Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2020/21.

Статус
Затворена за писање одговора.

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.836
Reaction score
13.449
Strah u kosti svima, da se svi useru da će popiti 5 komada. Bravo crno-beli!
Усро се и савез, како рече коментатор изгледа да ће у сред сезоне да мењају правила и да уместо 6 испада 4 тима како би се избегла ситуација да буду 3 дербија против оваквог Партизана.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.090
Локација
Beograd
Već godinama se nerviramo oko toga hoće li Partizan pobediti neke tamo drugoligaše, a sada je sve konačno došlo na svoje - sad se nerviramo zašto takvima dajemo samo pet golova, i zašto naši rezervisti po pravilu ,,smanje gas,, u drugom poluvremenu...
Dakle, lepo je ovo, ali treba da bude i nešto sasvim normalno i obično za Partizan!
Jer, drugoligaši su sa nama u istom rangu samo zahvaljujući smicalicama FSS-a (i grobara Kokeze, verovatno)...

Naravno, ne potcenjujem uspeh i pobednički niz Saleta Stanojevića, jer ono što je njemu i nama normalno, neki trenerski prethodnici nikako nisu bili u stanju da ostvare...
Dakle, prvenstvo se ,,juri,, od PRVE do POSLEDNJE utakmice, a ako negde ,,kiksneš,, (što je normalno za svaki tim, ako ne namešta) onda imaš dva derbija da se ,,vadiš,, za tih nekih 6 bodova...pa kom obojci, kom opanci...i sve tako može da dođe na svoje - ako si ozbiljan od PRVE utakmice pa nadalje...
...eh, koliko bi nam samo SADA značilo da nismo NEKADA ,,prosipali,, sve one bodove...
Ali, šta je tu je...idemo dalje...

E, zbog tog ,,dalje,, ja se ne zanosim pobedom koja je već prošlost, nego mislim na budućnost...

Ne zameram Stojkoviću na ,,kiks,, golu, ali primećujem da u klubu nemamo golmana koji bi bio car 16-erca, kakvi su bili mnogi golmani nekadašnje (pokojne) SFRJ - izađu i Stojke i Pop i Laki (iz Teleoptika) na po koji centaršut i ,,uberu,, loptu, ali ipak svaki od njih više voli da se ,,zakuca,, na gol liniju i da čeka da vidi šta će da bude dok lopta ,,huji,, kroz 16m...i često ne bude ništa u Pingpong (ili Trećoj) ligi, ali u derbiju i u Evropi svašta može da bude!
Nekako se izgubio taj nekadašni fudbalski ,,običaj,, i ,,osećaj,, i shvatanje da prevashodno golman (a ne odbrambeni igrač!) TREBA da izađe na SVE te lopte koje tako dugo putuju - jer golman kad podigne ruke ima prednost od ,,metar visine,, nad svima u 16m, a ima i pravo da tim rukama uhvati ili izboksuje tu loptu!

A ako je već golman drage volje prepustio odbrani (ili štoperima) da to rešavaju...pa zašto onda neko od njih nije zaustavio (ili bar pipnuo) tu loptu?
Uz pohvale odbrani koja zaista retko kapitulira, uz pohvale Lepom Sveti, koji je sada potpuno drugačiji (bolji) igrač nego kada je kod nas tek počinjao, uz pohvale Vujketu koji je zaista sada puno bolji nego pre (i vrlo opasan u napadu) - ja moram da primetim da nas ipak retko napadaju u Pingpong ligi, a da tek kada nas napadnu, onda ugledamo da nismo baš toliko savršeni i ,,neprobojni,, - ne zaboravljam da nas u Evropi čeka nešto POTPUNO drugačije od ,,Pinponga,, gde je statistika danas ,,upisala,, JEDAN JEDINI šut u okvir našeg gola - i to nam je odmah upalo u mrežu!
A uopšte nije ni bio šut! Čovek nabacio loptu!
Dakle, ne zavaravajmo se da smo savršeni.

Živković opasniji u napadu od Miljka Kapitena, Urošević dao neverovatan gol...ali...često usporava napade, a i nema tehniku Obradovića...

Jojić svuda po terenu, opasan centaršut, Natho kad izađe, izađe i igra Partizana, Šćekić vredni mrav (samo malko poveći i sa bradom : ) ...

Napad...kad ima golova nema primedbi, drago mi je što je Jović opet dao gol, drago mi je što je i Bebek ,,proradio,,...

Sudija: oprostio je ,,more,, kartona gostima za udaranje sa leđa, povlačenje (opet s leđa), zadržavanje lopte rukom i odnošenje ko zna gde u ,,prekidu,, itd...ja znam da je Zlatibor slabiji tim od Partizana, ali to nije razlog da im sudija ,gleda kroz prste,, - aj pitajte me, da li bi svirnuo onaj start nad Lutovcem kao penal za zvezdu, pri npr. 0:0? Ako bi - a bi, e onda ga sviraj i za Partizan, bez obzira koji je rezultat!
Ako ga ne bi svirnuo za zvezdu, onda sve o.k, ne mora ni za Partizan...

Srpski igrači treba da se navikavaju i nauče ŠTA je karton i šta je na utakmici dozvoljeno, šta ne, šta me briga da li će neki tim da izgubi 10:0, ili će utakmica da bude prekinuta jer će im biti isključeno toliko igrača da po pravilima ne može dalje da se igra - njihov problem, ne problem sudije ili jačeg tima!
Prljav fudbal se igra u Srbiji, dozvoljeno je da te tuku i vuku, fauliraju 20 puta a sve to bez kartona...
A kad Partizan izađe u Evropu, onda ga čeka jedna potpuno drugačija igra i suđenje - NEĆE tamo nama ni jedan sudija ,,opraštati,, bilo šta što je za karton!
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Усро се и савез, како рече коментатор изгледа да ће у сред сезоне да мењају правила и да уместо 6 испада 4 тима како би се избегла ситуација да буду 3 дербија против оваквог Партизана.
Kako će da menjaju pravila oko ispadanja i broja klubova?Ja sad gledam na u92 snimak, al nisam čuo da reče nešto.
Pa to ne sme da se dozvoli, ova liga mora da ima 10 kluba i četvorokružni sistem i to je to.Najmanje 12 ali i to je mnogo.
Bravo za još jednu pobedu!
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.836
Reaction score
13.449
Па рече наредне сезоне 21-22 биће 18 клубова па тек од сезоне 22-23 опет 16 као пре....или то или је он погрешио или сам ја лоше чуо.
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.984
Reaction score
15.738
Локација
Beograd
Sve ste napisali. Dobra priprema za derbi i za duele u kupu (daj bože da ih izvučemo u polufinalu).

Sad već i malo dete zna kako je disciplina ključ uspeha i kako da apsolutno sve zavisi od toga ko ti sedi na klupi. Možeš imati deset puta bolje igrače i opet bulja od igre ili toplo hladno svakog vikenda.

Jović je meni omiljen postao, pogotovo nakon onog video zapisa kad je bio mali dečak. Svi su podigli nivo forme za 50% nakon dolaska Stanoja i svi mnogo bolje izgledaju u polju. E sad zamislite samo da se ovaj klub namučeni nadogradjuje a da je ser Aleks Stanojevic 20 godina na klupi....vlažni snovi.

Bilo kako bilo, mirno li spavate kurvo, usno, vesiću, klokane sa pinka i ostala ciganska elito iz ćorke? Stižemo uskoro, spremite se.:navijac
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.090
Локација
Beograd
P.s.
Pominjali ste drenažu raskvašenog terena - nisam stručnjak, ali u BGDu je kiša padala 24h neprekidno, pa i nije čudno što nije baš sva voda ,otekla, negde sa terena...
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Па рече наредне сезоне 21-22 биће 18 клубова па тек од сезоне 22-23 опет 16 као пре....или то или је он погрешио или сам ја лоше чуо.
Odbor za Hitna pitanja Fudbalskog Saveza Srbije u broju od 14. jula 2020 lista "Fudbal" objavio je Sistem takmičenja u svim ligama za sezonu 2020/21 i iz Ling Long kokeza-vucko lige ispada 6 a ulaze 2 kluba iz PLS.
Iz PLS ispada čak 8 a ulaze 2 (Igra se baraz izmedju pobednika u 4 srpske lige) tako da i tamo bice 16 klubova.
Ne mogu da menjaju ovo.
 

MAK

Grobar
Учлањен(а)
14.03.2016
Порука
625
Reaction score
2.029
Bravo ma bravo momci
Po onoj vukojebini od vremena onako gaziti!!!
Bas smo ih ugazili ko pijan govno
Desni bek-auuuu koliko je ovaj bolji od " krijem ruke" Miljkona
A sto se tice lige:
Napredne pizde smrdljive nemaju nigde kocnice. Smesan virus/ nemoj da lazete niko nije rekao smesan virus
Vazi za sve situacije
Pa i za Kokezijadu
Konobari, keramicari,taksisti i moleri ( pritiv kojih nemam nista) vode nam drzavu, odlucuju o nasim zivotima i godinama nas jebu u zdrav mozak
Fudbal je samo kap u moru
 

-Sale-

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
686
Reaction score
1.890
Miljković je bolji od Živkovića, moraće Živković da zapne da bi ga prestigao. Za beka je ipak odbrana broj jedan, kada se to uspesno obavi onda treba i da se ponavlja u napadu, i da uspesno pravi asistencije saigracima.
 

IN 10

Grobarčina
Учлањен(а)
03.04.2008
Порука
2.510
Reaction score
5.116
Jbg, do sad je pramalo je vremena proveo na terenu da bi mu sudili, a usput je tek izasao iz povrede, teren je bio los...
Ono sto se vec sad moze reci je da ima mnogo bolji centarsut od Miljkovica i da nije na vi sa loptom. Doveden je kao rezervni bek i definitivno nije promasaj, a meni se cini da moze vise od toga...

Kritikovao sam Vujacica za neke prethodne partije, pa je red da ga pohvalim za ono juce - prvi put mi je djelovao kao stoper za Partizan.
I dalje ne mislim da to moze ponoviti protiv ozbiljnijih protivnika, ali ajde da vidimo, definitivno je i on znacajno podigao formu.

Moram spomenuti i Jojica - siguran sam da pretrci najvise na terenu, a i lopta ga sve bolje slusa. Jos malo mu fali da bude onaj stari.

Scekica i Asana ne treba ni spominjati, Jovic fenomenalan.

Nema sta, izgledamo stvarno dobro, fali jos Bajbek.
 
Последња измена:

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.836
Reaction score
13.449
Izgleda da samo ja mislim da Živković nije bolji bek od Miljkovica, kakav god je. Barem po ovom juče sto je prikazao i to protiv bednog Zlatibora.
Нисам хтео да кварим утисак након ове победе али и мени Живковић делује баш танко као бек. Има у офанзиви неке позитивне моменте али генерално баш је суви лигашки просек. Дефинитивно има сијасет бољих десних бекова у лиги, да не набрајам....е сад то што нисмо успели да доведемо бољег то је већ друга прича. Чак је и Лутовац много боље деловао на беку иако му то није природна позиција.
 
Последња измена:

Zlatiborpfc

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.743
Reaction score
19.188
Локација
Nickname
Šta je po vama prelomilo da Živković izgleda kao prosek bek?
U ofanzivi mnogo bolji i sa više ideja od Miljkovića, u defanzivi ne znam jer nije ni imao nekog posla za ovih nekoliko nastupa, čini mi se bez velikih grešaka.
Mene je iznervirao Urošević u par situacija. Iako sa njim postoji neka sigurnost u defanzivnom smislu, juče je u napadu imao par situacija jedan na jedan gde se jednostavno ukopa, vidi da nema podršku sa strane u vidu krila, uspori igru i vrati nazad loptu iako sam 100% siguran bez obzira što nije neki dribler, da bi prošao protivnika i izborio situaciju za centaršut ili eventualni udarac na gol.
Naravno svaka čast na poslednjem pogotku.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.365
Reaction score
40.188
Локација
Žrnov
Šta je po vama prelomilo da Živković izgleda kao prosek bek?
Kod mene recimo to što je u većini slučajeva imao pogrešan izbor: ako treba da nastavi kretanje - on stane, ako treba da protrči napred - on se vrati, ili vrati loptu. Fizička sprema mu je čini mi se i dalje ne tako dobra. Smanjio je onaj pivski stomačić sa kojim se pojavio na pripremama, ali čini mi se da bi to moralo dosta bolje.

Da se razumemo, nije to ništa tragično bilo, ovaj Zlatibor je suviše bedan da bi bilo koji naš bek izgledao nešto dramatično loše, samo po meni nije ništa značajno bolji od Miljkovića. Poslednjih nekoliko utakmica sam baš pratila Miljkona i primetila izvestan napredak :) kod njega, što se ofanzivnih elemenata tiče. To i dalje naravno ne znači da je on bek za Partizan, ali mislim da je za našu ligu više nego korektan. Fizički je dosta bolji od Živkovića, čak i posle preležane korone.

Urošević je u prvom poluvremenu bio solidan, u drugom dosta lošiji (dade taj gol pa je utisak bolji), ali i on se dečko napatio sa koronom i vidi se da će mu trebati još malo vremena da popravi formu - pre svega mislim na snagu.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.836
Reaction score
13.449
Šta je po vama prelomilo da Živković izgleda kao prosek bek?
U ofanzivi mnogo bolji i sa više ideja od Miljkovića, u defanzivi ne znam jer nije ni imao nekog posla za ovih nekoliko nastupa, čini mi se bez velikih grešaka.
Mene je iznervirao Urošević u par situacija. Iako sa njim postoji neka sigurnost u defanzivnom smislu, juče je u napadu imao par situacija jedan na jedan gde se jednostavno ukopa, vidi da nema podršku sa strane u vidu krila, uspori igru i vrati nazad loptu iako sam 100% siguran bez obzira što nije neki dribler, da bi prošao protivnika i izborio situaciju za centaršut ili eventualni udarac na gol.
Naravno svaka čast na poslednjem pogotku.
Оно мало притиска под којим је био од стране играча Златибора није све решио у своју корист тј. у корист екипе. У пар ситуација је изгубио лопту, предриблан је доста лако, нема неку агресију у игри, а није ни брз, скок нула, равнотежа лоша доста је нестабилан под притиском, писмен играч али нема поменуте врлине да би ту писменост крунисао на прави начин.......једино та завршница акција делује пристојно али све осим тога просек. Миљковић је бржи и агресивнији играч од њега, бољи у дефанзивним ситуацијама, кад треба извршити пресинг, једноставно сигурнији за екипу, колико год да то звучи чудно али тако је, барем у поређењу са Живковићем. Цуцина вероватно нисмо могли да вратимо са позајмице у сред сезоне али на лето би било добро то да се деси (осим ако немамо неке боље опције) јер би био боља алтернатива било коме од Живковића. Барем је то моје мишљење.
 
Последња измена:

milance032

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
5.230
Reaction score
17.915
Локација
Kej Republika
Konacno na svakoj poziciji imamo po dva solidna, upotrebljiva igraca. Moze da se rotira.
Trener kad se okrene ka klupi, ima dovoljno rezervista da nesto okrpe, unaprede.
Trenutno jedina pozivija koja je bas kritcna je klasicna 9ka. Tu se krpimo soldino za sada, ali za iskorak, nama treba golgeter u prvih 11.

Pravi testovi ovog tima i dometa tek slede. Derbi kod garavih je prvi, pravi ispit.
Nakon toga i Evropa kad dodje na red.

Za sada sve ide kako treba. Igracima je namestena glava, to je baza za sve ostalo.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top