Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

Dusan

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
730
Reaction score
333
Na osnovu 4-5 utakmica (Braga,Sherif, Kluz) nepotpuno pogledanih da napisem koju o derbiju. Njihova igra se zasniva na tandemu Katai-Ivanic, cini mi se da se taktika, formacija i opredeljenje podredjuju njima dvojici. Cilj je da ta dva igraca budu sto blize golu ili da se ubacuju iz drugog plana u zone iz kojih najbolje mogu da ugroze gol shodno svojim karakteristikama. Prva varijanta da u 433 Ivanic bude levi vezni, Katai levo krilo, tu su blizu za kombinacije na malom prostoru po levoj strani ili ukrstaju tokom akcije na velikom prostoru i to ukrstaju vertikalno (dubina) tako da napadaju prostor ispred sebe. U tim situacijama ako su brzi od odbrambenog dobijaju loptu u prostor, ako nisu brzi dobijaju loptu u noge i pokusavaju driblingom 1na1 ili sutem ako su u zoni suta ili zavrsni pas. Ranijih sezona je Srnic kao Ivanic imao te kretnje samo sa pozicije desnog veznog. Ali je Ivanic neuporedivo opasniji, tehnicki potkovaniji. Druga varijanta u formaciji 4312 je da Katai igra iza dva napadaca, a Ivanic je opet levi vezni. Katai se tada ubacuje iz drugog plana ili daje zavrsne pasove za dva napadaca (Ben, Pavkov ili Pavkov, Dioni). A Ivanic kao levi vezni, posto je desni vezni defanzivniji, a zadnji vezni isped odbrane, dobija slobodu da napada preko leve strane, da deluje kao levo krilo ili drugi poluspic sa Kataiem. Leva strana napada mu je cista, i tu moze da dribla, sutira ili centrira, Rodicu mu je podrska iza ledja. U ovoj drugoj varijanti (4312) Katai i Ivanic, mada vise Katai, mogu da prave probleme jer dva spica okupiraju stopere, dva vezna vezne, nasi bekovi prazni, a ova dvojica izmedju linija, Katai stalno a Ivanic se ubacuje iz drugog plana. Treca varijanata je 442, gde je Ivanic levo krilo koje ulazi unutra, a Katai je napadac. Desno krilo nemaju vec su tu tri vezna (3+Ivanic levo) kako bi opet Ivanjicu omogucili slobodu u igri da kreira akcije, dribla, ubacuje se iz drugog plana, ulazi u 16m. Katai je tada najblizi golu, drugi napadac mu kretnjama pravi prostor za sut ili prodor.
Ja se uzdam u Stanojevica, strucni stab i igrace. Stanojevic i strucni stab su po meni jako hrabro postavili igru (narocito u fazi odbrane) u prethodnim mecevima, posebno u LK. Nije to bas u nekim trenucima izgledalo dobro, ali greske su stavni deo igre, a nekad smo i nerealni, jer ocekujemo vise nego sto mozemo. Bile su ta takticka resenja koja koriste najjaci klubovi na planeti, prilagodjeno karatkeristikama nasih igrac
. Prosli smo, isplatilo se. Igraci su to maksimalno koliko su mogli odradili. Opet pisem uzdam se u sve njih da ce biti hrabri, odvazni, odlucni u derbiju i da cemo ih takticki i tehnicki nadmudriti. Rezultat nece izostati.
 

Cane77

Početnik
Учлањен(а)
11.09.2021
Порука
108
Reaction score
266
Локација
Bileca
Dusane ocigledno se dobro razumes i dobra ti je analiza, a ja bih samo dodao da im je Kanga isto tako jako bitan igrac. A ni Sanoga ne bih izostavio. Njih dvojica drze sredinu terena. Sanogo kao tenk, cesto rukama razgrce oko sebe, svi znamo da zna biti jako prljav igrac ali za svoj tim jako koristan jer dobija dosta duela na sredini. A Kanga ima veliki radijus kretanja i on zapocinje napade, cuva loptu, od njega im sve pocinje. Ako obuzdamo Sanoga, Kangu izbacimo iz ritma automatski ce taj tandem Katai Ivanic da bude neutralisan jer nece imati ko da im doturi pravu loptu.
Scekic i Zdjelar moraju na teren zajedno jer krene li Jojic mi gubimo taj rat na sredini a to bi nam znatno otezalo da dodjemo do igre.
 

Dusan

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
730
Reaction score
333
@Cane77
Slazem se. Ja sam samo istakao dvojicu po meni najboljih i najopasnijih i vise se fokusirao na njihovu fazu napad. U fazi odbrane im je kljucan Sanogo cije si karakteristike napisao. A u ofanzivnoj tranziciji po osvojenoj lopti- Kanga, da prosledi taj siguran pas dvojcu Katai-Ivanic i na taj nacin poveze odbranu i napad.
Sto se tice samog meca ja ocekujem, kao sto si napsao, rat na sredini terena. Zato mislim da ce biti tvrda utakmica, cvstra, takticka borba. Puno duela, seckanja igre, faulova...ima mnogo razloga za to. U takvoj jednoj utakmici kod defanzivnih prekida moramo otvoriti 4 oka. A kod ofanzivnih uraditi nesto sto oni ne ocekuju. Prosta ili slozena akcija kod prekida, nije bitno, vazno da ih iznenadi protivnikaa. Uzimajuci u obzir da su dva najeksponiranija strucnjaka za prekide (sigurno ih ima jos, ali rade daleko od ociju medija) uz Solskjera (Mu) i Mancinija (Ita) budimo oprezni da nam ne "prodaju" neku foru. A u tvrdom mecu to moze biti kljucno.
 

kontraAV

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2019
Порука
1.042
Reaction score
3.529
Локација
Crna Gora
Kanga im je ključ od njihovog do našeg 16-ca. Dalje gore preuzimaju Ivanic i Katai. Znači, pozeljno je prekinuti Kangu, kao što oni idu da nam Zdjelara neutrališu. Kanga je podložan raznim provokacijama, treba ga izbaciti iz ritma, jer zna da bude tempirana mina, govedo u pravom smislu te riječi. Igrali smo tih derbija protiv njih zadnjih godina od kako je on tu, sve se zna, nema skrivalica.
Vjerovatno će zbog Kataija i Ivanica, početi Miljković na desnom beku, a lijevo se nadam Uroševiću, od Obrada vise nema 'leba, još ova sezona i neka bataljuje.
Stravično se plašim Jojica against Sanogo, prosto ne želim to da gledam, a pripremam sebe na to. Nadam se da ce Suma dobiti bar 30min, jer očito da Pantic ne može. Što se Natka tiče u ovako fizički zahtjevnom meču znamo šta možemo da dobijemo, vrlo vjerovatno ništa, odnosno u trci i presingu gore, igrača manje. Velika žal što ne moze Pantic, jer je brži, jači, fizički spremniji, ima dribling, može da pobjegne čuvaru.
Lazar Markovic? 2012 je u derbiju debitovao, u rupi kad je Mitar dao gol, kad su nas okrenuli u drugom poluvremenu sa 1:2 na 3:2, tad je Lazar odigrao brutalno, bio nerešiv. Od tada nikad više derbi nije odigrao muški. Prošle godine kod 1:0 za nas izlazi 1 na 1 sa Borjanom, užasno je reagovao, imali smo ih za 2:0, kao i Pantic kad je pogodio precku za 2:0, kad smo vodili golom Rikarda sa 20 metara.
Zadnjih godina nekoliko puta smo ih ispustilu na JNA, dakle, ukoliko povedemo sjutra, pamet u glavu, jer smo sada jači, brži (Menig, Terzic, Rikardo, Suma) i šanse ne treba ispustati.
Optimista sam, ukoliko bi rano poveli, vrlo lako sa malo pameti bi mogli da ih isprasimo diskom 3:0.
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.995
Reaction score
15.817
Локација
Beograd
Nema šta puno da baljezgam, pišem analize kao za ove iz evrope. Svako od vas zna kako cigani igraju. Ono što je sigurno, u kratkim crtama:
  • Imaju par nezgodnih katai i ivanić. Šerif ih je zatvorio i izgledali su anemični
  • dioni i rišario nisu bojazan za naš bedem. pavkov ako ne igra slabiji su napred za 70 posto
  • sanogo ima bar tri kriticne greske na mecu gde loptu usled pritiska predaje na 30m od gola
  • dragovic je izvikan, iskreno, objektivno u drasticnom padu
  • probace preko kataia i ivanica da napadnu, zatvaranjem ove dvojice resavamo
Uz sve ovo smatram da smo duplo disciplinovaniji i da ih Stanoje psihički sprema na duel. Vrlo izvesna repriza protiv Santa Klare kući, pa i rezultatski a i igra.

Prognoziram 2:0 ali nije isključeno 3:1 i 4:1. Odnos snaga je nekih 65:35 u našu korist.
 

Čik

Grobarčina
Учлањен(а)
03.09.2021
Порука
4.598
Reaction score
22.167
Локација
Beograd
I dalje tvrdim, preko Rodića moramo da konstantno napadamo, on nakon Brage ne može mnogo da izdrži, a izgleda da će im zbog bonusa Eraković na desnog beka (još jedna šansa više za nas).
I da budem malo baba Vanga, mislim da ovaj put mi njima dajemo jedan iz kornera.
 
Учлањен(а)
06.07.2021
Порука
154
Reaction score
924
Локација
Београд
Само да момци играју како знају, то се поготово односи на Лазара Марковића који на дербију нажалост изгледа као играч мање, не због што му је мали учинак у нападу него што одбрану малтене ни не игра (волео бих да ме направи будалом) због тога треба и очекивати Миљковића и Здјелара на десној страни. Као што је рекао директор, победа са два гола разлике је скроз реална. Доста тога зависиће од приказане игре наших крилних играча.
 

Saša Aleks

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
1.690
Reaction score
4.328
Локација
Brèko, BIH
Bicu oprezan i rezervisan od svih proDnoza jer fudbal je igra u kojoj ucestvuje po 11 igraca i gde skoro uvek bude pogurana ili ima srece crvena dronfulja.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.850
Reaction score
13.491
Терзић треба да буде бонус играч. Јовић је тотално ван форме. Велик проблем прави ово правило...неко неће почети меч - или Маркец или Мениг. Цигане треба напасти пресингом по централи, натерати их да им оно говедо саного постане главни плејмејкер. Нешто као Бајер како је отворио меч са Борусијом ако је неко гледао. Надам се овом саставу:
Поп-Уросевић-Вујачић-Саничанин-Живковић-Здјелар-Шћекић-Сума-Мениг-Терзић-Рикардо.
 

Plava Čigra

Grobarčina
Учлањен(а)
08.04.2011
Порука
2.245
Reaction score
3.609
Ključ našeg uspjeha u derbiju jeste agresivna igra na sredini terena, tj na Kataija i Kangu posebno, a to bi značilo da Jojić nikako ne počinje na sredini, jer bi njegovo prisustvo na terenu bilo ravno samoubistvu.
 

trivunelli

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2017
Порука
1.796
Reaction score
7.591
Локација
25-i maj
Menig je dobar za dzokera da u 60-om zameni Jovica ili Markeca. Tad ce burazer da ih pretrcava kao male majmune. Tamo gde su oni najtanji i mi smo a to je odbrana. Bilo bi dobro da Sceka udari lepo par puta ono pseto Sanogoa cisto da vidi gde je dosao i kako da se ponasa.
 

ctpaxota

Grobar
Учлањен(а)
14.05.2008
Порука
403
Reaction score
536
@Cane77
Slazem se. Ja sam samo istakao dvojicu po meni najboljih i najopasnijih i vise se fokusirao na njihovu fazu napad. U fazi odbrane im je kljucan Sanogo cije si karakteristike napisao. A u ofanzivnoj tranziciji po osvojenoj lopti- Kanga, da prosledi taj siguran pas dvojcu Katai-Ivanic i na taj nacin poveze odbranu i napad.
Sto se tice samog meca ja ocekujem, kao sto si napsao, rat na sredini terena. Zato mislim da ce biti tvrda utakmica, cvstra, takticka borba. Puno duela, seckanja igre, faulova...ima mnogo razloga za to. U takvoj jednoj utakmici kod defanzivnih prekida moramo otvoriti 4 oka. A kod ofanzivnih uraditi nesto sto oni ne ocekuju. Prosta ili slozena akcija kod prekida, nije bitno, vazno da ih iznenadi protivnikaa. Uzimajuci u obzir da su dva najeksponiranija strucnjaka za prekide (sigurno ih ima jos, ali rade daleko od ociju medija) uz Solskjera (Mu) i Mancinija (Ita) budimo oprezni da nam ne "prodaju" neku foru. A u tvrdom mecu to moze biti kljucno.
U toj njihovoj tranziciji najbitnije je da im oduzmemo dubinu, koju njima donosi Pavkov (ako bude igrao). Bez te dubine oni gube širinu i Katai i Ivanić guše jedan drugoga na toj levoj strani. Šerif je to jako dobro radio agresivnim i visokim presingom.

Takodje treba napomenuti, da će oni da se brane sa 2 napadača koji izlaze u presing, i sa Kataijem iza. Često rade lažni presing sa jednim od ta dva napadača, a pravi pritisak pravi Katai iz pozadine. Čitanje tog njihovog presinga će biti ključ za naše iznošenje lopte, tranziciju. Prošli put su nas ovako pecali, pa je lopta pri iznošenju išla od Vujačića a ne od Zdjelara.
 

grobar-do-groba

Mrzitelj zvezdizma
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
3.960
Reaction score
4.434
Локација
Uz Partizan i dobar gitarski rif!!!
На средини као задњи везни морају да играју Здјелар и Шћекић све друго је препустање циганима средину терена, где имају добре играче, што би било погубно. Без Јовића и Јојића. Терзић може. Живковић на десног бека, Урошевић на левог.
Али имамо баш стару екипу, нисам навикао на такав Партизан.
2-1 за нас, стварно смо лоши позади, иначе се не бих претерано цимао јер играмо у Храму.
Јеби курву!!!!!

 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.995
Reaction score
15.817
Локација
Beograd
Izgleda da je Isak zadovoljio i došao na pozajmicu do 31.12. 190cm visoki napadač. Ako ima potencijala zašto da ne. Next Sadiq


 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top