Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

• Registracije za nove članove su ponovo otvorene!

Svaki novi korisnik foruma će proći kroz proces odobravanja poruka od strane moderacije pre nego što postovi budu objavljeni na forumu.

1. Svaka registracija će biti pregledana, a zatim odobrena ili odbijena od strane moderatora.
    2. Ukoliko se korisnik registruje, njegove prve poruke na forumu se neće odmah objavljivati dok ne prođu kroz proces moderacije.

Pravilnik »   |   Predstavite se »

ŽKK Partizan

Распоред домаће лиге је одредио да у прва два кола играмо против Новосађанки, Новосадска ЖКА је побеђена, а вечерас ћемо покушати да победимо и Војводину 021!

На разним темама се прича о посети навијача, па је поменуто и то како је некад сјајно било на утакмицама кошаркашица...некад било, сад се спомињало, али не знам шта то људе спречава да, уместо да причају о старим добрим временима, САДА себи направе неко добро време - или макар мање лоше...

Ево, кошаркашице играју вечерас од 18 часова у Хали спортова поред Фонтане, значи у време кад не игра ни (мушки) ФК, ни (мушки) КК, а у околини Фонтане сигурно има и неких људи који у то време не морају ни на посао, ни у школу, ни на факултет - а навијају за Партизан...

Па...зар им не би користило да мало устану из фотеље, прошетају до Фонтане и погледају како играју наше кошаркашице, макар из радозналости, ако ништа друго...

За оне који су предалеко од Фонтане, рећићу да је директан ТВ пренос на АРЕНИСПОРТ 6!

Распоред домаће лиге је одредио да у прва два кола играмо против Новосађанки, Новосадска ЖКА је побеђена, а вечерас ћемо покушати да победимо и Војводину 021!

На разним темама се прича о посети навијача, па је поменуто и то како је некад сјајно било на утакмицама кошаркашица...некад било, сад се спомињало, али не знам шта то људе спречава да, уместо да причају о старим добрим временима, САДА себи направе неко добро време - или макар мање лоше...

Ево, кошаркашице играју вечерас од 18 часова у Хали спортова поред Фонтане, значи у време кад не игра ни (мушки) ФК, ни (мушки) КК, а у околини Фонтане сигурно има и неких људи који у то време не морају ни на посао, ни у школу, ни на факултет - а навијају за Партизан...

Па...зар им не би користило да мало устану из фотеље, прошетају до Фонтане и погледају како играју наше кошаркашице, макар из радозналости, ако ништа друго...

За оне који су предалеко од Фонтане, рећићу да је директан ТВ пренос на АРЕНИСПОРТ 6!
Bukvalno no jedan gledalac

Pobeda, 59:54, bravo devojke!
Blaža Čeh zablistala kad je bilo najvažnije.
Fali nam mesa u reketu, to je evidentno, ali zato dominiramo na bekovskim pozicijama (Čeh i Vasiljević pre svih).

Дан раније, ЈСД Партизан већ добија поклон за рођендан - ПОБЕДУ наших кошаркашица извојевану у једној правој правцатој рововској и потпуно изједначеној борби, све док ове наше ипак нису утакмицу некако преломиле у нашу корист!
Браво девојке, идемо даље! :shal

Посета...није била лоша с обзиром да зна да буде и доста мања... Али ипак се надам да ће, временом, бити и већа. :D

(фотографије снимио Горан Томић)

Danas pocinje jadranska liga gde smo domacini u prvom kolu smo domacini protiv Zagreba gde smo imali polovican ucinak lako ih ovde dobili lagano tamo smo izgubili i oni su imali prosle sezone koliko me secanje sluzi jedino protiv nas inace igra se utakmica u Masteru.

Partizan je pobedio nego pohvalio bi nase kadetkinje koje su svoje kvalifikacije za kadetsku ligu zavrsile bez poraza i dobile zvezdu sa 20 raz.Medjutim otisao sam da vidim kakva je nasa buducnost kluba vidim da deca imaju i zelje i volje sto me raduje.Situacija za nedelju kad ce se igrati u 18 gde je zvezda domacin.Pitao sam dali moze da se prisustvuje derbiju receno mi je da dosada se nije nikakav dobio dopis ko sme da udje.To se pokazuje kakav tretman je godinama sad da ne smemo u nasu dvoranu da udjemo.Dobio sam cak i odgovor da nece mozda uci ni nas novi predsednik Stevica zamislite da neko kaze da nemoze da udje pudlica.Jos je pitanje dali ce uci roditelji kosarkasica kome oni smetaju ako se godinama nije dalo navijacima koga oni ugrozavaju.Medjutim ja se ne slazem u stavu kluba sto mi uvek glumimo neku gospodu dok oni nama drugacije.

Ocekuje nas prvi derbi ovogodisnji u nasoj ligi protiv mezimice koja je domacin.Znamo kakva je situacija koje favorit i sve ostalo na nasim je kao po obicajima svake god da daju sve od sebe i da skupo prodaju kozu.Prema poslednjim info mislim da ce sutra biti dozvoljen ulaz.Inace derbi se igra u 18.

Између женских кошаркашких тимова Ц.звезда и Партизана огромна је разлика у буџету, а колика је у јачини и квалитету, видећемо вечерас...

Цифре говоре овако нешто: Партизан је, рецимо, у домаћем првенству савладао Новосадску ЖКА са 69:56, дакле са убедљивих 13 поена разлике, али је Ц.звезда ту исту ЖКА победила са и више него убедљивих 119:49, односно са чак 70 поена разлике! Наше су у утакмици ВАБА лиге победиле Студио Загреб са 75:61 (14 разлике), њихове су у Еврокупу победиле ТТТ Ригу 82:66 (16 разлике) - и потпуно је јасно да, једноставно, нисмо у истој ,,категорији,, кошарке...

Њихов клуб је, практично, репрезентација Србије, ојачана страним играчицама, далеко најјачи и најбогатији у Србији, а наш клуб тек треба да покаже који су му неки реални домети у такмичењима у којима учествује.

Тешко је и заборавити да је некадашњи пројекат да, рецимо, баш наш Партизан постане (и остане) женска кошаркашка репрезентација Србије ,,у малом,, завршен банкротом и гашењем нашег клуба - док се за, не само ЖКК Ц.звезду, него и за неке друге клубове њиховог СД увек некако налазило (државне) помоћи да се дугови отпишу и да се искешира и неки додатни новац...

Дакле, њихове су и клуб, и репрезентација, и држава, и квалитет и новац и (унапред уписани) трофеји, а наше су ,,само,, клуб, али какав клуб!
Па наш клуб, наш славни и непокорени Партизан!

Тешко ће бити нашим девојкама на терену, тешко ће бити нама на трибинама (ако опет не одлуче да забране гледање утакмице, као што су то већ знали да нам раде), али ће нам зато бити и ЛЕПО и ПОНОСНО јер знамо за кога навијамо и зашто баш за тај наш Партизан навијамо!

Резултат? Нека буде који буде, битно је да се наше девојке боре колико год да то могу (а знам да хоће) и да знају да ПАРТИЗАН није једна утакмица и један резултат, него нешто много веће и важније од тога!

Њихове ће, верујем, желети да можда чак остваре неку рекордну победу над нама, али, занимљиво је да ТВ Арена која сваког викенда преноси дерби кола женске кошарке, НЕЋЕ преносити ову утакмицу - да ли стога што су противници толико неравноправни или због нечег другог...ја не знам, они можда (или ваљда) знају...

Али ред би био да на утакмицу дођу и бар неки навијачи Партизана, ето, тек да НАШЕ ЦРНО-БЕЛЕ ДАМЕ не буду скроз саме у овој неравноправној борби!

Напред црно-беле, не гледајте семафор, немојте да вас брине резултат, играјте своју игру, МИ смо велики и славни ПАРТИЗАН, част је носити његов дрес, част је гледати ВАС како се борите за тај дрес и за тај грб!

А то је много битније од једног резултата једне утакмице.

:napred-partizan:

Видимо се у 18 часова у Хали спортова.

VID_20251012_180246 - frame at 0m37s.jpg
Стара пословица каже да пријатеље треба држати близу себе - а непријатеље још ближе!
Е, тако смо вечерас ,,изашли на црту, нашем архинепријатељу и вечитој ривалки да се изблиза уверимо у њене могућности...
И, њихове су убедљиво победиле, што се уосталом од тог њиховог скупоценог тима и очекивало, али ја немам ни једну једину замерку за наше девојке.

Црно-беле, главу горе, ово је тек прва утакмица са њима у сезони, биће их још.
И ћераћемо се још, па и вековима ако треба, а не само у неким овосезнским утакмицама...

Било је јако занимљиво видети како идеја Марине Маљковић ,,о развоју српске кошарке,, изгледа у пракси - њен тим је, додуше, био пун и препун странкиња, али се тај проблемчић лако решава када неке од тих странкиња имају српски пасош. Интересантно је било и то што је, упркос такорећи никад јачој женској европској звезди - више људи у хали навијало за Партизан! Или смо макар били доста гласнији.

Овако и оволико јакој женској европској звезди свакако да помоћ судија уопште није потребна, али морам да приметим да су судије нашег главног центра, Варежао, напуниле фауловима на време, што је веома олакшало наш пораз, а судијске грешке на штету звезде (а било је и таквих) ипак су утицале само на неку појединачну акцију, али не и на целокупан начин игре или утакмицу у целини.

Дакле, за развој српске кошарке нама уместо Варежао, оптерећене фауловима, игра тинејџерка Кожул (2009. годиште), а њима играју искусне интернационалке које ломе утакмицу, па кад су наше већ изгубиле снагу, онда и њихове свеже домаће уђу да повећају разлику...

А ако мислите да можда и није било тако како је мени то изгледало, имате снимак па га погледајте... Мада његов квалитет свакако да није врхунски...

Све у свему, и после победа и после пораза, и после свега у овој држави што свакако да утиче на неке и нечије победе и поразе - Партизан само може да се воли још више!

Mogu da kazem gledao sam uzivo derbi eto posle 8 god konacno smo dobili od mezimice dozvolu.Mogu da kazem da sam ponosan na nase devojke posebno su me iznenadile kako su se borile i drzale celo poluvreme su grizle kao da nije tolika razlika u sastavima.Bilo je borbe na obe strane i na kraju pol po meni nije bilo realno zvezda je otisla sa 11 poena prednosti.Posebno me iznenadila u prvom pol Varejao koja je pogodila dva puta za tri poena.Medjutim u nastavku se videlo da su se nase devojke umorile sto je bilo i normalno a mi bas i nemam neku klupu zato sto znamo kakve su nam finansije dok znamo kakve su necije i koliki im je budzet.Malo mi ostaje gorak ukus sa rezultatom na kraju kako se zavrsilo i kojom razlikom jel bas nije toliki bilo realno.

Košarka je ipak, u najvećoj meri, stvar kvaliteta...
Prošlu utakmicu izgubili smo sa 30 poena razlike, a večerašnju u Banjaluci i u WABA ligi protiv Orlova dobili smo sa 71:43, dakle sa 28 razlike, s tim da je ta razlika mogla da bude i veća da naš trener nije odlučio da je bolje da raspodeli minutažu, nego da juri neku visoku razliku...
Bodovi su osvojeni, pobeda upisana, idemo dalje...

A evo i još nekih vesti o našem KŽK Partizanu:

Celokupnu statistiku možete da vidite u prethodnom postu, ali, hajde ipak da kažem da su najviše koševa dale: Sara - 15, Marta - 13, Sofija - 11, Blaža - 10...najviše skokova Ana - 10, najviše asistencija Blaža - 3...

Sledeća utakmica je u domaćoj ligi, u nedelju 19.10. od 20h u Hali sportova (NBGD) protiv Spartaka...
Naredna utakmica WABA lige je 22.oktobra od 16h u Hali Master (Zemun) protiv Cinkarne Celje...

Јесења црно-бела рапсодија наших кошаркашица које су вечерас, резултатом од 97:41, декласирале Спартак у Хали спортова!

За ову разлику од чак 56 поена (!) у нашу корист залужне су све наше девојке које су биле на паркету, али, хајде да кажемо да су најефикасније биле Марта (18), Сара (17), Ана (15)... Ана је имала и највише скокова (10), Сара највише асистенција (6)...

Леп утисак покварио је ударац коленом у ногу наше Имане, којој је то било веома болно, а до краја утакмице повреду је доживела и једна играчица Спартака (у питању је била њена шака или прст) - и хајде да се понадамо да све то ипак није ништа озбиљније...

У статистици можете да видите да су све наше кошаркашице добиле одређену минутажу, а радује нас и 8 поена младе Сташе Ковачевић (2010. годиште), које је она убацила уз проценат шута од 100%!

Браво бре за све наше девојке, и само наставите тако!!! :clap:respect:shal

(фотографије: Горан Томић)

Prvi put otkako nešto više pratim žensku košarku, doživeo sam da je naš Partizan pobedio Celje!
Bravo bre devojke! :clap

Ali...ovu utakmicu ipak nisam mogao da gledam do kraja - bilo je velikih problema sa semaforom, pa su se košarkašice zagrevale, počinjale utakmicu, prekidale je, zagrevale se, hladile se, ponovo se zagrevale, na kraju se od semafora odustalo, pa je vreme mereno za zapisničkim stolom a rezultat upisivan ,,ručno,,...
Tako da se utakmica ,,odužila,, a ja morao da stignem na svoj posao bez kašnjenja, itd, itd...

Marta je ,,povukla,, kapitenski, Blaža je, kako je to već u sportu davni običaj, bila odlična protiv svog bivšeg kluba, Kaja pokazala svoje impresivne fizičke mogućnosti, kao što smo to i očekivali od nekoga ko dolazi iz Amerike, borbena Sofija je isporučila 10 poena, Sara je Celje napadala po zemlji, Izabel u vazduhu, a vidim u statistici da je i ,,mala,, Kalina dobila minutažu i dala 4 poena, itd...

I, mora se reći da nam trener Miroslav Popov i sve ove naše divne devojke zaista pružaju mnogo radosti i dobrih igara već na početku ove sezone, i možemo samo da se nadamo da će tako biti i ubuduće!

Naravno, treba ići utakmicu po utakmicu, i nikako ne smetnuti s uma da ima i drugih jakih timova, da je sezone duga...i ipak ne treba stavljati nikakav ,,pritisak na leđa,, naših košarkašica - mi navijamo za PARTIZAN a ne za pehare i medalje - neka devojke igraju najbolje što mogu, neka se bore kao i uvek, i, to je to!

Dođite ponekad da ih gledate ,,uživo,,!

(fotografije: Goran Tomić)

Evo snimka naše prve (istorijske) pobede nad Celjem:

Nekoliko komentara posle tekme:

A evo i prenosa današnje utakmice protiv Radničkog u domaćoj ligi:

Последња измена: