Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.433
Reaction score
33.064
Локација
Beograd
У интернационалном амбијенту хале Визура у Земуну, још једна победа нашег Партизана, статистика каже да смо прву четвртину ,,тесно,, добили са 12:11, у другој смо помислили да је све решено, јер је било великих 23:9 за наше...али су онда њихове добиле трећу са 16:13, а у четвртој (у којој је било 22:16 за њих), су нам сасвим пришле, па се чак ушло и у пенал-завршницу...

Али је ЖКА имала ту несрећу да је онда стално фаулирала нашу најбољу играчицу вечерас, Марину Стојић, која је била смирена и прецизна да КЖК-у, са линије за слободна бацања осигура победу...

Црно-беле ускоро путују за Бугарску да тамо одиграју утакмицу Ваба лиге, а већ следећег викенда су у Шапцу...није то баш лако...
Радује нас да се Марина Давинић опоравља од повреде, и да ће у неко догледно време почети и да тренира, као што се радујемо и томе што опоравак Анђеле Глигић добро иде, она је тренутно без уговора, али већ тренира са Партизаном!

Ево и фотографија са утакмице против Новосадске ЖКА:

(снимио Горан Томић)

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.433
Reaction score
33.064
Локација
Beograd
Jedna dobra i jedna loša vest što se tiče našeg učešća u WABA ligi...

Prvo ona dobra: trenutno smo pri vrhu tabele, Celje na prvom mestu ima 11 bodova, a Budućnost i mi po 10...
A ona loša vest je da je naš visok plasman dobrim delom i zasluga toga da smo odigrali najviše utakmica u ligi...dakle, kako ostale ekipe budu odigravale svoje utakmice i upisivale bodove sa njih, tako ćemo se i mi spustiti nešto niže...

Četvrtog decembra gostujemo timu Beroe u Bugarskoj, 17. decembra smo u Crnoj Gori protiv Budućnosti, a prvu sledeću utakmicu u Beogradu (tj. na Novom Beogradu ili možda čak u Zemunu), igraćemo tek sledeće godine - 8. januara 2025, protiv Trešnjevke...

Na prošloj utakmici protiv Zadra, gošće su se pokazale kao dosta nezgodan protivnik koji je jedva (ali ipak) savladan, evo kako su treneri oba tima i sajt WABE ocenili taj meč:

A evo i fotografija:

(snimio Goran Tomić)

A evo i kako je sajt KSS izvestio o našoj protekloj utakmici domaće lige:

Aj pogodite ko je autor fotografija koje su objavljene uz tu vest? ;) ;-)

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd
Odrzao se zreb za kup nase devojcice ce igrati protiv Novosadske zka u gostima 28.12.2024

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.461
Reaction score
6.905
Локација
vezenemam
Da lepe vesti danas ne budu ograničene samo na FK, evo i lepe vesti za naš ŽKK:
Kako ružnal piše: "Partizan ima novog predsednika, Žarko Zečević potpredsednik!"
:shal:shal

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.433
Reaction score
33.064
Локација
Beograd
KŽK ima novu upravu, a kako će se to odraziti na ono što gledamo na parketu...videćemo ako budemo pratili KŽK Partizan...

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd
Danas za nekoliko minuta nas klub igra protiv Duge u gostima u 9 kolu nase lige.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd
Partizan je nazalost izgubio od ekipe koje ce se boriti za playoff 65:60.Bila je izjednacena utakmica i rovovska do zadnje cetvrtine.Iskreno imao je Partizan mnogo sansi da prelomi utakmicu ali nije i bilo je gresaka tako da sami smo krivi za poraz.Sledece kolo Partizan igra protiv Rasa i nadam se da se vracamo na pobednicki kolosek

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
257
Reaction score
602
Локација
Beograd
Imao bi nesto da napisem pred sutrasnji mec sa Rasom koju igramo u 16:30.Nas Partizan ce prvi put nece igrati ni u Vizuri ni u Hali sportova..... a gledaj cuda igrace u Megi.Kakve mi imamo veze sa njima a dobro se zna ko drzi taj klub svi mi ovde.Ja sam protivnik bilo koje saradnje sa tim ljudima jel su pokazali da saradjuju sa nasim vecitim rivalom.To se pokazuje godinama pogotovu u prelaznim rokovima gde vidimo ko gde prelazi pogotovu u prosloj godini gde su osvojili titulu.Znamo kako godinama prolazimo i kako nam se sudi do ove zadnje utakmice.Dali nas klub pokusava opet neki vid saradnje sa Megom ne znam ali ja sam protiv toga.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.433
Reaction score
33.064
Локација
Beograd
Vrlo ubedljiva pobeda Partizana nad Rasom, 76:49, uz, rekao bih, briljantnu partiju plejmejkera Marine Stojić koja je zabeležila 11 asistencija i 8 pogodaka, po 17 poena dale su Sara Opačić i Anđela Marojević, najuspešnije u skokovima, po 4 defanzivna i po 3 ofanzivna (ukupno po 7) - Tina Dinčić i Imana Ćosović...

Naše ,,podstanarke,, (i to kao domaćini, odnosno, valjde je prikladnije reći domaćice) promenile su već treću halu u ovoj sezoni, tako da su, posle Hale sportova i Vizure, večeras otišle da igraju u Trening centru Dejan Milojević...s obzirom da treniraju (i) na nekom četvrtom mestu, odnosno u Areni...ja se baš pitam, dobro bre, kakvi smo to ljudi i partizanovci, pa da ne možemo da izgradimo jednu jedinu halu za ove naše devojke, pa da i one imaju neku samo svoju...
Eto, u ovom ludom Beogradu, ne možeš da prođeš, a da negde neko nešto ne gradi i ne zida, ali, eto...za Partizan...i ne baš...

Međutim...

Ako nemamo svoju halu, možemo bar da imamo fotografije sa utakmice, jel tako? :D
Danas mi je došlo do neke izmene na poslu, pa sam em imao vremena da budem uz košarkašice Partizana, em nisam morao da idem na posao noćas, pa sam mogao umesto toga da biram i obrađujem fotke, te da vam ih postavim na forum...

Evo:

Tu su i izveštaj sa sajta Kosarka24.rs i statistika, i...baš je lepo kad Partizan pobedi... :shal

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.433
Reaction score
33.064
Локација
Beograd
Posle utakmice sa Rasom naše Crno-bele su nastavile svoja takmičenja, ali ja sam bio toliko zauzet da nisam stigao ni da prokomentarišem njihove sledeće utakmice...

Prvo su otputovale do Crne Gore gde su ubedljivo poražene od Budućnosti...

...zatim su u Nišu savladale domaći Student...

...a osim te pobede, raduje nas i činjenica da se, posle povrede, Marina Davinić uspešno vratila na teren...

U međuvremenu je izašao i intervju sa našim bivšim kapitenom, Boričić, u kome možemo da saznamo kako joj je sad u Mađarskoj...

A večeras košarkašice Partizana igraju utakmicu koja ih može odvesti u završnicu domaćeg Kupa...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.433
Reaction score
33.064
Локација
Beograd
Prve tri četvrtine su bile prilično izjednačene, ali je u četvrtoj Partizan pregazio Novosadsku ŽKA i ponovo se plasirao u završnicu Kupa! Bravo devojke! :clap :shal

Čitajući izveštaj i statistiku, stekao sam utisak da je naš kapiten, Marta Jovanović bila nezaustavljiva, jer je dala čak 27 koševa! Bravo Marta! :clap :respect

Idemo dalje!

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.433
Reaction score
33.064
Локација
Beograd
У стара времена, Божић је у нашем народу, поред свега што му је значио, био и дан неког новог почетка...обичаји на тај дан требали су да донесу успех и берићет у наредној години...
Једно време, вера је била одвојена од државе, па је Божић могао да се слави приватно, али је пословно и државно био радни дан, а сада је то поштовани државни празник...

Што се спорта тиче, много зависи од тога да ли се он игра напољу или у халама, па тако фудбалери (логично) имају зимску паузу, али се ови наши, Партизанови, некако већ традиционално окупљају баш непосредно после Божића да започну неки свој нови циклус, а кошаркаши у ово доба године немају баш много дана за празновање, па је КК Партизан своју последњу утакмицу одиграо баш на Бадњи дан...

У женској кошарци је ипак нешто другачије, оне немају толико утакмица, па им и распоред није толико ,,згуснут,, тако да су наше црно-беле девојке ипак имале неке дане за одмарање и празновање...

Али, док још нема утакмица, и док се сезона не настави, и док не дође можда и неки нови почетак - хајде да искористимо ово време (и овај дан), па да се боље упознамо са нашим тимом...

Плејмејкер са бројем 13 на дресу, Марина Стојић, 2000. годиште, висока 1,76, већ искусна у овој игри, прошле године најбољи асистент лиге, и велики проблем за наше противнице...

Такође плеј, Марина Давинић, бр.33, 2002,1,74, повреда ју је била одвојила од терена на неко време, али, сада се вратила да поново буде ударна снага Партизана!

Бек шутер, бек, па понекад и плеј, Џекилин Кармен, наша Американка, бр.30, 2000, 1,74, сасвим се добро прилагодила животу у нашем граду и игрању у нашем клубу, осмеси на њеном лицу и осмеси и бодрења саиграчица кад ,,Џеки,, погоди тројку, говоре све!

И млада Анђела Радуловић је такође бек, Shooting Guard каже сајт ВАБА лиге, али, она тек добија по који минут у дресу првог тима КЖК Партизана...бр.8, 2007, 1,74.

Сара Опачић, бек шутер, је већ играла за више клубова, и већ други пут је у Партизану. Бр.11, 2002, 1,74.

Имана Ћосовић је крило, бр.10, 2006, 1,77.

И Анђелу Маројевић сајт ВАБЕ декларише као ,,крило,, оносно Small Forward како тамо пише, али...рекао бих да је ,,Мара,, (бр.22, 2004, 1,78) универзалац, који са крила дође и на место крилног центра...па можда и на центра или бека...па бар на који секунд, јер...кошарка је брза игра, и играш је тамо где си и кад си...

Милица Кованџић је Power Forward, каже нам ВАБА, односно ,,крилни центар,, по нашки, мада...опет кажем...са једне позиције, може се (а и мора се) понекад померати и на неку другу... Бр.7, 2005, 1,85.

Марина Радовић, искусни крилни центар који се некад ,,туче,, и на позицији центра, па, по потреби, помери и баци за лопту и тамо где треба, или кад год затреба... Бр.26, 1994, 1,82.

Марта Јовановић, наш капитен, која је то била још као тинејџерка, а ево и сада опет, када се вратила у Партизан...наш главни центар, иако и за њу сајт ВАБЕ каже Power Forward, односно ,,крилни центар,, - можда зато што кад није испод коше зна да ,,опали,, и по коју ,,трицу,, - Бр. 21, 2002, 1,85.

На дресу број нула, позиција у којојој се слажемо и Ваба лига и ја - центар, 2002. годиште и висина од 1,82 - Тина Динчић.

И, највиша девојка у Партизану, 1,90, Александра Јефтић, центар, број на дресу 15, али још увек тинејџерка, 2007. годиште, те у првом тиму, засад, добија само по неки минут...

Сајт ВАБА лиге каже нам да имамо још једну кошаркашицу, Теодору Веселиновић, Point Guard, бр.23, 2004, 1,70...и...да, сећам се, Теодора је (у некој од претходних сезона) нешто мало играла бека за први тим, али...ове сезоне је она заправо помоћни тренер, и на овим фотографијама са загревања је видите како се поздравља са играчицама...
Претпоставњам да је њена регистрација и као играчице за неки случај да, ако се укаже потреба, она може да уђе и на терен...

Ето, то су вам наше симпатичне, борбене и вредне девојке, надам се да ће се, временом, навијачи Партизана више заинтересовати за њих и више пратити њихове утакмице, превасходно због тога што су оне такође пример ,,партизанштине,, - могу да губе утакмице, али не могу а да се не боре!

Друго...женски тим је далеко од услова које има, рецимо, наш мушки тим. Оне на далека гостовања иду комбијем, а у тај комби чак не може ни да стане цео наш ростер или више чланова клуба...на једном гостовању видели смо да једна кошаркашица чак нема ни шорц исте боје као остале...на једном дресу нам је погрешно одштампано име (презиме) кошаркашице...на утакмице које су у Београду оне које имају ауто превозе оне које га немају, или, на такве утакмице долазе (или се са њих враћају) градским превозом...али мени баш у томе има неке дражи!
Све за љубав, све за Партизан!

Ипак...

На фотографијама из протеклог дела сезоне, видели сте да и на на нашим дресовима има логотипа неких спонзора... Читали смо и о доласку нове управе које је обећала...то што је обећала...

Ушли смо у нову календарску годину и у други део сезоне, па...видећемо...

:napred-partizan:

Последња измена:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.433
Reaction score
33.064
Локација
Beograd
Crno-bele se vraćaju sa zimskih praznika i nastavljaju sezonu, protivnik im je najteži mogući - C.zvezda.

Naše današnje rivalke imaju svih 11 pobeda u domaćoj ligi, najviše postignutih (1055) i najmanje primljenih (596) koševa i koš razlika im je u ogromnom plusu (459). Izgleda čudno da su trenutno druge na tabeli, ali to je samo zato jer je prvo Kraljevo odigralo utakmicu više. Kod njih se i ima i može, pa su napravile tim za učešće u Evrokupu, koje im se, doduše, završilo krajem prošle godine...

Naše devojke su pete na tabeli, imaju 6 pobeda i 5 poraza, koš razliku 748:735, odnosno plus 13...

Jasno je ko je ubedljivi favorit, ali valjda je red da se Partizan podržava i kad je ovako kako je!

U prvom kolu domaće lige, C. zvezda je nama bila domaćin i nije u svoju (ili FMP-ovu) halu pustila apsolutno nikoga ko bi gledao Partizan, pa ni mene da utakmicu fotografišem...mi nemamo svoju halu, i danas igramo u TC Dejan Milojević (Braće Jerković 119a), ali nadam se da nismo kao oni, te da će svako ko dođe moći da gleda utakmicu.

Ženski košarkaški derbi počinje u 17h, a prenos će biti i na TV Areni sport 10!
Ako neko nađe i neki live stream preko interneta, neka ga ,,okači,, na ovoj temi...

:napred-partizan: :napred-partizan: :napred-partizan:

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
4.147
Reaction score
17.426
Локација
Yaoundé
Jedna od stvari koja mi nikako ne ide pod kapu kada radi o ŽKK, odnosno KŽK kako formalno glasi skraćenica, a koja je promenjena one godine kada je klub zbog dugova relegiran u niži rang takmičenja, jeste jedna naizgled mala, ali rekao bih zapravo vrlo krupna modifikacija učinjena na grbu. Iako se svuda sreće standardni grb, onaj koji devojke nose na dresu ima crno obojene plamenove, a crvenu petokraku, što meni deluje kao da su ti plamenovi ugašeni!

viber_image_2024-06-08_15-27-48-108.jpg

I to nije samo ove godine, već se to nekako proteže unazad. Kako i zašto - ne znam i nimalo mi se ne dopada...