Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2021/22. Povratak kralja!

Статус
Затворена за писање одговора.

-sule-

Grobar
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
284
Reaction score
1.681
Локација
Beograd
Pa sigurno im nije rekao da ne prave faul pa čak i po cenu šta za tri poena.
I sigurno nije nacrtao napad koji ide na Lesora i to lob pas. Jesi video kretanje igrača, svi bili ispraćeni i niko se nije otvorio pa je Zagorac na kraju bacio loptu najvišem igraču.
Pa nemojte da se zezamo, možemo kritikovati i treba ih kritikovati za poraz. I igrače i trenera. Jer on je odabrao te igrače. Ali nemojte se sprdati sa Željkom.

U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi.
Partizan!!!!
 

ZatucaniZapadnjak

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
1.116
Reaction score
5.463
Локација
Beograd
Zadnji napad je dobro nacrtan, loše izveden. Niko se nije dobro otvorio, blokovi nikakvi, oni dobro pročitali. Lob Lesoru je bio iznuđeno rešenje. Sad to što mi s izvođenjem, kako s pola, tako i ispod koša, imamo problem cele sezone, je neka druga stvar.

Posle onoga protiv Burse, ne bih dozvolio ikada više da meni neko rešava pitanje pobednika. Pešić je lepo davno rekao da želi on da odlučuje o svojoj sudbini pa stalno pravi faul. Nije čak ni problem braniti zadnji napad, ali onda ako je već probio prvu liniju, ostani da braniš trojku, pa nek da flouter. Ne znam ko je pomagao ali je to baš besmisleno - makar to bio Micov koji je, do pre promašaja, bio naš najbolji igrač večeras (izuzev LeDeja).

Značajan broj naših uigranih akcija je pročitan, raduje što smo se korigovali u poluvremenu i što smo se bolje kretali bez lopte pa smo i imali neke otvorene šuteve. Uz to što, posle užasnog prvog poluvremena, nismo doživeli blamažu (za razliku od Lijetkabelisa, Turk Telekoma, prva dva derbija).

Madar i Koprivica, posle sjajne sezone generalno i nastupa protiv Budućnosti, u ove dve utakmice neprimetni i faktički beskorisni.
Panter je u kanalu od Burse, tu ima truda, jurnjave, koncentracije, ali je totalno van ritma.
LeDej se konačno pojavio kad treba (i to kako) i samo ostaje nada da ovo nije posledica odsustva Rida.
Zagorac i Mur živnuli što je bitno.

Trener svakako nije kriv za 10 promašenih penala i generalno je dobro spremljen meč, ali ako se prave greške, treba da se istaknu. A bilo ih je.

Uveren sam da dobijamo u Pioniru ali samo uz ozbiljan pristup i navijanje. Igramo protiv jedine ekipe koja ima veće padove fokusa od nas (LeDej u onakvom ritmu ostaje sam tri puta da diže za 3 poena?!?!) i nekonstantnost. Na našem terenu.

A ovakva igra je svakako u ovom momentu tanka za titulu. Verujem treneru i igračima da tu formu mogu naći kad je najbitnije. Ali da neke stvari ne valjaju, to svakako.
15. je maj sad već.
 

lukaimasa

Grobarčina
Учлањен(а)
29.01.2010
Порука
1.386
Reaction score
2.377
Локација
Novi Beograd
Ko je hteo da stvarno pogleda prvu utakmicu, sve je ovo mogao da vidi još tada, a verujem da su stručniji sve ovo videli i mnogo ranije ove sezone.

Nemamo pleja, nemamo trojku, nemamo kapitena i vođu na terenu, a u svatove se ne ide bez...

Ja uopšte nisam siguran u prolaz u finale, kompletan pritisak i moranje je na nama, a videli smo kako smo izbriljirali u "moramo" utakmicama.

I da, Panter da vrati plate za poslednja dva meseca ili barem da ih uplati u dobrotvorne svrhe.
 

SMK

Grobar
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
997
Reaction score
3.691
Локација
Poslednji napad je bio nacrtan za lob pas Lesoru. Sekund i po pre nego što je bačen pas, ja viknem u panici kumu "samo da se ne igra lob pas" i nema da fali, "očistili" reket, Avramović blok u leđa i pas na Lesora. Nije mi jasna ta zamisao.

Mi ćemo njih proći, pobedićemo u Beogradu, ali ostaje pitanje koliko možemo u finalu, pa čak i Cedevita Olimpija da dođe.
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.885
Reaction score
7.728
Coravom psihopatu se polako smesi brk i silji patka, pa naravno lepse je dobiti najboljeg trenera u finalu, nego li stare musterije iz PG.
Lepse je poniziti Partizan nego li Buducnost.

Ne sumnjam da cemo igrati finale, ali takodje ne sumnjam da ce nas rutinirati cigani, pa cemo onda krivicu traziti u Belosevica i kompaniju.
Sa ovakvim pristupom, igrom, sanse bi bile 90 nasprem 10.

Tim bez muda, bez krvi, bez herca...

U poslednjom napadu nismo branili sut za 3 poena.
Nakon toga, imamo 3 sekundi za napad, mozda i vise, sto je sasvim dovoljno u kosarci, mi bacamo lob pas ili ti loptu u bunar....

Mnoge stvari nisu kako je trener zamislio i mislim da je i sam svestan toga.
 

Grncarija

Grobar
Учлањен(а)
31.08.2019
Порука
1.381
Reaction score
5.161
Локација
Beograd
Hajde, hajde. Doći će sve na svoje ako ne ove godine, naredne. Tim je izrazito mlad, a očigledno se nisu sklopile sve kockice iz prvog pokušaja.
U svakom slučaju je bolje da ih dobijemo u Beogradu u punoj hali nego tamo.
Pa u finalu, da se pobijemo. Ni poraz tada nije kraj sveta, nije ovo instant projekat.

Napred Partizan! :pfc:

P.S.
Šta bi sa onom poštapalicom: "navijači Partizana, a ne rezultata!" ?
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.714
Reaction score
29.423
Локација
Beograd
Nisam mogao da gledam utakmicu, ali sam razočaran da po ko zna koji put u ovoj sezoni ovaj i ovakav Partizan gubi utakmicu u poslednjim sekundama meča...u redu je, sezona nije završena, nije bitno kako si ušao u finale, ako na kraju pobediš u toj finalnoj seriji...ali ovom timu nikako da ,,klikne,, pa da neko dobro odigra ili pogodi onda kada je najbitnije!

Jeste, nekad je nešto stvar puke sreće, nekad stvar nesreće, nekad se nešto desi, i...bla, bla, bla...ali ako stalno ,,fulaš,, kad je ,,gusto,, e onda ,,do kurca,, - očigledno da nije stvar do sreće nego do toga što ne možeš/ne umeš da ,,rešiš,, kad je ,,tvrdo,,...
Bar ne zasad i bar još uvek ne.
A da li će to nekada biti ili se desiti, ili će biti ono ,,ne lipši magarče do zelene trave,, - nisam vidovit pa da mogu da znam...

Baš sam na temi o našim košarkašicama postavio kako su pionirke juče izvele to poslednje ,,ubacivanje sa strane,, i napad (ali nažalost nisu pogodile)... pa...evo da postavim i kako su danas to isto (sa sličnog mesta) pokušali (i promašili) Zagorac i Lesor:


Nije to da bih nešto omalovažavao ni pionirke Partizana ni KK Partizan, nego samo zato što se ,,potrefilo,, da obe ekipe imaju vrlo sličnu situaciju na samom kraju svojih utakmica...
Ali da se od košarkaša Partizana očekuje mnogo više i uspešnije i to ,,pod odmah,, nego što se bilo šta očekuje od tih pionirki - i to stoji, nije da nije.

A za ovo što nismo odbranili trojku Micova...pa nisam siguran da bi iko u deliću sekunde pomislio da Peri NEĆE da ,,šuta,, kad je već krenuo na koš - nego će ipak da doda...a ko zna, možda ni on sam nije to mislio...al' se zato ipak u tom deliću sekunde predomislio?
Mada, da se Micov ,,izvukao,, na tu ,,tricu,, i to stoji, nije da nije...otišao je da ,,ćoškari,, pa ako lopta stigne...
I stigla je.
Eh...hm...mph...bilo pa prošlo. Ne možemo da vraćamo vreme unazad pa da promenimo nešto, ali zato...

Ajde bre momci, ulazite već jednom u to finale, i uzmite konačno taj ABA trofej, i manite se više toga da li je nešto ,,pritisak,, ili nije...i u kojoj sekundi, prvoj ili poslednjoj.
U Partizanu igrate.

I valjda apsolutno niko ne mora da vam objašnjava šta to znači i šta se od onih koji igraju u Partizanu očekuje.

P.S.
Šta bi sa onom poštapalicom: "navijači Partizana, a ne rezultata!" ?

Pa...
Nije da nije, ali odužilo se čekanje rezultata, pa bismo malo da ostvarimo i po koji rezultat.
Čisto za promenu.
Na bolje.
 

zaro

Grobarčina
Учлањен(а)
19.06.2007
Порука
2.875
Reaction score
7.889
Pa mi do prosle utakmice nismo imali pobedu moraci koliko ono utakmica tj godina?

To naravno nista ne opravdava pre svega % slobodnih bacanja i 0 poena Pantera, ali i sve sa tim, ovako bangavi smo bili bizu pobede, gubili po 13 razlike ali se ipak vratili…

Mene vise od svega brine da se ne ponovi buraa, da se od pritiska moranja i publike stegne ruka i opet dodjemo u problem… inace je Buducnost kurac od ekipe, kao i mi na kraju krajeva…

Gledao sam i cigane sa cedevitom… nista ja tu posebno nisam video ali i kao takvi su za nas jaki..

Inace definicija naseg problema je da igraci ne razumeju sta od njih trener trazi i kakvu igru zahteva… e sad mozda je problem u treneru jer je navikao na taj nivo komunikacije, poimanja kosarke i svega…
Trener i igraci ali i klub su na razlicitim nivoima razvoja, da li on ne moze da se spusti na njihov nivo, ili su oni prosto ograniceni to je glavno pitanje…
 

Shule

Grobar
Учлањен(а)
11.09.2008
Порука
706
Reaction score
1.358
Локација
Beograd
Ja razumem da smo svi frustrirani porazom, i ovim, i svakim drugim. Ali mi se cini kao da svaki nas poraz prerasta u trazenje gresaka Zeljku. Ne kazem da je bezgresan, niti da ga ne treba kritikovati. Ali u ovoj prvoj sezoni mu A ne bih rekao ni za sta. On je jedini razlog zasto smo mi dobili nadu da cemo se vratiti na stare staze slave.

Ocigledno je da nam ne stima sve u timu, ali konstantno kriviti Obradovica za svaki poraz... Pa iskreno, ne ide mi nekako. Ne kazem da treba cekati 5 godina na rezultate pod Zeljkom. Ali u odnosu na ono sto smo bili do pre njegovog dolaska, ovo je svetlosnu godinu ispred. I ono sto je najbitnije, Zeljkovo prisustvo znaci i dugorocne planove. Nije on doveden samo za ovu sezonu, pa na sve ili nista da igramo.

Valjda smo svi na istoj strani, smirite malo strasti ljudi, i sagledajte iz drugog ugla. Nije Zeljko malo dete pa da ga ja branim (niti mogu da ga odbranim). Ali dajte da gledamo barem korak ispred sebe, ako ne dva.
 

Astralis901

Početnik
Учлањен(а)
14.09.2021
Порука
63
Reaction score
218
Локација
Republika Srpska
Hajde, hajde. Doći će sve na svoje ako ne ove godine, naredne. Tim je izrazito mlad, a očigledno se nisu sklopile sve kockice iz prvog pokušaja.
U svakom slučaju je bolje da ih dobijemo u Beogradu u punoj hali nego tamo.
Pa u finalu, da se pobijemo. Ni poraz tada nije kraj sveta, nije ovo instant projekat.

Napred Partizan!

P.S.
Šta bi sa onom poštapalicom: "navijači Partizana, a ne rezultata!" ?
Tim je mlad ali mladi ne igraju i nisu nosioci igre, tako da pustite to tim je mlad
 

Detelinarac90

Louis Le Prince
Уредник
Учлањен(а)
17.07.2021
Порука
4.472
Reaction score
29.013
Локација
Novi Sad
Pa sigurno im nije rekao da ne prave faul pa čak i po cenu šta za tri poena.
I sigurno nije nacrtao napad koji ide na Lesora i to lob pas. Jesi video kretanje igrača, svi bili ispraćeni i niko se nije otvorio pa je Zagorac na kraju bacio loptu najvišem igraču.
Pa nemojte da se zezamo, možemo kritikovati i treba ih kritikovati za poraz. I igrače i trenera. Jer on je odabrao te igrače. Ali nemojte se sprdati sa Željkom.

U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi.
Partizan!!!!

Covek je napisao sve u ovom postu.
Sinoc sam otisao da spavam odmah posle utakmice, zaboleo onakav poraz, gubis svo vreme i vratis se na 3 min pre kraja, oci se zacakle, srce krene da lupa, sreca kuca na vratima i jbg.... jos kad je na 2min pre kraja 3/4 Smajli dao trojku - rekoh evo ga, to je to, dobijamo sigurno...
Ja ne znam sta je vama, gubili smo celu prokletu utakmicu, jedva smo ubacivali u kos, nije htela lopta da udje. Alo, Panter 0.... eeeej 0 nas najbolji suter. Pa ne mozes da dobijes kad promasis toliko slobodnih bacanja i otvorenih suteva sve da smo Lejkersi....
Napisao sam na glasanju vec sa su Zek i Rade odigrali po meni najbolje. Eeej Zagor ubacio 2 trojke, u odbrani odigrao vise nego dobro u nekoliko navrata, krao lopte, skakao... bas pozitivno iznenadjenje sto se njega tice. Panter-jbg... ne moze stalno, nek se sad ispromasivao pa nek se skoncetrise i namesto ruku za majstoricu i za finale.

Sto se tice ekspertskih analiza poslednje akcije, isto gore citirani clan objasnio, ajde nemojte da se zajebavamo previse i dajemo sebi pravo da kenjamo po Zeljku i igracima, greske su bile, videli smo ih i mi a kamoli oni, bice to ispravljeno i to je to.

E da, i Dzikicu svaka cast na pripremi utakmice.

Idemo u finale, samo gaziiii!!
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.408
Reaction score
40.532
Локација
Žrnov
@Bobrock Uopšte se ne slažem... već sam napisala, Želimir nije samo trener u našem klubu. On je birao ove igrače. I on odgovara za rezultat.
Igrači nisu krivi, jer nisu oni sebi dali ugovore i plate. Potpuno isti prinicp kao i za FK mora da važi - nije Saničanin kriv što je igrač FKP-a...
ako ćemo da budemo drugačiji od cigana, ne možemo da mantru prilagođavamo situacijama....

I na kraju krajeva, niko nije sveta krava i veći od Partiana pa da je aboliran od kritike. Nije bio ni DV, pa što bi bio Želimir?
 

Bobrock

Grobarčina
Учлањен(а)
07.07.2021
Порука
2.757
Reaction score
14.148
Локација
Madagascar
@Bobrock Uopšte se ne slažem... već sam napisala, Želimir nije samo trener u našem klubu. On je birao ove igrače. I on odgovara za rezultat.
Igrači nisu krivi, jer nisu oni sebi dali ugovore i plate. Potpuno isti prinicp kao i za FK mora da važi - nije Saničanin kriv što je igrač FKP-a...
ako ćemo da budemo drugačiji od cigana, ne možemo da mantru prilagođavamo situacijama....

I na kraju krajeva, niko nije sveta krava i veći od Partiana pa da je aboliran od kritike. Nije bio ni DV, pa što bi bio Želimir?
Je li možda to Željko Obradović kriv što nismo mogli sinoć pogoditi slobodna bacanja, je li možda kriv što je Budućnost sinoć imala ako se ne varam više ofanzivnih skokova,je li možda on nacrtao akciju sinoć da Zagorac uputi lob pas za Lesora,je li možda on nacrtao akciju da Panter uzme onakav šut protiv Burse sa 9 metera, ali dobro svako ima pravo na svoje mišljenje, po meni opet govorim ne treba uopšte kritivikovati Željka Obradovića
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
@Bobrock Uopšte se ne slažem... već sam napisala, Želimir nije samo trener u našem klubu. On je birao ove igrače. I on odgovara za rezultat.
Igrači nisu krivi, jer nisu oni sebi dali ugovore i plate. Potpuno isti prinicp kao i za FK mora da važi - nije Saničanin kriv što je igrač FKP-a...
ako ćemo da budemo drugačiji od cigana, ne možemo da mantru prilagođavamo situacijama....

I na kraju krajeva, niko nije sveta krava i veći od Partiana pa da je aboliran od kritike. Nije bio ni DV, pa što bi bio Želimir?

Potpuno se slažem ali čim nađemo adekvatnu zamenu za Žoca. Mislim, kritika i odgovornost - svakako! Ali kritika u okviru konteksta. Jeste odgovoran za sve koje je doveo a da li je doveo ono što ŽELI ili ono što MOŽE?

Recimo, da ne ispuni očekivanja u ovoj sezoni.. Koji mu je limit našeg strpljenja? Tri godine na koliko je došao ili kraće od toga? Hoće li njegova odgovornost biti i ako dobijemo WC za EL u slučaju da omanemo u ABA?

Ništa nije crno belo osim Partizana i ne bih se zaletao sa pozivanjem na odgovornost, posebno ne sa kravama taman da su u pitanju i svete krave. Sa druge strane, Žoc je i sa ovakvim "uspehom" učinio priličan iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Ne kažem da sam time zadovoljan ali ako se već pozivamo na odgovornost, ista se mora ceniti u kontekstu mogućeg.

I kada to kažem, mislim i na mogućnost adekvatne zamene na klupi - dozvolićeš, iz ugla Partizana, NEMA BOLJEG od Žoca. Sam njegov povratak u trenutku opšteg rasula je imanje ogromnih muda i previše ljubavi! A to takođe treba imati u vidu kada se "ceni" nečija odgovornost, posebno ako se ta odgovornost procenjuje emocijom i željom a ne stručnošću.
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.885
Reaction score
7.728
U kom slucaju igramo u sredu majstoricu, a u kom u petak?
Verujem da ako cigani puknu veceras, a ocekujem to, da cemo mi majstoricu igrati u sredu, u suprotno ako dobiju petak.
 

Brka

Grobarčina
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
1.215
Reaction score
3.983
Локација
Uvek uz Partizan
Definitivno bi mi bilo lakše da smo izgubili sa šest-sedam, razlike koliko smo gubili u većem delu utakmice, nego što smo ovako izgubili. Trenutna situacija nije onakva kakvoj smo se nadali, ali je jasno da bi bez Željka bila mnogo gora. To je činjenica i to su pokazale prethodne sezone. U pobedu u trećoj utakmici ne sumnjam. Šta i kako posle toga zaista nemam pojma.
 

Kruna

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
292
Reaction score
414
Pa sigurno im nije rekao da ne prave faul pa čak i po cenu šta za tri poena.
I sigurno nije nacrtao napad koji ide na Lesora i to lob pas. Jesi video kretanje igrača, svi bili ispraćeni i niko se nije otvorio pa je Zagorac na kraju bacio loptu najvišem igraču.
Pa nemojte da se zezamo, možemo kritikovati i treba ih kritikovati za poraz. I igrače i trenera. Jer on je odabrao te igrače. Ali nemojte se sprdati sa Željkom.

U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi.
Partizan!!!!
Šansa da je poslednji napad bio plod statičnosti naših igrača, odnosno Radetove mašte ravna je nuli, zato što je to bio klasičan Željkov specijal; u Fenerbahčeu je na ovaj način završavao XX mečeva/akcija kada je malo vremena do kraja - naročito poslednje 2 sezone u Turskoj.
 

Detelinarac90

Louis Le Prince
Уредник
Учлањен(а)
17.07.2021
Порука
4.472
Reaction score
29.013
Локација
Novi Sad
Nisam strucnjak ali mi neverovatno da Zeljko odluci 4 sekunde pre kraja na lob pas? Da je bio sekund ili dva, razumeo bih, ali 4 sekunde su sasvim dovoljne da se izvede i krene na sut/faul... i dalje verujem da su nas pokrili zadnji napad tj. da je Dzikic procitao sta ce se desavati i zatvorio sve opcije.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top