o upravo protekloj sezoni za nas...pisaću još...vremena za to bar imamo ihaha...sve tamo negde do septembra...
I...septembar je još daleko, ali...kako se već sklapa tim za novo prvenstvo, daj da kažem još koju o ovom ,,starom,,...samo...pre toga moram da se vratim još malo dalje u prošlost...
U sezoni 23/24 naše CRNO-BELE DAME ušle su u plej-of za državno prvenstvo, Jovana Boričić bila je MVP lige, Marina Stojić najbolji asitent, igrali smo finale Kupa, dva puta u sezoni porazili C.zvezdu, a samo sudijska nepravda sprečila nas je da odemo i na F-4 WABA lige...
Stoga smo od sezone 24/25 očekivali da sve to ponovimo, i, možda odemo i neki korak dalje, da se pojačamo, uzmemo neki trofej...međutim...odlazak Jovane Boričić iz Partizana oneraspoložio je sve nas koji pratimo KŽK Partizan (a nažalost nema nas baš tako mnogo)...
Dolazak Amerikanke Džeki Karmen probudio je nove nade, ali...
Povreda Marine Davinić desila se na početku sezone, simpatična Džeki je pokušavala da se navikne na evropsku košarku, konačno smo pobedili Megu, rezultatski smo skoro sasvim (takođe konačno!) prišli i Celju na utakmici u Maloj Areni...ali...
Pokazalo se da niko ipak ne može da nam zameni Boričić...
Na kraju smo u WABI bili šesti, u domaćem prvenstvu peti, a naših košarkašica nije bilo pri vrhu najboljih za strelce, asistencije, skokove, MVP-a...
Takođe ni u mlađim kategorijama nema nekog našeg ženskog Parizana koji bi se borio za neki trofej...
Doduše, seniorke su
ponovo bile u finalu Kupa (mada ga nisu osvojile), i...
Moguće je da smo mi, navijači, zapravo bili nerealni u (trofejnim) očekivanjima pred ovu sezonu - KŽK Partizan zapravo samo pokušava (i uspeva) da mu se ne desi neko ponovno gašenje, da finansijski ,,sastavi,, sezonu od početka do kraja baz dugovanja, i...to mu otprilike dođe to, ali za trofeje je potrebno još puno više!
I još neke detalje iz ove sezone ću ipak svakako zauvek pamtiti:
1. Ono što piše na trenerskoj tablici Miljane Bojović, i Miljanu kao vrlo prijatnu i istinski otmenu osobu, koja mi je, u hodniku hale, na moje pitanje o suđenju u finalu Kupa pročitala statistiku o našem (lošem) procentu šuta, ne tražeći nikakav izgovor za naš poraz u sudijama...
Dakle, pravi primer i uzor onoga kakve osobe pristaju i dolikuju jednom VELIKOM PARTIZANU.
2. Ali, kako ja nisam unutar Partizana, ipak ne mogu da zaboravim kako borbu i bacanje dve košarkašice za jednu loptu (u tom istom finalu Kupa) sudija svira kao - faul za zvezdu...

...da se ni slučajno ,,nekom,, ne zameri, šta li...
3. Fenomenalna je bila i ljubav kojom su deca u Boru koja navijaju za Partizan obasula naše devojke i za vreme finala, a i posle njega...ostao sam sa njima da ih fotografišem tako da nisam ni stigao na konferenciju za štampu...

4. Ako Boričić pamtim po konstantnoj borbenosti i svakako po jednom neverovatnom (takoreći fudbalskom) ,,klizećem startu,, koji je završio u klupi C.zvezde, Marinu Stojić ću sigurno pamtiti po tome što je njena misaona igra ove sezone povremeno bila prava pravcata košarkaška ,,poezija,, i, naravno, po tome kako ,,šmekerskom,, fintom šalje jednu strašnu igračicu, MVP-a WABA lige, Kianu Džonson (ova u plavom dresu što joj na laktu piše LXII) na jednu stranu - i to ne samo po burek, nego i po jogurt - dok loptu lagano dodaje u suprotnom smeru!
5. Lepo je bilo i na promociji kalendara, a baš ,,Poezija,, Stojić mi je tamo poklonila košarkašku loptu sa potpisima svih naših devojka - i to mi je jedna od lepših stvari ne samo u ovoj sezoni - nego i u životu!
6. Tokom sezone dobili smo i novu upravu, i ja dobro pamtim da su (takođe na promociji kalendara) oni izrekli neke baš ,,krupne reči,, o našoj skorašnjoj (?) ili budućoj borbi za vrh svih takmičenja, itd, itd...
Samo...za to je potreban mnogo bolji, jači i skuplji tim, a da li ćemo ga i imati...
Pokazaće vreme.
Naša prva petorka pokazala je, doduše, da može da pruži snažan otpor C.zvezdi, koja je protekle sezone uložila ozbiljan novac u njihov Evrokup tim, i koja ne samo da nije izgubila nijednu jedinu utakmicu u domaćim takmičenjima, nego je još i sve ekipe ispobeđivala sa visokom koš-razlikom, ali...ako mi imamo 5 solidnih igračica koje mogu da igraju egal (jednu) četvrtinu sa njima - one su imale odličnih 12, koje nas ipak pobede u preostale tri četvrtine...
Dakle, ne znam kako i čime mi mislimo da se ,,nosimo,, sa C.zvezdom, Celjem, Budućnošću, ali...ako je već došla Blaža Čeh da pojača naše bekovske pozicije, nadam se da ćemo pojačati i one šuterske, i obavezno KONAČNO naći i nekog centra od dva metra (i bar 90 kilograma), pa onda da vidimo...
Ne znam mnogo o našem novom (a iskusnom) treneru, ali trener bez vrhunskih igračica - ne može da ostvari i vrhunske rezultate...
Kako god, znam da naše devojke već godinama ulažu maksimum, da se bacaju i klizaju za svaku loptu, i ja ću nastaviti da ih poštujem i da ih pratim - koliko god to budem bio u stanju!