Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri KK Partizan po svetu

• Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

manager23

Grobar
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
838
Reaction score
4.157
Локација
Čačak
Ta odbrana Zeljka Obradovica od nepostojecih napada ovde zaista polako postaje urnebesna. Ko da gledam EU birokrate sa njihovim uvijek istim generickim izjavama koje isporucju sa "dubokointelektualnim" izrazom lica kao da se izgovaraju nesto epohalno.
Nepostojećih? Neka bude da je tako. Isto kao što su bili nepostojeći napadi na Duleta ali ipak, jebiga, bolje je bilo da ode. Zbog kluba znaš

Учлањен(а)
22.10.2019
Порука
633
Reaction score
3.460
Локација
Панчево
Ta odbrana Zeljka Obradovica od nepostojecih napada ovde zaista polako postaje urnebesna. Ko da gledam EU birokrate sa njihovim uvijek istim generickim izjavama koje isporucju sa "dubokointelektualnim" izrazom lica kao da se izgovaraju nesto epohalno.
Saglasan, ali isti aršin onda i za "dobronamerne kritike i nenapade". Čak i da zanemarimo činjenicu da je 90 posto tih dobronamernih kritika od likova čiji su upisi samo i isključivo to.

Maestro

Super Moderator
Учлањен(а)
25.09.2007
Порука
8.316
Reaction score
10.223
Локација
Crno bela Srbija nesloga je ubija
Oladite malo ljudi, posebno se odnosi na Zigy-ja. Svaki post zadnjih dana ti je neka ironija i podejbavanje, na koje se nadovezuje jos ljudi.
Da li se moze voditi normalna diskusija, gde nije svaki komentar "e mozda je moglo ovako" i navodjenje problema u igri, docekan na noz i obelezn kao udar na Zeljka?

vukMKD

Grobar
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
671
Reaction score
1.321
Локација
Tamo gde vecno sunce sja...
Da je forumasima dato neki izduvni ventil, t.j. da se dopustilo pisanje u vezi prelaznog roka, mozda bi se izbegla ova naelektrisana atmosfera, nije lako svariti to sto drugu sezonu nismo ni u top 10, pogotovo sto su cigani sada ispred nas.

Samo sto i mi navijaci moramo uvek imati na umu pod kakvim okolnostima funkcionise nas klub, i kako smo uopste dosli do toga da promasimo onoliko igraca prosle godine, zamislite da okruzenje nije toliko bolesno, i da nije bio miniran Mitrovicev dolazak, sto je uzrokovalo ne samo nedolazak jos neko zvucno ime, vec sto su se kljucni igraci poput Pantera i Ledeja sjebali u tolikoj meri da su samo cekali kraj sezone da bi pobegli sto dalje od ovog blata.

Pa i ovaj roster kojeg sada imamo, je takav kakav je kao posledica tih dogadjaja i zato nije nikakva tragedija reci da je sledeca sezona nasa, jer ova sezona je zapravo nas novi pocetak.

manager23

Grobar
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
838
Reaction score
4.157
Локација
Čačak
Pa nisam baš siguran da su komentari bili "e mozda je moglo ovako"

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.275
Reaction score
6.965
Локација
Beograd
Menjate teze bez ikakvih argumenata.
Evo pucamo od Majkove odbrane Teo Ratlif ušao u njega.
Igrač koji je iskusniji, skuplji i s nikakvim potencijalom da neko plati obeštećenje, niži i sa sličnim napadčkim karakteristikama (šut za 3)
Ja razumem šta je pokušano ali isto tako je činjenica da to nije uspelo.
A to branjenje Željka može negde drugde gde ima smisla.
Diskusija je počela oko nipodaštavanja Tristanovih brojki za koje bi svaki igrač iz trenutnog tima ubio makar protivnik bez ruku igrao

Pa u poredjenju sa Tristanom jeste.

Svakako nije poenta u Majku nego u Tristanu i u tome da su te njegove brojke poprilicno nebitne i beznacajne zbog uslova u kojima su nastale, i iza toga stojim. Pet poena u neizvesnoj plejof utakmici vredi sto puta vise nego pedeset u revijalnoj utakmici poslednjeg dana sezone.

Sto se tice toga da bi svaki igrac iz trenutnog tima ubio za takve brojke, ima igraca u ekipi koji su imali slicne ucinke kao Tristan sada dok su bili u NBA, pa nisu pokazali mnogo toga ove sezone. Ajde nekako i to, ali imas igrace koji ne prave nikakvu razliku ni u Evrokupu a imali su dobre brojke u takvim okolnostima. To da li neko moze da nabaci dobru statistiku u NBA ili ne mnogo vise zavisi od spleta okolnosti nego od samog igraca ako pricamo o igracima koji nisu dokazani NBA kvalitet, i ako je naravno potreban i odredjeni talenat.

Van Der Berg

Grobarčina
Учлањен(а)
03.05.2023
Порука
1.238
Reaction score
6.504
Локација
Slobodarska Skotska
Saglasan, ali isti aršin onda i za "dobronamerne kritike i nenapade". Čak i da zanemarimo činjenicu da je 90 posto tih dobronamernih kritika od likova čiji su upisi samo i isključivo to.
Ima, istina, likova koji se povremeno pojave i izjave kako je Željko za staro gvožđe, ali isti budu vrlo brzo napušeni i banovani. Neuporedivo češći slučaj je razmjena tipa "Tristan je odigrao dobru utakmicu za Vašington" -> "Ti dakle tvrdiš da Željko nema pojma i da treba da ide", ili "Ife se nije pokazao kao previše dobro pojačanje" -> "Dakle, kažeš da Željko treba da ide i da umjesto njega treba vratiti Filipovskog".

Nepostojećih? Neka bude da je tako. Isto kao što su bili nepostojeći napadi na Duleta ali ipak, jebiga, bolje je bilo da ode. Zbog kluba znaš
Situacije su, prijatelju, neuporedive. Ne znam za trenera ijednog kluba na svijetu koji ima veću podršku među navijačima nego što je ima Željko među Grobarima, i to on konstantno ističe. Ako se Željka negdje treba braniti (a treba), onda to sigurno nije među navijačima Partizana. Je li sad zato što je Dule otjeran treba svakog ko izrazi ikakvo nezadovoljstvo nečim na terenu razapinjati na krst, jer on, eto, "tjera Željka"? Pa prvi on sam kaže da je on odgovoran za rezultate i igru. Mnogo kritičniji je on prema sebi neko iko ovde prema njemu (izuzimajući gorespomenute idiote koji se tu pojave samo da bi podjebavali)

manager23

Grobar
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
838
Reaction score
4.157
Локација
Čačak
Ima, istina, likova koji se povremeno pojave i izjave kako je Željko za staro gvožđe, ali isti budu vrlo brzo napušeni i banovani. Neuporedivo češći slučaj je razmjena tipa "Tristan je odigrao dobru utakmicu za Vašington" -> "Ti dakle tvrdiš da Željko nema pojma i da treba da ide", ili "Ife se nije pokazao kao previše dobro pojačanje" -> "Dakle, kažeš da Željko treba da ide i da umjesto njega treba vratiti Filipovskog".

Situacije su, prijatelju, neuporedive. Ne znam za trenera ijednog kluba na svijetu koji ima veću podršku među navijačima nego što je ima Željko među Grobarima, i to on konstantno ističe. Ako se Željka negdje treba braniti (a treba), onda to sigurno nije među navijačima Partizana. Je li sad zato što je Dule otjeran treba svakog ko izrazi ikakvo nezadovoljstvo nečim na terenu razapinjati na krst, jer on, eto, "tjera Željka"? Pa prvi on sam kaže da je on odgovoran za rezultate i igru. Mnogo kritičniji je on prema sebi neko iko ovde prema njemu (izuzimajući gorespomenute idiote koji se tu pojave samo da bi podjebavali)
Ja razumem iskazivanje nezadovoljstva. Ja sam prvi to skoro uradio za Lundberga. I dalje ne razumem zasto on ima minutazu kakvu ima cele sezone. Ali ako konstantno ti smeta dal on, ili 5 drugih igrača, ili njihov izbor letos, ili budzet koji je navodno ogroman a loše iskorišćen, ili Tristan koji je valjda nije dobio pravu šansu, ili Balša isto. I gomila drugih stvari. Onda deluje da tu ima nečeg drugog.

Van Der Berg

Grobarčina
Учлањен(а)
03.05.2023
Порука
1.238
Reaction score
6.504
Локација
Slobodarska Skotska
Pa naravno da ljudima smeta mnogo toga kada se njihova (i dalje mislim nerealno velika) očekivanja ne ostvare. Ja sam, takođe, sto puta rekao da budžet, taman da i jeste toliki koliki se priča, ne mora da znači ništa ako igrači koje želiš da dovedeš neće da dođu u tvoj klub ili traže duplo više nego što bi tražili recimo od Reala. Prema tome, ako imaš deseti najveći budžet u EL, to ne znači da ćeš moći sastaviti deseti najbolji tim u ligi. To zavisi od gomile faktora, na neke od kojih mi, nažalsot silom geografskih i političkih prilika, ne možemo da utičemo.

Takođe, smatram da Tristan nije dobio pravu šansu. Kao ni mnogi drugi. Zato što se Željko ne bavi, niti se koliko se sjecam ikad bavio kao Dule, "trpljenjem i pravljenjem" igrača. On traži igrače koji odmah a ne za dvije godine mogu da odgovore njegovim zahtjevima i viziji. On može odličnog igrača da pogura do vrhunskog (Panter, Lesor, Dante u ovoj posljednjoj iteraciji), ali me može tj. ne želi da od nekog kamenka tri godine pravi odličnog igrača. Otuda i nedavanje prave šanse Tristanima i Balšama. To je makar moje viđenje. Da li to znači da ja tjeram Željka?

manager23

Grobar
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
838
Reaction score
4.157
Локација
Čačak
Pa naravno da ljudima smeta mnogo toga kada se njihova (i dalje mislim nerealno velika) očekivanja ne ostvare. Ja sam, takođe, sto puta rekao da budžet, taman da i jeste toliki koliki se priča, ne mora da znači ništa ako igrači koje želiš da dovedeš neće da dođu u tvoj klub ili traže duplo više nego što bi tražili recimo od Reala. Prema tome, ako imaš deseti najveći budžet u EL, to ne znači da ćeš moći sastaviti deseti najbolji tim u ligi. To zavisi od gomile faktora, na neke od kojih mi, nažalsot silom geografskih i političkih prilika, ne možemo da utičemo.

Takođe, smatram da Tristan nije dobio pravu šansu. Kao ni mnogi drugi. Zato što se Željko ne bavi, niti se koliko se sjecam ikad bavio kao Dule, "trpljenjem i pravljenjem" igrača. On traži igrače koji odmah a ne za dvije godine mogu da odgovore njegovim zahtjevima i viziji. On može odličnog igrača da pogura do vrhunskog (Panter, Lesor, Dante u ovoj posljednjoj iteraciji), ali me može tj. ne želi da od nekog kamenka tri godine pravi odličnog igrača. Otuda i nedavanje prave šanse Tristanima i Balšama. To je makar moje viđenje. Da li to znači da ja tjeram Željka?
To je legitiman i lepo objašnjen stav. Ja nisam ni rekao da ti teraš Željka. Zapravo nisam to rekao ni za koga. Ali postoje likovi koji ovde pišu milion takvih stvari posle svakog poraza. Kada pobedimo nema ih nigde. To se lepo može videti u istoriji poruka.
I neću se više oglašavati povodom ovoga. Svako neka radi po savesti pa kako nam bude.

bistro_NANA

Grobar
Учлањен(а)
09.08.2009
Порука
216
Reaction score
1.121
ne želi da od nekog kamenka tri godine pravi odličnog igrača.
U situaciji gde ima 3x manje prostora/vremena za trening, uz sva proklamovana prava igrača, sindikate i ostale gluposti - sasvim je legitimno da on to ne može ili neće da uradi.

Ako su ruže, procvetaće - tako si dobio igrače koje si sam pobrojao a naravno, ima ih za najmanje deset košarkaških ekipa. Druga su vremena i potpuno drugačija očekivanja od Željka. Barem polovina ovog foruma, već tera polovinu igrača. Zašto? Pa zato što očekuju da pod dirigentskom palicom Željka počnu da lete.

Ali jbg, ti sa krilima odlete /Dante, Lesor, Panter.../. Ostaju oni kod kojih postoji šansa da krila izrastu ili su slomljenih krila pa se rehabilituju kod nas. Neko je to pre mene lepo objasnio - čeka se pravi ubod poput Lesora ili Dantea.

Van Der Berg

Grobarčina
Учлањен(а)
03.05.2023
Порука
1.238
Reaction score
6.504
Локација
Slobodarska Skotska
U situaciji gde ima 3x manje prostora/vremena za trening, uz sva proklamovana prava igrača, sindikate i ostale gluposti - sasvim je legitimno da on to ne može ili neće da uradi.

Ako su ruže, procvetaće - tako si dobio igrače koje si sam pobrojao a naravno, ima ih za najmanje deset košarkaških ekipa. Druga su vremena i potpuno drugačija očekivanja od Željka. Barem polovina ovog foruma, već tera polovinu igrača. Zašto? Pa zato što očekuju da pod dirigentskom palicom Željka počnu da lete.

Ali jbg, ti sa krilima odlete /Dante, Lesor, Panter.../. Ostaju oni kod kojih postoji šansa da krila izrastu ili su slomljenih krila pa se rehabilituju kod nas. Neko je to pre mene lepo objasnio - čeka se pravi ubod poput Lesora ili Dantea.
Naravno da je legitimno. Zasto bi Zeljko sa svojih deset titula postajao nesto drugo nego sto je bio dosada. On je uvijek bio trener kojem das ekipu koja je medju prvih 5-6 u Evropi, i on je na misicima svoje studioznosti i taktike iznese do titule prvaka Evrope. Nije Partizan 1992 bio neki tamo skup anonimusa, nego ekipa predvodjena najboljim bekovskim parom u Evropi te godine, plus gomilom dobrih role igraca koji su prosli sito i reseto najbolje kosarkaske lige u Evropi. Kao sto rekoh prije, odlicni igraci koje je on ucinio vrhunskim. Sad, sto mi ocekujemo da on uzme ekipu koja je realno 12-ta po kvalitetu u Evropi, i sa njom uradi isto sto je uradio sa ONIM Partizanom koji je bio neuporedivo bolji, to je nas problem. To ne bi mogo ni Fil Dzekson.

bistro_NANA

Grobar
Учлањен(а)
09.08.2009
Порука
216
Reaction score
1.121
On je uvijek bio trener kojem das ekipu koja je medju prvih 5-6 u Evropi
Ne daš mu ništa, on je pravi takvom ekipom. Niti su igrači koje je imao bivali svi među 5-6, niti su rosteri bili takvi, posebno ne uvek... Njegove ekipe su takve zbog njega. Fora je samo da li će ili neće igrač ispuniti polazno očekivanje.

E sad, ako igrač(i) ne ispuni očekivanje, može se reći da je omašena selekcija, manje ili više ALI JA NI TO NE PRIZNAJEM. Jer jednom je selekcija bila dovoljno prava da nas smemti u istoriju i sve drugo je bonus. Velika je čast da Željko sedi na klupi, sve da se ništa drugo u dvorani ne dešava.

Borac NBGD

Grobarčina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
1.341
Reaction score
7.050
Luče moje ti si bog ne znam sta bi ja bez tvog ..ovi se zale na sudjenjeeee ahaha

TokyoPFK

Grobarčina
Учлањен(а)
22.01.2008
Порука
1.307
Reaction score
6.750
Локација
Београд
Ne daš mu ništa, on je pravi takvom ekipom. Niti su igrači koje je imao bivali svi među 5-6, niti su rosteri bili takvi, posebno ne uvek... Njegove ekipe su takve zbog njega.

Ovo jednostavno nije istina. I nije nikakva sramota priznati to. Medju najuspešnijim trenerima u istoriji fudbala su eto Anćeloti, Gvardiola, Murinjo, Zidan, Kapelo... Svi su oni vodili (skoro) isključivo najveće klubove na svetu tokom najvećih uspeha. Niko njima neće reći "ajde osvoji prvo Ligu Šampiona sa Groningenom pa da možda pričamo..."

Mali podsednik da smo mi i 1988. igrali Final 4 Evrolige/Evrokupa. Dule Vujošević je tada bio trener a bio je godinu dana stariji od Vanje Marinkovića danas. Nismo mi niotkuda osvojili ni 1991.

Željko je (skoro) uvek imao jako dobre igrače(Juventud, Real, PAO, Fener), ali nije bio jedini, mnogi su imali dobre pa čak i bolje/skuplje igrače pa nisu osvojili ni pet a kamoli devet puta Evroligu. Umetnost je i u tome da se uklope ti igrači. Kada imaš 30% tog budžeta najvećih klubova u Evropi, teže se uklapa jer nedostaje taj kvalitet.

Fora je samo da li će ili neće igrač ispuniti polazno očekivanje. E sad, ako igrač(i) ne ispuni očekivanje, može se reći da je omašena selekcija, manje ili više ALI JA NI TO NE PRIZNAJEM.

Ovo je već preterana zabluda. Tako ja ne priznajem naše ispadanje iz Evrolige ove sezone - idemo na F4. Ne moramo baš da živimo u takvom univerzumu gde realnost ne važi.

Jer jednom je selekcija bila dovoljno prava da nas smemti u istoriju i sve drugo je bonus. Velika je čast da Željko sedi na klupi, sve da se ništa drugo u dvorani ne dešava.

Ovo stoji i sumnjam da bilo ko to dovodi u pitanje. Odnosno, velika je čast da sedi na klupi, ali ovaj nastavak je ponovo - preteran.

Ja na ovom forumu još nisam video da ga neko eksplicitno "tera", ali čim se kaže nešto o tome ko je možda malo odgovoran za igrače, igru ili rezultaze, dobiješ lavinu ljudi koji ponavaljaju "pa eto vam onda ekipa iz 2017. i trener X".

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.275
Reaction score
6.965
Локација
Beograd
Luca je rodjeni kapiten. Ili jesi ili nisi. Zamisli da odes u Bajern i da svabo da kapitensku traku Srbinu.
Ne treba trositi rijeci koliko bi znacio za svlacionicu.

On bi pre svega znacio za teren, svlacionica je samo bonus. Primetio sam da ljudi cesto pisu o njemu kao da je penzioner, ali on je i dalje odlican evroligaski igrac kad je zdrav, i ako te povrede naravno jesu problem.