Ne znam bas... Rekao je Alen nesto, ali ustvari nista, valjda da se ne bi nekome zamjerio. "Neke stvari su se desavale". Mi koji znamo kakve se stvari desavaju, znali smo da se "neke stvari desavaju" i bez Alenove izjave. A oni koji ne znaju sta se desava ni poslije ove izjave nisu bas mnogo vise informisani. Tako da mi je to prilicno pointless izjava, koja vise sluzi da se on licno opravda zato sto je otisao. Iako mu apsolutno niko nije zamjerio sto je otisao i svi su mu pozeljeli srecu. Ako je vec htio da bude vitez koji se bori protiv nemani, mogao je da bude i malo konkretniji.
Nisu mi takodje jasne kritike tipa "glupi smo ko kurac, analiziramo igru". A sta drugo da analiziramo? Je li ne treba da analiziramo utakmice u Evroligi, jer nam klub zivi u aparthejdu? Je li ne treba ni da gledamo utakmice dok ne budemo imali jednak tretman kao limenke? A necemo ga imati nikad, najvjerovatnije ni kad Pickousti ode sa vlasti, jer se zna ko je uvijek bio podguzna muva svih mogucih rezima, od komunistickog do ovog naprednjackog. Sta bi tacno trebalo da analiziramo i kako da se ponasamo?