A sad, kad sam našao malo vremena i snage da se posvetim i vestima na internetu, nisam nimalo zadovoljan time što ugledah da Marina Stojić nije više u Partizanu...
Ona je prošle godine bila mozak našeg tima...
I MNOGO smo sad oslabljeni njenim odlaskom...
Biće to povratak u klub za koji je već nastupala. „Na poziciji plejmejkera u Prvoj ligi naš klub biće jači za Marinu Stojić! Talentovana igračica, prepoznatljiva po brzoj i agresivnoj košarci kao i velikom broj asistencija, sjajno je rešenje na poziciji organizatora igre za naš tim, obzirom da...
kosarka24.rs
Podsetiću vas da mi se ni pred početak prošle sezone nije dopao odlazak MVP Boričić, jer nisam bio siguran ko može da je zameni, i, nažalost, bio sam u pravu...
NIKO nije uspeo da je zameni.
A ako ZAISTA imamo neke ozbiljne rezultatske ambicije, ne možemo odlazak najboljih tek tako samo da zamenimo ,,nekom drugom,,!
SVI timovi u 1.ŽKLS dobili su od države neke (iste) pare, i mnogi se OZBILJNO pojačavaju!
O C.zvezdi, ne treba ni trošiti reči, doveli su reprezentaciju Srbije u svoj tim, imaju neograničen budžet i Marinu Maljković za trenera.
Po meni, ako smo hteli da se makar koliko-toliko nosimo sa njima, onda smo morali da idemo na to da pravimo MNOGO jači tim nego što nam je to bio onaj prošlogodišnji.
Recimo, na dolazak Ivon Anderson u zvezdu, kao ,,odgovor,, na tako nešto, trebali smo da ,,pojurimo,, i dovedemo, recimo, Kianu Džonson iz bugarske Montane, ili, neku inostranu košarkašicu TOG i TAKVOG kvaliteta!
Lepo je što je došla Blaža Čeh, solidno što se vratila Sofija Olić, korisno što su neke devojke obnovile ugovore, ali, nama je otišla Marojević, a sada, VELIKA, VELIKA ŠTETA, što je to isto uradila i Stojić!
Ako hoćemo IOLE da budemo rezultatski konkurentni (i to ne samo sa zvezdom koje je ,,druga dimenzija,,), onda treba imati bar 12 košarkašica visokog kvaliteta, koje će moći da održe visok ritam utakmice od početka do kraja!
To, da sa timom u kome će eventualno da nam budu i neke tinejdžerke, mi možemo da ,,pojurimo,, neki ozbiljniji rezultat...to su priče za malu decu!
Takođe, već godinama nismo u stanju da ostvarimo prevlast na terenu na centarskim pozicijama, i, takođe, još uvek nema nikakvog ozbiljnog pojačanja na tim pozicijama...
I, dokle ćemo tako? Kako ćemo tako?
Dakle, prošle sezone falilo nam je dodatni kvalitet da uradimo nešto više, sledeće sezone timovi će biti puno jači (a zvezda još i nedostižno jača), a šta smo mi dosad uradili?!
Otišle Mara i Marina, došle Sofi i Čeh, to se ne može zvati nikakvim pojačavanjem tima, nego samo zamenom dve za dve, tek da imamo dovoljno igračica za odigravanje utakmice!
O tome da ćemo ,,razviti mlađe kategorije,, ili nekavom ,,interesu srpske košarke,,...stvarno nisam u stanju da pišem u ovom trenutku!
Nekom sledećom prilikom...kazaću šta o tome imam da kažem!