Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

• Registracije za nove članove su ponovo otvorene!

Svaki novi korisnik foruma će proći kroz proces odobravanja poruka od strane moderacije pre nego što postovi budu objavljeni na forumu.

1. Svaka registracija će biti pregledana, a zatim odobrena ili odbijena od strane moderatora.
    2. Ukoliko se korisnik registruje, njegove prve poruke na forumu se neće odmah objavljivati dok ne prođu kroz proces moderacije.

Pravilnik »   |   Predstavite se »

ŽKK Partizan

Pa svrati još neki put, ima šta da se vidi i čuje... :D

Elem, juče je bila ta promocija kalendara u beogradskom Hiltonu i medijski je poprilično ispraćena, tako da nema potrebe da ja novinarski prepričavam šta je bilo, nego pogledajte već postojeće snimke i pročitajte članke...

A sada i neki lični utisci!

Nova uprava je, na prošlogodišnjoj promociji kalendara izrekla prilično ,,krupne reči,, (koje su zabeležene i dokumentovane na tadašnjim snimcima), i, evo, prošlo je godinu dana od tada, pa, iako sezona još traje, možemo da proverimo šta je do sada od svega toga ispunjeno.

Kao prvo evo snimaka i obećanja od prošle godine:

Kao drugo, trenutno zaista sve ide u nekom vrlo dobrom smeru: mlađe selekcije su pokazale veliki rast, masovnost i napredak, prvi tim je zaista doveo pojačanja i na dobrom je putu da se bori za trofeje u dva takmičenja. Da nije izvukao C.zvezdu u takmičenju za Kup, verovatno bi i u tom trećem takmičenju došao do same završnice.
Jednostavno, C.zvezda je ove godine finansijski, a samim tim i jačinom tima koji je spreman i pravljen za Evroligu, po svojoj klasi ipak daleko iznad svih ostalih srpskih timova, i to je tako kako je.
A kako će biti sledeće sezone - videćemo.

Inače, na ovogodišnjoj promociji kalendara lepo je bilo videti sve te devojčice koje se sad bore za Partizan, ali već sanjaju i neke buduće utakmice i buduće uspehe, kao i pripadnice našeg prvog tima koje su, bez obzira na krajnji ishod ove sezone, već dokazale da sa punim pravom ponosno nose dres i grb našeg Partizana!

Drago mi je bilo i što sam razmenio po koju reč sa nekom od njih, doduše malecka otežavajuća okolnost u razgovoru sa Votson i Varežao mi je bila ta što ja ne znam ni Engleski ni Portugalski, a one ne znaju Srpski, ali...šta sad, nećemo tek tako odustati od razgovora samo zbog jedne sitnice! :D

A ionako nekad fotografije govore više od reči! :D

:napred-partizan::shal:napred-partizan:

Partizan je trenutno drugi u domaćoj ligi, ali razlika u bodovima je vrlo mala u odnosu na timove koji nas prate, tako da su nam pobede i dalje neophodne ako želimo da sačuvamo to svoje mesto.

Sledeća utakmica je sutra (subota,14.2.) od 16i30 u Staroj hali sportova u Kraljevu, i ja se nadam da će tamo naše CRNO-BELE imati odgovarajuću podršku!

Ko ne bude u Kraljevu, ima prenos/snimak ovde:

Evo i izveštaja (sajt KSS-a) sa prošle utakmice:

A što se tiče one neke utakmice iz prošlosti...

Nisam gledao (nemam gdje, onaj video nije radio)
Nađi snimak negde pa pogledaj sam, prva četvrtina, tamo od polovine otprilike, dok se sudije još nisu zagrejale kako treba.

Video je sad ponovo proradio, jeste skroman kvalitet slike i kamere, ali neki utisak se ipak može steći (radi se o derbiju, a snimak je na strani 116 ove teme i prva četvrtina je nekako ,,najgledljivija,, za navijače našeg tima, posle je baš bilo teško)...

Što se tiče regionalne WABA lige, tamo su odigrane sve utakmice ligaškog dela, Partizan je na kraju ipak treći, što znači da će imati dvomeč sa Studiom Zagreb za prolaz dalje, prva tekma 26.2. kod njih, revanš utakmica 4.3. kod nas...

Да испуни наше жеље, Партизан све редом меље,
до победа нам је врло стало, па је и Краљево данас пало! :clap :shal

Nastavljamo tamičenje u domaćoj ligi, uskoro počinje utakmica protiv Studenta:

Čestitke devojkama na pobedi! :clap
Slede veoma važne utakmice, sa Megom u domaćem prvenstvu, ali i sa Studiom Zagreb u WABA ligi...

Raspored takmičenja je, ovih dana, nemilosrdan prema košarkašicama Partizana...

Pre neki dan su igrale utakmicu protiv jake ekipe Studenta, danas (24.2.) od 15h u TC Dejan Milojević, igraju protiv Mege kojoj na tabeli bežimo za samo jedan bod, a već 26.2. bićemo u Zagrebu u meču koji odlučuje o našem plasmanu u završnicu WABA lige!

Ali, idemo redom, prvo da vidimo šta će biti danas, zasad se na internetu još nije pojavio link za prenos, ali će se valjda uskoro pojaviti ovde negde:

:napred-partizan:

Početak iz snova, završnica za infarkt!

Na kraju krajeva, ipak tako slatka pobeda Partizana, devojke nemaju puno vremena za odmor, sutra putuju u Zagreb, a kako sam ja preživeo završnicu ove utakmice, ni ja nemam vremena za odmor nego sad odmah moram na posao...

A ako preživim i posao...pričaćemo ovih dana... o devojkama iz Partizana! :shal

Из битке у битку, кошаркашице Партизана заиста поносно и достојно носе наш дрес...
У борби за врх табеле домаћег првенства недавно је савладан Студент, недуго затим, савладана је и Мега...

И поред огромног труда које су кошаркашице Меге уложиле да, као прво, анулирају нашу велику предност, а затим и да поведу, оне ипак нису успеле да нас победе, али су нас, зато, максимално измориле пред пут у Загреб, где играмо прву од две одлучујуће утакмице за одлазак на Ф4 Ваба лиге...

Надам се да ће те обе утакмице проћи нешто мирније (и са крајњим исходом у нашу корист), јер је ова прошла, против Меге, ЗАИСТА била за инфаркт...
Било је напето и стресно, уз велику борбу играчица са обе стране, уз неке дискутабилне судијске одлуке, уз неке несумњиво погрешне судијске одлуке, и уз протесте обе стране упућене судијама...

На крају, ипак, велика радост, али и велика ,,потрошња,, за наше кошаркашице, надам се, ипак, да су се како-тако одмориле пред меч у Загребу...
Видећемо како ће тамо одиграти, а биће и тог реванша у Београду, односно Земуну, па...

Ево и фотографија са текме против Меге:

I, evo, došao je jedan od ta dva odlučujuća dana koji će odgovoriti na pitanje da li ćemo u WABA ligi ući u borbu za trofej...

Današnja utakmica igra se od 16h u Školskoj sportskoj dvorani Boško Božić Pepsi u Zagrebu, a prenos možete gledati ovde:

Revanš utakmica je 4.marta u Sportskom centru Master u Zemunu, ko bude bolji u ukupnom zbiru poena - ide dalje.

Ubedljiva pobeda Partizana u Zagrebu, rezultatom od 74:58 savladan je domaći Studio...

I, kao što se nekad govorilo u Krašovoj reklami za Bronhi bonbone, sad i mi možemo da kažemo - LAKŠE SE DIŠE - pred tu revanš utakmicu kod nas! :shal

Bravo za naše devojke, mada ja nisam pristalica toga da se nešto unapred slavi, i da se ,,ražanj pravi dok je zec još u šumi,, - dakle, daj da odigramo i taj revanš, pa da onda vidimo na čemu smo za dalje.

Danas je Varežao dominirala pod reketom i ubacila 21 poen, a košgeterski su je pratile Kaja, Marta, Blaža...

Raduje što je Partizan prikazao raznovrsnu igru, a mislim da mi zapravo možemo i još bolje...

:clap :napred-partizan: :clap

После успеха у Загребу и Ваба лиги, враћамо се у домаће првенствао и на домаћи терен, утакмица против Дуге почиње у 19и30, у Хали спортова, пренос имате овде:

Ubjedljiva pobjeda kosarkasica 91-53. Osigurana prednost domaceg terena u polufinalu protiv Mege ili Nisa.
Ipak, s obzirom na snagu rivala mezimceta i nije uopste realno ocekivati vise od ulaska u finale.

Zato raduje sjajan prvi mec u plej inu Waba lige u Zagrebu, pobjeda i pola puta do final 4 koji se odrzava krajem marta. Puna podrska djevojkama!

Zaista su sjajne ove sezone!
Kad pomisliš da igraju dobro, one ,,dodaju gas,, i igraju još bolje!

Tako je bilo i sinoć, protiv Duge, čak i kada su neke od članica naše prve petorka malo odmarale na klupi, a na njihovom mestu na terenu bile devojčice koje obično imaju manju minutažu...

Bravo devojke! :clap

Ono što mi se sinoć nije dopalo...to je ,,sitnica,, koja baš ,,bode oči,, - ŠTA ĆE GRB CRVENE ZVEZDE NA STUBOVIMA KOJI NOSE KOŠ KONSTRUKCIJU NA UTAKMICI PARTIZANA I DUGE?!
Pisao sam već nešto slično, povodom toga što je na podu hale Pionir grb C.z (a na utakmici odbojkašica Partizana), a evo sad njihovih obeležja i u Hali sportova (na utakmici košarkašica Partizana)...

Pa nije valjda svaka hala samo njihova?
Pa nije valjda ova država samo njihova?

Dobro, jeste, ali znate kako je još davno (i tačno!) rečeno - državno favorizovanje Crvene zvezde stvorilo je armiju do smrti odanih navijača Partizana - e pa...vreme je da bar delić te armije dođe malo ponekad na utakmice naših košarkašica...

Prva prilika za tako nešto je odlučujući revanš meč WABA plej-ina sa Studiom Zagreb, koji se igra u sredu, 4.marta od 16h u Sportskom centru Master u Zemunu.

DOĐITE DA ZAJEDNO POMOGNEMO KOŠARKAŠICAMA PARTIZANA DA SE PLASIRAJU NA F4 WABA LIGE, A SADA ZAISTA IMAJU VELIKU ŠANSU ZA TAKO NEŠTO!
Jer, davna je bila ta 2013.-a godina, kada smo zadnji put bili u završnici WABE, i osvojili je...

Evo fotografija od sinoć, i - NAPRED PARTIZAN!

:shal:napred-partizan::shal

,,Дугу,, смо већ одавно ,,архивирали,, али данас нам је тај дан ,,Д(е),, за пролаз у Ф4 ВАБА лиге!

Дакле...стигосмо скоро до самог краја ВАБЕ, односно до плеј-ина, и у оној првој текми у Загребу стекли смо лепу кош-предност, али ипак...
Тек ова утакмица у Земуну одлучиће ко иде даље...

Меч је у СЦ Мастер, Цветна 4 од 16 часова, и свако ко може да дође је добродошао! :napred-partizan:

:shal

15.DSC_0555.JPG

:shal

Ко не може да дође...нек се потруди да дође неки други пут, а пренос данашње утакмице биће овде:

Dugo smo čekali i mnogo godina je prošlo otkako je Partizan bio na F4 WABA lige, ali, eto - DOČEKALI SMO! :clap

Iako smo imali priličnu prednost u koš-razlici iz one prve plej-in utakmice u Zagrebu, večeras nikako nije bilo lako - Zagrepčanke su silno želele da nas bar jednom pobede ove sezone, i, sve do poslednje četvrtine išlo im je sasvim dobro!

Ipak, iako bi ih i poraz sa nekom manjom razlikom odveo na F4, i naše su silno želele da baš POBEDOM odu tamo gde zaslužuju - ,,dodale su gas,, pri kraju utakmice, uložile neki krajnji napor - i ,,prelomilile,, u našu korist!

Pobeda je tu, F4 je tu, BRAVO DEVOJKE, zaslužile ste sve lepo što vam se događa ove sezone! :shal

(fotografije snimio: Goran Tomić)

Zasad se još ne zna gde će se održati taj F4, ali...

Imamo mi još jedan F4 koji treba da ispratimo! :D

Jer, i naša U-15 selekcija takođe će se boriti za trofej u svojoj kategoriji, a određeno je da se ta borba desi u Rogaškoj Slatini...

Odlučeno je da F4 bude u Podgorici, 28.marta igraju Budućnost-Celje i Montana-Partizan, 29.marta poraženi će igrati za treće mesto, a pobednici za trofej...

U ligaškom delu takmičenja na domaćem terenu savladali smo sve tri ekipe, a na gostujućim terenima smo od njih izgubili...sa Montanom i Budućnošću igrali smo i pripremne mečeve još pre početka sezone, ali...svaka nova utakmice je ipak nešto drugo...

Objektivno, mi nismo prvi favorit za osvajanje ovog trofeja, ali, takođe objektivno, Partizan je, ove sezone pokazao da MOŽE da pobedi svaki tim WABE, a šta će biti krajem marta - videćemo.

Naše devojke će uraditi ono što je do njih, ali, treba i mi da uradimo ono što je do nas - koliko li će onih koji navijaju za Partizan biti tih dana u Podgorici?

Zbog reprezentativne pauze, neko vreme nije bilo utakmica naših CRNO-BELIH DAMA, ali bliži nam se taj F4 WABA lige koji će se održati 28. i 29. marta u Podgorici...

Ja sam naumio da odem do tamo, pa, ako neko zna neki jeftiniji hotel, i po mogućstvu ne baš tako daleko od Bemax arene (SC Morača), nek mi javi...

Takođe, bilo bi lepo i da navijači Partizana iz Crne Gore iskoriste ovu priliku, i dođu da uživo prisustvuju utakmicama naših košarkašica...

Klub nam je trenutno u boljem stanju neko što je to bio nekih proteklih godina, i, dok ne bude nekih novih utakmica, pogledajte bar novi izgled zvaničnog sajta KŽK Partizana: