Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

7DAYS EuroCup 19/20 - Put do Evrolige

Статус
Затворена за писање одговора.

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Обрадовић је Ђорђевићу водоноша у сваком смислу и играчком и тренерском. С друге стране треба бити поштен па рећи да је Обрадовић једини циган кошаркаш ал онај прави - Школовао га Ђорђвић у репрезентацији, у којој су сви осим њега (Обрадовића) и Зорана Сретеновића били из Партизана. Рецимо, 1995 СРЈ (прва скраћена репрезентација СФРЈ), у свом саставу има све тадашње и некадашње играче Партизана.

Све громаде од играча и људине у сваком смислу: Ђорђевић, Даниловић, Паспаљ, Берић, Бодирога, Ребрача, Дивац, Савић, Томашевић и Котуровић. Дакле, Бодирога је једини "неутралац", Обрадовић и Сретеновић једини цигани, при чему је Сретеновић позван само зато што је био на заласку каријере па су хтели да га оките медаљом пред пензију. Обрадовић, је био само ту да УЧИ од Ђорђевића и да га одмара кад треба! Клупа такође Партизанова (Дуда Ивковић и ЖОЦ). Да није било рата и Бодирога би 100% из Задра (или Шибенке, не сећам се), завршио у Партизану пре одласка у иностранство.

Имали су још цигани можда неких пет крштеених играча, који су играли добро али су увек постизали успехе захваљујући доминацији Партизанових кошаркаша у репрезентацији. Када је год било изнуђено решење да циган мора вући игру, ми смо прсли. Игор Ракочевић је за то одличан пример - Школски пример како добар играч није стекао муда јер је играо у погрешној екипи и који је искључиво зато губитник. Имали су још Тарлаћа, Миленка Топића, Јову Станојевића и да их почастим са још двојицом којих ето, не могу да се сетим јбг.

Сећам се кад сам био клинац, па кад се у школи препуцавамо, циганчићи су нас зајебавали како је КОШАРКА ЖЕНСКИ СПОРТ и како они то и не гледају (уз обавезну причу о јебеном Барију. Исто су говорили и за ватерполо и за све друге спортове. Дакле, кошарка и покојница не иду заједно. До скора нису знали шта су "кораци" и скандирали "звездо дај гол" на кошаркашким утакмицама.

Обрадовић је можда једини циган школовани и добар кошаркаш и то школован у Партизану плаве боје (мислим на репрезентацију, наравно). Да му није било Партизанових саиграча и тренера, курац би освојио а не оне силне медаље. Што се тиче његове тренерске каријере, није лоша за младог тренера али није ни неки посебни курац, реално.

Ђорђевић се доказао у репрезентацији са којом је уз 50%+ цигана у истој успевао да осваја медаље што је посебан успех ако се узме у обзир да су то све безмудићи од играча. Убеђен сам да би био светски првак да је дао више шансе Лучићу и посебно Милутинову.
 

garbaN

Partizanovac
Учлањен(а)
14.09.2019
Порука
866
Reaction score
5.209
Локација
Beograd
Skroz nepotrebna rasprava, njih dvojica ne mogu u istu rečenicu.


Đorđević > ciganska pička
 

Juzna pruga

Grobar
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
401
Reaction score
2.208
Локација
Gde god on da igra
S obzirom da je tema Put do Evrolige valjda je prikladno mesto da napisem sledece. Mislim da je usmeravanje na Eurocup od presudne vaznosti ako cemo da se ufuramo u euroligu pa mozda i na duzi period. Naravno nisam izmislio toplu vodu ovom izjavom ali ima nesto sto me muci i polako pocinje da smrdi. U biti mi je da preispitujem stvari do atoma tako da sve preocenjujem po 1000 puta.
Prvo da napomenem da nikad ne bih zagadjivao forum pisanjem o onim bolesnicima ali zbog obrazlozenja stava moram.
Jasno je svima da se raspadaju i da su truli iznutra ali bas ovoliko malo me zabrinjava da zaista ne postoji nesto u pozadini.
To mogu biti dve stvari - Ili coravog napusavaju iz fma-1 pa priprema teren za povratak u originalni ili ono sto mnogi musavci spominju da im je nesto stvarno obecano i dogovoreno od strane katalonskog ciganina. Iskreno se nadam da im je to neka lazna nada i negiranje sopstvene bolesti ali ostaje da se vidi.
Katoloncu se ne sme verovati to je jasno ali mislim da previse mirno prihvataju sve ovo jer je receno da iako ne vodi direktno Aba garantuje WC bar jos ovu godinu.
Tako da smatram da Eurocup mora da bude apslolutni prioritet i da se preko njega osiguramo. Naravno to treba da se sprovede u delo i sve sto mi mozemo je da damo svu mogucu podrsku igracima i treneru.
Sve ovo kazem jer sam malo skeptican u to da ce biti odradjeni svi moguci napori i lobiranja da mi udjemo u euroligu umesto mezimice ako se vec ne gledaju rezultati nego politika.
 

publicenemy

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.329
Reaction score
2.766
Na stranu to da li mozemo ili ne mozemo da izlobiramo EL (izvesno je da ne mozemo, ali idemo kroz institucije).

To mogu biti dve stvari - Ili coravog napusavaju iz fma-1 pa priprema teren za povratak u originalni
Sasvim smrdi na to. Mislim da sam i napisao ovde da onaj zeleznicki derbi lici na pokaznu vezbu da se zna ko je gazda u oba kluba i da bi originalni kalafonci (a samim tim i vlast bliska njima) morali dobro da razmotre u slucaju da im padne na pamet da ga sutnu iz ukopanog kluba.
Da se razumemo, ja sam to napisao vise kroz neku zajebanciju, ali ovo sad postaje ozbiljno. Junior i dalje igra, Sakota je katastrofalan, kiks protiv Zadra (neigranje Brauna ne moze da bude izgovor jer imaju dva kompletna tima), tako da meni ovo sada deluje kao sasvim moguca situacija.

ili ono sto mnogi musavci spominju da im je nesto stvarno obecano i dogovoreno od strane katalonskog ciganina. Iskreno se nadam da im je to neka lazna nada i negiranje sopstvene bolesti ali ostaje da se vidi.
Ta njihova mitomanija da su nekome znacajni kao interplanetarni brend moze da prodje u informeru (mozda). Realnost je da katalonca ne interesujemo ni mi ni oni. U principu, ako se nametnemo, i bas smo tu, ajde WC, ali ako ne, vrlo rado ce uzeti pare od nekih Rusa ili Turaka, ili odluciti da razvija UK trziste.
Razlog je vrlo prost. Mi (na ovim prostorima) cemo uvek biti zainteresovani da se izmerimo sa najboljima, i uvek ce postojati potraznja. Novca nemamo i ne mozemo sebi da priustimo da privolimo pet grckih i pet turskih timova i igramo neku ultra jaku regionalnu ligu (a nema ni neke volje za kontriranjem). To mu daje prednost, da moze da nas drzi na distanci, a mi cemo i dalje gledati u EL kao ker koji je upravo isiban. Ali tako je.

Opet, u vezi sa cokijevim spinovima i pokaznim vezbama, ne smemo ih posmatrati kao nesto odredjeno. Coki je stara ljiga koja je naucila da valja svim vlastima, i njegov sadasnji sukob ili neslaganje sa usnijom i bratom (ako postoji) ne mora da znaci da sutra nece, upravo od njih, dobiti neku finansijsku injekciju.
 

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.925
Reaction score
26.692
Djordjevic je cak I celaviji ako se uzme obim glave...

Jedino u cemu priznajem da je obradovic ispred Djordjevica je fizicki izgled.
Obradovic je van svake konkurencije najruzniji kosarkas koji je hodao kuglom zemaljskom.

Opet, po meni njihov najbolji igrac koga sam ja gledao, a opet nije ni prismrdeti bilo kom legendarnom igracu Partizana, ni treneru.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Jasno je svima da se raspadaju i da su truli iznutra ali bas ovoliko malo me zabrinjava da zaista ne postoji nesto u pozadini.

Razmišljamo isto 1000% samo što se nakon toga lično malo češće vratim u pozitivu.

1. Đordi zna sve o ABA, možda i više od onoga što se javno zna. Mislim da je Ćoravi (čitaj ABA) dobio po ušima zbog svega što znamo. Setite se i one emisije HRT-a o košarci u regionu gde su pozivali i Ćoravog da učestvuje pa on bio "sprečen". Svi velikani izuzev Partizana su pred gašenjem ili su ugašeni: Split, Cibona. Zadar, Bosna, Kurva Zvezda (ona izvorna). Ćoravi privatizovao ABA i osim Budućnosti koja se koprca i Partizana koji "mora da ćuti" uz razbijenu navijačku grupu na frakcije u ligi zapravo do ove godine nije ni bilo takmičenja. Velikani koji za sobom vuku velike navijačke grupe su u kurcu a time (već time) ABA gubi značaj - Pre svega za Đordija i EL pa tek onda za sve nas ostale. Hajde da ne pominjemo slučaj "Mega", "FMP 1 i 2" i bežanje CED iz HR košarke i fuziju u vidu "COL" koja je sa sedištem u SLO i ne zna čija je u onim kvotama vezano za ABA;

2. Nema više novih stvorenih igrača u ABA koji bi bili prekomandovani u klubove iz EL (poput McCalleb-a, Veselog, Bogdanovića itd). Ovi što su iz mutanta izašli i nisu napravili neku razliku u EL, osim Kalinića onu prvu ili drugu sezonu u FBU i to opet zahvaljujući ŽOC-u). Dakle, nema više ni igrača ni navijačkih grupa! Ako ćemo realno, nema ni TRENERA, osim Trinkijerija koji odskače u EC (koji je prosek u odnosu na EL) i ABA gde je sve učmalo i kao što rekoh, niko se ne takmiči već se sve unapred zna;

3. Partizan je zajeban prošle godine i to smo prećutali, verovatno zato što smo morali ili zato što nam je nešto obećano ili je prosto napravljena procena da možemo osvojiti ligu koja se nikoga više ne tiče - ABA je sada upravo takva liga. Pri čemu, nikako ne želim da umanjim uspeh Partizana ako osvoji ABA. Ali to već dugo nije liga u kojoj čak i prestiž ima nekakav značaj. Kome da uzmemo titulu? Mutantu iz Železnika, Mutantu iz SLO, Megi (školi košarke)? Pa čime da se dičimo i koga da zajebavamo posle toga? Nemaš nasuprot sebi neku navijačku grupu kojoj možeš nešto reći ili makar se zajebavati!

4. Zbog svega ovoga Ćoki je vijao TOP 8 EL pa se usrao! Zašto? Prvo, to je mutirani klub koji ne može da opstane u EL. Drugo, psihološki su pali kada su par utakmica izgubili na jednu loptu. Preveliki je pritisak na ekipu da MORA u TOP 8 EL a da realno, nisu za tako nešto. Onda se oplete po junioru, pa se dođe do svađe ko je kriv?, onda ode jedan trener, dođe drugi pa treći... Protraći se energija gde ne možeš pa usereš i tamo gde si možda mogao. Dođu svađe navijača sa Ćoravim, pa njegovo hakovanje profila istih po forumima (što je tek bolest za sebe), pa pritisak zbog bačenih PARA u ogromnim količinama i ode sve u kurac (Bogu hvala). Ladno je bacio sve karte na TOP 8 EL jer mu je to bio "garant" opstanka u EL. Tada bi bilo ko mogao da osvoji ABA, WC bi dobili oni jer su eto, među 8 u EL. Zamislite samo to preseravanje u slučaju da je Partizan osvojio ABA a oni ušli u TOP8 EL i ostali u tome i sledeće sezone?
Realno, bilo je dovoljno da makar budu aktivni u borbi za TOP8. Ali ovakvo prizemljenje ili bolje reći razbijanje o patos, nije niko mogao da očekuje čak ni među nama koji smo to priželjkivali! Svaka čast!

5. Sad se vratite na Ostojinu izjavu da je Partizanu budžet "NIKAD VEĆI U ISTORIJI". Zašto? Zato što nismo konkurencija mutantu! Oni su dobili sve pare sveta da se kroz EL izbore za opstanak u istoj, ABA svakako ne igra ulogu, osim WC-a preko para i politike (gde svakako nemamo šansu sa njima). Ako Partizan osvoji EC ili uđe u finale, ide u EL i nema smetnje da mu se pomogne jer: Mutant ima svakako 3x skuplji tim i svakako će da dobije ili WC ili će biti u TOP8 i ide ovako ili onako u EL. I šta je smetnja onda da se Partizanu omogući roster da se takmiči u EC i proba da uđe u EL? (što su svakako bile male šanse na početku sezone, računajući procene pre početka iste). U Evropskoj košarci gledano iz ugla REGIONA, uvek su veće šanse da nešto ne osvojiš nego da osvojiš. Čak i kada se desi da osvojiš. nisi bio među favoritima i uvek je to neko "iznenađenje" epohalnih razmera. Ući u TOP8 EL nije toliko čudo (osim ako si mutant), samo što oni sebe ne doživljavaju kao mutanta (što svakako jesu).

6. Sezona ni u ABA ni u EC-u nije gotova. Niti su oni izgubili sve šanse za 4 ABA, niti smo mi ušli u finale/osvojili EC. Ćoravi na neki način mora da "opravda" WC a to ne može ako je UBEDLJIVO poslednji u EL i ako istovremeno nije u 4 ABA. Dakle, on sada mora da vadi fleke na oba fronta ako hoće u EL koja se sledeće sezone zatvara. Ako izgubi sada, izgubio je zauvek i to je sada VODA U UŠIMA, dok paralelno sa svim tim ima sukob sa navijačima i mora da "istera pravdu za juniora". Ide mu na ruku raspad PRIMORSKE i to što mu se i drugi klub takmiči u ABA a plasiran je među 4. Bojim se da ovo nije gotovo, dok nije gotovo. Ako uđe u 4 ponovo će biti Beronovih koraka, skandala, gostovanja po jutarnjim programima i sl. On sada ćuti jer nema šta dobro da kaže i u sukobu je sa PANTERIMA. Mi moramo da ih dobijemo u derbiju i bilo bi lepo da imaju još neki poraz da ih nema među 4 ABA. Samo ćemo onda znati da smo uradili posao.

7. Ako se ovo dogodi, Partizan je u EL ili na WC ili na finale EC-a. U suprotnom, džabe se radujemo. Ako uđu u 4 u 1/2 će krasti koga god treba da dođu u finale. Nije važno da li je to Partizan ili neko treći. Njemu je uz sav uticaj van terena sasvim dovoljno da uđe u finale (možda čak ni to nije neophodno), pa da opet PARAMA dođu do EL a onda smo mi ugasili, osim da osvojimo EC. E sad, ako ne uđu u 4 ABA a ostanu na dnu EL ove godine, nema tih para kojima će ući u EL, posebno ako Partizan osvoji ABA i ostane dobar u EC pri najboljoj mogućoj poseti. Onda Ćoki tone dubooookoooo i u sukobu sa Panterima i sa državom (zbog raznih stvari) i sve mu odlazi u PM (što mu od srca želim).
 

Juzna pruga

Grobar
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
401
Reaction score
2.208
Локација
Gde god on da igra
Pridruzujem se lepim zeljama stim sto mislim da f4 Aba moze da ode u 2 pravca. Ako se sretnu drzavni projekti Srbije i Crne gore, idealno u 1/2 finalu izdesavace se razna sranja sto ce Djordiju dati konacni argument da zauvek odjebe Abu.
Nase osvajanje abe ne garantuje mnogo al donosi bolje pozicije za pregovore pogotovo ako ovih nema ni u 4 ali cak i da Abu uzmu ganci nase finale ili, dace bog i osvajanje Ec svima ostalima sa ovih prostora moze da zatvori vrata. Nece nikad katalonac dati dva mesta za balkan. Tako da posto ec apsolutno i bez pogovora donosi el moze ovo biti i sudbonosna sezona.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Upravo tako! Evo i druge opcije mog razmišljanja na istu temu.. Ne znam koja je tačna i da li je i jedna od njih tačna. Ali evo varijante br. 2
Treba da se pritisnu maksimalno, da se iskoristi prilika. I država će u tom slučaju dići ruke od njihove "košarke". Opet će se pričati da je košarka"ženski sport" koji ne preferiraju prave "delije"... Ugasiće se brzo samo treba stisnuti jer je jako važan trenutak evropske košarke. Sad se određuje gde smo. Mada iskreno, nema autentične evropske košarke bez Partizana. Iskreno se nadam da to i Đordi zna, naročito posle iskustva sa FMP i BUD.
Možda je Arena na 5 godina i "nikad veći budžet" nešto Đordijevo i možda je to nešto o čemu ne može niko da odluči ovde. Izgleda da ni u košarci ne postoji apsolutna nezavisnost, na svu sreću. To je trebalo da se desi još i ove sezone al je sa WC za Ruse, Đordi ipak usrao stvar, valjda je sve ovo znak nekih promena. Neko će reći da njega zaboli racku za košarku, da misli samo na pare. Međutim, njegove pare ipak pravi košarka a ne jedna jednokratna uplata, kolika god da je. Dakle, mora imati u "cirkusu" one koji košarku vole i znaju, nekoga "čija je to igra". Ovde je izvor igre, publike i novih igrača. Mogao je jednokratno da uzima novac dok nije rešio da zatvori EL. Ali sada Kada je zatvara, nemoguće je zatvoriti bez autentične veličine ovog dela Evrope - Partizana! Ostali velikani su ugašeni. Ovde je privatno = siromašno = nesigurnost. Nije problem promena imena kluba, u Italiji su doktori tog zanata, tamo ni navijači ne znaju kako im se klub zove al je tamo kapital konstantniji nego ovde. Dakle, Đordi ima samo dve mogućnosti: 1. Da zatvori EL bez Balkana, 2. Da je zatvoriti sa Partizanom. Nema trećeg. FMP danas postoji, sutra ne, COL isto tako, ima BUD koja je iz države tržišta manjeg od NS-a a usput, treba im jedna čitava istorija da bi postali konkurentni. (EL se zatvara i nije svejedno ni ko će iz iste da ispadne u EC, niti ko će iz EC upadati u EL). Dakle, tu više nije do jedne uplate, mnogo su veće stvari u igri).
Moramo stvoriti preduslove i eliminisati Ćoravog iz svake moguće kombinacije jer govno ima sposobnost da se podigne kako god da ga baciš! Samo im onemogućiti da uđu u 4 i rešili smo... U EC samo snažno i najdalje moguće, da se puni dvorana a sa rezultatima će doći valjda i kakvo-takvo primirje među frakcijama, bar na košarci i u EL dogodine.
 
Последња измена:

Pankoz

Grobar
Учлањен(а)
03.07.2019
Порука
272
Reaction score
792
Локација
Vojvodina
Da li ima iko informaciju zašto nisu puštne karte za gornji deo (nivo 400) za utakmicu sa Limožem?
 

Grncarija

Grobar
Учлањен(а)
31.08.2019
Порука
1.383
Reaction score
5.165
Локација
Beograd
Verovatno jer ne ocekuju da prodaju donji deo koji ima deset hiljada mesta (nas plafon ove sezone).
 

Pankoz

Grobar
Учлањен(а)
03.07.2019
Порука
272
Reaction score
792
Локација
Vojvodina
U gornjem nivou su bile jeftinije karte,a i trebalo bi nastaviti da se na gornjem nivou deca "puštaju" besplatno.
I to na sve utakmice,jer svakako je lepše videti popunjenije tribine,a posebno lepa je slika kad se vidi puno dece na tribinama.
 

vasoo

Grobar
Учлањен(а)
10.08.2018
Порука
240
Reaction score
354
Локација
i svakog novog dana

Pankoz

Grobar
Учлањен(а)
03.07.2019
Порука
272
Reaction score
792
Локација
Vojvodina
Bravo za Tofaš.Kad ih već mi nismo izbacili,završili su turci posao.Kao što neko već onomad reče,Lokomotiva bi bila jako nezgodan rival u nastavku i jedan od favorita za osvajanje EC-a.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top