Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

Zillgian

Grobarčina
Учлањен(а)
26.01.2010
Порука
3.953
Reaction score
4.886
Локација
Ndžamena
Čestitke momcima na pobjedi.
Na ovakvim nagaznim minama smo znali da "fasujemo" ranije. Drago mi je da vidim da ih sada rutiniramo, da tako kažem.
Što se tiče Jovića, moguće je da su mu menadžeri i ekipa malo napunili glavu. Nekoliko utakmica na klupi ili van protokola bi to trebalo da riješe, pogotovo ako nikakvi eksterni pritisci na trenera da ga vrati u ekipu ne urode plodom.
Sve ostalo ste već rekli.

Vratite nam plavo-žute stolice!
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.091
Локација
Beograd
@najgori
Pa čemu služi tema o fudbalu nego da kažemo kako je ko odigrao, šta mislimo da bi moglo biti bolje, koja se pozicija dosta troši, gde imamo zamenu, gde nemamo zamenu, gde smo dobri, gde smo loši, u čemu smo sjajni, u čemu grešimo...

Ja prevashodno kad gledam utakmicu gledam FUDBAL, i tako ceo život...manje mi je bitno koliko je ko popio piva, šta je ko napisao na instagramu, koliko je puta uzvikivano Vučiću pederu, i da li je bolje igrati u crnim ili belim gaćama...

Ne kažem da i to sve ostalo nije interesantno, ali na fudbalu i na fudbalskoj temi... najradije bih o fudbalu...
Pa i i tome da l Riki treba da odmori, da li neko od klinaca treba da dobije 15 minuta, itd...
 

espinosa

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2007
Порука
1.697
Reaction score
1.407
Jako bitna pobeda.
Teren je bio katastrofa! Deluje kao tepih na pocetku, ali je porozan i tesko se igralo.
Bitno je da dajemo golove na razne nacine, jer ce situacija sa terenima biti sve gora.
Timski duh i dalje odlican, tako deluje.
Bravo za Celavog i Ostoju, dva velika heroja i svedoka iz srecnog vremena.
Natho je odigrao izuzetan mec ponovo.
Inace ne volim kad domace meceve, pogotovo na strani igramo bez Lazara.
Neko je lepo rekao, igra kao u papucama, ali ko je majstor, on je majstor. Nije bez razloga kapiten.
Stanojevic je ubacio, Holendera i Lutovca i posle samo izgubili na lopti gore, a inace smo pali kao ekipa.
Lucani su imali i sansi, do samog kraja utisak je bio da utakmica nije zatvorena. Zato je ostao Rikardo, a Smiljanic je usao jer izmedju ostalog sluzi i za takve stvari. Ne bi bilo pedagoski uvesti Lakija Pavlovica na 2 min. Svaki datalj je bitan i svaki minut. Ne mislim da je stvar bonusa u pitanju.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.836
Reaction score
13.452
Ne znam gde si čuo ovo ali špic je daleko najteža pozicija u timu. Konstantno si ili u šprintu ili u duelu. Još se u modernom fudbalu vraćaju da brane prekid. Biće da je nešto drugo u pitanju zašto igra 90 minuta.
Генерално у фудбалу шпицеви, штопери и голмани имају највећу минутажу па контам да постоји неки разлог у физичким захтевима за то. Генерално у фудбалу шпицеви, штопери и голмани имају највећу минутажу па контам да постоји неки разлог у физичким захтевима за то. Можда су и разлози тактичке природе јер на позицији нападача, голмана и штопера се најређе врше измене. Одмах за њима су бекови, а најчешће измене трпе крила и везни играчи.
 

espinosa

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2007
Порука
1.697
Reaction score
1.407
Da dodam, kad se pricalo pred pocetak sezone o povratku Rikarda, mislio sam sam da mozemo i bolje.
U prvom mandatu Rikardo je na mene ostavio ok utisak, nista vise od toga, iako se nadavao golova.
Njegova igra od pocetka ove sezone je izuzetna, ni manje ni vise!
Covek toliko doprinosi timu, cak i da izuzmemo golove, njegov uticaj na igru i protivnicke odbrane je ogroman.
Ocigledno mu sve odgovara i deluje da igra najzreliju sezonu u karijeri. Njegove trenutne parformanse su na nivou najjacih liga.
Samo nek bude zdrav, nista se ne brinem
 

pfcdejan

Grobarčina
Учлањен(а)
29.03.2010
Порука
1.566
Reaction score
2.568
Локација
Planeta Zemlja

Arsen Lupin

Grobar
Учлањен(а)
09.06.2017
Порука
303
Reaction score
210
Trebamo apsolutnu podrsku pruziti Stanoju i ekipi, koji razni mesetari pokusavaju da izbuse, i staviti bar trenutno tacku na podele oko Stanoja,Sume i svega ostaloga, a na kraju sezone cemo biti pametniji i videti ko dobro misli klubu.
 

macan666

Početnik
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
181
Reaction score
228
Генерално у фудбалу шпицеви, штопери и голмани имају највећу минутажу па контам да постоји неки разлог у физичким захтевима за то. Можда су и разлози тактичке природе јер на позицији нападача, голмана и штопера се најређе врше измене.
U pravu si da to ima veze sa taktikom. Napadači tipa Rikarda, koji puno igraju ledjima okrenutim golu, su mnogo važni da zatvoriš utakmicu, jer mogu da zadrže loptu na protivničkoj polovini, vezuju štopere da se ovi ne bi pridodavali napadu, itd. Ovi brzanjci, se menjaju češće. Štoperi su posebna priča, jer to je najmanje fizički zahtevna pozicija (osim golmana), ali imaju najveću odgovornost. Posebno je važna i njihova uigranost, i zato se vrlo retko tu menja i eksperimentiše. Ima još jedna zanimljiva stvar za klasične forove kao što su Rikardo, Mitar, Džeko... treneri ih ne vole jer igra mora da se prilagodi njima i u modernom fudbalu, sve ih je manje u najvećim klubovima.
 

Dusan

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
730
Reaction score
333
Odlicna pobeda u "maloj" utakmici. Ali te "male" utakmice su najvaznije. One se moraju dobiti. Samo da nastavimo ovako, nemam vecih zamerki. Poneka sitna, ali ispravice se to. Bitno da su motiv, volja, zelja na visokom nivou bez obzira na protivnika. Na dobrom smo putu.

Sto se izmena tice, rotacija, odmaranja igraca, ima tu nesto i do psihologije, nije samo fiziologija (zamor misica, puls..)Neko se oseca odlicno, mocno, ne zeli da preskace meceve, hoce da igra 90 min.drugi iigrac hoce da odmori za vaznije duele narocito ako je povoljan rezultat. Treba naci resenje I sve to uskaladiti, mislim da Stanojevic itekako zna sta radi. Ali nije na odmet da mi ovde razmenimo misljenja o tome. Sustina svega je poznavati igrace "u dusu" I fizka ali I psiha.

Rikardo je za ovu ligu po meni ono sto je bio Benzema( pisem bio jer je Benzema kao nekad Ronalbddo ili Mesi )u spanskoj, dosta me Rikardo podseca na Benzemu po kretnjama, gradjenju, snalazenju ispred I oko 16m, izvlacenji na bokove. Da se razumemo nije Rikardo Benzema, ali za nasu ligu jeste. Vec u LK jos ne mogu recu da je na tom nivou, videcemo vec u dvomecu protiv Genta.

Mladi igraci (Terzic, Jovic...) osciliraju I to je normano. Jos nisu zreli, opet prica gore navedena, ni psihicki ni fizicki. Usponi I padovi su neminovni. E sad sto kod nas moraju brze da napreduju jer se na.njih najozbiljnije racuna I nece se dugo.zadrzati to je druga prica.
 
Последња измена:

zmajski

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.148
Reaction score
3.636
Bravo Stanojevicu. Samo pobjeda je vazna.
Iskreno, volio bih da ova smetala kojima je vrhunac sezone da nam otkinu bodove, otkinemo punom snagom jedno 6:0.
Ali dobro, to moze kada budemo sigurni prvaci i kada se ona gamad udavi u svojim govnima.
 

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
Rekao sam da ću se javiti i ispisati šta mi je na duši, odnosno da iznesem svoje viđenje svega što se dešava poslednje dve sezone. Ovo je lični stav, nema veze sa stavom uredništva Partizan.net pogotovo što nam se mišljenja i pogledi na fudbal i kako Partizan treba da izgleda razlikuju, a kao i svugde pa i kod nas ima onih koji su ZA i PROTIV.

Prvenstveno bih želeo da čestitam Aleksandru Stanojeviću na 100 upisanih pobeda na klupi Partizana Sad je ta brojka i veća. To nije mala stvar pa sve da je najveći duduk i poltron, a nije. Ostaće upisan u istoriju kluba i u toj rubrici. Kada želim da pričam o ovoj sezoni ne mogu a da se ne vratim par meseci u nazad, jednostavno ne mogu jer je sve povezano a opet nikakvog reda i ideje nema. Koliko već kukamo kako je Stojković nesiguran, da je njegovo vreme prošlo, da nas je koštao jako važnih bodova pa i naredne runde u Evropi... Svaka čast što je golman meseca u Arabiji ali ovde nam je živce kidao. Naravno da nas je spasao ne zna se koliko puta ali je iz meseca u mesec njegova forma i sigurnost bila u padu. Znali smo da smo ostali bez šanse za titulu još polovinom prošle sezone, znalo se da nemamo dugoročno rešenje za golmana. I šta uradi Stanojević? Maksimalno forsira Stojkovića na golu umesto da jednog od preostalih golmana celu polusezonu sprema za ovu godinu. Apsolutno je nenormalno da u prvih 5 utakmica ove sezone nama brane 3 golmana. Brani Stojković, sa njim napadaš Evropu i onda ga prodaš??? Ja stvarno ne mogu svaki put da upirem prstom u Upravu jer je nemoguće da sve rade bez saglasnosti sa trenerom. A po izjavama deluje da lepo saradjuju. OK, Stojković je prodat plus se pojavljuje interesovanje za Popovića. Brže-bolje se angažuje Lukač koji je od odlaska iz Partizana zabeležio 116 utakmica na kojima je primio 161 gol! Šta će nam Lukač? Niti je prvi golman, nema iza sebe neku blistavu karijeru plus je mator i nije zalog za budućnost. Apsolutno bespotreban dolazak. Znam, kažu treba imati 3 golmana. Super, nedobog da je neki klinac taj treći golman jer niko ne može da kaže da se na Lukača može ozbiljno računati. Dugoročna ideja za golmana – ne postoji!
Transfer politika kluba je tek komična. Trener kaže da mu je super ekipa, ne trebaju pojačanja, Ivica u ekstazi! Samo zamena za Asana i to je to. A kako je tekla naša transfer politika za ovu sezonu? Otišli su Bagnack, Stanojlović, Cucin, Dennis Stojković, Matić, Radmanovac, Čolić, Pešukić, Sveta Marković i Filip Stevanović. Za poslednju dvojicu se znalo da odlaze. Još Stanojević nije dao odgovor na optužbe koje su izneli Stevanović i Bagnack što je neverovatno. Naravno, sad i ne mora ali posle prozivki ćutati...Hmmm... Bilo je očekivano da je Maki posle te izjave bivši iako je bolji od oba štopera plus može da igra i na poziciji zadnjeg veznog a ne da gledamo Lolu kapitena kako nešto pokušava i pokazuje nemoć. Međutim, Bagnack je na spisku igrača za odlazak u Sloveniju na pripreme!?!?! OK, ništa mi nije jasno, jedno se priiča, drugo se radi, nešto se oprašta, nešto ne. Koliko je Stanojević nedosledan svojim izjavama najbolje pokazuje primer Štulića. Dečko ne može da igra u Partizanu što smo se svi uverili prošle sezone. Ove, Stanojević najavljuje da za njega nema mesta i preporučuje pozajmicu koju on odbija zajedno uz Dennisa Stojkovića i Čolića. OK, šansu dobijaju Milovanović i Baždar. Iskreno, SUPER! A onda njih dvojica nestaju i šansu dobija Štulić!?!?! Kako ovo objasniti logično? OK, pokazao se na treningu. Pa onda ukinuti pozajmice pa neka sve svi bore na treningu. Apsolutno nepravedno prema sva tri igrača, jer gurati jednog koji ne zna, na uštrb svetle budućnosti koja se vidi kod druge dvojice, je bezobrazluk.
˝Dolasci su uslovljeni odlascima˝, je nešto što godinama slušamo u Partizanu s tim što je pored Ivice i trener počeo to da govori. Dolazak Danila Pantića je skandal pa makar bio on najbolji na svetu. Ljudi se uhvate njegove igre, dobar je, spreman je i ostalo, ali mi to ništa nismo ni trebali da vidimo jer vrata Partizana su za takve osobe morala doživotno da budu zatvorena. Ne interesuje me kratkoročni plan, ako i on uopšte postoji, mene Partizan zanima i zanimaće me do kraja života i neću da je politika u klubu ista kao pre 10 godina. Ceo fudbalski svet se razvija samo se mi držimo istih metoda i muljanja. Bukvalno ako nemaš gde a deo si menadžerske ekipe, dodji u Partizan da oporaviš karijeru a ako ne uspeš – nikom ništa. Nenormalne pare se izvlače iz kluba u saradnji sa menadžerima, kojih ima na papiru ali i onih koji putuju i privatno se druže sa Vazurom i Ilievim. A trener je saučesnik. Odlično je, prvi smo i uzećemo titulu, ušli smo u grupe u Evropi i imamo odmah pobedu na startu, ali pogledajte širu sliku ovoga kako se posluje i radi, od sportskog sektora preko lopova u foteljama, nema dugoročno Partizan ´leba od ovakve politike. Dolazak Rikarda je pun pogodak i da me neko ne shvati pogrešno, super što je naš, ali to je tek neka mutljavina u rangu ˝prljavih nogu˝ iz rupe. Ne bi me čudilo da su se i konsultovali sa ekspertima koji su slične stvari radili sa Bukakeom. Uglavnom, ugovor je takav da je u rangu državne tajne i za procenat koji sleduje Arapima ćemo saznati tek kad se pare budu delile. Ni to mi ne smeta, smeta mi što je to Vazura završio i znam da će on bolje proći nego Partizan. Za Saničanina sam napisao da je solidno rešenje za našu ligu ali i dalje tvrdim da je Maki bolji i od njega i od Vujačića, no nebitno. Bar smo ga doveli na vreme a videli smo i od njega ˝bravure˝ ali ništa strašno, svako napravi sranje. Strahinja Pavlović je pojam za štopera Partizana ali je i on znao da kiksne. Dolazak Miletića i brza minutaža su još jedan pokazatelj da se jedno priča a drugo radi, ili to zavisi od slučaja do slučaja, svakako nedoslednost se nastavlja. Je l prošao Miletić pripreme? Koliko je on treninga odradio sa ekipom? Protiv Neme nemam ništa iako sam jedva čekao da ode zbog pada forme, ovde ga navodim samo kao primer jer je tek došao. Menig je došao kad i Miletić, kad smo ušli u Evropu. Van svake pameti. Strepiš cele kvalifikacije i kad konačno ostvarimo cilj ti dovedeš igrača koji nam je trebao pre toga?!? Super što je došao, već je dao važan gol ali sunce ti malo je falilo da zbog kockanja ne igramo Evropu. A to kockanje je izgleda nešto što mora da ide uz nas. Ali ok, trener je zadovoljan, sve je dobio šta je hteo i kad je hteo. Sam je to više puta potvrdio. Prvi smo, odličan start u Evropi ali...
Sa svakim novim dvomečom mi smo kukali kako nemamo sreće na žrebu kao da igramo u najmanju ruku sa CSKA i posle Sportingom. Ali mi nesvesno priznajemo koliko smo kao klub nazadovali jer se plašimo prosečnih ekipa kojima bi se ranije radovali na žrebu. Pa šta bi bilo da nismo igrali kvalifikacije za treće po kvalitetu takmičenje, da smo morali još jače da prođemo? Prošli bi al juče! Zašto to kažem? Zato što sam hteo da umrem protiv ruskih ratara jer naš trener ide na penale! Zato što u produžetku viče ˝AJDE IZDRŽITE JOŠ MALO˝! To nije Partizan! Bukvalno se igramo lutrije. A onda dolaze prosečni Portugalci koji su nam tamo osakaćeni u par navrata držali čas fudbala da ne znamo gde je lopta. ˝Zaražene su rezerve, igraće prvi tim˝, govorilo se. Pazi majke ti. A trening, a rezerve, a druga utakmica? Ljudi su putovali non-stop avionom, igrali i nisu odlagali utakmice, sve tako osakaćeni. A onda je došao revanš i sve to je došlo na naplatu. Zasluženo smo prošli dalje jer su oni fizički bili mrtvi. Igrali smo 5 jakih i važnih utakmica, Rusi x 2, Portugalci x 2, derbi pre neki dan. Pobedili smo jednom! Nemojte samo ove Kiprane da mi navodite kao jakog protivnika molim vas, nisu ni Rusi ni Portugalci jaki ali su bar važne utakmice bile. A derbi? Pa pokradeni smo. Čist gol poništen i o tome se ćuti. Neujednačen kriterijum (faul nad Vujačićem) i o tome se ćuti. Ne treba da budeš ˝Pantićev svedok˝ da ti to smeta već Partizanovac, jer si pokraden u derbiju i nećeš da ćutiš! A ćute svi... Na internetu se može naći čak i pravdanje VAR-a kod našeg gola, i to od strane pravih Grobara, jer je Urošević napravio faul! Koji bre faul!? Sad se podržava i ćutanje na nepravdu samo zato što je u pitanju Stanojević i to ne mislim samo ovde na forumu! A o situaciji kod njihovog gola se ne govori, valjda smatra čovek da je sve bilo čisto, opet, van ovog foruma (lično nešto). E upravo mi deluje da ovde mnogi kritiku trenera gledaju kao lični napad jer mi je neverovatno da neke stvari ne vide. Isto je i po pitanju Sume...
Kad smo kod Sume, ova poslednja dešavanja su potpuno nenormalna kao što je nenormalno da na onakvom istupu trenera, kad pukne i pokaže neki bes, taj isti trener pohvali suđenje OD KAD JE ON OVDE, ne spomene poništen gol i pokraden derbi, VAR je super spravica!? Ooook! Nego, pasoš, plata, povreda, sve je to deo očigledno ličnog rata sa Sumom. Nonsens da je on istupio po nalogu kluba je brzo osporen izletom Ilieva koji je verovatno komiran bio kada su se druge stvari dešavale oko nas ali kod Sume je bio prisutan i duhom i telom. Pisali su o plati Sume, da li po nalogu ili ne nije više ni bitno kao što nije bitno bilo ni po pitanju Moreire. Bitno je da se najbolji igrači (o tome može da se diskutuje) ˝primoravaju˝ da napuste klub na isti način. Sumina plata je 400.000 eura i sa tom platom nije ni u TOP 5. Ali ide priča od 500 do 700 hiljada. Aha, onda će da se prospe priča da zabušava na treningu, da je često povređen. Navijač čuje... Onda krene priča da bira utakmice, a priča krene da se širi i podela se stvori. Teren je spreman. Sve što se dalje desi ide igraču po leđima jer je deo publike protiv njega. Trener, verovatno i saigrači (videti pod slučaj Asano u predstavi Markovića i Stojkovića), Uprava i na kraju navijači. Trener je udario, udario je Iliev. Sumina epizoda u Partizanu je završena. Nedobog da se pomire, to je tek pogubno po Partizan. Doduše i Maki je optužio trenera javno pa je bio na spisku za pripreme. Mislim da nam Suma treba ali posle ovoga je kraj. Žao mi je ali opet je bar olakšao dušu i rekao neke stvari koje Ivica Iliev nije opovrgao. OK, rešili su se Sume, sad će sve biti ok. Ne mora više trener njemu da posvećuje minutažu na konferencijama i bar ćemo mi biti pošteđeni blamaže u klubu da trener javno blati svog igrača. Ali opet nije prvi put da se dešava i zato ja Stanojeviću ne verujem. Moreira, Cleo, Diarra, Filip Stevanović, Maki Bagnack, Suma! Da nije malo mnogo problematičnih igrača? Koji je još trener imao ovakav spisak? Nemojte mi molim vas samo pominjati Doktorovu poslednju izjavu o Stanojeviću. Nije sigurno mogao da zna kakva se hajka vodila na njega na ovom forumu direktno iz stručnog štaba. A i da je znao, super što je lepo pričao o treneru sad, znači da je Moreira čovek. Stanojević optužuje Sumu za povrede, da je igrao nezalečen. A što se ne priča o Danilu Pantiću? Gde je on obnovio povredu, u Africi ili sa privatnim trenerom? Ali to se ne zamera na konferenciji, o tome se ćuti. Ali zato na poslednjoj konferenciji gde se buni za odloženu utakmicu cigana ponovo spominje igrače koji mu fale, nabaraja sve sem Sume, plus naglašava koliko mu Pantić fali! Čekaj majstore, a koliko je on treninga odradio u poslednjih mesec dana pošto se to Sumi spročitava? Kako on može odmah posle povrede da igra bez treninga? Kako Miletić može da igra? Hoćemo li se držati jedne priče ili zavisi da li se radi o miljenicima odnosno onima sa liste za odstrel? Ja nisam zaboravio Obradovića koji je odmah uskočio u startnu postavu, debeo, nespreman, bez treninga sa ekipom, bez priprema pa automatski bez snage. Posle godinu dana on jedva izdrži 90 minuta! Posle koliko su priliku dobili Miljković, Jojić kojeg ne možeš izbaciti iz startne postave koliko dominira. On čovek posle derbija je morao na tribinu ili bar na klupu a on juče opet starter. Čovek je direktno uticao na dva derbija svojim greškama i nikom ništa. Nema mesta za njega na konferenciji, bar malo da se ukori Zeka, da isfolira da su svi isti. Nema mesta kritici kao za Sumu i Sadiqa. Hoće li se Stanojević držati istih principa nekada i zašto ne?

Uzećemo titulu ove godine i šta onda? Mi imamo bivše igrače u ekipi, koliko god da su se popravili, mi mesecima čekamo neke ljude, dižemo im karijere iz blata na uštrb klinaca ako već neće pojačanja. Svaki klinac da je igrao koliko Jojić i Miljković bi pokazao neki napredak. Mi u ekipi imamo igrače koji su bukvalno gori igrači sad kad su se vratili nego što su bili kad su odlazili. Lukač, Miljković, Obradović, Smiljanić, Jojić, Pantić, Marković plus onaj Bahebeck koji se ne spominje uopšte iz isto čudnih razloga. To je 8 igrača, OSAM igrača u silaznim putanjama u karijeri, od kojih će naredni trener možda želeti samo Pantića da zadrži nažalost (ako Stanojević ode posle titule dalje). On i Marković bi nekako i našli klubove na konto neke reputacije i godina, a ovi drugi? Bukvalno ne bi imali gde da igraju da nije Partizana. Nije ih sve doveo Stanojević. Dovoljno ´leba ode na te njegove. Ja ne znam šta se očekuje naredne sezone ali to su problemi u najavi. Najbolje je da ostane Stanojević jer on zna da koristi ove igrače. Ako ode, a mi uzmemo titulu sad, novi trener koji pristane na ovakav tim je budala. A mora da zna da će za pojačanja dobiti kurac od Uprave što znači da će morati da se snalazi opet pred kraj prelaznog roka. Ako se Ivica i Vazurica otvore, trener mora pola tima promeniti a to košta i onda tek ode sve u tri lepe ako se zaduže, a kako bi to uradili dovoljno govori dosadašnje vođenje kluba. Mi se za narednu sezonu, kao prvaci, moramo mnogo pojačati jer neće tad biti strašnog Sočija i Svete Klare već prave ekipe.
 

Maks778

Dežurni spam majstor
Учлањен(а)
30.08.2019
Порука
332
Reaction score
1.351
Локација
Vasiona
Rekao sam da ću se javiti i ispisati šta mi je na duši, odnosno da iznesem svoje viđenje svega što se dešava poslednje dve sezone. Ovo je lični stav, nema veze sa stavom uredništva Partizan.net pogotovo što nam se mišljenja i pogledi na fudbal i kako Partizan treba da izgleda razlikuju, a kao i svugde pa i kod nas ima onih koji su ZA i PROTIV.

Prvenstveno bih želeo da čestitam Aleksandru Stanojeviću na 100 upisanih pobeda na klupi Partizana Sad je ta brojka i veća. To nije mala stvar pa sve da je najveći duduk i poltron, a nije. Ostaće upisan u istoriju kluba i u toj rubrici. Kada želim da pričam o ovoj sezoni ne mogu a da se ne vratim par meseci u nazad, jednostavno ne mogu jer je sve povezano a opet nikakvog reda i ideje nema. Koliko već kukamo kako je Stojković nesiguran, da je njegovo vreme prošlo, da nas je koštao jako važnih bodova pa i naredne runde u Evropi... Svaka čast što je golman meseca u Arabiji ali ovde nam je živce kidao. Naravno da nas je spasao ne zna se koliko puta ali je iz meseca u mesec njegova forma i sigurnost bila u padu. Znali smo da smo ostali bez šanse za titulu još polovinom prošle sezone, znalo se da nemamo dugoročno rešenje za golmana. I šta uradi Stanojević? Maksimalno forsira Stojkovića na golu umesto da jednog od preostalih golmana celu polusezonu sprema za ovu godinu. Apsolutno je nenormalno da u prvih 5 utakmica ove sezone nama brane 3 golmana. Brani Stojković, sa njim napadaš Evropu i onda ga prodaš??? Ja stvarno ne mogu svaki put da upirem prstom u Upravu jer je nemoguće da sve rade bez saglasnosti sa trenerom. A po izjavama deluje da lepo saradjuju. OK, Stojković je prodat plus se pojavljuje interesovanje za Popovića. Brže-bolje se angažuje Lukač koji je od odlaska iz Partizana zabeležio 116 utakmica na kojima je primio 161 gol! Šta će nam Lukač? Niti je prvi golman, nema iza sebe neku blistavu karijeru plus je mator i nije zalog za budućnost. Apsolutno bespotreban dolazak. Znam, kažu treba imati 3 golmana. Super, nedobog da je neki klinac taj treći golman jer niko ne može da kaže da se na Lukača može ozbiljno računati. Dugoročna ideja za golmana – ne postoji!
Transfer politika kluba je tek komična. Trener kaže da mu je super ekipa, ne trebaju pojačanja, Ivica u ekstazi! Samo zamena za Asana i to je to. A kako je tekla naša transfer politika za ovu sezonu? Otišli su Bagnack, Stanojlović, Cucin, Dennis Stojković, Matić, Radmanovac, Čolić, Pešukić, Sveta Marković i Filip Stevanović. Za poslednju dvojicu se znalo da odlaze. Još Stanojević nije dao odgovor na optužbe koje su izneli Stevanović i Bagnack što je neverovatno. Naravno, sad i ne mora ali posle prozivki ćutati...Hmmm... Bilo je očekivano da je Maki posle te izjave bivši iako je bolji od oba štopera plus može da igra i na poziciji zadnjeg veznog a ne da gledamo Lolu kapitena kako nešto pokušava i pokazuje nemoć. Međutim, Bagnack je na spisku igrača za odlazak u Sloveniju na pripreme!?!?! OK, ništa mi nije jasno, jedno se priiča, drugo se radi, nešto se oprašta, nešto ne. Koliko je Stanojević nedosledan svojim izjavama najbolje pokazuje primer Štulića. Dečko ne može da igra u Partizanu što smo se svi uverili prošle sezone. Ove, Stanojević najavljuje da za njega nema mesta i preporučuje pozajmicu koju on odbija zajedno uz Dennisa Stojkovića i Čolića. OK, šansu dobijaju Milovanović i Baždar. Iskreno, SUPER! A onda njih dvojica nestaju i šansu dobija Štulić!?!?! Kako ovo objasniti logično? OK, pokazao se na treningu. Pa onda ukinuti pozajmice pa neka sve svi bore na treningu. Apsolutno nepravedno prema sva tri igrača, jer gurati jednog koji ne zna, na uštrb svetle budućnosti koja se vidi kod druge dvojice, je bezobrazluk.
˝Dolasci su uslovljeni odlascima˝, je nešto što godinama slušamo u Partizanu s tim što je pored Ivice i trener počeo to da govori. Dolazak Danila Pantića je skandal pa makar bio on najbolji na svetu. Ljudi se uhvate njegove igre, dobar je, spreman je i ostalo, ali mi to ništa nismo ni trebali da vidimo jer vrata Partizana su za takve osobe morala doživotno da budu zatvorena. Ne interesuje me kratkoročni plan, ako i on uopšte postoji, mene Partizan zanima i zanimaće me do kraja života i neću da je politika u klubu ista kao pre 10 godina. Ceo fudbalski svet se razvija samo se mi držimo istih metoda i muljanja. Bukvalno ako nemaš gde a deo si menadžerske ekipe, dodji u Partizan da oporaviš karijeru a ako ne uspeš – nikom ništa. Nenormalne pare se izvlače iz kluba u saradnji sa menadžerima, kojih ima na papiru ali i onih koji putuju i privatno se druže sa Vazurom i Ilievim. A trener je saučesnik. Odlično je, prvi smo i uzećemo titulu, ušli smo u grupe u Evropi i imamo odmah pobedu na startu, ali pogledajte širu sliku ovoga kako se posluje i radi, od sportskog sektora preko lopova u foteljama, nema dugoročno Partizan ´leba od ovakve politike. Dolazak Rikarda je pun pogodak i da me neko ne shvati pogrešno, super što je naš, ali to je tek neka mutljavina u rangu ˝prljavih nogu˝ iz rupe. Ne bi me čudilo da su se i konsultovali sa ekspertima koji su slične stvari radili sa Bukakeom. Uglavnom, ugovor je takav da je u rangu državne tajne i za procenat koji sleduje Arapima ćemo saznati tek kad se pare budu delile. Ni to mi ne smeta, smeta mi što je to Vazura završio i znam da će on bolje proći nego Partizan. Za Saničanina sam napisao da je solidno rešenje za našu ligu ali i dalje tvrdim da je Maki bolji i od njega i od Vujačića, no nebitno. Bar smo ga doveli na vreme a videli smo i od njega ˝bravure˝ ali ništa strašno, svako napravi sranje. Strahinja Pavlović je pojam za štopera Partizana ali je i on znao da kiksne. Dolazak Miletića i brza minutaža su još jedan pokazatelj da se jedno priča a drugo radi, ili to zavisi od slučaja do slučaja, svakako nedoslednost se nastavlja. Je l prošao Miletić pripreme? Koliko je on treninga odradio sa ekipom? Protiv Neme nemam ništa iako sam jedva čekao da ode zbog pada forme, ovde ga navodim samo kao primer jer je tek došao. Menig je došao kad i Miletić, kad smo ušli u Evropu. Van svake pameti. Strepiš cele kvalifikacije i kad konačno ostvarimo cilj ti dovedeš igrača koji nam je trebao pre toga?!? Super što je došao, već je dao važan gol ali sunce ti malo je falilo da zbog kockanja ne igramo Evropu. A to kockanje je izgleda nešto što mora da ide uz nas. Ali ok, trener je zadovoljan, sve je dobio šta je hteo i kad je hteo. Sam je to više puta potvrdio. Prvi smo, odličan start u Evropi ali...
Sa svakim novim dvomečom mi smo kukali kako nemamo sreće na žrebu kao da igramo u najmanju ruku sa CSKA i posle Sportingom. Ali mi nesvesno priznajemo koliko smo kao klub nazadovali jer se plašimo prosečnih ekipa kojima bi se ranije radovali na žrebu. Pa šta bi bilo da nismo igrali kvalifikacije za treće po kvalitetu takmičenje, da smo morali još jače da prođemo? Prošli bi al juče! Zašto to kažem? Zato što sam hteo da umrem protiv ruskih ratara jer naš trener ide na penale! Zato što u produžetku viče ˝AJDE IZDRŽITE JOŠ MALO˝! To nije Partizan! Bukvalno se igramo lutrije. A onda dolaze prosečni Portugalci koji su nam tamo osakaćeni u par navrata držali čas fudbala da ne znamo gde je lopta. ˝Zaražene su rezerve, igraće prvi tim˝, govorilo se. Pazi majke ti. A trening, a rezerve, a druga utakmica? Ljudi su putovali non-stop avionom, igrali i nisu odlagali utakmice, sve tako osakaćeni. A onda je došao revanš i sve to je došlo na naplatu. Zasluženo smo prošli dalje jer su oni fizički bili mrtvi. Igrali smo 5 jakih i važnih utakmica, Rusi x 2, Portugalci x 2, derbi pre neki dan. Pobedili smo jednom! Nemojte samo ove Kiprane da mi navodite kao jakog protivnika molim vas, nisu ni Rusi ni Portugalci jaki ali su bar važne utakmice bile. A derbi? Pa pokradeni smo. Čist gol poništen i o tome se ćuti. Neujednačen kriterijum (faul nad Vujačićem) i o tome se ćuti. Ne treba da budeš ˝Pantićev svedok˝ da ti to smeta već Partizanovac, jer si pokraden u derbiju i nećeš da ćutiš! A ćute svi... Na internetu se može naći čak i pravdanje VAR-a kod našeg gola, i to od strane pravih Grobara, jer je Urošević napravio faul! Koji bre faul!? Sad se podržava i ćutanje na nepravdu samo zato što je u pitanju Stanojević i to ne mislim samo ovde na forumu! A o situaciji kod njihovog gola se ne govori, valjda smatra čovek da je sve bilo čisto, opet, van ovog foruma (lično nešto). E upravo mi deluje da ovde mnogi kritiku trenera gledaju kao lični napad jer mi je neverovatno da neke stvari ne vide. Isto je i po pitanju Sume...
Kad smo kod Sume, ova poslednja dešavanja su potpuno nenormalna kao što je nenormalno da na onakvom istupu trenera, kad pukne i pokaže neki bes, taj isti trener pohvali suđenje OD KAD JE ON OVDE, ne spomene poništen gol i pokraden derbi, VAR je super spravica!? Ooook! Nego, pasoš, plata, povreda, sve je to deo očigledno ličnog rata sa Sumom. Nonsens da je on istupio po nalogu kluba je brzo osporen izletom Ilieva koji je verovatno komiran bio kada su se druge stvari dešavale oko nas ali kod Sume je bio prisutan i duhom i telom. Pisali su o plati Sume, da li po nalogu ili ne nije više ni bitno kao što nije bitno bilo ni po pitanju Moreire. Bitno je da se najbolji igrači (o tome može da se diskutuje) ˝primoravaju˝ da napuste klub na isti način. Sumina plata je 400.000 eura i sa tom platom nije ni u TOP 5. Ali ide priča od 500 do 700 hiljada. Aha, onda će da se prospe priča da zabušava na treningu, da je često povređen. Navijač čuje... Onda krene priča da bira utakmice, a priča krene da se širi i podela se stvori. Teren je spreman. Sve što se dalje desi ide igraču po leđima jer je deo publike protiv njega. Trener, verovatno i saigrači (videti pod slučaj Asano u predstavi Markovića i Stojkovića), Uprava i na kraju navijači. Trener je udario, udario je Iliev. Sumina epizoda u Partizanu je završena. Nedobog da se pomire, to je tek pogubno po Partizan. Doduše i Maki je optužio trenera javno pa je bio na spisku za pripreme. Mislim da nam Suma treba ali posle ovoga je kraj. Žao mi je ali opet je bar olakšao dušu i rekao neke stvari koje Ivica Iliev nije opovrgao. OK, rešili su se Sume, sad će sve biti ok. Ne mora više trener njemu da posvećuje minutažu na konferencijama i bar ćemo mi biti pošteđeni blamaže u klubu da trener javno blati svog igrača. Ali opet nije prvi put da se dešava i zato ja Stanojeviću ne verujem. Moreira, Cleo, Diarra, Filip Stevanović, Maki Bagnack, Suma! Da nije malo mnogo problematičnih igrača? Koji je još trener imao ovakav spisak? Nemojte mi molim vas samo pominjati Doktorovu poslednju izjavu o Stanojeviću. Nije sigurno mogao da zna kakva se hajka vodila na njega na ovom forumu direktno iz stručnog štaba. A i da je znao, super što je lepo pričao o treneru sad, znači da je Moreira čovek. Stanojević optužuje Sumu za povrede, da je igrao nezalečen. A što se ne priča o Danilu Pantiću? Gde je on obnovio povredu, u Africi ili sa privatnim trenerom? Ali to se ne zamera na konferenciji, o tome se ćuti. Ali zato na poslednjoj konferenciji gde se buni za odloženu utakmicu cigana ponovo spominje igrače koji mu fale, nabaraja sve sem Sume, plus naglašava koliko mu Pantić fali! Čekaj majstore, a koliko je on treninga odradio u poslednjih mesec dana pošto se to Sumi spročitava? Kako on može odmah posle povrede da igra bez treninga? Kako Miletić može da igra? Hoćemo li se držati jedne priče ili zavisi da li se radi o miljenicima odnosno onima sa liste za odstrel? Ja nisam zaboravio Obradovića koji je odmah uskočio u startnu postavu, debeo, nespreman, bez treninga sa ekipom, bez priprema pa automatski bez snage. Posle godinu dana on jedva izdrži 90 minuta! Posle koliko su priliku dobili Miljković, Jojić kojeg ne možeš izbaciti iz startne postave koliko dominira. On čovek posle derbija je morao na tribinu ili bar na klupu a on juče opet starter. Čovek je direktno uticao na dva derbija svojim greškama i nikom ništa. Nema mesta za njega na konferenciji, bar malo da se ukori Zeka, da isfolira da su svi isti. Nema mesta kritici kao za Sumu i Sadiqa. Hoće li se Stanojević držati istih principa nekada i zašto ne?

Uzećemo titulu ove godine i šta onda? Mi imamo bivše igrače u ekipi, koliko god da su se popravili, mi mesecima čekamo neke ljude, dižemo im karijere iz blata na uštrb klinaca ako već neće pojačanja. Svaki klinac da je igrao koliko Jojić i Miljković bi pokazao neki napredak. Mi u ekipi imamo igrače koji su bukvalno gori igrači sad kad su se vratili nego što su bili kad su odlazili. Lukač, Miljković, Obradović, Smiljanić, Jojić, Pantić, Marković plus onaj Bahebeck koji se ne spominje uopšte iz isto čudnih razloga. To je 8 igrača, OSAM igrača u silaznim putanjama u karijeri, od kojih će naredni trener možda želeti samo Pantića da zadrži nažalost (ako Stanojević ode posle titule dalje). On i Marković bi nekako i našli klubove na konto neke reputacije i godina, a ovi drugi? Bukvalno ne bi imali gde da igraju da nije Partizana. Nije ih sve doveo Stanojević. Dovoljno ´leba ode na te njegove. Ja ne znam šta se očekuje naredne sezone ali to su problemi u najavi. Najbolje je da ostane Stanojević jer on zna da koristi ove igrače. Ako ode, a mi uzmemo titulu sad, novi trener koji pristane na ovakav tim je budala. A mora da zna da će za pojačanja dobiti kurac od Uprave što znači da će morati da se snalazi opet pred kraj prelaznog roka. Ako se Ivica i Vazurica otvore, trener mora pola tima promeniti a to košta i onda tek ode sve u tri lepe ako se zaduže, a kako bi to uradili dovoljno govori dosadašnje vođenje kluba. Mi se za narednu sezonu, kao prvaci, moramo mnogo pojačati jer neće tad biti strašnog Sočija i Svete Klare već prave ekipe.

Skidam kapu, za sve napisano. Od prve do poslednje reči!
Bukvalno, što bi se reklo, u kost.
Lepo sažeto.. Čak i ja prevideh i zaboravih na neke igrače, koji su bili pod "disciplinskim merama", našeg trenera. Tek sada, kada se podseti tog nemalog spiska, shvatam još više, koliko ovde ima paradoksa..

Šta reći, sem..Svaka čast još jednom.
I spremi se sada na salvu "replika", onih koji u, naseg trenera, gledaju, kao u Božanstvo.
Za neke od njih, verujem da mu i sliku uramljenu drže u kući.
Sada, kada se bude i definitivno "rešio" i Sume. Odnosno i Sumu bude dodao na spisak odstreljenih..
Razočarenje, kod mene lično je u tolikoj meri.. Da će on za mene biti bivši.
Dokle god se celokupna garnitura, al bukvalno svi ne spakuju i napuste Partizan, ja ne vidim da nam može biti bolje.
Vučelić, Gmazura, Ilijev.. Po svemu sudeći i.. Naš trener.

Ono što doživljava Košarkaški klub ovog trenutka.. Smatram da je nažalost, svetlosnim godinama daleko od Partizana.
Ostaje samo san, da će nekada, umesto aktuelnih, u klub doći, istinske legende Partizana.
 

zzzz

Grobarčina
Учлањен(а)
20.07.2010
Порука
1.247
Reaction score
3.693
A ono što doživljava košarkaški klub je inače gradjeno godinama, pažljivo, brižljivo, sistematski. Ajde da se ne zajebavamo. Sve u ovoj državi se radi stihijski, individualno. Nas je Bog pogledao da je Željko dovoljno lud da udje u ovo blato. Najveći zadatak Zeljka je kad ode jednom iz kluba da klub nastavi da funkcioniše kao i za njegovo vreme. A da li će Mijatu jednog jutra da sevne da dodje ovde da se zajebava, živi bili pa videli. Ali da ne širim temu...Idem da izglancam Stanojevu sliku na zidu pa posle da udarim reply na Presidenta.
 

espinosa

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2007
Порука
1.697
Reaction score
1.407
@ President, samo da nisi onako na pocetku kurtoazno potapkao po ramenu Stanojevića :)

Da ne idemo u svaki detalj, puno je.
Kazes da kao klub nazadujemo. Da li bi mogao da mi kazes u koji period ti je referenca kad poredis ?
 

S M F

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2011
Порука
209
Reaction score
76
Локација
Stari Kosutnjak
Maki je bolji štoper od Kiflice i Sanija? Odbrana nam se stabilizovala od trenutka kad je Kiflica postao standardan a Maki otišao na klupu.
Koliko se sećam, Kleo i Moreira su bukvalno bili u "depresiji" i molili da ih puste sa priprema da potpišu ugovore života na kraju karijere ( Kina 5 mil. i arapi 2,5 mil.), sad ispade da ih je Stanoje oterao?
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top