|
| Sport u Srbiji i Svetu Razne diskusije o sportskim dešavanjima u Srbiji i celom svetu |
12-06-2009, 10:55 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jul 2008
Poruka: 595
|
Citat:
Originalnu poruku postavio WebGazda
Sve dok ono govedo od fudbalera Hijavata nosi srpski dres, ja ovu reprezentaciju više neću gledati. Danas sam imao punu kucu gostiju, svi došli da gledamo zajedno. Kad sam video Hijavatu sa kapitenskom trakom, podigao sam se izvinio gostima i izašao iz kuće. Vratio sam se sat vremena kasnije kad ovi kažu vodimo 0:2, a ja odgovorim "boli me k***".
Zaista mi nije jasno s čim nas je od zadužio pa mora da igra 
|
Ovo me bas nasmejalo!  Ja sam problem sa Hijavatom resio tako sto sam otisao do devojke i nisam izlazio iz njene sobe sve dok nisam bio siguran da se mec zavrsio.  A do septembra i meca sa Francuzima, nadam se da ce i Antic shvatiti da ce pre ljudi (ponovo) otici na Mesec, nego ce Hi dati gol
|
|
|
12-06-2009, 09:56 PM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Jul 2007
Poruka: 2,168
|
Citat:
Lazović iz Borca ne menja boju dresa
Petak, 12. jun 2009. 21:16
Napadač čačanskog Borca Darko Lazović odavno je na meti najboljih srpskih klubova, a vrlo je verovatno da će od ovog leta konačno postati stanovnik Beograda.
Prema saznanjima MONDA, Crvena zvezda je blizu dogovora sa Borcem i talentovanim Lazovićem da od naredne sezone nosi njen crveno-beli dres, ali još treba ugovoriti sve detalje ovog transfera.
Lazović je bio predmet interesovanja londonskog Totenhema, čak je tamo bio i u trening kampu, ali transfer zimus nije realizovan, pa je on ostao u Borcu. Slično je bilo i u slučaju berlinske Herte.
Inače, u petak je održana i nova sednica Upravnog odbora Zvezde, na kojoj su kooptirana nova tri člana uprave i to dva iz redova sponzora - Jata (Đorđe Brdarski, direktor zemaljskih poslova u nacionalnoj kompaniji), kao i Đorđe Stefanović, generalni direktor dnevnog lista "Press".
Interesantno je da je Stefanović svojevremeno bio član uprave Vaterpolo kluba Partizan.
U UO crveno-belih ušao je i nekadašnji fudbalski sudija Dušan Mrakić, koji je sada državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike.
Upravni odbor jednoglasno je na funkciju tehničkog sekretara (sekretar stručnog štaba) izabrao dugogodišnjeg operativca i saradnika kluba Mirka Abramovića, dok je Goran Negić izabran za tehničkog koordinatora.
Potvrđeno je da će pripreme prvog tima za novu sezonu najverovatnije biti obavljene u Ivanjici.
(MONDO)
|
Ima nesto sigurno u vezi ovog lika sto mi `obicni` ne znamo.Ja ne mogu drugacije da objasnim da su ga trazili Totenhem i Herta,a da je on izabrao gane koji se raspadaju pre nas.Kada vec jeste i bolje sto je tako.Nije potrebno da imamo uvid u njegove igracke kvalitete ako je vec odabrao njih.
|
12-06-2009, 10:32 PM
|
|
|
Administrator
ID aktiviran: Sep 2006
Poruka: 6,380
|
Jel to mene oči varaju, ili je još jedan "bivši SUDIJA" ušao u Upravu CZ? Sve se plaća, sve se vraća, naravno!
|
|
|
12-06-2009, 10:34 PM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
Poruka: 11,995
|
Управо тако. Иначе, гле чуда  , дотични Мракић је неретко био и гост чергара на европским путовањима. Случајно, вероватно...
Ја мислим да је ово јединствен случај у свету да један клуб има толико бивших судија у управи.
|
|
12-06-2009, 10:57 PM
|
|
|
Junior
ID aktiviran: Apr 2009
Poruka: 463
|
Citat:
FIFA: Nećemo kazniti FSS!
Fudbalski savez Srbije neće biti kažnjen zbog incidenata koji su domaći navijači izazvali na utakmici protiv Austrije! Press je putem internet pošte obavešten direktno iz sedišta FIFA da delegat meča iz Beograda u zvanični zapisnik nije uneo nijedan incident, pa prema tome disciplinski organi neće imati osnova da eventualno kazne naš savez.
Prvi operativac FSS Zoran Laković pre devet meseci obelodanio je tačnu cifru koliko su ispadi srpskih navijača pod okriljem UEFA u poslednjih deset godina koštali klubove i savez.
- FSS je u periodu 1996-2008. na ime propusta u organizaciji utakmica morao u kasu UEFA da uplati 490.000 franaka. Crvena zvezda je u periodu 1997-2008. platila 736.000 franaka, dok je Partizan u istom intervalu zbog ispada svojih navijača morao da iskešira 370.000 franaka. Zajedno smo u kasu UEFA u poslednjih 10 godina ubacili 1.596.000 franaka, i zato smo danas pod budnim okom njenih disciplinaca. Strategija UEFA i FIFA bazira se na „nultoj" toleranciji za rasizam, nacionalizam, huliganizam, političke parole i toga moramo da budemo svesni - govorio je Laković oktobra prošle godine.
Prethodnih dana strahovali su na Terazijama 35 da bi naša organizacija mogla da bude „udarena po džepu" kako zbog sukoba navijača, tako i zbog parole „Kosovo je Srbija" na severnoj tribini. Međutim, zvanična lica na pomenutom meču očigledno nisu reagovala...
„Dobili smo izveštaje delegata sa svih kvalifikacionih utakmica za Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, a među njima i izveštaj delegata s utakmice Srbija - Austrija, odigrane 6. juna u Beogradu. U izveštaju nema pomena o bilo kakvim incidentima", stoji u dopisu kancelarije za odnose s medijima, koja je obaveštenje poslala u saradnji s pravnom službom FIFA.
Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je, međutim, da na Terazije 35 još uvek nije stigao zvaničan dopis iz Ciriha, u kome je sedište svetske kuće fudbala.
- Do ovog trenutka nismo dobili nikakav dopis iz FIFA o eventualnoj kazni ili incidentima - kratko je rekao Laković.
Pola sata pre početka kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo između Srbije i Austrije (1:0) došlo je do okršaja navijača dve reprezentacije. Domaća publika smeštena na južnoj tribina provocirala je goste uzvikujući „Gavrilo Princip" i bacajući upaljene baklje u „kavez" gde su bili smešteni Austrijanci. Gosti nisu ostali dužni, već su uzvratili istom merom, što je izazvalo reakciju Žandarmerije. Osim toga, problem je mogao da izazove transparent koji su na severnoj tribini razvili navijači poljske Visle, a koji je imao političku konotaciju i završavao se rečima „Kosovo je Srbija".
Zbog sličnih transparenata Srbija je ranije morala da odgovara i snosi posledice, a zbog pomenutih incidenata na meču protiv Austrije bilo je čak najava da ćemo protiv Francuske 9. septembra na „Marakani" odigrati meč bez prisustva publike.
Strah je bio utoliko veći zbog činjenice da su naši klubovi i FSS poslednjih 15 godina najredovnije platiše „disciplincima" UEFA i FIFA zbog izgreda navijača. Međutim, ovakva odluka u svakom slučaju ne bi trebalo da ohrabri huligane u nameri da naredne goste, Francuze ili Rumune, dočekaju identično, jer teško da će dva puta uzastopno biti progledano kroz prste našem savezu.
|
SPORTAL.RS
|
|
|
12-06-2009, 11:17 PM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Sep 2007
Poruka: 2,549
|
Kao sto sam bio rekao posle meca sa Autrijom da mislim da nas nece kazniti, sad je potvrdjeno! Ipak imamo neki respekt u evropskom fudbalu zbog velikog broja nasih igraca u najjacim timovima kontinenta i plus odlicne igre reprezentacije.Nije to neki bog zna koliki respekt ali dobro mora da se pocne od najnize tacke. Po meni skroz ocekivano da nam progledaju kroz prste!
|
|
|
13-06-2009, 11:00 AM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Oct 2008
Poruka: 1,474
|
Jbg, krivo mi za Lazovica iz Cacka. Mislim da ce biti dobar fudbaler. Iskreno malo me podseca na mladjeg Marinka, nekako lice, ali mislim da ovaj nema problema u glavi za razliku od Marinkovica...
A i nekoliko puta su isticali da je Grobar. Ne znam zasto ovima nasim iz uprave nije interesantan...sumnjam da je glavna prepreka novac, ima tu nesto drugo...
Midlzbro kupuje "banatskog fantoma"
12. jun 2009.
Pošaljite komentar
Kako javlja lokalni list "Gazet", menadžer Midlzbroa Garet Sautgejt spreman je da ponudi dva miliona funti za 18-godišnjeg napadača zrenjaninskog Banata Rajka Purovića. Međutim, predstavnici fudbalskog kluba Banat, koji je ovog maja takođe ispao iz Superlige, nikada nisu čuli za igrača sa tim imenom.
" Nismo iznenađeni pozivom, jer smo već tokom dana dobili faks iz Engleske sa sličnim pitanjem, ali igrač sa takvim imenom nikada nije igrao za Banat", rečeno nam je u zrenjaninskom klubu.
Kako piše "Gazet", priču je pokrenuo Mirko Rajković, koji se javnosti obratio u ime igračevog agenta Dejana Marića.
" Rajko Purović je talentovan mladić, za koga Banat smatra da može postati vrhunski fudbaler. Marić mi je rekao da su klubovi iz Holandije i Španije zainteresovani za njega. Momak je bio izuzetno efikasan u omladinskoj ekipi, snažan je za svoje godine i ima odličnu perspektivu", citiraju lokalne novine Rajkovića.
Međutim, u klubu iz Zrenjanina za B92 kažu da ne znaju ništa ni o igraču sa tim imenom, niti o bilo kakvoj ponudi nekog kluba sa Ostrva, iz Španije ili Holandije za bilo kog od svjih igrača. Purović nije upisan u spisak igrača prijavljenih za Jelen Superligu, niti je bio član bilo koje nacionalne selekcije Srbije.
Banat je u tek završenoj sezoni bio ubedljivo najneefikasniji tim u ligi, sa samo 21 datim golom na 33 meča, pa je izvesno da bi im 18-godišnji napadač snažniji od svojih vršnjaka izvesno dobro došao u borbi za opstanak.
Midlzbro će svakako ovog leta očajnički tražiti napadače, jer će ga posle ispadanje napustiti većina ofanzivnih fudbalera (Afonso Alveš, Žeremi Aliadijer, Tunčaj Šanli, Mido)
"Misterija Purović" trebalo bi da bude razrešena u narednih nekoliko dana, a britanske kolege još nisu uspele da stupe u kontakt sa menadžerom Boroa Garetom Sautgejtom, ali je već počelo raspitivanje za kvalitetne mlade napadače koji zaista igraju u Superligi.
U međuvremenu se na jedan dan na engleskoj Wikipediji pojavila stranica posvećena Puroviću (vidi sliku 2), ali je ubrzo povučena.
B92
Prvi komentar na ovu vest je bio..."Garant je neko iz Midlzbroa igrao FM, pa se nakon par sezona pojavio ovaj igrač"
Poslednji put promenio kOLE : 13-06-2009 u 11:43 AM
|
|
|
13-06-2009, 01:55 PM
|
|
|
Grobarčina
|
Jao jel video neko u danasnjem blicu intervju Pantelica,dok sam cekao u redu za shishanje sam procitao i nisam mogao da verujem, kakav govnar od coveka! Ovo na kraju kako prica o tome da svet zna njegove kvalitete i da su navijaci od njega dobili mnogo sam za sebe da kaze moze samo najveci idiot i narcis!
Marka Pantelića ne brine slab učinak
Dok pobeđujemo briga me za golove
Rođenje ćerke Allegre i pobede reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Marko Pantelić tvrdi da ovih dana u Beogradu slavi podjednako.
- Ponovo je naš fudbal veseo i živahan, kao što prevedeno na italijanski jezik znači ime moje ćerke. Obe radosti su mi jednako drage - kaže Pantelić.
Srbiji su ostale tri utakmice do kraja takmičenja po grupama, a Francuzima koji zaostaju osam bodova - pet. Da li ste pre početka kvalifikacija očekivali ovakav učinak?
- Bio sam i ostao nepopravljivi optimista, uvek sam pucao na vrh, čak i posle možda malo nespretnog i nesrećnog poraza u Parizu. Najavljivao sam pred Litvance i Austrijance u Beču osvajanje šest bodova, pa sam u Bukureštu kladioničarskim rečnikom savetovao da se igra „iz dva u dva“, i sada sam bio ubeđen u nova dva vezana trijumfa. Jednostavno, svi smo pomalo dobili na iskustvu, možda neko može da kaže da nešto i nije dobro, ali mi smo 100 odsto tim koji zna da nosi breme uspeha i neuspeha, a rezultat je jedino merilo.
Hoće li meč sa Francuzima ipak biti presudan?
- Oni su u zaista u nezgodnom položaju, kaskaju osam bodova, međutim, bez obzira na to, duel u Beogradu će u svakom slučaju biti jedan od bitnijih za nas, a presudan za njih. Ne treba zaboraviti da oni do „Marakane“ imaju još dva teška ispita.
Dugo ste u državnom timu, šta je to Radomir Antić doneo a što gotovo ista ova ekipa ranije nije imala?
- Da, ovo je maltene isti sastav, uz par osveženja, selektor je postavio i uradio stvari onako kako treba, doneo je sigurnost, poverenje, dao nam je veliki impuls.
Prvi put ste u reprezentativnoj karijeri, protiv Farskih Ostrva, poneli kapitensku traku?
- To je za mene bila još veća odgovornost, težina, na moju veliku radost pobedili smo. Predvodeći ovakve momke imao sam fenomenalan osećaj, neviđeno zadovoljstvo.
Poslednji gol u crvenom dresu postigli ste 28. maja prošle godine protiv Rusije u prijateljskom meču?
- Za sada moji pogoci nisu potrebni, pobeđujemo i bez njih, i bolje je tako sve dok su nam rezultati fenomenalni. To što ne tresem mreže za mene je sekundarna stvar, ne opterećujem se, jer da je drugačije, bio bih egoista. Da li ću i kad dati gol? Pa, centriram, asistiram, proigravam, šutiram kada treba, bitan mi je kolektiv i rezultat, a on je takav da svi treba da nam skinu kapu. Živim za to da odemo u Južnu Afriku.
Koliko bi to značilo za zemlju, narod, srpski fudbal?
- Bio bi to fantastičan uspeh, a tako bih nazvao i naš dosadašnji učinak u kvalifikacijama. Plasman na Mondijal predstavljao bi vraćanje slave, navijači treba da dišu kao jedan, kao što to i čine, moramo svi da živimo za odlazak na šampionat. Ljudi, budimo svi zajedno ponosni. Pobedili smo u pet utakmica zaredom, ne znam kojoj je to generaciji pošlo za rukom - zaključio je Pantelić.
Svet zna ko je Pantelić
Pune četiri godine Pantelić je bio nosilac igre bundesligaša Herte, uskoro sledi promena sredine.
- Nemam problema oko novog angažmana, zna se ko sam i šta sam, ceo fudbalski svet poznaje moje kvalitete. Gde ću otići znaću za najviše desetak dana, ostanak u Berlinu je isključen. Na veličanstvenom oproštaju od tamošnjih navijača, rekao sam: „Bilo je ovo sve što ste videli od mene, a videli ste mnogo“.
|
|
|
13-06-2009, 02:00 PM
|
|
|
Grobarčina
ID aktiviran: Jul 2007
Poruka: 2,780
|
Čovek kad pročita ovaj njegov interviju pomislio bi da je plasman na svetsko prvenstvo u fudbalu krucijalna stvar za srpski narod i da bez toga leba nebi imali da jedemo, i pomislili bi da je ovo neki opasan fudbaler a ne Hijavata!!
|
|
|
13-06-2009, 03:53 PM
|
|
|
Administrator
Poruka: 6,380
|
Naravno, taj intervju se našao i na našem sajtu, ali uz malu promenu.
|
|
|
13-06-2009, 04:23 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Jan 2007
Poruka: 1,267
|
Citat:
Originalnu poruku postavio kOLE
Jbg, krivo mi za Lazovica iz Cacka. Mislim da ce biti dobar fudbaler. Iskreno malo me podseca na mladjeg Marinka, nekako lice, ali mislim da ovaj nema problema u glavi za razliku od Marinkovica...
A i nekoliko puta su isticali da je Grobar. Ne znam zasto ovima nasim iz uprave nije interesantan...sumnjam da je glavna prepreka novac, ima tu nesto drugo...
|
Pa vidi... Meni nije krivo! Pitajte 032 i on ce da vam potvrdi da je decko BIO Grobar, a mi smo se potrudili da taj info stigne direktno do onoga do koga treba! Medjutim, ocigledno da Tomic ne vidi nesto posebno u njemu. Nakon onih izjava da je ta navijacka prica za njega zavrsena i da je sada pravi "profesionalac" - meni je potpuno svejedno gde ce da ode...
|
13-06-2009, 04:44 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Oct 2008
Poruka: 1,474
|
@mrzim sve
Nisam znao za to...
Jbg, on je skrenu paznju na to da je BIO grobar(tj. vi ste) ali posto nije dolso da angazmana morao je covek da promeni pricu, ipak on od fudbala zivi...
Ali opet, i ako je bio grobar, sigurno ima bolje opcije nego da ode u cz....
Ne znam sta je samo sa tim silnim pricamo oko Totenhemai Herte...
|
|
|
13-06-2009, 06:28 PM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
Металац из Горњег Милановца нови суперлигаш! До сада су се већ пласирали у Суперлигу БСК, Смедерево, Млади радник и Спартак.
|
|
13-06-2009, 06:30 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Dec 2006
Poruka: 1,988
|
Због инфраструктуре, па и посете, би било боље да је прошла Инђија. Штета.
|
|
|
13-06-2009, 06:53 PM
|
|
|
Početnik
ID aktiviran: Dec 2007
Poruka: 70
|
Da ali je M.radnik odigrao posteno i pobedio Indjiju.
|
|
|
13-06-2009, 08:42 PM
|
|
|
Grobar
ID aktiviran: Mar 2009
Poruka: 1,362
|
Drago mi je da M.Radnik nije pustio Indjiju,nema nista lepse kada se sve odluci ovako uz fer i musku igru pa nek pobedi bolji.
Mislim da smo dobili kvalitetne sredine i gradove u JSL,Smedervu je tu odavno mesto stadion,veliki grad...Spartak takodje subotica veliki grad imaju i lep stadion... Pozerevac u transu ove godine poseta izmedju 3 i 4 000 navijaca pravi se nov stadion jedna lepa sredina za razvoj fudbala.BSK mozda i najvise osporavana ekipa ne zbog svojih rezultata vec zbog mesta odakle dolazi,mislim da su sve kritike i ruzne reci koje su upucene BSK-u ne opravdana imao sam prilike da ih gledam jednom ove sezone i mogu reci da zaista poseduju kvalitet mozda medju 4-5 ekipa u celoj Srbiji,u ostalom njihovi rezultati govore sve,a ipak su rezultati najvazniji. E sad u ovo poslednje kolo se uslo sa jednom ne doumicom Indjija ili Metalac, mnogi su imali svog favorita uglavnom je vecina zelela Indjiju ipak je usao Metalac koji ima vrlo malo navijaca negde oko 300-500 nadam se da ce ta brojka da se poveca kada u Milanovac budu dolazile jace i ozbiljnije ekipe iz Jsl.
Na kraju je pobedio fudbal i fer pley,a nasa liga ce sledece godine brojati 16 klubova,znaci jos vise zanimljivih gostovanja po celoj srbiji u ligu se ukljucuju neki gradovi u kojima prosto ljudi ceznu za prvoligaski fudbal,nadam se skorijem ulasku radnickog iz nisa i radnickog iz Kragujevca jer bi njihovo prisustvo sigurno podiglo makar broj gledalaca u ovoj i ovako slabo posecenoj ligi.
|
|
|
13-06-2009, 09:32 PM
|
|
|
Grobarčina
|
Licno mi se nimalo ne svidja izgled super lige naredne sezone. Gornji MIlanovac i Borca svakako da nisu nikad bili niti ce ikada biti fudbalski centri, dok nam najveci gradovi u Srbiji ostaju sa timovima u drugoj i trecoj ligi! Jos sad tek videh da ce metalac sledecu sezonu kao domacin igrati u Lucanima, najmanjem mestu od 4,5 hiljada ljudi, koje je ikada imalo prvoligasa, i koga sam mislio da smo resili jednom zauvek!
Poslednji put promenio Maestro : 13-06-2009 u 09:45 PM
|
|
|
13-06-2009, 11:48 PM
|
|
|
Доброћудни костур
ID aktiviran: Oct 2006
Poruka: 5,300
|
Citat:
Originalnu poruku postavio Crno-beli
До сада су се већ пласирали у Суперлигу БСК,
|
видимо се у Борчи
Citat:
Originalnu poruku postavio djorzyjf
Gornji MIlanovac i Borca svakako da nisu nikad bili niti ce ikada biti fudbalski centri, dok nam najveci gradovi u Srbiji ostaju sa timovima u drugoj i trecoj ligi!
|
ај брате не зезај...у Борчи се већ неколико сезона изузетно ради и са првим тимом и са младима,БСК је већ 3-4 сезоне у врху прве лиге,чекали су прави трен да се пласирају у СУпер лигу и то су сад учинили...
није сад да ја нешто претерано хвалим БСК,али имају одличан тим,и верујем да ће бити солидан СУпер лигаш...
живи били па видели
|
14-06-2009, 11:48 AM
|
|
|
Junior
|
Citat:
"Švedi" zaboravili srpsku zastavu
Po dolasku u Švedsku, gde će mlada fudbalska reprezenatcija Srbije učestvovati na Evropskom prvenstvu, srpske novinare dočekalo je neprijatno iznenađenje u medija centru na stadionu u Helsinborgu.
Na šampionatu za mlade učestvuje osam reprezenatcija, a na pomenutom mestu možete videti samo sedam državnih zastava učesnika. Pogađate, nema naše - srpske.
Šveđani su pokušali da se opravdaju tako što su krivicu prebacili na Fudbalski savez Srbije koji je navodno trebalo da donese ili pošalje zastavu, dok su iz naše kuće fudbala poručili da za to prvi put čuju.
Pošto su upozoreni na propust, naši ljudi su zbunjenim domaćin rekli da će oni doneti zastavu.
|
sportal.rs
|
|
|
14-06-2009, 11:58 AM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
Citat:
Originalnu poruku postavio djorzyjf
Licno mi se nimalo ne svidja izgled super lige naredne sezone. Gornji MIlanovac i Borca svakako da nisu nikad bili niti ce ikada biti fudbalski centri, dok nam najveci gradovi u Srbiji ostaju sa timovima u drugoj i trecoj ligi! Jos sad tek videh da ce metalac sledecu sezonu kao domacin igrati u Lucanima, najmanjem mestu od 4,5 hiljada ljudi, koje je ikada imalo prvoligasa, i koga sam mislio da smo resili jednom zauvek!
|
Иако ми се никако не свиђа да у Београду постоји више од 3 тима највишег ранга, реално нико други није крив осталим "највећим градовима" што не успевају да изборе тај статус. Нишки Раднички добрим делом тавори због "способности" његових бивших асова, већ 15 година у Нишу не могу да санирају руинирани стадион. Крагујевац има сада добар стадион али је клуб далеко од доброг. А за све то им није крив ни Београд, ни Борча ни Горњи Милановац. Па ако су људи у Ивањици или Горњем Милановцу нашли потенцијала да створе суперлигаше, нико ме не може убедити да то није могуће урадити у Нишу, Крагујевцу, Ужицу...
|
|
14-06-2009, 12:02 PM
|
|
|
Junior
|
Citat:
14 Jun 2009 | 11:47
Kostli menja Klea
Karlos Kostli (27), reprezentativac Hondurasa, mogao bi da bude najzvučnije pojačanje Crvene zvezde ovog leta i istovremeno, idealna zamena za Brazilca Klea, koji je prešao u Partizan.
Dolazak stamenog napadača (visok 190 cm) u Beograd očekuje se ove nedelje. Kostli je igrač poljskog kluba GKS Belhatov, a prošlu sezonu proveo je u Birmingemu, gde se nije mnogo naigrao.
Dijez Manrike Almador, menadžer Karlosa Kostlija, potvrdio je tamošnjim medijima da je reprezentativac Hondurasa vrlo blizu dolaska u Crvenu zvezdu. Njega želi nekoliko klubova iz Meksika, ali menadžer tvrdi da igranje u Evropi nema alternativu.
- Ljudi koji zastupaju Crvenu zvezdu gledali su Kostlija na utakmici između SAD i Hondurasa u Čikagu. Kostli je postigao gol i ostavio sjajan utisak na nove poslodavce. On je ranije izjavio da se iz Engleske neće vraćati u Poljsku, a pošto Birmingem ne želi da ga otkupi, prava i najbolja stvar je dolazak u Crvenu zvezdu. U narednim danima trebalo bi da počnemo pregovore sa srpskim klubom - rekao je Almador.
Karlos Jair Kostli Molina i pre godinu dana bio je dovođen u vezu s Crvenom zvezdom, ali tada do transfera nije došlo. On je sin legendarnog fudbalera iz Hondurasa Entonija Kostlija. Radi se o klasičnom centarforu, pravom robustnom napadaču, jača strana mu je skok igra i šut desnom nogom. Karijeru je počeo u Meksiku, gde je živeo s majkom, koja se po njegovom rođenju razvela od oca.
Posle igranja u Meksiku i Hondurasu stigao je u Evropu i 2007. godine potpisao trogodišnji ugovor sa poljskim Belhatovom, za koji je u sezoni odigrao 49 utakmica i dao 13 golova. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Birmingemu, gde se nije proslavio. Dres reprezentacije Hondurasa nosio je 25 puta i postigao devet golova. Njegova trenutna vrednost je 800.000 evra, a u Zvezdu bi stigao i za tri puta manje para.
Crvena zvezda je pre dve godine mogla da angažuje Kostlijevog zemljaka Vilsona Palasija za 1,5 miliona evra, ali je pogrešila u proceni i on je umesto u Beogradu završio u Engleskoj. Trenutno je Palasio igrač Totenhema, koji je Viganu za njega platio 16 miliona evra.
|
SPORTAL.RS
|
|
|
14-06-2009, 12:06 PM
|
|
|
Доброћудни костур
|
догодине тандем у Партизану Клео-Костли
|
14-06-2009, 12:08 PM
|
|
|
Neki veliki Dr-Mr...
|
Могу ти рећи да цигани раде сјајан скаутинг...али за нас.
|
|
14-06-2009, 12:13 PM
|
|
|
Доброћудни костур
|
то ти кажем Ацо,сад смо стварно јаки,имамо две филијале,једну у супер,једну у првој лиги
Citat:
|
ali menadžer tvrdi da igranje u Evropi nema alternativu.
|
његов менаџер је сигурно имао 1 из Географије,цигани нису из Европе
|
14-06-2009, 01:23 PM
|
|
|
Grobarčina
|
Citat:
Originalnu poruku postavio Crno-beli
Иако ми се никако не свиђа да у Београду постоји више од 3 тима највишег ранга, реално нико други није крив осталим "највећим градовима" што не успевају да изборе тај статус. Нишки Раднички добрим делом тавори због "способности" његових бивших асова, већ 15 година у Нишу не могу да санирају руинирани стадион. Крагујевац има сада добар стадион али је клуб далеко од доброг. А за све то им није крив ни Београд, ни Борча ни Горњи Милановац. Па ако су људи у Ивањици или Горњем Милановцу нашли потенцијала да створе суперлигаше, нико ме не може убедити да то није могуће урадити у Нишу, Крагујевцу, Ужицу...
|
Aco slazem se za sve sto si rekao, svesni smo svi toga.Nikog nisam prozivao ili omalovazao ni jednu od ekipa koje su sad usle.Nisam upoznat bas sa stanjem tih klubova,pre svega sto mislim da nemaju odgovarajucu infrastrukturu, ali ako Zivorad kaze da u BSK dobro rade onda verujem. Samo sam sa nevericom konstatovao da najveci gradovi vec duze vreme nemaju prvoligasku ekipu, sreca pa Subotica bar ponovo ima!
|
|
|
| Komande za temu |
|
|
| Koristi Metod |
Linearni Metod
|
Zakon
|