Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

VК Partizan, PK Partizan

  • Зачетник теме Laky
  • Датум покретања

Nikola Zemun

Grobarčina
Учлањен(а)
19.12.2006
Порука
2.356
Reaction score
113
Локација
Galenika
VK Partizan: Želimo da zadržimo tim, ali...

Direktor crno-belih Mirko Bradajić izjavio za MONDO da bi svi u klubu želeli da ekipa ostane na okupu, ali da će planovi zavisiti od finansija i sponzora

Vaterpolo klub Partizan je potvrdio svoje mesto u domaćim okvirima. Ponovo je osvojena "dupla kruna", kao i Superkup Evrope u sjajnoj utakmici protiv Savone (osvajača Len Kupa).

U Evroligi nije bilo uspeha. Branilac titule Evrope eliminisan je već u grupnoj fazi.

Ali, u odnosu na zlatnu generaciju iz Rima nije bilo Prlainovića, Pijetlovića, Rađena...

Kako će tim Partizana izgledati u narednoj sezoni još niko na Banjici ne zna.

Postoji opasnost da se trofejnom klubu ponovi 2002. godina kada je nastao pravi egzodus zbog loše finansijske situacije, pa se potom počelo od nule.

Direktor VK Partizan Mirko Bradajić za MONDO kaže da je situacija sve teža i da će sve zavisiti od sponzora.

Za ponedeljak, 7. maj zakazana je sednica UO kluba i tada će sve biti jasnije.

"Mi bismo, naravno, voleli da zadržimo ekipu, ali sve što smo planirali zavisi od finansija i sponzora. Postoji strah da će se ponoviti 2002. godina", kaže Bradajić.

Neizvesno je, dakle, da li će u klubu ostati, pre svih, reprezentativci Srbije Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Slobodan Soro... a nije izvesno ni da će Vladimir Vujasinović nastaviti karijeru.

U magli je i dalje priča o novoj evropskoj ligi, koja bi mogla da bude spas za Partizan i druge klubove.

"To stoji. Treba tek da vidimo ko će to da radi, treba neko da se založi za to. Klubovi su istakli dobru volju, ali sada treba neko da složi tu priču, da se pronađe sponzor i finansijska zaleđina", rekao je Bradajić.

Partizan ima sponzora, a to je Rajfajzen banka, ali je očigledno da sedmostrukom prvaku Evrope, ali i drugim srpskim klubovima treba sistemska podrška.

Izlišno je govoriti koliko je vaterpolo doneo radosti Srbiji, kao i da je to jedan od retkih ekipnih sportova koji će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Londonu.

(MONDO)

Ne sećam se šta je tačno bilo 2002. bio sam klinac. Ali moram da primetim da mi tada nismo ugasili klub, fuzionisali se, dodavali prefikse, sufikse. I dalje smo Partizan, sami protiv svih!
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Генерација предвођена Вањом Удовичићем је распуштена те 2003,једини који је остао а могао је да оде је Милош Королија,наредне сезоне капитен и колико се сећам и најстарији у екипи са 22 године,од нешто старијих ту још био Ђорђе Филиповић,све остало јуниори.Е сад већина играча који су тог лета отишли из клуба и нису направили нешто импресивне каријере (Гоцић,Гак,Тичић),голман Марјан је коју годину касније и завршио са ватерполом (и ако је важио за Шоштаревог наследника),где је после био Борис Поповић искрено не знам,нисам више ни чуо за њега(додуше он је био старији од свих ових играча).Једино су Вања и донекле Никић оправдали статус великих талената који их је пратио док су још били у Партизану.
Ови играчи сад су сигурно по потенцијалу испред те генерације од 2003,на крају крајева већ су се доказали играма и у клубу и у репрезентацији и била би још већа штета да се поново иста прича као те године.Али за утеху је да је нема више црногорских клубова,нема Ниш класика који нама је покупио неколико играча и 2002 и 2003,па као последица свега тога 2003-2004 освојисмо тек 4. место у домаћој лиги,сад и да останемо само са јуниорима опет нема јачих од нас,без обзира што су секундарци жестоко полетели и већ сањају о успесима у овом спорту.
 
Последња измена:

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Neki od tih igrača su se kasnije vratili u Partizan. Tičić već godinu dana kasnije. Gak i Gocić nešto posle..

Mislim da je u toj grupi bio i Mihajlo Korolija. i on se posle vratio u Partizan. Popović je igrao za cigane kasnije, ako se ne varam. Posle je bio u Grčkoj. Uglavnom se posle odlaska iz Partizana mantao po trćerazrednim klubovima.

Neće se ponoviti 2003 sigurno. Pre svega imamo jako talentovanu generaciju 1994. Većina njih igra za Banjicu. Plus iz prvog tima neće otići toliko bitnih igrača kao te 2003
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Мислим да грешиш за Тичића,није се он уопште враћао у клуб,од када је отишао био је у Приморцу и Будви (можда и у Катару или како се већ зове клуб из Котора формиран пре коју годину).
Михајло Королија је отишао са Куљачом у Ниш 2002 а вратио се 2004 заједно са Васовићем и Шефиком.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Ипак остајем при свом мишљењу :D

Убеђен сам да се Тичић није враћао у клуб,јесте да је било неких преговора са њим али тог лета су се помињала разна имена као потенцијална појачања,између осталог и Тамаш Кашаш.Сећам се нашег тима из те сезоне и није у њему било Тичића.

Око Шефика јесте било натезања са Јадраном,сећам се неке емисије у којој је гостовала веприна која је сад код цигана а тада функционер у нашем клубу,(пред ф4 који је Јадран играо у евролиги),рече дотични да је без обзира на неслагање са Јадраном постигнут договор са Шефиком али да се не труби толико о томе у јавности да би се Денис пустио на миру пред те мечеве на фајнал фору и да ће после тога званично бити обелодањено да прелази код нас.Соро га је онда заменио у Јадрану.
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Moguće da je tako kako ti kažeš. Ja se sećam te priče oko njegovog dolaska i kako je to bila gotova stvar. Kad bolje razmislim ne sećam se nešto da je igrao te sezone :confused

Po meni taj potez 2003, ma koliko bolan bio jedan je od najpametnijih u srpskom sportu. Nije se sililo i ulazilo u dugove sve više nego je bila procena da je ovako mnogo bolje. Što se na kraju i polazalo tačnim. Koliko imamo primera od strane cigana kako se glupo može poslovati. Oni su ulazili u dugove sve više i više i na kraju im se gasi jedna sekcija za drugom. (ili bi trebalo da se gasi da nisu izmislili ove fuzije) Posle im država kriva što ne da para. :banghead
 

PFC manija

Grobarčina
Учлањен(а)
13.07.2010
Порука
5.074
Reaction score
437
Локација
ИСТОК!
Šoštar žali zbog evropskog neuspeha

Legenda srpskog vaterpola i predsednik VK Partizan Aleksandar Šoštar napravio je rezime onoga što su crno-beli ostvarili toko prethodne sezone. Dominacija na domaćoj sceni je nastavljena ali kod svih u klubu osatje žal zbog ranog napuštanja takmičenja u LŠ.

vk_partizan_prvak_evrope_201171036020111212161638.jpg


Posle duže vremena Partizanu se jedna domaća ekipa ozbiljno suprotstavila u finalu plej-ofa domaćeg šampionata. Crvena zvezda Vet namučila je crno-bele koji su svojim iskustvom, pre svega, ipak uspeli da u dva neizvesna meča slave i osvoje 25. titulu šampiona Srbije.

Predsednik kluba Aleksandar Šoštar zadovoljan je što dominacija crno-belih nije ugrožena ali smatra da je neuspeh u Evropi bio bolan i da naredne sezone mora da se izbori plasman među osam najjačih evropskih vaterpolo ekipa.

"Rezultati na domaćoj sceni su ostvareni, ali ostaje žal zbog Evrope. Cilj nam je bio da se plasiramo među osam najboljih, u tome nismo uspeli. Možemo da budemo skoro pa zadovoljni ostvarenim" rekao je prvi čovek crno-belih.

Neizvesnu borbu u završnici domaćeg šampionata ocenjuje kao pozitivnu stvar za srpski vaterpolo i nada se da će u budućnosti Partizan imati više konkurenata kao što je Crvena zvezda.

"Dobro je to za vaterpolo, podiže interesovanje i tenziju. Pre dve godine smo učestvovoali u oživljavanju Zvezde koja je izuzetno napredovala. Što više ovakvih mečeva bude u buduće, bolje za naš sport" poručio je Šoštar u intervjuu koji je dao "sportu."

Na savezu i sportskim klubovima je da u budućnosti pronađu rešenje kako bi se kvalitet domaćeg šampionata podigao na viši nivo ali svi su svesni da su finansije glavna prepreka za ozbiljniju ligu koja bi bila konkurentnija, ujedno i privlačnija za vrhunske vaterpolo igrače.

sportske.net

Jedino mi je glupo ovo za cigane, al' ako oni misle da je to dobro po nas, nek im bude.

Lepa vest za Sora, nadam se da će se naći zajednički jezik (dovoljno para), da ostane kod nas do kraja karijere.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Филиповић у Партизану

4 мај, 2012
Приближава се прелазни рок, а најинтересантније је шта ће се дешавати са тимом актуелног шампиона Партизана. Извесно је да ће бити одлазака, појачања.
Међу онима који су већ виђени на Бањици је и некадашњи центар Војводине Петар Филиповић , кандидат за национални тим Србије, који је са студентском репрезентацијом тријумфовао на Универзијади 2011.
Филиповић данас завршава сезону у Грчкој, у клубу НО Патрас, где је стигао летос из херцегновског Јадрана, у финишу прелазног рока. Стамени Нишлија се прошле године већ скоро договорио са италијанском Ћивитавекијом. У последњи час Ћивитавекија је довела Дениса Шефика и попунила број странаца, јер је пре бившег голмана Србије, у екипу стигао Црногорац Дамјан Драшковић.
Филиповић је ове сезоне најбољи стрелац НО Патраса, који је испунио циљ и остао у Првој лиги.

журнал.рс

Својевремено већи потенцијал од нашег садашњег центра Вукићевића али у Јадрану се и није нешто показао,боље решење би био Убовић међутим колико пара толико и музике.
 

PFC manija

Grobarčina
Учлањен(а)
13.07.2010
Порука
5.074
Reaction score
437
Локација
ИСТОК!
Žao mi je Milanovića, nadam se da će se vratiti jednog dana u klub. Posle svega što mu se desilo u zadnjih par meseci, logično je da čovek napravi pauzu.

Vujasu želim da se zahvalim što ostaje u klubu i da mu poželim puno sreće, da se niska trofeja nastavi!
 
Top