Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2020/21.

Статус
Затворена за писање одговора.

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
@kujblo70 po čemu smo to mi bolestan klub pa bi trebalo da počnemo od pete lige da ozdravimo?
Ako misliš na dug koji je 31 milion eura po APR, to onda nema veze sa životom, jesu ovi debili zadužili klub ali to ništa nije alarmantno.
Mi smo apsolutno sposobni za poslovanje, ja ne vidim nijedan problem.
A sramota je da neko ovde želi da mi igramo 5 ligu.Prvo niste svesni da bi to značili da prestajemo sa postojanjem.Logički da razmisliš kolika je to nebuloza i koliko nisi razmišljao šta nam donosi to.
Realno oni su morali da zaduže klub u ove tri sezone.I svaka uprava bi to uradila i svako od nas.Ili su trebali da nastave sa 10,12 miliona eura budžet, a cigani otišli na preko 30.Morali su ovako da bi ostali konkurentni jer su ovi igrali dve lige šampiona i sva sreća da imaju prevaranta inače bi se mnogo igrački odlepili.
Druga je stvar što oni nemaju muda da jasno kažu da režim ne dozvoljava da budemo šampioni.Inače Iliev je imao izvaredne transfere i pogodio je skoro sve što je doveo i to nam je i donelo neke vanredne prihode i doneće.
Zato smo ovde apsolvirali da moraju odmah da uzmu pare za Sadika i Stevanovića da bi obezbedili 4,5 sezone mirno poslovanje.
Onoliko radovanje prošle sezone posle gola Miletića nije bilo bez razloga.Pošto bi i 2020 završili u ogromnom minusu da se to nije desilo, i onda su mogli da odlože prodaju Kalabe za onu siću i da skoro tri puta više uzmemo.
Ogromne su greške 200,300 000 plate igračima koji uopšte ne zaslužuju tolike plate a izgleda ih ima veliki broj.
@Goran Tomić da takva su pravila, prostudirali su nam ceo sastav i videli gde smo najranjiviji i takva pravila su sada.
 
Последња измена:

Laze_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
2.618
Reaction score
8.399
Локација
Македонија
Prvo samo da kazem da ne mislim da put oporavka vodi kroz beton ligu, stecaj i slicne price.
Brate @nasa stvar nista licno ali jer nas ti ovako malo kolektivno prcas u mozak ?
Ako mislis na dug od 31 milion nije nista alarmantno za Partizan i da smo mi eto sposobni za poslovanje i da nema nikakvih problema onda nas brate jebes u mozak kao napredni pizdousti lider sa njegovim pricama o tome kako je sve med i mleko. Partizan nije niti dinamo zagreb niti neki tamo sta ti ja znam Salzburg ili rezimska crvena drolja pa da je gorespomenuta cifra nista alarmantno. Ovo ti je kao u VK Partizan kada su pricali pre nekoliko godina imamo dug ali nije nista alarmantno mi i dalje mozemo da funkcionisemo normalno pa eto vidimo dokle smo zabrazdili.
Kazes zaduzivali su nas jer su morali da odrze korak sa ciganima pa mi reci kako su to odrazali korak sa njima? Rezultate nigde minus bodova u zadnje 3 sezone kao nikada do sada, a njima puca kurac od odgovornosti. Jedino u cime su nas odrzali u korak je sa ciganskim dugom jer smo sada tu negde. I reci mi molim te koji su to dolasci koji je nas sportski direktor na odredjeno vreme pogodio koji su nam doneli dobitke?
Ako ludi pantic prestao da ih hvali i pere njihova govna nemoj molim te da preuzimas njegovu ulogu i da pokusavas da nas ubedis kako crno nije crno nego eto je plavo i da nismo u nekim ozbiljim problemima kada smo u govnima do guse samo nam nos pomalo viri da se ne ugusimo potpuno.
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
@kujblo70 po čemu smo to mi bolestan klub pa bi trebalo da počnemo od pete lige da ozdravimo?
Ako misliš na dug koji je 31 milion eura po APR, to onda nema veze sa životom, jesu ovi debili zadužili klub ali to ništa nije alarmantno.
Mi smo apsolutno sposobni za poslovanje, ja ne vidim nijedan problem.
A sramota je da neko ovde želi da mi igramo 5 ligu.Prvo niste svesni da bi to značili da prestajemo sa postojanjem.Logički da razmisliš kolika je to nebuloza i koliko nisi razmišljao šta nam donosi to.

Evo ovako druze moj, ali pazljivo me citaj.
1. Nemamo navijace i te koje imamo prave stetu koja se nece moci ispraviti godinama. Da, ovde mislim na organizovano navijanje, cuveni Huk sa Juga na kome sam ja rastao. Klub u kome nema interesa nema ni secikesa, pocevsi na tribinama.
2. Stanojevic oteran na +10 na polusezoni, pokojni cika Trba oteran kasnije (nadam se da znas kakvu je ulogu taj covek igrao u klubu), danas nemamo 3 strucna lica u nasem klubu - znaci nemamo sistem a nemamo ni marketing, nemamo predsednika i dirketora sa integritetom, nemamo situaciju ni da ponudimo klub nekome na prodaju jer ne moze da se privatizuje, nemamo logistiku, nemamo plate u klubu, nemamo ocigledno dovoljno sponzora i dovoljno jake finansije kako bi dovoljno jakim igrackim kadrom napali titulu. Nemamo druze ni stadion koji ce jos dugo ispunjavati propise uefe.. Neko gore rece, klub nam ne napreduje! i to je jedna velika istina... dugovali onda, dugovali sada.. znaci klub zivi da sta? proda igraca i zivi od toga?
3. Eto ja igrom slucaja znam u kakvoj bi buli bili da nismo prosli Molde! Zato sto sam znao zato umalo nisam rikno!

Sta je moja poenta!
Ciganski lopovluk i ovoliko pisanje PISANJE DRZAVE nama u usta!! Imamo li priliku da promenimo to - nemamo! Oni ce i dalje gasiti agrobanke i dovoditi sanogoe i kange makede... mi cemo na drugoj strani brda moliti Boga i zreb, i praviti se da smo jak i veliki klub, a zapravo smo kula od karata! Meni je toga dosta poodavno! Na sve to ima nas 1000-2000-3000 na stadionu! Pa cemu to?

- sakupis sav moguci materijal o kurvinim kradjama i posaljes u jbnu evropu, a onda demonstrativno odbijes da igras ovu usranu odvratnu namestenu ligu, i odes u dosta nizi stepen takmicenja! (ceo svet prica o tome u tom momentu ako nista vise).
- igras samo sa onima koji toliko vole Partizan da su spremni za njega igrati i protiv dubocice, a na tribinama imas one koji ce ga gledati i bodriti, sa placenom kartom i protiv dubocice.
- gradis zdrav klub, gde se zna ko sta radi (profesionalno ali i iz ljubavi a NE iz koristi).


ono sto je problem za tu moju nerealnu utopiju je to da tamo moras otici sa plusem na racunu i to malo ozbiljnijim i sto moras imati ljude koji ce to odluciti.

Sustina je da mora nesto da se desi da mi napredovali - negde, nekada! a sam vidis da ne napredujemo nigde i nikako.

Ono najbinije je:

svi mi razlicito dozivljavamo Partizan!
neki ga voleli, vernije nego mi sada a 12 godina titulu nisu videli, 12!!! ja ga volim taman da je u poslednjoj ligi, poslednji na tabeli!

Ne volim ga zbog rezultata, nego zato sto je to “moj” Partizan, neka emotivna konstanta od prve utakmice do smrti.
 

tintin

Grobar
Учлањен(а)
07.08.2018
Порука
275
Reaction score
520
Локација
blizu
Ja ne razumem čemu ovolika panika.

Prvo i pod jedan, mi smo na dva teška gostovanja dali pet golova. Pa jbt, koliko je trebalo da damo? Koji napad mi treba da napravimo?? Koji će da daje desetak golova na dva gostovanja???

Da, imamo problem u odbrani koja je u te dve utakmice primila četiri gola.

Jedan iz penala u Pazaru gde smo svi naučili neka pravila ofsajda iz fusnota pravilnika, a nama nije suđen čist penal za odvaljivanje po faci Miletića, njihov Sise naše igrače je razvaljivao celu utakmicu, da pomenem samo Fiću u prvom poluvremenu i pomenutog Miletića kao najsurovije faulove.

Imali smo 1:2 i sastav Popović, Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević, Zdjelar, L. Pavlović, Čolić, Ivanović, Matić, Sadik.

I tu je problem, igrači moraju da steknu iskustvo i rutinu čuvanja rezultata, a ne nekakva revolucija koju cigani kod nas priželjkuju.

Vidim da je krenulo, po ovim njihovim "medijima" i "portalima" kako ne dajemo golove iz kornera, pa kome sve dugujemo u sitna creva, banka, štedionica, igrači, pizdematerine, a njihovih 100+ igrača koje plaćaju, dug koji je kao naš plus 17 miliona evra što im je vučić utrpao da ne moraju da vraćaju kredit Agrobanci (to mu dođe ravno 50 miliona) strance koje su utovarili i sada ne mogu lopatama da izbace niko ne pominje.

Tamo je kućica u cveću, došo Kanga, kojeg su onomad kao superigrača naše lige jedva uvalili Slaviji za milion, sada ga plaćaju zlatom, Katai koji u SAD ligi godinu dana nije igrao jer je loš, invalid Sanogo i tu je sve super i idealno, slika vučićeve Srbije. Laž i prevara.

Hoću da kažem, čeka nas težak peiod i treba dobro da se zbijemo i ne paničimo.

Pažljivo da svi merimo reči i vučemo poteze, a naročito izbegavamo međusobne razmirice.

Kiksnuli su nam štoperi u Pazaru, pa šta? I juče je Real ispao u četvrtfinalu LŠ na dva kiksa štopera koji vredi koliko cela naša liga.

Jbg, dešava se. I ne znači da se neće možda i danas desiti, ali treba verovati.

Stegnimo zube i glavu gore, Grobarski je!
 
Последња измена:

garbaN

Partizanovac
Учлањен(а)
14.09.2019
Порука
866
Reaction score
5.209
Локација
Beograd
@tintin

Bilo bi lepo da je ovo panika.. Samo to je davno proslo vreme, a sad smo na samrtnoj postelji i gledamo kako nam kucaju ekser po ekser u davno pripremljen sanduk.
Od 20.05.2012 je spreman,
a 31.05.2017 je ozvaniceno
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
@Laze_PFC ajde malo sa razumevanjem pročitaj šta sam napisao, pa se posle obračaj tim tonom.
Dug od 31 miliona eura nije opasan po naše poslovanje i tu stavljam tačku.
Ajde sad navedi gde sam ja ikoga od uprave branio?To si naravno izmislio.
Da, Iliev je pogodio većinu stranaca i te strance smo prodali i prodaćemo.Tawamba, ,Gomeš,Leonardo su prodati, prodaćemo lepo Sadika, Asana.
U dug od 31 miliona eura, nije ušo prihod od 6 miliona eura(liga Evrope ove sezone), ne znam za Kalabin transfer.
Cigani imaju preko 30 miliona budzet, ako misliš da treba da smanjimo na 10 miliona, onda ti nemaš viziju kako klub treba da funkcinise.
Budžet je morao da se poveća, takvo je tržište, a i direktni rival je povećao.
I da, napisao sam da su kreteni što su nas zaduzili dve sezone po 10 miliona ali si naravno to preskočio i citiraš samo deo.
Svako ko misli da treba budzet da nam se smanji ne razume kuda ide fudbalski svet i koliki bi amateri bili sa budzetom od 10 miliona eura.Uostalom rezultati u Evropi govore o tome, najzad smo konkurentni u grupama, sa 10 miliona bi bio x sa Nefči i ćao.
 
Последња измена:

tintin

Grobar
Учлањен(а)
07.08.2018
Порука
275
Reaction score
520
Локација
blizu
@garbaN

Ako je i tako, ne treba im olakšavati posao.

Hladna glava i sigurna ruka.
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
@kujblo70 ja nemam ništa protiv 90% stvari pto si napisao.Pa naravno da moramo da prodajemo igrače, pa od toga živimo kad imamo nesposbnu upravu da pronadje bar 6,7 miliona eura prihoda, to su obezbedili ciganima i plus nas izjednačili sponzorstvom sa telekom.
Ali nisi mi napisao šta planiraš posle stečaja i prodaje Teleoptika, stadiona.Zato ti i napisah da nisi razmislio do kraja, pošto stečaj vodi ka prodaji.
A ta 5 liga bi dovela do trećeg srpskog ustanka.Nemoj da misliš da ne bi ustali i svašta napravili.
Ja očekujem da neko sa foruma jasno objasni koliki je realan dug, meni liči na nekih 24,25 miliona maksimum, i da imamo Sadika i Stevanovića za prodaju, što nam daje još 4 godine da preživimo ovaj režim.
Postavlja se pitanje ako ove oteramo koga bi nam postavili?Zar msilite da bi bolji došli?Ja ne verujem ciganu ništa, njemu je životna želja da nas ugasi.Ali ajde da pretpostavimo da će nam bolje poslati, ali teško.
Zato ja i pišem da dug nije opasan u ovom momentu, što ne znači da smo mi u odličnoj situaciji.Prodajom Sadik, Stevanović mi bi vratili većinu duga.Ali da imamo normalnu upravu, izborila bi se za još 2 stranca minimum, i tako bi povećali mogučnost za zaradu.
Pa zajednica superligaša je besplatno dala areni tv prava.Evo hrvati su lepo prodali i svaki tim u ligi ima odličnu sumu.Ali oni imaju 10 kluba a ne 20 kao mi.Da imamo normalnu upravu, borili bi se za povećanje stranaca, smanjivanje lige na 10 klubova i jasno bi rekli cigani imaju od drzave 7 miliona eura sponzorstvo a mi 1,2 miliona eura.
 

Nbg88nbg

Grobar
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
595
Reaction score
839
Локација
Beograd
Da bi bilo sta uradili mi moramo jos da se zaduzimo da rizikujemo i dovedemo 10 igraca
Pa kada se uzme titula i udje u ls isplatice se
A to je osnova i za dalje
Kod djurica je bio manji dug ali djuric nikada igraca nije doveo i platio
Ovi bar nesto i jesu
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
@kujblo70
Ali nisi mi napisao šta planiraš posle stečaja i prodaje Teleoptika, stadiona.Zato ti i napisah da nisi razmislio do kraja, pošto stečaj vodi ka prodaji.
A ta 5 liga bi dovela do trećeg srpskog ustanka.Nemoj da misliš da ne bi ustali i svašta napravili.

Nisam pominjao stecaj druze nigde, ne daj Boze prodaju teleoptika. Sto bi to radili? Sto stecaj?
 

Free Partizan

Početnik
Учлањен(а)
07.11.2019
Порука
86
Reaction score
284
Локација
Republika Srpska
Ma nema od stečaja ni napuštanja lige ništa, kuburićemo i dalje ovako da li na žalost ili na sreću. Ne znam baš šta nam je bolje. Treba se boriti za regularnu ligu, ne samo sada kad je sns na vlasti nego uvijek, jbmu. I ta infrastruktura se eto popravlja kao, imaju reflektore svi valjda, i opet se igra na 35 stepeni po jakom suncu, e to mi nije jasno, ko to odlučuje, jel toliko ta struja skupa. Tereni su i dalje očajni ovi gostujući, makar na tv tako izgleda. I naravno ova glupa pravila za bonus igrače, pa znate li samo koliko je to zakomplikovalo pravljenje tima. Ne znam jesu li znali za to pravilo npr. prošlo ljeto. Znači pored taktika i fudbalskih caka, još moraš razmišljati jel može igrati ovaj,onaj, koliko je stranaca u timu trenutno, ne možeš samo gledati formu i kvalitet. Mislim da je to dosta otežalo trenerima. Sto kaze @Goran Tomić bave se dečijim vrtićem, vala baš.

Što se tiče večerašnje utakmice baš me zanima koliko će biti drugačija postava, i koji će stranac da odmori, pošto najavljuju Banjka od početka. Ja pretpostavljam Natko. I da li će Lutovac na beka već jednom.

E da, i taj mladi Denis Stojković, kao čeka se da napuni 18, pa kako onda Filip Stevanović igra već godinu dana, i on tek treba da postane punoljetan.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.836
Reaction score
13.451
Igraci nemaju sta da se trgnu. Oni igraju koliko znaju. Uprava ne valja, to je srz. Ili zaista verujete da Sadik vredi 20 miliona a da ce vredeti 40,50.
Uprava ne valja od 66-e. Tu nikad nemamo srece i kao sto neko rece imacemo srece tek kad se privatizujemo i kad klub dodju da vode stranci koji ne poznaju nikoga sa ovih prostora i koji nikad nisu krocili nogom ovde ili preleteli.....a to kad ce da se desi i da li ce ikad da se desi proceni sam....a jos manjasansa od toga je da ikad dobijemo normalnu domacu upravu. No to spada u dugorocni problem koji zahteva postepeno resavanje, a trenutno moramo da resimo kratkorocne probleme, a oni se ticu igraca. Odbrana nam je katastrofalna, postoji veliki jaz u kvalitetu izmedju defanzive i ostatka ekipe i to nije od Pazara vec se vuce od prosle sezone. Ono u Pazaru je samo kulminacija svega za koju najvecu odgovornost ima Savo jer je "zadovoljan ekipom". Nikakve pouke nikad nije izvukao..... ni posle Alkmara ni posle svih onih kikseva u ligi. Ako ne pocne da izvlaci pouke nista nece da se promeni nastavlja se sve isto....
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
@kujblo70 pa postoje tri načina da se rešimo tog duga.Prvi je stečaj.Drugi je Teleoptik kao gani u košarku.I treći, dva veća transfera 20,25 miliona eura.Zato ti i napisah da nisi razmislio koje to posledice donosi.
Nemoj da mislite da je Rangers otišo u 4 rang za neki ogroman dug.Mislim da je u pitanju bilo samo 2 miliona eura.I trebamo prestati sa tom pričom oko ozdravljenja i 5 okružna liga.Zamisli nas u 5 okružnoj ligi.To nije ozdravljenje, to je katastrofa.
Evo cigani su počeli da navijaju za fmp, pa su još tada pustili priču da mi to napravimo u fudbal.Ja sa prezirom odbijam tu idiotsku ideju.
 

taribowestt

Početnik
Учлањен(а)
02.09.2019
Порука
85
Reaction score
122
Локација
Beograd
Ovi pojedinci sto pisu komentare tipa glupo pravilo ovo da moraju igrati do 21.godine dva igraca vidi se da su zaludjeni Zeljkom Panticem koji ce posle svakog poraza i brukanja kluba uvek naci nacina da opravda i upravu i trenera i igrace, sad poceo da glumi kao on kritikuje upravu, ma dajte ljudi...Mozda i jeste glupo pravilo da moraju dva igraca do 21. godine ali zar se ne kunemo u tu nasu skolu fudbala vec 20 godina, pa to bi onda bas trebala da bude nasa prednost. Sta treba da rade onda ostali timovi? Sta treba da radi Zlatibor Cajetina tek zbog tog pravila, oni ne kukaju znaci imaju bolje klince nego mi? Gluposti. Kako svima tako i nama. Uostalom znali su da ce se uvesti to pravilo pa sto na vreme nisu selektovali tim. Ovamo pricaju svaki nas klinac vredi 20 miliona a ovamo brze bolje da iskoriste da stave na gol jednog klinca i rese problem polovicno na taj nacin. Trener juce izjavljuje nije znao da postoji problem unutar ekipe a svaki dan ih vidja na treningu. Da mi imamo dobro selektovan tim videli biste kako bi i ti klinci napredovali. Ne moze Stevanovic da napreduje ako je ceo tim los, ne moze da napreduje ako ce Vitas i Ostojic da naprave kiks na svakih 10minuta utakmice, sasece to celu ekipu, stvara se nervoza kod iskusnog Natha a ne da se ne prenese na Stevanovica ili Colica ili ne znam ni ja koga. Potrebna su pojacanja, nasem timu fali mnogo toga, trenutno su i van forme totalno i to je jedina istina. Nismo konstantni, a u tome se vidi snaga ekipe. Ne sumnjam da cemo danas razbiti Javor ali sta nam vredi kad cemo se opet izglupirati ne daj Boze za par kola. Mi ako ocemo titulu ne smemo da kiksamo protiv malih ekipa, mi cak ne igramo ni nereseno nego gubimo, a onda naravno da nema titule. 3 najjace ekipe posle Partizana i musavaca su Vojvodina, Cukaricki, Tsc i Radnicki Nis. Osim TSCa racunajte da ove preostale tri ekipe se sklanjaju ciganima znaci sigurnih 18 bodova za musavce, dok Partizan ce uvek barem kao gost protiv njih izgubiti neki bod i eto tu se vec pravi razlika na tabeli, e sad bodovi izgubljeni tu mogu da se kompenzuju u derbiju, ali bodovi baceni protiv Pazara i ostalih ekipa iz donjeg dela tabele gde da se nadoknade? Nigde. Kratko i jasno. Videcemo kako ce ici dalje, nadam se da cemo se srediti.
 

b-pfc

Grobarčina
Учлањен(а)
20.04.2009
Порука
1.616
Reaction score
91
Локација
БГ
Морало је да се деси да се неки људи макну са става да је критика на рачун Милошевића некакав антипартизански, чин у корист непријатеља...Када сам последњи пут озбиљније листао форум спроводио се, част изузецима, некакав лов на вештице. Ипак, не треба замерити другим Партизановцима, јер не мислим да грешим истичући да сви овде желимо најбоље нашем Клубу.

Ово што Партизан приказује је срамота, јер већ годину дана остајемо рањиви пред екипама којима бисмо, према свим императивима, морали да дајемо барем два гола по мечу и не дозвољавамо да нам дају гол.

Ситуација са купом је била трауматично искуство. Победити на дербију (будимо искрени, после бацања њиховог штопера на земљу Садик је погрешио у пасу и да није било оног што је уклизао и усмерио лопту ка Натху та акција би пропала у маниру многих, захваљујући нашој неартикулисаности) а онда на онај начин остати без трофеја је, убеђен сам, морало оставити последице по стање у свлачионици.

То да је кадровска ситуација обликована акцентом на евромечеве, а не на лигашке мечеве је једна од најнеодрживијих флоскула које смо могли да чујемо у последњих десетак година (у озбиљној конкуренцији). Свако ко је љубитељ ове игре зна који су европски домети тима који:

- нема поузданог бека,
- најчешће нема 1 на 1 игру на бочним позицијама,
- нема проверену алтернативу на месту шпица,
- не обезбеђује, из неког разлога, константност у игри једног од најбољих играча (најбољег у игри 1 на 1),
- нема алтернативу у приступу игри, позиционирању,
- нема алтернативу игри са једним шпицем...

те је свако форсирање евромечева и коришћење истих као алиби у најмању руку цементирање приступа који има кошаркашки клуб Мега. Дакле, у Европи нам је оних пар минута за време којих смо боли близу пролећа био на максималан домет, а трају хистеричне приче о европским дометима...У лиги, сви који знају Партизан и фудбал знају да се ствари не дешавају случајно. Мучно је и помињати како и где смо губили бодове.

Да, доста је написано на претходним странама, али осећам обавезу да се надовежем, с обзиром на то да страхујем и за вечерашњи меч и не видим како ће то преко ноћи да се промени нешто у нашој игри. Можда и победимо, али смо дефицитарни на терену и у стручном штабу.

Највише боле Милошевићеви скокови са тога да га је Алекс Фергусон препоручио тренерским висинама, на то да је он крив за очајна издања и на критике на рачун играча, одмеравање астрономским, за наше услове, цена првотимцима, све до, рекао бих, крајње театралних упада на терен на пријатељским мечевима. Оно што остаје иза тога избија на видело на нашим гостовањима, а све чешће и на мечевима код куће: крајње неодговорна игра у одбрана и шокантна немотивисаност играча. Фудбалери излазе на терен са гримасама, играју са гримасама и излазе са терена на исти начин.

Стручни штаб мора да се побрине:

1. да игра тима не буде једнодимензионална и без алтернатива, а она то јесте (немамо формациони и тактички одговор на то што су нас скоро сви прочитали; у последњој трећини терена полако али сигурно почињемо да личимо на неевропску екипу која се ослања искључиво на индивидуални бљесак, што код "легионара" није увек константа),

2. да се у први план истакну, колико је могуће, квалитети, а ми у континуитету показујемо и стављамо на располагање слабости сваког нашег играча (Асано долази у ситуације 1 на 1, где не може да пробије никог, за Урошевића се види да није калибар за игру на противничкој половини, Милетић без изузетка доказује да није десни бек, Сума је у пуном потенцијалну искоришћен на прави начин скоро само на последњем дербију, изузев тога играч који је најбољи техничар лиге изазива најчешће бес код већине играча, Натхо ван позиције зна да нестане са терена...), јер нису све наше шампионске екипе у последњих десетак година биле нарочито (за неке уопште) квалитетније од ове, али ја не памтим овакво експонирање наших слабости,

3. да играчи буду мотивисани (не желим да претерујем, овде може бити разлог нешто у шта немамо увид, али говорити о милионима као шеф струке док играчи играју као летве у лиги, чије је свако коло наш насушни императив, никако не може да буде логично).

Изузетно сам забринут за ову сезону и бојим се да се мала врата у ФК Партизан уводе принципи који су до скоро, без обзира на окружење, били недопустиви. Мењају се ствари у спортском сектору, као добро познатој, последњој брани овог Клуба.

Није ми намера да било кога омаловажавам, али овај тим и овај стручни штаб Партизана једноставно не личе на шампионски колектив. У овоме видим, само из дербија, борбену екипу, екипу са неколико играча који могу да играју у доста бољим лигама као и одређену експлозивност, али не видим силу која је способна да доминира поседом, размишљањем, физикалијама и фокусом. Напротив: ако овако наставимо једноставно нећемо догурати ни до борбе за титулу.

Напред Партизан!
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top