Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

7DAYS EuroCup 19/20 - Put do Evrolige

Статус
Затворена за писање одговора.

rus

Grobarčina
Учлањен(а)
22.11.2007
Порука
1.385
Reaction score
4.312
Plasim se da cu navuci gnev kolega sa foruma ali ajde malo da rezimiramo. Evroliga je privatna kompanija. Cilj svake privatne kompanije je profit kroz sponzorstva, marketing, tv prava i td. I sto pre to shvatite to bolje po vase zivce... nasa jedina sansa je da drzava stane iza nas, kao sto stoji iza cerge i to je to. Ili da se privatizujemo ali da dobijemo milionera vlasnika... a ovo tradicija, trofeji i td, to nazalost ima sve manji uticaj.
 

LazarP

Grobarčina
Учлањен(а)
07.12.2012
Порука
5.404
Reaction score
11.726
Локација
Kopam tunel, vidćemo...
Ne pitam ja za objašnjenje motiva EL, kao kompanije. To je svima jasno 1/1. Mene zanima šta je to što zovu tržište?
Ja razumem da je interes u TV pravima jedini pravi prihod lige, zasnovan na, skoro pa, tržišnim uslovima. Pitanje je jedino koliki kick-back daje EL sponzorima.
Uostalom, glavni sponzori "takmičenja" poput EL su uvek kompanije koje su vazali svojih država. Ono, kad Putin i Erdogan treba da pokažu veličinu svojih rezervata "biračima" onda zovnu Gazprome i slične Turkish Airlinese i kažu koga da sponzorišu. Mala digresija, da je srBska ekonomija onakva kakvom je prikazuju srBski mediji, EL bi bila EL MTS i ciganšture iz Železnika bi imali tisućljetnu licencu...
Mene jebe to "tržište" u budžetima klubova. Koji im je porast prihoda od navijača zbog igranja EL, mislim da je Realu isti kurac koje je takmičenje kada igra protiv Barselone...
Nije onaj Grk izvukao cifru o gubitku EL klubova iz dupeta. Meni je ona logična, bila egzaktna (u šta sumnjam) ili njegova procena.
E zato je NBA jedino pravo košarkaško takmičenje na svetu. Imaju pravila koja štite konkurenciju i svi učesnici su svesni da će ostvariti zaradu. I onaj idiot što je kupio Bruklin Njets pravi lovu.
 

rus

Grobarčina
Учлањен(а)
22.11.2007
Порука
1.385
Reaction score
4.312
Trziste za evroligu je kupovna moc u odnosu na broj stanovnikaju zemlji i popularnost kosarke. Ali ispred trzista su uvek oni koji su spremni da plate za ucesce (erdogan, putin, vucic) jer kosarka ni blizu nema popularnost fudbala...
 
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.057
Reaction score
18.217

Još jedan dokaz da EL veze blage sa spotom nema... Klasična entertainment biznis privatna zajebancija katalonskog govneta... Institucija u rangu cirkusa.
Sponzor, tačka. A mi ovde pričamo o sportu.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.715
Reaction score
54.949
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Mislim da samo ludak može da pomisli da bi mi u tom slučaju igrali el, izjebali su nas 2 puta ove godine kada smo imali osnova, a ne sada da nas puste.
Mada verujem da je to samo egzibicionizam Pao. U slučaju da istupe nije to mala stvar i napraviće velike promene.
 

part

A_Grobar
Учлањен(а)
24.10.2019
Порука
272
Reaction score
1.728
Локација
Beograd
Jel li rečeno, da je ideologija cz frakcija: Jehovinih svedoka, i Isis, Isil, smradova: Partizan/cz; muško, žensko društvo? I veruju im, osobe pri Fudbalskom klubu Partizan, umesto da se žale na odluke, u vezi, nastavka sezone ako se već drugi sportovi obustavljaju?!

Pa onda, jel rečeno da Jogi transeri , i crvene kmeri, (banda crvena), KK Partizan, korteksno smaraju , kako će biti samo Jedan Beogradski klub,... I to već deceniju traje, a ista bagra im veruje, Evrokup treba da se nastavi?!

Isto tako, Vaterpolisti Partizana i njihovi nevernici, bivaju od satanista i belih magova, (i oni, cigu ligu) varani, da će Četnik i Kokarda, večiti da se imenuju, a rukometašima komšijama, ne pružaju podršku, kad ljigavci, iako ispali iz lige, hoće da ih ostave u ligi, a naš odbojkaški klub nisu, vratili, odmah u igru?!

Mi Grobari Beograd,.. spremano, u slučaju, da se nastavi sranje, i terorističke, nuklearne napade na Kremlin, Berlin i Kabul, njihov derpe kurvarski trougao, nestaje (sa sve, cecom, melanijom, gojkovicevom?!!!
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Hajde da nastavimo niz pisanja... Tofaš poslednji je u nizu koji je napustio Evrokup i opredelio se za igranje u Fibinoj košarkaškoj Ligi šampiona. Prethodno su isto odlučili Darušafaka, Bilbao i Ritas.

Ako se dogodi da u BCL pređe i Panatinaikos, a usled toga Virtus uđe u EL na poziv, ne vidim da se EC može drugačije završiti osim da ga Partizan osvoji. Pri tome mislim da je g. Jordi u problemu za EC - Ostaće mu zapeavo samo EL koju će u nekom sledu događaja morati da širi i menja sistem.

Zamislimo situaciju u kojoj Panatinaikos izađe iz EL a Partizan iz EC-a? Virtus ide u EL a ko onda ostaje da igra EC? Jordi će morati ili da mu podigne na značaj u smislu da menja celokupni sistem takmičenja - Da iz EL ispada 4 iz EC-a ulazi 4 ili tako nešto, ili će mu se EC ugasiti. A zašto?

Ono što bi ostalo u EC odlaskom Virtusa /npr/ i Partizana, a posle istupanja Tofaša, Darušafake, Bilbaoa i Ritasa, nikako NIJE za EL a to će onda značiti da iz EC-a više neće biti ulaza u EL (jer kvalitetom neće imati ko da uđe. U ovakvom razvoju događaja ni EC neće moći da opstane kao takmičenje jer ne znači ništa i ne vodi nigde.

Dakle, ostaje samo EL u kojoj su bar 5 klubova na nivou EC-a ili ispod toga - u nekoj narednoj fazi će i oni da se liferuju iz EL i onda će samo nekih 12-13 klubova ostati u EL.

Iz ove perspektive, oslabljeni EC je lakše osvojiti i možda bi se isplatilo to uraditi pa možda iskoristiti poslednju šansu za ulaz u EL jer kapiram da sledeće već neće EC voditi nigde.

Druga je varijanta probati da se g. Jordi uceni ulaskom već sada, posebno u slučaju da Panatinaikos izađe iz EL a Virtus uđe. Nisam pametan. Ali mi je nekako drago što sam predosetio šta će da se dogodi....

Vlasnik PAO-a Dimitris Janakopulos otkazao za danas zakazanu konferenciju za medije. Ovo samo znači da još uvek UCENJUJE g. Jordia ili lepše rečeno, pregovaraju. Ako g. Jordi isplati keš za Grke, isti će da traže i drugi. Ako ne isplati pa grci odu - biće zanimljivo!
 
Последња измена:

harakiri

Početnik
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
165
Reaction score
458
Локација
Vračar
PAO napusta El, ukoliko Virtus upadne nije ni lose jer cemo dobiti jos vece sanse za osvajanje Evrokupa. Iskreno mnogo bi mi to vise znacilo evro trofej od jedne sezone u El.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Da ali pitanje je koliko tako slab EC može voditi u EL... Sve je to super ako Bartomeu ne izmisli nešto novo ili ukoliko i sledeće godine ne istupi neko pa i EL postane slabija nego sada... Biće tu pizdarije a nama u svakom slučaju treba da bude cilj da osvajamo šta god da se igra i gde god da budemo...
 

TheRock

Početnik
Учлањен(а)
31.08.2019
Порука
97
Reaction score
302
Локација
Beograd
E sada je prilika da se Ostoja dokaže! Ne kažem da se može puno uraditi protiv Virtusovih novaca, ali mora učinoti ono što je do njega. Sada nešto mislim da je ona konferencija ipak bila pravi pogodak. Nemamo para kao Virtus ali moramo stvoriti atmosferu da jedino Partizan zaslužuje da popuni upražnjeno mesto. Imao je naš predsednik ovde da botovanje uči od najboljih, tako da eto mu prilile da pokaže koliko je naučio. Nervira me što su se mnogi pomirili da će Virtus ipak dobiti poziv. Ako je ikad trebao da nas pozove to je onda sad i ako je ikad trebalo vršiti pritisak to je onda sad! I ako ikad treba istupiti u Fibu to je u slučaju da pozovu Virtus umesto nas (ne znam samo koliko je to sad moguće).
 

CrazySerb

Grobarčina
Учлањен(а)
16.12.2008
Порука
1.925
Reaction score
1.980
Локација
Kikinda
Evrokup koliko god bio slab mora da ima prohodnost ka EL,u suprotnom gubi svaki smisao. Djordi sigurno nece dozvoliti da sam diskredituje svoje takmicenje.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.090
Локација
Beograd
Pa, da vam kažem nešto, ako bi Pao i istupio a onaj muflon zvao Virtus a ne nas...ne bismo igrali Evroligu ove godine, ali, ako bismo osvojili Evrokup, bio bi to još jedan evropski trofej u našim vitrinama, što nije baš mala stvar, a igrali bismo jebenu EL one tamo sezone, pa...
...eto tako...
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.846
Reaction score
7.575
Nece Pao nidje, ponavljam, vrsi Janakopulos pritisak ali sa pravom, bar ima muda za razliku od ostalih u Evroligu.
Najsmesnija prica oko Virtusa i wild-card mi je kad krene da se spinuje, kako Virtus ima mnogo para, armiju navijaca i pazi sad uskoro ce da izgrade novu moderniju dvoranu, pa zar na taj osnov treba da dobiju pozivnicu?!
Mi tu halu vec imamo, nije nasa ali smo je zakupili na 5 godina i po tome smo mozda prvi u Evropi, tu mislim na trenazni centar i uslove, druga stvar Virtus je bogatiji od nas, ali sigurno nije kvalitetniji, cak sto vise puno smo bolji dokazali smo to ove sezone, jebes ekipu u kome matori cupavac je lider, a saigraci Smarkovic, Baldi Rosi, Ricci i Pajola.
Jebe mi se za Evroligu, kako god osvojicemo Evrokup sledecu sezonu u inat ciganinu, a on wild card neka da i Veneciji ako ga nije sramota ili Ratiofarmu Ulm.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Bartomeu i sramota su kao nuklearna fizika i moja malenkost. NEMA taj sramote, naučili smo valjda nešto...? Al ko njega jebe! EL je u problemu što je drže klubovi koji nemaju od čega da zarade. Oni plaćaju tu EL a ne ona njih. Ono što EL može da zaradi jeste od TV prava i sponzorstava. Što se tiče prvog, to je daleko manji iznos nego li u fudbalu. Evropski fudbal je u klupskom smislu najjači u svetu a košarka NIJE. Dakle, TV prava će da se kupe samo u onim zemljama iz kojih dolaze klubovi koji se u EL takmiče a tu ima i dosta ekonomski skromnih zemalja.

Najjači sponzori (klubova) se već reklamiraju na dresovima FK koji imaju tek "košarkašku sekciju" koja je zapravo sekundarna. Klubovi nisu u stanju da sami vode ligu od koje bi mogli da imaju zaradu. Dakle, imaju samo trošak. Gde oni "kao dobijaju"?. Dobijaju time što ne moraju da se međusobno takmiče, pa samim tim sve manje ulažu para u ekipe (otuda je EL postavila onaj minimum od 4 milke za budžet, jer da nije toga, klubovi ne bi morali da ulože ni 4k a kamo li milke).

Zašto ne moraju? Pa zato što su pod "A licencom", oni upravljaju sa EL i deo su elite i kao prvi i kao poslednji u toj ligi, nema takmičarskog značaja. Klubove na okupu drži SAMO ta okolnost. Urušava se kvalitet košarke, urušava se takmičenje ali su se klubovi uhlebili sa "A licencom" i svi imaju "psihološki" strah da se otkače od "elite". Oni se plaše da neće biti deo elite ako nisu u EL. Plus, "A licenca" podrazumeva i UGOVORNU OBAVEZU pa se ne može tek tako jednostrano istupiti a da se ne plati nekakvo obeštećenje za EKA.

Dakle, imaju štap ali nemaju više ni šargarepu. Ludi Grk se osilio da podigne glavu, ali da li će da istraje ostaje da se vidi... EL je debelo prestala da bude takmičenje, traži dosta novca a nema sportske odrednice. Klubovi u Evropi možda nikada neće moći da zarađuju, ali bi pod okriljem FIBA mogli da anuliraju dobar deo troškova. Kako bude ponestajalo para unutar same EL, tako će sukobi klubova biti sve izraženiji.

Bora Stanković je ipak imao dobru procenu, samo što je mislio da će ovaj proces da se pokrene odmah u prvoj ili drugoj sezoni a ne posle 20 godina EL-a.
 

milanspasic91

Početnik
Учлањен(а)
22.09.2019
Порука
83
Reaction score
105
Локација
Baric
Gazda Virtusa izjavio da im je obecano mesto u EL, naravno ako PAO izadje. Tako da bi mi opet popusili, nista novo. Nije nam susjeno i to je to. Covek lepo kaze "EL nam je obecala da ulazimo ako PAO izadje". Toliko o sansama i rezultatima.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top