Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Esports Partizan

Учлањен(а)
14.12.2020
Порука
186
Reaction score
325
Локација
У околину од Ниш
@Goran Tomić
КК се води као оснивач еспортс секције. Као што нпр пише ФК Барселона, а кошаркашки клуб.

Нажалост, пораз од румунског Нексуса. 5 кола до краја, после тога полуфинале, тренутно смо трећи. Да издржимо међу 4 због плеј офа. А по завршетку лиге 2 најбоље екипе иду у борбу за евро титулу.
 

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.888
Reaction score
21.506
Sigurno za evro titulu? Ranije je bilo za EU Masters, pa se odatle najbolji kvalifikuju za LEC, koji je kao liga sampiona u fudbalu, samo sto ce ovde nasi jos teze da upadnu...
Sad mozemo mi da se zajebavamo koliko hocemo ali bi bila velika stvar da se ime Partizan nadje tamo. Mladi u Evropi su vise zaludjeni igricama nego npr kosarkom, dosta vise.
 
Последња измена:
Учлањен(а)
14.12.2020
Порука
186
Reaction score
325
Локација
У околину од Ниш
Ја колко сам разумео на еу мастерс иду тимови као тимови, а за лец се "квалификују" играчи који се најбоље покажу на мастерсу. Нисам сигуран да Партизан као клуб може у лец. Дај Боже да грешим.

Извињавам се на дуплом посту, ево шта пише на њиховом сајту:
Osam najboljih ekipa se tokom dva meseca ligaškog dela i plej-ofa bore za svoj udeo u nagradnom fondu od 20.000 evra. Nakon velikog finala koje se tradicionalno odigrava u Beogradu pred više od 1.000 navijača i desetine hiljada gledalaca ispred malih i velikih ekrana, dve najbolje EBL ekipe započinju svoj put ka trofeju Evrope.
EBL je deo Riotovog sistema evropskih regionalnih liga, od kojih svaka šalje svoje najbolje ekipe u European Masters - najveće evropsko LoL takmičenje ove vrste sa nagradnim fondom od 150.000 evra. Igrači koji se najbolje pokažu na EU Mastersu u velikom broju slučajeva dobiju priliku da zaigraju i za neki od LEC timova.

Е сад, да ли ово значи да је лец неко као затворено такмичење, јебем ли је. Одавно не играм игрице, а још мање ме интересује да гледам друге како играју. Да није наш клуб, не бих ни знао за еу мастерс и лец. Ал се слажем за то промовисање.
 

allucard

Početnik
Учлањен(а)
30.06.2022
Порука
152
Reaction score
448
Локација
Nis
I igram ovo i godinama pratim, tako da cu probati da vam predstavim malo detaljnije.

U sustini EBL je balkanska liga. Moze postati malo konfuzno, EBL je nacionalna liga - nesto kao ABA liga u kosarci. Postoje i Nemacka, Francuska, Poljska, Spanska nacionalna liga (postoje i jos neke, ali su ove najjace).
Najbolje ekipe ovih nacionalnih liga igraju na EUM - EU mastersu.
EU masters se odrzava dva puta godisnje - na prolece i na leto. Dve najbolje ekipe iz EBL idu na EU Masters - jedna ide direktno u grupnu fazu Main eventa, dok druga (porazeni u finalu) ide u kvalifikacije za Main event.
Main event EUM-a se igra po sistemu 4 grupe po 4 ekipe, svaka ekipa sa svakom igra dva puta. Prve dve ekipe iz svake grupe se sastaju u klasicnom cetvrt-finalnom zrebu, nesto sto smo vec vidjali u standardnom sportu. Bitno je napomenuti da se mecevi u grupnoj fazi Main eventa igraju na jednu pobedu, dok se od cetvrt-finala pa do kraja igra na 3 dobijene.
S obzirom da EBL je dosta slaba liga i da su cesto prosecni timovi iz jacih liga bolji od nasih najboljih, mnogo je bolje osvojiti EBL i ici direktno na EUM Main event nego pokusavati kroz kvalifikacije.

Igrači koji se najbolje pokažu na EU Mastersu u velikom broju slučajeva dobiju priliku da zaigraju i za neki od LEC timova.
Izdvojicu ovo zato sto nije bas istinito. U sustini EUM daje platformu timovima i igracima da se pokazu, sto ne znaci da ce ih neki od LEC timova pozvati, sve zavisi od njih samih i koliko dobro igraju i kako se pokazu na probi ukoliko dobiju poziv.
Smatram da nemamo toliko talentovanog igraca u ekipi trenutno da moze da igra LEC. Jedan od nasih igraca (Aljosa Kovandzic - u igri se nazvao Milica) je igrao LEC, medjutim imao je problema sa vizom, a kasnije kad se to koliko toliko resilo i nije bas igrao najbolje, tako da su sanse za njega male. Ostali igraci nisu taj nivo, po nekom mom misljenju.
Takodje veoma bitna stvar je da se na nasem nivou uglavnom potpisuju kratkorocni ugovori (3-4 meseca odnosno jedan split), tako da videcemo da li je ovaj projekat ozbiljan i po tome koliko dugo cemo moci da zadrzimo igrace.

Uvek je lepo osvojiti EUM, ako nista progurace se nase ime. Nasa ekipa je daleko od favorita za EUM, ali imamo solidne igrace za ovaj nivo i ako se poklope kockice moze se dogurati daleko. Sto se EBL-a tice, ocekujem da osvojimo, iako nismo na najboljem mestu sada, plej-of EBL-a ce se igrati na 3 dobijene, sto odgovara jacim ekipama poput nasoj.

Sto se tice LEC-a, to je najjaca Evropska liga, zatvorenog je tipa i sastoji se od 10 ekipa. Kada se pravila liga 2019., ulaz je bio 8 miliona evra. Ukoliko neka ekipa zeli da izadje uvek moze da proda mesto - Prosle sezone je ekipa Salkea (da, fudbalska sekcija je drzala i e-sports sekciju) prodala svoje mesto za 26.5 miliona evra.
Tako da price o LEC-u za nas su bajka, ogromne su to pare za nase uslove i verovatno nikad necemo videti mesto. Takodje imajte na umu da E-sports nije tako lako profitabilan, tu je vise prica da se prodaju duksevi, majice i da se sklapaju sponzorstva i da se tako dize vrednost samog brenda nego da se zaradjuje cist kes (kao sto moze u fudbalu recimo).
 

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.888
Reaction score
21.506
Da da, izgleda da je zatvoreno. Nekad je moglo da se kvalifikuje.
Mozda na wild card.
 

-nusknvp-

Početnik
Учлањен(а)
08.07.2022
Порука
139
Reaction score
939
Локација
NI
Imamo ubedljivo najkvalitetniju ekipu u regionu, i bila bi velika da ne kazem cak i bruka da ne osvojimo EBL, koja je za nivo naseg trenutnog rostera ubedljivo slabo takmicenje.
Imamo ubedljivo najboljeg Mid Lanera koji je ikad igrao na nasim prostorima sa dobrom sinergijom na svim pozicijama.
Nas trenutni skor je odraz samo neuigranosti, za kvalitet rostera koji imamo, recimo da bi bilo isto kao da u aba ligi imamo 5-4 bilans. Takodje menadzment Esports sekcije je na veoma visokom nivou. Verujem da ce sve doci na svoje.

Verujem da osvajamo ovo jer sve vise i vise pocinjemo da vidimo tu sinergiju izmedju igraca u toku igre, a za igrice kao sto je LOL je to neophodno, cak i vise nego licni kvalitet (Strucno u ovom sportu nazvano Mehanika igraca).

Stavise siguran sam da osvajamo, ne da se borimo za top4.
 

The Wolf of Humska

Početnik
Учлањен(а)
28.08.2021
Порука
65
Reaction score
278
Локација
Beograd
Reciklirane limenke sa sve komponentama i tastaturama. Bravo momci! :pfc:

Zbog kikseva u prethodnim kolima teško da ćemo doći do drugog mesta na tabeli. Jedino ako limenke kiksnu negde u preostala dva kola, a to kao moguće vidim jedino u meču protiv Nexusa koji se bori za ulaz u plej of. Posle igraju protiv Splita koji ima samo jednu pobedu u celoj sezoni.
Ovde je razlika između drugog i trećeg velika, jer u plej ofu 1. ide na 2., a 3. na 4.
U meču 1-2 pobednik ide direktno u finale, a pobednik meča 3-4 mora da igra baraž za finale sa gubitnikom meča 1-2.
Glup sistem po mom mišljenju, ali tako stoje stvari.

Tabela:
1. Diamant Esports 10-2
2. Crvena Zvezda Esports 9-3
3. Partizan Esports 8-4
4. Valiance ProGame 6-6
5. Nexus KTRL 6-6
6. Cyber Wolves Esports 5-7
7. Auxesis Esports 3-9
8. Split Raiders 1-11
 

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.888
Reaction score
21.506
Jeste jeste, hteo sam da napisem ali sam se danas vec dovoljno pravio pametan :buhaha
Partizan osvaja ovo sigurno, rekoh vec da je ovaj gore sa slike najbolji srpski igrac
 

SpejsNigrutin

Makedonče
Уредник
Учлањен(а)
19.04.2007
Порука
7.734
Reaction score
12.749
Локација
Nedodjija
A i lepse je da se osvoji kad si underdog...
Tako da, napred Partizan!!

Veljo, pokidaj ih sve :buhaha
 

-nusknvp-

Početnik
Учлањен(а)
08.07.2022
Порука
139
Reaction score
939
Локација
NI
Verujem da ne gubimo ni jednu do kraja sezone. Nismo mi underdogovi, samo sto underporformovali sto bi se reklo, sto je normalno. Nova Organizacija nov roster.
Sad nek uzmu titulu ako ih nije sramota :D

27 minuta mec. Velika retkost na profesionalnoj sceni.
 

SpejsNigrutin

Makedonče
Уредник
Учлањен(а)
19.04.2007
Порука
7.734
Reaction score
12.749
Локација
Nedodjija
Jesmo bili favoriti u pocetku, ali cim smo low brecket, meni je to vise underdog, jer je trenutno neko drugi favorit :D
 

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.888
Reaction score
21.506
Мада, не треба сметнути с ума да је Остоја данима највљивао и одбројавао најважнији дан у новијој историји Партизана, па се на крају испоставило да је у питању Партизан ЕСпортс :cekanje:

A šta kao nije bio najvažniji dan?
 
Top