Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2022/23 Povratak na mesto zločina

Статус
Затворена за писање одговора.

B & W

Grobarčina
Учлањен(а)
21.08.2007
Порука
1.244
Reaction score
2.891
Po meni ,sve sto su sudije radile na nasu stet u prvom poluvremenu,kompenzovale su u drugom..mislim gledano objektivno ..genralno je sudjenje lose bilo..
E sad,ja ne bih voleo u top8 (nadam se da ulazimo) jaka su ekipa mamu im jebem..
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.417
Reaction score
40.736
Локација
Žrnov
Veliko je pitanje, da je sudjenje bilo iole korektno, kako bi se kretao rezultat, i na kraju - kakav bi i ishod bio.
Ne tvrdim da bismo ih pobedili, ali definitivno bismo bili ozbiljno u igri i pored njihovih neverovatnih procenata šuta.
Ono što sam gledela, od polovine 2/4, u minimum 5 situacija nije u našu korist sudjen koš+faul, a u bar još toliko situacije nije sviran faul od Barselonine odbrane. Da smo imali samo 50% učinka sa tih nedosudjenih bacanja, mi bismo ušli u neizvesniju završnicu, i uz to bi oni mnogo više bili opterećeni faulovima.

Sve u svemu, momcima podrška, a sudijama tradicionalno jebem mater.

EDIT:
@B & W delimično se slažem sa tobom, ali kad ekipi kao što su katalonski cigani omogućiš da se odlepi nema tu posle kompenzacije, već samo alibija i "pranja" sudija kroz statistiku. Nije isto da li Veseli ili Mirotić na poluvremenu imaju 1 ili 3 penala. Drugačije se onda i njihova igra koncipira.
 
Последња измена:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.720
Reaction score
29.443
Локација
Beograd
Kad smo kod pesama, "hajde indijance ove..." je ubedljivo najbednija pesma koja, osim što je glupava, jadno zvuči i potpuno obori ritam i atmosferu kad god da se zapeva.
I još tupavo rasistička jer, kao prvo, naš Klub nikad nije bio rasistički nastrojen, drugo, Indijanci su ponosan narod koji nije došao na drugi kontinent da nekoga porobi, opljačka i istrebi, već su to pridošlice iz Evrope uradile njima, i treće, verujem da među vrhunskim sportistima ima i onih koji imaju indijanske krvi u sebi: čitao sam da je i Leonardo da Silva Souza to imao, čovek igra za Partizan, navijači ga obožavaju...a na tribinama ta glupa pesma...
Pa i da Leo uopšte nije bio delom indijanskog porekla, opet su reči pesme izuzetno glupe i neprilične...
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.756
Reaction score
55.289
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Aj da ignorišemo suđenje pa i umor, i neku dozu sreće odnosno nesreće, iscurele 3 trojke, čepanje linije Exuma itd.
Nama ne odgovaraju ekipe poput Barselone, Armanija pa i cigana u domaćoj ligi s domaćim suđenjem.
Ekipe koje igraju čvrstu, prljavu, fizičku odbranu (ili sudije puštaju lazića da igra odbranu rukama), a imaju individualni kvalitet u napadu da to nadoknade.
Ako na to dodamo pokretne centre koji znaju s loptom i mogu da iskoriste preuzimanje ili udvajanje, tu smo baš u minusu.
Željko igra jednostavno a opet je to komplikovan proces.
On se vodi naprednim statistikama da želi da ima što više upućenih šuteva po meču. Što znači nema gubljenja lopti, ima puno ofanzivnih skokova, nema rizičnih asistencija, što je možda i odgovor delom zašto mi nemamo timske asistencije, ne rizikuje se skoro nikad, a nemamo vrhunskog dodavača kome će sigurno proći donekle rizičan pas.
Onda dođe ekipa kao Armani, Barselona i ako se dozvoli takav kriterijum, svaki šut koji si dobio bonus ti otežaju, svaki napad ti uspore, dosta puta te nateraju da šutiraš na kraju napada, a u odbrani preko pomenutih visokih i individualnog kvaliteta poentiraju.
Opet, da se pojavio Naneli, da je Ledej pogodio nešto spolja, ili da Papapetru nije imao par stvarno glupih rešenja mi bi imali utakmicu na jedan posed. Tako da generalno ok partija imajući sve u vidu.
Ne mogu da kažem da protiv Reala imamo veće šanse, ali definitivno nam više leže što se tiče njihovog odbrambenog stila i što po meni izgledaju kao raspuštena banda posle Lasa. Ali opet i oni imaju individualni kvalitet da ti strpaju 100 poena, i da ti Tavarešom izbace centre iz utakmice, ali bar za moj ukus moći će normalnije da kruži lopta u napadu.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.254
Reaction score
37.061
@Стојанче Ристевски
Ili Panter i/ili Smajli, zajedno su "opalili" 2/10 za 3.

A za Real iz tvojih usta u Božije uši. Njih sam preko puta još manje voleo da viđam u prošlosti od katalonske kurve. Mislim da sa njima imamo jedan od najgorih, ako ne i najgori skor u EL. Ili sam ja nešto pomešao.
 

zzzz

Grobarčina
Учлањен(а)
20.07.2010
Порука
1.251
Reaction score
3.715
Nikad poraz nije prijatan, ali ovaj ne pada toliko teško. Borba je bila na nivou, igra u talasima, falilo je nešto malo da uvedemo utakmicu u egal, ali bice prilike. Iako nas je Real tradicionalno peglao, bas sam optimista za petak.
Na ovom nivou kosarke ne očekujem kalkulacije, a i toliko je faktora u igri da čak i da hoće neko da bira protivnika, to neće biti moguće verovatno do poslednje četvrtine poslednjeg kola. Baskonija ima ove sezone sa Realom npr 4-0, Makabi je na vrhuncu forme, mi kada imamo dovoljno vremena za pripremu + Željko + Arena, kombinacija koju svako želi da izbegne. Tako da i ove prve 3, 4 ekipe sigurno neće kalkulisati u poslednja 3 kola, ali je uvek tu i pitanje energije. Tako da u slučaju da Real dobije Fener i obezbedi domaći teren, sa našim extra danom pripreme, očekujem da odnos energije bude kao protiv ciganijakosa. Pa i rezultat.
 

Steff

Početnik
Учлањен(а)
08.07.2022
Порука
130
Reaction score
478
Локација
Beograd
Ja mislim realno da smo zakucani na ovom sedmom mestu,samo da dobijemo panatu u zadnjem kolu,a u ova dva šta bude,ne možemo verovatno ni gore ni dole.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.756
Reaction score
55.289
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
@Стојанче Ристевски
Ili Panter i/ili Smajli, zajedno su "opalili" 2/10 za 3.

A za Real iz tvojih usta u Božije uši. Njih sam preko puta još manje voleo da viđam u prošlosti od katalonske kurve. Mislim da sa njima imamo jedan od najgorih, ako ne i najgori skor u EL. Ili sam ja nešto pomešao
Što se tiče Pantera jbg to je posledica takve odbrane imao je puno teških šuteva. Što se tiče Smajlija sem skoka u napadu ne treba očekivati od njega nešto preterano sve što uradi mu dođe kao bonus :D On je igrač iz drugog plana kada je velika odgovornost na njemu ( za sada) ima običaj da se spontano samozapali.
 

Џими

Početnik
Учлањен(а)
10.03.2023
Порука
17
Reaction score
121
Локација
Novi Sad
У скоро свим калкулацијама нам је довољна једна победа, осим у случају да Басконија (Фенер и Асвел код куће/грчки цигани у гостима) и Жалгирис (Монако, Валенсија, Макаби код куће/Бајерн у гостима) победе све утакмице до краја.
Са 17-17 се теоретски може даље, али ту би Басконија морала да губи од Фенера и Олимпијакоса, а да Ефес, Милано и још неки не добију све. Није ни то немогућ сценарио, али је језиво стресан. Ваља нам добити једну од наредне две, јер ме мука хвата од вињак&бромазепам комбинације пред неко евентуално "бити или не бити" против грчких усташа последње коло.
Лично типујем да Монако најпре пада. али како год да се заврши хвала ти Партизане до неба на свему.
 

tribiani

Grobarčina
Учлањен(а)
02.03.2007
Порука
1.440
Reaction score
4.791
Nešto gledam, mi smo i pored loših procenata šuta, pored silnih lopti koje su izašle iz koša, pored loše tranzicije i nezamislivo malo asistencija, strpali 80 peona.
 

STOOOLEEE

Grobarčina
Учлањен(а)
04.02.2014
Порука
2.021
Reaction score
3.217
Локација
GG 1978
Ubio nas je ćelavi sudija Sefi Šemeš ,, pustili su tuču na Exumu , Panteru, Madaru..

Barsina najbolja partija ove sezone , sa najboljim procentima , baš teško bilo za dobiti sa sudjenjem koje je bilo očajno u atmosferi gde bi trebalo da pritisak na sudije postoji ali očigledno poslati sa zadatkom.
Podrška za momke jer sve ove dane, mesece spektakla su nam darivali Željko i igrači i ko god je bio u dvorani pamtiće ove susrete večno.
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Nema šta da se zameri momcima, borili su se koliko su mogli ali na kraju nije to bilo dovoljno za pobedu.

Mislim da smo mogli mnogo pametnije da odigramo i strpljivije... nisu problem bile izgubljene lopte ali jeste loša selekcija šuta gde smo uglavnom nešto silili bez potrebe... Druga stvar, jako malo raspoloženih igrača kod nas... jedino Exum je bio pravi uz donekle Ledeja mada je i on silio par puta, sa Aleksom smo delovali još i ok dok je on bio na terenu ali nije imao neki veliki poenterski učinak i to je to... Panter jeste bio dvocifren ali sa lošim procentima šuta, ostali nisu postojali... pogotovo podbacio Naneli pa i Lesor koji je bio odsečen...

Oni su nas uništili u šutu za tri i na skokovima gde su sve pohvatali za one retke promašaje koje su imali i kažnjavali nas... nestvarno ali izgubili su čak 14 lopti a mi samo 3 i dobili su nas.

Opet kažem, ništa ne zameram, ali da smo mogli pametnije mogli smo... pogotovo kada smo u 2-3 navrata stizali veliku njihovu razliku i spuštali na -3 ali uvek tada smo birali najgora moguća rešenja u napadu zbog loše selekcije šuta dok u odbrani ništa nismo mogli da odbranimo baš gde su opet oni pravili razliku... bilo je i kad nam je izlazila lopta iz koša i tih situacija, ne kažem da nije... plus sudije koje su imale svoje trenutke.

Idemo dalje. Real u petak. Pobiti se pa kako bude. Imamo još tri finala do TOP 8 i verujem da ćemo uspeti.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top