Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

Kosarkasice su upravo ostvarile cetvrtu pobjedu u prvenstvu. Savladale su u gostima ekipu Radnickog sa Novog Beograda. 70-87.
Cestitke djevojkama uz podsjetnik da imaju sada skor 4-1.

Bravo za devojke! :clap

Nisam bio na utakmici, ali vidim u statistici da je, u našem timu, poneterski ovoga puta ,,povukla,, Votson, zatim Vasiljević, pa onda Ćosović i Perić...itd...
Interesantno, u timu Radničkog su danas bile čak četiri naše bivše košarkašice, Gligić, Dinčić, Radović, Opačić...

A inače, kolega @Sony PFC , koliko ja znam ovaj Radnički ipak nije sa NBGD-a, njihova ekipa su (što bi se reklo, izvorno) ,,Krstašice,, - odnosno iz dela BGDa koji se zove Crveni Krst, iliti, skraćeno - ,,Krst,,...

E sad, to što i dalje ne igraju u toj nekoj svojoj hali, koja je kao trebala odavno da bude izgrađena i završena, to je valjda neka druga priča...

A kad se već bavim ženskom košarkom, najava nekadašnjeg trenera Partizana, Marine Maljković da se vraća u srpsku košarku (tačnije, odlazi u C.zvezdu) zarad interesa srpske ženske košarke, dobila je i novo poglavlje - naime, Marina više neće biti selektor srpske reprezentacije...pa će interes srpske ženske košarke nastaviti da brani samo iz C.zvezde (uz tamošnji veliki budžet i tim pun stranih igračica)...

Napisao sam već na temi Kad igra Partizan da je naša U-15 ženska košarkaška selekcija odlično (kako se to kaže u zapadnim varijantama zajedničkog nam jezika) ,,startala,, u regionalnoj WABA ligi, a sada se utakmice za njihovo godište ,,sele,, u Beograd, pa je to prilika i da ih stanovnici prestonice bolje upoznaju...

Tačnije rečeno, naše devojčice su dve utakmice odigrale na Novom Beogradu, a jednu u Batajnici, ali su pobedile u sve tri!

Evo statistike:

Inače, u WABA ligi za taj uzrast ove sezone se takmiči 20 klubova, podeljeni su u dve grupe, i već se igralo na turnirima u Igalu, Crikvenici, Sofiji, Nikšiću, Trstu, Šapcu, Beogradu (NBGD i Batajnica), Delčevu...

Uz prenos međusobnih rezultata docnije će se formirati Superliga sa 8 klubova, a pobednik takmičenja biće odlučen na F4...

Pogledao sam utakmicu našeg U-15 Partizana u Batajnici i kraj današnje utakmice na NBGD-u, i, mogu vam reći da sam pun svakojakih povoljnih utisaka, ali...o tome neki drugi put...
Poželimo devojčicama da nastave da nižu pobede!

IMG_20251026_144147 - Copy.jpg

:napred-partizan:

Последња измена:
mogu vam reći da sam pun svakojakih povoljnih utisaka
Da, jesam!

Partizanove devojčice igraju mnogo ozbiljniju košarku nego što sam se nadao da ću moći da je vidim u selekciji U-15!
Naravno, sa vremenom i iskustvom, ruka će postati sigurnija, biće manje isforsiranih odluka, grešaka i izgubljenih lopti, ali...one već sad imaju predispozicije, misaonost i borbenost koja je za košarku neophodna, i...
Jednog dana ćemo svakako neke od njih gledati i u dresu našeg prvog tima!

Već sam vam pisao, WABA U-15 se zasad igra po principu turnira u raznim mestima regiona i okoline, pa je tako došao na red i Beograd (dobro, Novi Beograd i Batajnicu), da Partizan svoje utakmice odigra ovde...
Međutim, ja nisam bio u mogućnosti da odem na NBGD utakmicu protiv Zenice, ali sam zato, vrlo rado otišao u Batajnicu na meč protiv bugarskog Championa...

U simpatičnoj tamošnjoj sali, mahom bugarski navijači (i navijačice) napravili su pravu sportsku, ali i žestoku atmosferu, a igračice oba tima nisu se štedele na parketu, bilo je bacanja za loptu, sudara, padova, šuteva, beskompromisne borbe, prodora, ulaza, blokada...

(foto: Goran Tomić)

Na sledeću utakmicu, protiv još jednog tima iz Bugarske, ekipe Septemvri, došao sam pravo sa mog posla, i pred sam kraj utakmice...
Ali i taj kraj bio je veoma uzbudljiv!

Partizan je jurio, stigao i prestigao prednost Bugarki, a Hala sportova odzvanjala je od navijanja kako njihovih, tako i naših navijača!
Naravno, utakmice ženske košarke ovog uzerasta neće privući hiljade gledalaca u halu, ali, ovi što su došli, vikali su ,,iz petnih žila,, i napravili ,,ludnicu,, - mnogo veću nego kada se utakmice našeg seniorskog muškog KK tima igraju u Areni!

Barem je to meni tako izgledalo i zvučalo, a ko mi ne veruje...nek dođe na neku sledeću utakmicu U-15 KŽK Partizana, pa nek proveri... :D

Na kraju, proslavismo i ovu, treću pobedu Partizanovih devojčica na BGD (NBGD-Bataja) turniru, a drago mi je što su utakmici prisustvovale i naše prvotimke Varežao, Votson i Čeh - da se uvere da se za Partizan bori i da se Partizan voli u svim uzrastima, sportovima i prilikama!

Da, često neka ružna dešavanja na utakmicama naših najpopularnijih klubova iz JSDa, stvore neko nezadovoljstvo i potištenost među svima nama, ali...lekovito je, kad god se to može, otići malo i do ,,malih,, sportova i ne toliko popularnih naših timova i klubova, pa da se tamo vidi sport i Partizan u nekom, možda malo čistijem, ali i izvornijem obliku...

BORBA, BRE!

Pre početka ove sezone, naše devojke su, u hali Master u Zemunu odigrale jednu pripremnu utakmicu protiv Budućnosti, i, Crnogorke su nas tada pobedile sa 20 poena razlike...

Ali...sutra je nova utakmica i novi dan, :napred-partizan: , ovoga puta u Podgorici i u WABA ligi, a prenos možete pogledati ovde:

Рекох да су наше у припремној утакмици изгубиле од Будућности са 20 разлике, у Ваба лиги смо сад изгубили са 13 разлике, па, да се понадамо, да ћемо у наставку сезоне моћи и боље...

У Ваба лиги ове године учествује само 7 екипа, реално би било да се пласирамо на Ф4, па онда...видећемо...

Иначе, Ваба 2 лига има 9 клубова, Ваба У-17 их има 15, а у Ваба У-15 игра 20 клубова...

Upoznajte još malo našu Brazilku, Izabel Varežao:

A, ako ste u blizini, dođite večeras i u Halu sportova na našu utakmicu...
Ko ne stigne, evo live prenosa:

Nase devojke su raznele bukvalno ekipu Kraljeva koja godinama se bori za playoof i zaustavile Gobeljic najbolju igracicu sezonama lige uz taktiku naseg trenera Popova.Raduje me sto se konacno probudila Watchon i njen sut.Sledece stajaliste nam je Student gde se nadam da cemo nastaviti nas niz pobeda i trci za playoof i najbolji plasman.

Nekad nam je Kraljevo bilo nesavladiva prepreka, ali, eto, večeras smo ih sveli na samo 44 poena i pobedili sa 34 razlike, naša Južnodakotčanka Kaja Votson je zaista bila nezaustavljiva, a trener Popov je dao minutažu i nekim devojkama koje nisu prva petorka...

U ekipi Kraljeva je i Marina Davinić, devojka koja je nekoliko sezona provela u Partizanu, mnogo mu dala, jedno vreme bila i naš kapiten...ali večeras sam saznao da je još početkom sezone doživela povredu prednjeg ligamenta i da je očekuje višemesečna pauza - možemo samo da joj poželimo SVE NAJBOLJE, uspešan oporavak i povratak na parket, drži se, Marina!

(foto: G.T.)

Данас је утакмица КЖК Партизана против још једне бугарске екипе, почиње у 16 часова у хали Мастер у Земуну...
Очекивања нашег тренера и пренос/снимак утакмице, овде:

Još jedna vrlo ubedljiva koš-razlika ove sezone u korist našeg Partizana, i, možemo samo da kažemo, bravo devojke, bravo treneru! :clap

Bravo i za našeg kapitena, Martu, koja je odigrala kapitenski! :clap

Stigao sam da ,,uživo,, vidim samo koji minut ove utakmice, no, košarka je prilično brz sport, pa se i za koji minut svakako mogu snimiti neke fotografije...

Nadajmo se da će naše devojke sve do kraja sezone uspeti da ovako gaze i melju! :shal

(foto: Goran Tomić)

Nisam hteo nista da pricam pred pocetak sezone ali svaka cast devojkama i treneru popovu kako do sad ide i kako se bore u oba takmicenja ponasaju se zrelo kao da su godinama zajedno.Za sada veliki uspeh ali ajde da nastavimo dalje jel mi nemamo veliki budzet jel mi smo po budzetu 3 tim u srbiji i ovako se hrabro nosimo.

Posle pauze zbog reprezentacije KŽK Partizan nastavlja svoja takmičenja!

Večeras devojke od 19h gostuju u Nišu, a protivnik im je jaka ekipa UŽKK Studenta, pravljena i finansirana za takmičenje u Evrokupu!
Naša ekipa je pravljena i finansirana za takmičenje u WABA ligi, a ko je jači...videćemo večeras...

Nišlije mogu da iskoriste priliku da i uživo vide ovaj ženski Partizan, a za ostale, tu je prenos na Areni sport 10!

1.a.slikaza 582561607_18298026454256990_4223163214993991555_n.jpg

Posle ove pauze nadam se da su nase devojke dovoljno odmorile i spremile za ovaj mec.Ovo je jedan od kljucni mec timova za playoof Student je jedan klub koji igra evropu i finansijski stabilan i koji ima svoju halu dok mi imamo situaciju kakvu imamo godinama.Ja bi dao prednost favorita Studentu jel imaju jak tim ali nadam se da ce nase devojke nastaviti niz pobeda i trci ka playoffu i najboljem plasmanu.

Neozbiljno bi bilo da već u novembru ocenjujemo sezonu koja će trajati do proleća, ali da zasad sve ide u dobrom smeru - itekako ide!

Čestitke našim devojkama koje su ,,overile,, i jednu Evrokup ekipu i to u gostima! :clap
Eto, ispade WABA ipak jača od Evrokupa! :D

U našem timu Ana najviše poena, Marta najviše skokova, Blaža najviše asistencija, Sofi dala neke važne poene pri kraju utakmice kada se utakmica prelomila u našu korist, itd...

U timu Nišlijki i i košarkašice koje su nekad igrale za Partizan, Rajić i Ćulibrk...
A kad sam već kod naših bivših igračica, vidim da ,,Maroje,, igra u Americi...

Evo i intervjua sa Miljanom, našim prošlosezonskim trenerom...dobar intervju, samo što u njemu fali da se pomene - Partizan.
Al' možda nije politički korektno. Da je trenirala zvezdu, to bi pomenuli sigurno... :icon-rolleyes:

Poraz u Bugarskoj...

U subotu nam, u domaćoj ligi dolazi Mega, a sledeća naša utakmica WABA lige je u Zagrebu, 9.decembra...