Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
Posle pobede nad Orlovima u regionalnoj WABA ligi, usledio je poraz od Kraljeva u domaćoj 1.ŽLS...

Kraljevo je sad drugo na tabeli sa 14 pobeda i dva poraza, naše su pete sa 7 dobijenih i 9 izgubljenih utakmica...mogao sam da gledam samo prvu četvrtinu, i u njoj smo bili potpuno ravnopravni, a izgleda da je tako bilo i sve do samog finiša utakmice, kada su Kraljevčanke ipak ovaj meč prelomile u svoju korist...

Devetog februara u WABI nam dolazi Trešnjevka, 12 februara u 1.ŽLS idemo Slogi...finalni turnir Kupa biće 1.-2.marta u Boru...
Naš kapiten, Marta Jovanović pozvana na pripreme reprezentacije...utakmicu protiv Kraljeva sa tribina pratile sestre Miškić...

:napred-partizan:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
Solidan početak i prvo poluvreme, kada smo izgledali kao bolji tim od Trešnjevke...
Ali su onda, u drugom poluvremenu, Zagrepčanke ,,zaključale,, prilaze ka svom košu, i nisu dozvolile ni jedan jedini lak šut našim devojkama - čak i sa veće udaljnosti.
Pri kraju utakmice, pokušavali smo da dođemo do preokreta, ali...naše promaše, njihove daju koš, naše pogreše, njihove ne pogreše, fauliramo ih da uštedimo vreme, one pogađaju slobodna bacanja, i...
Epilog: rezultat utakmice je na kraju bio ubedljiv u njihovu korist.

U WABA ligi ne možemo puno više, u domaćoj ligi, vrlo, vrlo teško...ostaje još Kup pa da vidimo kako ćemo se pokazati na njegovoj završnici...
Ali...otom-potom.

Nema potrebe da nečim pravdamo naš jučerašnji poraz, ali treba reći da smo igrali bez kapitena, Marte Jovanović, koja se upravo za vreme trajanja utakmice vratila sa reprezentativnih obaveza.
Čestitamo našoj Marti njene prve minute odigrane za ,,A,, tim Srbije! :clap

(fotografije snimio: Goran Tomić)

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
322
Reaction score
689
Локација
Beograd
Vec sad mozemo o nekim stvarima da pricamo_Ocigledno je da je ova najslabija sezona od kad je dosla Miljana.Mnogo se vidi koliko je znacila za ovu ekipu Borka.U prvenstvu su se desili mnogi porazi koji nisu smeli Sloga,2x Vojvodina,Spartak.Sve sto smo dobro uradili i napravili zlatnu pobedu protiv Mege ispustili smo sto nije dopustivo_Ova ekipa nasa pre prvenstva se pricalo da ce igrati finale.Pokazalo se ipak da Marojevic i Karalic nisu dostojna zamena kao sto sam i mislio_Ostaje eto taj utesni kup koji nam ostaje zavrsnica i jos jedna sezona za zaborav.....

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
Na početku utakmice u hali, osim sportskih ekipa - tri policajca, dva redara, jedan snimatelj, jedan fotograf i - osam gledalaca - šta dalje da pričamo... :icon-rolleyes:

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
322
Reaction score
689
Локација
Beograd
To sto se desava @Goran Tomić to je godinama tako niko od nas ne moze da resi.Mnogo su tu dublji problemi od saveza ka ovamo.Svi cute na to mnogo si ti sve pisao i u vezi naseg kluba sta i kako treba.Medjutim svi zmure i nista ne preduzimaju a da ima malo vise truda nebi bilo ovako godinama i nas klub bi bio konkurentniji i borio bi se za trofeje.Od toga nazalost nema nista godinama se boris sam dok drugi gledaju sa strane i boli ih uvo

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
322
Reaction score
689
Локација
Beograd
Danas nase devojke igraju na veoma teskom gostovanju u Pozegi.Gde smo u proslosti uvek tesko prolazili i gubili a ove godine i kuci samo sto je Sloga slabija nego proslih ali izgleda da nije ni to vise merilo.Utakmica pocinje u 19 i bice prenosena na areni sport 6.Inace nama su veoma male sanse za playoff.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
Sa ne tako puno postignutih koševa, ali zato sa vrlo ubedljivom razlikom u odnosu na rivalke, naš KŽK Partizan je sinoć slavio u Požegi sa 65:40 i vratio osmeh na lica svima u Klubu, i svima koji vole KŽK Partizan...

O osmesima i Partizanu rekao bih još nešto, ali, da moderacija ne zameri, ipak bih to ,,podelio,, na tri dela...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
Elem, danas je bila PROMOCIJA KALENDARA našeg Kluba, ali, od članova uprave čuli smo i vrlo optimistične izjave u pogledu budućnosti KŽK Partizana, najavu obnove mlađih kategorija, učestvovanje u završnicama takmičenja, i...
Vreme će svakako pokazati koliko ćemo u tome svemu i uspeti.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
Imao sam priliku da prisustvujem ovoj promociji (i zahvaljujem se ljudima iz Kluba koji su me na nju pozvali), ali i VELIKU ČAST da budem u društvu sa našim košarkašicama...
...i...
...nekako se 21.vek sve više (i više) svodi na nekakve ,,mreže,, , TV kanale, mobilne telefone...ali se vrlo često (i jako nepravedno!) zaboravlja da je sve što je na tim magičnim i moćnim medijima ipak NEKO i NEGDE, i prethodno (ili u isto vreme, ako je prenos u pitanju), morao da ,,UŽIVO,, odigra (utakmicu), ili postavi (snimak), zapiše (utisak), napiše (informaciju), snimi (fotografiju) - pa da bismo mogli svi to sve negde da vidimo...

Dakle: lako je ,,sa daljine,, (manje ili veće, sa drugog kontinenta, pored kompa ili TV-a, pa čak i sa tribine), ispratiti negde neki rezultat i posle kritikovati ili žaliti zbog onog koji nam nije po volji...ili upasti u euforiju zbog neke naše (Partizanove!) pobede...ali...stalno zaboravljamo da i u pobedama i u porazima neko ipak ulaže OGROMAN trud da uopšte doputuje i otputuje sa neke utakmice, da trpi i zadaje udarce, da trenira i igra...

E zato ja cenim i poštujem naše košarkašice - pobediće ili će izgubiti, ali daće svoj trenutni maksimum. Uvek. One su živi ljudi, nisu mašine. Danas sam sa svakom iz tima prozborio po koju reč...pitao za nečija kolena, saznao kako je nečiji zglob, čuo da nekome još uvek nije prošao bol od povrede...
Ali i saznao da bi one radije igrale, uprkos bolu, nego da ,,odmore,, par utakmica.

Uverio sam se (ponovo) da su vaspitane, skromne i kulturne, da neće najvljivati nikakvu pobedu nad nekim, ali i da neće unapred sebi ,,upisati,, poraz pa ma koliko da rival ,,slovi,, za jačeg i boljeg...
Jednostavno, primer su kako treba da se ponaša neko ko nosi Partizanov dres.

O.k. rezultati u ovoj sezoni i nisu baš sjajni, ali, današnji dan mi je pomogao da shvatim i zašto nisu - igranja i putovanja u tri takmičenja ih dosta umaraju - a ženski KK ipak nema takav roster kao muški KK pa da nosioce naše igre bar povremeno odmori i od utakmice i od putovanja...stalno igraju, i često putuju...

Ali, kakav god da je rezultat, morate da shvatite da su naše košarkašice - ratnice, borci, partizanština, i kao i uvek, HVALA im na tome.
Hvala i što su danas imale strpljenja da im, osim fotoaparatom, dosađujem i sa tim mojim pitanjima i razgovorima.
I, jedno dodatno hvala Marini Stojić koja mi je poklonila jednu od ovih potpisanih lopti sa današnje promocije.
Dok sam živ, ta lopta će biti na nekom počasnom mestu u mom stanu.

Što se tiče kalendara (koji sam takođe dobio), nisam stigao da pitam hoće li se negde prodavati, ali, tako nešto bi moglo da i bar malo finansijski pomogne Klub, zar ne?
I...izbegavam da o tome pišem, da ne bi priča o Klubu i ženskoj košarci otišla u nekom drugom smeru, ali, kad već pričamo o kalndaru, objektivno govoreći, - ovo sad može i da se javno kaže: naše košarkašice su prave pravcate lepotice i to primeti svako gde god da se one pojave - a na fotografijama za kalendar izgledaju još i - prelepo.

Teraj dalje, napred Partizan!

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
Ko je bio u prilici, danas je gledao meč dva vrlo izjednačena rivala, ali...u poslednjim (i vrlo stresnim) minutima utakmice, Partizan nije uspevao da pogodi koš, Mega jeste, i to mu dođe to.
A mene ovaj naš, ženski KK, baš često (ali i iz različitih razloga) podseća i na neke druge naše klubove...ili me drugi klubovi podsećaju na njega...

I naš muški KK je večeras, u finalu Kupa, takođe sve do završnice utakmice bio potpuno egal sa rivalom, ali ipak nije utakmicu prelomio u svoju korist, a u vreme dok naš muški FK pokušava da na svaki način smanji novčane troškove, naš ženski KK tvrdi da (već godinama) nema ni dinar duga prema bilo kome...

Pre neki dan članovi uprave KŽK Partizana su čak javno izgovorili i prilično ,,krupne reči,, o budućnosti i ambicijama kluba...ali ja se stvarno pitam - kako?
Jer, bez jake logistike, ozbiljnog i stručnog rada, i puno novca - teško će to ići...
A čarobni štapić, koji bi rešio sve probleme naših klubova, baš se nešto teško nabavlja u poslednje vreme...

Za fotografije sa (današnje) utakmice je to sve ipak nešto lakše - dovoljno je da je neko (još uvek) u prilici da ode da ih usnimi:

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
322
Reaction score
689
Локација
Beograd
Mozemo da pricamo vidim predstavljen je kalendar i sve vidim u hiltonu.Mnogo je lepo videti eto da kazem da se koliko sam tu godina nesto lepo desilo samo sto je manje toga bilo lepog.Vidim da su nase devojke bile nasmejane i opustene sto mi se svidja.Jedino u celoj toj prici mi se niie svidelo sto gost na toj promociji je bila i predsednica saveza kod koje zna se koji tretman ima nas klub i sudjenje.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
Juče sam prvi put ušao u ,,Malu arenu,, iliti ,,Arenu M,, - halu u kojoj treniraju naši košarkaši, pa i košarkašice, koje su tu prvi put odigrale i jednu zvaničnu utakmicu.
Celje je (očekivano) pobedilo sa 68:64, imaju jak tim, drugi su na tabeli WABA lige sa 12 pobeda i jednim porazom, dok smo mi šesti sa 4 pobede i 10 poraza...

Daleko od toga da se nešto razumem u košarku, ali svakako da primećujem da naše devojke ove sezone najbolje igraju baš protiv najjačih!
Više je razloga za to, ali jedan je svakako i taj što protiv najjačih moraš da uložiš sav svoj trud da bi im koliko-toliko ,,prišao,, ili ih sprečio u svemu onome što bi da ti urade...drugi razlog je svakako i želja za nadigravanjem, i, eventualnom pobedom nad favoritom...
Te pobede još nisu došle, ali...

Mislim da je jučerašnja utakmica košarkašicama Partizana dokazala da u njima ima potencijala i za nešto više, i da, sa samopouzdanjem mogu da odu na završnicu Kupa - ako su Celje naterale da uloži sav svoj maksimum da ne izgubi od nas, onda tako mogu i svakog drugog protivnika u ,,regionu,,...
A možda ti neki drugi timovi i nisu baš tako jaki kao što Celje jeste?

(fotografije: Goran Tomić)

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
322
Reaction score
689
Локација
Beograd

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
322
Reaction score
689
Локација
Beograd
Zeleo bi da prokomentarisem zavrsnicu kupa.Eto ostalo nam je to utesno takmicenje pred ovakvu sezonu kakva je bila.Po prvi put posle mnogo godina nas klub igra dva puta uzastopno zavrsnicu.Nadam se da cemo u polufinalu opravdati ulogu favorita sto bi trebalo a u finalu ko god da dodje mora biti borba do zadnjeg momenta snage jel taj dres i grb koje nose zasluzuju i tradiciju koju ima.Inace Miljana je prva od mnogo brojnih trenera koji su bili vezala dva puta zavrsnicu kupa.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
322
Reaction score
689
Локација
Beograd

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
2023. KŽK Partizan je stigao do polufinala Kupa, 2024. do finala, a 2025. - videćemo dokle...

https://kss.rs/odrzan-zreb-za-zavrsni-turnir-kupa-milan-ciga-vasojevic-2025/

1.STJ07459-scaled.jpg
2.DSC_0682-scaled.jpg
3.DSC_0669-scaled (1).jpg
4.DSC_0673-scaled.jpg

Na žrebu smo imali sreće, u polufinalu igramo sa drugoligašem, Radničkim - ,,na papiru,, svakako najslabijim učesnikom ovogodišnje završnice Kupa, ali...,,papir,, je jedno, a teren je ipak nešto sasvim drugo...
A ovu sezonu i inače igramo nekako po sistemu ,,toplo-hladno,, gde znamo da namučimo favorite, ali i da gubimo utakmice u kojima smo mi favoriti...

Bilo bi zapravo najbolje, kad bi naše devojke uspele da ,,iz glave,, potpuno ,,izbace,, svaku misao o finalu, i budu fokusirane samo na utakmicu, teren, i protivnika koji će im prvi ,,izaći na crtu,,...
Ali...svi znamo da ,,psihologija radi svoje,,...pa kako se kome ,,zalomi,,...

I poslednje dve utakmice koje je Partizan odigrao baš su pravi primer kako igramo ove sezone - u WABA ligi naterali smo velikog favorita, Celje, da uloži maksimum maksimuma pa da nas jedva savlada, a u utakmici domaće lige, protiv Novosadske ŽKA, prvu četvrtinu igramo ravnopravno, u drugoj i trećoj, prosto ,,oduvamo protivnika,,...ali zato u četvrtoj primimo čak 27 koševa, a damo samo 12...

Dobro, naše oscilacije su, možda, delom i zbog načina na koji način vodimo (ili primamo) ritam utakmice, ali...nek o tome razmišljaju treneri protivničkih ekipa...
Ja više razmišljam o tome ima li u Boru i okolini dovoljno navijača Partizana pa da tamo našim devojkama pruže najveću moguću podršku?!

Očekujem vaše upise na tu temu!

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd

Da vas podsetim: Crno-bele dame i ratnice sutra (28.2.2025.) u Boru počinju borbu za Kup.

Utakmica protiv Radničkog počinje u 20h, a prenos će biti na TV Arenisport 2.

U slučaju da se planiramo u finale, moćićemo da gledamo naše devojke i 1.marta 2025. od 20 časova, ili u hali SC Bobana Momčilović Veličković, ili na kanalu Arenesport 5.

Dobro, jasno je da je većini od nas Bor daleko, jasno je i da ulogu velikog favorita za osvajanje trofeja ima C.z. koja ove godine nije izgubila ni jednu jedinu utakmicu u domaćim takmičenjima, od Kraljeva smo izgubili u našem poslednjem susretu, a i trenutni drugoligaš Radnički sigurno će ,,preorati parket,, u polufinalu želeći da nam ,,pomrsi konce,, iliti ,,skine skalp,,...

ALI!

Znam da se ni košarkašice Partizana NIKAD ne predaju
, bez obzira na rezultat i protivnika, i da ne smemo da ih ostavimo da budu same u toj svojoj i našoj borbi!

I zato:

Grobari, Partizanovci, simpatizeri i semenkari, penzioneri i pioniri, crno bele dame i gospodo, partizanski drugovi i drugarice, to jest - SVI NAŠI KOJI MOGU - NAPRED NA BOR I U ZAVRŠNICU KUPA!

SMRT FAŠIZMU - ŽIVEO PARTIZAN!

:napred-partizan: :shal :napred-partizan:

1. GORAN TOMICC - MEYXPZB_o.jpg2. GORAN TOMICC - MEYXPZE_o.jpg3. GORAN TOMICC - MEYXQ1E_o.jpg

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.380
Reaction score
37.852
Локација
Beograd
Још мало интернетско-форумског загрејавања пред завршницу Купа, а онда...

У БОРБУ ЗА БОР, БРЕ! :shal