Zanimljiv intervju sa našim bivšim štoperom Bojanom Ostojićem. Ima jedan zanimljiv deo vezan za odnos uprave prema njemu.
– Što se tiče uprave, siguran sam da nisu želeli da ostanem, ne znam iz kojih razloga. Ispostavilo se da sam pre te utakmice dobio dres za meč na kojem su se opraštali dva naša velika imena — Nenad Milijaš i Saša Ilić. I eto, i ja uz njih (smeh), ali kroz oproštaj od dresa Partizana. Bog je nagradio mene, moju porodicu, moj rad i trud kroz te godine, jer sam postigao pogodak u 14. minutu. Na kraju se ispostavilo, sve do danas, da je to poslednji trofej koji je Partizan osvojio. Na ideju Peđe Vujovića, tadašnjeg direktora marketinga, na tom dresu je izgravirano: ‘Pobedniku kupa – strelcu pobedonosnog gola’. Imam tu sliku.
Posle utakmice usledila je drama oko proslave i novog ugovora.
– Otišao sam kući sa porodicom, nisam bio svestan šta sam uradio. Gledao sam utakmicu, Vazura me zvao na proslavu, a ja sam mu poslao sliku da gledam utakmicu i „radim analizu“. Nisam hteo da idem, osećao sam se malo odbačeno. Ipak, Savo Milošević me je pozvao: „Ostoja, dođi zbog mene i ekipe.“ To nisam mogao da odbijem.
A onda – pregovori u kafani.
– Vazura me je zvao, seli smo za sto, gde mi je na papiru napisao ugovor za sledeću sezonu. Odgovorio sam mu: „Ja to ne radim u kafani, ja to radim u kancelariji.“ Otišao sam posle na pripreme bukvalno na probu. Tri godine sam bio tu, uzeo titulu i kup, a idem na probu! Ispostavilo se da sam fizički spreman. Vratio sam se i potpisao, iako su se uslovi prepolovili u odnosu na ono što mi je rekao u kafani. Ali, nisam mogao da odbijem. Za mene je Partizan bio sve. Ostao bih za bilo koji novac.
[URL
unfurl="true"]
https://www.superliga.rs/legende-super-lige-srbije-bojan-ostojic/[/URL]