Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2025/26

bocciobl

Početnik
Учлањен(а)
10.12.2025
Порука
22
Reaction score
139
Sve sam mogao da zamislim, ali da će me dovesto do totalne ravnodušnosti kada gledam utakmicu, to nisam mogao ni zamisliti.

- Čak mi je u nekim momentima bilo i žao ovog Penjača.
- Branio sam Vanju, od početka ovog ludila, ali on apsolutno nema nikakvu ulogu, osim da bude tu kad treba da se reklamira mts, napravi neka promocija i sl.
- Washington / Sterling su nabijači statistike
- Pejn ulazi u fazu pogubljenosti u evropskoj košarci - i to obicno traje
- Fernando se trudi, ali nije bez razloga dobio šut kartu u Realu - 3 napada ne može da skonta da treba prići Veselom, jer ovaj neće ići na prodor jbt.
- Ekipa je nabeđena, neinteligenta i košarkaški limitirana.
- Jekiri - hajde da sačekamo svi su prvu utakmicu super, i onda kanal
- Bonga, Kalates i Fernando - se trude
Realno je upitno da li mi možemo do kraja da dobijemo bilo koga osim mozda Asvela i Baskoniju kuci

mrksašin

Početnik
Учлањен(а)
30.08.2021
Порука
179
Reaction score
690
Локација
Beograd
Ovde se ne radi o nedostatku inteliencije, već karaktera kod nekih igrača. Svedoci smo da postoji pristojan broj sportista sa zavidnom karijerom, ali vrlo niske inteligencije. Ali bili su poslušni. Nešto kao Forest Gamp. Ova glupost je glupost razmažene dece, tipa ja sam najpametniji. I to se ne sredjuje bez disciplinovanja. Dok god se bore za dominaciju medju sobom, ovde ekipe nema.

Sava93

Grobar
Учлањен(а)
23.02.2023
Порука
484
Reaction score
1.381
Локација
Ruma
Dok je Kalates svež, a to nije dugo, mi nešto i možemo. On malo složi tu ekipu, nekako se i potrefi ta petorka koja je predodredjena ttimu, čim počnu da igraju Wašington, Pejn i Parker, koji usput povuku i Sterlinga u vrzino kolo, tu nam dodje kraj. Kreće nerezonsko ispucavanje, neko bezvezno soliranje gde se gubi lopta i raspadnemo se, jer i ovi što se trude, povuku ručnu. Da je sreće da ti nabedjeni zasednu na tribine, a neka igraju Murien, Lakić i Mijailović, pa koliko urade, urade. Što se tiče ovog Džekiria, borben, dobar u skoku i fin šut sa poludistance. To od centara ove sezone nismo imali, mada eto džabe sve kada je ovakvo stanje. Kako neko kaže brzo će i on u to sivilo.

Sebastijan91

Početnik
Учлањен(а)
30.11.2025
Порука
6
Reaction score
38
Rece jedno D.V. da njemu ne trebaju najbolji igraci. Njemu trebaju igraci koji ce igrati najbolje zajedno. Gledam sinoc utakmicu Washington toliko solira da daje loptu samo ako nema kud da prodje ili je izgubi, ili je doda nekome koji ne zna sta ce sa njom pa je ispuca jer nema vremena na satu.
Bonga vise mi se cini da igra od ocaja i da se trudi da pokrije sve sto ostali zaseru.
Kalates dobar, al nema snage, gubi mnogo u tim situacijama gde pokusava da zakrpi gde zaseru.
Fernando ne moze da dodje do izrazaja posto maltene ne dobija nista upotrebljivo.
Dzabari bol u kurcu.
Marinkovic igra ko da ga je sramota izdanja. Brown, no comment isto kao Wash.
Pejn, se pogubio u ovom timu.
Ovaj novi centar, vidi se da hoce al i on isto ce se pogubiti. Meni samo crnjak, kalates matori kad se izgubi lopta, jedini trci nesto po nju, i bonga. Ostali gledaju.

Sad se vidi da je Zeljko nekako uspeo da od govna napravi pitu.
Nisu oni losi igraci, los im karakter. Sve sto bi valjalo da ostanu, su Pejn, Bonga, Fernando, Kalates, ostale bih poslao kuci, nek igraju sa decom pored njih, vise bi se ginulo.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.538
Reaction score
8.566
Локација
Beograd
Dok je Kalates svež, a to nije dugo, mi nešto i možemo. On malo složi tu ekipu, nekako se i potrefi ta petorka koja je predodredjena ttimu, čim počnu da igraju Wašington, Pejn i Parker, koji usput povuku i Sterlinga u vrzino kolo, tu nam dodje kraj. Kreće nerezonsko ispucavanje, neko bezvezno soliranje gde se gubi lopta i raspadnemo se, jer i ovi što se trude, povuku ručnu. Da je sreće da ti nabedjeni zasednu na tribine, a neka igraju Murien, Lakić i Mijailović, pa koliko urade, urade. Što se tiče ovog Džekiria, borben, dobar u skoku i fin šut sa poludistance. To od centara ove sezone nismo imali, mada eto džabe sve kada je ovakvo stanje. Kako neko kaže brzo će i on u to sivilo.

Ma ne igramo mi nista ni sa Kalatesom, u ovoj ekipi u ovom trenutku ne postoji petorka koja moze da igra nesto sto lici na smislenu kosarku na EL nivou. Ima problema sto se tice samog kvaliteta rostera, ima problema sa odredjenom grupom igraca koju ne zanima nista osim licne statistike, ali glavni problem se vidi iz aviona, a to je toksicna atmosfera u i oko kluba, zbog koje ni igraci koji se trude i bore se i ne igraju za licnu statistiku ne mogu da daju 100% i nisu uopste glavom u utakmicama i u klubu generalno. Jasno je da ta atmosfera nece nestati dokle god je u klubu limarski smrad, i ekipa ce nam izgledati ovako kao sto izgleda dokle god je on u klubu, ko god da su igraci.

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.239
Reaction score
9.207
Određena grupa košarkaša koja trebaju svoje "vrednosti " iskazati na meču su sledeća:
Napad
Skoreri ,čitači tuđe odbrane, pokretni visoki igrači .

Odbrana:
Volja, koncentracija(preduslov valjda ako si EL da znaš napade protivnika) , pokretljivost, kondicija, snaga.

Ako imaš kombinaviju ovih dva ti si najbolji tim EL.
Ako nemaš, povećavaš ono što imaš nadprosečno kod tvog tima a minimiziraš ono što je ispod proseka.

Hteli mi ili ne da priznamo jedini igrača kod kojih može da se "uvećava" za napad i da ostali igraju za njih su Karlik i Vašington i Braun za koga treba da se radi da brzo dođe lopta do njega.

Cela filozofija napada je to sada kod nas, izgubili smo vertikalu sa Tajrikom sve što je ostalo za sada je Vašington i Braun-Jadni li smo.
Ali dosta timova ima jednog ili dva igrača za napad pa i dalje šure. Zašto? Odbrana.

Za nas jedina osoba koja može opravdati neki pojam EL odbrane je Bonga... Sve ostalo sačuvaj me Bože.
Toliko je prosto igrati protiv , još ako je Parker i Dilan na parketu... Viškovi na sve strane.
Sad u timu imamo i Pokuševskog i Pejna pored Parkera ,Brauna i Vašingtona koji misle da mogu uzimati šuteve preko ruke na neorganizovan napad...
Niko da prekine tranziciju, niko da odigra odbranu...
Da minimiziramo mane? Kako?
Koji si ti posao radio Željko svaka ti čast.

Maks778

Dežurni spam majstor
Учлањен(а)
30.08.2019
Порука
453
Reaction score
2.395
Локација
Vasiona

Lepo sažeto u par rečenica.
Jedino što možda nedostaje, kao zaključak.
Nemoguće da sve ostane na preuzimanju "odgovornosti" od strane Željka.
Nekoga ko, možda i jeste imao nekih grešaka. Jednostavno, dozvolio sebi da veruje nekim igračima.
Dozvolio sebi da ustukne ispred pošumljenog goveda.
Ne sumnjam ni najmanje u to da se Željko, povukao..želeći najbolje svom Partizanu.
Ali, Željko bez Partizana. Ili bolje reći.. Partizan bez Željka, je upravo ovo što imamo danas.

Ovako kako je danas.
Na žalost. Dolazi se u jedno stanje apatije i svesno ili nesvesno "prihvatanja" jedne nove "realnosti".
Od pritiska javnosti, navijača..kosmičkih sila..Nažalost, deluje mi da sve ide u pravcu toga da će..Partizan polako tonuti u stanje pre Željka.

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
4.992
Reaction score
22.050
Локација
... pod okupacijom...

bistro_NANA

Grobar
Учлањен(а)
09.08.2009
Порука
619
Reaction score
3.432
Има смисла уопштено говорећи али они што га овде воле, воле га највише на свету. Жељко = Партизан. Нема тог навијача ПАО који га може волети више од мене.

nikola1970

Grobarčina
Учлањен(а)
06.10.2008
Порука
1.193
Reaction score
3.340
Локација
BGD
Sta reci, osim kataklizma sportskog sektora u vezi dovodjenja pojacanja. Neverovatno...