Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.462
Reaction score
33.250
Локација
Beograd
Jovani Boričić, NAŠOJ BORKI, želim svu sreću ovog sveta, ali, ako smo stvarno ostali bez nje u našem rosteru, i ako nismo u stanju da na njeno mesto dovedemo košarkašicu njenog kvaliteta - e onda smo već ,,u startu,, mnooogo slabiji nego što smo bili...

Što se tiče WABA lige, biće još jača nego pre jer će se u njoj ove sezone naći 5 državnih prvaka iz regiona...

Imamo novi sajt, imamo školu košarke za devojčice...

Čekamo početak nove sezone...

440964884_444106968117049_154585790959827792_n.jpg
451477540_490419180152494_5309617526283848390_n.jpg

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
258
Reaction score
602
Локација
Beograd
Jovani Boričić, NAŠOJ BORKI, želim svu sreću ovog sveta, ali, ako smo stvarno ostali bez nje u našem rosteru, i ako nismo u stanju da na njeno mesto dovedemo košarkašicu njenog kvaliteta - e onda smo već ,,u startu,, mnooogo slabiji nego što smo bili...

Što se tiče WABA lige, biće još jača nego pre jer će se u njoj ove sezone naći 5 državnih prvaka iz regiona...

Imamo novi sajt, imamo školu košarke za devojčice...

Čekamo početak nove sezone...

Погледајте прилог 27862
Погледајте прилог 27863
Sve su ovo dobro provereno iz odrecenih izvora.Partizan je doveo zamenu za Borku to je ova Marina Radovic iz Sloge iskreno nije se proslavila kod nas u prvom mandatu tako da za poenterski ucinak cemo biti uskraceni.I taman covek se ponada i to godinama evo vec 10 to se tako nesto desi

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.462
Reaction score
33.250
Локација
Beograd
рече пре неки дан о томе нешто и Марина Маљковић, али о њој ћу неком другом приликом и то на теми о (ЖКК) КЖК Партизану...
Što se Marine Maljković tiče, potpuno je u pravu. Da bi imao dobru reprezentaciju, kostur te ekipe mora da bude u jednom klubu ili bar u jednoj ligi. Sa proslom generacijom je imala toliko uspeha samo zato sto je pola igracica igralo u jednom, njenom klubu. Pričala je o tome jos 2013.

Uspon srpske ženske reprezentativne košarke počeo je sa projektom Marina Maljković u našem Partizanu...
Nadam se da svi ovde dobro znamo i kako je, zatim, osnova tog projekta, tj. naš Partizan - ugašen.

A već više puta, Marina je pomenula potrebu jače domaće lige, i potrebu da najbolje srpske košarkašice (ponovo) igraju u Srbiji (Beogradu), ako želimo da ponovo osvojimo neku reprezentativnu medalju...

Međutim...naši političari se radije uguraju u slavlje zbog medalje nego što im je do ozbiljnog razvoja srpskog sporta...

Da li će odgovorni (tj. onaj nepomenik) naći vremena da se bave i domaćom ženskom košarkom i poslušati Marinu...sumnjam...
Jer onaj ko smisli da će se npr. odlični fudbaleri sami od sebe roditi ako negde samo posadiš fudbalski stadion, očigledno da ima problem i sa smislom i sa logikom...

Ali...ako se (kojim čudom) stvarno i napravi neka strategija da najbolje srpske košarkašice zaigraju za srpske klubove, čisto sumnjam da će većina njih doći baš u Partizan...
Ne treba valjda da vam objašnjavam zašto?

Kako god, ali uvek uz Partizan, i meni su košarkašice Partizana uvek NAJBOLJE jer igraju za Partizan! :shal
A to da li će neku utakmicu dobiti ili izgubiti...e...to je već neka sasvim druga stvar...

Videćemo šta će nam spremiti za narednu jesen (i narednu sezonu), a neke od njih su bile aktivne i letos...

Jovana Boričić je bila na pripremama A reprezentacije, ali ipak nije otišla na olimpijadu, Anđela Marojević je bila na prvenstvu Evrope sa U - 20 timom, a Imana Ćosović u istom takmičenju (ali za U - 18) osvojila bronzanu medalju...

1. 0. MET4CTY_o ptnet.jpg
1. a. - torso-action-1ecfeb63-29a7-68da-a8b0-7f27d7cc2dd8.jpg
1. b. - GR0GYfIWcAAmQtY.jpg
2. - webp (1).jpg
3. - webp.jpg
4. - image.jpg

Čestitke devojkama za napredak u karijeri, ali ne treba ni potceniti, ali i ne preceniti njihova dostignuća - mnoge devojke u domaćoj ligi, u nekom trenutku, budu član neke reprezentativne (uglavnom mlađe) selekcije, ali...do neke ozbiljnije ,,A,, reprezentativne (pa čak i klupske!) karijere mnogo je daleko, otprilike isto onako kao što je mnogo daleko i teško doći iz trenutnih juniorskih selekcija FK Partizana do nekog evopskog ili svetskog prvenstva...

Uostalom čak i u svim tim (mlađim) reprezentativnim selekcijama neke devojke imaju veću, a neke tek manju ulogu...

Bilo kako bilo, tek NEKO mora da zameni one koje odlaze (bilo iz kluba, bilo iz ,,A,, reprezentacije), ali pitanje je KO i kakvog kvaliteta...

Bližimo se sredini avgusta, WABA liga počinje 2.oktobra, a o početku domaće još nema informacija...no, mislim da će se košarkašice Partizana svakako okupiti negde početkom septembra...

Nadam se da će dotle negde lepo provesti ovaj ostatak pustinjsko-tropskog leta, a zatim se uželeti lopte, košarke i Partizana i - pokušati da pobede u svakoj narednoj utakmici koja će im doći...

:napred-partizan:

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
258
Reaction score
602
Локација
Beograd
Vidim da se ovde pisalo o usponu zenske kosarke jeste celu tu pricu je pocela Marina sa Partizanom i sa reprezentativkama i imali smo sponzora galeniku.Galenika je onda otisla u stecaj a onda nam je dugovala pare a mi posto nam je bila sponzor nismo hteli da je tuzimo a svi kojima je dugovala su dobili Marina malo kad je otisla nije se slagala sa stavovima kluba.Od kad je doslo novo rukovodstvo u savezu sa Jokovic primak je uzela Zvezda a do pre toga nas klub je bio najtrofejniji.Zvezda je osvojila 7 titula uzastopno dok je nas klub u plicaku godinama ili je na sredini ili malo pri vrhu sto nekima izgleda to odgovara i to su ucinili kad su stari Partizan ugasili 2015 i kad smo morali da krenemo od druge lige.Kad je u pitanju sto je rekla Marina da treba da se ocvrsti liga i da se nase igracice ovde igraju slazem se ali mnogo u toj ligi sta sto da se menja generalno sponzor naci lige ove male centre po srbiji ojacati i klubove da bi tako nesto moglo i mnogo sto sta ali to je posao saveza.U danasnje vreme vise duzi niz godina Partizan je treci klub u Srbiji a nekad i cervrti i peti i osmi cak kuburimo sa finansijama ali to je problem nase uprave.Nazalost u ovom danasnjem vremenu perjanice zenske kosarke je Art koji je bio do 2017 a sad Mega mis.A samo bi podsetio da taj isti savez kad je nasem Partizanu trebala pomoc i vapio nije imao sluha nego smo krenuli iz druge lige a nisam bas siguran da neko moze u toku sezone da menja ime kluba izgleda da pravila nisu za sve ista......Pominjalo se ovde da i da dolaze neke da nece doci u Partizan pa bas zbog toga kakvo je treba pomoci i uzdignuti a ne gledati sa strane godinama kako nas klub propada i nije u prilici da se bori za neko trofej koji svaki navijac bi zeleo.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
258
Reaction score
602
Локација
Beograd

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.462
Reaction score
33.250
Локација
Beograd
Evo još par objava o našem KŽK:

A evo i par mojih zapažanja:

Mnogo poštujem i volim i Miljanu i sve devojke koje igraju za KŽK Partizan, ali...ne možemo govoriti o ,,sačuvanoj osnovi tima,, ako nam je otišla igračica koja je bila MVP cele lige...
Ne samo zbog svojih voljnih, nego i zbog fizičkih mogućnosti, Boričić nam nije bila samo košarkašica, nego i prava RATNICA na terenu, i ko to može sad da nam nadomesti?
Isto kao što je i posle one tamo sezone Kaća Knežević, čim je pokazala svoj psihofizički potencijal odmah otišla u inostranstvo...
I sad umesto da imamo takve dve devojke u timu - nemamo nijednu.

Novu Amerikanku tek treba da vidimo na terenu, zasad ne znamo ništa o njoj, pa ni to da li je na nivou domaće i WABA lige, iznad ili ispod toga...?

Sara i Marina su svakako dobrodošle, ali...

Već godinama NEMAMO nekog, PRVO i PREVASHODNO VISINOM, a zatim i ostalim kvalitetima DOMINANTNOG centra, i onda svaka ekipa koja ga ima nas tako pobedi...
Evo, čitao sam kako je C.zvezda (pored ostalih pojačanja) dovela i neku Kanađanku, centra od 195cm, i baš me interesuje kako ćemo da je zaustavimo?
Mi jedino možemo da se nadamo da će ona da promašuje zicere, a da ćemo mi da ubacimo sve što šutnemo sa distance...
Ali koji još tim ubaci baš sve to što šutne sa distance...

Jasno mi je da ne možemo da zadržimo devojke (kao Kaću ili Borku) kojima se ,,otvori,, prilika da igraju u inostranstvu, ali mi nije jasno da godinama i godinama toliko ,,kuburimo,, sa svim tim ekipama koje forisraju visoke centre, a da mi nismo u stanju da dovedemo bar jednog jedinog centra iste ili bar približne visine?!

Željno čekam utakmice naših devojka, ali moram reći i da sam zabrinut kad pomislim na ova naša dva velika nedostatka:

1. Nemamo više MVP Borku.

2. Nemamo centra od 195cm visine.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
258
Reaction score
602
Локација
Beograd
Moje misljenje je da mi ulazimo slabiji u sezonu nego prosle.Mnogo ce faliti Borka i tu je napravljena velika praznina jel je ona prosle sezone bila motor i vodila celu ekipu.U ovoj ekipi ne vidim ko bi mogao da bude lider po meni nema.Dosla je i amrikanka tek se pridruzila u septembru sto po meni je kasno mora da se ona navikne na nase i da se uklopi kao i one sa njom.Vratila se Sara po mojim misljenju ona nije ni trebala da odlazi i trebalo joj se dati vise minuta.Ovde je pomenuto da imacemo problemima sa protivnickim centrima da i to imamo zadnje dve godine da zagradimo kos ne samo protiv zvezde gde je ona amerikanka raznela nase u takvim situacijama ima da pusti da igra jedan na jedan ili da pomaze pa da se molimo da protivnicki tim nema sutersko vece.Kad je to mi smo sa tim imali problema i sa Mega misom isto ove i prosle gde nam je zadavala Vuckovic u kupu gde su imali na pol 22 skoka i ove god Mitrovic gde su u 33 min u kupu imali 30.Partizan po meni cilj i najrealnije je da uce u playoff nase lige.Bilo je lepse da smo mogli Borku da zadrzimo ali znamo da su problem finansije i da ne mozemo da pariramo ni Rumuniji ni Madjarskoj sto je generalno za sve klubove sramota da mi kao zemlja kosarke.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
258
Reaction score
602
Локација
Beograd
Partizan je veceras uspeo i u drugoj prijateljskoj utakmici protiv Duge gde je za nas bilo uvek neugodno gostovanje a jedne sezone nas ostavile bez playoffa nadam se da ce ova masinerija Miljane i u regularnom delu sezone ovako da melje.

Прилози

• Messenger_creation_5478CBAB-9E17-4667-917B-7661C33ABD7E.jpeg
    Messenger_creation_5478CBAB-9E17-4667-917B-7661C33ABD7E.jpeg
    180,1 KB · Прегледа: 13

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.462
Reaction score
33.250
Локација
Beograd
Nikako ne bih da potcenim Miljaninu (i našu, Partizanovu) devojačko-košarkašku mašineriju, ali moram da podsetim da su prošle sezone naše dve pobede nad C.zvezdom i ulazak u finale kupa bile skoro pa senzacije...
Zato sam poželeo da se za ovu sezonu znatno pojačamo pa da odemo i koji korak dalje i da to ne bude više senzacija i iznenađenje...

Raduju me ove dve pobede na pripremama, ali...nastupajuća sezona i neke druge i jače protivnice biće nešto sasvim drugo...

Slušali smo letos Marinu Maljković i njenu želju da najbolje srpske košarkašice (reprezentativke) igraju u Srbiji, ali...
Evo, C. zvezda je vratila reprezentativku A. Katanić u svoj tim, kao i njenu sestru I. Katanić, osvajačicu Evrokupa...već sam pisao da im je došao i iskusni centar od 195 cm visine...i sigurno je da ne žele da im se ponovi prošla sezona bez trofeja...

Ne bih se ja nešto mnogo bavio sa njima, ali...voleo bih da i mi uzmemo nekad neki trofej...

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
258
Reaction score
602
Локација
Beograd
Opet cu reci kako god tako je mi bolji klub nemamo dal se neko slozio ili ne.Niko ne moze nista da zameri Miljani ja sam u ovome vec 10 god kolko pratim i ona kolko je mnogo vise je uradila od prethodnika.Moramo da znamo kolko ja pratim kolko smo mi cekali pobedu nad zvezdom i godinama su nas gazili vezali su 30 uzastopnih pobeda.Ako jedna Marina Maljkovic jednom rekla na sosu da je najbolji izbor za Partizan bio sto je dosla Miljana onda tu ima tezinu i to veliku a Miljana mnogo voli Partizan i nece nista reci protiv.Isto se ne secam da niko od prethodnika nije uspeo dva puta da dobije zvezdu ne u sezoni nego godinama.Ja od kad pratim zadnje dve sezone ove i prosle zadrzali smo veci broj igracica sto nije bio slucaj ranijih godina.I da kazem u polufinalu nase lige prosle sezone malo je falilo da napravio brejk u zelezniku i vodili smo 13 raz 7 min pred kraj meca sto nije uspelo prethodnicima kad su imali jace rostere.Sutra ce se saznati raspored nase lige posto je zakazan sastanak klubova pa cemo da vidimo tako da ne treba da budemo nezadovoljni jel znamo u kakvoj zemlji zivimo i u svim sportovima koji se gura izazov prosle sezone gde Mega nijr htela da se skloni zna kome.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
258
Reaction score
602
Локација
Beograd
Danas je izvuceni parovi prvog kola naseg prvenstva.Zanimljivo je da ce vec u prvom kolu se igrati derbi jel tako bilo pri zrebanju i zanimljivo je da je nas veciti rival gost ali ajde.Mozemo da pozelimo nasim devojkama i u ovom takmicenju srecu a nasem kolegi i mom prijatelju @Goran Tomić da mu kazem sad imas priliku ako prosle sezone nisi bio i sprecen da ides zbog obaveza kao sto mi svi imamo verujem da necemo biti uskraceni za fotografije kao svih ovih godina.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.462
Reaction score
33.250
Локација
Beograd
Ne znam da li ću moći na prvi ovosezonski večiti derbi u ženskoj košarci jer ne znam kog dana i od koliko sati će da se igra...a da imam nekih obaveza na mom poslu u septembru - imam ih...
Maštao sam i o tome da idem na gostovanje naših košarkašica u Dubrovnik...ali je tamošnja Ragusa odustala od WABA lige, tako da...sad mogu da planiram da idem u Zadar koji će zameniti Dubrovčanke...
Pod uslovom da to bude moguće. :D

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
258
Reaction score
602
Локација
Beograd
Ne znam šta će nam na terenu doneti naša nova igračica, Džeki Karmen, ali bitno je da se prvo navikne na život u Beogradu, da se ovde oseća prijatno...itd...
Za početak, izgleda da se solidno snalazi...

Jackie Caraman moze da nam donese da imamo vise asistencija i ima sut.Isto pre koliko god ti secas se kad smo imali Clasuen koja je bila najefikasnija u nasoj zadnjoj pobedi nad zvezdom 2017 sve do ove godine.A ova Caraman je i da se nadje zamena za Gligic koja bas nema srece sa tim povredama.Evo za 7 dana ocekuje nas prvi derbi i evo nase komsije sa topcidera odmah su napravili dream team da se nista ne prepusti slucaju.Ova utakmica ce se igrati u Pioniru a samo da podsetim da prosle sezone nisu osvojili nista svi klubovi su na ivici ambisa samo kod njih nema krize.Kako god od svih trenera godinama Miljana iskreno meni uliva poverenje jel je velika grobarka i vidi se u njoj kolko voli Partizan i daje sve od sebe i bori se iz petinih zila dok kod prethodnih to nisam bas video.I sto mi se svidja i kod prosle i kod nadam se da su ratnicke ekipa da se nedaju kolko puta su se prosle god vracale protiv Vojvodine,Sloge i Zvezde u kupu u Kraljevu produzetak dok ranijih god to nisam video.Ranijih god mi ne krene utakmica protiv vecih mi vec u startu gubimo 20:0 i tek se probudimo i krecemo da igramo i posle je tesko to nadomestiti.