Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri Partizana po svetu

Nisi

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2020
Порука
1.993
Reaction score
13.597
Локација
Kipar
Ili sto bi rekao Velja Ilic - ne bi imao nista protiv da se kraducka.
Zbog takvih stavova smo tu gde jesmo kao drzava i drustvo. Kako bre prijatelju ne bi imao nista protiv da malo kradu? I sta je to malo, koja je granica gde to prelazi u mnogo?
Oni svi rade za platu, i to dobru. Sa njihovim kvalifikacijama sumnjam da bi mogli negde bolju da dobiju.
Zato svi moraju da rade u intetesu kluba, bez kradje, i da ga posmatraju kao svoju kucu. Ako su pravi navijaci kluba i ako zive za njega kao sto cesto izjavljuju po novinama. Do tada imacemo ovo sto imamo sada, rad bez plana i improvizaciju.
 

garbaN

Partizanovac
Учлањен(а)
14.09.2019
Порука
866
Reaction score
5.209
Локација
Beograd
Načelno bi se svaki navijač Partizana složio sa takvim vidom poslovanja, nešto poput Mamićeve priče sa Dinamom. Jasno je da se on čovek nakrao i obogatio na uštrb kluba pa i igrača koje je dovodio i prodavao, dok rezultati ne samo da nisu trpeli uopšte, nego je Dinamo postao klub sa reputacijom.
Međutim, ima tu i druga strana medalje koju bi verovatno ispričao svaki hrvat koji je malo upućeniji u poslovanje tog kluba. Pre svega, Mamić je imao/ima monopol nad celom HNL ligom, dok mu je reprezentacija bila na dlanu sa sve Šukerom kao privatna prćija, pa je mogao da ih reklamira i kroz međunarodne utakmice. Dalje, grad Zagreb stoji takođe iza Dinama, a Mamić je progurao i svoju filijalu u prvu ligu, potpuno ista priča kao Čović sa Fmp-om i tamo forsira sve što valja u hrvatskom fudbalu do 21 godine, razvija ih i kali za Dinamo.
Budući da niti Beograd stoji iza Partizana, niti naši igrači dok su u Partizanu igraju za reprezentaciju, a ni Srbija nije član EU, za razliku od Hrvatske što naravno maltene duplo obara ili podiže cenu igrača, niti imamo monopol nad ligom pa tako ni jednog mladog igrača koji valja ne možemo dovesti.
Da bi uopšte došli u takvu situaciju da bar ličimo na tu Dinamovu priču, klub mora biti na zdravim nogama, bez ogromnih dugova koji konstantno rastu, nemogućnost pronalaska generalnog sponzora (neka veća i finansijski moćnija kompanija) iz više razloga, nesposobnost idiota iz uprave, a i vrh države ima druge planove i svoju ljubimicu pa tako oni imaju Gasprom što mnogo olakšava funkcionisanje kluba.
Naravno sve je ovo već poznato, ali treba postaviti i pitanje šta bi se desilo da hipotetički Partizan pokuša, i uloži ozbiljan novac u tim, pa tako pojuri nokaut fazu nekog evropskog takmičenja. Šta ako dovede nekog Eduarda, Sumu i još jednog tog cenovnog ranga, a tu nema mesta čekanju dve godine da neko proigra već se odmah očekuje instant rezultat?
Ako ga ne bude, možeš staviti katanac, ugasiti svetlo i izaći. Nije svaki stranac Leonardo ili, Bog fudbala, i to je velika kocka za klubove poput Partizana koji su prepušteni sami sebi, dok se u drugi klub trpa sa svih strana i sve im ravno do Kosova.
Između ostalog, možeš u kvalifikacijama naleteti na neki ozbiljan klub koji takvih stranaca ima koliko hoćeš, praktično ti ništa ne garantuje rezultat.

Uglavnom slažem se sa idejom, podržao bih i lično voleo da krenemo tim putem, ali nema osnova za tako nešto sve dok je ciganska vlast, ili dok ne bude privatizacija od čega smo miljama daleko. Suštinski, to sada rade cigani, nemilice ulažu pare i glume Dinamo, dok smo mi poput Splićana da zobamo mrvice i grickamo zanoktice.

Pakao šta sam ovo ovoliko ispisao iskreno :D
 

Dzodzi

Grobar
Учлањен(а)
09.06.2012
Порука
415
Reaction score
980
Mamić ima privatni klub a da nije dao 1 euro (kunu) za njega. U tome je suština pti su navijači protiv njega. Sve je preuzeo i sve je faktički njegovo, privatna prćija. Postoje navijači kojima se to ne sviđa, mislim da bi i kod nas reakcija navijača bila slična. Transparentna privatizacija da, ovako nešto ne. Ne želimo da osnivamo sutra neki United of Partizan :D
 
Учлањен(а)
13.05.2018
Порука
3.287
Reaction score
8.055
Локација
Космос

 

Vlad

Grobarčina
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
13.875
Reaction score
25.508
Локација
ante portas
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Screenshot_20210114-130537_Instagram.jpg

Luka Cvetićanin komentarisao stranicu pbg, toliko o tome da je mali cigan. Ja se nadam Luka da si naplatio svaki evro koji su ti po slovu ugovora dugovali.

Kako se ne zajebu pa ne duguju nekom menadzerskom igracu stipendiju. Kako uvek najtalentovaniji odlaze?
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.715
Reaction score
54.949
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Koji najtalentovaniji odlaze, od svih tih talenata koji su otišli na svoju ruku transfer je napravio Radonjić, koji je bezobrazna džukela pa samim tim ne bi trebalo da igra za fkp.
Teleoptik takav kakav je ima razne mane, ali igrači koji su odjebani po pravilu karijere nisu pravili.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Martin Novaković na primer, Goran Tomić ga je sigurno ispratio u mlađim kategorijama.

Ovaj mali Cvetićanin poseduje sve karakteristike za moderno krilo i mi ga pustimo.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.715
Reaction score
54.949
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Čudno na googleu piše da Novaković igra za rad, a mi pišemo o igračima koji su dokazali taj svoj talenat nakon pedale u Partizanu.
Svaki klinac koji ode kao kod cigana je najtalentovaniji u generaciji, sećam se plača za onim valjda Jokićem a sad ga jedva nađeš na 10oj stranici googlea.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ja pričam o talentu i predispozicijama.

Ispustili smo zbog gluposti Cvetićanina, koje naše krilo ima visinu 1.86 i brzinu? Naša krila po pravilu imaju 50kg, 1,70 i prosek brzinu, nikako da izbacimo moderno krilo, a desi se prvi put da imaš takvog igrača i ti ga se tako lako odrekneš. Ima fantastične predispozicije za poziciju koju igra i mogao se od njega napraviti lep igrač, sad je pitanje da l će napraviti karijeru.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.715
Reaction score
54.949
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Ti koliko znam nisi zaposlen u bundesligi kao talent skaut, pa ćeš mi dozvoliti da tvoje procene talenta ne uzimam kao aksiom.
Niti mogu da uzmem za ozbiljno da je puka osnova nečijeg kvaliteta visina i brzina.
Tako da jedino po čemu možemo da merimo to da li se najtalentovaniji škartiraju iz Partizana su njihovi rezultati posle FKP, s tim u vezi vraćam se na moj prvi post a to je da je samo Radonjić uspeo da napravi ikakav transfer nakon škartiranja ( a on pri tome nije škartiran zbog manjka talenta).
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Videćemo koje krilo 03 godišta će izaći iz naše škole, ako imamo boljeg sa tim fizikalijama odlično. Ovaj mali ne mora napraviti karijeru ali ima sve predispozicije, sa njime se moralo raditi i on je morao biti projekat po svaku cenu.
 

Zlatiborpfc

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.743
Reaction score
19.188
Локација
Nickname
Mnogo veći horor su pojedini mladi igrači pušteni iz prvog tima za kilo sira.
 

Vlad

Grobarčina
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
13.875
Reaction score
25.508
Локација
ante portas
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.646
Reaction score
29.085
Локација
Beograd
Videćemo koje krilo 03 godišta će izaći iz naše škole, ako imamo boljeg sa tim fizikalijama odlično.
Pa i nije bitno da neko bude najbolji u svom, 03, ili bilo kom drugom godištu, nego da bude bolji od svih ostalih...teren i veći (teži) rang takmičenja te ne pita koje si godište, nego da li možeš...
Ne upuštam se u raspravu oko tog momka kojeg pominješ, nego ,,pričam,, opšte stvari, Partizan MNOGO mladih fudbalera ,,izbacuje,, svake godine, jasno je da mu ne trebaju svi za prvi tim, jasno je da ne može sa svima da potpisuje ugovore i da ih (za Srbiju sasvim solidno!) plaća, jasno je i da kad ih ima tako mnogo nema šanse da za svakog od njih dobije čak ni neku ,,siću,,...

Nego deca odlaze i to za ,,dž,, tamo negde gde će moći da igraju (bar koliko-toliko), i da probaju da nešto negde zarade...

Evo pre neki dan sam pričao o špicevima, pa da se nadovežem, Rikardo je bio baš dobar špic, Sadik i dobar i specifičan i bratina, a šta da (U TEORIJI) nismo prodali ni njih dvojicu, ni Vlahovića, i da se recimo Bajbek pokaže kao odličan na proleće, a svoju šansu sad traže i ona ,,deca,, koju sam spominjao neki dan na toj poziciji...pa jasno je da nam ne bi trebali baš svi - neko mora da ode...
I onda taj koji ode, negde daje golove, pa onda da kažemo što smo ga pustili?
Pa moramo nekoga da pustimo, ne možemo da plaćamo i treniramo 6,7,8 špiceva pri prvom timu...

A tako isto i za sve ostale pozicije, možda je neko dobar, možda ima i predispozicije, ali...ne treba nam po 6,7,8 igrača koji bi se borili za jednu poziciju u prvih 11...
 

zive

Grobarčina
Учлањен(а)
20.06.2007
Порука
7.969
Reaction score
10.255
Jbg, kad smo jednog Pedju Radica ispustili, moramo da prebolimo i ove nove Mesije u najavi.
Neka neko skine dozivotni ban onom rodjaku :D
Da nam covek objasni par stvari :D
-
Sto se tice propusta.. nije da nismo imali par...
Bogosavac otisao za dz u Cukaricki, sada vredi 1-2 milliona... igra u Rusiji..
Nenad Lukic iz TSC. Cak smo zainteresovani za njega.. otisao isto za dzabe..
Birmancevic takodje i opet hocemo da ga vratimo..
Zivko Zivkovic, Sasa Markovic (besplatno otisao, vratili za 300k), Marko Jankovic (otisao besplatno, pa smo ga vracali za 900k)..
Nisu neka klasa, ali sve ih pustamo za dz i vracamo..
 
Последња измена:
Top