Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2020/21.

Статус
Затворена за писање одговора.

garbaN

Partizanovac
Учлањен(а)
14.09.2019
Порука
866
Reaction score
5.209
Локација
Beograd
Pored ovoga što je Jasmina navela, koji je to parametar za određivanje najbolje škole?
Ako je to broj izbačenih igrača koji igraju u ligama petice, onda lepo izbaci sve klubove iz Francuske, Nemačke, Engleske, Španije i Italije jer ti klubovi ne smeju ući u razmatranje. Logično je da će oni izbaciti najviše, razlozi su više nego očigledni.

Ostaje ostatak Evrope, gde imaš holandski Ajaks, a i oni imaju olakšavajuću okolnost pasoša Evropske unije, pa tako za njih nema nikakvih uslova oko radne dozvole recimo u Engleskoj, ili zauzimanje mesta stranca u nekoj drugoj ligi petice.

Tako da, i nije mit
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.408
Reaction score
40.527
Локација
Žrnov
slažem se sa citiranim delom, ali to nije problem Partizana, nego države. To je jedna vrsta odliva nege stručne radne snage.

A ako uzmeš u obzir još i uslove rada, onda čak i ovakav uspeh, ili "uspeh" - kako god želiš, mora da dobije na težini. Uz još ograničenja tipa pasoš.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.714
Reaction score
29.414
Локација
Beograd
Evo baš na drugoj temi piše o Bogosavcu kako su ga iz Partizana prosto molili da ode, kako mu nisu dali šansu, nisu ga ,,istrpeli,, (a neke druge jesu), itd...
Nevezano za njega, ali mislim da igrač koji dolazi iz mlađih kategorija Partizana (pa i iz Teleoptika) ne treba da gleda da li je bolji od kolega iz svoje kategorije (godišta), ili tima - nego da li je najbolji u zemlji, pa i šire pa da bi dobio (zaslužio!) mesto u prvom timu Partizana!

Znači nemojmo ono da li bi neko bio bolji od Miljkovića ili Uroševića, ili da li je bolji od Đoleta Ivanovića, ili Matića, ili da li je fizički spremniji od Markeca, Bambija, Bebeka, Zeke...nego jesi ti momak bolji od Leonarda i Đurđevića, Moreire, Blekija i Kalabe, itd...

Nažalost, ,,politika,, Kluba kada je dovođenje-odvođenje fudbalera u pitanju je očajna, dovode se bespotrebno oni koji stvarno nisu za Partizan, najbolji nam odlaze svake godine a onda teško nadoknadimo njihov odlazak, a Klub upada u sve veće dugove...,,svetla tačka,, jesu neki stranci koje smo doveli, ali...od one ,,duple krune,, pa na ovamo - mi uopšte nismo ozbiljno konkurentni kada je titula prvaka Srbije u pitanju...

Dobro, dobro, znam, ,,jedna ruka nam je vezana,, ali mi ni onom drugom ne umemo da udaramo kako treba...ona ,,floskula,, da ,,stranci treba da prave razliku,, kao da nekome daje ,,opravdanje,, kako onda ,,domaći igrači i ne treba da prave razliku,, - a i ne prave je, svaki tim ove lige u stanju je da nam uzme bodove, ili da njihovi igrači ,,ladno,, mogu da pretrče ove naše...

Stvarno smo ,,spali na niske grane,,...iako se ni stranci baš nešto ne ,,proslavljaju,, (bar ne uvek) gde su domaći igrači u Partizanu a da imaju fudbalski kvalitet nekog Kežmana, Ilića, Ivića, Troboka, Duljaja, Đoleta Tomića, Ilieva...?

Nekad smo se (sa puno domaćih igrača u timu!) nadigravali sa nekim Sportingom, Njukaslom i Laciom, sad nas nadigra drugoligaški Novi Pazar...

U redu, fudbaleri koji vrede neće u Partizan, nego odmah odu u inostranstvo, ali...koliko vrede ti fudbaleri u Novom Pazaru, Gornjem Milanovcu, itd...?
Koliko vrede ovi naši?
 

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
3.582
Reaction score
13.526
Локација
Yaoundé

Nisi

Grobarčina
Учлањен(а)
29.09.2020
Порука
2.042
Reaction score
14.074
Локација
Kipar
@Goran Tomić
Tacno tako. Nekad smo imali gomilu domacih igraca koji su bili vrlo kvalitetni. I nisu se prodavali na prvu loptu za, za nas standardnih, 5 miliona. Bilo ih je dosta iz nase skole ali i selekcija najkvalitetnijih iz domace lige kao naprimer Ivic, Vukic, Krstajic, Tosic, da ne idem u vreme stare Juge.
Primer Zdjelara koji se nekim cudom odupreo pritiscima je pravi primer kvalitetnog domaceg igraca kakve trebamo.
Danas Partizan ne moze da dodje do kvalitetnog domaceg igraca. I ja verujem da je to jedan od glavnih razloga naseg propadanja.
 

ALEKSANDAR K.

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2020
Порука
41
Reaction score
86
Локација
Glasgow
Predlažem Upravi Partizana da ne produži ugovor sa Arena sportom i da prenose utakmica naplaćuje per view, jer ovde treba reagovati drastično, nema smisla da se podržava televizija koja se trudi od komentatora pa do ekspertize suđenja opravda,zamaskira neviđenu pljačku Crvene Zvezde na skoro svakoj utakmici...a ja ne vidim svrhu zašto bi mi ostali na toj televiziji,koja direktno radi protiv Srpskog fudbala..Do sada se Pantić oglašavao,pa i Milošević je znao da se osvrne na nepravdu, naš trener i Uprava (osim doktora Vuletića)šuti, a šutnja je znak odobravanja...Nastave li ovakvo sabotiranje nadam se da ćemo, kad prođe ovo virus vrijeme smoći snage i otjerati ovakvu Upravu koja radi protiv Partizana...Partizan je BORBA, a oni su IZDAJA!!!!
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.408
Reaction score
40.527
Локација
Žrnov
@ALEKSANDAR K. to bi moglo kada bi klub ugovarao prava na prenos. U ovom slučaju mi nemamo veze sa tim, jer prava daje liga ili savez (nisam sigurna tačno), ali svakako klub ne.
 

ALEKSANDAR K.

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2020
Порука
41
Reaction score
86
Локација
Glasgow
Jasmina T...Šteta..treba istražiti sve moguće pravne mogućnosti, a Bogu Hvala imamo experta,i ako je moguće učiniti to, tj. raskinuti ugovor sa Arenom
 

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.069
Reaction score
4.939
Локација
vezenemam
odrekli se za dž/siću, pa vraćaju za lovu, proverena šema.
ako je tačno sve, i ako jeste talenat, a ne samo bonus-priča, bolje je platiti ga kešom (popust 50%), nego ga uzeti za dž, pa davati tsc-u 50% prodaje...
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Ili, da se ,,mrdnem,, do napada: Arambašića smo dali Metalcu, tamo igra po neki minut, dao je tri gola, Stanojlović igra za Teleoptik u velikoj minutaži i tamo je najbolji strelac, Štulić greje klupu Partizana ali valjda igra za mlađe kategorije, ne znam, ne pratim, ali...ko uopšte prati svu trojicu i može da TAČNO odredi KOJI nam špic od njih trojice treba a koji ne?
Po godinama su, verujem tu negde, po talentu, verovatno slični, Stanojević verovatno uopšte nema vremena (možda ni volje?) da ih gleda u kontinuitetu, a većina od učesnika Foruma ih ipak nije nikad gledala...

Ali će zato možda dočekati priliku da neko od tih mladih špiceva posle zaigra negde kao sad Vlahović u Italiji, pa da kaže: Aha, eto, čovek solidno igra, pa zašto smo ga pustili! :icon-lol:

Ajde, kažite sad, koga da ne pustimo, da ne bude posle kasno...
Pa struka određuje, valjda u klubu i stručnom štabu imamo osobe koje su zadužene za praćenje i razvoj mladih fudbalera?
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
13.920
Reaction score
25.635
Локација
ante portas

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
To je ono o čemu sam pisao prošle sezone o Strahinji Pavloviću i sada pišem o Sveti i Stevanoviću. Šta će ti njih 2? Jel su naši igrači? Nisu, aj ćao. Sad od zime trebamo gurati klince koji će nam biti bonusi sledeće sezone.
Koji je to debilizam, da ti prodaš klinca i onda ga ostaviš i razigravaš do kraja sezone za drugi klub.

I onda kažu idemo na titulu. Balaž nema ove sezone odigranih 10 celih utakmica.

Nema tu puno nauke ako želiš titulu. Jasan je recept. Dovedi sve što valja iz lige, dakle 4-5 pojačanja iz domaće lige, kvalitetni domaći igrači koji igraju preko i onda popunjavaj ekipu strancima. Onda možeš pričati kako ideš na titulu, pa da vidimo koliko onda moraju krasti i onda smeš kukati na sudije i savez, ovako samo dajemo legitimitet ovoj ligi.

Eto da ne bude da pričam napamet, u šampionskoj sezoni 16/17 iz domaće lige smo doveli 6 igrača iz jsl-a. Nemanju Stevanovića, Nemanju Miletića, Milana Radina, Petra Đuričkovića, Sašu Marjanovića i Bojana Ostojića. I svako od ovih 6 igrača je imao udela u duploj kruni.
 

avax

Grobarčina
Учлањен(а)
04.06.2011
Порука
3.391
Reaction score
10.398
Локација
okupirana Srbija
20761607915fac040965d33905987791_w640.jpg


19335711055fac040942f1b590108856_w640.jpg
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top