Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri Partizana po svetu

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.888
Reaction score
21.505
Pa eto rekao je jedan forumas. Zamisli bilo koju recenicu, neka bude i najgluplja na svetu, opet je neko nekad izgovorio. Ciljao sam na to da se nikad o tome nije pricalo, jer imas primer drugih igraca za koje se to pricalo i izgledalo sasvim realno.
 

milosh10

Grobarčina
Учлањен(а)
04.01.2010
Порука
1.314
Reaction score
2.510
Локација
Humska 1

Danko Lazović: Biću sportski direktor ili menadžer kluba! Spreman sam za posao!​

Danko Lazović broji četvrtu godinu u fudbalskoj penziji, a za to vreme predao se školovanju, pa je stekao trenersku UEFA A licencu, zatim PRO licencu i na kraju UEFA Pro Diploma.

U intervjuu za mađarski “Nemzeti sport” Lazović podsetio igračkih dana, generacije koja je sa Radomirom Antićem igrala na SP u Južnoj Africi 2010, odgovorio je zašto ne bi prihvatio da radi u mađarskom klubu i najavljuje povratak konkretnim poslovima…

Otišao sam da mi ne bi zviždali​

Zašto ste u septembru 2018. odlučili da se povučete preko noći?

Samo spolja je to delovalo kao iznenadna odluka. Mnogi su se iznenadili kada sam objavio da jeste, ali verujte, to je u meni sazrevalo već neko vreme. Dve godine ranije sam se preselio u Mađarsku da bih postao šampion u četvrtoj zemlji posle Srbije, Holandije i Rusije. To se nije desilo u prvoj sezoni, ali jeste u drugoj. Tada sam mislio da je možda pravo vreme da se oprostim, ali Zoltan Kovač, sportski direktor i Marko Nikolić, glavni trener, ubedili su me da vredi nastaviti. Počela je nova sezona i dobro smo prošli, plasirali smo se u plej-of u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ali onda nas je AEK Atina tu zaustavio – svelo se na jedan gol… Bilo je to veoma razočaravajuće i zato što sam mislio da je naš tim sposoban da prođe u grupnu fazu. Neuspehom na poslednjoj prepreci u Ligi šampiona stigli smo do finala Lige Evrope, što je bio uspeh, ali sam ipak bio razočaran jer sam osećao da smo propustili veliku priliku. A bilo je još nešto: igrao sam dobro i želeo sam da me navijači pamte kao nekoga ko može da igra fudbal. Nisam želeo da čekam dan kada ću biti izviždan sa terena. Dakle, tako sam odustao.

Da li ste se posle kajali?

– Mogao sam još dve-tri godine, ali da li bi me to učinilo više? Ja ne mislim tako. Te dve-tri godine sam proveo učeći, a danas kažem da nisam mogao da donesem bolju odluku. Sa srećom se osvrćem na svoju karijeru, fudbal mi je dao mnogo, šta više, čak i mojoj porodici i prijateljima, pa mislim da je vreme da nešto vratim.

Biću sportski direktor ili menadžer kluba​

Dakle, četiri godine od penzije ste proveli učeći?

Tako je. Prvo sam dobio UEFA A, a zatim Pro licencu, a pre nekoliko nedelja mi je dodeljena UEFA Pro Diploma. To je kraj procesa, pripremio sam se za sledeću fazu svog života i sada sam spreman da počnem da radim!

Kao trener?

– Nikad ne reci nikad, ali ne razmišljam za sada da sedim na klupi. Više bih voleo da budem sportski direktor ili menadžer kluba. Mislim da bih uspeo da nađem svoje mesto u jednoj od tih uloga zahvaljujući iskustvu koje sam stekao u svojoj karijeri i kursevima koje sam pohađao.

Kada je vaša karijera bila na vrhuncu?


Tokom mojih godina u Holandiji i Rusiji. Voleo sam da igram fudbal za PSV, imali smo sjajan tim fudbalera, osvojili smo ligu i Superkup Holandije. Tada sam bio mlad, ali u Zenitu sam već važio za iskusnog igrača. Nisam više bio dete, nisam više bio talenat, već odrastao čovek, otac – tako da sam u suštini postigao veliki uspeh kao zreo fudbaler jer smo u Rusiji osvojili sve što smo mogli.

Piksi odličan trener, treba i malo sreće​

Da li biste se zaposlili u nekom mađarskom klubu?

– Danas se u Mađarskoj sve daje za kvalitetan fudbal, na infrastrukturi mogu da pozavide okolne zemlje. Naravno, ima prostora za napredak. Na primer, vidim da nam fale jedan ili dva zaista jaka karaktera, a možda bi mentalitet mogao da bude bolji. Zbog ovih okolnosti, neki igrači imaju tendenciju da postanu samozadovoljni, ali rezultati se ne mogu postići ako ostanu u zoni udobnosti. Mislim da mogu da pomognem iskustvom koje sam stekao decenijama fudbala i načinom razmišljanja koji imam. Ipak, treba da dodam da trenutno ne planiram da radim u Mađarskoj u bliskoj budućnosti. Gde ću raditi je nešto što bih zadržao za sebe, ali nadam se da ću uskoro moći da pričam o tome.


Ono o čemu već možete da pričate je Svetsko prvenstvo. Da li biste se usuđivali da pogodite konačnog pobednika?

Ne, ali pre početka sam mislio da će Francuska, Brazil, Argentina ili Engleska biti prvaci sveta. Neki su dobro počeli turnir, neki ne tako dobro, ali moje mišljenje i dalje stoji.

Dokle Srbija može da ide?

Verujem da može daleko. Trenutni sastav je veoma jak, može biti nešto posebno. Fudbaleri igraju u vrhunskim ligama, a Dragan Stojković je odličan trener. Sve što nam treba je malo sreće i mogli bismo da imamo dobro Svetsko prvenstvo.

Sinu lepo stoji Partizanov dres​

Pre 12 godina ste imali priliku da igrate na Svetskom prvenstvu.

– Bože, kakav smo tim imali! Dejan Stanković je bio lider u Interu, Nemanja Vidić je bio kapiten Mančester junajteda, Miloš Krasić je bio igrač Juventusa, a tu su bili Aleksandar Kolarov, Milan Jovanović, Zdravko Kuzmanović i Marko Pantelić. Imali smo punu ekipu dobrih igrača, imali smo dobrog trenera u liku Radomira Antića, a samo nam je “fortuna” u najvažnijim trenucima okretala leđa. Pobedili smo Nemačku sa 1:0, ali izgubili od Gane i Australije, pa nismo uspeli da prođemo grupu. To nas je strašno bolelo jer smo vredeli više. Druga je stvar što se danas, kada se okupimo, čistog srca osvrnemo na taj period. Sastajemo se bar svaka dva meseca, i uvek pričamo o starim danima – imamo na šta da se ponosimo.

Čuli sam da i vaš sin ima talenat…

– Ima deset godina, igra fudbal u Partizanu, i što je najvažnije, voli fudbal. Kada sam igrao za Vidi, uvek je dolazio sa mnom na trening regeneracije posle naših mečeva, a s vremena na vreme nam se pridružio na kraju. Sjajan je dečak, lepo ga je videti u dresu Partizana. On je napadač, oseća gol, ali rano je govoriti o tome šta može. Podržavam ga u svemu, ali on mora da ide svojim putem, kao i ja. Kad god se fudbal pojavi između nas, ja mu iznova i iznova kažem da vredno trenira, da pati za svaki dobar trenutak i da voli i uživa u igri – jer fudbal vredi igrati samo ako uživaš u njemu – rekao je Lazović za Nemzeti.

Originalni tekst 24sedam.rs
 

avax

Grobarčina
Учлањен(а)
04.06.2011
Порука
3.368
Reaction score
10.232
Локација
okupirana Srbija
 
Top