Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2019/20

Статус
Затворена за писање одговора.

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.887
Reaction score
26.019
Tradicionalno u zadnjih nekoliko godina od kako nas drzava forsira, prva dva kola igramo u gostima, a ciganka u jami. Da se tradicija odrzi, i prvi derbi ce ponovo biti na JNA. Da li ce i titula po tradiciji biti odlucena vec u avgustu ili septembru, ostaje da se vidi. Ili ce ove sezone biti dramatično neizvesno, pa ce se titula znati "tek" u oktobru, ili cak novembru!?
 

PFC_4ever

Grobarčina
Учлањен(а)
22.10.2007
Порука
1.812
Reaction score
1.081
Svedoci smo toga da su pripreme ekipe jedan od najbitnijih faktora, pogotovo za start sezone, koji bukvalno odredi dalji tok. Prošle sezone smo imali kikseve u startu protiv Surdulice, na JNA 0-0 protiv Lučana, i to je već 1. Avgusta bilo -5pts, a derbi je bio NAKON reprezentativne pauze, koji smo odigrali 1-1, ostala ta bodovna razlika, onda smo odmah u Nišu igrali 2-2, to je već bilo -7pts, onda u Subotici 0-0 i već -9pts... a još uvek je bio OKTOBAR!!! Zatim 1-1 sa Napretkom kući, sa Čukaričkim 1-1 na Brdu... i tako dalje.

Dakle, već u oktobru, novembru, titula je bila mnogo mnogo daleko!

Da do toga ne bi opet došlo, ajde da vidimo šta mora da se uradi!

20. jula startujemo protiv Inđije u gostima, sada su ušli u ligu i to bi trebala biti lakša utakmica

25. jul 2. Kolo kval. za LE; naravno ozbiljniji protivnik od Inđije, ali kao i uvek, ne bi trebalo biti problema, sem mogućih dalekih gostovanja, vrućina itd...

27.jul (verovatno će se pomeriti za 28.) gostovanje u Ivanjici. Uvek nezgodno gostovanje, muška tuča, loš teren, dodaš na to preko 30 stepeni, nemaš sidraša u špicu, već si u problemu kad pomisliš na ovu utakmicu, međutim, i Javor se sad vratio, nisu valjda toliko zajebani.

1. avgust 2. Kolo kval. za LE; revanš

3. avgust (verovatno pomeren na 4.) dolazi nam Mačva s kojom imamo problema u Šapcu ali na JNA smo izlazili lako sa njima. Dakle prilika da se ekipa izrotira, odmori, jer za par dana ide iduće kolo kvalifikacija za LE.

8. avgust 3. Kolo kval. za LE; verovatno jači protivnik u odnosu na prošlo kolo, pitanje koliko, uvek ima nezgodnih ekipa, ali ako hoćemo u LE ovo ne sme biti problem, pogotovo nakon rotiranja i odmaranja ključnih igrača u prošlom kolu prvenstva.

10. avgust gostovanje u Kruševcu. Najnezgodnije u veoma nezgodnom trenutku, između dve utakmcie kval. za LE, tamo su uvek željni da nam skinu bodove, iako smo ih, ne znam ni sam kako dobili 0-4 prošle sezone, iako smo čak i kiksnuli... ovo MORA da se dobije, da se uzmu sva 3 boda, jer ako se to ne desi već imamo scenario koji liči na prošlu sezonu!!!

15 avgust 3. Kolo kval. za LE; revanš, zavisi od rezultata prve utakmice, ali moguća je rotacija, odmor ekipe itd, ne verujem da neće biti prostora za to

17. avgust (verovatno pomereno na 18.) Dolazi nam Rad, pošteni su ali ne bi trebalo biti problema, odlična šansa za odmor i rotaciju.

22. avgust play off za LE; Pitanje da li ćemo biti nosioci ili ne, u bilo kom slučaju mogu strašno dobre ekipe da nam se padnu, npr Vulverhempton čak iako smo nosioci! A možemo da imamo sreće pa dobijemo protivnika kao i u prošlom kolu, dakle, računaćemo da nam je protivnik jačeg tipa.

24. avgust (verovatno pomereno na 25.) gostovanje u Surdulici. Nikad nismo imali problema kada smo ušli ozbiljno u utakmicu sa njima, iako će biti napaljeni pogotovo kada blisko sarađuju sa „vicešampionom“ i „šampionom“ države... ovde je moguće i kiksnuti zbog rotacije igrača i odmora jer za 3 dana sledi revanš za LE, ali, ovde MORAJU da se uzmu 3 boda zato što ako to ne uradimo bićemo u istoj situaciji kao prošle sezone!!!

29. avgust play off za LE; revanš, izginuti, ući u LE.

31. avgust (verovatno 1. Septembar) čekamo TSC, to nije problem, rotacija i odmor igrača.

Onda ide REPREZENTATIVNA PAUZA. Dakle, do 31. Avgusta LUDNICA. MORAMO da dobijemo SVE u prvenstvu kako bi BAR delili 1. Mesto sa ciganima!!! TO MORA BITI PRIORITET! Za Ligu Evrope lično mislim da do play offa stižemo bez poteškoća, a tu ne znamo ko može da dođe. Zavisi, ako se pojačamo, ličimo na ekipu, možemo da igramo i sa Spartakom iz Moskve, ako se zajebavamo otpiši LE odmah.
Nakon rep. pauze 14.9. igramo protiv Proletera u gostima, to ne bi trebao biti problem.

Mislim da je nakon toga 1. Kolo LE, ali nisam siguran.

21.9 VEČITI DERBI ovo moramo dobiti!!! TO JE PRIORITET! IZGURATI DO OVOG DATUMA I DOBITI DERBI. Onda smo sigurno prvi na tabeli, i neću više da pišem o rasporedu, ovo je ključna utakmica. Do ove utakmice moramo dobiti sve u prvenstvu UKLJUČUJUĆI I OVU!
Kako sve to postići?

Ajde da vidimo...

Dakle, pripreme, fizička sprema igrača, neću da čujem izgovore „teške noge“ i „dali smo sve od sebe“... ima da vučete one sprave teške po 20 kila na treningu, da imate kondiciju u zube da nosite pola evrope! Da šetate našom ligom u sred jula i avgusta po najvećim vrućinama!

GK-Stojke

Desni bek-Cucin,Enake

Štoperi: Ćelavi, Bojan Ostojić, Dinga, i ne znam jel dovode ovog Crnogorca...

Levi bek: MORA DA SE MENJA!!! Ni Urošević ni Miletić! Čitam hoćemo nekog iz Vardara crnca, kao dobar, ne znam...

Zadnji vezni: Šćekić okej, ZDJELAR NE. Niti pokriva, niti daje precizne lopte, ispada često... razočarao me je... dakle, tu fali jedan ozbiljan igrač i moramo da se pojačamo, tipa Evertonovih karakteristika... pa i Radin bi tu bolje pozatvarao...

Vezni kreator: Oni će dati šansu Sumi, koji je na pozajmici odigrao čak 6 utakmica! NEOZBILJNO! Dakle, NEMAMO KREATORA.

Krila: Tošić, Zakarić, Ivanović, Lutovac. Verovatno će ulogu kreatora preuzimati Tošić, ali kad bude igrao, ili Zakarić... onda bi taj vezni umesto Sume morao biti neki all around player, koji trči i napred i nazad, pokriva, razigrava, ima pas, ume da stvori prostor krilima, napadačima... Ali kreator Tošić ili Zakarić... NEOZBILJNO.

U napadu prodaju Rikarda, hoće Šaponjića, koga već, iz mlade škole nemamo nikog, dolazi Ožegović koji je na pozajmici odigrao 8 utakmica dao 1 gol i imao 1 asistenciju! NEOZBILJNO!!!

Ajde da vidimo pravilo stranaca... možeš imati 4 stranaca u protokolu za domaću ligu. Mi trenutno imamo: Enake, Suma, Rikardo... ne znam da li sem na Sumu ozbiljno računaju na ovu dvojicu... Tako da imamo prostor za još 3 stranca.

Nama je moranje desni bek ako Enakea prodaju,

Zadnji vezni koji će da pokriva taj prostor iza sporijeg Šćekića, ponekad prenese loptu ali uglavnom kvari igru i pokriva,

Vezni koji će da kreira igru, to može biti Pantić, ali do sada se nije pokazao kao neki kreator, više podseća na igrača koji u momentu može da iskoristi prostor i onda iskreira...nije tipična desetka...

Treba nam ozbiljno levo krilo koje će da ulazi u sredinu, pravi višak. To ne može Ivanović, a kad Pantić igra tu poziciju ne igra je baš dobro.

Treba nam napadač golgeter, a ne Ožegović.

Dakle: Desni bek, zadnji vezni, vezni kreator, levo krilo, napadač. Svi MORAJU biti igrači ZA PRVI TIM! Da od njih sve počinje, da su NOSIOCI igre! A ne rezerve!

Da li je ova uprava sposobna i željna to da uradi? Apsolutno ne. Da li Savo ima uticaj? Ne znam. Želju? Ne znam, verovatno da da. Mogućnosti? Ne znam.

Ali, ukoliko ove pozicije ne popunimo ozbiljnim igračima koji će biti igrači za prvi tim, uopšte se ne nadajmo nekom većem uspehu od ove sezone...
 

PFC_SO

Super Moderator
Уредник
Учлањен(а)
09.06.2007
Порука
1.346
Reaction score
3.217
Tradicionalno u zadnjih nekoliko godina od kako nas drzava forsira, prva dva kola igramo u gostima, a ciganka u jami. Da se tradicija odrzi, i prvi derbi ce ponovo biti na JNA. Da li ce i titula po tradiciji biti odlucena vec u avgustu ili septembru, ostaje da se vidi. Ili ce ove sezone biti dramatično neizvesno, pa ce se titula znati "tek" u oktobru, ili cak novembru!?

Шампион увек гостује у првом дербију у сезони, бар је тако било задњих десетак година.
ЕДИТ : Моја грешка, не у првом дербију него у првом мечу са другопласираним, а игра кући са трећим, што овај пут неће бити случај јер цигани играју кући са Радничким већ у другом колу.

Ово око првих кола је интересантније, шампион је увек стартовао кући, а вицешампион у гостима (7/11 претходних сезона по две утакмице, а остале 4 сезоне (09/10, 11/12, 12/13, 13/14) се домаћинство смењивало после првог кола). Али никад није било да трећепласирани тим из прошле сезоне стартује са два везана гостовања, као ни да другопласирани тим стартује кући као што ће Нишлије стартовати наредне сезоне.
 
Последња измена:

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.887
Reaction score
26.019
Nikad nije bilo da jedan klub, godinama, ima svoj savez, svoje sudije, svoje delegate, da diriguje pravila glede sistema takmičenja i broja stranaca, da odigra komplet namestene sve utakmice osim tri u sezoni, da moze da jednog od najboljih svetskih sudija protera iz domaceg fudbala, da utice na kaznjavanje protivnika, da organizuje napade svojih navijaca na upravu protivnickog kluba bez konsekvenci, itd, itd, itd...
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.086
Локација
Beograd
Sumi je vrač rekao da poštuje reč koju je dao Partizanu (da će doći kod nas) i to poštovanje date reči mora da ima neku svrhu...pa makar ta svrha bila samo ono izvođenje prvog penala za Partizan u derbiju posle xx godina...
Ja i dalje verujem u Sumu, a zanimljivo je da ima još takvih ,,verujućih,, i po nekim portalima...naravno na ovom Forumu i ne baš...
Al videćemo, ako mu Sava da odgovarajuće mesto u timu...

Ne mislim baš da Suma može da da 30 golova i 30 asistencija u budućoj sezoni, ali moguće je može da ih ima isto kao i neki koji su prošle sezone bili sa nama...
Ne znam ima li bilo kakve šanse da nam u klub dođe neki igrač znatno jači od ovih koje već imamo, a pitam se i da li neki od naših Crnogoraca, Bosanaca i tako to ima i naš pasoš ili su nam svi oni nekakvi ,,stranci,,?
Ubiće nas to pravilo o ograničavanju broja stranaca i ,,stranaca,, u domaćem fudbalu...

Vidim i spisak fudbalera koji (zasad) idu na pripreme...pisao sam danas o Teleoptiku, a na pripremama Partizana su i neki momci odatle...Lakčević, Strahinja Jovanović, Milosavljević...
Lakčević sa nadimkom Mesko je lakonogi dribler, ali koga sam često gledao kako niti probije niti uradi nešto konkretnije sa tom svojom ,,lakonogošću,,...
Milosavljević takođe ne uradi baš puno za nekoga ko nosi broj 10 na leđima...
A tek Strahinja Jovanović je pokazao baš vrlo vrlo malo svaki put kada sam ga gledao u Zemunelu...
Zašto povesti na pripreme njih trojicu a ne na primer Kokira i Birmančevića, stvarno mi nije jasno? Da li ova dvojica imaju neke obaveze negde, ili...

Kad već napisah Jovanović (Strahinja), pade mi na pamet i Đole Jovanović, prati li neko njegovu karijeru, gde je, igra li, kako mu ide?
Isto pitanje i za Vlahovića, Šaponjića?

I zna li neko nešto više i o ovim momcima koji idu na pripreme: Miljan Momčilović, Slobodan Stanojlović?

partizan.rs/211306-partizan-od-danas-na-zlatiboru-2/
 
  • Like
Reactions: Oki
Учлањен(а)
13.05.2018
Порука
3.287
Reaction score
8.055
Локација
Космос
Влаховић почиње да улази на утакмице сениорског тима Фиорентине, у Примавери им је био најбољи стрелац, чини ми се. Ђоле Јовановић је из Белгије отишао у Кадиз, у другу шпанску лигу, јако мало је играо прошле сезоне, свега 152 минута у Шпанији, гол није дао.
Иван Шапоњић игра за Б тим Бенфике, не баш претерано успешно, свега 6 голова прошле сезоне.
 

5ar-pfc

Grobar
Учлањен(а)
07.06.2017
Порука
868
Reaction score
1.915
Локација
Kuci
Mozda bi i trebalo da dobije sansu iza napadaca.

Samo ne znam gde? U Teleoptiku?

I ja sam se dugo dugo tesio da ne igra dobro jer ga guraju na krilo. Dobijao je on sansu i iza napadaca. Jednako "dobar" je bio
 

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.887
Reaction score
26.019
Suma je doveden kao bomba, najskuplje pojacanje u istoriji kluba.
I izgleda da je stvarno tako, on je zapravo kasetna bomba, eksplodira vise puta...
 

bonaventura

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
2.579
Reaction score
4.000
Ako je rjesio problem kurcobolje u glavi...mozemo da pricamo.. u soprotnom cao zdravo.
 

fkloznica

Grobarčina
Учлањен(а)
18.04.2008
Порука
5.738
Reaction score
2.094
Локација
sektor - M
Ma kakav problem u glavi , previše je on sitan za ozbiljan fudbal , ajde i to nekako može da se sakrije ako si top igrač , ali on je najobičnija kanta .. svaka čast njegovom menadžeru
 

BELI BG

Grobarčina
Учлањен(а)
28.06.2013
Порука
1.393
Reaction score
4.584
Локација
Zemun
Ne znam misliti o Sumi...
Ono sto Savo stalno istice( u nedostatku znanja o fudbalu) je psiholoski aspekt. Videcemo da li moze od Sume da napravi solidnog fudbalera. CIni se da fudbalsko znanje poseduje, samo da se uklopi u tim, mozda dobijemo bombu u njemu. Iskreno se nadam, jer ne vidim da cemo na drugi nacin naci famoznu 10-ku
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top