Goran Tomić
Kralj fanzina
Што се тиче младих играча...све зависи од случаја до случаја, од тренера до тренера, од позиције до позиције (и опозиције : ), од саиграча до саиграча, од противника до противника...имам изразито офанзивно схватање фудбала, нисам за зихерашење, треба разигравати играче који могу да ти затребају, па, на крају крајева, ТРЕБА и млађима дати шансу, али да није тог тупавог срБског правила о бонусима, неки никад у животу не би ни заиграли за први тим Партизана јер то свакако и НЕ ЗАСЛУЖУЈУ.тако да бих ипак сачекао још неку утакмицу пре него што бих критиковао Сава као тренера који не жели/нема храбрости да даје шансу младим играчима.
Јер на терену те нико не пита да ли си млађи, него да ли си бољи! Бољи, бржи, јачи, кориснији!
Наравно, има ту и до ,,економије,, па се неко можда ставља ,,у излог,, да би лакше и брже био продат, или можда чак и да га се брже отарасимо, али...
Економије је економија, али прави квалитет се итекако види. Само што је он, нажалост, најређи...
И тешко га је задржати, јер неко може да га више плати. А ми ионако продајемо СВАКОГ за кога стигне нека понуда.
Често се на овом форуму неки ставови узимају ,,априори,,...тачно је да се сви разумемо у фудбал, или бар мислимо да се разумемо...али се исто тако у фудбал разумеју и неки други...
Елем, мислим да се често прецењују млади играчи и да млад играч ту неку своју шансу итекако треба да ЗАСЛУЖИ, а не да мисли да је Богом дан, и да сви само чекају да нас он почасти својим присуством у првом тиму ФК Партизана.
Не чекају.
Ево, можете да кажете да се Нађ, Дуљај, Станоје, Саво, не разумеју у фудбал па не знају да дају праву шансу младом играчу, али, ако се присетите Марка Николића, сигурно ћете рећи да се он у фудбал разуме, а да ли ћете се присетити и тога да је баш он нерадо мењао својих првих 11, иако смо сви писали да треба некога да одмори и да неке остале разигра (и озвиљно се љутили што му Беко Фофана нема већу минутажу!)...
И јесте, имао је и Марко Николић младог играча у тиму (Николу Миленковића Блекија), али не само зато што је млад, него зато што заслужује да игра!
Ево, можда се и ја не разумем у фудбал кад на датој теми пишем по коју реч о фудбалерима Телеоптика, али...нисам ја тамо у Земунелу сам на трибинама, тамо су и скаути, менаџери...и они исто прате те младе играче, и, да је неко У ОВОМ ТРЕНУТКУ за неки виши ниво фудбала - већ би га неко узео и платио...па није могуће да се нико од тих људи, а који од тога живе и зарађују, не разуме у фудбал, па не види неког екстра талента...
Дакле, хтедох да препоручим свим поборницима давања шанси младим фудбалерима, да покушају да неког КОНКРЕТНОГ младог фудбалера прате на ШТО ВЕЋЕМ БРОЈУ ,,УЗОРАКА,, (тј. утакмица), јер није исто видети некога на 20 минута, или на једној утакмици, или, видети га на 20 утакмица!
Па кад тај млади играч од тих 20 утакмица бар на 15 покаже и докаже шта све може, а треба много да може...тек онда да почнемо да размишљамо шта је неки следећи корак...
Не може прескакање ,,корака, степеница, разреда,,...
Могу Пеле, Марадона, Меси, али мноооого далеко од тога да су сви као они...
Дакле, са младим играчима ПОСТЕПЕНО. И кад заслуже. Ако заслуже.
Ево, Ибрахим Зубаиру, итекако заслужује. И то свако види. И тренер, и публика, а надам се и сви на овом форуму...
И зато тај Партизанов ,,Зуба,, игра у првих 11, а зашто неко други а такође млад не игра...па сасвим могуће баш зато што тренутно није на нивоу на ком ,,Зуба,, јесте...