Ni u najcrnjim snovima ne bih pomislio da Partizan, posle svog onog brukanja koje nam je već priredio, može još i da izgubi kući od Radnika iz Surdulice.
Ali sam se prevario.
Ali, ako ste vi pomislili da ću ja da odustanem od praćenja Partizana ili pisanja komentara o njemu, onda ste se vi prevarili.
Jednostavno, imam toliko obaveza na poslu, da ne mogu uvek na utakmicu, ili ne stižem da odmah nešto napišem, ali...tu sam...i živ sam...još uvek.
A juče...
Idealno vreme za fudbal, i Radnik koji nam stvara tri prilike, dok se mi mislimo šta sa loptom i zašto napred kad može popreko ili nazad.
Duljaj je ubio Dijabatea sa time što ga je poslao u sredinu a Filipoviću dao da igra krilo, jer su tako bili smušeni i jedan i drugi - ili bar ničemu nisu koristili...
No, ja pamtim da me je taj neprestani ulazak krila u sredinu nervirao i kad je Duki počeo da trenira Teleoptik, ali pamtim i to da je na kraju polusezone taj isti Teleoptik, kod tog istog Duljaja, funkcionisao kao švajcarski sat...
Dakle, da li je ,,švajcarskom satu,, potrebno vreme da profunkcioniše, ili nijedan trener ne zna da popravi ovaj raštimovani Partizan, ili su ovi igrači takav krš da tu nijedan trener ne bi pomogao...
Ostavljam svakome da traži sebi odgovor.
Jer nisam siguran da može da ga nađe.
I, dok su naši pokušavali da urade nešto, Radnik je u 2-3 poteza znao da nam da gol. To jest, dao nam je dva.
Ajmo, drugo poluvreme...
Dali smo podršku timu, ja sam sišao do blizu terena, davao savete kako se igra fudbal, izvikao se na jednog radnika obezbeđenja (koji ništa nije bio kriv), sa drugim neprestano pričao o tome kako Partizan igra pogrešno, itd...
Duljaj je izvadio napolje Belku, jednog od retkih u timu koji liči na fudbalera, ubacivao je ofanzivce, Baždara, Pantića, Pavlovića...i ne može se reći da je Partizan bio bez šansi...bilo je dosta prilika za gol...ali kome je to bitno kad smo izgubili...
Svako od naših fudbalera pokazivao je sve svoje mane.
Kolorado, jedina Kraljeva akvizicija, igra kao nešto, ali nama treba pobeda, a ne nešto.
Pantić opet nije prelomio neku utakmicu (a kad pa jeste?)
Baždar okrene dupe ka golu Radnika a gleda u Uroševića koji treba da mu da loptu, umesto da traži PROSTOR gde može da pobegne, licem ka golu, i da šutne!
Menig je brz kao vetar, sa promajom u glavi, koji uvek pobegne i izabere pogrešnu odluku.
Dijabate je juče bio nula.
Odbrana sklona kiksu (a kad pa nije?)
Natho je bio najgori. Njega je prvog Duljaj trebao da izvede, ali...u koga bi umesto njega imao više poverenja?
Naravno da Nathu ne zameram promašen penal! Zameram mu što
NIJEDAN korner nije izveo kako treba, a celu utakmicu trči sa jednog ćoška ka drugom da ih izvodi. I svaki očajno loše!!!
I zameram Partizanu što od Natha koji treba da uđe na 20 minuta pravi ,,sindrom Saša Ilić,, da ti je tužno da gledaš nekada velikog igrača, i vidiš da zna (sve osim kornera), ali više ne može, a ti i dalje cediš tu ,,suvu drenovinu,, jer NISI DOVEO
NIKOG DA IGRA DESETKU!
NIKOG!
Jebeš fudbal gde krila nisu na krilu, jebeš fudbal u kome kad ubaciš dva špica nema niko ko ume da im nabaci loptu, jebeš fudbal gde napadači neprestano dupetom gledaju ka golu protivnika, jebeš fudbal gde dva zadnja vezna dođu jedan do drugog i igraju ping-pong loptom, ja tebi ti meni. Na centru igrališta. Jebeš fudbal gde u timu nemaš igrača koji je u stanju da driblingom prođe i uradi posle nešto, umesto da samo dribla sam sebe.
Fudbal se igra ka napred, za gol više, za pobedu. Brzo i još brže. Kao što je Radnik sjebao nas.
A to što su posle ležali i zajebavali nas. Može im se. I to što im je to sudija tolerisao. I njemu se to može.
Na kraju utakmice, naši su izgledali toliko jadno i sjebano, da niko nije imao srca da im uputi neku lošu reč. Nathu je poraz najteže pao. Navijači su naše fudbalere ispratili pesmom i svaka im čast na tome! I hvala im! Meni tako nešto ne bi ni palo na pamet. A ovim momcima u našem dresu je potrebna bilo kakva podrška. Koliko god da su loši ili da ne znaju ili da ne mogu.
I prema Duljaju imam ogromno poštovanje. Znam da čovek želi najbolje i da se neće predati. Bez obzira na to kakav je kao trener, i da li se ja u svemu slažem sa njegovim vođenjem utakmice...
Jer, ljudi moji, a kojeg to boljeg fudbalera možemo da dovedemo, kad žutu banku nemamo? I koji to bolji trener hoće da dođe da nas vadi iz...? Sa upravom koja je...?
Ovi rezultati su tako loši, da je treneru i igračima potrebna bilo kakva vrsta pomoći...doduše, drugo poluvreme protiv ,,cigana,, i jučerašnje obilje prilika pokazuje da i mi možemo nekad
bar nešto da odigramo... nisam gledao kako je bilo protiv Kolubare, ali...
Da li neko nešto namerno sabotira...ja to ne znam, ali što reče neko, zašto bi oni sabotirali upravu koja im je omogućila da igraju u jednom Partizanu, kad kod neke normalne uprave tu priliku nikad ne bi ni dobili...Doduše, verujem da im se duguje novac...
No, to je sad već za neku drugu temu...
Da li ćemo igrati LŠ, LE, LK ili šta već...sad je manje bitno od toga da li ćemo mi uopšte da igramo fudbal dostojan jednog Partizana ili smo se već sveli na nivo Kolubare, Radnika i Mladosti GAT (ili čak nešto ispod toga)?!