Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - transferi

Статус
Затворена за писање одговора.

goodfornothig

Grobar
Учлањен(а)
02.09.2019
Порука
216
Reaction score
780
Локација
...
Šta je tačno "ram" za seniorsku košarku?
Radna memorija da pročita odbranu ili tvrdiš da ne samo da nije za evroligaške okvire već i za seniorsku košarku uopšte?
Mislim da je mislio na telo, koje je daleko ispod evroligaskog nivoa :D ali nije nista sto jedno leto sa Koprivicom ne resava, ukoliko se vrati iz penzije :D u njegovom slucaju mozda dva leta
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Taj"ram" se rešava treningom...Govorimo o "ramu" za koji ne postoji trening.
 

Detelinarac90

Louis Le Prince
Уредник
Учлањен(а)
17.07.2021
Порука
4.471
Reaction score
29.004
Локација
Novi Sad
:buhahacopy forumske zelje - paste u clanak

Odmah je u prvi plan iskočio Jan Veseli kojeg je Partizan lansirao u zvezde. Čehu je istekao ugovor sa Fenerbahčeom, a Matijasu Lesoru sa Partizanom, a po svemu sudeći mu neće biti ponuđen produžetak saradnje pa crno-beli traže rešenje na centru.

Drugo najčešće pominjano ime je Najdžel Vilijams-Gos. Sjajni plejmejker Reala je evropsku karijeru započeo preko Partizana, a kako u Realu ipak nije uspeo da se izbori za veliku minutažu realno je da promeni sredinu na kraju sezone.

Partizan je muku mučio sa plejmejkerima, Dalas Mur više neće nositi dres Partizana, pa se očekuje da Željko Obradović potraži novo rešenje na poziciji organizatora.

Veliku euforiju izazvale su najave da Partizan pokušava da dovede Marija Hezonju. Iako se neki od stranih insajdera pozivaju na medije u Srbiji koji se više bave željama navijača, nikakvi pouzdani podaci o pregovorima ne postoje. ...
Crno-belima će biti potrebno pojačanje na krilu, ekipu napuštaju Rodions Kuruc i Nemanja Dangubić, a pitanje je i uloge Radeta Zagorca, pa je Hezonja iskočio kao prva želja navijača Partizana.

Ponovo je počelo da se provlači i ime Nemanje Bjelice. Reprezentativac Srbije je osvojio titulu s Golden Stejt Voriorsima i postaje slobodan igrač ovog leta a procene su da bi mogao da se vrati u Evropu.

Poslednje zvučno ime u nizu koje je dovođeno u kontekstu pojačanja Partizana jeste Hasan Martin, koji je prethodne sezone igrao za Olimpijakos.

Njemu ovog leta ističe ugovor sa klubom iz Pireja, pa će biti slobodan u izboru nove sredine, ukoliko, naravno, ne produži saradnju sa Grcima.

Do početka nove sezone ima tri meseca i mnogo vremena da se raspali mašta navijača koji sa nestrpljenjem čekaju na veliki povratak u Evroligu.
 

Magma84

Grobar
Учлањен(а)
30.08.2021
Порука
204
Reaction score
1.474
Локација
Beograd
Meni se svidja ova ORGANSKA priča gde će kostur rotacije ciniti klinci kao sto su Balsa, Jam, Smajli pa i Tristan. Ima neka magija u celom tom procesu sazrevanja. Znam, ubice me romantika…
 

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.647
Reaction score
4.721
Vremenom sam evoluirao od navijaca koji sw vezivao za pojedine igrace, na prime Scepanovi svojevremeno, do sredovecnog gospodina koji gaji sentiment prema semaforu.
Tako da ako ako treba da menjamo sve igrave plus novima i krv celu da promenimo, ja sam za.
Ako zeljko ima viziju, a njegova vizija je uglavnom buduca stvarnost, da sa ovim sto sad imamo mozemo da se bijemo sa svima, opet sam za.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.756
Reaction score
55.288
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Šta je tačno "ram" za seniorsku košarku?
Radna memorija da pročita odbranu ili tvrdiš da ne samo da nije za evroligaške okvire već i za seniorsku košarku uopšte?
Ne znam dal je sarkazam ili pravo pitanje, ali prevod onoga što amerikanci zovu frame u draft analizama.
Tzv Bogdanov košarkaški otac je to zvao rameni pojas kod Lučića s tom “ malom”greškom da je apstrahovao da je Lučić genetsko čudo sa 6 posto telesne masti.
Madar ima problem što za taj stil košarke koji bi da igra sa dosta lopte u rukama, mora da ima ram na koji se može nabaciti masa, kako bi mogao da izdrži duel i kontakt,jer ona standardna srpska priča “ma lako se ugoji” je zastarela odavno, sem kad igračima pucaju ledja. Osnovni problem recimo Miljenovića koji je bio dosta veći talenat ali mu je bukvalno spadao dres sa ramena. Pri tome Madar je i tzv skinny fat tako da zahteva dosta posla njegova fizička transformacija za viši nivo košarke. Prednost su mu lateralne, ball handling i poludistanca iz naskoka jer sa distance može da šutira samo iz čistih pozicija zbog niskog izbačaja, najveći problem naravno pomenute fizikalije i nepostojanje pregleda igre.
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Nije bio sarkazam već jednostavno želja da se obrati pažnja na nešto što je bitno u košarkaškom svetu.
Za Lučićev rameni pojas se sećam da je u emisiji Lučić odgovorio na tu konstataciju da je dovoljan za dizanje trofeja.
Nadam se da taj Madarov hendikep je u istom rangu sa tim.

Apsolutno se slažem da u košarkaškom svetu postoje hendikepe koje se ne mogu nadoknaditi... Ali se nadam da je kod Madara taj nedostatak bitan koliko i za Lučića koji je na tu konstataciju odgovorio
Da je dovoljno velik za dizanje trofeja.
Što je bitnije odgovorio je i na terenu.

Madar me po konstituciji i kretanju podsetio na mog omiljenog igrača Vilijamsa tako da pretpostavljam ima nade za njegovu poziciju u seniorskoj košarci ako se baci akcenat na stvari u kojima je dobar.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.756
Reaction score
55.288
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Osnovna razlika, pored Lučićeve čudovišne genetike je što je Lučić krilo koje igra više bez lopte i tu mu taj momenat nije pravio toliki problem. Pored toga što je iskompleksirani jakovljević izjavio samo nešto da bi izjavio, jer ja taj Lučićev problem čak i da postoji ne vidim kao toliko očigledan, kao kod recimo Madara ili Miljenovića itd...
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Govorio sam u kontekstu važnosti nekog hendikepa za bavljenje seniorskom košarkom i rezultata koje donosi njegova uloga koju mu trener nameni. (odakle je i potekla diskusija)
Pretpostavljam da postoji neka gradacija.
Za Madara sam dojma da je taj hendikep u nivou Lučićevog ramenog pojasa.
Zato i pitanje tvog stručnog mišljenja o važnosti toga.
Ali poslednjom rečenicom si bacio akcenat ipak da je to problem po tvom mišljenju.
 

zmajski

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.155
Reaction score
3.672
Ovaj tim Partizana bice bolji bar za 50% u nadolazecoj sezoni cak bez ijedne promjene u igrackom kadru. Imajuci u vidu da smo do novembra igrali fakticki bez centra znacajno promjenili koncepciju igre tokom sezone.
Postavlja se pitanje hoce li to biti dovoljno za EL!?

Oni koji sigurno imaju kvalitet su Panter, Ledej i Lesor. Nas najbolji plej je bio Avram. Za Avrama je nepoznanica koliko moze smanjiti ludilo koje mu se desava 2,3 puta na svakom mecu. Neke pozicione greske i nerezonske suteve razumijem, ali srljanje i gubljenje lopti ne mogu. Ipak, odbrana, ulaz i sut su dovoljni za EL.
Najvise je napredovao Balsa dok se Madar moze jos cekati. Smajli je bio odlicna 5(sut + brzi od konkurencije), ali tanka cetvorka(spor + los ledjna tehnika). Novica bi mu pomogao vise nego bilo ko drugi. Glasu se naglo smanjila minutaza, ali on veoma dobro razumije igru. Dobar sut, solidan ulaz i odlicna asistencija su njegovi aduti.
Po meni, tih 8 igraca zasluzuje/ima potencijal za EL: 1. Aleksa, Madar 2. Panter, Glas 4. Ledej 5. Lesor, Smajli, Balsa.

Najvece razocarenje su pozicija 3. Zagor je iskreno govoreci bio najbolji na toj pozici. Zavrsnicu sezone je bio dobar, ali njegova forma i zelja je upitna. Vec dvije godine on je nas igrac prema kom sam bas ostar i koji me najvise nervira, ali bih mu mogao dati jos jednu sansu kao 3. trojka.
Trifunovic me najvise razocarao zbog nemogucnosti da igra odbranu na skotu-kom-ime-nepominjem(s.k.i.n.). Takvih trojki u EL vise od pola i on moze jedino na poziciji 2 da igra. Mislim da nema kvalitet za to. Za Kurucsa se nadam da je povreda u pitanju mada je bio los citavu sezonu. Najvise mi lici na Parahovski sindrom i bojim se da nema povratka ovde. Mur - prosjek, Dangubic - ispod prosjeka, Miletic - bez komentara.

Znaci ako se nategnemo, mozemo navuci 10 igraca. Potreban je startni cistokrvni plej i neko da pokriva 2-3 pozicije.
 

Žoc_kralj

Grobar
Учлањен(а)
04.07.2021
Порука
374
Reaction score
2.167
Локација
Trstenik
Ja iskreno ne razumem o čemu se ovde priča. Kakva građa, kakav rameni pojas Madara? Ako taj dečko nije građen kao košarkaš ja ne znam ko je. Je l' trebalo da bude građen kao Lebranko, pa da se bavi rukometom? Osim što dečko ima tek 22 godine (nepune), pokazalo se da se sasvim dobro nosio protiv naj-ragbi odbrane u Evropi, za razliku od mnogih koji recimo imaju jaku građu (npr. Koprivica). Veći problem mu je bio konzistentnost na šutu, ali i to će sa iskustvom doći na svoje.
 

Andra

Grobar
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
800
Reaction score
4.232
Локација
Beograd
Pa problem je ako ne moze da nabaci masu jer ne moze da napada obruc kako treba, vec je ogranicen na igru spolja. Samo sto je za razliku od pomenutog Miljenovica Madar jako dobar suter (a cini mi se i da nije toliko problematican kao Miljenovic koji je bas ekstreman slucaj), tako da mislim da to ipak nije toliki problem i da moze da igra EL na ozbiljnom nivou, mada je svakako ogranicavajuci faktor.
 

Žoc_kralj

Grobar
Учлањен(а)
04.07.2021
Порука
374
Reaction score
2.167
Локација
Trstenik
Ok, to se slažem, ali ne može svako da bude all-around kao Bogdan. Po meni je za njega pametnije da radi na usavršavanju stvari u kojima je već dobar, pre svega šut. Ako se ne varam njega su prozvali evropski Stef Kari, pa i Kari ne ide nešto u kontakt kada ide na prodore, ali može da unapred flouter, može da vežba da nauči da baca u visokom luku itd. Eto, to je moje mišljenje. Da krene sad da nabija mišićnu masu u ramenom pojasu, nikad ne bi dostigao nivo koji je zadovoljavajući za vrhunsku košarku, što je njegov cilj.
 

SMK

Grobar
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
997
Reaction score
3.691
Локација
Ja iskreno ne razumem o čemu se ovde priča. Kakva građa, kakav rameni pojas Madara? Ako taj dečko nije građen kao košarkaš ja ne znam ko je. Je l' trebalo da bude građen kao Lebranko, pa da se bavi rukometom? Osim što dečko ima tek 22 godine (nepune), pokazalo se da se sasvim dobro nosio protiv naj-ragbi odbrane u Evropi, za razliku od mnogih koji recimo imaju jaku građu (npr. Koprivica). Veći problem mu je bio konzistentnost na šutu, ali i to će sa iskustvom doći na svoje.

Za pleja sa loptom u rukama važno je da ima pomenuti "ram" da izdrži konstantni pritisak odbrambenog igrača kada je lopta u njegovim rukama, pored očiglednih kontakta kada napada prodorom koš. I nije se baš nešto pokazao da se dobro nosi sa odbranama baš zbog te krhke građe njegove, imao je dosta izgubljenih lopti tokom prenosa lopte. Ne spori niko njegov odličan ball handling, brz dribling, odlične lateralne kretnje i solidnu eksplozivnost za pleja, ali sa svojih 190 cm i verovatno oko 75 kg je poprilično slabašan za najelitniju košarku. Takođe, što je Stojanče pomenuo, on je skinny fat tip građe, što znači da je mršav, ali da nema nizak procenat masti za tu građu.

Apropo priče o Luči i njegovom procentu masti, ako se dobro sećam za vreme dok je igrao kod nas, bio je i ispod 4%. Lično, za sada, uživo nisam video bolje građenog košarkaša što se tiče odnosa mišićne mase, ukupne kilaže i procenta masti u telu. Recimo takvu građu u NBA-u ima Janis, naravno sa još više mišića (kilograma).

Takođe, vidim da si pomenuo i Karija, ali Kari je u poslednjih par godina izuzetno fizički napredovao i trenutno je jedan od fizički najjačih plejeva na svetu.
 

Magma84

Grobar
Учлањен(а)
30.08.2021
Порука
204
Reaction score
1.474
Локација
Beograd
Ja ne znam zašto je komplikovano da se razume da Madar nema frame za vrhunski nivo. Kao sto Sveta Markovic nema frame da bude vrhunski stoper. To nema veze sa treningom i nabacivanjem mase, ima veze sa onim sto mu je Bog dao. Pitanje je samo da li taj nedostatak može da kompenzuje ostalim stvarima (brzina, IQ, šut iz driblinga itd.) Svi bi mi naravno želeli da bude NBA igrač, ovo nije ništa protiv njega to je činjenično stanje. Meni je lično beskrajno simpatičan i želim mu vrhunsku karijeru ali to nije tema. Naravno sve ove atribute treba posmatrati kroz kontekst specifičnosti njegove pozicije.
 

Astralis901

Početnik
Учлањен(а)
14.09.2021
Порука
63
Reaction score
218
Локација
Republika Srpska
Ne znam dal je sarkazam ili pravo pitanje, ali prevod onoga što amerikanci zovu frame u draft analizama.
Tzv Bogdanov košarkaški otac je to zvao rameni pojas kod Lučića s tom “ malom”greškom da je apstrahovao da je Lučić genetsko čudo sa 6 posto telesne masti.
Madar ima problem što za taj stil košarke koji bi da igra sa dosta lopte u rukama, mora da ima ram na koji se može nabaciti masa, kako bi mogao da izdrži duel i kontakt,jer ona standardna srpska priča “ma lako se ugoji” je zastarela odavno, sem kad igračima pucaju ledja. Osnovni problem recimo Miljenovića koji je bio dosta veći talenat ali mu je bukvalno spadao dres sa ramena. Pri tome Madar je i tzv skinny fat tako da zahteva dosta posla njegova fizička transformacija za viši nivo košarke. Prednost su mu lateralne, ball handling i poludistanca iz naskoka jer sa distance može da šutira samo iz čistih pozicija zbog niskog izbačaja, najveći problem naravno pomenute fizikalije i nepostojanje pregleda igre.
Druze, kako si stavio u istu recenicu Madara i skinny fat? Reci da nas trolujes
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top