Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Dragan Mance - njegova duša lebdi nad jugom

zokizvrk

Grobar
Учлањен(а)
02.07.2014
Порука
720
Reaction score
1.249
Локација
zemun ceo crn i beo
Nikada prežaljen. Mogao je Bog da preskoči današnji dan i da sačuva Dragana. Kažu da najbolji odlaze i ne lažu
 

Laze_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
2.618
Reaction score
8.399
Локација
Македонија
dragan-mance.jpg



NA KOLENIMA KLIZI PO TRAVI, PODIZE RUKE, GOLOVE SLAVI
 

part

A_Grobar
Учлањен(а)
24.10.2019
Порука
272
Reaction score
1.728
Локација
Beograd
Dragan Mance, treba biti uzor/primer i svetac/titelj, kako nekad u slučaju smrtnih slučajeva, i teških bolesti, voljenih sportista i drugih slavnih ličnosti, se odsustvo iz škola i radnih mesta nije odobravalo i mešetarili su, da se kod rivala učlanjuju ožalošćena deca, i pošasti uvoze.

Nedavni rastanak sa ovim svetom, Miše Tumbasa, da izuzmemo, što i mnoge Partizanove fudbalske i sportske legende, koje su se crno-belim nebesima, pridružila, su zanemarili...treba da nas obavesti, o tome pored, da je, najnapredniji i svakojaki headhunter, navijač, pristalica, simpatizer, i legenda Juga i svih sportskih borilišta,..koja ukazuje na to, da Milija Babović, treba, od Partizanovog funkcionerskog sveta na Jugu da se pojavi kao pudlica na rivlaskom severu...ako smor i nehajnost odagnaju fanove prethodnu deceniju?!
 

Sascha

Grobarčina
Учлањен(а)
19.07.2010
Порука
1.063
Reaction score
699
Локација
na pocetku kraja

"....Iako je tragično preminuo u 23. godini života, Mance je za beogradske 'crno-bele' odigrao 262 utakmice i postigao 145 golova. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je četiri puta."

Sigurno je tadasnja zemlja imala bolje golgetere....raznorazne vujo(e)vice i vrv neko cigansko govno. Majku im komunisticku...

Ko je imao privilegiju da ga gleda, imao se rasta i roditi.
 

Bili Piton

Grobar
Учлањен(а)
12.05.2018
Порука
752
Reaction score
5.749
Локација
Nekontrolisano kretanje u više pravaca
Tog dana je otac otvorio vrata moje sobe i samo rekao , poginuo je Mance. Sa svojih 9 godina sam bio svestan šta to znači ali sam ipak sledećeg jutra otišao do kioska da proverim da li je to istina. Sećam se, na naslovnicama svih novina, kakva tragedija, otišao je najomiljeniji igrač mog detinjstva. Nismo se mi palili na Mesija i Ronalda, nije bilo instagrama, zalizanih frizura, ljubičastih kopački, samo vreme sporta i razonode, sediš pored radija i čekaš da Mance da gol. A onda uveče ili sledećeg dana, gledaš po ceo dan kada će na vestima da prikažu golove. A Mance ih je davao sa lakoćom, onaj Qpr tamo, izbušio je i golmana i mrežu, mi izgubismo 6:2 ali smo verovali u prolaz. Na Jna, atmosfera koja se pamti, Mance ga meće odma na početku, englezima voda ulazi u uši i nastaje potop. Igrao je Partizan sa Manceom i kao Parni Valjak i kao brzi voz. Mance je otišao, a nama su krenule da se dešavaju stvari koje nemaju veze sa fudbalom. Partizan je osvajao titule, a stoka je otimala i pravila scenario za propast koja dolazi. Ostaje žal za Manceom, njegova sudbina je usko povezana sa sudbinom Partizana, da smo mi klub kakav bi trebali da budemo, odavno bi ime našeg stadiona nosilo ime Dragana Mancea.
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
Posto mi secanja dostizu do trenutaka kad mi se brat rodio (februara 86) i ako sam imao samo 3.5 godine.. kao i sva secanja iz tog perioda ostao mi je samo blink..

Ujak je kriv ili zasluzan sto Volim Partizan, voleo ga je i on..

Secam se ujaka uplakanog kako rida ko malo dete, inace je igrao sa Manceom mali fudbal u Bataji, i kasnije kratko veliki u Galenici.. Nikad posle toga ga nisam video da place, to mi ostalo urezano u secanje.

Ima crno belu fotgrafiju kako na terenu za mali fudbal (rukometni golovi) vata volej a Mance brani na golu, slikacu je jednom prilikom pa cu okaciti ovde.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.836
Reaction score
13.452
Да ли неко памти кад смо последњи пут и да ли смо играли неки меч 3.септембра од Манцеа до данас ?
Има Партизан још легенди које заслужују да стадион по њима носи име али због специфичности каријере и краја Драгана Манцеа стадион треба да се зове баш по њему. Он је баш био ауотентичан примерак навијача који је сишао са Југа на терен да постиже голове. Нико није био као Манце.
 
Top