Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - sezona 2013/14

Статус
Затворена за писање одговора.

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Dana 05.07.2013. (za neke 3 sedmice računajući od današnjeg dana) biće održan žreb za Evroligu 2013/14. Kao i ranijih sezona, Evroligu će igrati 24 ekipe, koje će biti raspoređene u 4 grupe (sa po 6 ekipa), a plasman u narednu fazu (TOP 16) će izboriti po 4 najbolje ekipe iz svake grupe.

Žreb će biti održan tako što će se pre žreba formirati 6 kvalitativnih šešira sa po 4 tima, tako da će se u svakoj grupi naći po jedna ekipa iz svakog od 6 šešira.

1. šešir (sigurna 4 kluba u ovom šeširu): FC Barcelona Regal, Olympiacos Piraeus, Panthinaikos Athens, Real Madrid
2. šešir (sigurna 4 kluba u ovom šeširu): Maccabi Electra Tel-Aviv, CSKA Moscow, Montepaschi Siena, Anadolu Efes Istanbul

Sastav 3. kao i svih kasnijih šešira (4, 5. i 6.) je ovog trenutka (na dan 14.06.2013.) još uvek neizvestan, i to iz više razloga:

- Plej of se još uvek igra u Italiji, Nemačkoj i Turskoj, a to su 3 zemlje koje su relevantne, čiji raspleti plej ofova utiču na sastave šešira

- Evroliga tek treba da donese odluku na koji način će biti zamenjen poljski Prokom koji je izgubio "A"-licencu (a nije se ni preko poljskog prvenstva kvalifikovao z Evroligu 2013/14), koji će ga klub i na koji način zameniti u predstojećoj Evroligi 2013/14

- Ruska Lokomotiva Kuban je osvajanjem Evrokupa 2012/13 dobila "C"-licencu, ali je ta licenca sada "free" (pošto se ovaj klub i preko ruske, odnosno regionalne VTB-lige kvalifikovao za Evroligu 2013/14), pa će biti zamenjena sa "Wildcard", a Evroliga tek treba da odluči kom klubu će dati tu "Wildcard"

Što se naše INSTITUCIJE tiče, ona se može naći ili u 4. ili u 5. šeširu. To su jedine dve opcije, INSTITUCIJA je trenutno "na ivici" između ova dva šešira, a od rešenja tri gore opisane "zagonetke" zavisi u kom šeširu će INSTITUCIJA naposletku završiti.

Ovaj tekst će narednih dana i sedmica biti "update"-ovan, kako se budu rešavale gore opisane "zagonetke".

EDIT:
Relevantni linkovi i tekstovi:
http://www.euroleague.net/news/i/11...rlines-euroleague-license-allocation-criteria
http://en.wikipedia.org/wiki/ULEB_League_Rankings
http://en.wikipedia.org/wiki/2013%E2%80%9314_Euroleague
 
Последња измена:

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Bamberg šampion Nemačke, dobio i treću dramatično protiv Oldenburga, ovaj put čak posle produžetaka (prve dve dobio sa po 2 razlike). Pritom Bamberg izborio produžetak u poslednjoj sekundi (šutnuli trojku za pobedu, pogodili odbitak za produžetak). Na kraju 3:0 u pobedama za Bamberg, ali uopšte nije bilo "laganica", čak naprotiv...

Nakon titule Bamberga više ni teoretski ne možemo u 4. šešir za žreb Evrolige 2013/14. Bićemo u 5. šeširu (od ukupno 6). Večeras opširan tekst na topiku "Evroliga 2013/14".
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Danas, 16.06.2013, mnoge stvari oko predstojećeg žreba za Evroligu 2013/14 (Barselona, ponedeljak 05.07.2013.) su već jasnije u odnosu na prethodni post.

1. šešir (sigurna 4 kluba): FC Barcelona Regal (ESP), Olympiacos Piraeus (GRE), Panathinaikos Athens (GRE), Real Madrid (ESP)
2. šešir (sigurna 4 kluba): Maccabi Electra Tel-Aviv (ISR), CSKA Moscow (RUS), Montepaschi Siena (ITA), Anadolu Efes Istanbul (ISR)

Osim gore navedenih 8 ekipa koje su sigurno u prva dva šešira, trenutno su poznata imena još 13 učesnika grupnog takmičenja u okviru Evrolige 2013/14, ali ovog trenutka nije moguće tih 13 ekipa razvrstati po šeširima, a u daljem tekstu će se videti i zašto:

9. Laboral Kutxa Vitoria (ESP), 94 boda (3-godišnji obračun)
10. Unicaja Malaga (ESP), 87
11. Fenerbahce Ulker Istanbul (TUR), 87
12. B. C. Zalgiris Kaunas (LTU), 86
13. Galatasaray Medical Park Istanbul (TUR), 66
14. Lokomotiv Kuban (RUS), 62
15. Brose Baskets Bamberg (GER), 56
16. EA 7 Emporio Armani Milano (ITA), 52
17. BC Partizan mt:s Beograd (SRB), 50
18. Acea Virtus Roma (ITA), 25
19. FMP Telekom (Stjepana Supanca 15a, 11250 Železnik) (SRB), 21
20. Stelmet Zielona Gora (POL), 20
21. JSF Nanterre (FRA), 0

Nepoznata su imena (pa samim tim i pozicija na listi) još 3 učesnika grupnog takmičenja u okviru Evrolige 2013/14:

22. ekipa koja će zameniti poljski Prokom koji gubi “A”-licencu
Sudeći po onome što piše u “Euroleague by Law”, moguće su 3 “vrste” rešenja:

- ako zamena za Prokom bude ekipa kojoj će biti data “A”-licenca, onda će to biti najverovatnije ALBA Berlin (GER), koja inače ima 75 bodova po trogodišnjem obračunu
(bolje plasirani od Nemaca, na listi ekipa koje nemaju “A”-licencu, su Valencia (ESP), Unics (RUS) i Khimky (RUS), ali nijedna od ovih ekipa ne može dobiti “A-licencu…Valencia zato što bi bila “5. Španac”, a ruske ekipe zato što nemaju odgovarajuće hale)

- ako zamena za Prokom bude ekipa sa “B”-licencom”, onda bi to trebalo da bude ekipa koja je sad “prva ispod crte” - Banvit Basketbol Kulubu (TUR) sa 50 bodova kao mi, ali je ispred nas na listi (osvojio je više poena nego mi u poslednjoj sezoni 12/13)…Ali, pošto Banvitu fali ispunjenje uslova u vezi hale (min. kapacitet 5.000 mesta) i ako to “presudi” protiv Banvita, onda je sledeći na redu Lietuvos Rytas Vilnius (LTU), sa 70 bodova u trogodišnjem obračunu

- zamena za Prokom može biti ekipa kojoj će biti data “wild card”, a u tom slučaju je potpuno neizvesno ko bi mogao da dobije tu “wild card” (možda Khimky, 87 bodova, plasiran na rang listi klubova ispod Unicaja Malaga jer je u poslednjoj sezoni 12/13 osvojio manje bodova nego Španci, odnosno plasiran iznad Fenerbahce Ulker Istanbul jer je u poslednjoj sezoni 12/13 osvojio više bodova nego Turci)

23. ekipa sa “wild card”, jer je “C”-licenca Lokomotiv Kuban “free” (Rusi izborili “B”- licencu)
Veoma je neizvesno u ovom trenutku ko bi mogao dobiti ovu “wild card”….

24. ekipa koja pobedi u kvalifikacijama
Kvalifikacije su nebitne sa aspekta žreba (ne utiču na naš položaj u žrebu), ali evo 8 ekipa bi trebalo da igraju kvalifikacije (ako 22. ekipa gore bude ALBA Berlin i ako ne bude naknadnih “pomeranja” uslovljenih davanjem “wild card” za 23. mesto naprimer za Khimky ili za Lietuvos Rytas): BC Khimky Moscow Region (RUS - “wild card” za najuspešniju VTB-ekipu bez licence), Banvit Basketbol Kulubu (TUR), Lietuvos Rytas Vilnius (LTU), Strassbourg IG (FRA), EWE Baskets Oldenburg (GER), BC Igokea Aleksandrovac (BIH), Telenet Oostende (BEL) i CEZ Basketball Nymburk (CZE).

ZAKLJUČAK: Mi smo trenutno na 17. mestu po koeficijentu (broju bodova), ne možemo više ni teoretski u 4. šešir (u kojem su ekipe od 13. do 16. mesta), ali sasvim sigurno ostajemo u 5. šeširu (ekipe od 17. do 20. mesta), čak i ako gore i 22. ekipa (zamena za Prokom) i 23. ekipa (“wild card”) budu ekipe sa većim brojem bodova od nas. To znači da su nam sigurna tri potencijalna rivala iz 6. šešira ove ekipe: kvalifikant (ne bi valjalo), ili francuski Nanterre (bilo bi OK), ili poljska Stelmet Zielona Gora (verovatno najbolji izbor), a ko će biti četvti – to se ovog trenutka definitivno ne zna. Ako FMP Telekom bude u 6. šeširu (a to je najrealnije), on NAŽALOST ne može da nam bude rival, zato što NAŽALOST dolazimo iz iste zemlje, srb-ciganije…oba pojma “nažalost” bih napisao i deset puta većim fontom da može.
 
Последња измена од уредника:

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Prebacite ovo u "Evroliga 2013/14" kad se nađe neki moderator na netu i otvori topik koji je zaključan, pa ne mogu tamo ovo da postavim...
-------------------------------

http://www.euroleague.net/news/i/114414/180

Kako ovo odustajanje italijanske Virtus Rome od Evrolige utiče na nas? Pa...u 5. šeširu ostajemo svakako, ali...

Sad imamo opet 4 nepoznata učesnika Evrolige...3 + kvalifikant...
Uopšte me ne bi iznenadilo da od 3 nepoznanice članstvo u Evroligi sad dobiju čak 2 nemačka kluba - ALBA i Bayern!
U tom slučaju bi u 6. šeširu bili Bayern, francuski Nanterre, poljska Stelmet Zielona Gora i kvalifikant.
A mutirana govna bi prešla u naš 5. šešir, ničim izazvana...
 
Последња измена:

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Evo i službeno, sa sajta Evrolige, kompletna procedura žreba koji nas očekuje u četvrtak 4. jula:

http://www.euroleague.net/news/i/114532/180/qualifying-rounds-and-regular-season-draw-criteria

Ako smem sebi da dopustim neku procenu:

Najbitniji su nam naravno rivali iz 4. i 6. šešira.

Iz 4. šešira bi bilo najbolje (po meni) da nam dođe Bamberg, pa tek onda Budivelnik. Bamberg nije za zajebavanje, oni sad već imaju nekoliko ozbiljnih sezona zaredom, ali bi nas strašno motivisali...Ukrajinci imaju para, oni za par dana mogu da dovedu 2-3 igrača i da stvore strašan tim. Ipak, i kao takvi su povoljniji rival nego Galatasaraj ili Lokomotiva Kuban. Najmanje bih želeo Ruse u grupi.

Što se tiče 6. šešira, neka bude jedan od dva Francuza (Strazbur ili Nant) i možemo da nakrivimo kapu.

Što se tiče prva tri šešira, tu si rivali manje bitni (sve će to biti jake ekipe), ali eto...neka nam dođe u grupu makar jedna "domaćica" (recimo iz 3. šešira), neki klub koji je na strani ranjiv, koga bi mogli dobiti u "Pioniru"...mada, teško će se na žrebu znati ko je zapravo "domaćica", ekipe tek treba da se formiraju...
 

nikola70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.01.2010
Порука
2.781
Reaction score
276
Ne slazem se za drugii treci sesir... Tu osim CSKA sve ekipe prosecnog kvaliteta i lagano mozemo da pobedimo bilo koga. Pri tome dosta tih ekipa ce da reze budzete zbog finansijskih problema (Zalgiris, Efes, Fener).
Makabi, Kaha i Sijena su ekipe prosecnog igrackog kadra i nikakav bauk nisu. Jedino bih izbegao Unikahu jer mi se cini da prave nikad jaci tim u poslednjih par godina, ali i to je pod znakom pitanja.

Po meni mnogo zajebaniji protivnik od svih ovih timova su i Lokomotiva i Galata iz 4. sesira.

Da ne priacm o Olimpijakosu i Panatinaikosu koji ce opet menjati ceo tim i lutati prvu fazu, tako da se njima nadam iz prvog.
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
CSKA bi stvarno mogao da nas zaobiđe ovaj put. Pun mi ih je kurac. Neka idu mutantu u grupu.

A ovo oko Grka i 1. šešira si skroz u pravu. Oni stvarno puno lutaju u toj nekoj početnoj fazi, već nekoliko godina zaredom.

Ne bih se složio sa time što si napisao za Makabi i Sijenu iz 2. šešira, odnosno za Kahu iz 3. šešira. Imaće oni opet jake timove, sva tri kluba...
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.715
Reaction score
54.949
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Ја бих волео да добијемо ЦСКА, очистили би целу групу без проблема, а у Пиониру нико није непобедив. Највише мрзим кад из првог и другог шешира добијемо неке скрндеље па им ови с којима се боримо за пролаз узму коју победу.
 

PFC.TOMCAT

Upravnik Kinoteke
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
7.434
Reaction score
735
Локација
Niš
Iz 4. šešira bi bilo najbolje (po meni) da nam dođe Bamberg, pa tek onda Budivelnik. Bamberg nije za zajebavanje, oni sad već imaju nekoliko ozbiljnih sezona zaredom, ali bi nas strašno motivisali...Ukrajinci imaju para, oni za par dana mogu da dovedu 2-3 igrača i da stvore strašan tim. Ipak, i kao takvi su povoljniji rival nego Galatasaraj ili Lokomotiva Kuban. Najmanje bih želeo Ruse u grupi.
Bamberg je taman po meri iz četvrtog šešira... Ove Ruse ne želim, a još manje želim Galatasaraj, pogotovu sad kad prete da izazovu totalni zemljotres u Eurokošarci eventualnim dovođenjem Spanulisa.

Što se tiče prvog šešira, svi su mi prihvatljivi osim Reala... Njih ne želim nikako jer se u Pioniru vazda koljemo na jednu loptu, a u Madridu nema šanse da dobijemo.

Drugi šešir, kao i Stojanče, želim CSKA koji bi čistio celu grupu, a i njihovo eventualno žrebanje u našu grupu neminovno eliminiše mogućnost da nam iz četvrtog šešira dopadne Lokomotiva Kuban.
 

ukotta

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
379
Reaction score
51
Локација
Onamo 'namo, za brda ona...
Eh, prizeljkivanja... Bilo bi fantasticno da nam se to bar jednom ostvari... Medjutim, gledajuci nasu srecu na zrebu u poslednjih xy godina, treba biti zadovoljan da nam ne upadnu samo ekipe iz prvog i drugog sesira. :D

Voleo bih naravno da imamo sto laksu grupu, ali znam jedno, u Pioniru vec godinama unazad mnogi su ostali kratkih rukava. Prosle godine umalo da to budu Barsa i CSKA, a svi znamo da su to bili glavni favoriti za titulu. Na sve to, dodacu da je protiv CSKA Vestermanu lopta ispala iz ruke kad smo imali jako bitan napad u finisu, a Bogdanu iz kosa, dok smo i sa Barsom igrali produzetak kuci, a na strani nesrecno izgubili, takodje zbog neiskustva tima... A ti momci su danas iskusniji za godinu dana i dve titule, tako da mislim da zreb i nije toliko presudan.

Ako se bude radilo kao i svih ovih 12 poslednjih godina, smatram da rezultat ne moze da izostane, pa makar igrali u NBA ligi. :D
 

Паки

Еx to sam ja
Учлањен(а)
23.06.2009
Порука
4.631
Reaction score
372
Локација
Beograd,hala Pionir sektor A2
Sama po sebi grupa u ovom trenutku ne može biti ni preteška ni teška ni manje teška.Kad dobijemo spisak rivala znaćmo samo njihova imena,a kakve su to ekipe znaćemo u septembru ili oktobru.
 

Јован

Ex-PAOKjovanPFC
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
2.105
Reaction score
43
Baš nešto slično sam hteo da napišem trenutno je najmanje bitno koja ekipa upada već kako će se pojačavati tamo pred EL, jedino čemu se nadam jeste da uleti jedna ekstra ekipa koja će sve da počisti u grupi i imati maksimalno 1 eventualno 2 poraza(jedan od nas u Pioniru) a da ostale budu manje vise ravnopravne nikako da ima nekih apsolutnih autsajdera posto smo od takvih redovno uprskali. Nekako mi se cini kad je bilo zgusnuto na sredini tabele u onim trouglovima uvek smo dobro prolazili upravo zbog ogromne prednosti Pionira.

Gledajuci predhodne sezone nama je preko potrebno neki skor od 5-5 da bi bili sigurni 4-6 nam možda garantuje što znači da u Pioniru ne sme biti iznenađenja ali otom-potom sve zavisi od tima protivnika i rasporeda.
 
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.227
Reaction score
1.890
Локација
Подгорица
По мени најбоље је добити из прва два шешира највеће могуће тимове, а ове остале слабије екипе па се тако може десити да прођемо са 4 побједе, а било је сличајева и са 3.
 

PFC.TOMCAT

Upravnik Kinoteke
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
7.434
Reaction score
735
Локација
Niš
Nadam se da mi moderacija neće zameriti još jednu mini-analizu.

По мени најбоље је добити из прва два шешира највеће могуће тимове...
To bi značilo da dobijemo Real i CSKA... Apsolutno dva tima koji bi bili dominantni u grupi, ali već sam napisao Real ne volim ni za lek i ako je sudbina Španac iz prvog šešira onda neka to bude Barsa.

Dakle, iz našeg ugla, ukoliko bi bili žrebani kao i prošle godine Barsa i CSKA u istu grupu to automatski eliminiše Unikahu i Taukeramiku iz trećeg, odnosno Lokomotivu Kuban iz četvrtog i Himki (kao eventualnog pobednika kvalifikacija) iz šestog šešira.

U trećem šeširu onda kao mogući protivnici ostaju Fener i Žalgiris... Eventualno žrebanje Fenera neminovno eliminiše Galatasaraj kao opciju iz četvrtog, a eventualno žrebanje Žalgirisa eliminiše Lietuvos Ritas (kao eventualnog pobednika kvalifikacija) iz šestog, ali i vraća Galatasaraj kao opciju iz četvrtog šešira.

Suma-sumarum, ukoliko bi se obistinio ovaj scenario koji ispisah grupa bi nam izgledala ovako nekako:

Barsa
CSKA
Fener
/Žalgiris
Bamberg
/Budivelnik/Galatasaraj
MI
Nant
/Strazbur

Idealna postavka stvari, grupa sa dve jake ekipe koje opet mi uz malo sreće možemo iznenaditi u Pioniru, Fener sa kojim imamo 50:50 šanse u utakmici kao domaćini, plus Bamberg i Nant kao direktni protivnici za četvrto mesto... Grupa skoro identična prošlogodišnjoj, samo je razlika što mi više nismo ista ekipa kao prošle jeseni.

Moram napomenuti da bi ovakva idealna postavka stvari neminovno uticala i na sastav ostalih grupa... Vrlo bitna stavka iz ugla nekih tamo.
 
Последња измена:

Xornet

Početnik
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
167
Reaction score
4
Nadam se da mi moderacija neće zameriti još jednu mini-analizu.


To bi značilo da dobijemo Real i CSKA... Apsolutno dva tima koji bi bili dominantni u grupi, ali već sam napisao Real ne volim ni za lek i ako je sudbina Španac iz prvog šešira onda neka to bude Barsa.

Dakle, iz našeg ugla, ukoliko bi bili žrebani kao i prošle godine Barsa i CSKA u istu grupu to automatski eliminiše Unikahu i Taukeramiku iz trećeg, odnosno Lokomotivu Kuban iz četvrtog i Himki (kao eventualnog pobednika kvalifikacija) iz šestog šešira.

U trećem šeširu onda kao mogući protivnici ostaju Fener i Žalgiris... Eventualno žrebanje Fenera neminovno eliminiše Galatasaraj kao opciju iz četvrtog, a eventualno žrebanje Žalgirisa eliminiše Lietuvos Ritas (kao eventualnog pobednika kvalifikacija) iz šestog, ali i vraća Galatasaraj kao opciju iz četvrtog šešira.

Suma-sumarum, ukoliko bi se obistinio ovaj scenario koji ispisah grupa bi nam izgledala ovako nekako:

Barsa
CSKA
Fener
/Žalgiris
Bamberg
/Budivelnik/Galatasaraj
MI
Nant
/Strazbur

Idealna postavka stvari, grupa sa dve jake ekipe koje opet mi uz malo sreće možemo iznenaditi u Pioniru, Fener sa kojim imamo 50:50 šanse u utakmici kao domaćini, plus Bamberg i Nant kao direktni protivnici za četvrto mesto... Grupa skoro identična prošlogodišnjoj, samo je razlika što mi više nismo ista ekipa kao prošle jeseni.

Moram napomenuti da bi ovakva idealna postavka stvari neminovno uticala i na sastav ostalih grupa... Vrlo bitna stavka iz ugla nekih tamo.

Prodato !! :clap
odlicna kombinatorika. Sad da docekamo zreb i navijamo da ovako ispadne :D

inace, ove godine ce mi zreb biti duplo interesantniji :wink:
 

PFC.TOMCAT

Upravnik Kinoteke
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
7.434
Reaction score
735
Локација
Niš
Prenos žreba uživo na Sportklubu u podne, reprizno u Tegijevom terminu na Sportklub+.

123.jpg
 

Xornet

Početnik
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
167
Reaction score
4
Zreb pocinje za 15min, vec je krenula emisija na SK.
Srecno Partizane !!!
 

Peksijan

Banned
Учлањен(а)
30.09.2012
Порука
3.391
Reaction score
366
Локација
bora bora
U 23h je SOS koš, kada i repriza na Sportklub+. Na to je mislio.
Izvinjenje za off...
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.365
Reaction score
40.188
Локација
Žrnov
Hvala... ja se istripovala da Tegi ima termin na Sportklubu ...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top