Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Jedini ženski kolektiv u SD Partizan svakako zaslužuje svoju temu. Nekadašnje šampionke države ponovo će se boriti za titulu prvaka.

Košarkašice Partizana u finalu

207345252949ce31e29041d284296988_big.jpg
Košarkašice Partizana druge su finalistkinje plej-ofa Prve 'A' ženske lige Srbije pošto su u nedelju po drugi put savladale Vojvodinu, rezultatom 68:66.

Rezultat po četvrtinama je bio 21:17, 15:18. 12:16, 18:17. Partizan je u seriji slavio sa 2:1, a obe pobede ostvarene su u gostima. U prvoj utakmici Partizan je slavio u Novom Sadu rezultatom 77:69, dok je u drugom meču poražen na domaćem terenu sa 58:56. Protivnik ’crno-belim’ košarkašicama u finalu biće Hemofarm Štada.
Košarkašice Hemofarma su u dva meča bile bolje od Crvene zvezde.
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Па лепо, браво за наше даме.

Не пратим претерано женску кошаркашку лигу, по информацијама којима располажем немамо велике шансе против Хемофарма, или грешим?
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Немамо, с обзиром на квалитет и буџет Хемофарма, али је и ово велики успех. И људи који воде ЖКК су свесни тога.
 

Trotter

Grobar
Учлањен(а)
22.11.2006
Порука
879
Reaction score
0
Локација
Beograd
Nemamo kvalitet za borbu protiv Hemofarma...prilicno sam upoznat sa stanjem u zkk jer mi je sestra tamo igrala do ove sezone,i moram priznati da je veliko iznenadjenje sto su stigle do finala,jer se svih prethodnih sezona igralo za trece mesto...zvuci glupo ali to im je bio neki cilj do sada...
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Па добро, нада последња умире, можда девојке направе изненађење.
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.361
Reaction score
3.806
Локација
NBG
2. april 2009. | Izvor: B52, Tanjug
Vrščanke povele u finalu

U prvoj utakmici finalne serije plej ofa prvenstva Srbije za košarkašice ekipa Hemofarma pobedila je Partizana rezultatom 83:65 (16:21, 13:17, 34:13, 20:14).

</B>
Posle vođstva gošći u prvom poluvremenu (38:29), Vršcanke su u trećem periodu igre načinile preokret i tu četvrtinu završile u svoju korist sa 21 poenom razlike. Posle toga ubedljiva pobeda domaćeg tima više nije dolažila u pitanje.
U pobedničkoj ekipi istakle su se Dara Butulija, Tamara Radočaj i Ivana Dojčinović, a kod gošći Jelena Dangubić, Biljana Stjepanović i Jelena Radić.

U sportskoj dvorani "Milenijum" u Vršcu, pred oko 300 gledalaca, sudili su: Dimić (Beograd) i Borovina (Novi Sad).
Hemofarm: Radočaj 13, Butulija 23, Rizvić 5, Dojčinović 10, Tihomirova 2, Stanković 8, Vučković, Kovačević 8, Šaponjić, Ostojić 3, Mitov 3, Vukićević 8.
Partizan: Tomašević, Beronja 8, M. Stjepanović, Bućelac, Petrović 3, Grbić, Dangubić 20, B.Stjepanović 13, Janković 10, Terzić, Kovačević, Radić 11.
 

Trotter

Grobar
Учлањен(а)
22.11.2006
Порука
879
Reaction score
0
Локација
Beograd
Sad idem iz Sumica...sudije su nas lepo pokrale,i kad se na to doda da mi nismo mogli da se povezemo i da celu utakmicu nismo imali resenja za njihov presing,tako da smo izgubili 20-ak razlike...i treca u Vrscu ce verovatno biti samo formalnost...
 

FedEx

Grobar
Учлањен(а)
10.07.2008
Порука
991
Reaction score
1
Hemofarm osvojio devetu titulu

Košarkašice Hemofarma osvojile su titulu prvaka Srbije pošto su u trećoj utakmici finala u Vršcu pobedile Partizan 68:56.

Vrščanke su tako u finalnoj seriji trijumfovale sa maksimalnih 3-0 u pobedama. Hemofarmu je to deveta titula u klupskoj istoriji, a ove sezone izabranice Marina Maljković već su osvojile i Kup, takođe deveti u istoriji. Kapiten ekipe Biljana Stanković bila je najefikasnija u pobedničkom sastavu sa 22 poena. Sa druge strane, Biljana Stjepanović postigla je 17, a Jelena Dabović 13 poena.

Ekipa Marine Maljković dominirala je tokom sva tri meča finalne serije i prema očekivanjima je odbranila titulu.

U trećoj utakmici košarkašice Partizana dobro su se držale samo u prvih deset minuta. Ipak, u nastavku meča Hemofarm je pojačao i rutisnki je odradio posao do kraja.
b92.......
 

kOLE

Grobarčina
Учлањен(а)
28.10.2008
Порука
1.629
Reaction score
15
Локација
crno-beli svet...
Beograd, 27.06.2009.
Press
Učim od Vujoševića, a ne od tate!

Dok budem vodila košarkašice Partizana, uzor će mi biti Duško Vujošević, i to u svakom pogledu! Od njega može mnogo da se nauči, želim da ženska sekcija crno-belih izgleda kao muška
image.jpg
Marina Maljković Želi da bude kao Dule... Marina Maljković

Novi trener košarkašica Partizana Marina Maljković, ćerka poznatog stručnjaka Božidara Maljkovića, želi da sa crno-belim damama dominira u domaćim okvirima onako kako to radi muška ekipa iz Humske.
Kao uzor u tom nastojanju Maljkovićeva, koja je potpisala ugovor na dve godine, vidi svog kolegu Duška Vujoševića, iako mnogi misle da se u poslu ugleda na oca Božu.
Nemali broj poznavalaca ženske košarke u Srbiji bio je iznenađen odlukom da posle dve duple krune sa Hemofarmom ne odete u inostranstvo, već preuzmete košarkašice Partizana. Da li su presudile emocije?
- Drago mi je što sam postala jedan mali deo velikog sportskog društva kakvo je Partizan. Oni koji me ne znaju mislili su da ću posle dve duple krune sa Hemofarmom otići u inostranstvo. Međutim, oni ne znaju da ja od malih nogu navijam za Partizan i ne znaju da sam oduvek imala želju da treniram crno-bele. Iznenadili su se kada sam odlučila da dođem u Partizan, a ne u inostranstvo. Ja imam neku drugu logiku koju sam dokazala radeći u Ušću i prethodne dve lepe godine u Hemofarmu. Želim da u svojoj zemlji ostavim dublji pečat.
Ne pitajte me o reprezentaciji
Pominjalo se da ste jedan od kandidata za selektora. Šta vas je prelomilo u korist Partizana?
- Ne želim da pričam o reprezentaciji. Ja sam sada trener Partizana i pitanja oko reprezentacije nisu nešto što treba da pitate Marinu Maljković. Ja sam ovde došla sa ciljem da dam svoj maksimum da Partizan bude ozbiljan klub. Još jednom napominjem - imajući za uzor muški košarkaški klub Partizan u svim segmentima.

Beograd već dugo nema osvojenu titulu, konkretno Partizan je od 1986. godine bez trofeja. Da li će sada taj cilj biti ispunjen?
- Smatram da Beograd kao metropola zaslužuje jaku žensku košarku i barem jedan veliki klub. Više od decenije niko odavde nije osvojio trofej i ja želim da ih vratim ovde. Vratila sam se u svoj grad, kao što kaže stara izreka: „Svuda pođi, kući dođi". Ova sezona će biti posebno teška za nas, jer klub prvo treba da se postavi na zdrave osnove, da se stvore uslovi za višegodišnji uspešan rad. Klub je meni i devojkama omogućio da napravimo dugogodišnji projekat i to je najvažnije. Ova priča nije kratkoročna.
Ko će vam biti uzor u nastojanju da povratite slavu Partizanu?
- Gde naći bolji uzor od kolege Duška Vujoševića. Njemu zahvaljujem što je imao razumevanja za nas, što možemo da ih gledamo i pratimo.
A otac Božidar?
- (Marina je na ovo pitanje samo odmahnula glavom i prešla na sledeće pitanje, prim. aut)
Šta igračice mogu da očekuju od novog trenera?
- Moj dolazak u Partizan ne znači neku demokratiju, „olimpijske igre", već igračice moraju da rade na treningu ono što se traži od njih, a da na utakmicama pobeđuju. Niko ne može da nam oduzme entuzijazam, volju za radom. Ne dajem nikakva obećanja, već obećavam samo rad. Iza sebe sam, osim sportskih rezultata, ostavila i dobar rad.

image.jpg
Marina Maljković na promociji u Partizanu Trener za desetku... Marina Maljković na promociji u Partizanu

D. Ignjatović
Sta ti je Dule :clap
 

jagodinac

Grobarčina
Учлањен(а)
26.08.2007
Порука
1.433
Reaction score
198
Локација
francuska
uzmi marina prvu titulu prvu titulu!!!!:napred Partizan
 

kecman

Grobarčina
Учлањен(а)
23.01.2008
Порука
3.702
Reaction score
356
Bilo bi lepo iznenadjenje da se veliki broj navijaca skupi na nekoj od prvih utakmica, i tako da podrska novim pozitivnim tendencijama i ZKK.
 

Brka

Grobarčina
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
1.209
Reaction score
3.935
Локација
Uvek uz Partizan
21. avgust 2009. | 12:51 | Izvor: B92, Sport Košarkašice Partizana žele trofej

21420118684a8e832facf76289367557_big.jpg

Jelena Dangubić (www.pzl.rs)​
Košarkašice beogradskog Partizana počele su pripreme za novu sezonu predvođene novim trenerom, Marinom Maljković.

U beogradskom Hajd Parku odrađen je prvi trening a Marina Maljković trenutno ima na raspolaganju 14 igračica, od toga četiri su ovog leta ošle iz drugih klubova. Planirano je da Partizan angažuje još jednu igračicu, na poziciji centra.
"Želja nam je jedan domaći trofej," rekao je za Sport Srbobran Filipović, generalni sekretar beogradskog kluba, "Želimo da ponovimo prošlogodišnji uspeh, plasman u finale plej ofa, a dolaskom Marine Maljković porasle su ambicije. Izmirili smo 70 odsto dugovanja a na jesen ćemo predstaviti i novog generalnog sponzora."

Filipović je rekao da se pravi i dugoročni plan.

"Cilj je jedan trofej a dogodine da sa istim kadrom jurišamo na FIBA kup i Jadransku ligu. Imali smo ponudu da sada učestvujemo u regionalnom takmičenju ali želimo da se koncentrišemo na prvenstvo i kup."

'Crno-bele' će prvu fazu priprema obaviti u Beogradu, posle deset dana kondicionih priprema kreće rad sa loptom i pripremni turniri.

Na prozivci su se pojavile Mirjana Beronja, Jelena Dangubić, Bojana Janković, Biljana Stjepanović, Jelena Radić, mlade igračice Tamara Nović, Milica Špikić, Tisa Njegrić, Ana Čučukov i Ivana Grbić, kao i četiri nove košarkašice Dajana Butulija (Hemofarm), Dunja Prčić (Crvena zvezda), Mirjana Velisavljević (Kraljevo) i Julijana Kančević (Stara Pazova).


Slavice se titula!!!
 

winnerpfc

Grobar
Учлањен(а)
25.04.2009
Порука
514
Reaction score
1
Локација
PV
Prva ženska liga: Silovite crno-bele
Partizan bez problema savladao Proleter sa 93:62.

objavljeno danas u 22:51; autor: Jovo Karanović



Košarkašice Partizana bez problema izašle su na kraj sa ekipom Proletera. Izabranice Marine Maljković lako i ubedljivo savladale su Zrenjaninke sa 93:62. Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog trenutka, razlika u klasi bila je očigledna, a konačan rezultat realno oslikava dešavanja na parketu dvorane Vizura.
Najefikasnija u pobedničkom taboru bila je Butulija sa 14, dok se učinkom kod gošći istakla Jovanovićeva sa 17 poena.


kosarka.rs



 

ajranovic

Grobar
Учлањен(а)
16.07.2009
Порука
711
Reaction score
2
Локација
Kragujevac
Prva ženska liga: Crno-bele ne staju
U subotu su odigrane tri utakmice Prve ženske lige
www.kosarka.rs



Partizan je u duelu sa debitantom u elitnoj diviziji, kragujevačkim Radničkim, ostvario ubedljivu pobedu 78:54 (21:13, 25:14, 17:12, 15:15). Najzapaženije u crno-belom taboru bile su Bojana Janković sa 14 i Biljana Stjepanović koja je ubacila poen manje. Sa druge strane, u redovima tima iz Kragujevca odskočile su Verica Stojiljković (13 poena) i Aleksandra Katić (11).
 
Последња измена:

NN G012

Grobarčina
Учлањен(а)
25.02.2007
Порука
4.314
Reaction score
74
Локација
ЈТ
Ole, bravo crno-bele dame... Polako idu koracima muskog tima!!:clap
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.361
Reaction score
3.806
Локација
NBG
Crno-bele dame pobedeli isto hemofarm u vrscu 70-64! :clap
 
Top