Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Atletski klub Partizan

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Method Man

Guest
ATLETIKA: Luka Rujević potvrdio klasu
Cetvrtak, 12. jul 2007. 22:42
Srpski bacač kugle Luka Rujević odlično je počeo učešće na 6. atletskom prvenstvu Evrope za mladje seniore i seniorke u Debrecinu.
Već u prvom hicu kvalifikacija, kao prvi bacač u B grupi daleko je nadmašio kvalifikacionu normu (17,95 metara) i hicem od 19,20 metara izborio mesto u finalu.
Njegov hitac bio je i najbolji hitac kvalifikacija čime je Rujević potvrdio ulogu favorita za medalju i rešenost da održi obećanje i iz Debrecina se vrati sa zlatnom medaljom.
Atletičar Partizana i jeste najveći favorit, jer od svih učesnika takmičenja u Debrecinu jedini je prebacio granicu od dvadeset metara – 20,11 m.
Drugo mesto u kvalifikacijama izborio je Rus Maksim Sidorov sa 18,99 m, ali tek u trećem pokušaju, a Rus Gerkov i Madjar Kurti, koji imaju po vrednosti drugi i treći lični rekord u ovoj konkurenciji bacali su oko metar manje od Rujevića. Gerkov je u prvom hicu ispunio normu sa 18,28, a Kurti u drugom sa 18,18.
(Politika/MONDO)
....................
Izvor: B92 | VI
PE: Rujeviću srebro u Mađarskoj
1869143937469694c289440458929508_big.jpg



Srpski bacač kugle Luka Rujević nije uspeo da osvoji zlatnu medalju na 6. atletskom prvenstvu Evrope za mlađe seniore i seniorke u Debrecinu. Atletičar Partizana koji je posle prvog dana bio apsolutni favorit za zlato (jedini prebacio granicu od 20 metara), bacio je drugog dana "samo" 19,55 metara, i taj rezultat bi bio dovoljan za najsjajniju medalju, ali je ona pripala potpuno neočekivano Poljaku Gizi koji je kuglu bacio 19,87 metara.
Do tog pokušaja u Mađarskoj najbolji rezultat ovog Poljaka bio je 19,25 metara!
Treće mesto i bronzana medalja pripala je Rusu Grekovu.
 

markic

Grobarčina
Учлањен(а)
20.03.2007
Порука
2.947
Reaction score
1.195
Lepo, samo taj AK nema bas puno veze sa Partizanom.......mislim u navijackom smislu..........Oni se samo tako zovu.............zajebancije radi. I na primer za LS samo pokupe sve najbolje atleticare iz Srbije i registruju ih za Partizan samo za to jedno takmicenje.
Realno ja sam se devet godina takmicio za OAK Beograd i bio sam jedini navijac(u pravom smislu te reci) Partizana medju srpskim atleticarima iako mi ni na kraj pameti nije bilo da predjem u atletski ogranak sportskog drustva.
 

RocknRolla

Početnik
Учлањен(а)
18.07.2007
Порука
167
Reaction score
0
Б92
Etiopsko pojačanje za Srbiju
Atletska reprezentacija Srbije neočekivano je pojačana šestorkom dugoprugaša. Pet momaka i jedna devojka iz Etiopije zatražilo je azil u Srbiji posle nastupa na maratonu u Podgorici. Posle četiri nedelje čekanja na dozvolu oni su u četvrtak počeli da treniraju u atletskim klubovima Partizan i Čukarički. Procenjuje se da je od šestoro atletičara najveći talenat 18-godišnji Estifanos Eshetu, koji bi po procenama stručnjaka mogao da postane šampion Evrope.

"To su zaista vrhunski takmičari. Nisu imali nikakve lične stvari sa sobom, bukvalno su došli u trenerkama i šuškavcima. Verovatno ih ne bi ni pustili u zamlju da su imali stvari. Iz administrativnih razloga su bili zatočeni, nisu ni potrčali skoro mesec dana", rekao je za DSL Sport Zoran Molović, trener AK Čukarički, koji je zajedno sa direktorom Partizana Draganom Životićem zbrinuo Etiopljane.

"Obezbedili smo im smeštaj u Lipovičkoj šumi, opremu, hranu, sve što im je potrebno. Preostaje samo da se Ak Čukarički i AK Partizan dogovore za koji klub će ko nastupati, pa da počnemo da ubiremo plodove kvaliteta".

Jedina atletičarka na spisku je Meaza Damena (20), koja je najbolja na pet i deset hiljada metara. U muškom timu su, pored Eshetua, Tamrat Tesfave (21), Berhnu Johanes (23), Tamirat Legese (23) i Gebreziber Gebresluse (25).
По мени ово је нешто најгоре што може да задеси једну земљу! Узимање страних држављана да се такмче под твојом заставом.
Јес' да су се ови сами ''понудили'', и наравно да се слажем да их треба устити да раде и да се развијају овде ако им је добро, али зашто да они учествују на неким такмичењима у иностранству уместо наше деце. Окачио сам текст овде јер се спомиње да ће се неки од њих такмичити и за АК Партизан.
 

fluid

Grobarčina
Учлањен(а)
18.07.2007
Порука
1.183
Reaction score
212
Локација
u sopstvenoj koži
Pre par dana sam imao prilike da upoznam legendu naše atletike i Partizana Franju Mihalića. Čovek je rođen 1920. godine, a još uvek je voljan da radi i da pomaže mladim atletičarima, trkačima u AK Partizan. Radi i kao atletski sudija. I dan danas obuče Partizanovu trenerku i put pod noge. Kaže da hoda dosta dugo, jer ne može da trči, i tako održava vitalnost i kondiciju. :clap

O Franji Mihaliću > http://www.oks.org.rs/m008.htm
 
Последња измена:

jagodinac

Grobarčina
Учлањен(а)
26.08.2007
Порука
1.433
Reaction score
198
Локација
francuska
tatijana jelaca prvak junorskog prvenstva evrope!!!!!:respect

zaboravio sam da napisem u kom sportu...:banghead
atletika bacanje koplja!!!!
 

Digi

Početnik
Учлањен(а)
26.06.2009
Порука
7
Reaction score
0
Локација
Moskva
Ovde si pišu postovi da AK nema vee sa Partizanom,ali ja ipak mislim suprotno od toga.Naime,čovek koji je održao AK Partizan je Dragan Životić,a on je bio jedan od vođa navijača Partiana i zvali su ga CRNI na jugu.A 1998 smo osvojili prvenstvo i tada je upaljeno 30-ak baklji.Inače,ja odavno pratim ekipna prvenstva u atletici.Jako mi je bilo žao što partiza nije imao rimat 80-ih godina prošlog Veka,a kada ga je povratio u vremenu nastupa Zarića,Životića,Medana,Temimma,Jahića,MOžeka,Lazaraevića,Krdžalića,Cvjetičanina, Vulevića.To bi ukratko bio sastav koji je ovratio titulu osle 20 godina posta.E tada sam ja išao čak u Sarajevo na drugi finalni turnir.
Meni lično su atlečari zaista donosili mnogo sreće,ali sam bio i ogorčen kada su prelazili u tabor večitog rivala mnogi naši asovi.Doduše,biloje i obrnuto i to je jedina mrlaj u ovom sportu.
 

Drej

Početnik
Учлањен(а)
09.12.2011
Порука
187
Reaction score
10
Ево да напишем и ја нешто на ову тему пошто сам пар година тренирао атлетику у Партизану а тренирао ме је Фрања Михалић. Тај човек је жива легенда, свако јутро протричи пар километара иако има 90 година. Он ми је причао да никада у животу није био болестан, каже само спорт, трчање, здрав живот и нема да се разболиш :)

Дођем једном на тренинг на ЈНА и треба да радимо трбушњаке, окачимо се на ограду и дижемо ногу усправно, тешка вежба, и тако ми то радимо кад нам он викне да је то слабо, да силазимо са ограде, и онда се он попне са својих осамдесет и нешто тада и уради више трбушњака од мене младог момка у пуној снази...

И атлетски клуб јесте део спортског друштва Партизан и према њему треба тако да се односи, ја сам као гробар увек био поносан када год изађем на трку са грбом партизана на грудима, а тек како сам био срећан када одерем неког цигана :-D
 

markic

Grobarčina
Учлањен(а)
20.03.2007
Порука
2.947
Reaction score
1.195
Vidim ima različitih mišljenja od mojeg pa reko eto da još malo nešto i ja dodam. :)

Jebem li ga....ja sam atletiku dugo trenirao i zaista nikad nisam povezivao klupsku pripadnost u ovom sportu sa navijanjem u drugim, pre svega timskim sportovima. Devet godina sam nastupao za OAK Beograd i nikad mi nije padalo na pamet da pređem u Partizan. Zaista ni najmanju želju nisam imao.
A sa druge strane, vrlo se dobro znalo moje navijačko opredeljenje. Sećam se da me trener (navijački neopredeljen) stalno prozivao zbog toga, čisto da bi me cimao, a par puta kad mu baš "idem na živce" me je "slao" kod Krčmarevića (koji je bio u OFK) rečima "idi kod njega, on ti je Grobar pa kenjajte o Partizanu".
A na takmicenjima, zaista nisam pravio razliku ko je iz kog kluba...
 

markic

Grobarčina
Учлањен(а)
20.03.2007
Порука
2.947
Reaction score
1.195
Pa naravno. Ja ga ne znam, ali sam mu vidjao ime po novinama. :) Iskreno otkad sam prestao da treniram slabo pratim atletiku.
Koje je godiste, koliko baca decko?
 

markic

Grobarčina
Учлањен(а)
20.03.2007
Порука
2.947
Reaction score
1.195
Da da, poznato mi je to za bacače i najbolju formu oko 30.

Eto koliko ne pratim...dobar je to rezultat, a pojma nisam imao da toliko baca.
Ništa, sad nek skokne do Bugarske i nek se nečeg dobrog "nakrka" pa da idemo preko 21. :D

Zezam se naravno, ja sam izričito protiv toga.
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
ATLETIKA: Rezultati prelaznog roka 2011.

Komisija za prelaske atletičara iz kluba u klub je na svojoj sednici održanoj 20. decembra 2011. godine donela odluku o odobrenju registracije novih atletičara u prelaznom roku 2011.

U AK Partizan došli su reprezentativci Asmir Kolašinac i Emir Bekrić iz Crvene zvezde, zatim Tomislav Mitrović (OAK), Milan Kokotović (AK Novi Beograd) i Boško Bubanja (21. maj).

Istovremeno, klub su napustili Petar Trifunović i Kristina Đaković, koji su prešli u AK Novi Beograd, te Jelena Mišić koja je postala nova članica beogradske Crvene zvezde.
Atletski Savez Srbije
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.844
Reaction score
3.623
Danijel Temim atleticar Partizana 1979
daniejl-temim-atl.jpg
 

PFC manija

Grobarčina
Учлањен(а)
13.07.2010
Порука
5.074
Reaction score
437
Локација
ИСТОК!
Колашинац тријумфовао у Словенији

Асмир Колашинац је победнички започео олимпијску сезону – на митингу у Словенској Бистрици бацио је куглу 20,26 метара! Други хитац по квалитету био је такође успешнији од границе од 20 м (што је, на пример „Б“ олимпијска норма и услов за одлазак на СП у сали у Истанбулу), а износио је – 20,12 м. Рад са тренером Николом Томасовићем у овом месту у „Дежели“ очигледно је био веома успешан.

Ипак, новопечени двојац АК Партизан, није баш звучао најзадовољније.
– Добро је, али је могло боље – констатовао је Никола Томасовић. – Било је ово прво такмичење и то је разлог што није показао колико може.
Његов пулен је делио мишљење.
– Е, овако… није да нисам задовољан…али сам очекивао много више… – бирао је пажљиво Асмир Кокашинац речи којима би најбоље објаснио шта осећа. – Спреман сам као никада у животу па је можда зато присутно мало незадовољство.
Све је кренуло од „лоше отвореног такмичења“, како је констатовао српски олимпијац (прошле године пребацио је „А“ норму за Лондон од 20,50 м).
– Кренуо сам са 19,62 па 19,71 у другом покушају. Ово ми је премијера у 2012. па је вероватно то утицало. Уследили су преступи у трећем и четвртом покушају.
Асмир се није обесхрабривао, већ се концентрисао и онда су уследила најбоља два покушаја.
– У петом је било 20,12, а у шестом, последњем, најбоље – 20,26.
Друго место освојио је словеначки бацач кугле, Миран Водовник са 18,31 м (финалиста СП у Осаки), а треће Жељко Миловановић из ОАК Београда са 17,94 м.
– Кроз седам дана сам на митингу у Линцу. Тамо сам остварио најбољи резултат у каријери од 20,52 метра.
Било је то пре две сезоне, 4. фебруара 2010.
– Доста је стајао на том нивоу, време је да га побољшам…

žurnal
 
Последња измена:

PFC manija

Grobarčina
Учлањен(а)
13.07.2010
Порука
5.074
Reaction score
437
Локација
ИСТОК!
Kolašinac izjednačio državni rekord

Srpski reprezentativac, bacač kugle, Asmir Kolašinac član atletskog kluba Partizan Beograd izjednačio je dvoranski državni rekord u bacanju kugle veličanstvenim hitcem 20.64 m na mitingu u Lincu.

Time je Kolašinac izjednačio rekord Dragana Perića (20.64m iz 1994.godine) i Vladimira Milića (20.64 iz 1982.).

Ovakvim rezultatom Kolašinac je najavio da je ozbiljan kandidat za visok plasman na Svetskom prvenstvu u dvorani Istanbulu od 9.-11. marta u Turskoj (Istanbul). Ovim rezultatom Asmir je osvojio i prvo mesto na "Google Indoor" mitingu u Lincu.

sportal.rs
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.844
Reaction score
3.623
Ivica Karasi 1970

Joze Medjumurec
 
Последња измена:
Top