Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2020/21.

Статус
Затворена за писање одговора.

ZatucaniZapadnjak

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
1.115
Reaction score
5.458
Локација
Beograd
Hteo bih samo da lično iskažem jednu stvar vezano za šizofrene reakcije juče, i ovo je verovatno za drugu temu, ali mislim da može da posluži i ovde:

onako objektivno, racionalno, uzmite u obzir da živimo u zemlji gde se javlja predsednik zemlje koji govori kako fudbaleri voljenog mu kluba nisu zakačili virus (iako jesu), iz NYC se javlja nakon jednog izgubljenog derbija kako jednako kao trojeručica on dava svima sve što požele, igramo u ligi gde su skoro svi glasali protiv VARa, gde pola timova nema elementarne uslove za profesionalni fudbal, a 80% lige se sklanja ''galaktikosima'' koji nakon silnih para od Evrope i poreskih obveznika i Boga pitaj odakle i dalje grcaju u većim dugovima nego što smo mi ikada bili, klub vode lica sa poternica, igramo u ligi gde se neće znati ni nakon trećine sezone koje je pravilo o broju stranaca...

dosuđuju se penali kao oni protiv Inđije, Napretka, Rada, onaj juče protiv NPZ, dešavaju se stvari kao što je 6:2 protiv OFKa, otimaju se igrači od klubova, rotiraju se celi timovi (evo sad je trener Radničkog najavio da će pola ekipe da izrotira), vrši se besomučna medijska propaganda o silnim uspesima najvećeg kluba u svom srpstvu, vasioni i čemu god, laže se otvoreno o sudbinama naših igrača, svaki naš neuspeh se dočekuje sa velikim zadovoljstvom, ne može da se odigra nijedna poštena utakmica bez neke svinjarije protiv nas dok isti ti timovi (čitaj Napredak) skoro pa zalegnu kad treba...

i u takvoj ligi mi sad treba da realno prosuđujemo kvalitete naše igre i diskutujemo volšebno o penalu koji to jeste bio? pa jedite govna. kao što sam napisao, ako možemo rukometaški da zavaljujemo golove, da padamo na svaki kontakt, da vršimo maksimalni pritisak, da jebemo majku svima, neka to i bude.. i za sve one koje misle da se nešto nama ''poklanja'' kako bi ostao mir u kući, da je tako, gospodin koji je bio na usavršavanju se ne bi javljao i dizao onakvu histeriju kao juče.

Da se razumemo, to ni na koji način ne opravdava mlako i bezidejno izdanje juče, analiza i diskusija o tome kako preživeti ono što nas čeka je neophodna i potrebna, jer sve ovo što nam sledi ove sezone nije nimalo lako, u našem timu ima manjkavosti, ima i u stručnom štabu, ali to svakako nije dovoljno da se ospori činjenica da, kakvi god da smo, imamo najbolji tim u ovoj ligi, i dosta mi je tog nekog ''pravdanja'' i ''objektivnog sagledavanja'' naših utakmica u ovom raspalom šljamu od lige, tog autošovinizma koji odire ne samo u našem fudbalu nego i generalno. Navijači Boke, Flamenga, Benfike, Zenita, Čelzija, Šalkea, gdegod idete igraju na pobedu i nije im žao što pobeđuju a nama je eto tobože skoro pa krivo što se dosudio ''diskutabilan'' penal (koji je inače čist kao kuća s obzirom na to šta se svira u najeminentijim ligama) i što smo, eto pobedili. Kad si u Rimu, budi Rimljanin. Mi smo u smrdljivom, ogavnom, uništenom Rimu, gde svi pale, šutiraju, uništavaju. Pa 'ajmo onda i mi. iako su varvari uništili Rim, Rim se opet izgradio, a mi nemamo posla sa varvarima nego sa odurnim pičketinama koje padaju na pod i viču upomoć nakon prvog jačeg otpora. Bubašvabe i komarce uvek treba samo gaziti što je jače moguće.

tako da,samo čisti smrad na što jači način, što beskurpuloznije, jer kao što reče Tomas Man o nacistima: ''stoka jedino razume rečnik stoke''. i nek svaka utakmica bude kao juče, ja ću biti zadovoljan. Analize i neke konkretne zaključke ostavljajte za Evropu, gde se igra kakav-takav regularan fudbal, s normalnijim sudijama, i pravim timovima, a ne sa filijalama jednog partijskog preduzeća i državnog projekta.
 
Последња измена:

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
@kujblo70
Daj mi taj procenat presečenih napada, gde piše to jer ja to ne vidim nikad?
U našoj ligi protivnik igra na kontre koje idu po strani ili ubacivanjem lopti iza leđa odbrani (tu mislim i na zadnje vezne). Šćekić je tu beskoristan jer nema brzinu.

@djomla Ja! :D
ma ti si u pravu! al ne vidis drugu stranu price, on svojom “beskorisnoscu” cini Zdjelara i Natha/Sumu korisnijim.

Postoji zvanican statisticar u klubu, jbg imam vezu za brojke.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.084
Reaction score
36.088
Mi ne smemo da podlegnemo ciganskoj histeriji. Zar zbog njihovih sranja i mutljavina mi treba da raspravljamo da li je ili nije očigledan penal bio ili da se stidimo što nam neko svira nešto?

Mater im jebati cigansku, kako originalnu tako i kopijama. Ako je neko očekivao sezonu iz snova, sa pobedama od 5-0 i igrom za umiranje od lepote, neka se probudi odmah.

Naravno da bismo svi voleli da oni naši na terenu pokažu bar malo više, ali hajde da kažemo da smo se provukli, nismo se opekli, neka izvuku pouke. Za tri dana nas opet čeka teška, rovovska borba.

:napred-partizan:
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
Zvuci odvratno ali ja bi na treninzima vezbao padanje u 16 za ovu sezonu!!! Asano Markec Stevanovic Sadik Suma.. ma saaaamo nek padaju (a to se vezba), pa nek se govna misle da li je penal ili nije! Mater im nenormalnu sektasku
 

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
@PFC_SO
Kapiram šta pišeš ali evo ti ovaj podatak.
Rajko Brežančić ima samo tri poraza prošle sezone, računajući sva takmičenja, na 16 utakmica (solidan broj za rezervu). Na dve od te 3 utakmice je Šćekić bio starter. Možda bi učinak Rajka bio bolji da ne igra kad i Šćekić ali to ne znači da zbog statistike treba da igra pre Uroševića. Svakako, rezerve nemamo koje lagano mogu da zamene nekog u 11. Ne znam, meni to nema smisla iako potpuno razumem šta pričaš.
 

LazarP

Grobarčina
Учлањен(а)
07.12.2012
Порука
5.404
Reaction score
11.726
Локација
Kopam tunel, vidćemo...
Ovo samo fenomenološki da pitam, koliko vas je mislilo da ćemo preokrenuti juče?

Nije dolazilo u pitanje, kao ni titula ove sezone.

Malo o utakmici.

Sve dok je Suma u početnih jedanaest, nama otvaranje napada zavisi od štopera, jer on nema ni fiziku ni pas da može da bude koristan u građenju igre. Tako se dođe do situacije da smo spori u otvaranju i da protivnik bez problema optereti sve tri naše napadačke strane. Početak rešenja bi bio da od starta u timu bude Pavlović i da se on i Zdjelar spuštaju uz štopera da pokrenu otvaranje. To implicira da bekovi moraju da odu duboko, na tridesetak metara od gola protivnika, a krila bukvalno na korner liniju. Mislim da to nije problem da se odigra u njiva ligi. Ali, to znači i da Ostojić mora na klupu, Ćela na štopera, Lutovac na beka. Ni to nije problem. Asano mora da bude na levom krilu, a desno je problem. Problem je u Markecovoj spremi. Sve nam zavisi od njegovog fitičkog stanja. Ukoliko bude spreman da svaku njiva utakmicu počne i odigra poluvreme, uzećemo titulu sa 30 pobeda protiv njivaligaša, plus dve najslađe protiv kuravele.
 

akiopaki

Grobarčina
Учлањен(а)
18.12.2007
Порука
3.560
Reaction score
1.040
Пенал је био - јер га је судија свирао. И Натхо је дао гол. И то је закључено, још јуче.

Проблем је још 37 оваквих утакмица, а јуче смо добили само једну. За то време Вучићев Динамо Берлин може да рачуна на бодове скоро свуда.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.718
Reaction score
54.986
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Savo kao neko ko prati moderne trendove, je mogao da iskoristi ove pauze da počne da uigrava rezervnu varijantu sa 3 u poslednjoj liniji.
Znamo svi sa treba bogaoca vremena da se to uigra, ali ta formacija je stvorena za ovu ekipu sa Asanom koji može da trči do sudnjeg dana, sa Miletićem koji možda zapravo jedino i može da igra desnog štopera u liniji sa 3, sa Zdjelarom, Natkom i Šćekićem itd itd.
Naravno da to ne može da bude na nivou Valtera Macarija, ali je Prandeli pokazao kako ta formacija može lako da pređe u 442 u zavisnosti od potrebe. Jer ova ista ekipa prilično sam siguran može da igra dobro u Evropi što kaže da je dobra kada ima prostor za trčanje, a jedina razlika u domaćoj ligi su ofanzivniji bekovi, dok tri igrača pozadi mogu da se transformišu u 4, 5 razlicitih formacija u zavisnosti od potrebe.
Imali su vremena mogli su bar da isprobaju.
Znam milion razloga zašto je to teško i taktički i strategijski ali više nemamo šta da izgubimo.
 

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
ma ti si u pravu! al ne vidis drugu stranu price, on svojom “beskorisnoscu” cini Zdjelara i Natha/Sumu korisnijim.

Postoji zvanican statisticar u klubu, jbg imam vezu za brojke.

Ne znam da li se zajebavaš ili ne ali taj statističar iz kluba je sigurno dao neke podatke kako smo 90% golova primili prošle sezone, kako smo ispali iz Evrope, pa ne vidim da su menjali i rešili problem za ovu sezonu već smo sezonu počeli bez desnog beka.
 

Alex B

Grobar
Учлањен(а)
05.06.2017
Порука
447
Reaction score
2.534
Локација
Novi Beograd
Da bi se probio bunker, treba da imaš igrače koji su kadri da se s lakoćom oslobode igrača ispred sebe, da prejebu onog ko ih dočeka iza, da pravovremeno dodaju saigraču koji ih prati, tako što će ta lopta izbaciti iz igre još jednog protivnika, zatim da taj igrač napravi lucidan pas k onom koji će zatresti mrežu između dvojice odbrambenih. To je otprilike naš scenario za postizanje golova.

Od igrača koji su kadri da izvedu nešto nalik imamo Natha (ceo bunker je prebacio i spojio Lazara sa golom), Sumu koji ume da odigra na petoparcu i dodeli lucidan pas (juče je bio katastrofalan) i Sadika koji ume da pravi dar mar, ali se niko od igrača ne ubacuje, jer je on najistureniji.
Uz dužno poštovanje, Asano, Lazar, čak i Filip su sprinteri, neki rusvaj po boku od njih se ne može očekivati, a čak i da ga naprave, malo igrača imamo u 16 da bismo bili neka pretnja.

Tu dolazimo do krajnje neupotrebljivih bekova. Sa njima u napadu imali bismo mnogo više napadačkih opcija, ali oni tamo zalaze iz puke formalnosti. Nisu kadri da prođu svog čuvara, nemaju tačan pas, tek svaki deseti centaršut im završava u kaznenom, daleko od dvojice naših igrača koji se nalaze tamo. Odvuku možda svog direktnog čuvara, ali malo je to da se proredi bunker. Pritom često predaleko ostaju, te svaka izgubljena lopta na sredini deluje kao po gol opasna kontra.

Matić možda dobro rešava situacije 1 na 1, ali on neće imati tih situacija protiv autobusa. Meni je, recimo, bilo drago što je juče uveden Ivanović ispred njega, jer iako je seljački tip igrača, ume s loptom i jak je kao konj.

Od pojačanja, možda dobijemo jedno do kraja prelaznog roka, a ne zna se gde više škripi, da li na beku (desni je gorući problem) ili u napadu (krilni napadač poput Lea i/ili sidraš poput Đurđevića). Centralni vezni, koji se priželjkuje na forumu, bi morao biti jednako ubitačan u napadu koliko i u defanzivi.

Pohvalio bih golobradog golmana, posebno za ono istrčavanje, koje je bilo pola gola, lepo je videti da je koncentrisan i prati igru. Imao je sitnih kikseva, bez posledica, treba da dobije punu podršku. Vitas mi je bio odličan, kiksnuo je "samo" kad je zakasnio da napravi ofsajd zamku, a posle nije ispao kad je uklizao, nego je išao na sve ili ništa, jer je pretpostavljam računao da će Ostojić da mu pokrije leđa. Uostalom, Vitas je ostavio u svlačionici Abubakara.

Sve u svemu, zadovoljan sam rezultatom, što je jedino bitno, zadovoljan sam ranom panikom u redovima cigana. Više od pola tima nam je odigralo katastrofalno, a mi dobismo rezultatski lako. Možemo da posmatramo da ima tu rezerve za puno bolje partije.
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
Ne znam da li se zajebavaš ili ne ali taj statističar iz kluba je sigurno dao neke podatke kako smo 90% golova primili prošle sezone, kako smo ispali iz Evrope, pa ne vidim da su menjali i rešili problem za ovu sezonu već smo sezonu počeli bez desnog beka.
Nije bas da mi daje sve, nego ga izmolim! Ono sto je isto tu druga strana price je ugao iz kog se gleda nase ucesce u Evropi npr.. Maaalo je falilo da ispadnemo vec od turaka, a jos manje od norvezana, i na kraju najmanje je falilo da prodjemo dalje. Fudbal je to, kompleksna stvar brate, i apsurdna.. evo npr Natho je doktor fudbala, to je 1/1, ali.. manje lopti oduzetih po utakmici ima i od Sadika.. Da li je to dobro - naravno da nije! Da li je on i dalje doktor - naravno da jeste.
 
  • Like
Reactions: MAK

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
Pa baš ovo što si napisao za Turke i Norvežane pokazuje koliko je statistika nebitna jer fudbal pored toga što traje 90 minuta je isto tako i igra poteza i trenutka. Iskreno i bez te statistike sam mogao da se kladim da Sadiq ima više oduzetih lopti od Izraelca jer se to lepo i vidi na utakmicama.
:ziveli
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.084
Reaction score
36.088
Jbg, statistika i bikini, dobro poznata priča.
 
  • Like
Reactions: BiP

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.836
Reaction score
13.452
Nije bas da mi daje sve, nego ga izmolim! Ono sto je isto tu druga strana price je ugao iz kog se gleda nase ucesce u Evropi npr.. Maaalo je falilo da ispadnemo vec od turaka, a jos manje od norvezana, i na kraju najmanje je falilo da prodjemo dalje. Fudbal je to, kompleksna stvar brate, i apsurdna.. evo npr Natho je doktor fudbala, to je 1/1, ali.. manje lopti oduzetih po utakmici ima i od Sadika.. Da li je to dobro - naravno da nije! Da li je on i dalje doktor - naravno da jeste.
Pa kad je u pitanju vracanje poseda u fudbalu je najvaznije postaviti se na pravom mestu tj. zatvoriti prostor....krajnji rezultat toga je oduzeta lopta, a Tatko iako nije nesto vest u oduzimanju lopte covek cita igru i razume taktiku perfektno bez obzira da li se radi o momentu kad imamo loptu ili o momentu kad je nemamo. Tako da ne moze u fudbalu bas sve da se izmeri statisticki.
 

garbaN

Partizanovac
Учлањен(а)
14.09.2019
Порука
866
Reaction score
5.209
Локација
Beograd
Posto vidim da cokoladni drame od starta, uzeh da pogledam snimak spornih situacija natenane.. Naterase me opet da se drkam sa ovim glupostima kao posle finala kupa u kosarci..

1) Da li je bio korner nakon slobodnog udarca Natka?

Jako diskutabilno, ne vidi se lepo. Medjutim, cini se da se cuje lepo.
3:26, pojacajte ton do kraja. Na laptopu se bolje cuje, nego sa telefona..
Cuje se zvuk rukavice, pa nakon toga precke.
Napomena: Par puta preslusati, nisam ogluveo jos uvek.

Nakon toga, cini mi se da cujem pohvalu golmanu, bravo, ali ajde to cu iskljuciti..

2) Da li je bilo elemenata za penal?

Moje subjektivno misljenje je da jeste.
Postojao je kontakt i sa drugim nasim stoperom, Ostojicem.
Generalno, ovakvih duela na utakmici ima previse, pa se i ne ocekuje da se svira, vec sudija zaustavi igru i opomene igrace..
Medjutim, ovi momci iz Napretka svaki prekid brane na isti nacin, konstantno povlacenje i drzanje za dres, ruke, glavu.. pa tako od 13 kornera nasi igraci nijednom nisu ni pipnuli loptu.

3) Zasto je na semaforu prvo bilo pokazano 10 minuta nadoknade, pa je naknadno "smanjeno" na 5?

Naime, par minuta pre isteka '90, igru je napustio Suma, koji nosi 10ku kod nas.. Na semaforu je ostao njegov broj.
To mi je jedino objasnjenje. Nije sigurno Grujic pokazao na 10 minuta, pa se predomislio, jer hej, setio se da Partizan vodi..
Glupa, ali nenamerna greska cetvrtog sudije.

Inace, Napredak je ostecen jedino za vecu nadoknadu vremena, 5 minuta je zaista malo. Samo povrede njihovog golmana i Lazara su trajale 5,6 minuta. A gde su izmene..

Objektivno, prelazna ocena Grujicu, po mom misljenju.

Ova "analiza" nije u svrhu opravdanja nase bezidejne igre. Tanko, jako tanko.
 

Grobarcina94

Početnik
Учлањен(а)
23.09.2019
Порука
13
Reaction score
25
Локација
Novi Sad
Sezona je pocela, pa evo i ja da se oglasim posle duzeg vremena... Tri boda su uzeta i to je najbitnije, igra daleko od dobre ali hajde da to pripisemo pocetku sezone i vremenskim uslovima. Ono sto je evidentno je to da su ovom timu potrebna pojacanja, ako se i dalje bude furala prica da niko nece biti doveden dok neko ne ode, bojim se da nam sledi preslikana sezona kao nekoliko prethodnih.
Jos nesto, batalite pricu oko sudjenja i penala na nasoj tekmi, zagrlio covek Vitasa za obe ruke, cist penal k'o suza i kraj price.
I za kraj, cigansko saopstenje, samo cu reci: ko o cemu kurva o postenju!
Ko im jebe mater, neka cmizdre, dace Bog pa da cmizdre i u maju!
Prvo finale je dobijeno, imamo jos 37, nek se spremi sledeci, teraj dalje!
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
Naprotiv Tatko je vrlo vest uzimanju lopti, kad je pored nje, odlicno se i postavlja, ali je spor, i da nije igrao bi danas u nekoj mnooogo mnogo jacoj ligi od nase.
 

garbaN

Partizanovac
Учлањен(а)
14.09.2019
Порука
866
Reaction score
5.209
Локација
Beograd
U pravu si. Mislio sam da je Suma 10ka, a nisam proveravao. Pored toga to mi je bilo jedino logicno objasnjenje za takvu gresku cetvrtog sudije. Pritom sam u pogresnoj temi pisao. Izvinjavam se!
 
  • Like
Reactions: BiP
Статус
Затворена за писање одговора.
Top