mogu vam reći da sam pun svakojakih povoljnih utisaka
Da, jesam!
Partizanove devojčice igraju mnogo ozbiljniju košarku nego što sam se nadao da ću moći da je vidim u selekciji U-15!
Naravno, sa vremenom i iskustvom, ruka će postati sigurnija, biće manje isforsiranih odluka, grešaka i izgubljenih lopti, ali...one već sad imaju predispozicije, misaonost i borbenost koja je za košarku neophodna, i...
Jednog dana ćemo svakako neke od njih gledati i u dresu našeg prvog tima!
Već sam vam pisao, WABA U-15 se zasad igra po principu turnira u raznim mestima regiona i okoline, pa je tako došao na red i Beograd (dobro, Novi Beograd i Batajnicu), da Partizan svoje utakmice odigra ovde...
Međutim, ja nisam bio u mogućnosti da odem na NBGD utakmicu protiv Zenice, ali sam zato, vrlo rado otišao u Batajnicu na meč protiv bugarskog Championa...
U simpatičnoj tamošnjoj sali, mahom bugarski navijači (i navijačice) napravili su pravu sportsku, ali i žestoku atmosferu, a igračice oba tima nisu se štedele na parketu, bilo je bacanja za loptu, sudara, padova, šuteva, beskompromisne borbe, prodora, ulaza, blokada...
(foto: Goran Tomić)
Na sledeću utakmicu, protiv još jednog tima iz Bugarske, ekipe Septemvri, došao sam pravo sa mog posla, i pred sam kraj utakmice...
Ali i taj kraj bio je veoma uzbudljiv!
Partizan je jurio, stigao i prestigao prednost Bugarki, a Hala sportova odzvanjala je od navijanja kako njihovih, tako i naših navijača!
Naravno, utakmice ženske košarke ovog uzerasta neće privući hiljade gledalaca u halu, ali, ovi što su došli, vikali su ,,iz petnih žila,, i napravili ,,ludnicu,, - mnogo veću nego kada se utakmice našeg seniorskog muškog KK tima igraju u Areni!
Barem je to meni tako izgledalo i zvučalo, a ko mi ne veruje...nek dođe na neku sledeću utakmicu U-15 KŽK Partizana, pa nek proveri...
Na kraju, proslavismo i ovu, treću pobedu Partizanovih devojčica na BGD (NBGD-Bataja) turniru, a drago mi je što su utakmici prisustvovale i naše prvotimke Varežao, Votson i Čeh - da se uvere da se za Partizan bori i da se Partizan voli u svim uzrastima, sportovima i prilikama!
Da, često neka ružna dešavanja na utakmicama naših najpopularnijih klubova iz JSDa, stvore neko nezadovoljstvo i potištenost među svima nama, ali...lekovito je, kad god se to može, otići malo i do ,,malih,, sportova i ne toliko popularnih naših timova i klubova, pa da se tamo vidi sport i Partizan u nekom, možda malo čistijem, ali i izvornijem obliku...
BORBA, BRE!