Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

Sony PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2008
Порука
4.662
Reaction score
1.943
Локација
Tamo visoko, za brda ona...
Kosarkasice su upravo ostvarile cetvrtu pobjedu u prvenstvu. Savladale su u gostima ekipu Radnickog sa Novog Beograda. 70-87.
Cestitke djevojkama uz podsjetnik da imaju sada skor 4-1.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.315
Reaction score
37.340
Локација
Beograd
Bravo za devojke! :clap

Nisam bio na utakmici, ali vidim u statistici da je, u našem timu, poneterski ovoga puta ,,povukla,, Votson, zatim Vasiljević, pa onda Ćosović i Perić...itd...
Interesantno, u timu Radničkog su danas bile čak četiri naše bivše košarkašice, Gligić, Dinčić, Radović, Opačić...

A inače, kolega @Sony PFC , koliko ja znam ovaj Radnički ipak nije sa NBGD-a, njihova ekipa su (što bi se reklo, izvorno) ,,Krstašice,, - odnosno iz dela BGDa koji se zove Crveni Krst, iliti, skraćeno - ,,Krst,,...

E sad, to što i dalje ne igraju u toj nekoj svojoj hali, koja je kao trebala odavno da bude izgrađena i završena, to je valjda neka druga priča...

A kad se već bavim ženskom košarkom, najava nekadašnjeg trenera Partizana, Marine Maljković da se vraća u srpsku košarku (tačnije, odlazi u C.zvezdu) zarad interesa srpske ženske košarke, dobila je i novo poglavlje - naime, Marina više neće biti selektor srpske reprezentacije...pa će interes srpske ženske košarke nastaviti da brani samo iz C.zvezde (uz tamošnji veliki budžet i tim pun stranih igračica)...

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
313
Reaction score
683
Локација
Beograd

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.315
Reaction score
37.340
Локација
Beograd
Napisao sam već na temi Kad igra Partizan da je naša U-15 ženska košarkaška selekcija odlično (kako se to kaže u zapadnim varijantama zajedničkog nam jezika) ,,startala,, u regionalnoj WABA ligi, a sada se utakmice za njihovo godište ,,sele,, u Beograd, pa je to prilika i da ih stanovnici prestonice bolje upoznaju...

Tačnije rečeno, naše devojčice su dve utakmice odigrale na Novom Beogradu, a jednu u Batajnici, ali su pobedile u sve tri!

Evo statistike:

Inače, u WABA ligi za taj uzrast ove sezone se takmiči 20 klubova, podeljeni su u dve grupe, i već se igralo na turnirima u Igalu, Crikvenici, Sofiji, Nikšiću, Trstu, Šapcu, Beogradu (NBGD i Batajnica), Delčevu...

Uz prenos međusobnih rezultata docnije će se formirati Superliga sa 8 klubova, a pobednik takmičenja biće odlučen na F4...

Pogledao sam utakmicu našeg U-15 Partizana u Batajnici i kraj današnje utakmice na NBGD-u, i, mogu vam reći da sam pun svakojakih povoljnih utisaka, ali...o tome neki drugi put...
Poželimo devojčicama da nastave da nižu pobede!

IMG_20251026_144147 - Copy.jpg

:napred-partizan:

Последња измена:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.315
Reaction score
37.340
Локација
Beograd
mogu vam reći da sam pun svakojakih povoljnih utisaka
Da, jesam!

Partizanove devojčice igraju mnogo ozbiljniju košarku nego što sam se nadao da ću moći da je vidim u selekciji U-15!
Naravno, sa vremenom i iskustvom, ruka će postati sigurnija, biće manje isforsiranih odluka, grešaka i izgubljenih lopti, ali...one već sad imaju predispozicije, misaonost i borbenost koja je za košarku neophodna, i...
Jednog dana ćemo svakako neke od njih gledati i u dresu našeg prvog tima!

Već sam vam pisao, WABA U-15 se zasad igra po principu turnira u raznim mestima regiona i okoline, pa je tako došao na red i Beograd (dobro, Novi Beograd i Batajnicu), da Partizan svoje utakmice odigra ovde...
Međutim, ja nisam bio u mogućnosti da odem na NBGD utakmicu protiv Zenice, ali sam zato, vrlo rado otišao u Batajnicu na meč protiv bugarskog Championa...

U simpatičnoj tamošnjoj sali, mahom bugarski navijači (i navijačice) napravili su pravu sportsku, ali i žestoku atmosferu, a igračice oba tima nisu se štedele na parketu, bilo je bacanja za loptu, sudara, padova, šuteva, beskompromisne borbe, prodora, ulaza, blokada...

(foto: Goran Tomić)

Na sledeću utakmicu, protiv još jednog tima iz Bugarske, ekipe Septemvri, došao sam pravo sa mog posla, i pred sam kraj utakmice...
Ali i taj kraj bio je veoma uzbudljiv!

Partizan je jurio, stigao i prestigao prednost Bugarki, a Hala sportova odzvanjala je od navijanja kako njihovih, tako i naših navijača!
Naravno, utakmice ženske košarke ovog uzerasta neće privući hiljade gledalaca u halu, ali, ovi što su došli, vikali su ,,iz petnih žila,, i napravili ,,ludnicu,, - mnogo veću nego kada se utakmice našeg seniorskog muškog KK tima igraju u Areni!

Barem je to meni tako izgledalo i zvučalo, a ko mi ne veruje...nek dođe na neku sledeću utakmicu U-15 KŽK Partizana, pa nek proveri... :D

Na kraju, proslavismo i ovu, treću pobedu Partizanovih devojčica na BGD (NBGD-Bataja) turniru, a drago mi je što su utakmici prisustvovale i naše prvotimke Varežao, Votson i Čeh - da se uvere da se za Partizan bori i da se Partizan voli u svim uzrastima, sportovima i prilikama!

Da, često neka ružna dešavanja na utakmicama naših najpopularnijih klubova iz JSDa, stvore neko nezadovoljstvo i potištenost među svima nama, ali...lekovito je, kad god se to može, otići malo i do ,,malih,, sportova i ne toliko popularnih naših timova i klubova, pa da se tamo vidi sport i Partizan u nekom, možda malo čistijem, ali i izvornijem obliku...

BORBA, BRE!

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.315
Reaction score
37.340
Локација
Beograd
Pre početka ove sezone, naše devojke su, u hali Master u Zemunu odigrale jednu pripremnu utakmicu protiv Budućnosti, i, Crnogorke su nas tada pobedile sa 20 poena razlike...

Ali...sutra je nova utakmica i novi dan, :napred-partizan: , ovoga puta u Podgorici i u WABA ligi, a prenos možete pogledati ovde:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.315
Reaction score
37.340
Локација
Beograd
Рекох да су наше у припремној утакмици изгубиле од Будућности са 20 разлике, у Ваба лиги смо сад изгубили са 13 разлике, па, да се понадамо, да ћемо у наставку сезоне моћи и боље...

У Ваба лиги ове године учествује само 7 екипа, реално би било да се пласирамо на Ф4, па онда...видећемо...

Иначе, Ваба 2 лига има 9 клубова, Ваба У-17 их има 15, а у Ваба У-15 игра 20 клубова...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.315
Reaction score
37.340
Локација
Beograd
Upoznajte još malo našu Brazilku, Izabel Varežao:

A, ako ste u blizini, dođite večeras i u Halu sportova na našu utakmicu...
Ko ne stigne, evo live prenosa:

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
313
Reaction score
683
Локација
Beograd
Nase devojke su raznele bukvalno ekipu Kraljeva koja godinama se bori za playoof i zaustavile Gobeljic najbolju igracicu sezonama lige uz taktiku naseg trenera Popova.Raduje me sto se konacno probudila Watchon i njen sut.Sledece stajaliste nam je Student gde se nadam da cemo nastaviti nas niz pobeda i trci za playoof i najbolji plasman.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.315
Reaction score
37.340
Локација
Beograd
Nekad nam je Kraljevo bilo nesavladiva prepreka, ali, eto, večeras smo ih sveli na samo 44 poena i pobedili sa 34 razlike, naša Južnodakotčanka Kaja Votson je zaista bila nezaustavljiva, a trener Popov je dao minutažu i nekim devojkama koje nisu prva petorka...

U ekipi Kraljeva je i Marina Davinić, devojka koja je nekoliko sezona provela u Partizanu, mnogo mu dala, jedno vreme bila i naš kapiten...ali večeras sam saznao da je još početkom sezone doživela povredu prednjeg ligamenta i da je očekuje višemesečna pauza - možemo samo da joj poželimo SVE NAJBOLJE, uspešan oporavak i povratak na parket, drži se, Marina!

(foto: G.T.)

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.315
Reaction score
37.340
Локација
Beograd
Данас је утакмица КЖК Партизана против још једне бугарске екипе, почиње у 16 часова у хали Мастер у Земуну...
Очекивања нашег тренера и пренос/снимак утакмице, овде:

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
313
Reaction score
683
Локација
Beograd

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
13.315
Reaction score
37.340
Локација
Beograd
Još jedna vrlo ubedljiva koš-razlika ove sezone u korist našeg Partizana, i, možemo samo da kažemo, bravo devojke, bravo treneru! :clap

Bravo i za našeg kapitena, Martu, koja je odigrala kapitenski! :clap

Stigao sam da ,,uživo,, vidim samo koji minut ove utakmice, no, košarka je prilično brz sport, pa se i za koji minut svakako mogu snimiti neke fotografije...

Nadajmo se da će naše devojke sve do kraja sezone uspeti da ovako gaze i melju! :shal

(foto: Goran Tomić)

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
313
Reaction score
683
Локација
Beograd
Nisam hteo nista da pricam pred pocetak sezone ali svaka cast devojkama i treneru popovu kako do sad ide i kako se bore u oba takmicenja ponasaju se zrelo kao da su godinama zajedno.Za sada veliki uspeh ali ajde da nastavimo dalje jel mi nemamo veliki budzet jel mi smo po budzetu 3 tim u srbiji i ovako se hrabro nosimo.