Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Evroliga 2024/2025

ivanra

Grobar
Учлањен(а)
14.02.2007
Порука
592
Reaction score
4.131
Локација
Pozega
Videćemo za budžet u narednim godinama, mi smo poreski dug rešili tako što smo eskontovali neke od sponzorskih ugovora ( NIS, MTS).

Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
15.218
Reaction score
63.291
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Kada bi postojao All STAR meč u Eurolegue i hipotetički imali dve ekipe sa po 10 igrača ( svaka pozicija po 2 igrača u ekipi) mi u to sam siguran ne bi imali predstavnika. Toliko o budžetima i F4 ekipi. Pojedinci su baš preterali sa lupetanjima i bolesnim ambicijama. Ja uživam u svakom trenutku, KK Partizan je na nekom svom istorijskom maksimumu kada je organizacija i " hajp " oko njega u pitanju, FK se budi i daj BOŽE kreće u oporavak. Samo ga treba voleti sve više i više.
Pa imamo 45 bekova ne znam za koje pare mislite da oni igraju.
Ove godine imamo 15 igrača od kojih svako može da igra ne znam odakle vam ideja da je ovo neki jeftin tim. Nemamo zvezde klasične kao prošle godine ali to ne znaci da je igracki budžet laz.
Problem je sto ljudi i dalje žive u Duletovom vremenu pa misle da i domaći igrači igraju za 100 k
Mene ovo samozavaravanje podseća na ono kad su cigani sami sebe ubedjivali da kvinsi miler igra za neku crkavicu

Zalosna Sova

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
3.307
Reaction score
18.327
Локација
underground
Vec sam pistao da na tri razlicita kosarkasa portala nemamo ni jednog igraca iz TOP50 EL. Nas budzet za plate je debelo ispod 10 mil ove godine. Kontam da je odatle otislo za porez, pa ove sezone nema bolje. Sledece verovatno mozemo ocekivati znatno jaci i skuplji tim
Ovo je sustina , nemamo top 50 igraca u timu. Nijedan nas igrac na bilo kojoj poziciji nije po plati u top 8 igraca evrolige na toj poziciji
A mislimo da bi top 8 trebao biti siguran. Sto se tice Dejvisa on ni po kvalitetu ni po ceni nije ni u top 10 petica.
Jedini nacin je da neko jaaako napreduje poput Lesora , pa i Pantera, Eksuma .Ali onda takog necemo moci zadrzati kad mu istekne ugovor.

Последња измена:

ivanra

Grobar
Учлањен(а)
14.02.2007
Порука
592
Reaction score
4.131
Локација
Pozega
Pa imamo 45 bekova ne znam za koje pare mislite da oni igraju.
Ove godine imamo 15 igrača od kojih svako može da igra ne znam odakle vam ideja da je ovo neki jeftin tim. Nemamo zvezde klasične kao prošle godine ali to ne znaci da je igracki budžet laz.
Problem je sto ljudi i dalje žive u Duletovom vremenu pa misle da i domaći igrači igraju za 100 k
Mene ovo samozavaravanje podseća na ono kad su cigani sami sebe ubedjivali da kvinsi miler igra za neku crkavicu
Ja nigde nisam pominjao ko i za koliko novca igra iz razloga što nemam nikakve pouzdane informacije. Mi igramo najače Evropsko klupsko takmičenje i normalno je da imamo i igrače takvog kvaliteta. Ali neigramo samo mi nego još 17 ekipa i svi imaju slične ili veće ambicije od nas. Ugovori igrača ne samo u košarci već i u ostalim sportovima svaka godine beleže rast, tako da se možemo složiti oko toga da su i ugovori domaćih igrača znatno veći nego u Duletovo vreme.

ulaz "O"

Hodajući porok
Уредник
Учлањен(а)
01.06.2017
Порука
2.419
Reaction score
17.699
Локација
Brdo Banovo
Budzet tu nije upitan, da ga nemamo, ne bi ni igrali EL. Sigurno je u rangu prosecnih evroligasa, manji od onih najjacih ali sasvim jak.
Samo je upitno sto mi mislimo da smo favoriti protiv Monaka, Baskonie i slicnih. 50/50, uz bolju formu, koji procenat gore/dole.
Nista tragicno, liga takva da nema cistih favorita, ne racunajuci standardnih cetiri ili pet ekipa.
Sutra ce biti nezgodno, Fener ima dva vezana poraza kuci, ne sumnjam da ce uci ozbiljno u utakmicu .
Nadam se da cemo i mi, nista manje, nista vise od toga.

Nisi

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2020
Порука
2.876
Reaction score
21.141
Локација
Kipar
Pokusevski igra za 400K evra prve sezone a 500K druge. Ostali domaci igraci igraju za kikiriki. Edit: izvinjavam se Vanja igra za vecu platu od Pokusevskog ali mnogo manju od milion po sezoni.
Ljunberg je jedan od najplacenijih sa 1.1 milion.
Jasno je da danas nema igranja Evrolige sa Duletovim budzetima ali je isto tako jasno da je Partizanov budzet suvi prosek. Ljudi su se upeli ovde da dokazu da shodno nasem enormnom budzetu rezultati su ispod ocekivanja. Ne znam od kad je rasprava o budzetu ovde postala glavna tema.

Vanjor

Grobar
Учлањен(а)
10.03.2023
Порука
541
Reaction score
3.429
Локација
Novi Sad
Sta ste se dohvatili para,majko mila manje smo kukali kad je Dule imao budzet 2 miliona,a CSKA 30 i takve smo ih tukli,nego sad kad imamo 15, a neko 20...Ko ima para neka dovede Karija i Jokica ko nema neka odere kolena.Verovali smo Tepicu i Perovicu da ce nam ostvariti snove, a necemo sad ovima o kojima tad nismo ni razmisljali. idemo do kraja bre!

Braindead

Grobarčina
Учлањен(а)
03.10.2020
Порука
4.611
Reaction score
22.152
Локација
Beograd
Hteo sam da vidim da li će još neko da napiše ovo, da nisam jedini koji je to primetio, inače atmosfera odlična i pritisak na teren i sudije sasvim dobar, samo bi ja dodao i onu crno bele ćelije početkom treće, zar je moguće toliko nemanje sluha i ubijanje u pojam tim ritmom. Jednostavno, tome nema mesta kad je jebena utakmica, na jednu loptu, ali avaj...
Nismo ni bolji ni lošiji od očekivanog, imali smo 3 pobede u džepu(Virtus, Baskonija, sinoć) sa čime bi pričali o F4 naveliko ovde, a ekipa, niti je bolja, niti lošija, osim što jebeno frustrira da 20 utakmica na jednu loptu u nizu gubiš, čak je i zakon velikih brojeva protiv nas...

Legenda kaže da je Partizan od '92 dobio utakmicu na jednu loptu...

Prvo poluvreme, tačnije 2/4 skroz stegnuta, bez rešenja u napadu, iako je odbrana sasvim bila na nivou, videlo se da smo posvetili pažnju defanzivnom skoku i da je npr Dejvis tu bio ne dobar, nego odličan. Bonga, Nakić, Ife, generalno su poginuli u skoku,uz standardnog Tajrika.
Marinković... U napadu verovatno najgora utakmica koju sam gledao uživo nekog naseg igrača i ono polaganje, kucanje, šta li je,flešbek Alekse protiv Burse u sekundi(isto se i završilo). Ali je u odbrani stvarno iskvario i više nego dobar, zato je i bio na parketu.
Iz partera se videlo nešto što se ne vidi u prenosu, a to su bezobrazna dosuđivanja bacanja na šutu, van bonusa, što je rezultiralo sa odnosom bacanja u prvom poluvremenu 13:2!!!
Ali sam verovarno najviše izgoreo na nošenje lopte na centru igrališta, gde se sudija pravi blesav, a oni iz tog napada uzimaju 2+1.
Kad smo kod toga, da neko objasni Karliku da jebeno ne dira igrača na prodoru kao slina, ili da ga odvali po ruci da mu ista otpadne, dobiću šlog od toga. Inače na Karliku i Tajriku bezobrazno nisu svirali kontakte, pogotovo na Karliku za tih 2+1, nekoliko puta.
O autima, ne znam, mada sam npr bio ubeđen da je kod jednog Bonga igrao poslednji, a lopta završila kod nas, ali zato koš iz auta i uklozavanje a la Sami Hipija u prvom poluvremenu su izbacili Žoca iz ravnoteže,popizdeo je kao i cela naša klupa, koja je i dobila tehničku za koš iz auta.

I da, pljeskavica nakon utakmice u Good Food-u, back to the roots. :D
Kaže mi drugar večeras koji je bio na utakmici da je bilo neverovatno toplo.

Braindead

Grobarčina
Учлањен(а)
03.10.2020
Порука
4.611
Reaction score
22.152
Локација
Beograd
Nije da tražim izgovor ali i to treba uzeti u obzir?

Deki

Grobarčina
Учлањен(а)
16.09.2007
Порука
1.788
Reaction score
5.130
Локација
Beograd
Mislim da je bilo minimalno 30 stepeni unutra. Posto dugo krocio u Pionir nisam iznenadio sam se da su stavili vrata na ulaze iz hodnika pa samim tim nema te promaje da bar malo smanji temperaturu.
Uzasno. Zaista mi vise nema sta da trazimo u toj hali. Arena je daleko bolji izbor.

Snickers

Grobar
Учлањен(а)
09.07.2022
Порука
250
Reaction score
1.189
Локација
Trinidad and Tobago
Samo je upitno sto mi mislimo da smo favoriti protiv Monaka, Baskonie i slicnih. 50/50, uz bolju formu, koji procenat gore/dole.
Pa trebalo bi da budemo favoriti i sa manjim budzetom kod kuce, jer imamo najboljeg trenera u Evropi, i navijace i teren koji nema niko.

Odatle ide frustracija, sto mi razliku u budzetu nadoknadjujemo znanjem jer smo kosarkaska nacija, borbom, i ekspertima na klupi.

Ne igra se sport na papiru, pa da se zadovoljavamo time da dobijamo ekipe od kojih imamo veci budzet kod kuce, a gubimo od onih koji su iznad nas. Tako razmisljaju rekreativo klubovi koji ne osvoje nista.

Cooler

Grobarčina
Учлањен(а)
13.06.2008
Порука
1.526
Reaction score
3.638
Локација
u srcu šesnaesterca
Jeste limar laže, Željko ga očito pokriva, igrači kod nas dolaze da igraju za semenke i kikiriki, a B.Dejvis pride i plaća neku siću samo da bi imao to zadovoljstvo da igra za KKP što mu je bio dečački san. Kapiten naravno igra za dž. Za trenutak pomislih da je ovo forum mutirane kučke, vrlo sličan narativ.

Vrlo je verovatno da imamo (bar) 6-7 igrača sa platama od po 1+ milion jura neto. Ako sumnjate, vaše pravo...spavajte, sanjajte.

Pri tome kakve veze imaju plate igrača sa ol-star izborom? Tu bi se igrači birali po neto-platama, a ne formi/učinku/popularnosti? Dostižemo nove visine iz dana u dan, bar nam mašte ne nedostaje:D

Duletov KKP je prošlost, kako se to često ovde naglašava, ovo je Željkov KKP i tu smo daleko od sirotinje, u najmanju ruku zlatna sredina što se tiče plata igrača i celokupnog budžeta.

p.s.
Komentar da je "budžet za plate veći, jer odatle idu pare za porez" - no comment, stvarno.
Evroliga sigurno dozvoljava ćokijevske excel tabele sa finansijama i budžetima klubova učesnika.
Jbt šta smo mi postali...
Pa, ako verujes limaru da nas tim ove sezone kosta 15 mil, znaci da je prosek plate 1 mil. Lakic, Nakic, Mitar, Poku, Balsa, treca petorka za 5 mil… ili mislis da Lundberg ima vecu platu od Pantera u Barsi, jedno 3 mil?
Pravi se mistifikacija oko prostih stvari. Cela Evropa zna plate igraca. Ne moze Vanja prosle sezone da ima 700k u Baskoniji, a ove u Partizanu 1,5 mil, jer nije imao extra sezonu iza sebe. Obzirom da je imao prosecnu, plata moze da mu bude slicna +-200k. Ne moze Lesor posle strasne sezone u Partizanu da ima opet 600k u Panati. Naravno da je dobio 2.5-3x vise. To jedino kod soneta moze u excel tabelama, ali onda EL objavi da je klub kaznjen zbog laznih izvestaja. Tako da u nasem klubu ima 2-3 igraca oko milion ili malo preko, 5-6 igraca 600-800k i ostalo su klinci 100-500 k. Mogu i da napisem za koga pretpostavljam:
I grupa: Ife, Karlik, Dejvis
II grupa: Nilkina, Sterling, Tajrik, Vanja, Bonga
III grupa: Majk, Wash, Poku, Balsa, Lakic, Nakic, Bosnjakovic, Dimitrijevic

Ako je to 15 mil, slobodno nastavite sa mislite tako. Ja mislim da je to 7-8-9 mil max, ako bude i neke doselekcije.
A da su pare od tog budzeta od 15 mil otisle za porez sam prilicno siguran. Drugi budzet nemamo, a ni tajne uplate od KSS i slicnih drzavnih institucija za “razvoj kosarke”. Eto, mozda gresim, ali to je neka moja logika.

Paja Čutura

Grobarčina
Учлањен(а)
27.05.2007
Порука
2.336
Reaction score
10.261
Pa ljudi su pisali da Naneli igra za ne znam koje pare na kraju ispade da nema ni 700k