Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

• Вечно хвала!

Dule Vujošević

Plakao sam ko najveće dete. Duško je zaslužio svaku moju suzu jer je neko ko mi je izmamio toliko radosti i osmeha da mu za svoga života ne mogu reći HVALA.

Inače, pored brojnih poznatih faca sa šalom Partizana u prvim redovima je sedeo i bogati gazda Hapoela. I on je prepoznao veličinu Vujoševića i došao da oda poštu.

Plakao sam 2011 kad mi je majka umrla, pa veceras. Duleta sam bas bas voleo. Sa utakmice sam izasao na poluvremenu…
Dule im smeta i mrtav. Boje ga se i mrtvog i boje se kolicine ljubavi koju Grobari gaje prema ovom coveku.
Cemu navijanje juga veceras?
Cemu muzika na tajm autu kao da je sasvim obicna utakmica
Cemu baletska grupa veceras.
Ostoja, sto rece ona devojka: “igracu kolo kad te budu hapsili”.
E, moj Dule, u tebi smo imali ono sto ni jedan klub na kugli zemaljskoj nikada nije imao.

Ostoja je pokazao ko je i šta je, kakvo govno čuči u njemu, onomad kad je o Duletu pričao neprimereno tj. kad ga je provlačio kroz medije zbog reprograma duga. Zatim je taj isti Dule morao sedeti iza nekakvih starleta i kupovati ulaznice da bi gledao voljeni Partizan.

Nije da nisam znao ranije, ali sad tek jasno vidim sledece: bude onako emotivno na pocetku, onda krene utakmica i tek se onda uvjerim da danasnji Partizan u tom nekom identitetskom smislu nema skoro nikakvih dodirnih tacaka sa Duletovim Partizanom. Osim publike danas, sve drugo je, da ne komentarisem. Balerine? Muzika sa razglasa? Navijanje? Cemu?

Mnogo emocija na tribinama. Meni je tv spletom okolnosti bio bas smanjen, a posle kada sam ugledao i vidio sta je pusteno, i bolje.. opet bih se raspao. Ovako sam se koliko toliko suzdrzao da ne bih ispao "mlakonja" pred drugima a 3 dana kad sam sam gutam litre suza.

I tek ce da boli kada se oslobodimo ovih stega, jer ce nam bas tada jednako nedostajati Dule kao sada.
I tek ce da boli kada se bude nesto desilo, a mi budemo zamisljali sta bi Dule sad rekao.

I tek ce da boli.
Moj Dule, zivot je stvarno stetan po zdravlje.

Retko pišem, sada želim i moram.

Dule hvala ti za srećno detinjstvo, to sto smo mi tada živeli sa tobom i KKP je prava privilegija.

Moj prvi i do sada jedini crno beli šal, položio sam u grob jednog našeg dragog prijatelja koji nas je nažalost prerano napustio 2010. Danas sam kupio crno beli šal koji ću ponosno nositi tebi u čast.

Neka ti je laka zemlja, nećemo te nikad zaboraviti.

Vecerasnji apsolutni emotivni raspad je poceo prvim notama prelijepe Moricconeove kompozicije iz filma “once upon a time in Wild West”. Vjerovatno najbolja simbioza muzicke podloge i briljantne rezije u istoriji kinematografije od strane dva velika umjetnika Moricconea i Leonea (
).
I nas Dule je bio veliki kosarkaski umjetnik, unikat. Nas kosarkaski klub su obiljezila mnoga velika imena ali za moju grneraciju Dule je bio sve.
Hvala za nebrojeno mnogo momenata istinske srece, odmori se , zasluzio si.

Znate, deluje da je Duskova velicina porasla u ovim godinama kada je bio disident svog sopstvenog kluba. Mislim da je bas u ovakvom vremenu on postao simbol doslednosti, simbol borbe za ono sto je univerzalno ispravno. I verujem da je njegova doslednost ostala kao jedan temelj buducnosti ne samo Partizana, nego i ove zemlje. Bez trunke sumnje, otisao je u legendu. Ali na jedan nacin, kakav je malo ko uspeo kroz istoriju. Kada se sve ovo bude zvalo lane, treba stati i razmisliti kako je uopste bilo moguce postojanje takvog coveka i kakav je to sistem doveo do stvaranja beskompromisnog trenera, predanog ucitelja, vrhunskog filozofa i istinskog generala...

I nama mozda sada treba da bude jasno da je ucitelj najvaznije zanimanje svake nacije. Jer od svih stvari, od svih zanimanja, Dusko je pre svega bio ucitelj. I ucio je decu da igraju kosarku, ucio ih je da se krvav rad uvek isplati, da je put do vrha tezak ali ostvariv, ucio ih je da cene knjigu i umetnost, ucio ih je zivotu, borbi, ucio ih je drugarstvu, davao je casove ljubavii njima ali i nama, ucio je i sve nas sta je cast, pokazao nam je sta znaci licna zrtva, pricao nam da se ne damo pasjim sinovima, ucio nas je do kraja da se mora boriti, da se nema sta cekati, da se ne bojimo, vodio primerom. Na kraju krajeva, pokazao nam je da su cast i obraz skuplji od svega. I veceras smo videli nesto sto se ni milionima ne moze platiti.

Veceras sam ja zapravo shvatio da je i Dusko zapravo ziveo taj famozni drugi zivot, u kojem je sve ucinio kako treba. Ako postoji svrha zivota, ostvario ju je u potpunosti. On nama nije trebao na trenerskoj poziciji odavno, on je nama trebao bas ovde, da iz nasih cipela gleda sve ovo oko nas i da nam drzi glave iznad vode, kao pravi general. Hvala mu za sve sto je ucinio za Partizan, za sve igrace, a najvise mu hvala jer je ostao uz nas da robija nasu zajednicku tugu. Siguran sam da je dotakao ili ispravio u svakome od nas nesto ovih godina, makar i sitnicu. Neko od nas je zbog njega mozda procitao neku pesmu, ili neku knjigu. Neko je otisao na izlozbu, neko u pozoriste, neko se preispitao, neko propametio, sigurno je i neko rekao naprednom sefu da mu popusi kuraC, neko je sigurno i pronasao muda i uspravio kicmu... Ako je Zeljkova zivotna svrha najbolji kosarkaski trener u istoriji, on to i jeste, i moze se reci da je on imao taj put kao da zivi drugi put isti zivot. A ako je Duskova svrha ucitelj, ja bih rekao da je on najbolji ucitelj svih vremena, i da je bas ovo trebao da bude njegov put. Jer je na tom putu za vecnost oplemenio srca mnogih ljudi koji ga nikada nisu ni upoznali. A to, to je nesto najvrednije sto covek moze da uradi za zivota, nema apsolutno nista iznad.

Hvala ti i zbogom Dusko!

Hvala za sve Najveci...

Hvala za srecne dane, sedmice i godine, narocito srednjoskoske i studentske...
Hvala za putokaz...
Hvala za motivaciju...
Hvala za uticaj...
Hvala za svaku konferenciju...
Hvala za svaki intervju...
Hvala za svaku tehnicku...
Hvala za sve titule, kupove, F4, F8, Top 16, nezaboravme preokrete i tam aute...
Hvala za preporucene knjige...
Hvala za osjecaj i vjeru da ce na kraju sve biti dobro...

Pocivaj u miru Dule...

Mi Partizanovci..mi smo drugaciji…ovo sto mi imamo to niko nema…ovakve emocije prema klubu,prema ljudima koji su dali sebe za ovaj klub..to treba doziveti…ubedjen sam da se sa tim crno belim DNK radjas…ta medjusobna povezanost ,to nema ni jedan klub na svetu…
Ne znam sta vise da kazem…

Mislim da se niko u istoriji kluba nije toliko žrtvovao za Partizan kao Duško Vujošević. Imali smo mi kroz istoriju velikih trenera, igrača, direktora, ali niko kao Dule.
Kada je postajalo teško mnogi su odustajali, bežali, sklanjali se ostavljali klub spasavali sebe, ali ne Dule i danas se naježim kada se setim orkestriranih napada na njega od (ne)ljudi koji i dalje drže uzde, njegovih konferecija i odbrana kluba. Hvala mu na svemu na godinama mladalačke sreće na ljubiva prema klubu i biranju uvek prave strane, hvala mu što je pokazao kako se voli, bori i istraje za vrednosti u koje veruješ!
Počivaj u miru Generale!

Apropo ovoga sto pominju kolege i meni je bas bilo primetno sinoc. Uvod u utakmicu preemotivan, dostojno za naseg generala i onda nakon uvodnog skandiranja, kreće ša la la la la i sve odlazi u tom pravcu. Znam, pevalo se to Duletu za zivota ali mi nekako ne ide u ovoj situaciji. Opet, tribina ko tribina, udaljena od sebe i od kluba, nemam njima sta posebno da zamerim.
Ali klub, udaljen od svojih legendi, navijaca i samog sebe. Kao da je stavljena privremena sminka, evo ispostovali smo, imamo lepe slike za pokazati i zivot ide dalje. Pa mogli su na svakom tajmautu umesto muzike i igre da, kao na pocetku puste isecke iz Duletovih intervjua, ima materijala ne za jednu utakmicu vec za minimum sezonu. Ali... umesto daljeg objasnjenja evo teksta koji po meni i gadja u srz. Lose peres savest ostoja...