Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2024/25

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.750
Локација
Beograd
тако да бих ипак сачекао још неку утакмицу пре него што бих критиковао Сава као тренера који не жели/нема храбрости да даје шансу младим играчима.
Што се тиче младих играча...све зависи од случаја до случаја, од тренера до тренера, од позиције до позиције (и опозиције : ), од саиграча до саиграча, од противника до противника...имам изразито офанзивно схватање фудбала, нисам за зихерашење, треба разигравати играче који могу да ти затребају, па, на крају крајева, ТРЕБА и млађима дати шансу, али да није тог тупавог срБског правила о бонусима, неки никад у животу не би ни заиграли за први тим Партизана јер то свакако и НЕ ЗАСЛУЖУЈУ.
Јер на терену те нико не пита да ли си млађи, него да ли си бољи! Бољи, бржи, јачи, кориснији!

Наравно, има ту и до ,,економије,, па се неко можда ставља ,,у излог,, да би лакше и брже био продат, или можда чак и да га се брже отарасимо, али...
Економије је економија, али прави квалитет се итекако види. Само што је он, нажалост, најређи...
И тешко га је задржати, јер неко може да га више плати. А ми ионако продајемо СВАКОГ за кога стигне нека понуда.

Често се на овом форуму неки ставови узимају ,,априори,,...тачно је да се сви разумемо у фудбал, или бар мислимо да се разумемо...али се исто тако у фудбал разумеју и неки други...
Елем, мислим да се често прецењују млади играчи и да млад играч ту неку своју шансу итекако треба да ЗАСЛУЖИ, а не да мисли да је Богом дан, и да сви само чекају да нас он почасти својим присуством у првом тиму ФК Партизана.
Не чекају.

Ево, можете да кажете да се Нађ, Дуљај, Станоје, Саво, не разумеју у фудбал па не знају да дају праву шансу младом играчу, али, ако се присетите Марка Николића, сигурно ћете рећи да се он у фудбал разуме, а да ли ћете се присетити и тога да је баш он нерадо мењао својих првих 11, иако смо сви писали да треба некога да одмори и да неке остале разигра (и озвиљно се љутили што му Беко Фофана нема већу минутажу!)...
И јесте, имао је и Марко Николић младог играча у тиму (Николу Миленковића Блекија), али не само зато што је млад, него зато што заслужује да игра!

Ево, можда се и ја не разумем у фудбал кад на датој теми пишем по коју реч о фудбалерима Телеоптика, али...нисам ја тамо у Земунелу сам на трибинама, тамо су и скаути, менаџери...и они исто прате те младе играче, и, да је неко У ОВОМ ТРЕНУТКУ за неки виши ниво фудбала - већ би га неко узео и платио...па није могуће да се нико од тих људи, а који од тога живе и зарађују, не разуме у фудбал, па не види неког екстра талента...

Дакле, хтедох да препоручим свим поборницима давања шанси младим фудбалерима, да покушају да неког КОНКРЕТНОГ младог фудбалера прате на ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ ,,УЗОРАКА,, (тј. утакмица), јер није исто видети некога на 20 минута, или на једној утакмици, или, видети га на 20 утакмица!
Па кад тај млади играч од тих 20 утакмица бар на 15 покаже и докаже шта све може, а треба много да може...тек онда да почнемо да размишљамо шта је неки следећи корак...

Не може прескакање ,,корака, степеница, разреда,,...
Могу Пеле, Марадона, Меси, али мноооого далеко од тога да су сви као они...

Дакле, са младим играчима ПОСТЕПЕНО. И кад заслуже. Ако заслуже.
Ево, Ибрахим Зубаиру, итекако заслужује. И то свако види. И тренер, и публика, а надам се и сви на овом форуму...

И зато тај Партизанов ,,Зуба,, игра у првих 11, а зашто неко други а такође млад не игра...па сасвим могуће баш зато што тренутно није на нивоу на ком ,,Зуба,, јесте...

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.110
Reaction score
1.752
Локација
Iz Majemija.
70% mladih igrača odustane od fudbala pre nego što napune 21 godinu, govorim isključivo o onim najtalentovanijim. Proces odgajanja deteta do profesionalnog fudbalera je izuzetno kompleksan.

Ljudi često gleadaju svoj utisak o mladom igraču, a evo ja u Partizanu konkretno od ovih mlađih koji su u prvom timu ne vidim ni jednog taktički potkovanog igrača, i tehnika je upitna ali taktički na nivou ispod omladinaca. Čije su to greške ne bih ulazio u to jer ipak tu decu treniraju loši bivši fudbaleri bez ikakvog stečenog znanja, što je verovatno samo u Srbiji dozvoljeno.

vukMKD

Grobar
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
644
Reaction score
1.163
Локација
Tamo gde vecno sunce sja...

Chika Rale

Grobar
Учлањен(а)
29.06.2022
Порука
809
Reaction score
3.057
Локација
Beograd
Da, da, da ... baš tako kako je napisano u Mozzartsportu. Ma sve je tačno.

Dr Terzić je shvatio da treba ulagati u mlade igrače, koji se mogu lako i brzo prodati, pa su obnovili omladinsku školu, omladince ubacivali u prvi tim, itd, itd, .....
..... a onda je došao njihov voljeni mecena sa bezobrazno velikim parama i svim dobrovoljnim i ucenjenim sponzorima, banke su počele jedna za drugom da im otpisuju dugovanja, promenili su sastav FSS, Sudijske organizacije, itd, itd. Za svaki slučaj u konkurentski tim, a to je Partizan, nasilno su ubačeni prinudni upravnici, oterani najsposobniji treneri iz omladinske škole, itd, itd. .....

..... i neverovatno kako su "svojim trudom i znanjem uspeli".

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
9.242
Reaction score
16.202
Isti izvor navodi da se jedan od skauta zbog toga požalio Danku Lazoviću, smatrajući da je izveštaj dovoljno pisati na nedeljnom nivou, ali nije poznato da li su u ovom slučaju pravila revidirana.
........................................

Навикла багра неука да ленчари и дангуби.

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.110
Reaction score
1.752
Локација
Iz Majemija.
Opet ću biti opširan. U ovoj situaciji, s obzirom na sve što se dešava u Novom Sadu, prvobitno sam razmišljao da ni ne komentarišem ono što je Mozzart napisao jutros. Ipak, imam nekoliko stvari na koje želim da reagujem.

Partizan bi trebalo da uradi potpuno suprotno od predloga koji se trenutno spominju. Klub mora težiti jednom cilju - ulasku u Ligu šampiona. To je jedini put do značajnijeg i bržeg priliva novca koji može doprineti stabilizaciji kluba. Bilo kakva prodaja ključnih igrača u ovom trenutku bila bi pucanj u koleno. Mi trenutno možemo prodati samo one igrače koji su nam od suštinskog značaja, a šta zapravo dobijamo time? Time bismo oslabili tim i ugrozili šanse za veće uspehe, što nam nikako nije u interesu.

Pogledajmo primer Crvene zvezde. Da, oni su zaradili polovinu potrebnog budžeta na šest prodatih igrača, ali pitanje je koliko je to zapravo dobar posao. Što se mene lično tiče, ne hvala. Mi treba da izgradimo drugačiji pristup. Naš put mora biti postavljanje jasne strategije i dugoročnog plana. Partizan treba da razvije praksu u kojoj svake godine radimo na jednom igračkom projektu. Dakle, pravimo jednog igrača kojeg možemo prodati za 8+ miliona evra, i to svake godine, kao pravilo.

Na primer, Milenković je bio jedan takav projekat, sledeći je Pavlović, nakon njega Ilić… I tako u nizu, jedan po jedan, ali za to je ključno da prepoznamo te talente još u omladinskoj školi. Važno je da imamo jasnu ideju ko može biti sledeći veliki potencijal. Razumem, nije lako za bilo koga, da sa sigurnošću kaže da će neki momak od 16 godina zaigrati za Real Madrid, ali moguće je prepoznati barem dovoljno da procenimo kako bi mogao da se razvije do nivoa igrača spremnog za Sampdoriju ili neki klub srednje veličine iz "lige petice". Takvi klubovi često traže mlade igrače s potencijalom i spremni su da ih plate.

Ukratko, naš cilj mora biti kreiranje i plasman jednog vrhunskog talenta godišnje, što će omogućiti stabilan prihod bez rasprodaje ekipe. Tim putem Partizan može napredovati, rasti i finansijski ojačati na duže staze.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.099
Reaction score
5.897
Локација
Beograd
Partizan bi trebalo da uradi potpuno suprotno od predloga koji se trenutno spominju. Klub mora težiti jednom cilju - ulasku u Ligu šampiona. To je jedini put do značajnijeg i bržeg priliva novca koji može doprineti stabilizaciji kluba. Bilo kakva prodaja ključnih igrača u ovom trenutku bila bi pucanj u koleno. Mi trenutno možemo prodati samo one igrače koji su nam od suštinskog značaja, a šta zapravo dobijamo time? Time bismo oslabili tim i ugrozili šanse za veće uspehe, što nam nikako nije u interesu.

Mi smo od Lige sampiona mnogo, mnogo daleko. Prvo zbog kvaliteta ekipe, a drugo i jos bitnije zbog toga sto je ovo bila poslednja godina kada je 2. u ligi isao u kvalifikacije za Ligu sampiona, to ce sledeci put biti slucaj ko zna kad. Dakle, ako zelimo u Ligu sampiona moramo da osvojimo titulu, a mislim da ne treba objasnjavati koliko je to nerealno ocekivati zbog stvari koje nemaju veze sa sportom. Nama cilj treba da bude evropska jesen, bilo kakva, pa onda da pokusamo da tu uradimo nesto, a ne Liga sampiona.

Sto se prodaje tice, ni ja ne bih voleo da prodajemo sve i odmah, ali nismo u poziciji da biramo, sve sto moze da se proda za ozbiljan novac ce biti prodato na prvu iole ozbiljniju ponudu (pre svega mislim na Zubairua koji verovatno nece docekati prolece u nasem dresu). To su te nepopularne odluke o kojima se pricalo, ali ako hocemo zdrav klub to je neophodno.

Pogledajmo primer Crvene zvezde. Da, oni su zaradili polovinu potrebnog budžeta na šest prodatih igrača, ali pitanje je koliko je to zapravo dobar posao. Što se mene lično tiče, ne hvala. Mi treba da izgradimo drugačiji pristup. Naš put mora biti postavljanje jasne strategije i dugoročnog plana. Partizan treba da razvije praksu u kojoj svake godine radimo na jednom igračkom projektu. Dakle, pravimo jednog igrača kojeg možemo prodati za 8+ miliona evra, i to svake godine, kao pravilo.

Mnogo lakse reci nego uciniti, talenti od 8+ miliona evra ne rastu na drvecu, a pogotovo ne talenti koje ovakav Partizan moze da proda za taj novac. Ono sto nam je potrebno je da svake godine imamo 2-3 nova mlada igraca koja ce dobiti sansu, neko ce odmah eksplodirati i biti spreman za glavnu ulogu i veliku prodaju, neko ce ostati 2-3 sezone, postepeno rasti i biti prodat za neki osrednji iznos, a neko ce biti Lazar Pavlovic i nece nam doneti nista. Pritom da se razumemo, ti mladi igraci ne moraju da budu iz skole, tu racunam i igrace sa strane.

djomla

Partizanovac
Учлањен(а)
20.02.2007
Порука
4.556
Reaction score
22.887
Локација
U Kinšasi
Kojih ključnih igrača, Natha i Zahida? Pa za njih mozemo kesicu kikirikija da uzmemo. Ove ostale niko neće a i da odu ne bi se osetilo. Zato mislim da treba prodati svakog za koga stigne ponuda.

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.110
Reaction score
1.752
Локација
Iz Majemija.
Mnogo lakse reci nego uciniti, talenti od 8+ miliona evra ne rastu na drvecu, a pogotovo ne talenti koje ovakav Partizan moze da proda za taj novac. Ono sto nam je potrebno je da svake godine imamo 2-3 nova mlada igraca koja ce dobiti sansu, neko ce odmah eksplodirati i biti spreman za glavnu ulogu i veliku prodaju, neko ce ostati 2-3 sezone, postepeno rasti i biti prodat za neki osrednji iznos, a neko ce biti Lazar Pavlovic i nece nam doneti nista. Pritom da se razumemo, ti mladi igraci ne moraju da budu iz skole, tu racunam i igrace sa strane.
Kada klubove navikneš da kupuju kod tebe mlade fudbalere za velike pare, prodavaćeš ih za velike pare. Kada klubove navikneš da im daješ igrače ispod cene, prodavaćeš ih za kikiriki.

Partizan već godinama ne zna da prodaje igrače i to je najveći problem, navešću konkretan primer - Mihajlo Ilić je prodat u Bolonju u januaru jer nisu hteli da čekaju jul i prodaju ga Lilu koji je spreman bio da plati duplo više. Ima još par igrača koji su imali dobre ponude i koje su odbijane jer niko nije mogao da se ugradi, ako krenem redom da nabrajam samo one koji su skautirani od Lila u zadnjih 5 godina ljudima neće biti dobro kakav kriminal je napravljen FK Partizan.

Garantujem da bi svaki igrač Partizana u poslednjih 20 godina, uz boljeg pregovarača, mogao da ode u inostranstvo za mnogo veći novac. Ovako kada tebi dođe ozbiljan klub i vidi degenerike koji ne znaju dve reči da sastave normalno će se okrenuti i otići.

Kojih ključnih igrača, Natha i Zahida? Pa za njih mozemo kesicu kikirikija da uzmemo. Ove ostale niko neće a i da odu ne bi se osetilo. Zato mislim da treba prodati svakog za koga stigne ponuda.
Govorim u perspektivi. Trenutno nema smisla prodavati Zubairua jer ni ne bi donelo veliki novac, niti bi omogućilo dovođenje boljeg igrača.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.750
Локација
Beograd
Trenutno nema smisla prodavati Zubairua jer ni ne bi donelo veliki novac, niti bi omogućilo dovođenje boljeg igrača.
Sa fudbalskog aspekta nema, ali mi dugujemo 60 miliona evra i pretpostavljam da nemamo novca da isplaćujemo plate igračima.
I, šta da radimo?

Da proglasimo bankrot, gašenje kluba?
Da nam oproste dugove?
Da se dodatno zadužimo? Kod koga?
Da prodamo Zubairua i da od tog novca platimo/vratimo bar nešto?

Ili...šta?

mvp

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
2.683
Reaction score
14.903
Локација
Beograd
Ne bi smeli da se prodaju najvazniji igraci pre zavrsetka kvalifikacija za evropska takmicenja jer je to jedini ispravan put i jedini način da dodjemo do nekih vecih para. Ulazak u evropu pa eventualna prodaja je jedini recept za neki veći prihod i izlazak iz krize.

Dragiša

Početnik
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
74
Reaction score
474
Može li neko ko se bolje razume u to da napiše --> koliko bi okvirno mogao klub da zaradi od UEFA-e u sledeća 3 scenarija:

1. Plasman u Ligu Šampiona, osvajanje par bodova i ispadanje već u ligaškoj fazi
2. Plasman u Ligu Evrope i dolazak do play-off faze (šesnaestine finala)
3. Plasman u Ligu Konferencija i dolazak do osmine finala

Svestan sam da u velikoj meri konačna zarada zavisi od prodaje ulaznica, TV prava, bonusa koji se ostvaruju kroz pobede i osvajanje bodova i drugih stvari... ali eto, barem okvirno, kakav bi opseg zarade bio (koliko miliona evra u toj sezoni) za svaki od pomenuta 3 scenarija?

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.110
Reaction score
1.752
Локација
Iz Majemija.
60 miliona duga nije razlog zbog kog će klub biti ugašen – tu mantru prvo treba izbiti iz glave. Postoje klubovi koji posluju s milijardama u minusu i tako funkcionišu već dvadeset godina. Dugovi nisu obaveze koje se moraju vratiti zelenašima odmah određenog dana – oni su podeljeni na rate i raspoređeni kroz dugoročne planove. Pritom, ne zna se tačno ni kome se sve duguje, pa se nećemo sada baviti time.

Prostom matematikom možemo izračunati koliko je novca klubu potrebno, kao i kako se može doći do njega uz vraćanje dugovanja.

Klub mora imati stabilne prihode od sponzora i navijača.

Pre svega, kao navijači, moramo voleti klub i pomoći mu:

Od prodaje sezonskih karata klub može ostvariti oko 2 miliona evra.
Ulazak u Ligu Evrope donosi dodatnih 4 miliona evra.
Sponzorski ugovori mogu obezbediti još 5 miliona evra.

Dakle, već smo na 11 miliona evra, i to bez prodaje igrača. Dodamo li prihod od transfera, dolazimo do 16 miliona evra, što je realan budžet kluba u ovom trenutku. Uzmemo li bodove u evropi mi za funkcionisanje ne moramo ni da prodajemo nikog ali od tih prodaja možemo da radimo transfere kasnije, vraćamo dugove itd.

Može li neko ko se bolje razume u to da napiše --> koliko bi okvirno mogao tim da zaradi od UEFA-e u sledeća 3 scenarija:

1. Plasman u Ligu Šampiona, osvajanje par bodova i ispadanje već u ligaškoj fazi

Svestan sam da u velikoj meri konačna zarada zavisi od prodaje ulaznica, TV prava, bonusa koji se ostvaruju kroz pobede i osvajanje bodova i drugih stvari... ali eto, barem okvirno, kakav bi opseg zarade bio (koliko miliona evra u toj sezoni) za svaki od pomenuta 3 scenarija?
1. Oko 25 miliona ako imaš i jednu pobedu.
2. Oko 8 do 10 miliona evra i to baš da budeš dobar.
3. Oko 5, 6 miliona evra.

Andra

Grobarčina
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
1.099
Reaction score
5.897
Локација
Beograd
Kada klubove navikneš da kupuju kod tebe mlade fudbalere za velike pare, prodavaćeš ih za velike pare. Kada klubove navikneš da im daješ igrače ispod cene, prodavaćeš ih za kikiriki.

Ne rade u tim drugim klubovima idioti, znaju i oni da imamo ozbiljne finansijske probleme i da smanjujemo budzet, i to ce koristiti maksimalno da sto vise spuste cenu. Naravno da treba pokusati da se izvuce sto vise novca, ali smo mi od starta u losoj pregovarackoj poziciji zbog toga, i mozda cemo morati da prodajemo igrace i malo ispod realne vrednosti, bar za pocetak. Kao sto si i sam rekao, ne moze sve preko noci, kako se klub bude sve vise stabilizovao, tako cemo i mi moci da postavljamo uslove i da pravimo bolje izlazne transfere, jer cemo imati luksuz da mozemo da odbijemo prvu, drugu, trecu ponudu, jer ce sve biti u redu cak i da ne stigne cetvrta ponuda i da igrac ostane u klubu.

Ne bi smeli da se prodaju najvazniji igraci pre zavrsetka kvalifikacija za evropska takmicenja jer je to jedini ispravan put i jedini način da dodjemo do nekih vecih para. Ulazak u evropu pa eventualna prodaja je jedini recept za neki veći prihod i izlazak iz krize.

Mozda nisam u pravu, ali ja bih pre te igrace za koje se zna da ce otici prodao odmah i doveo bih zamene za prvi dan priprema, mislim da iz zadrzavanja tih igraca koji sigurno idu mozemo da imamo vise stete nego koristi. A na sportskom sektoru je da se postara da te zamene budu kvalitetne.

Dragiša

Početnik
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
74
Reaction score
474
60 miliona duga nije razlog zbog kog će klub biti ugašen – tu mantru prvo treba izbiti iz glave. Postoje klubovi koji posluju s milijardama u minusu i tako funkcionišu već dvadeset godina. Dugovi nisu obaveze koje se moraju vratiti zelenašima odmah određenog dana – oni su podeljeni na rate i raspoređeni kroz dugoročne planove. Pritom, ne zna se tačno ni kome se sve duguje, pa se nećemo sada baviti time.

Prostom matematikom možemo izračunati koliko je novca klubu potrebno, kao i kako se može doći do njega uz vraćanje dugovanja.

Klub mora imati stabilne prihode od sponzora i navijača.

Pre svega, kao navijači, moramo voleti klub i pomoći mu:

Od prodaje sezonskih karata klub može ostvariti oko 2 miliona evra.
Ulazak u Ligu Evrope donosi dodatnih 4 miliona evra.
Sponzorski ugovori mogu obezbediti još 5 miliona evra.

Dakle, već smo na 11 miliona evra, i to bez prodaje igrača. Dodamo li prihod od transfera, dolazimo do 16 miliona evra, što je realan budžet kluba u ovom trenutku. Uzmemo li bodove u evropi mi za funkcionisanje ne moramo ni da prodajemo nikog ali od tih prodaja možemo da radimo transfere kasnije, vraćamo dugove itd.

Obožavam ovakve detaljne analize. :shal

Evo i ja da podelim moju projekciju naših budućih prihoda, za koju verujem da i nije toliko nerealna čak i od sledeće godine (sezone):

- zarada od navijača (sezonske ulaznice, dnevne ulaznice, članske karte, Crno-beli butik): 5 miliona evra
- zarada od Evrope (prosek, u zavisnosti od takmičenja u koje se kvalifikujemo i rezultata u istom): 5 miliona evra
- zarada od prodaje igrača: 5 miliona evra
- zarada od sponzora i ostalih donacija klubu: 5 miliona evra

Što znači da bi klub mogao rutinski da prihoduje 20 miliona evra godišnje.

Daljim napretkom kluba u narednim godinama, što bi podrazumevalo:

- da navijači počnu FK-u da daju približno isti novac koji daju KK-u;
- da imamo sve značajniju ulogu u evropskim takmičenjima;
- da se sve više kvalitetnih mladih igrača proizvodi iz naše škole;
- da se privlači sve veći broj ozbiljnih sponzora,

... moglo bi se doći do toga da svaki od prethodno pomenuta 4 izvora finansiranja počne da donosi 7,5-10 miliona evra, što bi klubu ostvarivalo ukupan prihod od 30-40 miliona evra godišnje.

To bi bio više nego dovoljan novac da se napravi konkurentan tim (za naše uslove) na svim frontovima, uz istovremeno odvajanje značajnih sredstava za otplaćivanje duga, a kasnije (živim za taj dan) i otplaćivanje godišnjih rata za izgradnju novog stadiona Partizana.

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.110
Reaction score
1.752
Локација
Iz Majemija.
Dodati na to i člansku kartu, koja bi po meni trebala da bude bar 30 eura za punoletne, 10 za decu i penzionere, čak bih tu uveo nešto tipa od 30 evra, pa ko želi neka da i 100 kao pomoć klubu. Tipa nisam u Srbiji ne kupujem sezonsku, platiću člansku 130 evra.

Tu može da se skupi dosta novca i pokaže se koliko zapravo mi sami želimo da pomognemo klubu. Sramota bi bilo da klub ima ispod 50 000 u naredne 2, 3 godine, ne kažem da možemo odmah skupiti 50 000 članova.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.356
Reaction score
32.750
Локација
Beograd
- da navijači počnu FK-u da daju približno isti novac koji daju KK-u;
- da imamo sve značajniju ulogu u evropskim takmičenjima;
- da se sve više kvalitetnih mladih igrača proizvodi iz naše škole;
- da se privlači sve veći broj kvalitetnih sponzora
Људи бре... :icon-rolleyes:
Ово Драгишино под 1,2,3 и још плус ова 4 услова која је предложио у следећем посту...све је то о.к...
Само...КАКО?

За 1,2,3 ти требају КВАЛИТЕТНИ фудбалери који КОШТАЈУ (а ми НЕМАМО паре да их купимо и платимо).

Да навијачи дају ФК-у, колико и КК-у?...па...ови неки што би дали, немају ни за леба, а ови што имају...они и имају зато што не дају...грубо речено...

Значајна улога у Европи...хм, хм, хм, то за фудбал кошта МНОГО више него за кошарку, а и конкуренција је многобројнија.

Квалитетни млади фудбалери из наше школе...аха...о.к...пишемо сваки дан о томе...КО је данас погледао пренос Телеоптика (тамо су исто фудбалери из наше школе)? Или снимак? Колико нас? Шта смо могли да видимо?

Спонзори? А зашто да дају баш нама? Ови домаћи имају домаћу државну мезимицу да дају њој, а ови страни...каква корист од нас? Можда имамо литијум испод ЈНА? Ево, ККП је збиља неки ,,европски кошаркашки бренд,, па... КОЛИКО има страних спонзора?

Мислим, није да сам песимиста, али...стварно ми је апсолутно романтично што ми тренутно немамо ни неколико канти фарбе да офарбамо штогод, а неки већ предлажу како треба да изгледа нови стадион! :D

:napred-partizan: :shal

Па...то би стварно могло...
Мада би већина ипак волела да добије нешто уз ту чланску карту.
Право гласа, дрес, неки попуст, наградну игру...
Итд...

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
7.110
Reaction score
1.752
Локација
Iz Majemija.
Mi bi Gorane i sada igrali evropu da Stanojević nije bio trener ove ekipe. Ništa ovde nije nerealno u realnim okolnostima. :D

Ja jesam po prirodi pesimista kada vidim da neko zna šta radi, kod prethodnih mi se toliko ogadilo sve da o Partizanu nisam govorio ni sa ukućanima zadnjih par godina.