Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

7DAYS EuroCup 2020/21

Статус
Затворена за писање одговора.

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.365
Reaction score
40.188
Локација
Žrnov
Шта је тхреад на Српском? :icon-rolleyes:

Не познавам тог Тонија, али верујем да је врх у томе што ради, као што је и Срки врх ТВ коментатор познавалац баскетбалла, али мени све ово њихово тако често личи на часове Енглеског (Америчког)...али неки напредни, спортски, баскетбалл курс...

Није да ме стварно интересује шта значи тхреад, није да ми сметају њихове опсервације зато што сам ја чичетина из претпрошлог века па не знам Амерички, није да пребацујем новијим генерацијама да су толико ,,Американизоване,, па да не умеју да нађу израз и на матерњем језику, схватам и вас који живите у У.С.А. па говорите (и мислите) ,,мешавином,, неког српско-америчког ,,сленга,, - али ме МНООГО интересује ОВО:
Мајку му, па да ли је кошарка стварно толико компликованији спорт од фудбала па да за свако посебно чукање, пипкање, такање, избијање, чување, скакање, шутање и јебање са лоптом мора да ИМА неки свој посебни израз?!
Thread je izraz koji u ovom kontekstu nije košarkaški. Koristi se na društvenim mrežama i označava niz komentara/postova/izjava/objava.
Jes' da si napisao da te baš i ne zanima šta znači, ali kad si se već potrudio da napišeš toliko redova za nešto što te ne zanima, red je da te ispoštujemo :)
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.715
Reaction score
54.949
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
@Goran Tomić
Da bi se manuli spama a tebi ovo nije prvi put da postaviš ovakvo pitanje
Evo ti korisnih linkova
https://www.google.rs/ (Srpski domen)
I Tviter nalog Ivana Klajna
Pošto ti se verovatno neće svideti bukvalan prevod (nit) onda lepo kontaktiraj čoveka da specijalno za tebe prevede termine socijalnih mreža.
Ali ne budi lenj nego koristi nešto od tih linkova pre nego što pitaš na forumu.
@garbaN
Video sam ali nisam stigao da pogledam na usporenom pošto je sličnu varijaciju imao i Trinkijeri da li je potpuno novi set ili adaptacija starog.
 

garbaN

Partizanovac
Учлањен(а)
14.09.2019
Порука
866
Reaction score
5.209
Локација
Beograd
Imao je Trinkijeri više ovih off ball screen-ova za bekove, upamtio sam jer neke ima i Želimir.
Baseline out steggeri, dva hammer sistema za Pejdza, pa španski pnr i floppy action za oba šutera istovremeno. Pin down za Zagorca, i oni Iverson cutovi za Jareta

Pogledaj baš kad budeš mogao. Ovaj mi je baš dobar
 
Последња измена:

kibo

Početnik
Учлањен(а)
22.10.2018
Порука
41
Reaction score
100
Kod Trinkijerija je cesto prolazila kretnja za Markusa sa Flare screenom. Poceli smo opet da igramo (ili neku varijaciju na tu temu), protiv Unicsa, bilo je zanimljivih situacija. A Spanci su se za to bas spremali, videlo se iz aviona, pa u drugom delu utakmice nismo ni pokusavali.
 

kibo

Početnik
Учлањен(а)
22.10.2018
Порука
41
Reaction score
100
Treba pohvaliti odbranu Dangubica na Basasu, odsekao ga je u periodu kada je bio na terenu.
Ovde kroz blok, pa urucenje i onda kada je stao sa driblingom, dodju do izrazaja veliki raspon ruku (a aktivan je rukama uvek)

Pritisak preko celog terena, prolazi ispod bloka kada je bio predaleko za sut, posle toga preko bloka...

Pritisak preko celog terena, nije mu dao da primi loptu, pa je morao Dawson (koji je posle izgubio).

Skoncentrisali smo odbranu na Basasu, i to je odlicno izgledalo dok je Dangubic bio na terenu.
E sad, mislim da igraci kao sto je Basas njemu odgovaraju, dok ce sa igracima koji su agresivniji na prodoru imati problema.
Bice zanimljivo videti da li ce cuvati Loyda,i kako ce to izgledati.

Dawson nas je iznenadio.

Ovde prima loptu posle bloka, i cim je dobio malu prednost u odnosu na Pejdza, iskoristio je, posto paige ne moze fizicki da mu parira. Nije ga ni osetio. U tom trenutku nema Mozlija na terenu, koji u ovakvim situacijama stiti obruc.

Sledeci napad igraju isto, samo je Dawson otisao na drugu stranu. Gordic krenuo na pomoc i Basas ostaje sam.

Dosta stvari u napadu zasnivamo na Pejdzu, ima veliku minutazu, ali treba gledati sto vise da se uparuje sa Mozlijem zbog odbrane.


https://vimeo.com/482030310
Odbrana od pika. Dangubic u ovoj situaciji nije bio dovoljno agresivan, ali su on i Mozli odradili solidan posao. Ali na strani pomoci lose reakcije i Zagorca i Tomasa.
Zagorac previse ka liniji pomoci, a Tomas u dobroj poziciji da bampuje Brodzijanskog (pogotovo sto smo imali i male faulove). Da je otisao lob pas, Zagorac opet ne bi mogao nista, a daleko je od svog igraca koji nam je dao trojku.

https://vimeo.com/482030377
Sldeci napad igraju potpuno isto. Markus stoji bolje nego Rade u prethodnoj situaciji, Tomas sada nije u poziciji da smeta Rol igracu, a Gordic nema ruke kao Dangubic pa je Basas mogao neometano da da lob pas.

https://vimeo.com/482030423
Ovo je odmah sledeci napad. Nanjusili da im prolazi pa opet isto. Ovde Dangubic pomaze bas dosta, ali za razliku od Radetove situacije bar stvarno pomaze na centru.
Tomas je ovde napravio kolikoje mogao sa centrom + aktivan na tom pasu.

Protiv cigana Mozli mora sto vise da se zastiti faulova.


Ko je slusao analizu sa Gagijem, pominjao je da smo poceli da igramo uske rogove za CMM-a ne bili iskoristili njegovu brzinu.
Ovako iz glave se secam jedne situacije da je probio odatle i zavrsio lagano.

https://vimeo.com/482030933
Ovde je greska Zagorca jer se blokovi postavljaju sto vislje da bi imao prostor da se zaleti.
Ovako je zastao kod linije za slobodna i vije imao vise prednost.

https://vimeo.com/482030976
Ovako se postavljaju ti blokovi. Ovde je dobro odigran nastavak akcije.


https://vimeo.com/482030891
Pominjale su se akcije za Pejdza, i protiv Unicsa je dao jednu ovakvu trojku.
Blok za Pejdza i onda urucenje. Kada mu cuvar kasni malo, onda centar kada mu uruci loptu ima vremena da postavi dobar blok, a Pejdzu odgovara ovaj sut posle jednog driblinga.


https://vimeo.com/482030832
Spain PnR, igramo ga bas cesto. I generalno je uveden sistem, ali nista komplikovano. Sve se zasniva na Piku+kretnje za Pejdza.

https://vimeo.com/482030731
Jos jedan Spain. Ovde je i dobro resenje CMM-a, ali mislim da je nama jedan od najvecih problema sto prvi plej nije ni na solidnom nivou kreativnosti.

https://vimeo.com/482030808
Jos jedan primer.


https://vimeo.com/482030688
Obican pik, odlican primer Gordicevog mrsomudjenja. Dva driblinga viska. Da je dao na vreme loptu do Trifunovica, imamo cist visak.

https://vimeo.com/482030670
Primer OCAJNOG spacing-a, gde Trifunovic i Gordic stoje na metar jedan od drugog u cosku. Gordic tu pokazuje Trifi i rukom da protrci.

https://vimeo.com/482030526
Ovo je jedan dobar primer spacing-a.

https://vimeo.com/482030587
Opet ono urucenje za Pejdza, i onda situacija kao gore gde je Gordic kasnio sa pasom, samo sto je sada Pejdz dao pas na vreme.


https://vimeo.com/482030632
Ovde je dobar spacing+ short roll i onda ima dobrih resenja. Bolji sut od ovoga tesko da moze da se dobije.
Najveci procenat ubacenih trojki je kada se lopta dobija iz reketa. Nebitno da li je to izlazni pas sa low posta, kick out pas beka, ili kao u ovoj situaciji. Samo je bitno da se sut dobije iz „dubine“.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.715
Reaction score
54.949
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Bravo @kibo, lepo izdvojeno.
Mislim da ovde nisam video ovde, bila je i jedna akcija gde je Pejdž mislim uhvatio živu loptu na pomaganju gde je dobro izrotirao, odnosno bio je dovoljno skoncetrisan što mislim da je i najbitnije.
Što se tiče spejsinga to je nešto najčudnije. Objektivno Trinkijeri je trener koji možda tome najviše pažnje posvećuje, bili smo među boljima u tom segmentu u celoj Evropi prošle sezone i evo za par meseci otišlo je sve u kurac.
Nemam pojma šta je Vlado tu prčkao, šta je pokušavao ali fascinantno mi je.
Bila je i jedna situacija dal protiv uniksa gde se Dangubić zakucao na 45 i ne pomera se da ga jebeš 2 metra od saigrača.
Pa su malo i igrači zbunjeni Tomas recimo je par puta ostao u ćošku posle pika umesto da otvori liniju pasa na 45, ali kapiram da su se malo pogubili sa linijama, sa spacingom, dosta se radi za kratko vreme, pa imam razumevanja za sve to.
 

Vlad

Grobarčina
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
13.875
Reaction score
25.508
Локација
ante portas
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.067
Reaction score
36.040
Tek sad vidim da Venecija i Burž igraju dvomeč danas i sutra. Nekako mi je to promaklo.
 

BELI BG

Grobarčina
Учлањен(а)
28.06.2013
Порука
1.393
Reaction score
4.584
Локација
Zemun
Venecija desetkovana koronom, ne znam koliko nam ide na ruku da Burg zabeleži dve ubedljive pobede. Morali bi u gostima da ih dobijemo da ne razmišljamo, mada ima još dosta da se igra i isto toliko opcija za plasman.
 

BaX

Grobarčina
Учлањен(а)
01.11.2019
Порука
1.208
Reaction score
6.986
Локација
i Ruma je CRNO - BELI grad!
Ako Burž dobije Veneciju opet, to će značiti da smo 99% prošli grupu.
Mi ako dobijemo Turke kući, što je više nego realno, imaćemo 5-3.
Venecija bi imala 2-5, morala bi da dobije sve tri preostale utakmice, uključujući i nas, i to sa preko 22 razlike. Skoro pa nemoguć scenario.
Ako Venecija dobije Burža, onda se sve komplikuje. U svakom slučaju, jako komplikovana grupa :)
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.067
Reaction score
36.040
Posle onakvog starta sezone nama je u ovom trenutku primaran prolaz. Sve ostalo je u drugom planu.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.086
Локација
Beograd
Svi ostali su u drugom planu, a Partizan je sigurno prvi. A ostali nek se poređaju... :D
 

Vlad

Grobarčina
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
13.875
Reaction score
25.508
Локација
ante portas
Статус
Затворена за писање одговора.
Top