Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2022/23.

Статус
Затворена за писање одговора.

MacManus

Grobar
Учлањен(а)
01.07.2022
Порука
306
Reaction score
874
Локација
Boston
I taj Rendzers i PSV pa i Dinamo Kijev su smešne ekipe. Ali za nas su naučna fantastika.

Edit:
Az te godine nije bila smešna ekipa. Njihov je trener bio Arne Slot koji sad pravi izvanredne rezultate sa Fejnordom.
Stojkovic prodao Savu da ga izbaci 2019. :)
 
Последња измена:

Bokili

Početnik
Учлањен(а)
04.03.2023
Порука
164
Reaction score
1.003
Локација
Tamo daleko
Srbija bi naredne dve sezone mogla da ima predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona, u koju bi se direktno plasirao prvak Superlige, posle današnjih rezultata u evro kupovima, ali samo pod uslovom da UEFA ne promeni pravila. Nažalost, verovatnije je da će ih menjati.

Naime, Superliga Srbije će ovu sezonu završiti kao 11. najbolja liga u Evropi, što bi, prema sadašnjim pravilima, značilo da bismo u sezonama 2023/24 i 2024/25 imati direktnog predstavnika u Ligi šampiona.


Fiorentina je danas izbacila Sivaspor iz Lige konferencije i to znači da Turci ne mogu da nas prestignu.

Međutim, od sezone 2024/25 bi moglo da dođe do nove podele kvalifikacijskih uloga. U slučaju da osvajač Lige šampiona osigura ulazak u Ligu šampiona preko domaćeg prvenstva (što je praktično uvek slučaj), prazno mesto ne bi išlo šampionu 11. države prema koeficijentu.


Ja pronasao prethodno navedeno. Kopirao samo. Da li je tacno.... Ne bih znao. Ako sam duplirao post, izvinjavam se, molim moderaciju da izbrise.
 
Последња измена од уредника:

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.071
Reaction score
36.050
Da, prazno mesto ne bi išlo savezu na mestu 11 nego prvom na fer plej listi.
 

Bokili

Početnik
Учлањен(а)
04.03.2023
Порука
164
Reaction score
1.003
Локација
Tamo daleko
Eventualno koliko sam ja procitao najbolje rangiranom klubu u "stazi sampiona".
 

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.026
Reaction score
4.737
Локација
vezenemam
Fudbal gledam od sredine devedesetih, slucajno sam pre koju nedelju pogledao opet revans protiv njukastla... ok mozda nije bio isto neki fudbal ali jebeno nebo i zemlja u poredjenju bilo cega u skorijoj proslosti. NIje isti sport. Ovo sto igramo je katastrofa, bez obzira na rezultat. Drazi mi je poraz od Bajerna 3:0 2002. kod kuce nego ovaj raspad kad pobedimo serif 1:0 u gostima... tad si mogao da vidis da neki igrac nesto i moze ili zna, tim ima nesto uigrano itd...

Mi da igramo 100 utakmica protiv Fejnorda mozda bi 5 odigrali nereseno. I to je bruka i sramota. A pazi ko je bio prosle godine u poslednjem kolu:

Benifca - Dynamo Kyiv
Rangers - PSV Eindhoven

Moja poenta je da nosioce(Benfica, PSV) u poslednjem kolu sa ovakvom igrom/igracima nema nikakve sanse da izbacimo - to je jebeno tuzno i sramotno i BLAMAZA(a siguran sam da bi bila i 3+ razlika u golovima). Ranije smo bar mogli da se koliko toliko nosimo sa takvim klubovima. Mozda smo ispadali, ali nismo delovali ko ekipa iz cetvrte lige.

Nije to sad unapred predaja, nego kad si 4 ranga ispod potencijalnih protivnika... kad znas da postojecom upravom necemo dobiti nista ni u sledecem prelaznom roku (najvazniji prelazni rok ikad je bio ovaj sad i najlosije je uradjen)... to je realnost na kvadrat. Sveli su nas na ubedljivo najnizi nivo ikad, bez obzira na rezultate u evropi (koji su ako se realno pogleda, osim kelna katastrofa)
Slažem se, i jesmo loši, i jeste ovo jedna od najgorijih situacija FKa, bar u novijoj istoriji (poslednjih 30-40 godina).
Zašto je tako, nema potrebe prežvakavati - tu smo gde nas želi/e.

Uvek naravno može i gore, kao što može i bolje. Naše je da uradimo šta je do nas, a pre svega čovek koji se postavi za "šefa struke" da uradi što je do njega (jer struka je uvek činila FK jakim, ili slabim, uprkos svemu i svima). Čovek koji je trenutno "šef", mislim da nema to nešto što je potrebno, a što se svodi na gorepomenuti stav. Ili jesi, ili nisi, ili što je nesrećni Đukić pokušavao sa "Mi smo Partizan" floskulom. Tako bar tumčim njegovu izjavu vezano za potenijalnu saradnju sa Šahtjorom (B klasa evropskog fudbala), gde kaže, da parafraziram, "pa dobro, naše je da probamo izbaciti nekog mladog igrača koji bi im bio zanimljiv da ga kupe". Što se mene tiče, nije potrebno ništa više reći o njegovim, a samim tim i ambicijama ekipe, odnosno kluba pod njegovim stručnim vođstvom.
Cenim da Duljaj, zajedno sa trenutnom vodećom (i pratećom) garniturom, neće dočekati da vodi sledeći prelazni rok. Znajući ko nam kroji kapu, suludo je nadati se boljim/kvalitetnijim ljudima i nekom pomaku, ali....greške u sistemima se dešavaju, pa što ne bi zabagovali opet, ako ne sa Markom Nikolićem, bar sa Savom (i Đumijem).
 

mladen107

Grobar
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
352
Reaction score
1.376
Локација
Novi Sad
Pričati kako smo igrali protiv kelna bunker:popIgrali smo tada dobar fudbal, to nema ništa sa srećom. Nemamo puno svetlih tačaka u našem FK-u, ne razumem zašto neko ko nije pička ciganska pokušava i po tome što je preostalo da sere.
Vazura likes this:
"ipak je ovo ista ona ekipa koja je dva puta pobedila Keln i koja je prezimila u Evropi sa isto bodova kao Nica. Sigurno ćemo se vratiti na pobednički put i, da, sigurno ćemo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona" rekao je Vazura portal "Republika"."

Igrati egal sa ekipom koja je blizu ispadanja iz bundes lige je bas svetla tacka kluba kao sto je Partizan. Jesmo mi njih pobedili, ali imali su i oni sanse, moglo je to da ode i na drugu stranu.
Evo statistika: https://www.uefa.com/uefaeuropaconferenceleague/match/2035744--koln-vs-partizan/statistics/ iz prvog meca, sta je ovo ako nije bunker !?!... identicna i druga utakmica https://www.uefa.com/uefaeuropaconferenceleague/match/2035759--partizan-vs-koln/statistics/.

Budite malo realni. Vecina klubova ima oko 450 paseva po utakmici, mi smo obe zavrsili sa ispod 200!!! To je igranje na kontru (ili u narodu poznatije kao bunker) koje prolazi samo protiv ekipa koje igraju dosta otvoreno a lose da realizuju dominaciju na terenu (citaj Keln).

Najslabili klub (po broju dodavanja) u premijer ligi ima 420 uspesnih dodavanja po utakmici. Mi smo u pobedi od 2:0 imali 142 uspesna dodavanja!
 
Последња измена:

Čik

Grobarčina
Учлањен(а)
03.09.2021
Порука
4.495
Reaction score
21.587
Локација
Beograd
Ništa, jebeš rezultat, neka mi to prevedu u broj dodavanja i vrate Keln u nokaut fazu. Proporcionalno tome, neka nam Radnik, Mladost i Kolubara, a bome I cigani vrate naše bodove, jeri smo se dodavali do 101 i nazad, a prilično sam siguran da smo od svakoga imali više šuteva. Krv ti Božiju, šta sve neću da pročitam.
Da nam je uprava govno, to ne treba ponavljati, te upise i preskačem, za mene to nije pravilo, nego aksiom, ali tako polivanje po nama samima je već bezobrazluk.
A da, idi reci buraz da Junajted vrati onu titulu Bajernu iz '99, jer su dva puta u nadoknadi dali dva gola, ali što je Bajern plesao tu utakmicu, jebe orla...
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.090
Локација
Beograd
Pa dobro, fudbal se igra da pobediš pa makar nijednom i ne šutnuo u gol protivnika, nego oni sami sebi dali autogol...
Ali kad pobede izostaju nije čudo što smo malo nervozni i tražimo nekakvu igru...
Malo nam je i u tradiciji da od Partizana tražimo i da pobeđuje, i da napada, i da igra nešto...
 

Čik

Grobarčina
Учлањен(а)
03.09.2021
Порука
4.495
Reaction score
21.587
Локација
Beograd
Jeste, ali ne i da se polivamo fekalijama I kad pobedimo, pogotovo nekoga ko dolazi iz lige petice, jer smo to radili mnogo često inače kroz istoriju, pa nas ljuti kad ne rutiniramo igrom i rezultatom takve ekipe...
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.648
Reaction score
29.090
Локација
Beograd
Da, ali ,,liga petice,, je termin 21.veka, dok Partizanova istorija počinje još u onom prethodnom...
Hoću da kažem, četrdesetih je bilo bitno igrati ravnopravno sa socijalističkim timovima, pedesetih bitnije pobediti mađarski Honved nego neki tim iz Nemačke ili Francuske...i tako redom...
Šezdesetih umalo da budemo šampioni Evrope, sedamdesetih smo lutali, ali i dalje punili stadione...
I sve tako do ovog 21.veka ... u kome jesmo imali neke prolaze i pobede nad ,,petacima,, ali, eto...i ova nedavna blamiranja u domaćoj ligi...
To jest strateški sunovrat da više nije bitno ni što nismo prvi, ni što nećemo ući u LŠ, ni što više nemamo igrače kao Mijatović, Ćirić, Ilić, Vukčević, Jovetić, Moreira...pa ni igru...
Ali, nema veze, stručnjak za fudbal, Vazura, nam obećava da ćemo biti drugi.
Blago nama!
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top