Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri KK Partizan po svetu

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Trotter

Grobar
Учлањен(а)
22.11.2006
Порука
879
Reaction score
0
Локација
Beograd
Zna li neko sta je sa Aleksandrom "Rodnijem" Cubrilom?
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Mislim da se povukao iz kosarke . Igrao je prosle sezone za Avala Adu .... Kakav je to talenat bio jbte ...Al jbga , nekad mi bude zao sto nije prosao . Imao je sve i dribling visinu sut ....
 

Trotter

Grobar
Учлањен(а)
22.11.2006
Порука
879
Reaction score
0
Локација
Beograd
ja sam njega opasno gotivio dok je igrao,i stvarno je,sto kazes,steta...a kad smo kod bivsih,zna li ko sta je sa Miroslavom Radosevicem...znam da je pre par sezona bio u Turskoj ali ne znam gde je sad?
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Još samo Godzila da nas napadne
Autor: V. Nestorović | 17.04.2007 - 11:13

Voda je poplavila ulice Njujorka, nacionalna garda pomaže prilikom evakuacije, otkazani su gotovo svi letovi, a preko 300.000 kuća i stanova je ostalo bez struje.
Istočnu obalu Amerike je zahvatilo veliko nevreme, a usred svega toga našao se i Nenad Krstić, centar Nju Džersija i reprezentativac Srbije, koji se polako oporavlja od teške povrede ligamenata kolena.
- Prosto ne verujem šta se dešava. Jedva se probijam kroz gužvu, a svakog dana moram da idem na terapije zbog kolena. Voda mi dolazi do polovine džipa, ovde je veliki haos, a najavili su i sneg. Ne razmišljam o tome da privremeno napustim Njujork (količina kiše koja trenutno pada oborila je sve rekorde, koji datiraju još iz 1906. godine), ali izgleda da je ostalo još samo Godzila da nas napadne - priča za „Blic“ Krstić.
Pre povrede Nenad Krstić je uspeo da se nametne u startnoj petorci Nju Džersija, ali i kao jedan od boljih Evropljana i centara u NBA ligi.
- Trenutno radim po specijalnom programu, a moram da kažem da sam uvek malo ispred po pitanju oporavka. Počeo sam i neke vežbe u bazenu, za nekoliko nedelja bih mogao da se nađem na parketu i da krenem lagano da trčim. Ne želim sebe da 100 odsto otpišem sa Evropskog prvenstva, uvek postoji nada, ali su šanse slabe. Zaista sam želeo da se nađem u Španiji.
Na kraju sezone, srpski košarkaš bi trebalo da počne pregovore sa čelnicima Nju Džersija oko novog ugovora, ali zahvaljujući sjajnim partijama koje je pružao, lista zainteresovanih ekipa je poveća.
- Dobro sam igrao, ali me je povreda odvojila od parketa. Ne želim da pričam o novom ugovoru. I da igram ne bih smeo ništa da kažem do juna kada počinje prelazni rok. Ne plašim se za budućnost, pokazao sam šta znam u NBA ligi. Za nekoliko nedelja ću doći u Srbiju, radiću po specijalnom programu, koji su napravili za mene i spremaću se za povratak. Ovde imam i ličnog trenera, koji je specijalista za povrede ligamenata, jedva čekam da se vratim u igru - rekao je Nenad Krstić za „Blic“.

ja sam njega opasno gotivio dok je igrao,i stvarno je,sto kazes,steta...a kad smo kod bivsih,zna li ko sta je sa Miroslavom Radosevicem...znam da je pre par sezona bio u Turskoj ali ne znam gde je sad?
Igra i dalje u Turskoj ..Ekipa se zove Banvit i tamo je cini mi se najbolji strelac ekipe .
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Holivudski oproštaj Divca


Prijepolje će 22. septembra biti važna košarkaška tačka na mapi sveta. Vlade Divac će te subote, u rodnom gradu, ozvaničiti odlazak u zasluženu penziju. Slika će obići planetu, s obzirom na to da će čitavom spektaklu prisustvovati državni vrh Srbije, brojni Divčevi prijatelji, slavni igrači, a znak zahvalnosti i podrške uputiće i holivudske zvezde!
Putem TV linka, iz Amerike ćemo čuti srpsko „Zdravo, Vlade“, i to od legendarnog novinara Si-En-Ena Lerija Kinga. Iz Kalifornije će se sa „Halo, Prijepolje“ oglasiti Arnold Švarceneger, a srećan odlazak u penziju našem asu poželeće i Dastin Hofman, Dajana Kiton... Pozivnicu za dolazak u Prijepolje dobili su brojni NBA igrači, na prvom mestu slavni Medžik Džonson.
Vlade Divac neće upriličiti uobičajeni oproštaj kroz egzibicionu utakmicu, biće to celodnevno druženje s prijateljima na multimedijalnoj izložbi u Muzeju u Prijepolju.
- Sve ovo sam odlučio da organizujem isključivo zbog naše dece, da im na jednom mestu, kroz medalje, pehare, fotografije pokažem kako izgleda karijera jednog sportiste. Mogao sam oproštaj od košarke da organizujem na bilo kom mestu, ali za mene je najznačajnije da to bude baš u Prijepolju. To je moj grad, ta sredina me je naučila životu, lepom ponašanju... - rekao je Divac.
Zvanični deo proslave počeće u 20 časova i trajaće dva sata, a čitav spektakl prenosiće RTS. Proslava će biti nastavljena u amfiteatru Muzeja čija je izgradnja u toku i koju finansijski sa 30 miliona dinara pomaže Vlada Srbije.
- Kako će u amfiteatru biti mesta za svega 100 zvanica, na nekoliko mesta u gradu biće postavljeni video-bimovi putem kojih će svi Prijepoljci i gosti grada moći da prate dešavanja pod krovom Muzeja, gde će Divac kroz razgovor sa gostima evocirati uspomene na pojedine događaje iz svoje bogate karijere - otkriva za „Blic“ Slavoljub Pušica, direktor Muzeja u Prijepolju.
Proslava će biti okončana vatrometom, a ceo događaj pratiće oko stotinak novinarskih ekipa iz čitavog sveta. Prema nezvaničnim procenama, u Prijepolje će, kako bi na jednom mestu videli najveće zvezde košarke, stići i preko 10.000 poklonika basketa iz svih delova bivše Jugoslavije.
Sama realizacija projekta multimedijalne izložbe u Muzeju koštaće preko 200.000 evra i nju će finansirati Vlade Divac i sponzori. Izložba će nakon Prijepolja nastaviti „turneju“ kroz Srbiju, a zatim obići i većinu svetskih metropola. Muzej će do početka septembra objaviti i knjigu „Legenda i grad“ u kojoj će autor Milan R. Cmiljanović izneti niz malo poznatih detalja iz detinjstva Vlada Divca provedenog u Prijepolju.

Raspevani „Divac fest“
- Nakon proslave u Muzeju, na platou ispred Doma kulture koncert će održati „Balkanika“ u okviru muzičkog programa „Divac fest“, koji će postati tradicionalan. Uskoro će biti raspisan i konkurs za najlepšu pesmu posvećenu Vlade Divcu, a u toku su i pregovori sa eminentnim pevačima i grupama oko učešća na dvodnevnom festivalu, koji će imati i takmičarski karakter - kaže Ljubiša Savković, direktor Doma kulture.

Spavanje na Zlataru
U Turističkoj organizaciji muče muku kako da obezbede smeštaj za veliku broj gostiju.
- U tri hotela svega je 200 postelja pa ćemo pomoć zatražiti od hotelijara na Zlataru i Zlatiboru. Ovih dana poziv će biti upućen i građanima koji su radi da izdaju sobe, a gostima Prijepolja biće ponuđen i smeštaj u seoskim domaćinstvima - kaže Svetlana Slović, direktor Turističke organizacije u Prijepolju.
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
25.04.2007.
Izvor: PRESS
Intervju - Željko Rebrača
NE VRAĆAM SE U PARTIZAN!

Završio sam NBA karijeru, vraćam se u Evropu, ali ne u Partizan. Nisam o tome razmišljao, radije bih u Španiju ili Italiju

Proslavljeni košarkaški as Željko Rebrača kaže za Press da su šanse za povratak u Partizan minimalne i da će posle raskida ugovora sa LA Klipersima karijeru nastaviti negde u Evropi. Bivši reprezentativac SR Jugoslavije kaže da je najbliži odlasku u Španiju ili Italiju, ali da još nije doneo konačnu odluku.

- Stvarno nisam razmišljao o Partizanu i, da budem iskren, ne verujem da ću ponovo obući crno-beli dres. Nisam imao kontakte sa ljudima iz Partizana, a igračku karijeru voleo bih da nastavim negde u Evropi. Zasad sam razgovarao sa nekim klubovima iz Španije i Italije, ali još ništa nije rešeno. Košarku planiram da igram još dve ili tri godine - rekao je na početku razgovora Rebrača.

Da li to znači da je NBA karijera završena?

- Raskidom ugovora sa LA Klipersima mislim da sam rekao zbogom NBA ligi, ali nikad ne reci nikad. Bilo je lepih i ružnih trenutaka, ali to je sada iza mene. Imao sam dosta problema sa povredama u prethodnom periodu i sada mi je najvažnije da se što bolje spremim za narednu sezonu, jer skoro celo prvenstvo nisam igrao.

Odmaram se na reci

Posle dužeg vremena vratili ste se u Srbiju. Kako provodite slobodno vreme?

- Odmaram se, ali uvek kad dođeš u zemlju, moraš neke stvari da završiš. Dosta vremena provodim na reci, gde planiram da organizujem neke turnire u fudbalu i odbojci. U narednih nekoliko dana trebalo bi da otputujem do Italije, gde imam kuću, a posle toga odlazim do Los Anđelesa gde deca završavaju školsku godinu. Naša želja je da se posle toga stalno naselimo u Evropi, najbliži smo odluci da živimo u Italiji ili Srbiji. Videćemo gde će deci biti najbolje da se školuju - završio je Rebrača.

Kako sa ove distance gledate Vaš učinak u najkvalitetnijoj ligi na svetu?

- Imao sam odličnu prvu sezonu u Detroitu, dok sam u drugoj imao problema sa povredom. Nije bila loša ni prva godina u LA Klipersima. Sigurno da sam mogao da ostavim i dublji trag, ali neke stvari ne mogu da se promene. U svakom slučaju, drago mi je što sam igrao u tako jakoj ligi.

Cele godine imali ste problema sa zdravljem i to je glavni razlog raskida ugovora sa LA Klipersima. Kakva je sada situacija?

- Osećam se sve bolje i verujem da ću spremno dočekati novu sezonu. Čelnici kluba iz Los Anđelesa videli su da neću biti spreman za plej-of, zbog čega su hteli da angažuju nekog igrača koji bi im pomogao u doigravanju, ali Klipersi se na kraju nisu plasirali u samu završnicu NBA lige. Bilo je tu još nekih čudnih događaja, ali neću da se vraćam u prošlost.

Većina košarkaša iz generacije koja je 1995. godine osvojila EP i po završetku karijere ostala je u košarci - Divac je u Realu, Đorđević trener Armanija, Danilović predsednik Partizana... Da li i Vi planirate da krenete njihovim putem?

- Imam neka razmišljanja u tom pravcu, čak sam napravio i neke kontakte, pre svih sa ljudima iz Benetona, u kome sam proveo lepe trenutke. Rano je da pričam o tome, jer sam fokusiran na igračku karijeru, ali ko zna šta donosi dan, a šta noć.

Prošle nedelje Dragan Kapičić je izabran za predsednika KSS. Da li pratite dešavanja u našoj košarci?

- Znam da je Kapičić novi predsednik, ali nemam komentar. Mislim da bi bilo glupo da pričam o tome, s obzirom na to da nisam upoznat sa detaljima. Znam da je Partizan osvojio Jadransku ligu, i to je sve što znam o dešavanjima u našoj košarci - rekao je legendarni centar reprezentacije Jugoslavije.


A ko te uopste zove da se vratis ?????????????
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Неки играчи заборављају ко их је афирмисао... Жалосних незахвалника никад доста... :cry:
 

BOGDAN_WSC

Početnik
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
97
Reaction score
0
Локација
Novi Sad
Па стварно,не мораш никад да се вратиш што се мене тиче....Паре удариле у главу размишљају да зараде што више лове....Такви играчи нису пожељни у Партизану......
 

Method Man

Guest
Divac pred sudom zbog lažnih tašni?!
Subota, 28. april 2007. 15:11

Bivši srpski košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana mogu se naći pred sudom zbog prodavanja falsifikovane robe, prenosi beogradska štampa.

Butik "L'Image Beauty", vlasništvo bračnog para Divac, navodno je prodavao kopije torbi "Fendi", "Guči" i drugih modnih giganata, naravno po ceni originala!

Izvesni Marko Ambroseli potrošio je oko 1.600 dolara na poklone za svoju lepšu polovinu u njihovom butiku. Prevaru je otkrila ta dama, dok Ambroseli kaže da "nikad ne bi sam primetio, pošto je muškarac".

Njegov advokat Aron Svikard kaže da jeodlučio da podnese tužbu protiv bračnog para Divac i poziva i druge prevarene da mu se pridruže.

"Ljudi trošili na hiljade i hiljade dolara ne znajući da zapravo kupuju lažnu robu. Razlika u ceni kreće se i do devet puta manje. Moj klijent je nedavno čuo da postoji mogućnost da se ne radi o originalima i onda je u prodavnici u San Francisku uporedio pravu robu s onom koju je imao i shvatio da je prevaren" rekao je Svikard, koji traži pet miliona dolara odštete u ime svog klijenta.

Prevara je otkrivena još prošle godine, kada je "Guči" upozorio kupce na falsifikate, ali do sada nije bilo pokretanja zvaničnog sudskog procesa u SAD, prenosi "Kurir". Advokati "Gučija" tada su zatražili po milion dolara (!!!) za svaki prodati "lažnjak".

Vlasnica butika Snežana Divac i njen pravni tim nisu želeli da daju bilo kakve komentare.
Pravni zastupnik butika "L'Image" Džejms Houpt demantovao je umešanost u bilo kakvu prevaru.
"Butik "L'Image" demantuje da je proizvodio, promovisao i na bilo koji način prodavao i distribuirao torbice i novčanike koji su nosili oznaku pomenutog brenda" rekao je Houpt.

(MONDO)
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
ŽELjKO ĆE OSTATI KOLIKO GOD ŽELI

Vlasnik Panatinaikosa Pavlos Janakupulos
Iako je samo jedan od trojice braće suvlasnika kluba,
Pavlos Jankopulos je tokom finalnog meča prošetao

(pored parketa) bar koliko i treneri Etore Mesina i Željko Obradović. Radovao se, tugovao, gestikulirao, na kraju skakao od sreće...

- Ne mogu da zamislim Panatinaikos bez Željka Obradovića. Može da ostane u Panatinaikosu koliko god želi! - jasno je Pavlos javnosti stavio do znanja koliko ceni najtrofejnijeg stručnjaka u Evropi.

PAO je sva četiri puta stigao do evropske krune pod vlasničkom kapom braće Janakopulos, koji su se i pre dve večeri radovali kao da su prvi put postali prvaci Evrope.

- Svaka titula ima svoju težinu i svaka je jedinstvena. Želim da se zahvalim i navijačima koji su svim srcem bili uz nas - dodao je Pavlos, čija će kasa, posle osvajanja Evrolige, biti praznija za oko 700.000 evra, koliko će prema ugovorima isplatiti igračima za ostvareni uspeh.

Tu je i ček na sumu od oko 100.000 evra za trenera Obradovića.

BATIST HVALI UČITELjA

OBRADOVIĆ KAO DžEKSON

Jedan od najboljih igrača PAO Majk Batist u isticanju velikih zasluga za uspon na košarkaški Olimp, srpskog stručnjaka uporedio sa najtrofejnijim NBA trenerom.

- Željko je evropski Fil Džekson. On je naša velika snaga. Zna da izvuče maskimum iz svakog igrača. Sa njim jednostavno ne možete da verujete drugačije, osim da ćete da pobedite. Naravno, zahvalio bih se i neverovatnim navijačima - istakao je Batist.

POZIRANjE

MALO JEDNA ŠAKA

Odmah po osvajanju titule, grčke kolege su se setile detalja iz Bolonje 2002, kada je Obradović pozirao fotoreporeterima sa peharom u jednoj ruci i pet raširenih prstiju druge ruke, aludirajući na petu evropsku krunu... Ovog puta, zbog šestog pehara u karijeri naš trener se, kroz šalu, izvinio što neće moći da pozira na sličan način.

ČESTITKE

DOŠAO I ĐORĐEVIĆ

Gotovo da nije bilo ni jednog Srbina u Atini koji u noći slavlja slavnom stručnjaku nije čestitao šestu evropsku krunu.

Pažljivim grčkim novinarima nije promaklo da se oko tri sata posle ponoći u hotelu Divani Karavel pojavila srpska igračka legenda Aleksandar Đorđević koji je došao da stegne ruku nekadašnjem učitelju s kojim je upravo sa ovog mesta kretao u osvajanje Evrope i sveta na EP 1995. i 1998.



SRPSKI KRALj GRČKE

basket-trofejPanatinaikos osvojio četvrtu titulu prvaka starog kontinenta
Željko Obradović se okitio šestom titulom, Dejan Tomašević
odigrao finale protiv CSKA za pamćenje,

Miloš Vujanić u dve utakmice Fajnal-fora potvrdio da je u sjajnoj formi

DAN posle... Nikad bolja prilika da se saberu misli od prethodne noći. U nedelju uveče palila se svaka iskra emocija u Olimpijskoj dvorani u Atini. Panatinaikos je osvojio četvrtu titulu košarkaškog prvaka Evrope.

Ali, iznad svih i bolje od svih video se trenerski pečat Želimira Obradovića. Srpski stručnjak se u 47. godini šesti put popeo na mesto koje je rezervisano samo za najbolje.
Dan posle velikog i nezaboravnog finala Fajnal-fora protiv CSKA, u kome je sa trona sklonjen moćan ruski tim (93:91), Obradović je izgledao isto kao i nekoliko minuta posle utakmice. Kao da se u nedelju uveče, kada je nad Akropoljem već jasno svetlela četvrta evropska zvezda Panatinaikosa, dogodilo nešto sasvim normalno.
Miran, staložen, bez euforije... Tako je to valjda kada u karijeri čovek doživi istu stvar toliko puta da se mora brojati prstima dve ruke.
- Za mene je najveća satisfakcija kada vidim navijače Panatinaikosa - kaže Željko Obradović, koga su pristalice zelenih na ramenima nosile do svlačionice. - Ljudi me cene u Atini, cene ono što sam sa Panatinaikosom uradio u poslednjih osam godina.

U leto 1999. Obradović je došao u klub koji je do tada imao samo jednu titulu prvaka Evrope, osvojenu 1996. Onda je došao Solun 2000, pa Bolonja 2002. i na kraju atinsko šampionsko veče u nedelju.
- Imali smo napornu sezonu. Ljudi koji vode, kao i oni koji vole klub, od početka su verovali u ono što nam je svima bio cilj. Presrećan sam i zbog igrača koji su prvi put osvojili Evroligu, naravno najviše zbog Tomaševića i Vujanića. Uradili su veliki posao za tim u polufinalu protiv Taukeramike i u finalu protiv CSKA - hvali Ovradović svoju školu košarke, u kojoj se piše i priča raznim jezicima, ali u kojoj se reč titula uvek izgovara isto.

POSAO I ZA POLICIJU

UHAPŠENO

29 NAVIJAČA

Grčka policija uhapsila je juče ujutru 29 navijača Panatinaikosa koji su u Atini divlje slavili pobedu u filanu Evrolige.

Navijači atinske ekipe su, posle trijumfa nad CSKA zapalili dva automobila i dva kamiona.

Pre utakmice je, zbog pokušaja da u dvoranu u kojoj se igrala utakmica uđu bez ulaznica, uhapšena još 181 osoba. Još devet navijača je uhapšeno pošto su pokušavali da u dvoranu uđu sa falsifikovanim ulaznicama i propusnicama za medije.

Završni turnir Evrolige je obezbeđivalo oko 5.000 policajaca kojima je to bila generalna proba pred finale fudbalske Lige šampiona u kojem će se 23. maja u Atini sastati italijanski Milan i engleski Liverpul.

LIČNA KARTA

KLUBOVI: Partizan (1991-93), Huventud (1993/94), Real Madrid (1994-1997), Beneton (1997-1999), Panatinaikos (1999-).

PRVAK EVROPE: 6 puta

KUP SAPORTA: 1997, 1999.

PRVAK JUGOSLAVIJE: 1992.

KUP JUGOSLAVIJE: 1992.

PRVAK GRČKE: 6 puta

KUP GRČKE: 4 puta

REPREZENTACIJA: zlato sa EP 1997, zlato sa SP 1998, srebro sa OI. 1996, bronza sa EP 1999.

ŽELjKOV PUT KROZ EVROPU

ISTABNUL - 1992.

POLUFINALE: Partizan - Filips Milano 82:75

FINALE: Partizan - Huventud 71:70

TEL AVIV - 1994.

POLUFINALE: Barselona - Huventud 65:79

FINALE: Huventud - Olimpijakos 59:57

SARAGOSA - 1995.

POLUFONALE: Limož - Real M. 49:62

FINALE: Real M. - Olimpijakos 73:61

SOLUN - 2000.

POLUFINALE: Panatinaikos - Efes Pilsen 81:71

FINALE: Makabi - Panatinaikos 67:73

BOLONjA - 2002.

POLUFINALE: Panatinaikos - Makabi 83:75

FINALE: Kinder - Panatinaikos 83:89

ATINA - 2007.

POLUFINALE: Panatinaikos - Taukeramika 67:53

FINALE: Panatinaikos - CSKA 93:91
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
ČEKAO SAM 15 GODINA

Dejan Tomašević trofejom evrolige kompletirao veliku riznicu
Da sam koju godinu mlađi, verovatno bih od radosti sve skinuo
sa sebe. Trenutno sam najsrećniji čovek na svetu

Kada je pre skoro dve godine stigao u Atinu, jedan od najtrofejnijih igrača u evropskom basketu Dejan Tomašević je rekao da mu je najveća želja da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri – Evroligu.

Nije ni sanjao da će ga osvojiti na veličanstven način - uz briljantno lično izdanje, pred 20.000 "svojih" navijača, na 34. rođendan...

- Jeste, čekao sam na ovakvo slavlje 15-16 godina... Da sam koju godinu mlađi, verovatno bih od sreće sve skinuo sa sebe. Presrećan sam što nam se sve potrefilo, da igram pred našim navijačima, na rođendan, u društvu brojnih prijatelja i porodice. Mislim da sam trenutno najsrećniji čovek na svetu - kaže Tomašević.

Dejan je, iako je od pre dve večeri zakoračio u 35. godinu, još jednom na mestralan način pokazao zašto je i dalje jedan od najcenjenijih igrača u Evropi i zašto je košarkaš za velika dela. Gotovo bez greške je odigrao celu utakmicu, naročito u momentima kada se lomio rezultat. Dovoljano da mu se "zeleni" deo Grčke pokloni...

- Pred polufinale i finale nisam bio nervozan, već nestrpljaiv da počne utakmica, jer sam osetio i iz iskustva znao da mogu da dam mnogo. Naravno, pružili smo maksimum kao tim.

Tokom cele sezone na leđima našeg internacionalca i njegovih drugova bio je ogroman pritisak uslovljen domaćinstvom fajnal-fora.

- Iskreno, koga god bi pitali gde bih voleo da igra završnicu, nema osobe koja ne bi rekla: “Na svom parketu, pred 20.000 fantastičnih navijača”. Bilo je nemoguće da izgubimo u našoj dvorani. Čini mi se da smo mogli da igramo "do sutra" protiv CSKA i da ne bismo izgubili, jer je svako od nas dao ogroman doprinos. Od Dijamantidisa, preko Batista do Vujanića koji je odigrao dva fenomenalna meča, u polufinalu i finalu.

Grčki ljubitelji košarke kojima je u srcu "detelina", ne sumnjaju da će srpski tandem (Tomaševiću ističe ugovor, Vujanić ima opciju prdužetka saradnje) i sledeće godine u dresu Panatinaikosa jurišati na odbranu evropske krune...

- Sigurno da bih voleo da ostanem, jer se moja porodica i ja zaista fantastično osećamo. Pre toga, čeka nas takođe veliki posao u nacionalom šampionatu, tako da sada razmišljam samo o tome. Bilo bi fantastično da sezonu završimo sa još jednim trofejom - završio je Tomašević.

NAJVEĆA PODRŠKA

NIŠTA BEZ JELENE

Uz briljantnu partiju, Tomašević je "iznova" ušao u srca tifoza Panatinaikosa zbog jednog romantičnog gesta... Naime, dok su se šampioni Evrope nameštali za šampionsko poziranje pred fotoaparatima, Dejan je potražio suprugu Jelenu...

- Ovo je samo jedan čin zahvalnosti supruzi koja ima velike zasluge za uspehe u mojoj karijeri - kratko će Tomašević.

LIČNA KARTA

KLUBOVI: Borac (1990/91), Crvena zvezda (1992-1995), Partizan (1995-1999), Budućnost (1999-2001), Taukeramika (2001/02),

Pamesa (2002-05), Panatinaikos (2005-).

PRVAK EVROPE: 2007.

ULEB kup: 2003.

PRVAK SRJ: 6 puta

KUP SRJ: 2 puta

PRVAK ŠPANIJE: 2002.

KUP ŠPANIJE: 2002.

PRVAK GRČKE: 2006.

KUP GRČKE: 2 puta

REPREZENTACIJA: zlato sa EP 1995, 1997. i 2001, zlato sa SP 1998. i 2002, srebro sa OI. 1996, bronza sa EP 1999.


SVI MOJI SNOVI

Miloš Vujanić oduševljen trijumfom u Evroligi
Dugo je Miloš Vujanić vodi borbu sa povredama,
morao je na dva hirurška zahvata, promenio dva kluba...

Konačno je ozdravio, zaigrao ove sezone za Panatinaikos i došao do titule šampiona Evrolige.

- Ovaj trofej je ogroman uspeh. Čekao sam skoro dve godine da bih se vratio na parket i sada se osećam veoma dobro. Ovo je moja godina! Ostvarili su se svi moji snovi...

Potpuno euforija. Prava deskripcija Miloševog jučerašnjeg raspoloženja..

- Pa ne postaje se svaki dan šampion Evrope – kaže Vujanić posle naše konstatacije da zvuči više nego veselo... - Osećam se fantastično, još sam pod jakim utiskom, takoreći u transu... Sigurno da nisam do kraja ni svestan šta smo napravili...

Finale tvrdo, poeni teški, protivnik moćan...

- Baš tvrdo, iako rezultat govori drugačije, jer su svi očekivali malo poena. Potpuno zasluženo smo dobili, par puta imali i po deset poena viška, ali smo onda glupo padali i dozvoljavali Rusima da se vrate u život. Na kraju, siguran sam da smo više zaslužili trofej od CSKA.

U završnom meču, naš internacionalac je dosadašnjem prvaku Evrope CSKA ubacio 12 poena, uz šut 9-9 sa linije slobodnih bacanja.

- Zadovoljan sam, mada sigurno uvek može bolje...

Da je atmosfera u “Olimpijskoj dvorani“ bila paklena videlo se i u TV prenosu.

- Neverovatno ludilo, ambijent fenomenalan, skoro 20.000 naših navijača... Tako nešto nikad nisam video. I posle utaikmice je bio haos po Atini, ceo grad je slavio, svi naši navijači izašli na ulice. I tako tokom cele noći. Par hiljada navijača čekalo nas je ispred hotela.

PAO je apsolutni vladar Evrope, godinama i Grčke...

- Da, osvojili smo nacionalni Kup i Evroligu, ostalo nam je da završimo još jedan posao – uzmemo grčku titulu.

To bi trebalo da bude mnogo lakše od pohoda na Evroligu?

- Neće biti tako jednostavno, tu je Olimpijakos... Ipak, samopouzdanje nam je na visokom nivou, baš kao i kvalitet. Jači smo od svih, samo da ne dozvolimo neko iznenađenje.

Premije za Evroligu, da li su se braća Janakopulos “otvorila”?

- Biće love. Kao i uvek... - uz osmeh završava Miloš Vujanić.

SLAVLjE

SUTRA NA BUZUKI

Slavlje?

- Nije ga bilo, jer se finale kasno završilo, a iz hale smo izašli tek tri sata posle utakmice zbog dodele trofeja, slavlja na parketu, tuširanja... Onda smo večerali u hotelu sa familijom, a veliku proslavu uz piće i buzuki ostavili za sutra uveče.

LIČNA KARTA

KLUBOVI: Crvena zvezda (1998-2001), Partizan (2001-03), Fortitudo (2003-05), Barselona (2005/06), Panatinikos (2006-).

PRVAK EVROPE: 2007.

PRVAK SRJ: 2 puta

KUP SRJ: 2002.

PRVAK ITALIJE: 2005.

KUP GRČKE: 2007.

REPREZENTACIJA: zlato sa SP 2002.
 

Method Man

Guest
Avdalović za MONDO:Učešće na EP pod upitnikom
Ponedeljak, 14. maj 2007. 14:20

U najjačoj košarkaškoj ligi na svetu posle NBA, španskoj ACB završen je prvi deo šampionata i sledi borba za titulu. Košarkaši Pamese za koje nastupaju dva bivša kapitena Partizana Vule Avdalović i Dejan Milojević na kraju prvog dela prvenstva zauzeli su sedmu poziciju i u plej ofu idu na Real Madrid.

Na početku razgovora za MONDO organizator igre Pamese, Vule Avdalović kaže kako Pamesa nije bez šansi protiv ovogodišnjeg osvajača ULEB kupa.

"Sigurno da je Real favorit, ali ni moja ekipa nije bez šansi. Nama je najvažnije da smo izborili plasman u plej-of i time smo ispunili ambicije uprave. U doigravanje sa Realom ulazimo rasterećeni i tu vidim našu šansu“.

Vašoj ekipi neće biti lako s obzirom da je sezonu završio Dejan Milojević?

"Upravo tako, Milojević je pokazao u prvoj sezoni u Španiji da je veliki igrač. Nažalost, desila se ta povreda. Nadam se da će sledeće godine biti još bolji".

U ostalim mečevima četvrtfinala plej-ofa derbi će svakako biti duel dva učesnika Fajnal fora Evrolige, prvoplasirane Taukeramike i osmoplasirane Unikahe. U ostalim duelima sastaju se: Huventud - Gran Kanarija i Barselona - Djirona. Ko je po vama najveći favorit za osvajanje titule?

"Liga je stvarno izjednačena i teško je govoriti o favoritima. Vidite da tu igraju učesnici Fajnal fora iz Atine, Real, Barselona i zaista je teško prognozirati, ali ipak ako moram nekog da izdvojim, onda je to Taukeramika, koja ima prednost domaćeg terena i najkonstantniju formu tokom sezone“.

v56978p1.jpg




Imam čvrst ugovor sa Pamesom

Igrate drugu sezonu u ACB ligi, a ove godine delite prvo mesto na listi strelaca tima sa Rubenom Daglasom (13,4 poena po meču) i prvi ste asistent sa tri asistencije po susretu. Koliko ste zadovoljni postignutim?

"Što se ličnog učinka tiče, zadovoljan sam. Još da me nije omela povreda, zbog koje sam morao da pauziram mesec dana, bilo bi to još bolje, ali ni ovako nije loše“.

Sa Pamesom imate ugovor na još dve sezone, ali imate i ponude za promenu sredine.

"Bilo je nekih kontakata, ali imam čvrst ugovor sa Pamesom. Ipak, mnogo toga će biti jasnije po okončanju sezone".

Kako ste se snašli u Valensiji, koja je jedan od najlepših gradova u Španiji i da li ponekad odete na Mestalju da na fudbalske mečeve?

"Valensija je jedan predivan grad. Mislim da je grad sa najviše sunčanih dana u Evropi i tu mi se jako dopada, kao i mojoj devojci. Što se tiče fudbala, idem kad imam vremena i zaista je sjajna atmosfera na stadionu".

Zanimljiv je vaš uspon u košarkaškoj karijeri. Pre šest godina igrali ste na pozajmici u Astra Banci, kada se pred start plej ofa povredio tada prvi plej Partizana, Branko Milisavljavić. Tada su vas vratili sa pozajmice, Partizan je poražen u finalu plej ofa od Budućnosti 3.2, ali ste sjajno iskoristili šansu i posle dve godine postali kapiten Partizana.

"Bila je to čudna situacija. Ja sam bio na pozajmici i već se spakovao da idem na odmor, kada je došao poziva da se vratim u Partizan. Tu šansu sam iskoristio, ali ono što je najvažnije, moj veliki trud se isplatio".
v56978p2.jpg




Nije važno ko će da bude selektor

Sa Partizanom ste osvojili četiri titule prvaka države. Sa Univerzitetskom reprezentacijom (Slobodan Tošić, Vule Avdalović, Stevan Nadjfei, Ivan Zoroski, Vladimir Tica, Jovo Stanojević, Goran Čakić, Petar Popović, Luka Vučinić, Miloš Vujanić, Ognjen Aškrabić, Aleksandar Smiljanić ). Za A tim nastupili ste na EP 2003. godine u Švedskoj, na Olimpijadi u Atini i na EP u Beogradu 2005. Tu nije bilo uspeha.

Šta očekujete od predstojećeg prvenstva u Španiji i da li Srbija može da napravi bolji rezultat s obzirom da zbog povreda neće nastupiti Stojaković, Krstić i Milojević?

"Iskreno, ni ja nisam siguran da li ću nastupiti, naravno ako budem pozvan. U klubu me savetuju da na leto idem na operaciju, kako bi rešio te probleme zbog kojih sam pauzirao mesec dana ove godine. Ništa još nije definitivno, pričekaću još malo sa odlukom. U svakom slučaju reprezentacija u Španiji ma u kojem sastavu nastupila, mora i može bolje od prethodnih rezultata".

Da li pratite poslednja dešavanja u savezu oko izbora selektora. Nije izvesno da li Šakota ostaje na tom mestu ili će da dodje neko drugi.

"Nije važno ko će da bude selektor. Samo je važno da se na vreme zna ko će biti kako bi se pripreme dobro obavile“, zaključio je Avdalović.

(Nemanja Babić - MONDO, foto: MN Press)
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Los blancos dominaron durante casi todo el choque, pero un triple de Avdalovic a 17,5 segundos puso a los suyos arriba y Raül López erró en la réplica. El serbio brilló con 17 puntos, pero el hombre del partido fue Víctor Claver, autor de 18 puntos en una auténtica exhibición de talento.


Avdalovic MVP meca protiv Reala , koji je Pamesa dobila 70-67 . Vule je postigao odlucujuci kos tj. trojku :D
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
23.05.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
Intervju - Aleksandar Čubrilo
NISAM PROMAŠAJ

Iako sam zbog povrede završio karijeru u 32. godini, ne mislim da sam bio neuspešan. Igrao sam u Partizanu, bio na fajnal-foru, blizu reprezentacije. Malo li je?

Koliko dugo ništa niste čuli o Aleksandru Čubrilu? Sigurno se sećate mršavog, plavokosog košarkaša Partizana, koji je slovio za najperspektivnijeg igrača svoje generacije. Ali, iako su mu svi stručnjaci prognozirali NBA karijeru, "srpski Rodni" je posle odlaska iz crno-belih uglavnom tavorio u manjim evropskim klubovima. Na kraju je zbog problema sa povredama ove sezone u 32. godini definitivno okačio "patike o klin". U intervjuu za Press Čubrilo otkriva zbog čega više ne pika basket čak ni ispred svoje zgrade i zašto ne žali što nije uradio više u karijeri.

Bio si najtalentovaniji igrač Partizanove generacije. Šta se dogodilo, pa nisi napravio dobru inostranu karijeru?

- Najviše su me omele povrede. Još kada sam odlazio iz Partizana, imao sam tešku povredu kolena, zbog čega sam pauzirao skoro dve godine. Kada sam se vratio, nije to bio onaj stari nivo, ali sam ipak rešio da nastavim da igram do ove sezone, kada sam definitivno otišao u "penziju".

Partizan je favorit za titulu

Kako ti se čini ova generacija crno-belih?

- Odlični su, gledao samo ih cele sezone u Evroligi i mislim da su napravili fenomenalan rezultat. Malo im je falilo da dođu do četvrtfinala. Takođe, smatram da su najveći favoriti za titulu, ali ima tu još pretendenata kao što su FMP i Hemofarm. Biće zanimljivo gledati plej-of.

Šta radiš kad ne igraš basket?

- Zaposlio sam se u kompaniji "Divac sport" koju vodi Ivica Divac, brat legendarnog Vlada. Firma otvara dosta poslovnica po Srbiji, a moj posao je koordinacija između maloprodaje i veleprodaje. Nije loše, zadovoljan sam poslom.

Da li ti je žao što nisi postigao više u karijeri?

- Ne žalim ni za čim, jer da sam mogao više, ja bih to uradio. Ne razmišljam u stilu "šta bi bilo da je ovako ili onako". Dosta sam uradio, igrao sam u najboljem klubu u Srbiji, bio na širem spisku reprezentacije, učestvovao na fajnal-foru, osvajao titule prvaka. Dosta za jednu karijeru.

Znači "penzija" je bila neminovna?

- Da, bolovi su bili nesnosni i više nije bilo uživanja u igranju, pa nisam želeo da se mučim. Početkom ove sezone imao sam problema sa leđima i odlučio da prestanem sa igranjem, pa sam, što se kaže, "penzioner".

Pa, je l' igraš bar rekreativno?

- Ma, kakvi, imam jake bolove u kičmi čak i kada lagano igram, pa zato neću da rizikujem da se povreda pogorša - rekao je na kraju razgovora Čubrilo.
D. STOJMENOVIĆ
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
TAKO BIH VOLEO DA ODEM U ŠPANIJU...

Nenad Krstić u Srbij inastavio oporavak od teške povrede
Realno, male su šanse da ovog leta obučen reprezentativni
dres. Možda bih i bio potpuno zdrav do septembra,ali teško


je igrati, tempirati formu, pogotovo za tako važno takmičenje bez ijedne utakmice - istakao Krstić

Nenada Krstića nije bilo na parketu od 22. decembra prošle godine, kada je pokidao prednje ukrštene ligamenete levog kolena. Ali jeste u medijima, posebno u završnici sezone. Nije bilo novinskog, TV, radio ili internet izveštaja koji u analizi hoda po plej-of mukama Nju Džersija nije apostrofirao izostanak jednog od najboljih belih centara u šampionatu sveta. A on, kako sam kaže, jedva je podnosio da s klupe, gleda kako Pavlović i ostali konjanici trijumfalno potpisuju godišnji odmor njegovim saigračima.

- Uh, najteže je bilo u plej-ofu. Tu si, pored parketa, a ne možeš da im pomogneš, osim bodrenjem - prenosi Krstić utiske,

U Sport ulazi kao nekada, kada je pravio prve velike korake u Partizanu, bez pokreta zvezde, što nesumnjivo jeste. Jedina razlika su dodatnih 15-tak kilograma mišićne mase, naročito u ramenima.

- Šta vam drugo preostaje kada ne možete da hodate nego da radite na masi - kroz smešak odgovara Krle, povrđujući da rehabilitacija kolena ide željenim tokom. - Malo mi se upalilo zdravo koleno (iz kojeg je presađen ligament u drugo), ali biće sve u redu. Sledećeg meseca se vraćam u Nju Džersi na kontrolu, a zatim počinjem s pojačanim radom. Možda budem bio na Letnjoj ligi. Naravno, neću igrati, jer u tom stadijumu rehabilitacije neću biti spreman za pun kontakt, ali ću trenirati s timom.

Da li to znači da bi Nenad Krstić mogao da obuče plavi dres već na EP u Španiji?

- Realno, male su šanse. Možda bih i bio potpuno zdrav do septembra, ali teško je igrati, tempirati formu, pogotovo za tako važno takmičenje bez ijedne utakmice u skoro devet meseci. Dobro poznajem sebe i znam da su mi neophodna dva, tri meseca da se vrtim u fromu.

U Nestima, ne sumnjaju da ćete biti potpuno zdravi za početak novembra i start u koju bi mogli da uđete kao igrač koji se obavezao na višegodišnju vernost klubu.

Ako je verovati medijima preko okeana, mrežice, bez obzira što ste pauzirali gotovo celu sezonu, planiraju da vas najkasnije do 31. oktobra upecaju da potpišete

ugovor, ne želeći da rizikuju, da vas izgube leto kasnije, kada ćete biti slobodan agent?

- Ne znam šta da vam kažem. Imali smo, svako ponaosob, intervju sa stručnim štabom i upravom, uobičajen za kraj sezone. Rekli su mi da računaju na mene za sledeću sezonu. Iskreno, da sam u njihovoj koži, da moram da odlučujem, da treba da potpišem višegodišnji ugovor sa igračem koji je u poziciji kao sada ja, ne bih znao šta da radim. Voleo bih da ostanem još dugo godina u Netsima, jer imamao zaista odličnu ekipu.

Pominje se odlazak Kida i Kartera?

- Informišem se koliko i vi - iz novina. Već je uobičajeno da kada se približava leto krenu priče o velikim trejdovima. Ali, obično, oni koji se najviše pominju, ne ostvare se. Voleo bih da i sledeće godine budemo u istom sastavu.

DAN ZA NEZABORAV

ALBANIJA POSLE DRAFTA

Iako je od momenta kada ga je Nju Džersi draftovao prošlo bezmalo pet godina, Krle ne zaboravlja tih nekoliko dana..

- Sećam se da su me na pripremama mlade reprezentacije gledali ljudi iz San Antonija. Nisu krili zadovoljstvo što su me videli, obzirom da sam tada bio gotovo nepoznat. Čak su i rekli da će me uzeti. Međutim, Nju Džersi ih je pretekao...

Krle se priseća kako je izgeldalo jutro posle drafta.

- Uh sećam se da me je ranu ujutro, kada je bio zakazan odlazak u Ohrid na Balkanijadu sačekalo mnogo SMS poruka na mobilnom... Zovu novinari da pitaju šta mislim o draftu, a ja, s druge strane, moram da se koncetrišem na utakmicu sa Albanijom.

REŠEN PROBLEM SA PARTIZANOM

DIVAC ME SPASAO

Loši odnosi sa Partizanom, koji su nastali prošle godine zbog načina isplate obeštećenja su prošlost...

- Moram da naglasim da je Vlade Divac ispao veoma fer. Preuzeo je na sebe moj dug prema Partizanu, a ja ću njemu da sve isplatim u ratam, pošto, verujte mi ne bih mogao

sve odjednom. Zaista sam mu zahvalan na tome – kaže Nenad.

NAUČIO DA PLIVA

NEMA BOLjEG OD MENE

Za Krstićeva šira ramena u odnosu na prošlu sezonu krivo je i plivanje...

- Zbog rehabilitacije svaki dan sam bio u bazenu. Kao i svi, mislio sam da sam odličan plivač. Međutim, brzo sam uvideo da jedva mogu dva puta da preplivam bazen. Uverio sam se da imam mnogo toga da naučim, od načina disanja... Malo, po malo, sad mogu da tvrdim da sam najbolji plivač u Netsima, možda i dalje - kroz šalu objašnjava Krle. - Imam stoodstotan učinak protiv službenika kluba. Iz njihovih kancelarija se pruža pogled ka bazenu. Izazivali su me na plivački dvoboj. Za sada je 10-0 za mene.

DEBAKL NA EP 2005.

PRITISAK NAS UBIO

Debakl na EP od pre dve godine mnogima je u sećanju. Najviše plavom timu. Šta se desilo? Kako centar Netsa kaže, u par navrata je po povratku u SAD razgovarao sa saigračima iz reprezentacije.

- Teško je naći odgovor. Bio je veliki pritisak, nervoza... Verujte, nisam znao za neke stvari koje je Željko (Obradović) rekao na konferenciji. Svi se trudimo da to zaboravimo.

SVETSKO PRVENSTVO 2006.

ČUDAN SAM SEBI

Predsednik KSS Dragan Kapičić i generalni sekertar Predrag Bojić uspostavili su kontakt s mnogim srpskim NBA asovima, među kojima je i Krstić.

- Drago mi je što smo popričali. Nije bilo razgovora o prošlom letu i mom izostanku iz reprezentacije. Bilo je kako je bilo. Verujte, prošlog leta mi nije bilo prijatno da čitam svoje izjave u kojima se pravdam, ali morao sam tako da reagujem. Ali, hajde da se ne vraćamo na to. Idemo dalje, gledajmo unapred.

PLAVI NA POČETKU

ATMOSFERA JE BITNA

Za razliku od sastava plavih iz 2005. koji je bio jedan od najiskusnijih u protekloj deceniji, reprezentacija Srbije će u Španiji biti značajno podmlađena.

- Evidentno je da selektor neće imati na raspolaganju mnogo iskusnih igrača. Nemamo veliki izbor u inostranstvu. Ima dosta talentovanih momaka u Srbiji. Primera radi, prošlog leta bio je nov tim. Možda nije bio očkivan rezultat, ali je bilo drugačije, kako su sami igrači rekli, atmsofera je bila odlična.

SAIGRAČI ODUŠEVLjENI

RAKIJA JE NAJBOLjA

Zahvaljujući Nenadu Krstiću, ali i Miletu Iliću, koji se prošlog leta preselio u NBA, Srbija više nije nepoznanica za građane Njy Džersija, posebno za igrače Netsa. Kako Krle kaže, Kid, karter i druptvo su posebno oduševljeni srpskom rakijom.

- Uh, ne možete da verujete kako su reagovali kada su probali. Recimo, Kid je rekao da nije pio ništa bolje u životu. Jedino smo imali problem da im objasnimo koje vrste je to piće. Ma važno da je najbolje.

SA ZLATIBORA U ORBITU

PALAC ZA SVE KRIV

Turnira 1002 metra na Zlatiboru 2001. godine bio je prekretnica za Krstićevu karijeru. Na dve utakmicecentar Netsa je imao identičan učinak sa slobodnih bacanja 14-14! Tada je dobio i puno poverenje trenera Vujoševića, ali ne samo zbog odličnih igara. Naime, u završnici jednog meča polomio je palac leve ruke. Međutim, stisnuo je zube i odigrao do kraja, a da niko u strčnom štabu nije primetio tešku povredu.

- Sećam se da me je Dule (Vujošević) pitao da li stavrno nisam osetio da sam polomio prst. Kako nisam? Pa skroz mi se taj deo šake ulubio, ali šta ćeš, igraš dok možeš da izdržiš bol - objašnjava Krstić, koji se više ni ne seća šta je sve lomio, od oba palca, stopala, nekoliko puta ruku. - Nadam se da je s pucanjem ligamenata došao kraj povredama.

OPROBAO SE U BEJZBOLU

ČAROBNA LOPTICA

Krle je već dokazani majstor pod obručima, ali mu je bejzbol slaba strana.

- Bili smo jedan dan na stadionu Jenkija. Svi su uspeli da pogode lopticu, osim mene - ne krije Krle da nije talenat za ovaj američki sport, dok za klasičan fudbal u Netsima nema baš velikog interesovanja. - Jedino nas trojicu Evropljana, Nahbara, Mileta i mene zanima soker. I Kid je jedno vreme kao klinac trenirao. Ostali više vole američki fudbal, a posebno se pale na NCAA basket. Uh kakvo je to rivalstvo kada su međusobni susreti koledža na kojima su moji saigrači studirali. Verujte, to je kao kada o meču pričaju navijači Partizana i Zvezde.

Izvor Sport
 

Method Man

Guest
Miloš Vujanić još dve godine u Atini
Ponedeljak, 4. jun 2007. 21:18

Plejmejker novog šampiona Evrope Panatinaikosa Miloš Vujanić produžio je ugovor sa atinskim klubom.

Uz Vujanića, koji se obevezao na dvogodišnju vernost "zelenima", produženje ugovora potpisali su i bekovi Sani Bećirović, odnosno Nikos Hadživretas.

Bećirović je kao i Vujanić potpisao novi dvogodišnji, a Hadživretas trogodišnji ugovor.

Pre njih ugovore sa klubom produžila su još dva ključna igrača šampionske postave - centar Majk Batist i najkorisniji igrač završnog turnira Evrolige Dimitrios Dijamantidis.

Vujanić je po odlasku iz Partizana nosio dres Skipera iz Bolonje i španske Barselone. On je zbog teške povrede ligamenata kolena propustio bezmalo dve sezone, pre nego što je prošlog leta potpisao za Panatinaikos sa kojim je pre mesec dana osvojio evropsku krunu.

(MONDO)
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Lepo , zasluzio je nov ugovor .Posle povrede se polako vraca u pravu formu.Nadam se da ce biti jos bolji .bravo Vujke !!!


AVDALOVIĆ OPERISAN
PLEJMEJKERU Pamese Vuletu Avdaloviću juče je u Madridu operisan desni skočni zglob, koji je čitavim tokom sezone zadavao probleme našem reprezentativcu.
Period oporavka trajaće dva meseca, tako da jedan od najboljih organizatora igre u španskoj ACB ligi, neće moći da prihvati poziv selektora Slavnića za Evrobasket. U klubu očekuju da će tokom avgusta moći da se pridruži pripremama tima za sledeću sezonu.
 
Последња измена од уредника:

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Rebrača uz Miloja i Vuleta?
Petak, 8. jun 2007. 16:15

Španski ACB ligaš Pamesa razmatra mogućnost da u svoje redove, tačnije na poziciju centra, dovede srpskog "bananamena" Željka Rebraču, koji bi se tako pridružio Dejanu Milojeviću i Vuletu Avdaloviću u ekipi iz Valensije.

Tridesetpetogodišnji Rebrača u poslednjoj sezoni NBA lige nije odigrao nijednu utakmicu za Los Andjeles Kliperse zbog zdravstvenih problema, ali se, kako piše španska "Marka", oporavio i najverovatnije se vraća u Evropu.

U prilog ovoj tvrdnji ide i činjenica da su Klipersi početkom aprila raskinuli ugovor sa Rebračom, tako da on ima odrešene ruke u pronalaženju novog kluba.

Popularni "Rebarce" je u NBA ligi proveo pet sezona, ne računajući aktuelnu, gde je izmedju ostalih igrao za Detroit Pistonse i Atlanta Hokse, dok je u Evropi sa atinskim Panatinaikosom osvojio Evroligu i bio proglašen najkorisnijim igračem elitnog klupskog takmičenja.

Bio je član reprezentacije Jugoslavije, koja je 1996. godine osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti, kao i zlato na Svetskom prvenstvu 1998. u Atini.

(MONDO, foto: MN Press)



Košarka (sve vesti)
v59848p0.jpg

Nesterovič za MONDO: Divac je ikona
Petak, 8. jun 2007. 18:31

Prvi slovenački košarkaš sa šampionskim prstenom NBA lige (osvojen sa San Antoniom 2003/04. godine) Radoslav Nesterovič proteklu sezonu odigrao je u dresu Toronto Reptorsa. Njegov novi tim je posle četiri neupešne godine uspeo da dodje do plej-ofa u kojem su u prvom krugu zaustavljeni od Nju Džersija. U protekloj sezoni Nesterovič je prosečno postizao 3,4 poena i beležio četiri skoka.

"Što se tiče protekle sezone ona je bila dosta uspešna. Kako za mene lično, tako i za ekipu Toronta, koja je posle četiri godine ušla u plej-of. Ispali smo u prvoj rundi, ali i to je dobar početak. Mislim da ćemo sledeće sezone napraviti bolji rezultat, a za dve sezone očekujem da budemo medju četiri tima u NBA", rekao je na početku razgovora za MONDO Radoslav Nesterovič.

Za Toronto, čiji je trener Sem Mičel proglašen za trenera godine, može se reći da igra najevropskiju košarku. Osim Nesteroviča u timu je još jedan Slovenac Uroš Slokar i Španci Horhe Garbahosa i Hoze Kalderon, kao i Italijan Andrea Barnjani.

"Sem Mičel je sjajan trener, a bio je i dobar igrač tako da se dobro razumemo. Gajimo taj evropski stil košarke i za sada nam dobro ide".

Da li planirate povratak u Evropu?

"Imam još dve godine ugovora sa Torontom i planiram da ga odradim do kraja. Posle toga, videćemo".

v59848p1.jpg



"Šampionski prsten uzimaju Mamuze"

Iza vas je osam NBA sezona. Iz bolonjskog Virtusa ste 1998. godine stiglu u NBA u tim Minestote gde ste igrali do 2003. kada ste stigli u San Antonio kao zamena za Dejvida Robinsona. U timu Sparsa ste proveli tri sezone, kada ste osvojili i šampionski prsten. San Antonio je i ove sezone u finalu. Poveli su 1-0 protiv Klivlenda. Kakva su vaša predvidjanja ko će biti prvak?

"Mislim da je San Antonio apsolutni favorit. Može se desiti da izgubi jedan ili dva meča, ali će sigurno osvojiti titulu. Njihova prednost je u iskustvu, oni kao tim igraju već pet-šest godina i teško je verovati da neko može da ih dobije četiri meča".


v59848p2.jpg



"Saša Pavlović će tek biti igračina"

Kako komentarišete dobre igre Saše Pavlovića u dresu Klivlenda?.

"Meni je veoma drago zbog njega. Imao je kao i svi mi problema u prve dve –tri godine. Sada se uklopio.To je samo početak onoga što on može da pruži".

Reprezentacija Slovenije na predstojećem EP u Španiji će igrati bez Boštijana Nahbara i Matijaža Smodiša. I bez njih po imenima imate respektabilan sastav, ali nikako da kao ekipa napravite ozbiljniji rezultat na velikim takmičenjima. Kakva su očekivanja u Španiji?

"Dosta igrača je otkazalo koji igraju u NBA, kao i dobrih evropskih igrača. Kada bi imali tim kao sa prošlog Svetskog prvenstva imali bi visoke ambicije i išli bi na plasman na Olimpijske igre. Ovako imaćemo podmladjen tim i nikada se ne zna. Možemo biti iznenadjenje, a možemo i da podbacimo".

Kakave su šanse reprezentacije Srbije?

"Vidim da imate novog selektora. Pa, isto kao i kod nas, sve zavisi koji igrači će se odazvati i u kojem sastavu će reprezentacija otputovati na EP".

I za kraj, imate li neku neostvarenu želju?

"Imam jednu. Bila mi je želja da zaigram za reprezentaciju Jugoslavije zajedno sa Divcem i Danilovićem. Nažalost, to mi se nije ostvarilo, a ostale želje sam ostvario“, rekao je Nesterovič u razgovoru za MONDO.

(Nemanja Babić, MONDO)
 
Последња измена:

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...

Jeste da nikad nije igrao za Partizan , ali je grobar do koske sto je mnogo puta isticao .Mislim da zasluzuje da se ovde pojavi ...
Majstore , hvala ti za sve lepe trenutke sto si nam podario !!!

Бодирога завршио каријеру

Један од најбољих европских кошаркаша свих времена прекосутра у Риму саопштава да више неће играти. – У репрезентацији седам медаља од чега пет златних. – Овације 11.000 гледалаца на растанку
N_DuJUeWkiTAcgf7t3ioYtRDHdpTz6OB1W6xL.jpg
Седам медаља у репрезентацији: Дејан Бодирога

Један од најбољих играча у историји европске кошарке Дејан Бодирога је одиграо свој последњи меч у каријери. Победнички пут, дуг 18 година, завршен је поразом у полуфиналу првенства Италије. Када је прексиноћ у Лотоматикиној хали у Риму свима било јасно да домаћин не може да достигне велику предност Монтепаскија, свих 11.000 гледалаца је устало и дугим овацијама поздрављало Бодирогу. Иако он није објавио да се повлачи, римска публика је осећала да је то крај.
Италијански медији су последњих дана наговештавали да је ово последња Бодирогина сезона, а он је после пораза од Монтепаскија рекао да ће у наредна два три дана „размислити о свему” и да ће коначну одлуку рећи на својој прес-конференцији у понедељак. Није тешко закључити да повратка нема...
Многи ће рећи да је Бодирога могао да игра барем још сезону-две, имајући у виду да је пролетос напунио 34 године, али већина ће се ипак сложити да је ово прави тренутак да се повуче. На врхунцу је био 2003. када је освојио триплу круну са Барселоном (првенство и куп Шпаније и Евролигу), а последње две сезоне је утрошио последње атоме снаге да римском клубу врати европски имиџ, што му је и пошло за руком. Лотоматика ће и други пут узастопце играти у најбољем клупском такмичењу у Европи, што је и њен председник Клаудио Тоти оценио као велики успех.
Логично је било и да Бодирога последњи меч одигра у италијанском првенству, јер је у њему пре деценију и по почео професионалну каријеру, као најмлађи странац у историји тада најбоље европске лиге. У Стефанел из Трста стигао је из Задра, на препоруку Крешимира Ћосића, а тренер тршћанског клуба Богдан Тањевић је касније изјављивао да је од Ћосића добио „један од најлепших поклона у свом животу”. Бодирога је већ у првој сезони фасцинирао италијанску јавност, убацивши Панасонику 51 поен (90:89) који дан пре свог 20. рођендана. На растанку са Тањевићем и Стефанелом, 1996, освојио је дуплу круну.
Италијанско првенство било му је и одскочна даска за репрезентацију у којој би дебитовао још 1992. да није било рата. Овако је дебитовао као један од најмлађих чланова у историјском саставу који је после санкција УН освојио злато на Европском првенству 1995. у Атини. Од 1995. до 2005, када се повукао из државног тима као капитен, пропустио је само „Евро 2003” у Шведској, а освојио је седам медаља на највећим такмичњеима: два светска и три евроспка злата, олимпијско сребро и европску бронзу. Своје најбоље партије у националном тиму пружио је на светским шампионатима у Атини 1998. и Индијанаполису 2002. На првом је проглашен за најбољег играча шампионата, а на другом је био „ем ви пи” финала који је проглашен најзанимљивијим у историји „мундобаскета” (после вођства Аргентина 74:66, два и по минута пре краја, дао свих девет поена за „плаве” и донео продужетак - 75:75).
Због тога што је небројено пута био играч одлуке добио је надимак „Мистер МВП”. Италијани су га звали и „Белим Меџиком”, поредећи га са славним кошаркашем Лејкерса из Лос Анђелеса. Иако га је Сакраменто још 1994. изабрао као 51. на „драфту”, никада није желео да игра у НБА. Због тога је постао синоним за врхунску европску кошарку, засновану на таленту, великој упорности, фер-плеју...
Постао је заслужни кошаркаш Панатинаикоса и Барселоне, с којима је био првак Европе (са Атињанима два пута), и један од најцењенијих странаца у италијанском првенству у којем је зимус одиграо своју 200. утакмицу. Легенда италијанске кошарке Дино Менегин је дао 1998. једну од најупечатљивијих изјава о кошаркашким могућностима Бодироге:
„Одавно се у Европи није родио играч такве класе. Са два центиметра више од њега у своје време сам играо тешког центра. А он уз сву висину има и сјајну технику, брзину, непредвљидљив дриблинг и несаломови снагу која импонује”.
Све приче и хвалоспеви о њему који ће уследити мораће у првом плану да имају и оцену његових људских вредности. Ретки су врхунски спортисти који су и због својих људских врлина заслуживали „златне медаље”, а Бодирога је један од њих. Зато га никада није „волела” жута штампа.
На радост љубитеља спорта, Бодирога ће остати у кошарци. Један његов велики пројекат започет је прошлог лета у месту његових предака Требињу, где је отворио свој кошаркашки камп. За њега свакако има места на важним функцијама и у Фиби и у КСС а вероватно и у МОК-у за чију Међународну комисију је конкурисао пре три године. Све зависи од њега.
 
Учлањен(а)
04.12.2006
Порука
636
Reaction score
5
Локација
Kumanovo
Eeeeeeee Dejane,Dejane...Kako bih voleo da svoju veliku ljubav prema Partizanu i dokaze i javno,da okonca karieru kod nas!Da mi je samo da ga vidim makar jednu cetvrtinu u sveti dres,pa da umrem da ne zalim!
Hvala ti legendo za sve sto si dao kosarci!:clap
 
Top