Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd
Gledao sam pomalo utakmicu protiv Orlova i razmisljao sam kolko nam je trebala ta jedna pobeda koja nas je delila od f4 prosle sezone koje smo izgubili od ove ekipe.Sad ce biti pauza i gledao sam malo raspored prvo igramo protiv sloge kuci sto ocekujem sigurnu pobedu kao sto sam i ovu zadnju.Onda nas ocekuje gostovanje Mega misu koje se nadam da prekinemo taj njihov niz nece biti lako jeste da su mnogi nosioci otisli ali uvek treba biti pred oprezom....

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.432
Reaction score
33.063
Локација
Beograd
Kao i uvek u mnogo poslednjih godina, poraz KŽK Partizana u Celju, ovoga puta bilo je 99:60.
Kod Slovenki najefikasnije Thayna Silva (20 poena) i Lea Bartelme (18), kod nas Jacqueline Carman (16) i Anđela Marojević (14)...

20241120_200756 - frame at 0m17s.jpg

Nisam bio na ovoj utakmici u Sloveniji, ali sam bio na onoj prethodnoj u Zemunu, pa ću u sledećim postovima morati da sa vama podelim utiske i fotografije...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.432
Reaction score
33.063
Локација
Beograd
Do te utakmica sa nama, Sloga nije zabeležila nijednu pobedu u prvenstvu, pa smo verovatno pomislili da smo mi favoriti.
Ali smo očigledno zaboravili da i mi imamo tek samo dve pobede, što i nije baš neki sjajan rezultat, kao i to da većina protivnika uopšte ne izlazi na teren da izgubi utakmicu!

E tako i zato su i Požežanke furiozno otvorile meč, i odmah je bilo jasno da imaju prednost u visini preko igračice br. 22, Marjanović, kojoj nikako nećemo moći da pariramo u tom segmentu, a tokom utakmice uverili smo se i da su, preko igračica br. 9, Marčetić, i br.5, Ćorda, jače i u ,,artiljeriji,, jer nam je ova prva ,,spakovala,, čak 27 poena, a ova druga ,,tek,, 22...

Prva četvrtina završena je sa ubedljivih 26:13 za njih, a nama je onda samo preostalo da pokušamo da ih ,,jurimo,, sve do samog kraja...druga četvrtina je bila 21:15 za nas, treća prilično ravnopravna, no ipak 16:15 za nas, a četvrta je bila za infarkt!

Naše devojke tada ulažu maksimum napora da bi stigle i prestigle vođstvo naših gošći iz Požege, imao sam utisak da je nekako baš Marina Davinić najviše ,,povukla,, ALI...
Pogledajte prvi kontigent fotografija pre nego što nastavim priču...

Ako ništa drugo, termin utakmice i arhitektura (prozori) hale Vizura omogućili su nam upliv prirodnog, dnevnog svetla (doduše uz mešavinu i malo veštačkog), pa sam bio u prilici da napravim fotografije nešto drugačijeg izgleda (i boja), nego kada to noću snimam u Hali sportova...

(snimio Goran Tomić...a nastavak će uslediti...)

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.432
Reaction score
33.063
Локација
Beograd
Dakle...

U četvrtoj smo četvrtini, Marina Davinić ,,vuče kao lokomotiva,, i onda...
Veliki peh i za Partizan i za Marinu. Povredila je skočni zglob, nije u stanju da hoda, nose je do klupe, stavljaju joj led...
Najbitnije je naravno da devojci bude dobro i da povreda nije ozbiljnije prirode, ali je svima koji navijaju za Partizan jasno da ćemo bez nje teško do pobede...

Ipak, rezultatska ,,klackalica,, za infarkt se nastavlja, ali se regularni tok ovog stresnog meča ipak završava nerešenim rezultatom - 72:72.

U produžetku, bez Marine Davinić, to naravno baš i ne ide kako treba, Džeki Karmen pokušava nešto ali ne uspeva, kraj utakmice i naš poraz.

KAO PRVO I NAJVAŽNIJE, Marini želimo sve najbolje i brz oporavak! Drži se devojko! Svi smo uz tebe!

Kao drugo...pitanje je koliko će zapravo vremena proći dok je ponovo ne vidimo kako igra u dresu Partizana na parketu i u formi u kojoj je trenutno bila, a da bih vam objasnio koliko će nam ona tamo nedostajati - otprilike rečeno mnogo više nego kada bi (daleko bilo!) onaj muški KK Partizan ostao bez Karlika Džonsa! Jer KKP ipak ima neuporedivo ,,širi,, roster od KŽKP-a...

Kao treće...šta je tu je, mi smo Partizan, i u dobru i u zlu, a teškoće su nešto što je nama takoreći uobičajeno...dok čekamo da se Marina vrati možda neko iskoristi vreme i prostor koji mu se sad ukaže?

Čak mi se nekako čini da je zbog one nekadašnje (prve) povrede Anđele Gligić, baš Marina Davinić uz tada neizbežno više minuta na terenu osetno dizala svoju formu i sposobnosti...možda sad, recimo, i Džeki Karmen umesto (uglavnom) beka šutera pokaže da može da nam bude i solidan plej?
Mislim, teško da će nam samo Marina Stojić biti u toj ulozi od početka do kraja utakmice i tako iz meča u meč?
Uostalom videćemo.

A dotle, evo, razgledajte fotografije:

Ne zamerite što nisam stigao da ih odmah obradim i postavim, nešto ovaj sajt/forum juče nije bio u funkciji...
A, ako ćemo iskreno, i ja (i pre i posle tog juče) nisam baš bio 100% u funkciji...
Ali, ko prati sajt KSS-a, mogao je bar tamo da prethodnih dana naleti na nekoliko mojih fotki sa ove utakmice...

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd
Partizan je na velikom gostovanju uspeo fa izvuce pobedu nad megom.Sto bi rekao Zoc je sezona te kriva te prava linija posle neocekivanog poraza od Sloge.Bila je na kraju klackalica za infrakt ne znas dali ces pre od kk ili zkk ali vazna je pobeda.Ovo se vracamo u trku za pohod na gornji deo tabele i playoff.... Kod nasih bili su najbolje Caraman i Stojic.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.432
Reaction score
33.063
Локација
Beograd
Bravo za crno-bele dame i njihovu PRVU pobedu nad ekipom Mege (koja se nekad zvala Art Basket)!
Dugo smo to čekali...ali, eto...DOČEKALI SMO!

:ziveli :shal:clap

Doduše @somika93 mi reče da smo ih već jednom bili pobedili u nekom prijateljskom odnosno pripremnom meču, ali ovo je ipak prva pobeda u nekom zvaničnom takmičenju...svakako i da je njihov tim sada slabiji nego prošle godine, kada su uzele ,,duplu krunu,, ali...to je njihov problem...
imamo i mi svoje...

Van terena, Marina Davinić je lepo raspoložena, ali trenutno ima longetu i štake...Anđela Gligić je takođe bila lepo raspoložena posle pobede Partizana, ali njen oporavak još uvek traje...
A na terenu, Marina Stojić je dala znatan doprinos ovoj pobedi...Džeki Karmen pokazala da može da bude plej...

Idemo dalje!

Devojke treba da se opuste i da igraju najbolje što mogu, nije smak sveta promašiti koš ili izgubiti utakmicu...imaćeš sledeći šut već za pola minuta, i imaćeš sledeću utakmicu za tri dana!
Crno-bele, verujte u sebe!
Ja znam da možete i bolje od ovoga.

A što se mene tiče...kablovski internet mi je u prekidu i stvarno ne znam kad će MTS konačno da se smiluje da to popravi pa da mogu da vam postavim fotografije sa ove utakmice...a i kad internet dođe, čekaćemo da i ja dođem do interneta, jer sam ovih dana baš zauzet raznim obavezama...

Za ovu priliku mogu jedino da vam ,,okačim,, fotku preko mobilnog, ali koju će uvećanu videti samo članovi foruma...ostali nek se strpe, ali hajde da se svi zajedno radujemo, jer ovo je ekipa KŽK Partizana koja je večeras srušila Megu:

G.T.POBEDA-DSC_0717 - Copy-POSHALJINETU.JPG

:napred-partizan:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.432
Reaction score
33.063
Локација
Beograd
Ако је некоме до мојих фотографија наше женске кошаркашке секције...мораће и даље да чека на њих...
Али...
Ако има времена и прилике, можда стигне до хале Визура у Земуну, где од 13и50 почиње утакмица (женског) Партизана и (женског) Задра...
Или...
Да ту утакмицу погледа бар у преносу:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.432
Reaction score
33.063
Локација
Beograd
Vrlo izjednačena utakmica u kojoj od početka do kraja niko nije imao neku ubedljiviju prednost. I ponovo jedna stresna završnica naše košarkaške ženske dramske sekcije, slično onoj protiv Mege...ali...ponovo i naša pobeda!
Bravo devojke! :clap :ziveli:shal

Marina Radović 14 poena i 12 skokova, Sara Opačić takođe 14 poena, Marina Stojić 11 poena i 8 asistencija, Marta Jovanović 11 poena i 7 skokova...itd...

DSC_0118.JPG
DSC_0155.JPG
DSC_0156.JPG
DSC_0161.JPG

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd
Vidim da smo i ovu utakmici u Waba ligi protiv Zadra nisam gledao i vidim da je bilo gusto do kraja i da smo dobili zavrsnicu.Ali vratio bi se na prethodnu utakmicu nase lige.Zasto? Jel mi smo tom pobedom uhvatili prikljucak za vrh tabele i tom pobedom devojke su dobile na samopouzdanju i na tim krilima pobedile ovu.Isto ovako da se vratimo proslu sezonu nase lige i vecitog rivala u polufinalu ubecen sam da smo tu dobili i da smo sacuvali onu razliku i da smo pobedili u zelezniku uveren sam da bismo igrali te sezone i finale.Vidim da je @Goran Tomić rekao kako je Mega slabija u odnosu na proslu sezonu ja cu opet ponoviti i tamo sam rekao u klubu mi iskljucivo moramo baviti se samo sobom i gledati u svoje dvoriste jel mnogo sezona nas to gledanje u tudje dvoriste kosatlo...Ne sumljam ja u njih da Misko zeli on bi opet napravio dobru ekipu. I samo cu reci to je velika pobeda jel tamo retko ko dobija sem naseg vecitog rivala.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.432
Reaction score
33.063
Локација
Beograd
Što se tiče domaće lige, na tabeli je trenutno prvo Kraljevo sa 15 bodova, druga je C.zvezda sa 14, ali ima utakmicu manje...
Naš Partizan je šesti sa 10 bodova, ali takođe ima utakmicu manje od nekih klubova.
Poslednja na tabeli je Novosadska ŽKA sa 8 bodova, tik iznad nje je Sloga sa 9...
Od Sloge smo nedavno izgubili, a sutra, u nedelju 1.12. 2024. od 16i50, u hali Vizura u Zemunu, igramo protiv Novosadske ŽKA...
Dakle...
Uzmimo u obzir da je razlika između prvog tima na tabeli i nas 5 bodova, ali i da je razlika između nas i poslednjeg tima na tabeli - samo 2 boda...
Što će reći...idemo lagano ka polovini sezone, ali je vrlo neizvesno (s obzirom na naše dosadašnje rezultate) u kom delu tabele ćemo biti na njenom kraju...

Rekao sam vam već da nam je tim vrlo oslabljen povredom Marine Davinić, te stoga (kao protiv Mege) Marina Stojić veći deo utakmice igra plejmejkera, ponekad to radi i Džeki Karmen, a nekoliko puta loptu su pokušavale da prenesu ,,preko pola,, i neke druge devojke, ali...nekad je to išlo, nekad baš i ne...

Sve u svemu, obradovala nas je ta prva zvanična istorijska pobeda nad Megom, i to na njihovom terenu, a evo konačno i obećanih fotografija sa te utakmice:

(snimio Goran Tomić)

Rekao sam vam da TV Arena na nekom od svojih kanala prenosi svakog vikenda po jednu utakmicu domaće Ženske lige, pa...nekad će valjda i naš Partizan doći na red, ako neko sazna kad će to biti, nek nam javi...

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd
Partizan igra veceras protiv Novosadske Zka i da veze trecu pobedu i prikljuci se vrhu na 5 mesto.Nadam se pobedi jel nas nije u dobroj situaciji a ni finansijskoj.Mada tako sam upisao pobedu protiv Sloge pa se desilo neocekivani poraz....Konacno smo docekali te slike i da ti mts resio taj problem @Goran Tomić :D

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd
Partizan je pobedio veceras ne tako ubedljivo igrom kao sto rezultat pokazuje.Mnogo smo se mucili sa sutom i moralo je to mnogo bolje da bude i da ranije slomimo rivala.Ali dobro pobedi se u zube ne gleda tako da smo sad na deobi 5 mesta sa istim skorom sa Megom nadam se da cemo u sledecem kolu dobiti Dugu u gostima i da budemo 4.