg, sto mi dovodimo "ispod prosecne" igrace.
|
07-06-2009, 04:56 PM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Sep 2007
Poruka: 2,551
|
Deki brate jeste bio i do sada, mozda ne ovakav isti ali je bio u svakom slucaju!
|
|
|
07-06-2009, 07:47 PM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Apr 2009
Poruka: 463
|
Citat:
PLS: Inđija blizu Superlige, Voždovac ispao
Nedelja, 7. jun 2009. 18:49
Poslednje kolo Prve lige Srbije odlučiće koje će još dve ekipe naredne sezone igrati u Superligi, a od tri kandidata Inđija je najbliža eliti.
U 33. kolu, Inđija je na svom terenu savladala Kolubaru 3:1, zahvaljujući pre svega dvostrukom strelcu Zoranu Jankoviću i u poslednjem kolu trebaće joj samo bod na gostovanju Mladom radniku u Požarevcu za istorijski uspeh.
Metalac je uspeo da ostane neporažen na teškom gostovanju u Subotici i to sa desetoricom. Upravo Spartak Zlatibor voda i Metalac vode veliku borbu za mesto koje vodi u Superligu, a u poslednjem kolu teži zadatak imaće subotički "plavi golubovi" koji gostuju Smederevo, dok Metalac dočekuje lučansku Mladost.
U Borči se slavio ogroman uspeh BSK-a. Vo na ražnju, 2.500 gledalaca i na kraju pobeda protiv najvećeg rivala ove sezone Smedereva od 1:0 (strelac Živadinović u 67. minutu). Time je BSK osigurao prvo mesto u PLS.
Inače, obe ekipe meč su završile sa po destoricom igrača na terenu.
Iz Prve lige ispada Voždovac. "Zmajeve" je u ovom rangu držala samo teorija, ali ni nje više nema posle rezultata 33. kola. Ekipa iz Beograda poražena je u Čelarevu od ČSK-a 1:0, dok je Novi Pazar minimalnom pobedom nad apatinskom Mladosti sačuvao prvoligaški status.
Dinamo iz Vranja jedina je ekipa koja nije poražena na svom terenu. Iako je Mladi radnik dva puta vodio, Dinamo je uspeo da izjednači u sudijskoj nadoknadi i tako sačuvao svoju "tvrđavu", koju nijedna ekipa nije uspela da načne u ovoj sezoni.
REZULTATI 33. kola:
Spartak Zlatibor voda - Metalac 0:0 (0:0)
BSK Borča - Smederevo 1:0 (0:0)
Novi Pazar - Mladost Apatin 1:0 (0:0)
Dinamo Vranje - Mladi radnik 2:2 (0:1)
ČSK Pivara - Voždovac 1:0 (0:0)
Novi Sad - Hajduk 4:0 (3:0)
Inđija - Kolubara 3:1 (2:0)
Srem - Sevojno 1:2 (1:0)
Mladost Lučani - Bežanija 2:2 (1:0)
TABELA:
1. BSK 70
2. Smederevo 66
3. Mladi radnik 61
4. Inđija 55
5. Spartak 54
--------------------------------------
6. Metalac 52
7. Sevojno 48
8. ČSK Pivara 47
9. Srem 43
10. Dinamo 42
11. Novi Sad 42
12. Mladost (A) 40
13. Kolubara 39
14. Mladost (L) 38
15. Bežanija 36
16. Novi Pazar 36
--------------------------------------
17. Voždovac 29
18. Hajduk 10
|
( MTS MONDO)
|
|
|
07-06-2009, 08:24 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jun 2007
Poruka: 913
|
Citat:
BARAŽ za PLS: Optičari i Somborci u prednosti
Radnički iz Sombora i ekipa Teleoptika, filijala Partizana, imaju veliku priliku da naredne sezone igraju u Prvoj ligi Srbije.
Takav optimizam mogu da grade na osnovu prvih mečeva baraža za popunu PLS.
Radnički iz Sombora pobedio je kao gost Radnički Stobeks u Klupcima 1:0, dok su "optičari" ostali neporaženi na vrućem terenu u Zaječaru, protiv Timoka 1:1.
Ekipu iz Zemuna i Timok treniraju dva bivša saigrača iz Partizana, Zvonko Varga, odnosno Nebojša Vućićević "Uške".
Revanš mečevi biće odigrani 11. juna, u Beogradu (SC Partizana - "Zemunelo") i u Somboru.
Ukupni pobednici dvomeča baraža obezbediće prvoligaški status.
(MONDO)
|
Bolje ne moze ...
|
|
|
07-06-2009, 08:39 PM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 12,004
|
@ PFC SO
Ако ти није тешко, реци нам мало више о Радничком из Сомбора. Да ли је некад играо у Другој лиги, какав је стадион, да ли у Сомбору има интереовања за фудбал...
|
|
07-06-2009, 08:44 PM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Jun 2008
Poruka: 2,840
|
Auu kad bi ušla inđija,kakvo gostovanje bi bilo
|
07-06-2009, 09:14 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jun 2007
Poruka: 913
|
Citat:
Originalnu poruku postavio aca
@ PFC SO
Ако ти није тешко, реци нам мало више о Радничком из Сомбора. Да ли је некад играо у Другој лиги, какав је стадион, да ли у Сомбору има интереовања за фудбал...
|
Osnovani 1912. godine jedan od najstarijih klubova u državi. O istoriji malo znam tim da se priča da je bilo zlatnih generacija koje su igrale i prvu ligu ali davnih dana 30-ih , 40-ih nisam 100% uveren u te informacije. Do sad su bili standardni u trećoj ligi , boreći se i za opstanak u nekoliko navrata ali uobičajeno su držali sredinu tabele i nisu napuštali ovaj rang ako se ne varam 5-6 godina ... Najveći uspeh u skorije vreme je izbacivanje Zete iz Golubovaca u kupu Srbije i Crne Gore sezone 05/06 za plasman među 16 najboljih posle čega smo ispali od Kolubare. Mlađe selekcije obiluju talentovanim igračima jedini problem je što ih je teško zadržati jer već sa 15-16 godina odavde najtalentovaniji prihvataju ponude Vojvodine , Ofke pa i zvezde i Partizana , jedan od bivših igrača je i Rodoljub Marjanović sada napadač OFK Beograda , bio i povremeni mladi reprezentativac.
Ove sezone napravljena je dobra ekipa , spoj mladosti i iskustva od kojih se ovaj domet nije očekivao ali su u drugom delu sezone odličnim rezultatima zasluženo zauzeli drugo mesto , iako je Džomba povukao neke pozajmljene igrače iz Sombora u Apatin . Izdvojio bih par mladih igrača Zogović golman , prošao mlađe selekcije zvezde , branio i za kadete crne gore , Kenić Dušan povezivan sa Partizanom (skroz prerastao ovaj rang) ali to je druga i duga priča , i najbolji strelac ekipe Stanković , stigao iz Ofke ... Poseta po tekmama je bila oko 200-300 ljudi , mada sam siguran da ukoliko uđemo u drugu ligu biće mnogo veća jer su ovde ljudi željni uspeha , a bili su više puta iznevereni od silnih obećanja ... Opština je uložila mnogo novca ove godine i počelo se i sa izgradnjom tribine sa istočne strane pošto ih tamo nije bilo
zapad protiv Zete :

istok od pre neku nedelju :
To bi manje više bilo to , ako sam nešto izostavio slobodno me podsetite
|
|
|
07-06-2009, 09:34 PM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Apr 2009
Poruka: 463
|
Citat:
Mladi "pregazili" Makedoniju na Zlatiboru
Mlada fudbalska reprezenatcija Srbije savladala je Mekedoniju sa 4:1 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana na Zlatiboru u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u Švedskoj.
Strelci za "orliće" bili su Filip Đorđević, Jagoš Vuković, Dušan Tadić i Milan Vilotić.
Reprezenatacija se 10. juna vraća u Beograd, odakle dan kasnije putuje u Švedsku, a na šampionatu će se takmičiti prema sledećem rasporedu:
- 16. jun, Helsinborg: Italija - Srbija
- 19. jun, Malme: Belorusija - Srbija
- 23. jun, Malme: Švedska - Srbija
|
sportal.rs
|
|
|
07-06-2009, 09:38 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Mar 2009
Poruka: 1,364
|
Bice lepo ako Radnicki udje u pls,grad kao sto je Sombor sigurno zasluzuje da igra u kvalitetnijem takmicenju...
|
|
|
07-06-2009, 09:42 PM
|
|
|
Grobar
Poruka: 531
|
Citat:
Originalnu poruku postavio djorzyjf
Deki brate jeste bio i do sada, mozda ne ovakav isti ali je bio u svakom slucaju!
|
moja greska onda , nisam ga ranije primetio
|
|
|
07-06-2009, 09:59 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Oct 2008
Poruka: 780
|
Antić pozvao Matića za "ribare"
Citat:
Selektor Srbije Radomir Antić bio je prinuđen da u reprezentaciju pred put na Farska Ostrva prekomanduje Nemanju Matića, koji se nalazi na pripremama mlade selekcije na Zlatiboru.
Antić je ovu odluku doeno zbog toga što za susret sa "ribarima" neće moći da računa na Dejana Stankovića i Boška Jankovića, koji će pauzirazi zbog žutih kartona. "Orlovi " će igrati i bez prvog defanzivca Premijer lige Nemanje Vidića, koji se povredio u prvom poluvremenu na utakmicu sa Austrijom.
Posle suspenzije zbog kartona u tim se vraća Nikola Žigić.
Matić se po završetku prijateljske utakmice sa Makedonijom (4:1) na Zlatiboru vratio za Beograd gde se priključio "A" timu.
Reprezentacija Srbije na Farska Ostrva putuje u ponedeljak, a povratak je zakazan za četvrtak, baš kada i mladi putuju za Švedsku, tako da će Matić samo promeniti avion i nastaviti dalje sa svojim vršnjacima.
|
Sportal.rs
|
|
|
07-06-2009, 11:03 PM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 12,004
|
Прес онлајн
Citat:
Francuzi: Ne igramo ako budete zviždali "Marseljezi"!!!
Francuski fudbalski savez poslao dopis na adresu FSS-a u kojem opominje da će njihova reprezentacija 9. septembra napustiti teren „Marakane" ukoliko Srbi budu zviždali „Marseljezi"

Francuska fudbalska federacija zapretila je da će njeni igrači napustiti teren ukoliko se u Beogradu bude zviždalo njihovoj himni! Duel između Srbije i Francuske biće odigran na „Marakani" 9. septembra, a, kako Press saznaje, iz Pariza je na adresu Fudbalskog saveza Srbije upućen dopis u kojem se upozorava da nepoštovanje „Marseljeze" neće biti tolerisano!
slika Moraće da poštuju tuđu himnu... Srpski navijači
Subotnji meč sa Austrijom bio je dokaz da dobar deo naših navijača i dalje nema osnovnu kulturu jer se od zviždanja nije čuo ni jedan jedini takt gostujuće himne.
- Francuzi su svesni da naši navijači imaju tu prostačku naviku da zvižde gostujućoj himni, što je nažalost potvrđeno i protiv Austrije. Međutim, za razliku od Austrijanaca, Francuzi nemaju nameru da trpe da neko zviždi njihovoj nacionalnoj himni. Oni su zbog toga poslali dopis Fudbalskom savezu Srbije u kome se, između ostalog, kaže da oni svoju „Marseljezu" smatraju „ultimativnim simbolom slobode" i da će se, ukoliko publika tokom intoniranja himne bude zviždala, njihova ekipa povući s terena - kaže naš izvor.
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković izjavio je za Press da u našu kuću fudbala zasad još nije stigao dopis Francuske fudbalske federacije. Laković je, međutim, priznao da je zviždanje protivničkim himnama problem koji je neophodno rešiti.
- Nismo dobili nikakav dopis od Francuza, ali mi je poznat njihov stav o nacionalnoj himni jer su imali sličnih slučajeva i ranije. Zviždanje himni je problem koji mi već neko vreme pokušavamo da rešimo. Konkretno, mesec dana pre utakmice sa Austrijom mi smo krenuli sa emitovanjem spotova u kojima pozivamo navijače da fer i sportski podržavaju naš nacionalni tim. Imali smo i poruke Dejana Stankovića, Nemanje Vidića i Ivana Obradovića sa sličnom tematikom - rekao je Laković.
Protiv Francuza bez publike?
Pored problema na tribinama, FSS će se najverovatnije ponovo suočiti s kaznom Svetske fudbalske federacije zbog divljanja navijača. Srpski fanovi pola sata pre meča sukobili su se sa Austrijancima, koji su bili u „kavezu" na istočnoj tribini, a bilo je i ubacivanja baklji u teren.
Poslednji put kad se tako nešto dogodilo, u utakmici protiv Bosne u kvalifikacijama za SP 2006, naš nacionalni tim kažnjen je igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama. Laković nije mogao da kaže da li postoji mogućnost da i Francuze 9. septembra dočekamo bez publike.
- Sigurno da je delegat notirao sve incidente i da će se FIFA baviti time. Ne znam kakva nas kazna očekuje.
Prvi operativac naše kuće fudbala poručuje da je ovaj problem ipak suviše veliki da bi FSS mogao sam da ga reši.
- Predstoji nam Evropsko prvenstvo za mlade u Švedskoj i očekujemo da će tamo biti dosta naših ljudi. Zbog toga, ali i zbog utakmice s Francuskom intenziviraćemo kampanju edukovanja navijača. Ali, tu nam je potrebna pomoć, pre svih medija - istakao je Laković.
Inače, ovo nije prvi put da Francuzi negoduju zbog nepoštovanja „Marseljeze". Francuskoj himni u prethodnih nekoliko godina zviždali su španski i italijanski navijači, ali ipak najdrastičniji slučaj dogodio se u oktobru prošle godine na prijateljskoj utakmici protiv Tunisa u Parizu. Tom meču prisustvovalo je 15.000 gostujućih navijača, koji su glasno zviždali francuskoj himni. Na to je reagovao i premijer Fransoa Filon.
- Zviždanje himni znak je nepoštovanja prema celom narodu. To je bila velika uvreda za Francusku, a onima koji zvižde himni jedne zemlje trebalo bi zabraniti odlazak na utakmice - rekao je premijer Filon.
Sramota za FSS: Haos u ložama, 7.000 ljudi ušlo na meč bez karte!
Haos na „Marakani"! Umesto spektakla koji je Fudbalski savez Srbije obećavao, navijači su na utakmici između „orlova" i Austrije doživeli golgotu jer je na stadion ušlo više od 7.000 ljudi bez karata! To je izazvalo ogromne gužve na tribinama, ljudi su se bukvalno tukli oko mesta za sedenje, svi izlazi i stepeništa bili su blokirani, a čak šest osoba doživelo je infarkt!

Golgota na „Marakani"... Tribine na meču protiv Austrije ličile na bojno polje
Čak ni u svečanim ložama situacija nije bila ništa bolja. I ovde je ulazio ko je hteo, a brojni gosti iz inostranstva bili su zgroženi onim što ih je sačekalo na najvećem srpskom stadionu.
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković priznao je da je u organizaciji meča bilo dosta propusta.
- Svesni smo da je bilo propusta u organizaciji utakmice i ja sam već s našim komesarom za bezbednost razgovarao o tome. Zaista je nedopustivo da bilo ko uđe na stadion bez ulaznice. Mi smo još ranije kupili i postavili kamere na stadionu, tako da ćemo pokušati da utvrdimo otkud toliko ljudi bez karata na tribinama. Napravićemo detaljnu analizu i o svemu ćemo obavestiti javnost za nekoliko dana. Svakako ćemo tražiti i odgovornost pojedinih službi koje smo angažovali da kontrolišu karte - rekao je Laković.
Gensek FSS-a najavio je da će naša kuća fudbala tražiti pomoć policije da se ovakve scene više ne bi ponavljale.
- Namera nam je da ubuduće policajci kontrolišu da li svi koji ulaze na tribine imaju odgovarajuće ulaznice. To ne bi bili policajci u uniformama, već u civilu. Takvo rešenje doskoro zakonski nije bilo moguće, ali sad jeste. Najbolje bi bilo da imamo elektronske uređaje koji onemogućavaju ulaz bilo kome ko nema ulaznicu, ali, nažalost, to ne postoji ni na jednom stadionu u Srbiji - objasnio je funkcioner FSS-a.
Laković ističe da je FSS učinio mnogo toga kako bi „Marakana" bila spremna za gostovanje Austrije.
- Treba reći da smo mi u poslednja dva meseca investirali u Zvezdin stadion. Sredili smo svlačionice koje su prokišnjavale, stavili video-bim, veštačku travu iza klupa da bi igrači imali gde da se zagrevaju... - izjavio je Laković.
Generalni sekretar podseća da je interesovanje navijača za meč sa Austrijom bilo ogromno i da je to umnogome otežalo organizaciju susreta.
- Imali smo veliki pritisak pred ovaj meč jer je interesovanje bilo ogromno. Ali, to nije opravdanje. Još veći pritisak očekuje nas pred utakmicu s Francuskom i mi moramo da se potrudimo da se ove greške ne ponove - zaključio je Laković.
|
Истовремено, чин признања фантомске нарко-државе од стране Француске је вероватно чин поштовања према српском народу?
Стока препотентна, надам се да ће их ислам преплавити за коју деценију. 
Иначе, што се тиче звиждања страној химни, кад се ради о овим земљама које се нису показале као пријатељске - Аустрија, Француска, Хрватска, не видим шта је ту лоше. Треба вероватно да се претварамо да су нам пријатељи, да они нама не звижде...
Наопако је што се код нас звижди апсолутно свакој страној химни, па тако нажалост и јерменској својевремено, а зна се да су у питању православци који су жестоко пострадали од Турака кроз историју...
|
|
07-06-2009, 11:16 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jul 2007
Poruka: 612
|
To je nas mentalitet - ko nije nas gotov je  Slazem se da je nas narod stoka , svima se zvizdi, ali farncuzima i svima koji su priznali Kosovo i treba da se zvidzi ( makar to ) bice zanimljivo..kvota da ce francuzi napustiti stadion ce biti oko 1,3
|
07-06-2009, 11:36 PM
|
|
|
Grobar
Poruka: 531
|
samo se plasim da ne bude ono PLATINI - FRANCUSKA = MEC BEZ PUBLIKE
|
|
|
07-06-2009, 11:45 PM
|
|
|
Grobar
Poruka: 1,477
|
Ccc...shvatili su da nikako drugacije ne mogu da budu ispred nas u grupi pa pokusavaju to na krajnje nesportski nacin!
Videli su koliko dobra atmosfera znaci nasim igracima, a i sam Antic je rekao da u J.Afriku idemo "iz Beograda".
Jeste, tacno je da zvizdanje himni predstavlja nepostovanje jednog naroda, ali koliko oni "postuju" nas toliko cemo i mi njih!!!
Voleo bih da ove nabedjene francuze, i onog Domeneka sto gleda "raspored zvezda" pre nego sto izadje na teren, isparasimo, pa i na praznoj marakani, sa dva-tri gola razlike pa da vidim sta ce onda da im smeta...majku im njihovu...
|
|
|
07-06-2009, 11:49 PM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Dec 2008
Poruka: 156
|
Citat:
Originalnu poruku postavio Deki
samo se plasim da ne bude ono PLATINI - FRANCUSKA = MEC BEZ PUBLIKE
|
Mi imamo Toleta i Ninoslava... hahah
|
|
|
08-06-2009, 12:11 AM
|
|
|
Junior
Poruka: 199
|
Ја немам речи којима бих могао да опишем наше пријатеље са запада.
Па стоко дегенирисана, наравно да не поштујемо вас као народ.
Зато се и звижди...
Па наравно да вам треба звиждати када је Жак Ширак за Србе изјавио да смо народ без вере и закона који треба истребити.
Ваши сународници предњачили у сатанизацији ове земље...
Помагали и курту и мурту у овом делу Европе само ако је против Срба....
А у националном тиму вам играју све сами Арапи и црнци.
Е ако се Сања и Бензема увреде, онда јеби га...
@bitan
Ово да смо стока пристаје уз коментар вести на Б92, Сигурно би ти објавили.
А ово је форум навијача српског клуба и тема је српски фудбал, па ми није јасно шта тачно хоћеш да кажеш?
|
|
|
08-06-2009, 12:21 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jul 2007
Poruka: 612
|
nisam trebao da upotrebim rec stoka..to je grobarski termin...ne moze da se upotrebi u ovom konteksu...greska... ukratko sam hteo da kazem - nas narod zvidzi i kome treba i kome ne , ali francuzi su to itekako zasluzili...
|
08-06-2009, 02:08 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Nov 2006
Poruka: 1,593
|
Ljudi ne zvizde himnama iz politickih ili nekih gore navedenih razloga,vec samo zato sto su nevaspitani...vecini onih ljudi koji su zvizdali himni Austrije,uopste nije prolazilo kroz glavu da li su oni priznali Kosovo ili ne...isto tako,vecini onih koji ce zvizdati himni Francuske,nece biti ni na kraj pameti sta je sirak izjavio za nas...znaci cisto nevaspitanje i nista vise...
a kad smo kod himni,treba malo vise da se posvetimo nasoj...i dalje masa ljudi na stadionu ne zna nasu himnu,vec je cita sa semafora kao da su karaoke,i naravno ne moze da uhvati ritam...covek otpeva prvi deo himne,a vecina krece da aplaudira jer naravno ne zna kad je kraj himne...covek pored mene prica telefonom i dere se k'o magarac dok ide nasa himna...to su neki primeri samo...i neka moja poenta je da treba vise da se pozabavimo nama,i nasom himnom,nego zvizdanju tudjim...
|
|
08-06-2009, 02:21 AM
|
|
|
Grobarčina
|
Ma sta nas opravdavate bre, mozemo da ih mrzimo i pljujemo koliko hocemo ali to su stvari nevezane za fudbal. Gde u svetu ima da neko protivniku zvizdi himnu, samo mi to i dalje radimo(ne racunam meceve najljucih rivala i zakrvljenih naroda)!
|
|
|
08-06-2009, 08:54 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Mar 2009
Poruka: 1,364
|
Mozemo mi da pravdamo to cim hocemo,ali to je pre svega odraz ne kulture,a sto je najgore moze skupo da nas kosta.
|
|
|
08-06-2009, 09:16 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Nov 2007
Poruka: 1,062
|
Па ја не знам да постоји правило или закон који забрањује да се звижди нечијој химни. Мислим то није лијепо, али није лијепо ни да нас неко бомбардује, да нас масакрира и да нам одузима 20% територије!!!! И да, ако се они пувуку са терена када их извиждимо (што треба да урадимо јер нас у последњих 20 година карали најстрашније) шта ће да буде!? Онда би према неким правилима требало да изгубе текму за зеленим столом!
|
08-06-2009, 09:24 AM
|
|
|
Guest
|
vidi ovako. budemo li zvizdali, izbacice nas. budemo li gadjali bakljama njihove simpatizere, izbacice nas. ovo "nas" je uslovno, jer mi se jebe, ali posto vidim da je vecini stalo cisto da vam pojasnim. ako hocete da idete na svetsko prvenstvo, nemojte da zvizdite himni i ne divljajte.
moje misljenje je da je zvizdanje himni vrhunska sramota i da to prakticno ne radi niko danas, ali ajde da kazemo da smo mi u specificnoj situaciji, svi nas mrze, bombardovanje i slicno jel da... ?
ok, ako je tako, cemu divljacko i nekontrolisano zvizdanje jermenskoj himni ? smem da potpisem da vecina jermeniju svrstava u isti kos sa azerbejdzanom ili kazahstanom, da ne zna da je to jedan narod slican nama, pravoslavan, koji se krvi napisao kao niko...
jel treba pevati samo srpsku (garantujem glavom da barem 70% publike od subote ne zna reci himne "boze pravde") i rusku... ?
ja razumem zvizdanje americi, holandiji ili albaniji, iskreno u tom slucaju verovatno bih zazvizdao i ja, ali sad ajde da zvizdimo svima, ne kapiram...
o pominjanju Gavrila Principa 95 godina kasnije, ovaj put necu...
|
|
|
|
08-06-2009, 10:02 AM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Jun 2008
Poruka: 2,840
|
Citat:
Originalnu poruku postavio Trotter
Ljudi ne zvizde himnama iz politickih ili nekih gore navedenih razloga,vec samo zato sto su nevaspitani...vecini onih ljudi koji su zvizdali himni Austrije,uopste nije prolazilo kroz glavu da li su oni priznali Kosovo ili ne...isto tako,vecini onih koji ce zvizdati himni Francuske,nece biti ni na kraj pameti sta je sirak izjavio za nas...znaci cisto nevaspitanje i nista vise...
a kad smo kod himni,treba malo vise da se posvetimo nasoj...i dalje masa ljudi na stadionu ne zna nasu himnu,vec je cita sa semafora kao da su karaoke,i naravno ne moze da uhvati ritam...covek otpeva prvi deo himne,a vecina krece da aplaudira jer naravno ne zna kad je kraj himne...covek pored mene prica telefonom i dere se k'o magarac dok ide nasa himna...to su neki primeri samo...i neka moja poenta je da treba vise da se pozabavimo nama,i nasom himnom,nego zvizdanju tudjim...
|
Bravo 
Ne zviždi niko na stadionu zaboga zbog političkih ubeđenja već zato što su (većinom ne svi) nevaspitani,nije njima bitno dali je to austrija holandija ili grčka,stalno se zviždi protivničkoj himni.
Em što možemo da budemo kažnjeni,em što je npr meni to seljački
Šta dobijam time što zviždim nečijoj himni,zar ne bi trebali kao da pokažemo da nismo to za šta nas predstavljaju da budemo bolji od te "slike"?
Uostalom kakve veze ima himna sa Kosovom,priznali su je političari a ne narod,a himna je himna naroda a ne one ziljave,američke šlihtare sarkozija
|
08-06-2009, 10:14 AM
|
|
|
Grobarčina
|
E zato nas niko ni ne ceni, zato nas svi smatraju za divljake i nenormalne ljude, maltene zivotinje, zato nas predstavljaju i predstavljace nas uvek i svugde kao neku bagru. I uopste nisam siguran da li su u pravu ili ne. I ne samo nas nego sve te narode s balkana, ni hrvati i bosanci nista nisu bolji,ako nisu i gori cak.Ali sta nas zabole za njih valjda treba da tezimo ka necemu boljem a ne da budemo rame uz rame sa najgorima. A zvizdanjem himni samo potvrdjuemo primitivizam, lomljenjem i paljenjem stolica naseg stadiona. Ako je to slika koju saljemo u svet, a to je(vidi se na izvestaju eurosporta) onda nije ni cudo sto hoce da nas izbace da im ne trujemo fudbal nekim nefudbalskim stvarima! I to je to, niko nas ne uslovljava ali ako ceo svet, tj bar vecina, moze da se pridrzava tih pravila sto bi mi bili izuzetak, pa dokle cemo vise svima da teramo inat, koji uvek ide na nasu stetu!
|
|
|
| Komande za temu |
|
|
| Koristi Metod |
Linearni Metod
|
Zakon
|